Ideo-logikák

Ideo-logikák

2100-ra Európában iszlám többség lesz? 2050-ben még biztosan nem.

2015. november 08. - Tamáspatrik

A szakirodalmat böngészve az egyetlen, ami leszűrhető (Wikipédia, Economist,Guardian, Reuters stb), hogy Európa kulturális-vallási összetételéről senki nem mer többet jósolni, mint hogy mi várható 2030-ra vagy 2050-re, de nem találtam olyan tanulmányt, amely 2100-ig előre tekintene. Az tehát sejthető, hogy milyen világ vár a gyermekeinkre, de arról hogy az unokáink élete milyen lesz, legfeljebb csak homályos elképzeléseink vannak. A kérdés eléggé bonyolult, és Európa különféle országaiban teljesen eltérő tendenciák jelentkeznek. Jelenleg a kontinensünk népességének 5%-a az iszlám vallású, a legmagasabb Franciaországban, ahol 7,5%-ot tesz ki. (Ennél valamivel több is lehet a magát nem iszlám vallásúnak mondó, de iszlám kultúrájú emberek száma.)

2050-re ez a szám legalábbis megduplázódik és eléri a 10-12%-ot, a bevándorlókkal együtt, tehát minden 8. vagy 10. lakos lesz muzulmán.

 

Mely országoknak nincsenek problémái?

A briteknél a bevándorlók a volt gyarmatokról jönnek, sok közülük hinduk vagy keresztény (pl. nigériai), az iszlám (főként pakisztáni) csak egy részét teszi ki. Ez hasonló az USA demográfiai összetételéhez, ahol a kulturális változatosság (kevésbé vallási elkülönültség) megoszlik az európai, latino (mexikói), afro-amerikai és ázsiai lakosság között. Minkét országban a népesség növekvő tendenciát mutat, amely állitólag a gazdaságra előnyös hatással van.

A spanyolok és portugálok Latin-Amerikából kapják a legtöbb bevándorlót, akik nagy többsége szintén keresztény.

 

A legtöbb ország ezzel szemben kulturális demográfiai feszültségekkel szembesülhet. A legnagyobb a gond a Balkánon, ahol vannak muzulmán többségű államok: Albánia, Bosznia, Macedonia, Törökország (európai része), amelyekben a népesség növekszik, ezzel szemben viszont erősen csökken olyan keresztény országokban mint Bulgária vagy Románia. Ha beleszámitjuk azt is, hogy az életszinvonal és az életkörülmények mennyire rosszak, akkor levonható a következtetés, hogy a Balkán továbbra is egy potenciális háborús tűzfészek marad.

 

Franciaországot a jelenlegi menekülthullám különösebben nem érdekli, a lakosság stabil, enyhén növekvő, és minden évben mintegy 100.000 menekült érkezik. Pár évtized távlatában előrejelezhető a helyzet az alábbiak miatt:

-Az ott élő arabok reprodukciós mutatója kicsivel jobb mint a franciáké, de meg sem közeliti az arab országokban élőkét. Közismert, hogy a szaporaságot a gazdasági környezet messze jobban befolyásolja mint a vallás.

-Az arabok jelentős része nem aktiv vallásgyakorló. A betelepülők mintegy tized része vegyes házasságokat köt, emiatt sem tartja meg a vallását.

-Az is fontos, hogy az iszlám és a kereszténység téritő ereje hogyan aránylik egymáshoz, amit senki nem tud előre jelezni.

Összességében elmondható, hogy a bevándorlók nagy része átveszi a befogadó ország kultúráját és erősen eltúlzottak azok a cikkek, amelyek a gyors iszlamizálódástól tartanak. Hosszabb távon lehet azonban, hogy igazuk van.

 

A németek, osztrákok és a skandinávok viszont gondban vannak, mert a lakosság fogy és elöregszik. Emiatt gondolták úgy, hogy a franciákhoz hasonlóan rövid távon megoldást hozhat, ha a lakossághoz képest 2-3 százalékkal több iszlám bevándorlót befogadnának, ami akár 3 milliónál is több embert jelent. Más kérdés, hogy könnyen elszámithatták magukat a menekülthullám intenzitása és nehezen kezelhetősége miatt.

 

Bajban van még továbbra is Kelet-Európa, ahol a népesség csökken, így például nálunk 2050-re 8 milliós szintet érhet el. Erre mifelénk viszont annyi a negativ tapasztalat és a félelem (amelyre a politika is rájátszik) a kultúrák egymás mellett élésével kapcsolatban, hogy jelenleg az állampolgárok többsége inkább a népesség csökkenését választja. Hiába szeretne ugyanis Orbán Viktor családbarát rendszert, a gyermeknevelés nálunk is mint minden ipari társadalomban, annyira nagy ráforditást jelent, hogy a hagyományos eszközökkel (!) képtelen a politika a szaporodásra jelentős hatást gyakorolni. Ennek hosszabb távon káros hatása van a gazdaság fejlődésére és a nyugdijakra. (Érdemes megjegyezni azt is, hogy a régiónkban a cigányság aránya nő, amely a legkevésbé termelőképes etnikum, a legkevesebb hozzáadott értéket állitja elő.)

 

Az európai összkép valahogy így néz ki, és 2100-ig azért sem tudunk tendenciákat előre jelezni, mert a gazdaság addig biztosan meg fog változni (az iszonyúan energiaigényes globális gazdaság ebben a formában nem lesz fenntartható), az életmódunk is változik, amely a családtervezésre is hatással lesz. (Annyi jól látható, hogy Európa egyes nagyvárosaiban a muzulmánok száma elérheti a keresztény vallásúakét, kisvárosokban és falvakban azonban aligha.) A Föld lakosságának népessége sem tud nőni ilyen ütemben, éppen az emelkedő élelmiszerárak, és ennek betudható éhséglázadások és polgárháborúk voltak a fő okai számos iszlám vallású állam (Sziria, Libia, Afganisztán) összeomlásának valamint a terrorizmus fellobbanásának (ISIS, Boko Haram Irak ill. Nigéria területén), amely a lakosság szaporodását igencsak visszafogja.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ideo-logic.blog.hu/api/trackback/id/tr178059476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

paráznabillegető 2015.11.09. 08:48:38

nahát.
há de addigra már a gyerekeim is végelgyengülnek!

2015.11.09. 09:00:08

Nem lehetne végre eljutni arra a szintre, hogy Európában ne keresztények, zsidók, muzulmánok stb éljenek, hanem emberek?

♔bаtyu♔ 2015.11.09. 09:20:12

@Ylim: Ezt beszéld meg a "hálás" muzulmánokkal.

nemzeti.net/l.php?u=3165585

♔bаtyu♔ 2015.11.09. 09:31:44

"Összességében elmondható, hogy a bevándorlók nagy része átveszi a befogadó ország kultúráját és erősen eltúlzottak azok a cikkek, amelyek a gyors iszlamizálódástól tartanak. Hosszabb távon lehet azonban, hogy igazuk van."

Szerintem a liberálisok vesztét épp az ilyen, magadfajta "szakértők" okozzák. "A kerítés nem akadályozza meg a bevándorlást", "menekültek", "az értelmiségiek menekülnek" és hasonló marhaságok. A bevándorlók nagy része épp hogy nem veszi át az ország kultúráját, a befogadó ország lakosságának rasszizmusa és a könnyebb mentális és fizikai létfenntartás) nagyon hamar külön zónába tereli őket, lsd. éppen a fenti link. Ezek nem ma jöttek, hanem tíz éve.

A német gyárosok szövetsége szerint 15 év állami segélyezés kell ahhoz, hogy ezek teljes értékű termelőerővé váljanak.

high up! 2015.11.09. 09:48:03

@♔bаtyu♔: "A német gyárosok szövetsége szerint 15 év állami segélyezés kell ahhoz, hogy ezek teljes értékű termelőerővé váljanak."

Saját magad foritottad ezt google tarnslatoerral, te nyelvzseni?
Mondjk ha az óvodával kezdenék egy felnőtt bevándorló integrálásat (mint ahogy az az Ornaeszkui- Birodalomban megy "közmunka" címszó alatt, ahol a fajtiszta bennszülött IQ magyarnak meg kell ismernie a napocskát, a betüket, stb), akkor is pár év alatt eljutnának egy szakmáig.

Ezzel szemben Németországban meg már futnak is a programok, amelyek a bevándorlónak a magával hozott tudását felmérik és ehhez igazítva akap kiegészítő oktatást. Oszt megvan az egész szakvizsga max. egy félév alatt.

FOLYTASSUK!

porthosz 2015.11.09. 09:54:45

@high up!: "Ezzel szemben Németországban meg már futnak is a programok, amelyek a bevándorlónak a magával hozott tudását felmérik és ehhez igazítva akap kiegészítő oktatást. Oszt megvan az egész szakvizsga max. egy félév alatt."

Ennek mondjuk még senki sem látta az eredményét. Egyelőre sokkal több táborfelgyújtás van.

jágör68 2015.11.09. 09:57:04

Kétlem, hogy eljutunk 2050- ig vagy akár 2030- ig.

www.youtube.com/watch?v=65UWCdpcX-8

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2015.11.09. 10:08:20

birka hol van orbánt,mint európa megmentőjét dícsérni?

Exploiter 2015.11.09. 10:09:14

@high up!:

Év végén érdemes lesz majd húzni egy vonalat, hogy megnézzük, mi sikerült eddig ebből.
Már persze, ha kiadnak majd erről bármilyen valós adatot egyáltalán valaha.

Medgar 2015.11.09. 10:13:30

@high up!: "A német munkaügyi és szociális miniszter szerint emelkedni fog a munkanélküliség a menekülthullám miatt, ugyanis "nem a szíriai orvos a meghatározó típus" a menekültek között, és még a 10 százalékot sem éri el a munkavállalásra vagy szakmai képzésre azonnal alkalmas emberek aránya."

Folytassuk?

2015.11.09. 10:19:46

@high up!: "Ezzel szemben Németországban meg már futnak is a programok, amelyek a bevándorlónak a magával hozott tudását felmérik és ehhez igazítva akap kiegészítő oktatást. Oszt megvan az egész szakvizsga max. egy félév alatt."

Azt azért megnézemm, hogy a többségében analfabéta emberekből hogyan lesz fél év alatt mondjuk asztalos vagy kőműves, hogy logisztikai ügyintézőről ne is beszéljek.

Sir Galahad 2015.11.09. 10:36:19

Persze, muzulmán többség nem lesz. De 1. lesznek (valamelyest már most is vannak) elkülönülő városrészek, települések, ahol muzulmán többség lesz és ahol az adott országban többségi nemzet elnyomott kisebbség lesz, ami állandó feszültséget generál, 2. számbeli többség nélkül is rá tudja kényszeríteni a muzulmán tömeg az akaratát a többiekre, mert - mint most látjuk is - az európai államok többsége a liberális polkorrektség csapdájában vergődve lényegében behódoló magatartást tanúsít, nem kényszeríti ki belőlük az európai civilizációs értékek tiszteletét.

Ez a probléma, nem az, hogy hány százalék muzulmán.

Brix 2015.11.09. 10:38:11

Szerintem meg ennek a nagy muzulmán előrenyomulásnak lesz egy ellenhulláma, hiszen az európai lakosság nem fog belenyugodni a mostani folyamatokba. A bal -és a liberális oldal mindenhol teret veszít lassan Európában, és azokra a kereszténydemokrata pártokra is ez vár, amelyek az őshonos lakosság érdekeinek képviselete helyett álkeresztény irgalmasságot gyakorolnak
Csak idő kérdése , hogy mindenhol olyan politikia erők kerüljenek hatalomra , amelyek hatékony eszközökkel lépnek fel a kontroll nélküli, erőszakos bevándorlók ellen. A tömeges migráció felgyorsítja azokat a belső politikia folyamatokat , amelyek a megtisztuláshoz vezetnek, és végül olyan egységes migrációs politika fog kilalakulni, mint a többi, , saját érdekeit megvédeni képes ország estetében. Ott van Ausztrália, vagy az USA, mint jó példa.

high up! 2015.11.09. 10:48:16

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft:

Az egytelen analfabéta népség ti vagytok, akik az életetekben nem jutottatok túl a falutok határánál.
Oszt az ilyen röghöz kötött birkák osztják az észt a világról.

FOLYTASSUK!

♔bаtyu♔ 2015.11.09. 10:50:14

@high up!: Na most akkor mi van te ostoba, lebontod a kerítésedet, vagy ezentúl úgy hívod, hogy kapu szárnyakkal.

Legalább ne neked lenne nagy arcod gyurcsánycsicska. Amúgy tanuld az új kifejezést cseléd, "oltalom".
Érted, a libsik kezdenek rájönni, hogy ebből nagy bukás lesz, így már nem teljes befogadás, letelepedés, hanem "oltalom". Hátha a nép beveszi.

Nem veszi be, a többség azért nem a magadfajta cseléd.

♔bаtyu♔ 2015.11.09. 10:53:05

@high up!: Igen jól látszik rajtad, hogy te a sokat utazó, nagyon széles látókörű és számtalan nyelven beszélő liberális vagy. A stílusod nagyon elárulja. :DDDDDDDDDDDDDDDDD

StanLee · https://newsroll.net 2015.11.09. 11:04:34

@high up!: En kovetem a napi nemet sajtot, de meg nem lattam tomegesen megjelenni a cikkeket arrol, hogy az Arbeitsagentur a most erkezettek nagy szamu beiskolazasanak a pozitiv eredmenyeit osztana meg a neppel.

Viszont egyre tobbet cikkeznek arrol, hogy ez a mostani koalicio krizishelyzetben van, nincs terv, usznak az arral es mar kozel a veguk. Ugye azert kevesebb, mint 3 honap alatt (szept. 5-en engedte szabdjara Merkel a dolgokat, amikor Mo-rol beengedte az elso nagyobb csomagot) a nagy orombol atcsapott vilagvege hangulatba a nemet sajto es kozvelemeny is.

@Brix: Az elso tartomanyi valasztas 2016. tavaszan van, a helyek rendezodnek majd egy kicsit es eszbe fognak kapni a politikusok a nemeteknel. Addig erkezik meg par szaz ezer ember.

Amugy meg nem kell annyira az iszlamizalodastol tartani. A szaporulat a masodik generaciotol visszaesik a helyiek szaporulati szintjere. Ugyanennek a masodik generacionak meg mar nem fog sokat jelenteni a vallasa. Lesznek koztuk elvakult hivok, de a mostani keresztenyek kozott is vannak paran :-) A 3. generaciotol meg meg nagyobb lessz az asszimilacio.

Az persze mar mas kerdes, hogy ha most nagyon sok elso generacios lesz befogadva (pl. Nemetorszag befogad 2 m menekultet, plusz a csaladegyesitessel osszesen 6-7 m uj, tobbnyire iszlam vallasu fog erkezni 2-3 even belul), akkor gyorsabban el lehet erni a target 10%-ot akar 2020-ra is.

high up! 2015.11.09. 11:06:46

@Medgar:

Há kérlek, pont az előbb írtam, hogy megkezdődtek a célzott szakmai integrációs programok Németo-ban, az eddigi sokéves tétlenkedés meg semmittevés helyett. Direkt azért, mert a menekülteknek megvannak a 80-90%-os (esetleg 100%-os) szakmai ismeretei, de nyilvánvaló, hogy Németo-ban egy fokkal másabb minden követelmény - ezt nevezik annak, hogy azonnal csak kb. 10% tudna munkába állni, minden extra képzés nélkül. Oszt te itt leragadtál, mint az Átlaghülyemagyar a Trianon siralomban.

Azt azért elképzelheted, hogy egy autófényezőnek, villanyszerelőnek, autószerelőnek, fodrásznak, sofőrnek, árubeszerzőnek, stb marhára nem kell túl sok extra képzést kapnia, hogy beálljon a mühelybe és csinálja a dolgát, most már német autón, áramon, hajon, stb.

Egyéb szakmákban meg a helyi követelmények meg előírások ennél komplexebbek, meg mások lehetnek, erre csinálják a féléves- egy éves szakmai felfejlesztő kurzusokat, oszt summa summarum, az állam beinvesztált 1 évet a migráns melósba, az meg fizeti az adót 30 évig. Meg csinálja a generációs utánpótlást.

Az Átlaghülemagyar meg megint csak les (mint mindeig a történelemben), hogy há bammeg miért nincsenek orvosok, szakmunkások, meg gyerekek nálunk, meg miért csak 30% most már a nyugdíjam??
Oszt majd megmagyarázza, hogy EU összesküvés, meg zsidó összeesküvés, meg CNN meg CIA puccs.

FOLYTASSUK!

high up! 2015.11.09. 11:10:45

@♔bаtyu♔:

hehe, a gyurcsányi meg libsi komplexusaidat beszéld velük, (azzal 6 darab magyar libsivel), vagy járj orvoshoz vele.

Én nem tudlak téged kigyógyítani abból az elmebetegségedből, amibe Orbaneszku hajszolt téged bele. Én csak azt tudom megállapítnai, hogy napról napra súlyosbodik az állapotod. Pihenned kéne, a harcot úgyis elbuktad - ti hasznos hülxyék szoptok rendületlenül, a vezéreitek meg egyre gazdagabbak.

FOLYTASSUK!

2015.11.09. 11:14:49

@♔bаtyu♔: Ha valamit nem értesz, arra ne válaszolj.
Nem csak a muzulmánokkal van bajom, hanem azokkal keresztényekkel, zsidókkal, egyéb vallásúakkal és úgy elve minden magadfajta gyökérrel, aki nem az emberi mivolta alapján ítél meg másokat, hanem vallási, faji, nemzetiségi vagy más mondvacsinált alapon általánosítva.
A keresztény Európa maga volt a pokol. Európa azért lett olyan, amilyen most, mert le tudta vedleni a kereszténység által rákényszerített sötétséget. Nem kívánok sem muzulmán Európát, sem keresztényt, sem zsidót, az emberek Európáját kívánom, ahol a vallás a templomokban és az otthonokban marad, senki nem viszi az utcára.
Sajnos éppen a magadfajták miatt soha nem valósulhat meg, mert ti mindig találtok valakit, akit gyűlölni lehet, mert ha nem gyűlölködnétek, akkor rájönnétek, hogy minden bajotoknak ti magatok vagytok az okozói.

♔bаtyu♔ 2015.11.09. 11:22:21

@Ylim: "A keresztény Európa maga volt a pokol."

Igen, most a "liberális" Európa maga a pokol, épp a magadfajta gyökerek miatt.

♔bаtyu♔ 2015.11.09. 11:23:20

@high up!: Ahogy elnézlek, inkább te vagy az, aki valamiért nem hajlandó kiváltani a gyógyszereit.

Brix 2015.11.09. 11:25:54

@high up!: Németországnak nincs szüksége ázsiai-afrikai szakképzetlen embermilliókra, hogy kielégítse munkaerőigényét. Erre éppen elég forrás van EU-ból , ahol 23 millió regisztrált munkanélküli van , többek között 2,7 millió Németországon belül, vagyis éppen elég emberanyag, amelyet tovább lehet képezni, ha a gazdaságnak szüksége lenne rájuk. Németország ma azzal küszködik, hogy sok szakmát nem megfelelően fizetnek meg, pl, a keleti részen szarért-hugyért , 1000-1100 euróért lehet dolgozni, éppen ezért sem örülnek a sok új bevándorlónak , akik a bérek további leszorítását eredményezik.
A kontroll nélküli bevándorlás tönre teszi a munkaerőpiaci equilibriumot, így nagyon kedvezőtlen a német és a többi EU-s munkavállalónak. A nagytőke is rosszzul jár , mert hiába az olcsó munkaerő, az adóemelést nem kerülheti el ....Németország bajban van!

♔bаtyu♔ 2015.11.09. 11:31:30

@StanLee: Igen, Merkel a liberális média szerint nem vak, hanem bátor. Valójában már hónapokkal ezelőtt kicsúszott a kezei közül az irányítás, sodorják az események, de ezt sem ő, sem a médiája nem ismeri be.

A hazai ballibsik többsége realistábban lát, hiszen megélte már ezeket a dolgokat a 80-as években, persze van egy két ostobább libsi cseléd, aki 88-ban is azt hitte, hogy tényleg tisztítani viszik el a Lenin szobrot.

Ezek simán elhiszik, hogy az átlag bevándorlóból 1 év múlva képzett autószerelő lesz. A felmérések szerint eleve németül nem akarnak megtanulni, nem hogy munkát vállalni, hiszen nem azért jöttek ide.

Brix 2015.11.09. 11:32:17

@Ylim: Nem a kereszténységet féltjük, hanem az európai életformát. Mert az életformában nagy, szinte áthidalhatatlan különbség van közöttünk. Az európai emberek többsége nem akarja a migránsokat és ők is csak az európai jólétet akarják, de nem az európai szemléletet, életformát átvenni és integrálódni

♔bаtyu♔ 2015.11.09. 11:37:34

@Brix: Szerintem a német helyzet ennél is rosszabb lesz, hiszen a legtöbbje azzal jött ide, hogy 1200 Euró a segély. A német szakipart ezek egészen biztosan nem fenyegetik, 90% még négy év múlva is segélyen lesz. Ha csak vissza nem paterolják. Most, hogy a németek ezt felismerték, már maguk is azon a véleményen vannak, hogy vissza kell őket paterolni. Jó liberális módra ki is találtak rá egy új szót, nem menekült státusz, hanem "oltalom".

Persze nem fog menni, a pakisztániak örülnek, hogy lelépett többek között szinte az összes bűnözőjük is.

nnnnnnnn 2015.11.09. 11:42:32

Szerintem Európa már elveszett. Egy nagy multikulti katyvasz az egész, és méginkább az lesz. Mindenféle koszlott népek ellepik és szép lassan leamortizálják az egészet. Nemhinném hogy ezt a folyamatot már bárki megállíthatná. Ennyi volt.

Brix 2015.11.09. 11:42:57

@♔bаtyu♔: Merkel politikai hulla. Már az eddigiekkel szöges ellentétben álló doktrína sem segítene neki.
Amíg a legfőbb probléma nincs megoldva, vagyis: a határok teljes kontroll alatt tartása és ellenőrzése, addig nincs is miről beszélni... Ezzel a politikai hullával egyezkedni sem szabad, kvótákról és mindenféle agyrém " megoldásokról"...

Brix 2015.11.09. 11:48:14

@$$$=$$$: " Nemhinném hogy ezt a folyamatot már bárki megállíthatná. Ennyi volt. " Egy pár évet , vagy évtizedet jó lenne még itt Közép-Európában kihúzni valahogy....

♔bаtyu♔ 2015.11.09. 11:50:54

@$$$=$$$: Szerintem maximum szétszakad. Az már jól látható, hogy K-Európa az USA befolyást is csak egy bizonyos mértékig tűri el.

nnnnnnnn 2015.11.09. 11:57:47

@♔bаtyu♔: nem szakad szét sztem. a németek, franciák tiszta birkák. befogadóak, dolgoztatják, elviselik őket. együtt élnek velük.

Hari Seldon 2 2015.11.09. 11:58:33

@Brix:
Nem tudom, hol élsz. MI itt például Franciaországba nem féltjük az európai életformát. Tény, hogy vannak olyan gettók, amiket az ember elkerül, de most mondd meg, Borsodban vagy Szabolcsban nincsenek olyan helyek, ahova nappal sem mész be?
Egyébként a cikk igaza írt, az itt élő muzulmán eredetű népességre jobban hat a gazdasági szociális környezet. (ha szám szerint nézzük egy nőre a franciáknál 2 gyerek jut, a muzulmán eredetű bevándorlóknál 2,2 körül, és a tendencia folyamatosan konvergál hosszú időtávban) És valóban vannak vegyes párok, és itt az államilag támogatott laicité miatt nem is kötődnek a valláshoz különösebben. Azaz az "európai életforma" nem lesz veszélyben.
Persze a szerencsétlen németek meg svédek belehúztak a jóba. Oda tényleg gázos népek mennek Szomáliából, meg Eiritreából, meg most a közel keletről. És tényleg kevés a "fehér" gyerek.
De az már másik kérdés.

♔bаtyu♔ 2015.11.09. 12:01:03

@Brix: Persze, csak az az a gond, hogy ennek a politikai hullának van még kb. fél éve, persze ha a németek kibírják addig.

Pontosan így van, azonnali döntésnek kellene lennie egy határkerítés rendszer felépítése. Sajnos a dolog tanulsága, hogy a "liberális" Európa válsághelyzetben nem működik. Már ez is nonszensz, hogy havonta milliárd euróba kerül az EU demokratikusan megválasztott vezetése, de mégis Merkel dönt, még olyan kérdésekben is, hogy Mo. építsen kerítést, sőt olyanokban is, hogy egy adott ország kormánya megfelel vagy nem. Pedig ezek állítólag liberálisok. Mint Moszkva, csak szerencsére az elnyomó gépezetet nem építették ki hozzá, így magasról le lehet szarni.

♔bаtyu♔ 2015.11.09. 12:06:20

@$$$=$$$: Nem a németek szakadnak le, hanem K-Európa. A liberálisok szerint már így is leszakadt, legfeljebb nem tárgyalja így együtt őket a médiájuk. A V4 önálló határvédelmi politikát folytat, magasról szarva le a Brüsszeli "ajánlásokat", ugyanez áll Merkelék által kitalált kvótákra is.

Nyilván pontosan ugyanez lesz minden mással is, amelyet ezek az országok fenyegetésként fognak fel. Pld. génkezelt vetőmagok, amely elég rendesen tönkrevágná mezőgazdaságunkat, vagy az USA bíróságok fennhatóságát nemzeti kereskedelmi kérdésekben.

♔bаtyu♔ 2015.11.09. 12:07:50

@Hari Seldon 2: Igen, Franciaosrzágban mi itt sem féltjük. Az a franciák problémája.

Amúgy pedig itt épp ellentétes folyamatok vannak, azaz egyre több olyan gettóba mehetsz be, ahová tegnap még nem. (Pld. Lyukóvölgy, Gyöngyöspata).

Advanced Flight 2015.11.09. 12:24:07

@$$$=$$$: hoping for the best, but expecting the worst. De félek, hogy igazad van :-(

Krisz11 2015.11.09. 12:24:09

1. számú hülyeség:
"Bajban van még továbbra is Kelet-Európa, ahol a népesség csökken"
Ha csökken a dolgozó népesség legvégső soron egyet tudsz tenni: elfogadod, és ennyi. Nem lesz semmi gáz, max kisebb lesz a GDP, meg alacsonyabb a nyugdíj, vagy tovább kell dolgozni. Megleszünk. A Japánok is ezt teszik, elfogadják. Mert ez a kisebb rossz, mint a csőcseléket betelepíteni. (szerintem idővel magától is megnő a gyereket vállalni akarók száma, 1-2 generáció alatt a természetes szelekció révén).

2.) Hülyeség:
A blogger szerint nincs gond mert 2050-ben még mi európaiak többen leszünk.
Egyrészt, az rohadtul nem fog számítani, hogy a 60-99 közti korosztályban hány millióan leszünk, ha a 18-50 köztiben megelőznek, ők fognak diktálni.
Másrészt, megvan az a kép, amikor a diszkóban 5 cigány terrorizál 100 magyart? Ez itt a probléma. Lehet, hogy a 100 magyarból is van 4-5 harcképes, de nem tudnak semmit tenni, mert nem tudnak egymásról, külön-külön gyengébbek, és egyébként is tisztelik a törvényt.
Ezért 10% agresszív kisebbség is diktálhat és tönkre teheti egy egész nép életét.

♔bаtyu♔ 2015.11.09. 12:29:48

@Krisz11: "Ezért 10% agresszív kisebbség is diktálhat és tönkre teheti egy egész nép életét."

Ezt mi sem támasztja alá jobban mint az, hogy nem az Európai őslakosság "szokott" vadászni egyedül közlekedő muszlimokra, négerekre, hanem fordítva.

Krisz11 2015.11.09. 12:30:07

@Hari Seldon 2:
"Nem tudom, hol élsz. MI itt például Franciaországba nem féltjük az európai életformát. "
Azért vannak fenntartásaim, még ha a közvetlen környezetedben így is érzed, pl: Franciaországban az egyik legerősebb és fokozatosan növekvő a "szélső"jobb.

Brix 2015.11.09. 12:38:15

@Hari Seldon 2: Éppen arról olvastam mostanában egy cikket , hogy mennyire ritkák mostanában a vegyesházasságok Németországban ... Sokkal ritkább, mint 20- 30 évvel ezelőtt , amikor még a jobban elfogadott volt multikulti Európában. Olyat még nem is hallottam, hogy muszlim nőt fehér férfihez adtak volna , de az sem nagy perspektíva egy európai nőnek, hogy nincstelen menekülthöz kösse az életét.
A keveredés egészen ritka esetnek számít.
A francia területek integrációs képessége , sokkal rosszabb mint a németé. A brüsseli állapotokat ismerem, ott a nyugati rész valódi NoGo terület, engem kétszer is megpróbáltak megtámadni arab " fiatalok " de megijedtek, amikor feltettem a kezem... Szerintem , amikor egy adott területen elér a számuk egy kritkus tömeget, akkor veszélyessé válnak az őslakosság számára

Krisz11 2015.11.09. 12:44:45

Azért amikor ilyen demográfiai témájú bejegyzéseket olvasok, mindig emlékeztetem magam egy örök érvényű, lélekemelő kurucinfós kommentre egy miskolci egyetemista tollából :):

"Ha a szaporodás elég lenne az uralkodáshoz akkor csótányok és patkányok uralnák a földet... Mocskos hitetlen férgek sosem győzhetnek igazhitű, hazájukat szerető, igaz célért küzdő, becsületes MAGYAR emberek felett!!!"

♔bаtyu♔ 2015.11.09. 12:59:19

@Krisz11: Totálisan osztom, a ballibsik nem is értik, miért van az, hogy bármilyen formájukban (milla, civilek, demokraták, rendszerbontók, stb.) sikertelenek. Miért van az, hogy az Index tele van kormányellenes cikkekkel, állítólag milliók olvassák is, aztán már annak is örül a liberális párt, ha egyáltalán bejut a parlamentbe.

Brix 2015.11.09. 13:15:17

@♔bаtyu♔: " Miért van az, hogy az Index tele van kormányellenes cikkekkel, állítólag milliók olvassák is, aztán már annak is örül a liberális párt, ha egyáltalán bejut a parlamentbe. "
Mindez azért van, mert az egész ballib politikai doktrina , a való világ realitásainak tagadására épül, azt meg nem lehet hosszú távon lenyomni az emberek torkán , még Soros pénzével sem....

StanLee · https://newsroll.net 2015.11.09. 13:15:47

@high up!: Ha értesz németül, akkor javaslom elolvasni ezt a cikket a focus.de-n: www.focus.de/finanzen/news/konjunktur/deutschland-werden-wir-alle-aermer_id_5063176.html

Az IFO.Intézet vezetője elemzi benne, hogy mennyibe is kerül a menekültek ellátása, integrációja, az eddigi statisztikák alapján mit várhat el a társadalom a menekültektől.

Csak néhány érdekesség:
- miután munkát vállalhatnak, kb. a 90%-a a menekülteknek az állami szociális ellátó rendszerbe kerül, mint hosszútávú munkanélküli. (2013-ban Németországban 4,8 m HARTZ IV-et kapó ember volt - ezek azok, akik már nagyon hosszú ideje munkanélküliek - , ebből 900 ezer volt külföldi, ami a Németországban tartózkodó külföldeik kb. 20%-a volt);
- 5 év után még az 50%-uk munkanélküli, 10 év után 14, de az előző adatból kiindulva én inkább 20% feletti számot várok hosszútávon;
- egy átlag menekült 22300 eurós pluszot termel a német államkasszának az élete során, egy német 88000 eurót.

Szerintem innentől kezdve felesleges azon elmélkedni, hogy a menekült megéri a német államnak. A menekült statisztikailag nem éri meg a német államnak, mivel negyedannyit termel ki, mint egy német állampolgár. Tehát ha most egy átlag német nem tud elég pénzt termelni az átlag nyugdíjas fenntartására, akkor majd az átlag negyedét termelő menekült minden gond nélkül megoldja a német szociális rendszer problémáit.

Még mindig azt mondom, hogy ha Németországnak annyira sok pénze van, hogy a menekültekre akarja költeni, akkor az a pénz az UN erre kitalált alapjaiban sokkal több hasznot hozna, mint importálni a szociális problémákat és újakat generálni Németországon belül...

♔bаtyu♔ 2015.11.09. 13:17:49

@Brix: Igen, így van. Nálunk és a K-európai országok többségében nagyon erős az immunitás.

vasgyuszi 2015.11.09. 13:27:57

@porthosz: "Ennek mondjuk még senki sem látta az eredményét."
De maj én látom, nem sokára.... adóemelés formájában, hogy rohadnának meg... Meg az összes menekült-pátyolgató barom itt Németországban!

♔bаtyu♔ 2015.11.09. 13:34:53

@vasgyuszi: Van egy ismerősöm, akinek a nővére Németországba ment férjhez, nagyon régen. Elég rendes jómódban élnek, kellemes házikó, nyaraló az olasz tengerparton.

Ezek még pár hónapja is nagyon a bevándorlás mellett voltak, aztán amiikor a falujukba költöztettek vagy százat, nagyon rendesen lefagyott a mosoly az arcáról. Pusztán attól, hogy fertőtleníteni kellett bármit amihez a bevándorlók hozzáértek, ugyanis mindenhová odaszartak. Pechjük volt, ezek véletlenül nem tudták, hogy erre Európában külön helyiség van. Mondanom sem kell, kurvára nem akarják őket integrálni, elég harci a hangulat.

Krisz11 2015.11.09. 13:44:20

@StanLee:
" A menekült statisztikailag nem éri meg a német államnak, mivel negyedannyit termel ki, mint egy német állampolgár."

Még egy dolog bűzlik nekem. A középiskolás PISA teszteken pl: Vietnám matematikában 17. tudományban (science) 8., olvasásban a 19. legjobb, olyan országokat megelőzve, mint Norvégia, Dánia, Anglia, stb. Az 1 főre jutó GDP-ben a 126. a világon évi kb 5600 dollárral, lemaradva (egyelőre) olyan országok mögött, mint Egyiptom, Tunézia, Nigéria. Mondanom sem kell, hogy a PISA teszteken az arabok és négerek a béka segge alatt sincsenek.
Ha tényleg csak munkaerőt akarnak importálni,. miért nem Vietnámi, Kínai, vagy egyéb értelmes népet hoznak be a vadak helyett?
(vagy az ukránokat még nem is említettem, azok is sokkal inkább beilleszkednének akkora pénzekből, amiket rászánnak ezekre. )

en.wikipedia.org/wiki/Programme_for_International_Student_Assessment

Hari Seldon 2 2015.11.09. 13:46:40

@Krisz11:
Engem nem nagyon zavar.
Nálunk épp most került első helyre, de ők a beilleszkedni képtelen észak afrikaiak ellen vannak.

Hari Seldon 2 2015.11.09. 13:53:28

@Brix:
Hát Brüsszel tényelg problémás. Viszont ott a a leggázabb Marokkóiak vannak. Tudható róluk, hogy a legelmaradottabb térségekből érkeztek oda, falusi környezetből. Franciaországba meg az algériaiak zöme kabiliából jött. Nem igazán kedvelik az arabokat, mint népet mert elnyomták őket.
Másrészt itt persze PC miatt integrációról beszélnek, de valójában az asszimiláció a cég. Franciaországban főleg, mert ilyen nacionalisták, évszázados hagyománya van, hogy az állam "rátelepszik" arra aki nem akar asszimilálódni. Nem gyorsan, de biztosan arra felé terelik a tömegeket, hogy két három generáció után asszimilálódjon. Németeknél nem ilyen erős a nyomás. (legalábbis eddig amennyire én tudom, azt kevésbé ismerem)

StanLee · https://newsroll.net 2015.11.09. 14:27:36

@vasgyuszi: Azért annak örülhetünk, hogy ez az egész menekültválság nem akkor érte el Németországot, amikor egy SPD-zöldek kombó van hatalmon. Ezek már rég befogadták volna az összes nem EUs rászorulót.

Eléggé érdekes, hogy a menekültsimogató SPD és zöldek elég jól tartják magukat, tehát innen már nincs nekik lejjebb. A CDU/CSU páros viszont folyamatosan veszít a támogatottságából, és az eléggé jobbikos babérokra törő AfD tábora növekszik a lemorzsolódókból. Én nem lennék szívesen Merkel bérenc politikus, mert 2017-től kereshetnék magamnak másik munkahelyet, ha így megy tovább.

2015.11.09. 18:55:10

@high up!:

Szerinted a migránsok 50%-ban orvosok, 40-ben meg építészmérnökök, vagy mi? Tudom, hogy ez a libbant hazudozás - az igazság meg az, amit a németek is kijelentettek. Túlnyomó többségük analfabéta és nem beszéli a nyelvet. Persze gondolom a német munkaügyi minisztert is Orbán kottájából játszik... :-)

Gondolom már kurvára fájhat 5 éve tűrni, hogy a Fidesz van hatalmon.... :-)
Nekem sem tetszik, de én kibírom.

Egyébként elhinni nem kell (meg szarok is rá, hogy elhiszed-e) , de két idegen nyelvet beszélek , és a munkámnak köszönhetően bejártam Európát. Bár abban igazad van, hogy faluban építettem házat, valószínűleg olyant, amit te még csak kívülről láttál.

Tamáspatrik 2015.11.09. 19:45:06

@Krisz11: Nem irtam azt, hogy nem elfogadható, ha kevesebben leszünk, Japán is ebben a cipőben lesz többek között mint mi. Ugyanazt irtam, mint te, hogy a nyugdijunk lesz kevesebb és a gazdasági növekedés.
Az "5 cigány terrorizál 100 magyart" ez érdekes érv és lehet alapja, mert a fiatalabbak valóban agresszivabbak. Viszont Orbánék érve, hogy már úgyis itt van a sok cigány éppen azt támasztja alá, hogy kell viszonylag sok, a cigányok jelentős részénél képzettebb munkavállaló. Tehát ha sok az analfabéta a zsákfalvakból, akik kevésbé jó munkaerők az aktiv népességen berlül, akkor éppen hogy támogatni kellene a bevándorlást még iszlám országokból is. Azonban leirtam, hogy nálunk ez érzelmi kérdés és a vitát csak látszólagosan az értelmes érvek döntik el, amelynek sajátos történelmi okai vannak.

Tamáspatrik 2015.11.09. 19:49:09

@StanLee: Még az aránylag kis termelékenysége is lehet érték azzal szemben, ha a népesség erősen lecsökken. Pl. ha az idősek otthonaiban nem lesz elég gondozó. Nyilvánvaló, hogy hirtelen túl sok bevándorlót hagytak hirtelen bejönni, sokkal lassabb és szelektáltabb bevándorlásra lenne szükségük, de elszámolták magukat.

Tamáspatrik 2015.11.09. 19:56:30

@Ylim: Igazad van és mégsem. Az USA-ban is létezik egyfajta praktikus rasszizmus, különféle városrészek eltérő kulturális sajátságai nem hagyhatóak figyelmen kivül. Főleg persze egyes feketék lakta városrészekben jelentenek gondot a bűnözés bizonyos formái, ezekkel külön foglalkoznak.
süti beállítások módosítása