Ideo-logikák

Ideo-logikák

Nem keresztény emberek a kormány megszállott követői

2017. április 16. - Tamáspatrik

 

Legfeljebb szavakban

Számos olyan ok van, amiért a kormányzatunk megszállott támogatóit nem tudnám kereszténynek nevezni. Szavakban ugyan kereszténynek mondják magukat, sőt mi több a keresztény Európa élharcosainak, a tetteik mégis alapvetően sértenek olyan értékeket, amelyek Jézus tanításainak lényegét képezik. Egyrészt vitatható, hogy mennyiben követik a felebaráti szeretetről szóló tanítást, amikor háborús menekültekkel úgy bánnak, ahogyan: habár nyilvánvalóan meg kell húzni egy határt e kérdésben, minden egyes menekült vagy „migráns” bűnözőként való kezelése nincs összhangban a keresztény etikával (és más etikai rendszerekkel se nagyon). Másrészt a megszállott küzdelem a hatalomért sem keresztényi magatartás: például aki őket megdobja nemhogy kővel, de ártalmatlan festékpatronnal, azt ők nem éppen kenyérrel viszonozzák. Legfőképpen azonban a teljes alázat hiánya az, amely szembetűnő: az arrogancia, a mindent jobban tudás másoknál az, ami homlokegyenest szembemegy a krisztusi tanításokkal. Nem mellesleg a kereszténység feje (az őskeresztényi hagyományok alapján) a római pápa, akinek szavai, törekvései iránymutatók lehetnének – hogy a magyar kormányzat esetében mért nincs ez így, azt a „hívek” nehezen tudnák megmagyarázni, de leginkább sehogy.

A kormányfő nyilvánvalóan érezte ezt az ellentmondást

Emiatt a húsvét előtti interjú során próbált a szokásosnál békülékenyebb hangnemet megütni, ez azonban csak a felszín. Céges argóban „mosolygós gyilkosnak” hívjuk az olyan vezetőt, akik ugyan igyekszik udvarias és közvetlen maradni, de mosolya ellenére is ugyanúgy kinyírja az embert. Orbán interjúja a monomániásan unalmas lemez, a megszállott „zelóta” hangja, amely hangnemében sokkal inkább emlékeztet az ószövetségre, a fanatikus iszlámra vagy éppen megszállott diktátorokra mint az evangéliumra.

Szellemi sötétség terjed nálunk

A legtöbben tudjuk, hogy a megismerésünknek megvannak a határai és az igazság (ha létezik) nem birtokolható teljes mértékben, a magyar kormány és értelmiségi holdudvara ezzel szemben biztos abban, hogy az igazság egyedüli birtokosa – és hogy mások torkán le kell nyomnia az ő igazságát. Ami még megdöbbentőbb, az a józan észt nélkülöző vehemencia, ahogyan a bajerzsoltok és smittmáriák nekitámadnak a „keresztényi” értékek védelmében az általuk „liberálisnak” bélyegzett embereknek (mindenki idetartozik, akinek értékrendszere eltér az övéktől). Ezek az értelem elemi szabályait megtagadó értelmiségiek hihetetlen mértékű kisebbrendűségi érzésben szenvednek mindennel szemben, ami „nyugati” (amerikai, német, stb.) Ennek egyik példája, hogy egy 86 éves idős embert is képesek voltak közellenségnek nyilvánítani – ami már önmagában is elképesztő. Másik, az a borzasztó gyűlölködés minden és mindenki iránt, aki szerintük (micsoda ellentmondás) nem „jó keresztény” vagy nem olyannak szeretné látni az országot mint ők.

A szomszédaink sajnálnak minket

Néhány éve még nálunk nem annyira, sokkal inkább egyes szomszédainknál létezett az a fajta kisebbrendűségi érzés, amely gyakran gyűlöletbe csapott át. Ma már csak szórványosan találkozhatunk náluk agresszív nacionalizmussal, a szlovákok és románok is udvariasak – az előbbiek fejlettség tekintetében már elhagytak bennünket, az utóbbiak pedig dinamikusan fejlődnek és legfeljebb szánakoznak rajtunk. A szerbek és ukránok nemrég jó leckét kaptak abból, hova vezet a nacionalizmus – jelenleg igyekeznek „jó fiúk lenni” és eljutni az EU tagságig vagy a felvétel küszöbéig. Az osztrákoknak pedig mindig lesz egy kis lelkiismeret furdalásuk amiatt, hogy számukra mindig ütköző zónaként funkcionáltunk a keleti hatalmak terjeszkedésével szemben, - amit olykor szeretnének valahogyan kompenzálni.

A múlt század emberei

A radikális nemzeti értelmiség egy jó része nem képes (vagy nem is akar) eljutni a 21. századba. Orbán felfogása Mussolini, Franco, Castro és más diktátorok rendszereit idézi, amikor egyetlen egy elvet a nehezen megfogható „nemzeti szuverenitást” emeli a központba, gyakorlatilag minden más megfontolás rovására. Sajnálatos, ahogyan értelmiségek nagy része képes ezt a fajta irracionalitást teljességgel magáévá tenni vagy pedig cinikus módon a hatalmat kiszolgálni. A magyar értelmiségnek egy jelentős része sokkal mérsékeltebb, nevezhetjük őket némi egyszerűsítéssel „keresztény-nemzetinek”: őket a kormány gyakorlatilag semlegesítette és apolitikussá tette – sikerült elérni, hogy a vidéki értelmiség gyakorlatilag tétlenül nézze, ahogyan a kormány igyekszik leszalámizni azokat a szervezeteket, akik útjában állnak a teljes hatalomkoncentrációnak. Holott a 21. század pontosan a vegyes modellek együttéléséről szól: még a nyugati politika olyan „őrült fazonjai” mint Trump vagy Farage is leginkább csak egy másfajta társadalmi egyensúlyra törekednek. Csupán kisebb országok zsebdiktátorai és követőik kaptak vérszemet és hiszik el, hogy bármeddig elmehetnek. Ezt valóban meg is tehetik, hiszen számos példa mutatja, hogy a pofonokat nem azonnal kapják, hanem csak jó néhány évvel később fogják látni, mibe lavírozták az országot.

Keresztényi erény: az alázatos magatartás

Sajnos nálunk az alázatos magatartást gyakran összekeverik a megalázkodással, holott nem csak az arroganciától és nagyképűségtől tér el. Az alázat része az önbecsülés is, tisztában lenni saját értékeinkkel és nem alárendelődni mások kénye-kedvének. Ma már a tudományban is polgárjogot nyert az alázat fogalma többféle megközelítésben, a legtöbb kutató olyan tulajdonságokat sorol ide, amely az egoizmus valamiféle háttérbe szorítását foglalja magában: nyitottság mások véleményére, mások tisztelete, tanulásképesség, nem akarja magát előtérbe tolni és nem a státusz az első a számára, a korlátainkat elfogadni stb. A legtöbb teszt önértékelésen alapul, néhány tesztben pedig másokat értékelünk ilyen szempontokra vonatkozó kérdésekkel. Magyar nyelvű kérdőív nincs még, van viszont sokféle angol nyelven pl. itt.

A magyar kormány és támogatóinak eredménye alázat vonatkozásában szinte a mérési küszöb alatt lenne. A legnagyobb baj talán nem is ez, hanem az a fajta morál, amit az ország felé sugároz: egy olyan közfelfogást szentesít, amely elől elmenekülnek és elhagyják az országot igen sokan, akik egy ilyen légkörben nem tudnak nyugodtan élni és dolgozni.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ideo-logic.blog.hu/api/trackback/id/tr3112431127

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Útolsó ítéletet váró, jó ember nem lehet 2017.04.17. 18:47:08

Aki várja az utolsó ítéletet, tehát aki judeo-keresztény, az jó ember nem lehet. Bővebben.

Trackback: Kereszténység hazugságok halmaza 2017.04.17. 18:46:43

Jó keresztények neveled a gyerekeidet és még is hazudnak neked? Mit vársz, ha Te is hazugságokat tanítasz nekik?

Trackback: 30%-al kevesebb keresztény 10 év alatt 2017.04.17. 18:46:10

Az erősen kozmetikázott 2001 és 2011-es népszámlálási adatok szerint  a római és görög katolikusok fogyása tíz év alatt 31 %, a reformátusoké 29 %, az evangélikusoké 30 %. 

Trackback: Semjén Zsolt elvtárs vörös csillaga 2017.04.17. 18:45:11

Jó elvtársakból jó katolikusok lesznek. Semjén Zsolt azzal védekezett, hogy ő nem a vörös csillaggal, hanem a bethlemeni csillaggal kapott kitüntetést.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.17. 07:55:51

Konkrétan mi a nem-keresztényi és mi lenne a keresztényi?

Főgebra 2017.04.17. 10:33:20

"...hogy egy 86 éves idős embert is képesek voltak közellenségnek nyilvánítani..."

Több ezer 90 évessel pedig semmi bajuk!

Csapnivaló érv!

Tamáspatrik 2017.04.17. 11:06:49

@MaxVal BircaMan HJCD: Azt azért illene tudni mi a kereszténység, ha az ember ismeri az evangéliumokat, akkor ezt nem nehéz eldönteni. Aki a krisztusi tanítások LÉNYEGÉT elfogadja, főként a felebaráti szeretetet, az alázatot az keresztény. Aki nem követi ezeket az alaptanításokat, mert 10 megnyilvánulásából 9 szembemegy az alapértékekkel, az vallhatja magát kereszténynek, de attól még nem az.
Semmi bajom azzal, ha valaki nem keresztény, de akkor ne mondja magára hogy az. Ha politikailag kifizetődő, hogy TÁMOGAT történelmi keresztény egyházakat, vagy ha csak puszta rokonszenvből támogatja őket, attól még nem keresztény. Ha jár templomba, az még lehet csak szimpla képmutatás is.
Minthogy valóban az.

ügyfélszolgálatos 2017.04.17. 16:38:23

@MaxVal BircaMan HJCD: Ohm, talán a ne lopj parancsolat nem be tartása?

nemecsekerno_007 2017.04.17. 16:52:45

Nem keresztény emberek a kormány megszállott követői.

- nem demokraták ...
- nem liberálisok...
- nem európaiak
- nem ateisták
- nem kommunisták
- nem baloldaliak

Akkor kik? Hogy jön össze akkor a 2/3-ad???? :D Szánalmasak vagytok!

miva? 2017.04.17. 16:55:41

@MaxVal BircaMan HJCD: Nem keresztényi pl bloggert első hozzászólásban a családja kiirtásával fenyegetni, ahogyan azt te tetted. Ezután minden megnyilvánulásodat e tettedhez mérten kell szemlélni. Mégis hogy jöhet egy ilyen alak ezután "Konkrétan mi a nem-keresztényi..." kérdéssel?

Skankhunt42 2017.04.17. 17:07:28

lol, na, jövőre is megmarad nektek a bloggerkedés

Boka1 2017.04.17. 17:16:08

A magyarok kereszténység ellenessége történelmi gyökerű. Nemcsak István király ámokfutása, hanem a szovjet megszállás miatt. A muszlimokat a török megszállás miatt, az erdélyieket a román megszállás miatt , a zsidókat a Tanácsköztársaság utáljuk.
Mondjuk azt szeretném megtudni, hogy Viktor, Lázár és a többiek mióta lettek keresztények?
Melyik nap volt az életükben, amikor úgy ébredtek?

n_dy 2017.04.17. 17:29:40

mióta érték nálad Jézus és a Biblia tanítása?
anarchista vagy és ateista, előbb tanulj, majd oktass másokat...

BiG74 Bodri 2017.04.17. 17:29:51

@Boka1:
Az erdélyieket a román megszállás miatt utáljuk? Ez nekem új!
A zsidókat pedig bár felül prezentáltak voltak a dicsőségesben, de azt hiszem, régebben is volt velük szemben némi elkenszenv itt-ott.

2017.04.17. 17:35:30

azt mondjuk nem értem, milyen alapon kéritek számon a megváltó tanításait, mikor nem is hiszitek...
"egy 86 éves idős embert is képesek voltak közellenségnek nyilvánítani" - hát ha egyszer ellenség, nem nevezhetem barátnak. ez kortól független. ti is a kilencvenvalahány éves őr felelősségre vonását akartátok.

2017.04.17. 17:37:33

@Tamáspatrik: látod, pont így nem vagy te magyar :D és megsértődsz rajta

mocser48 2017.04.17. 17:43:18

@MaxVal BircaMan HJCD:

Én se értem ezt. Pl. amikor Orbán Viktor a halálbüntetés visszaállításán elmélkedett, akkor az keresztényi gondolatokat tükrözött.

miva? 2017.04.17. 17:47:52

@MaxVal BircaMan HJCD: neked milyen érved van? Hogy fent van a listán, és ki lesz irtva családostul?

miva? 2017.04.17. 17:49:40

@MaxVal BircaMan HJCD: ez a FIDESZ! A vezérszurkolójuk ilyent leír, és még ők keresztények! HAHAHA

mocser48 2017.04.17. 17:50:40

@MaxVal BircaMan HJCD:

Valami Jézus nevű fazon szerint: "Isten országa nehezen meghatározható, nem lehet azt mondani, nézd, itt van, vagy ott van. Közöttünk van, közöttünk tud létrejönni, ha mi engedjük, ha befogadjuk tanítását, ha meghalljuk az Ő szavát, és tettekre is váltjuk. Mit mond Ő, mit tegyünk, hogy létrejöjjön közöttünk ez az ország? Azt kéri, ne építsünk falakat, ne húzzunk kerítéseket egymás köré, bontsuk le a határainkat embertársaink között, mert Isten országa ebből a határtalanságból épül fel. Forduljunk egymás felé szeretettel, irgalommal, igazsággal. Lépjünk túl a kapott rosszon, tanuljunk meg megbocsátani, imádkozni azokért, akik nem kedvesek hozzánk, az összes emberben a jót látni"

Na nem mexikói Jezus, hanem a másik.
100%, hogy Orbán Viktor keresztény, követi a tanokat!

Bicepsz Elek77 2017.04.17. 17:57:34

Amikorra a keresztenyseget allamvallassa tettek a romai birodalomban, mar levetkozte a szektas gyermekbetegsegeit. Erdeteileg a romaiak is azert üldözték oket, mert ok voltak a kor liberalisai: sok romai no attert, es nem volt pl. hajlando gyereket szülni a ferjenek, mert a vilagveget varta stb stb. Ezert üldözték elsosorban. Később rajottek, hogy a vilagvege odebb van, be kell rendezkedni es a romaiak szamara is elfogadhatova valtak.
Mi ennek a lenyege? A liberosok allandoan azt szajkozzak, hogy a kereszténység igy meg ugy fogadja el az orszag torvenyeit es az emberi egyutteles szabalyait. Na de ebbe beletartozik a nemzet es a kozerkolcsok is!! Sot elsosroban ez a ketto tartozik bele. Ha az egyhaz/"keresztenyseg"(vagy akarmilyen mas vallas, vilagnezet) ellentmond, akkor nincs helye az orszagban!!! A liberalis kettos merce mukodik itt is keményen, mint ebben a cikkben!!
Eleegge sok papa volt eretnek, akit ezert le is tettek. Na most kaptunk egy ujat, es a papa sem tevedhetetlen(mondom romai katolikuskent!!!).

mocser48 2017.04.17. 18:01:40

@MaxVal BircaMan HJCD:

Máté 5, 43-44 "Hallottátok, hogy megmondatott: Szeresd felebarátodat és gyűlöld ellenségedet. Én pedig azt mondom néktek: Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat, akik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, akik titeket gyűlölnek, és imádkozzatok azokért, akik háborgatnak és kergetnek titeket. Hogy legyetek a ti mennyei Atyátoknak fiai."

Na, jó, szóval Orbán Viktor amolyan "keresztény". Tudod, aki azt mondja magáról, de kicsit másként cselekszik.

Biztos ismered ezt a részét is a keresztényi tanoknak:
János 3:10, 11 "Ebből a tényből ismerhetők fel az Isten gyermekei és az Ördög gyermekei: mindaz, aki nem gyakorol igazságosságot, nem az Istentől származik, és az sem, aki nem szereti a testvérét. Mert azt az üzenetet hallottátok kezdettől fogva, hogy szeressük egymást."

Kezd nekem gyanús lenni ez az Orbán.

2017.04.17. 18:03:03

@mocser48: és azt hol mondja Jézus, hogy hagyjuk megerőszakolni a nőket és a gyerekeket?

mocser48 2017.04.17. 18:05:05

@aleksz róz:

Üdvözlendő, hogy elkezdtél érdeklődni a keresztény vallás felől!
Csak így tovább!

2017.04.17. 18:06:14

Orbán nem keresztény, de nem ez a baj vele, ettől még lehetne jó ember. Az a baj vele, hogy egy gennyes daganat az ország testén. A keresztényfasiszta parazitapárt se keresztény, ők csak az állami pénzekre utaznak, cserébe pedig hirdetik Orbán eljövetelét és fröcsögik a templomokban, hogy gyurcsánybajnaisoros egyenlő a sátánnal és vagy ez a sátáni trió jön el vagy Orbán, nincs más alternatíva.
Vona se keresztény. Ő egy muzulmámista szimpatizáns.

Ez a választék.

2017.04.17. 18:07:58

@mocser48: te vagy a szakértő. hol mondja Jézus, hogy hagyjuk megerőszakolni a nőket és a gyerekeket?

mocser48 2017.04.17. 18:11:13

@aleksz róz:

Valamit nagyon nem értesz a kereszténységből. Kezdd el megismerni!

Talán egyszer Orbán Viktor is utánanéz, hogy mi is az, kereszténynek lenni!

mocser48 2017.04.17. 18:12:18

@aleksz róz:

Egyébként a pedofil papok nem a legjobb téma, ne ezzel kezd!

Mikrobi 2017.04.17. 18:13:44

Most már azt is megmondjátok, kik a keresztények? Marha jó! Lassan a teológián is ti fogtok tanítani.

mocser48 2017.04.17. 18:16:33

@Mikrobi: egy nem keresztényt veszett könnyű felismerni. Orbán Viktor szinte minden tette a keresztényi eszme ellen irányul.

2017.04.17. 18:16:58

@mocser48: hát annyit megértek belőle, mint te, bár én se vagyok keresztény.
hogy is van? "az vesse rá az első követ..." szóval te milyen alapon kéred másoktól számon ezeket a dolgokat?

mocser48 2017.04.17. 18:21:13

@aleksz róz:

Nem én hazudom magam kereszténynek :) Orbán viszont ezt teszi.
Érdekes, hogy páran itt kereszténynek akarják hazudni. Ez se keresztényi jellemvonás, így ők se keresztények. :)

Tanulmányozd a kereszténységet, és lásd, hogy milyen hitvány senkiházi ma Magyarország miniszterelnöke!

2017.04.17. 18:23:25

@mocser48: hát jónak tényleg nem jó, de ideillik. mitől lennének jobbak szerinted a nőket és gyerekeket tömegével erőszakoló muszlimok a gyerekeket megrontó pedofil papoknál? és ha már itt vannak a rohadt pedofil papok, miért akarjunk még rosszabbat a gyerekeinknek azzal, hogy még a muszlimokat is rájuk eresztjük? inkább el kéne takarítani a pedofil papokat is.
vagy azt mondja szerinted Jézus, hogy tartsd oda a másik gyerekedet is?

2017.04.17. 18:25:05

@mocser48: tisztában vagyok vele, hogy milyen orbán.
de azzal is tisztában vagyok, hogy ti milyenek vagytok.

BiG74 Bodri 2017.04.17. 18:25:59

@mocser48:
Szerintem sokan eljutnak hasonló megállapításokhoz a kereszténység tanulmányozása nélkül is!

mocser48 2017.04.17. 18:26:33

@aleksz róz:

Továbbra is ott tartunk, hogy Magyarország miniszterelnöke kereszténynek HAZUDJA magát, miközben szinte minden tettével a keresztényi elvek ellen cselekszik.

Ő egy HAZUG ember, minden, csak nem keresztény.

Ezt szépen meg is beszéltük :)

mocser48 2017.04.17. 18:29:28

@aleksz róz: Ja, ja tudom, Soros György..... Vagy most épp valami más van soron?
Esetleg a HAZUG miniszterelnök valami agymenését akarod gyorsan összefoglalni? :)

2017.04.17. 18:30:04

@mocser48: de te milyen alapon veted rá az első követ???
te a keresztény elvek szerint élsz?

mocser48 2017.04.17. 18:32:36

@aleksz róz:

Vicces :)
Figyu, ha egy HAZUG emberbe futsz, aki kőkeményen nyomja napi szinten a hazugságokat, be nem áll a pofája, akkor nem kell ennek vagy annak lenned, hogy a HAZUGra azt mond, hogy HAZUG.

Egy Orbán szintű csalót miért ne lehetne lehazugozni? Csak keresztények tehetik meg? :)

2017.04.17. 18:33:51

@mocser48: nem, nem soros milyen. hanem ti milyenek vagytok.
(és amúgy is fordítva van: habonyék lopják a mi szövegeinket)

mocser48 2017.04.17. 18:35:51

@aleksz róz:

Persze, persze :)
Ááááááááááá.... Bocs, ásítottam.

2017.04.17. 18:36:19

@mocser48: igen, de te, a hazug, milyen erkölcsi alapon kéred számon?

és amúgy hol mondja Jézus, hogy hagyd megerőszakolni a nőket vagy hogy tartsd oda a másik gyerekedet is?

2017.04.17. 18:38:54

@mocser48: a keresztény értékeket kérjék rajta számon a keresztények

mocser48 2017.04.17. 18:39:32

@aleksz róz:

Én, hazug?

Ilyen hamar kifogytál az érvekből?

Szóval, adott egy hazug SZENNY. Szövegel. HAZUDOZIK, még azt is képes hazudni, hogy ő keresztény.
Hány igaz hívő keresztény követ egy HAZUG SZENNYet?
Egy se!
Akkor hány keresztény követője is van Orbánnak?
Egy se.....

mocser48 2017.04.17. 18:41:11

@aleksz róz:

Jaj, elnézést kérek, hogy belepiszkítottam a rózsasín ködödbe.....
Ugye nem bántódtál meg nagyon?

El kell olvasnod ezeket a szörnyű kommenteket.
És érvek nélkül állsz itt, letolt gatyával.

miva? 2017.04.17. 18:44:57

@aleksz róz: nem arról van szó, hogy minden Orbánundoros keresztény, hanem hogy ő, te, birka meg a slepp nem azok.

Mikrobi 2017.04.17. 18:46:56

@mocser48: II. József megtehette, hogy a papnövendékeket általa kinevezett tanárok oktatták, hogy mi az állam-konform kereszténység, de ti ezt már nem tehetitek meg. Bármennyire is szeretnétek, sosem kerültök hatalomra:-) Mindenesetre mielőtt kioktattok a kereszténységről, nyugodtan végezhettek önvizsgálatot és törekedhettek jobbá lenni. Függetlenül attól, hogy igazatok van-e, nem vagytok olyan erkölcsi szinten, hogy kioktathassatok.

Spacechik77 (törölt) 2017.04.17. 18:50:43

@aleksz róz: hogy érted azt, hogy mitől lennének jobbak a muszlimok? Állított ilyet valaki is, hogy egyik vallás jobb lenne a másiknál? Olvasva a kommenteket az a baj, hogy valójában nem vagytok tisztában a jobboldali politika valós tartalmával és mintha nem is Magyaroszágon élnétek, elsiklatok qrva fontos Orbanisztáni ideológiák fölött.
1. mióta is van hittan az iskolákban?
2. vasárnapi boltzár valódi oka mi is volt?
3. mióta pirosnapos ünnep nagypéntek?
4. Orbán gyermekeinek bibilából lopott neveit tudod-e?
5. mióta védi OV a keresztény európai értékeket? WTF?
és még sorolhatnánk........

ja és miért harangoznak az egyik Bp-i plázában délben, mint a templomban?

Az igazság az, hogy 2017-ben bugyuta vallási ideákat nyomatni a tömeg képébe baromi nagy ostobaság. A birka nép meg nyugtázza magában, hogy ő most aztán qrva erkölcsös lett, hisz felült a vallásos bulibuszra hej, holott egy réticsigába több együttérzés és veleszületett morális iránytű szorult, mint ezekbe az önmagukat vallásosnak - értsd "PÉLDAÉRTÉKŰ ERKÖLCSÖSNEK" nevezett nyavalyákba.

mocser48 2017.04.17. 18:50:43

@Mikrobi:

Juj, ezek rettentő kemény szavak. Hirtelen nem is tudom mit tegyek.

Bocs, elröhögtem magam, nem bírtam ki :)
Van még mára más is, vagy visszatérhetünk oda, hogy egy hazug szennynek vajon hány hithű keresztény követője van?

2017.04.17. 18:51:14

@miva?: és mi ebben az újdonság?
(pláne, hogy pár sorral feljebb írtam, hogy nem vagyok keresztény)
kérjék számon orbánon állítólagos keresztény elveit a bűntelen keresztények, és ne a bűnösök, az ateisták vagy a zsidók.

miva? 2017.04.17. 18:51:30

@Mikrobi: de. Én pl vagyok. Most ugyan mennem kell, mert az elsőáldozás előkészítéséhez végzek társadalmi munkát, de majd megvitatjuk. Erkölcsi értelemben a kádári rendszer alatt vagytok. Egyetlen erényetek a szűklátókörűségetek. Bizakodj. Nem leszel felkoncolva, mert nem nálunk megmondóember Bayer, de az irányítást visszavesszük.

miva? 2017.04.17. 18:53:31

@aleksz róz: nem, kérje számon a képmutatást bárki, vallástól, felekezettől függetlenül. És én aktív katolikus vagyok.

miva? 2017.04.17. 18:55:40

@miva?: aktív - gyakorló. A gyakorló elmegy havonta misére, az aktív munkát is rak a közösség érdekében a dologba.

mocser48 2017.04.17. 18:58:37

@aleksz róz:

Szóval, adott egy gyűlöletről, kirekesztésről, megalázásról fröcsögő hulladék, aki kereszténynek hazudja magát.
Egy hithű keresztény két dolgot tehet: vagy elutasítja ezt a szövegelést, vagy eldobja keresztényi hitét, és beáll csápolni.

Nincs köztes út!
Olyan nincs, hogy egy hithű keresztény a keresztényi alaptanokkal szöges ellentétben álló szöveget nyomó hazug szennynek csápol!

Kezded már érteni?
Ez szimpla tény. Nincs ebben semmi bonyolult.

Ha én húst zabálok, közben vegetáriánusnak hazudom magam, akkor hazudok, és a vegetáriánusokra baromira nem tudom rátukmálni a frissen főzött birkapörköltemet. Most valódi birkára gondolok, nem a "birkákra"...
Ezek tények, még ha egyeseknek nehéz is felfogni.

2017.04.17. 19:00:27

@mocser48: érveim vannak, csak nem nagyon volt mivel szembeállítani őket...
másrészt ott vannak a kérdésekben, csak te figyelmen kívül hagytad őket. jellegzetes a vitakultúrád.

igen, hazug. mindenki szokott hazudni.

miva? 2017.04.17. 19:01:22

@mocser48: sztem nem érti. Már csak ezek maradtak odaát.

Mikrobi 2017.04.17. 19:02:16

@miva?: örülök, hogy van olyan önbizalmad, hogy el mered dönteni, elég erkölcsi szinten vagy ahhoz, hogy kioktasd a keresztényeket kereszténységből:-) Én erre nem vállalkoznék. Pedig hivatásbeli kötelességem arról beszélni, milyen a jó keresztény.

miva? 2017.04.17. 19:02:46

@aleksz róz: akkor nekem válaszolj. Miért csak a vegánok röhöghetik ki a zsíros pofájú vezérüket, ha lebukik?

igazi hős 2017.04.17. 19:03:32

Egyszer a mellettem dolgozó (nem itt, Bajorország közepén) német kolléga mondta, hogy délután nem lesz, mert ő vigyáz a gyerekre. Ugyanis a felesége bár nem dolgozik, de hetente kétszer elmegy öregeket és rászorulókat segíteni. Ilyen egy CDU szavazó. Akkoriban elhittem, hogy nálunk is valami hasonló lesz, hiszen az ország 70%-a mondja magát katolikusnak. Most meg azt látom, hogy emberek fagynak meg a saját lakásukban, miközben "Magyarország erősödik". Persze csak átlagban, hiszen a gyengék elhullanak. A KDNP meg versenyt vonyít a Bayer féle férgekkel.

mocser48 2017.04.17. 19:03:42

@aleksz róz:

Most tényleg kitöröltem egy könnycseppet a szemem sarkából....

Neked érveid? :)
Milyen érveid?
Hithű keresztény fog a hite ellen tenni? Nem? Akkor az, aki a keresztényi alaptanokkal szöges ellentétben álló szenny szavait befogadja, az nem keresztény. Érted már? :)

miva? 2017.04.17. 19:04:21

@Mikrobi: nem a keresztényeket, hanem a gyűlölködőket, a kirekesztőket, a képmutatókat, az aljas tolvajokat, és a híveiket.

mocser48 2017.04.17. 19:04:46

@miva?:

Értik, csak nincsenek érveik. Ilyenkor meg hozzák a szokásos orbáni módit.

mocser48 2017.04.17. 19:06:35

@Mikrobi:
Mennyi gyűlöletet sugároz egy jó keresztény?
Egy jó keresztény sorra olyan cselekedeteket visz végbe, ami a kereszténység alaptanaival szemben áll?

2017.04.17. 19:07:12

@mocser48: és mi közöd neked ehhez, nem vagy keresztény.
én se kérem számon rajtad, hogy sonkát ettél.
majd a keresztények elszámolnak a saját lelkiismeretükkel. de nyilván jobban esik nekik egy olyan miniszterelnökre szavazni, aki támogatja az egyházukat és nem mocskolja őket.

2017.04.17. 19:10:29

@miva?: nem arról van szó, h mi van ha kiröhögöm, hanem ha olyan értékeket kérek rajta számon, amelyek számomra nem is értékek

2017.04.17. 19:12:13

@mocser48: azzal nem tesz a hite ellen, hogy orbánra szavaz, mit nem értesz rajta?

mocser48 2017.04.17. 19:14:14

@aleksz róz:

A blog azokról szól, akik kereszténynek HAZUDJÁK magukat... :)
Esetleg válthatnál te is erre a témára.

Tudod, az idegengyűlölő, kirekesztő, megalázó, üldöző cselekedeteket, gondolatokat fröcsögő, magát kereszténynek HAZUDÓ híveiről. Akik nem keresztények, mert nem is lehetnek azok.

2017.04.17. 19:15:38

@miva?: "az vesse rá az első követ, aki bűntelen közületek"

mocser48 2017.04.17. 19:16:17

@aleksz róz:

Ja, persze :)
Ahogy Hitlernek is sok békepárti küldött 1942. Karácsonyán támogató levelet, és kívántak naki kitartást...

Neked tényleg ennyi van a tarsolyodban?

2017.04.17. 19:20:18

@mocser48: orbán kereszténynek hazudja magát. ezt már megbeszéltük. (bár azt még mindig nem értem, miért fáj az neked, hogy orbán nem a keresztény elvek szerint él)
és miért ne lehetne keresztény, aki orbánra szavaz? hol mondja azt Jézus, hogy "hagyd megerőszakolni a nőket" vagy "hogy tartsd oda a másik gyerekedet is"? (vagy mondjuk azt, hogy "ne hagyd a miniszterelnöknek, hogy lopjon"?)

mocser48 2017.04.17. 19:25:52

@aleksz róz:

Szóval te azt mondod, hogy ha Orbánnak van mondjuk 6 felesége, azokból kettő a lánya is egyben, majd elkezd hangosan óbégatva a keresztényi családi eszmékről beszélni, hogy mekkora nagy kujonságban van neki nap mint nap része, akkor a hithű keresztény hallgatóság hangosan tapsol, veregetik a vállát, simogatják a buksiját, támogatásukról biztosítják....

Végtére is csak a keresztényi alaptanokkal ellentétes cselekedeteket hirdet, végez, próbálja rádumálni a hithű keresztényeket az ő tettei követésére.

Ezt szerintem még gondold át egy kicsit.... Nem vagyok benne biztos, hogy a kezét rázók hithű keresztények lennének. :)

BiG74 Bodri 2017.04.17. 19:26:43

@aleksz róz:
Sokszor leírtad ezt a kő vetéses példát, csak hát képtelen vagy értelmezni, próbálod az ék egyszerűségével elvágni a feltett kérdés jogosságát! Kéretik akkor is több síkon gondolkodni, amikor a feltett kérdés kényelmetlen.

mocser48 2017.04.17. 19:26:51

@aleksz róz: Semmi hamisság nincs benne.

2017.04.17. 19:32:02

@mocser48: hitler 1942-ben javában irtotta a zsidó és szláv lakosságot a megszállt területeken és legalább 10 országot támadott meg... és te ezt állítod párhuzamba orbán gyújtó hangú beszédeivel?

miva? 2017.04.17. 19:35:43

@aleksz róz: orbán gyűlöletkeltő beszédeivel.

A pontosság kedvéért

2017.04.17. 19:36:28

@BiG74 Bodri: na mondjad, szerinted mi az értelme?

miva? 2017.04.17. 19:37:40

@aleksz róz: az "az vesse rá az első követ" sztoriban épp a képmutatókat leckézteti Jézus. Tudod, képmutató, mint Orbán, és keretlegényei.

miva? 2017.04.17. 19:39:36

@aleksz róz: A CEU csalt, de Orbán nyilván nem csalt. Közszolgálati egyetem, Mészáros Lőrinc, Ráhel, választási tv, paks, stb.

BaliBa 2017.04.17. 19:40:02

Christus resurrexit, vere resurrexit! Krisztus feltámadt, valóban feltámadt!

Segítségül azoknak, köztük vélhetően a bloggernek, akiknek homályos fogalmaik vannak arról, hogy kik vallják magukat keresztyénnek.

További javaslatom, hogy a tisztánlátás érdekében a hozzászólók jelezzék, hogy magukat keresztyénnek vallják-e (mindig mulatságos, amikor olyanok mondják meg, hogy kiket lehet keresztyénnek tekinteni, akiknek éppen, hogy nem ez a hitvallásuk).

Esetleg nem ártana az sem, ha blogger pontosan definiálná, esetleg példákkal is illusztrálná, hogy kiket tekint a kormány megszállott követőinek.

Blogger kinek a megszállot követője?

mocser48 2017.04.17. 19:40:15

@aleksz róz: Azt írtam, hogy Hitler annyi békepárti támogatását élvezte 1942. Karácsonyán, ahány hithű keresztény támogatója van Orbánnak.

Nézd, a zérót sokféleképp lehet definiálni, ez is egy.

mocser48 2017.04.17. 19:42:59

@BaliBa:

"mindig mulatságos, amikor olyanok mondják meg, hogy kiket lehet keresztyénnek tekinteni, akiknek éppen, hogy nem ez a hitvallásuk"

Épp húst zabálok két pofára. Azt mondom, hogy vegetáriánus vagyok.
Hazudok-é vagy sem.
Ezt csak a vegetáriánus tudja eldönteni, vagy esetleg te is érzed magad ennyi ésszel megáldva?

miva? 2017.04.17. 19:43:22

@BaliBa: Ne kényszerítsük a Gotfréd ármádiájának tettein hüledezőket arra, hogy vallják Istent, ha szerintük a Ne ölj! parancs nem fér össze karonülők kardélre hányásával!

2017.04.17. 19:44:33

@mocser48: de miért ne lehetne más ember hithű keresztény attól, hogy orbán nem az? nem mondja Jézus sehol hogy ne szavazz olyan emberre, aki lop vagy akinek 6 felesége van, nem nagyon foglalkozott a világi hatalmakkal.
ahogy azt se mondja sehol, hogy tartsd oda a másik gyerekedet is, úgyhogy azt se lehet mondani, hogy ha rá szavazol, akkor a keresztény értékek beteljesedése ellen szavazol.

miva? 2017.04.17. 19:45:55

@aleksz róz: mert keresztény nem gyűlöl úgy, ahogy Orbán hitűnek kötelessége gyűlölni. Nem gyűlöl sehogy.

miva? 2017.04.17. 19:49:22

@aleksz róz: mi sem gyűlölünk, csak kiröhögünk téged is, meg a szektavezéredet is

mocser48 2017.04.17. 19:49:57

@aleksz róz:

Értem.
Tehát ha Orbán előállna azzal, hogy bevezeti a halálbüntetést, akkor a hithű keresztények a szavazatukkal támogatnák őt....

Te ezeket egyébként komolyan írod, vagy ennyire nulla közöd van a vallásokhoz?

2017.04.17. 19:50:28

@mocser48: jaaa. hülye vagyok.
pedig meg voltam győződve.
vagy nem olvastam el rendesen, vagy azt olvastam amit szerettem volna olvasni, vagy azt hittem tényleg küldtek támogató leveleket :D

miva? 2017.04.17. 19:52:31

@aleksz róz: akkor ennyi a válasz? Ó, te szegény érvelni akaró "tartsátok oda a másik gyereketeket is"-t megtanuló habonypajtás. Nehéz lehet neked

miva? 2017.04.17. 19:53:30

@aleksz róz: itt röhögök rajtad egy 70 éves pappal

miva? 2017.04.17. 19:57:55

@aleksz róz: szakmabeli kérdezi.

Melyik az a főbűn, amiben nem vétkes Orbán?

(Beugratós!)

BiG74 Bodri 2017.04.17. 19:58:35

@aleksz róz:
Há hunnét tuggyam?
Csak vicc volt!
Az értelme? Azt gondolom igen hosszan fejtegethető, de a legkevésbé sem gondolom, hogy annyit tesz, mindenki bűnös lélek, tehát akkor mindenkinek kuss, ha bűnt lát. Ahogy feljebb írták a képmutatók kapták első ízben kézhez a tanítást, mert talán nem mindegy ha egy valaha bűnös megtért szólal fel, esetleg egy aktívan bűnben élő, aki viszont vállalja a kő elvetésével saját bűnösségét is, vagy valaki aki csak másnál ismeri fel az üldözendőt.
A bűnök emberi dolgok, felismerésük és felvetésük természetes, de nem árt végig gondolni, amikor te elkövetted, megköveztetted volna magad, vagy bűnbocsánattal, felismeréssel jó útra tértél e inkább. A bűn az bűn, de a megítélése más ha te magad tetted, vagy másnál fedezted fel?

2017.04.17. 20:08:23

@mocser48: jó a kérdés.
ahol keresztény értékek csapnak össze, és nem lehet egyértelműen dönteni, vagy megmongya ja pap, vagy mindenki eldönti a saját lelkiismerete szerint.

pont itt van a lényeg. hogy nem csak úgy önmagában áll, hogy orbánra nem lehet szavazni, mert lop, hat felesége van és nem engedi be a migránsokat. hanem el kell dönteni, hogy rá szavaz a paraszt, vagy arra, aki el akarja fojtani a vallását, meg akarja a migránsokkal erőszakoltatni a feleségét, gyerekét, a faluja lakpsságát pedig rabszolgasorba akarja taszítani. jó keresztény a kettő közül inkább az elsőt választja, nem nehéz belátni :D

hát mondjuk a kereszténységhez több közöm van, mint neked. én nem a googléból szedem.

2017.04.17. 20:12:47

@miva?: nem ennyi a válasz. az egy mellékszál volt, amit elnéztem. haladj inkább a fősodorral.

Mindeni náci, kivéve Elek Gábort (jotundert) 2017.04.17. 20:16:16

Helytelen premissza, helytelen értékelés, helytelen következtetés. Rosszindulat, butaság vagy egyéb gyengeség állhat a poszt hátterében.

2017.04.17. 20:17:56

@BiG74 Bodri: és én nem azoknak írok szerinted, akik bevallottan nem keresztények, de a keresztény értékeket kérik számon másokon, vagy tán nem azoknak, akik saját hazugságukat tolnák le az emberek torkán és közben orbánéra mutogatnak?

2017.04.17. 20:18:51

@n_dy: "mióta érték nálad Jézus és a Biblia tanítása?"

Egy kukkot sem fogtál fel arról, amiről az írásban szó van?
Orbánék hivatkoznak állandóan a kereszténységre, tehát nekik kellene, hogy érték legyen Jézus és a Biblia, de beleszarnak az egészbe, mert nekik csak az aszámít, hogy legyen pármillió birka, aki követi a kolompot.

2017.04.17. 20:22:58

@miva?: jóra való restség? passz
na mondjad, akkor kire kell szavazni?

(vagy miért ne lehetne rá szavazni, azt mondd meg nekem, amikor a másik alternatíva rosszabb, és csak a kettő közül lehet választani, és ha nem szavazol, a rosszabb nyer? :D)

2017.04.17. 20:24:48

@miva?: majd szégyelli magát holnap, amikor kijózanodik.

fidesz maszop dk egykutya 2017.04.17. 20:26:01

Soha nem is voltak. A kormány követői kádáristák, komcsik, sima szar emberek. Azt meg hogy éppen minek hívják magukat, a vezér mondja meg. "Térdre csuhások"

2017.04.17. 20:26:05

@miva?: illetve szégyellné, ha igaz lenne.

mocser48 2017.04.17. 20:26:25

@aleksz róz:

Hoppá....

Játsszuk ezt le!

Szóval te legyél mondjuk a "hithű keresztény", én meg a szarházi, hazudozó, gyűlölködő senkiházi marha. Előállok azzal, hogy jöjjön a halálbüntetés, majd megkérdezlek téged, úgynevezett "hithű keresztényt", hogy a szavazatoddal támogatnál-e.

Mondd, "hithű keresztény", támogatnál-e?
Mit mond a hited?

Hithű keresztény vagy, vagy sem? Olyan nincs, hogy csak kicsit támogatod a halálbüntetést :)

Tamáspatrik 2017.04.17. 20:31:56

@aleksz róz: Nem kérek számon semmit, de ne nevezzék magukat kereszténynek, ha amit tesznek az nem hasonlít egy cseppet sem a kereszténységre.

2017.04.17. 20:33:16

@mocser48: ezt mondjuk nem esett nehezemre elképzelni...
csak az a baj, hogy nem jól tetted fel a kérdést.
így szól a kérdés: mire szavazol, arra, hogy állítsuk vissza a halálbüntetést, vagy arra, hogy a muszlimok megerőszakolják a gyerekeket, a karvalytőke meg rabszolgaságba taszít mindenkit?

2017.04.17. 20:37:41

@miva?: orbán is képmutató. és? szerinted újat mondtál?
próbáld meg elképzelni, hogy vannak emberek, akik hithű keresztények, és két választási lehetőség közül (kicipicit sarkítottam az alternatívákon, de azért alapfelállásnak megteszi) igyekszenek a jobbat választani.

Tamáspatrik 2017.04.17. 20:38:00

@Bicepsz Elek77: A közerkölcsről a kormányfő már teljesen megfeledkezett az utóbbi időben, csak folyamatosan harcolni akar. A hangsúly a MEGSZÁLLOTT-on van, mert a kereszténységgel nem fér össze a hatalomért való küzdelem, sokkal inkább az ALÁZAT. A kormány követője lehet jó keresztény, a MEGSZÁLLOTT követője viszont nem.

Jakab.gipsz 2017.04.17. 20:39:08

@Tamáspatrik: Mond meg szerinted milyen egy jó keresztény? Hát ha tanulunk tőled.

Tamáspatrik 2017.04.17. 20:40:05

@Mikrobi: Nagyon egyszerű, akik IGYEKEZNEK követni Jézus tanításainak alapelveit. Akinek jobban sikerül ő jobb keresztény, akinek kevésbé ő rosszabb, aki pedig nem is törekedik rá az semmilyen.

BiG74 Bodri 2017.04.17. 20:43:56

@aleksz róz:
Nekem úgy tűnik, hogy a nem keresztény kifejezéssel elvetted a jogot, hogy a kereszténységet, tanításokat ismerő, de nem teljesen azok szerint élő emberektől elvetted a jogot, hogy szót emeljenek vitya kereszténykedése ellen.
A keresztény tanítások, a jó és a bűnök szétválasztása bárki számára elérhető, és elsajátítható tudás, mely ellenére ő mégsem mondja magát kereszténynek, de felismeri, hogy keresztényként valaki bukdácsol az úton és hibázik, vagy valójában csak a vallás már összekovácsolt közösségére van szüksége céljaihoz.
Abban tán igazad van, hogy egy keresztény hívő nem a biblia alapján fog négyévre regnáló hatalmat választani, de az meg tény, hogy orkbán alapvetően szarik a keresztény tanításokra, és van keresztény aki tagadva hitének alaptételeit, de jobb hijján megválasztja, ő talán jóhiszeműen hibázott, és van aki a vityát keresztényként sztárolja, na ő az ki nem igazán van tisztában a kereszténységgel.

miva? 2017.04.17. 20:44:48

@aleksz róz: a bujaság az egyetlen, ami nem tuti, bár a régi haverok elmondása alapján az sem kivétel. De a másik hatban szerinted is vétkes. Szavazz csak rá legközelebb is, aki szerinted is kevély, fösvény, buja, irigy, torkos és haragos

miva? 2017.04.17. 20:46:13

@aleksz róz: te keresztény. Olyan iszákos, hogy pl ma is 5 km-t futott, azért csúszott a program

Tamáspatrik 2017.04.17. 20:46:32

@Spacechik77: Ezek felszínes példák. Még egyszer: aki támogatja a kereszténységet bármilyen okból az nem azonos azzal, hogy ő maga is követi a kereszténység tanításait.

2017.04.17. 20:48:35

@BiG74 Bodri: te most a képmutató mocser48-ról beszélsz? :D

miva? 2017.04.17. 20:49:01

@aleksz róz: csak a ti narratívátokban Orbán A KERESZTÉNY, más meg nem az. Uaz a magyarral, igazzal, becsületessel, stb.

Ami vérlázító lenne, ha nem lenne szánalmasan röhelyes

miva? 2017.04.17. 20:51:27

@Drednaught: megjött a szekta erősítése. Csuhajja

BaliBa 2017.04.17. 20:53:08

Christus resurrexit, vere resurrexit! Krisztus feltámadt, valóban feltámadt!

Segítségképpen azoknak, köztük a bloggernek, akiknek jól láthatóan csak halvány fogalmaik vannak arról, hogy mi a keresztyénség lényege.

Továbbá, segítené a tisztánlátást ha a hozzászólók jeleznék, hogy keresztyén hitvallásúként próbálják megfogalmazni a keresztyénségük mibenlétét avagy kívülállóként szeretnék előírni milyen viselkedés lenne számukra kívánatos keresztyén társaik részéről.

Blogger pedig pontosítaná, hogy mit is ért a "kormány megszállott követőin"? Csak nem azokat akik nem követik az általa kijelölt kívánatos kereszyén mintát? Vajon nem áll e a blogger egy lépésre attól, hogy általánosan a keresztyéneket bűnbaknak kiáltsa ki?

miva? 2017.04.17. 20:53:55

@Tamáspatrik: Ferenc pápa is Soros ügynöke, tudod-e? Ezek majd megmondják Neked, mi is a kereszténység, csak fájni fog a végén a hasad a szektás baromságaik okozta röhögéstől.

2017.04.17. 20:53:59

@miva?: én nem vagyok keresztény. de rengeteg katolikus papot ismertem.

na mit mond a pap bácsi, melyik alternatívát kell választani, ha csak a kettő közül lehet választani? a kevély, irigy, haragos orbánt, vagy a gyerekek megerőszakolását és a rabszolgasorosot?

2017.04.17. 20:55:07

@aleksz róz: sorsot :D
(annyit sorosoztok itt...)

miva? 2017.04.17. 20:55:37

@BaliBa: No másodszorra is idemásoltad a szöveget, közben persze elmentél a válaszok mellett. Ez már fideszkereszténység, vagy még csak trollkodás?

miva? 2017.04.17. 20:56:41

@aleksz róz: nem alternatívák. Ostoba rabságot vagy igaz, közösségi élete?

Tamáspatrik 2017.04.17. 20:56:58

@Mikrobi: Beer Miklós váci megyéspüspök viszont van és ő is keményen elhatárolódott attól, hogy a politika visszaéljen azzal, amit ő magáénak vall:

nepszava.hu/cikk/1115730-beer-miklos-puspok-ne-cimkezzuk-keresztenynek-magunkat

Az evangélikusok nagy része sem azonosul a kormány törekvéseivel. Nem csoda, hiszen ez nem keresztényi politika.

BaliBa 2017.04.17. 20:58:05

Repetitio est mater studiorum.

Ezt arra írom, hogy most vettem észre, hogy a korábbi írásom mégsem veszett el. De talán nem árt ha az ismétléssel nyomatékosítottam a mondanivalómat.

miva? 2017.04.17. 20:58:52

@aleksz róz: nekem nem úgy tűnik, hogy pl a szlovének gyerekeit erőszakolják, és rabszolgák volnának, ellenben te már Putyin szolgája vagy

miva? 2017.04.17. 21:00:03

@BaliBa: akkor ez minden válaszod?

Tamáspatrik 2017.04.17. 21:00:06

@BaliBa: Aki jobb híján vagy bevallottan érdekből a kormányra szavaz azzal semmi gondom.
A megszállott ember gyűlölködik, fröcsög, a másikat eltiporni és megsemmisíteni igyekszik - és nálunk sincs ez másként.
A hatalom megszállottja, prófétának képzeli magát (önjelölt persze vagy a haverok jelölték). Annyira fél mindentől, ami más, ami idegen...

miva? 2017.04.17. 21:02:40

@BaliBa: a habonymédiáról: a malis vituperari laus est

mocser48 2017.04.17. 21:03:32

@aleksz róz:

Nem, a kérdés nagyon is rendben van!
Megtennéd azt, hogy eldöntöd, "hithű keresztény", hogy támogatod-e a halálbüntetést?

Nézz már utána a kereszténység tanainak, mielőtt belefolysz egy ilyen témába! A kereszténység tanaiban nincs olyan, hogy ekkor így, de akkor úgy!

Ha végre összeszedted a bátorságod arra, hogy válaszolj, majd áttérünk arra, hogy mivel lehet téged arra rávenni, hogy egy népcsoportot kiírtson valaki, ahogy tette azt Hitler is, Sztálin is, stb.
És hogy kik azok, akikre egy hazug, csaló, gyűlölködő senkiházi rá tudja kényszeríteni a lázálmait!

miva? 2017.04.17. 21:05:23

@mocser48: nem válaszol. Ha tudna se tenné. Ugrana az ünnepnapi habonyperémium

2017.04.17. 21:06:08

@miva?: és azt hol olvastad, hogy szerintem orbán igaz keresztény és nem képmutató?

talán ha nem vakítana el ennyire a harag, akkor észrevennéd, hogy nem orbánt védem, hanem a jószándékú keresztény embereket, akik (képzeld el), nem rosszindulatból támogatják orbánt, hanem csak tőle rosszabb lehetőségeket látnak.

szóval te vagy a jogosult arra, hogy eldöntse ki a keresztény?

BaliBa 2017.04.17. 21:07:02

@miva?
Nem vártam válaszokat és nem is kaptam, jóllehet visszagörgettem ezt a szánalmas disputát (így vettem észre, hogy véletlenül magam is kétszer öntöttem szavakba a véleményem - te viszont nem vetted észre, hogy nem másoltam)

Tamáspatrik 2017.04.17. 21:08:54

@BaliBa: A cikk szempontjából teljesen mellékes, hogy kereszténynek vallom-e magam. Krisztus története számomra annyira élő ma is, és számomra mindig annyira fontos volt, hogy nem tudok nem azok lenni.
Az ember persze változik és akár 5 perc múlva is megtörténhet, hogy nem ugyanúgy fogja értékelni ugyanazt, hanem mindig újradefiniálja, újraértékeli. A kereszténység (vagy bármilyen pozitív hit) tehát nem olyan, amibe egyszer beléptünk és aztán örökre benne leszünk, hanem minden nap újra kell teremteni és az ember gyakran eltévelyeg arról az útról.
A kormányfő lehetett időnként jó keresztény valaha, az utóbbi időben látott megnyilvánulásai alapján mondom rá, hogy köszönő viszonyban nincs vele, a megszállott követői dettó.

mocser48 2017.04.17. 21:10:07

@miva?:

Tudom, hogy nincs rá válasza, de szórakoztató a kínlódása, ahogy megpróbálja bemagyarázni, hogy bizonyos körülmények között a hithű keresztény eldobja a hitét, de attól még hithű keresztény marad. :)

Persze, ahogy egy vegetáriánus is vegetáriánus marad, ha minden keddes és csütörtökön benyom 1,5 kiló véres steak-et.

miva? 2017.04.17. 21:12:54

@aleksz róz: jószándékú keresztény ember nem gyűlölködik, míg nektek ez a lételemetek. Nincs harag. Szánalom van.

miva? 2017.04.17. 21:13:46

@BaliBa: aha. Akkor a habonylatin idézetre esetleg, ha kérhetem...

miva? 2017.04.17. 21:17:40

@mocser48: ki szerint jó ez a szektásoknak? Ennyire sötétek már valóban? Vagy tényleg nem látják, hogy mennyire kontraproduktív a régi rutinnal égetni magukat? Néha már azt gyanítom, hogy ezek Gyurcsány emberei igazából :D

mocser48 2017.04.17. 21:23:10

@miva?:

Nem tudni.

Náluk a hithű kereszténység valami olyasmi lehet, hogy pl. Krisztust viszik megfeszíteni, erre fel beszól, hogy "bakker, álljunk már le, keresztre feszítésről nem volt szó, akkor mindent visszaszívok, oszt jónapot, jó lesz így?"....

Vicc, hogy már olyan vastag a bőr a pofájukon, hogy képesek bármit hazudni, és utána IQ zéró szinten érvelni a hazugságok mellett. Tiszta bayeri színvonal.

Aranyi Gábor 2017.04.17. 21:23:30

Nem hiszem, hogy egy tamáspatrik-féle krisztusgyilkostól kellene BÁRKINEK kereszténységre vonatkozó kioktatást elfogadni. Egyetlen, költői kérdés: Mióta háborús menekült, B+, aki MAGA azt mondja, hogy A JOBB ÉLET ( = ingyen kis- és nagylányok, gyilkolható keresztények, saját lakás, sok pénz) miatt megy Nyugat-Európába? Menekült az, B+, akiről ezt jogerősen megállapítom. Amíg azonban nem tudom ki, nem tudom, honnan, nem tudom, miért, de BE AKAR JÖNNI az EU-ba, azt nem engedem be. Ennyike. Lehet menni az éppen soros csicskatartót orálisan kényeztetni.

agarik 2017.04.17. 21:27:29

Mégis mi nem-jézusi van benne? Hiszen a háború, a gyűlölet, a megkülönböztetés, a kirekesztés mind jézusi tanítások.

Tudom hogy megérné éljenezni és kushadni hogy végre egy kis támogatás arról az oldalról is - de nem tudom most már elfeledni hogy a probléma gyökere - igen, az orbán-probléma, sőt a jelenlegi EU-helyzet is - maga a kereszténység, tágabb értelemben a vallásosság.

Napóleon elvtárs · http://relativ.blog.hu/ 2017.04.17. 21:27:56

Ki mondta, hogy az összes kormánypárti szavazó keresztény? Én ismerek 4-5 választópolgárt, akik a Fideszre akarnak szavazni, és még véletlenül sem keresztények. Én magam is ilyen vagyok, ateista vagyok, de a Fideszre fogok szavazni.

BaliBa 2017.04.17. 21:29:47

@miva?: magyarra váltok József Attilával: "Én túllépek e mai kocsmán ..." Viszlát!

Aranyi Gábor 2017.04.17. 21:30:08

Még valami: nem hiszem, hogy Kapisztrán/Hunyadi János/Dobó István/Szondy György vagy a két Zrinyi, Pázmány Péter stb. ne lett volna keresztény. Pofákat be lehet fogni, mert jövünk MI, vén "komenista" nyuggerek, és megtatnítjuk fekete-fehér-igen-nem-győr-sopron-éppenkúrtéknak, hogy milyen az igazi komenista diktatúra..., ha ez a nyomorult, fekete autó elindulna végre..., pedig mindjárt fél kettő, és hogy rúgjuk rá kettőkor az ajtót erre a sok kiaszott liberálfasisztára!!!!

2017.04.17. 21:31:13

@mocser48: nem, nincs egyáltalán nincs rendben.
mert nem érted a lényeget. mert egyáltalán nem a kereszténység tanairól beszélgetünk.
(apropó, hol mondja Jézus, hogy tarstd oda a másik gyerekedet is?)
arról beszélgetünk, lehet-e keresztény, aki orbánra szavaz.

ha csak aközül kell választanom, hogy legyen halálbüntetés vagy ne, akkor ne legyen.
önmagában nem annyira nehéz az ilyen keresztény elveket betartani. csak akkor van gond, ha választani kell.

és itt két választási lehetőség van. és az a lényeg, hogy mennyire érzi az ember ezeket a fenyegetéseket valósnak, nyilván ez személyes tapasztalattól, világnézettől, kormánypropagandától nem független.
az egyik nem érinti, a másik statisztikailag egyelőre valószínűtlen, de közvetlenül érintheti (legyen halálbüntetés, vagy erőszakolják meg a gyerekeket) nincs olyan ember, aki a másodikat választja.

és ha mondjuk megkérdezik, hogy te maradj életben, vagy a családom, nem hiszem hogy téged választanálak. és szerintem te se engem... és akkor tegyél még 100000 ilyet egymás mellé és meg is van válaszolva a kérdésed. és nem engem fenyegettek és nem is kellett hozzá nagy propaganda, elég volt hozzá 50 tank amivel elfoglalták a parlamentet, a repülőteret meg a tévét, és egy valag pénz, amivel a tábornokokat fizetik.

Tamáspatrik 2017.04.17. 21:34:50

@Aranyi Gábor: Semmi baj ezzel, HA azt mondja, hogy én O.V. az új neonáci mozgalmat vallom magaménak. Hitler sem vallotta magát kereszténynek.

Tamáspatrik 2017.04.17. 21:36:14

@Aranyi Gábor: OV.-t is megtámadták mint hajdani nagy hőseinket, csak valahogy az ellenség láthatatlan... micsoda malőr.

2017.04.17. 21:36:54

@mocser48: mellesleg senki nem dobja el hitét azzal, hogy orbánra szavaz.

Tamáspatrik 2017.04.17. 21:38:40

@aleksz róz: Nem csak a szavazásról van szó, az csak egy nagyon kicsi, voltaképpen egy jelentéktelen szelete az ember közéleti aktivitásának.

2017.04.17. 21:45:48

@Tamáspatrik: de lényegében erre hegyeződött ki a dolog, mert az emberek túlnyomó többségének csak erre terjed ki a közéleti aktivitása.
szóval szerinted lehet orbánra szavazó ember hithű keresztény, vagy nem?
(azt már tisztáztuk, hogy orbán nem az)

Behajtó70 2017.04.17. 21:46:02

Szánalmas ostobaság azt gondolni, hogy bárkit érdekel, hogy szerintdmki keresztény és ki nem!

Skankhunt42 2017.04.17. 21:49:09

@mocser48: csak egy sith tárgyal végletekben

ember100 2017.04.17. 21:50:59

@aleksz róz:
Helló !

Azt ugye vágod hogy nem az a keresztény aki annak mondja magát hanem aki úgy él cselekszik mint egy keresztény .
ogv szétlopja az országot , gyűlöletet szít , hazudik , a saját törvényeit sem tartja be.....sorolhatnám még és példákat is tudok mondani :)

pamut 2017.04.17. 21:51:54

Orbánék tettei nem Jézus tanításaival vannak összhangban, hanem a Sátán tanításaival, de ez nem új infó, régóta közismert.

Kb, annyira "keresztények" amennyire "nemzetiek"....

Tamáspatrik 2017.04.17. 21:53:04

@aleksz róz: Számos okból szavazhat valaki Orbánra, jelenleg ha MEGSZÁLLOTT, ha FANATIKUS az a kizáró ok.
Most nem annyira a szavazásról van szó, mint fellépésről különféle mozgalmak, szervezetek ellen, mások törekvéseinek megbélyegzéseiről. A fanatikus kormányhívő emellett nem kérdőjelez meg semmit, legyen az konzultációnak nevezett demagógia, migránsok elleni fellépés MÓDJA, ESZKÖZEI.
Blaszfémiának hangozhat, de az ember nem szolgálhat egyszerre két istennek.

2017.04.17. 21:56:05

@ember100: és? mi ebben az új?

Pop40 2017.04.17. 21:58:42

Vannak köztük keresztények, de ők javarészt már leléptek, akik pedig nem, azok rohamtempóban falcolnak le tőlük.

index.hu/belfold/2017/04/17/viszket_a_tenyered_mosd_meg_es_nyujtsd_oda_felebaratodnak._ha_mar_husvet_van./

Vitya törzsgárdája a tudatlan, ostoba, rosszindulatú bolsevik söpredék mintapéldája. A vezér gondolkodik helyettük, ők meg ugranak, ahova a vezér mondja.

2017.04.17. 22:01:45

@Tamáspatrik: hát az attól függ, ki mit lát benne.
szerinted a liberális értékekért küzdő civilek elleni fellépés nem keresztényi, mások szerint a keresztényeket gúnyoló buzik elleni fellépés abszolút keresztényi.

Skankhunt42 2017.04.17. 22:03:46

@mocser48: a halálbüntetés és a kereszténység nem zárja ki egymást. értem és egyetértek azzal amit közölni akarsz, de borzasztó rosszak a példáid

Tamáspatrik 2017.04.17. 22:15:44

@aleksz róz: "Ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel." Ki mondta?

2017.04.17. 22:20:55

@aleksz róz: akadj már le a megerőszakolásról. Nem attól lesz Orbán keresztény hogy szögesdrótot húz a határra.
De aki keresztény és számonkéri Orbánon a felebaráti szeretetet, az se akar gyereket erőszakolni.

Skankhunt42 2017.04.17. 22:24:07

@Tamáspatrik: „Aki kardot ragad, az kard által vész el." vö Ne gondoljátok, hogy békét jöttem hozni a földre. Nem békét jöttem hozni, hanem kardot." kár ilyen okoskodásokba belemenni, főleg ha nem értesz hozzá

2017.04.17. 22:25:38

@Behajtó70: szerintem is érdektelen a véleményed.
Csak azt nem értem, hogy minek szólsz hozzá, ha nem érdekel ?
Ja, mert keresztény vagy. Mégse. Mert bántják Orbánt!
Azért mekkora gáz, hogy neked kell megvédened!

Skankhunt42 2017.04.17. 22:26:14

@Skankhunt42: ja, mielőtt: én sem értek hozzá, mindössze arra akarom felhívni a figyelmet, h a szó szerinti, kiragadott értelmezés nem partiképes

2017.04.17. 22:27:44

@Könnyen elkaptuk, uram!: ez részemről egy sarkított, leegyszerűsített szemléltető példa, amivel a két döntés közötti dilemmát érzékeltetem.
bár (vagy mert) sokan vannak, akik szemében ez egy valós fenyegetés.

Pipas 2017.04.17. 22:28:10

A szerző rájött, hogy a keresztények nem tartják be jézus tanításait. Na, hát ehhez azért nagy ész nem kellett, évezredek óta így megy, lehet rajta nagyokat csodálkozni.

A keresztény vallás egy naív, zavaros, ellentmondásos, életidegen tanítás. Jó, hogy megsértik az emberek, különben már kipusztultunk volna a fenébe.

2017.04.17. 22:30:14

@aleksz róz: Csakhogy itt arról van szó, hogy Orbán és sleppje vallja magát kereszténynek...
Nem arról van szó, hogy egy keresztény nem lehet fidesszavazó. Orbán bùjik hamis köntösbe, hogy növelje szavazói számát. Tehát hazudik.

Pipas 2017.04.17. 22:32:28

@ember100: "Azt ugye vágod hogy nem az a keresztény aki annak mondja magát hanem aki úgy él cselekszik mint egy keresztény ."

Hibás a logikád. Az a keresztény, aki jézus tanításai szerint él. Ezt jelenti a "keresztény" szó, nem a keresztre, hanem krisztusra utal.

A meghatározásod, miszerint az a keresztény, aki úgy él mint egy keresztény egy körkörös definíció. Használhatatlan.

2017.04.17. 22:32:33

@Tamáspatrik: és az vesse rá az első követ :D
és aki nem dolgozik, ne is egyék vs adj enni az éhezőnek
stb. stb.

2017.04.17. 22:34:14

@Pipas: bocs, mióta vagy ennyire Orbán ellenes? Meglepsz.
Szerintem is a kereszténység hazug
De Orbán deklarálja magát kereszténynek, a keresztény eszmék védelmezőjének. Tehát hazudik? Hamis eszmét véd?

Pipas 2017.04.17. 22:34:23

@Könnyen elkaptuk, uram!: "Tehát hazudik. "

na persze, főleg, ha te döntheted el, hogy ki a kersztény és ki nem keresztény. de ezt mindenki magáról dönti el, úgyhogy nem hazudik. maximum te nem értesz vele egyet, de az meg őt nem érdekli.

2017.04.17. 22:35:35

@Könnyen elkaptuk, uram!: igen. ezt már tisztáztuk.
de mocser48 és miva? kollégád szerint nem lehet keresztény, aki a fideszre szavaz

Pipas 2017.04.17. 22:39:48

@Könnyen elkaptuk, uram!: "Szerintem is a kereszténység hazug"

Én ateista vagyok, az én meggyőződésem az, hogy minden vallás hazug.

"De Orbán deklarálja magát kereszténynek, a keresztény eszmék védelmezőjének. Tehát hazudik?"

Nem hiszem. Egyszerűen arról van szó, hogy bizonyos mértékben sokan tekinthetők kereszténynek. Mondjuk elmesélik a bibliai történeteket a gyerekeiknek, templomba mennek házasságot kötni, reménykednek benne, hogy valamiféle halál utáni élet várja őket.

Persze ugyanakkor gyakorlatilag senki sem osztogatja el a vagyonát, pedig jézus tanításai ezt követelik. A bibliában az van, hogy ha nem osztogatod el a vagyonodat, akkor nem mész a menyországba.

Namost az emberek megszokták, hogy kereszténynek tankintsék az olyanokat, akik néha elmennek templomba, de nem osztogatják el a vagyonukat. Orbán ilyen értelemben keresztény: bizonyos tanításokat betart és magát kereszténynek tartja, de azért nem húz szörcsuhát és nem megy remetének.

" Hamis eszmét véd? "
A vallás nem eszme, a vallás vallás, mind hamis. Ehhez kétség nem férhet. Egyfajta elmebetegség, igen sokan szenvednek tőle.

2017.04.17. 22:40:29

@miva?: neked nem. valakinek igen. mindenki más alternatívákat lát. ilyen szubjektív dolgokon alapszanak az emberek döntései.

lobaszopiatej 2017.04.17. 23:08:52

Miért, a 2. világháború mennyire volt keresztény:? (azon túl hogy keresztények kezdeményezték...)
Vagy az inkvizíció?
Van ennek a kérdésnek bármi értelme?
Utólag aztán folyik a "megmagyarázás", pont amit Orbán csinál: tesznek valamit (pl Paks 2) aztán libsiznek / sorosoznak hogy azért kell és punktum.
A Fidesz hívők meg halleluja megváltó.

Elvakult majmoló buta ember de mind, Krisztus pont arról tett hogy felrúgta az elavult berögzüléseket, pont mint pl a mai keresztény vallást...

agarik 2017.04.18. 00:22:31

@Tamáspatrik: Uhm, Hitler élete végéig hívő katolikusnak, azaz kereszténynek tartotta magát. Nem véletlen iratta az SSre "Gott mit uns", azaz "Isten velünk van". Meg a beszédeiben sem győzte hangsúlyozni hogy ő biza keresztény, a zsidókat is azért üldözi mert azok a Sátán Zsinagógája.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.18. 04:51:58

@mocser48:

Miért lenne a halálbüntetés ellentétes a kereszténységgel?

Skankhunt42 2017.04.18. 05:46:35

@agarik: Maximilian Koble? Adolf sehol nem volt katolikus, főleg, h a német nyelvterület protestáns.

Pipas 2017.04.18. 07:23:54

@Skankhunt42: "Adolf sehol nem volt katolikus, főleg, h a német nyelvterület protestáns. "

Katolikus családban nőtt fel, katolikusként lett megkeresztelve és konfirmált:

"Raised by an anti-clerical father and practising Catholic mother, Hitler was baptised and confirmed in the Roman Catholic Church as a boy."

DICKtátor (törölt) 2017.04.18. 07:50:10

@MaxVal BircaMan HJCD: talán a ne ölj parancsának vagy hogy egyedül isten dönthet életről, halálról keresztény tanításnak lehet ehhez köze? ...bérbuta... pfffh :)

A kormány pont annyira keresztény, mint egy pedofil pap.

Azt viszont zseniálisan eltanulta tőlük, hogy érveken, tényeken alapuló vita helyett hiten alapuló kinyilatkoztatásos politikát kell folytatni. Ebben az esetben ugyanis a legnagyobb faszság is alternatív igazságnak fog tűnni.

Mr. Waszabi 2017.04.18. 08:07:35

Értelmes írás, gratula.

mocser48 2017.04.18. 08:26:26

@MaxVal BircaMan HJCD:

Csak a keresztény alaptanokkal ellentétes.
Biztos hallottál már a Biblia nevű betűgyűjteményről.
Szerepel párszor olyan benne, hogy pl. ne ölj.

Na, de nem is untatlak ezzel.

mocser48 2017.04.18. 08:29:36

@Skankhunt42: Kiválóak a példák.

A "ne ölj" egyébként szerinted mire utal?

Úgy látszik megjelentek a divatkeresztények :)

mocser48 2017.04.18. 08:31:54

@Skankhunt42:

Férfi vagy? Na, akkor meséld csak el, hogy te meddig tartod magad heterónak, pl. hány centis szerszámmal megáldott férfitársad tolhatja neked hátulról ahhoz, hogy még heteró férfinak tekintsd magad? :)

mocser48 2017.04.18. 08:33:49

@aleksz róz:

A hithű keresztény nem dobja a hitét, hiszen nem fog Orbánra szavazni, nem fogja támogatásáról biztosítani azt a szennyet, amelyik a hithű keresztény hitével szöges ellentétben álló cselekedetekhez kér támogatást.

mocser48 2017.04.18. 08:40:47

@aleksz róz:

Teneked kurvára semmi közöd sincs a keresztényi valláshoz.
Nincs olyan, hogy egy keresztény félredobja a hitét, de attól még hithű marad.
Tanulmányozd már kicsit a keresztényi tanokat, mert ez így már nekem kezd kínos lenni, hogy egy a témáról fingja sincs valakivel társalgok :)

A keresztényi tanok szerint azt is barátként, feletestvérként kell befogadni, aki neked ártott. Egy hithű keresztény ugyanúgy áll minden gyarlóhoz, legyen az egy bűnöző migráns, vagy olyan szenny, mint Orbán Viktor. Meg akarja őket váltani! Hirdetni náluk az igét, megtéríteni őket, letéríteni a sátáni útról.

Skankhunt42 2017.04.18. 09:12:22

@Pipas: tök jó, csak a katolikusok nem szoktak konfirmálni. XI. Pius pedig kifejezetten antiklerikálisnak ítéli meg a nácizmust, XII. Pius pedig megírja a "Mit brennender Sorge" enciklikát, válogatott szidalmakkal illetve a nácikat. másolok én is valamit: "1939 után a meghódított keleti területeken a nácik keményen támadták az egyházakat, javaikat elkobozták, államosították, feloszlatták a vallásos szervezeteket, papok százait zárták koncentrációs táborokba. A lengyelországi katolikus és protestáns egyházi tiltakozásokkal a nácik éppen úgy nem törődtek, mint a Vatikánból érkező kérésekkel, tiltakozásokkal."

@mocser48: mindkét hozzám intézett hsz-dre reagálok: Ne őlj parancsolat: önvédelem, területvédő háború.

az utolsó hsz-edet meg nem tudom hová tenni. én megsajnáltalak, ha ez felétek a humor vagy a vitakultúra akkor sajnálatra méltó vagy. ezzel a hsz-eiddel egy félművelt, kifejezetten buta s agresszív ember benyomását keltetted. nálunk nem az a férfiasság definíciója, mint nálad. nem is érte az összefüggést, bár minden bizonnyal te mégtöbb szmájlival meg tudod magyarázni. ez nekem elég, én nem kívánom ezt a színvonalat megütni.

Ravasz Figyelmeztetés 2017.04.18. 09:28:33

Elmondom, mit biztos nem mondott Jézus:
Nem mondta, hogy keblünkre öleljünk olyan embereket, akiknek szemében nem is vagyunk emberek, csak hitetlenek, akikkel szemben minden megengedett.
Nem mondta azt sem, hogy az egész közösség kövessen el öngyilkosságot a szeretet nevében.
Nem mondta azt sem, hogy nincs jogunk megvédeni magunkat, ha megtámadnak.
Nem mondta azt sem, hogy kötelesek vagyunk befogadni olyan embereket, akik nem hajlandóak tiszteletben tartani a szokásainkat, sőt, erőszakosan követelik, hogy mindenki az ő szokásaik szerint éljen.
Tolerancia és szeretet csak azoknak jár, akik képesek azt viszonozni. Az mohamedánok nem ezt teszik. Az iszlám nem a béke vallása, 1400 év történelme még nem volt elég, hogy ezt bebizonyítsa?

mocser48 2017.04.18. 09:45:41

@Skankhunt42:

A ne ölj azt jelenti, hogy ne ölj.

Jaj, ne mond már, hogy kifogytál az érvekből :)
Szóval, mondd, meddig is vagy hetero férfi? 10cm? 12cm? 15cm? 23cm? Ne légy már ilyen titokzatos. Utána egyből helyre kerül a kis buksidban az is, hogy a hithű keresztény mit tesz, ha a hitével ellentétes tevékenységre kérik a támogatását.
Van lányod? Vele milyen belsőséges kapcsolatot ápolsz? Ha egy magát kereszténynek hazudó azt mondja neked, hogy egész sok mindent megtehetnél a lányoddal, mert ő is így tesz a sajátjával, csak kellene egy kis támogatás a részedről, akkor megadnád neki?

mocser48 2017.04.18. 09:47:57

@Ravasz Figyelmeztetés: Jézus azt mondta, hogy Isten országa egy, ahol nem szabad falakat, kerítéseket építeni. Ahol ha megdobnak kővel, dobj vissza kenyérrel. Ahol a gyarlókat nem elűzni kell, hanem megmutatni nekik az igaz utat.

Skankhunt42 2017.04.18. 09:59:13

@mocser48: igen, lebuktam, kifogytam az érvekből. legyőztél a primitívségeddel ))):

mocser48 2017.04.18. 10:05:18

@Skankhunt42:

Sajnálatos, hogy érvek híján csak ennyit tudsz.
Pedig kíváncsi lettem volna, hogy meddig tartod magad hetero férfinak, hol a határ, ami már megingatja a hitedet abban, hogy még hetero vagy-e vagy sem....
A hithű keresztény is így van ezzel. Ha két felesége van valakinek, az nem "még bizonyos körülmények között belefér" kategória, hanem bűn. Ha meg hat, az szintúgy bűn. Egy hithű keresztény nem fog támogatásáról biztosítani egy hazug szennyet, még ha az kereszténynek is hazudja magát.

Skankhunt42 2017.04.18. 10:08:42

@mocser48: mennyit? most ismertem el, h legyőztél. ez sem elég? végtelenül buta vagy, félművelt, aki agresszívan okoskodik. én ehhez nem tudok igazodni. te nyerted a vitát, nincsenek válaszaim és érveim. csak egy sith gondolkodik végletekben.

mocser48 2017.04.18. 10:24:05

@Skankhunt42:

Látod, érvek nélkül csak ennyire futja tőled. Én is írnám sajnállak, meg szánlak, de nem akarok hazudni!

Control_ 2017.04.18. 10:26:07

A "keresztény ütőkártya" azért kell, mert így egy táborba különíthető el az, aki:
-nem zsidó
-nem migráns
-nem kommunista
Márpedig csak keresztény, őshonos vérmagyar jobboldali az igazi magyar Orbánék szerint!

Cogitoergosum 2017.04.18. 11:37:13

@MaxVal BircaMan HJCD: azért ellentétes a halálbüntetés akár a kereszténységgel, akár más vallással, mert a legtöbb vallásban az emberölés bűnnek számít. A kereszténység, a judaizmus és az iszlám szent iratai egyaránt tartalmazzák a tíz parancsolatot amelyben (ugyan eltérő sorszámmal) szerepel a ne ölj parancsolat. Így aki annak ellenére gyilkol, hogy ezen vallások bármelyikét követi, az a saját hite szerint bűnös, hiába mond mást az általa követett vallási vezető! Ebből következik, hogy a hóhért bűnre kötelezné a halálbüntetés léte, ami alól kétséges a feloldozás, de ez már teológiai filozófia.

ember100 2017.04.18. 11:45:53

@Pipas:
Helló !

Tudod mit igazad van :)
"Azt ugye vágod hogy nem az a keresztény aki annak mondja magát hanem aki úgy él cselekszik mint aki Jézus tanításai szerint él, cselekszik :) "
Így jobb a lelkednek ?
És most akkor ogv és a bandájaval mi a helyzet ?

mocser48 2017.04.18. 11:56:32

@Ulrich von Lichtenstein:

A "jobboldali"-t tedd idézőjelek közzé. Hozzájuk hasonló kommunisták utoljára Rákosi alatt szennyezték a magyar földet.

2017.04.18. 15:16:05

@mocser48: egyrészt semmit nem tudsz a keresztény vallásról, csak kiollózott idézetekkel dobálózol, másrészt azt sem vagy hajlandó figyelembe venni, milyen választásai lehetnek egy keresztény embernek.
hol mond olyat Jézus, hogy ölesd meg felebarátodat? sehol nem szerepel, hogy fogadd szeretettel házadba a gyilkost és engedd meg neki, hogy megölje a családodat. ja és hol mond olyat Jézus, hogy tartsd oda a másik gyerekedet is?

mocser48 2017.04.18. 15:21:04

@aleksz róz:

Nálad azért messze többet tudok a keresztény vallásról.
Pl ez a szöveged is bizonyítja, hogy te semmit se tudsz róla.

"Isten országa nehezen meghatározható, nem lehet azt mondani, nézd, itt van, vagy ott van. Közöttünk van, közöttünk tud létrejönni, ha mi engedjük, ha befogadjuk tanítását, ha meghalljuk az Ő szavát, és tettekre is váltjuk. Mit mond Ő, mit tegyünk, hogy létrejöjjön közöttünk ez az ország? Azt kéri, ne építsünk falakat, ne húzzunk kerítéseket egymás köré, bontsuk le a határainkat embertársaink között, mert Isten országa ebből a határtalanságból épül fel. Forduljunk egymás felé szeretettel, irgalommal, igazsággal. Lépjünk túl a kapott rosszon, tanuljunk meg megbocsátani, imádkozni azokért, akik nem kedvesek hozzánk, az összes emberben a jót látni"

mocser48 2017.04.18. 15:22:57

@aleksz róz:

Igazából azt nem értem még, hogy amikor te Isten szavai ellen teszel nyílt tanúvallomást, akkor mégis mi a célod? Ezzel akarod bizonygatni, hogy lepkefingnyin túl bármit is tudsz a vallásról?

2017.04.18. 17:11:06

@mocser48: nem, én nem teszek nyílt tanúbizonyságot Isten szavai ellen, csak te nem tudsz disztingválni...
azt már sikeresen bebizonyítottad, hogy egyrészt semmit se tudsz a keresztény vallásról és csak összevissza guglizol, másrészt közöd sincs hozzá és csak a fröcsögéshez kerestél ürügyet, harmadrészt (és legfőképp) pedig befogod a szemed és a füled, úgy kiabálsz...
szóval várom a választ: hol mondja Jézus hogy engedd legyilkoltatni a családodat vagy hol mondja Jézus, hogy tartsd oda a másik gyerekedet is?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.18. 17:29:41

@Cogitoergosum:

A kerszténységben a gyilkosság bűn, az emebrölés nem az.

2017.04.18. 17:42:39

@Cogitoergosum: és azt tudtad, hogy néhány évvel a ne ölj parancsolat kihirdetése után Isten legyilkoltatta a zsidókkal Jerikó városának lakóit?

2017.04.18. 17:52:30

@mocser48: "Nincs olyan, hogy egy keresztény félredobja a hitét, de attól még hithű marad." - így van. nincs olyan. de nem is dobja félre a hitét, ezt csak te állítottad, mert fogalmad sincs a keresztény vallásról, csak gugliból olvastál random pár sort és rögtön azt hiszed, szakértő vagy.
(ajánlom neked is jerikó ostromát)

2017.04.18. 17:56:16

Nem magyar emberek a liberálisok megszállott követői.

2017.04.18. 18:18:58

ehehehe
Szavakban ugyan magyarnak mondják magukat, sőt mi több Magyarország élharcosainak, a tetteik mégis alapvetően sértenek olyan értékeket, amelyek a magyarság lényegét képezik.
Legfőképpen azonban a teljes alázat hiánya az, amely szembetűnő: az arrogancia, a mindent jobban tudás másoknál.
Kisebbrendűségi érzésben szenvednek mindennel szemben, ami magyar. Egy 90 éves idős embert is képesek voltak közellenségnek nyilvánítani – ami már önmagában is elképesztő. Másik, az a borzasztó gyűlölködés minden és mindenki iránt, aki szerintük „mélymagyar” vagy nem olyannak szeretné látni az országot mint ők.

mocser48 2017.04.18. 19:11:58

@aleksz róz:

Figyelj, az a helyzet, hogy te kb. azt se érted, hogy mi az a kereszténység.
Most kicsit megdöbbentél, hogy mi minden van ebben a keresztényi hitben, a tanokban, kaptál 1-2 tökönrúgást, és még vinnyogsz. Idővel lecsillapodsz :)

Addig is kezd el megismerni a keresztényi hitet, hogy legközelebb ne fuss bele ekkora pofonba...

mocser48 2017.04.18. 19:13:09

@MaxVal BircaMan HJCD:

Ízlelgesd még egy kicsit a "Ne ölj" szóösszetételt.

mocser48 2017.04.18. 19:14:47

@aleksz róz:

Nincs olyan, hogy a hithű keresztény félredobja a hitét, és csápol egy hazug, uszító, gyűlölködő senkiházi szavaira, és nem támogatja az ilyet egy pillanatig se. Egyszerűen ellentétes a vallásával!
Ezért nincs Orbánnak egyetlen hithű keresztény követője se.

mocser48 2017.04.18. 19:16:08

@aleksz róz:

:)
Akkor idézzek pár Orbán szólást az időből, amikor még nem putyin lába közül szívta ki a napi betevőt?

mocser48 2017.04.18. 19:17:25

@aleksz róz:

Orbán Soros első számú ügynöke, ezt ne feledjük :)

2017.04.18. 19:33:16

@mocser48: szóval akkor hol mondja Jézus, hogy engedd legyilkolni a családodat vagy hogy tartsd oda a másik gyerekedet is?

2017.04.18. 19:35:22

@mocser48: mint már mondtam, senki nem dobja félre senki azzal a hitét, hogy orbánra szavaz.

mocser48 2017.04.18. 19:36:35

@aleksz róz:

Ízlelgesd: "Isten országa nehezen meghatározható, nem lehet azt mondani, nézd, itt van, vagy ott van. Közöttünk van, közöttünk tud létrejönni, ha mi engedjük, ha befogadjuk tanítását, ha meghalljuk az Ő szavát, és tettekre is váltjuk. Mit mond Ő, mit tegyünk, hogy létrejöjjön közöttünk ez az ország? Azt kéri, ne építsünk falakat, ne húzzunk kerítéseket egymás köré, bontsuk le a határainkat embertársaink között, mert Isten országa ebből a határtalanságból épül fel. Forduljunk egymás felé szeretettel, irgalommal, igazsággal. Lépjünk túl a kapott rosszon, tanuljunk meg megbocsátani, imádkozni azokért, akik nem kedvesek hozzánk, az összes emberben a jót látni"

Apropó: Jézus hol mondja, hogy este hét után még internetezhetsz? :)

2017.04.18. 19:37:10

@mocser48: ízlelgesd még egy kicsit az öld meg jerikó összes lakosát szóösszetételt :D

2017.04.18. 19:38:54

@mocser48: szóval hol mondja Jézus, hogy engedd megölni a családodat vagy hol mondja Jézus, hogy tartsd oda a másik gyerekedet is?

mocser48 2017.04.18. 19:39:47

@aleksz róz:

De, félredobja, mert egy hithű keresztény nem fog támogatni egy hazug, gyűlölködő, a sátáni úton haladó szennyet.

Vegyük elő azt, hogy meddig érzed magad heterónak? :)
Fogd már fel, hogy a keresztényi tanok arról szólnak, hogy egy keresztény megbocsátó, befogadja ellenségeit is, mert meg akarja nekik mutatni az igaz utat. Ezt mondják nekik a keresztényi tanok.

A divatkeresztények egy állatfajta, semmibe nézett nullák.....

2017.04.18. 19:40:19

@mocser48: igen, igen, de azt hol mondja, hogy engedd legyilkoltatni a családodat vagy engedd megerőszakoltatni s gyerekedet?

mocser48 2017.04.18. 19:40:41

@aleksz róz:

Ízlelgesd: "Isten országa nehezen meghatározható, nem lehet azt mondani, nézd, itt van, vagy ott van. Közöttünk van, közöttünk tud létrejönni, ha mi engedjük, ha befogadjuk tanítását, ha meghalljuk az Ő szavát, és tettekre is váltjuk. Mit mond Ő, mit tegyünk, hogy létrejöjjön közöttünk ez az ország? Azt kéri, ne építsünk falakat, ne húzzunk kerítéseket egymás köré, bontsuk le a határainkat embertársaink között, mert Isten országa ebből a határtalanságból épül fel. Forduljunk egymás felé szeretettel, irgalommal, igazsággal. Lépjünk túl a kapott rosszon, tanuljunk meg megbocsátani, imádkozni azokért, akik nem kedvesek hozzánk, az összes emberben a jót látni"

mocser48 2017.04.18. 19:42:14

@aleksz róz:

Te nem tudsz olvasni, vagy csak nem tudod értelmezni a leírtakat?

"Lépjünk túl a kapott rosszon, tanuljunk meg megbocsátani, imádkozni azokért, akik nem kedvesek hozzánk, az összes emberben a jót látni"

Az "összes" szó felétek mit jelent?

2017.04.18. 19:43:23

@mocser48: a keresztény megbocsátó, de nem hülye vagy öngyilkos hajlamú. mondok egy nagyon egyszerű példát, talán még te is meg tudod érteni (bár vannak kétségeim): szeretem a gyerekemet, de mégse hagyom, hogy a levesembe kakáljon.

mocser48 2017.04.18. 19:45:56

@aleksz róz:

Jól emlékszem, hogy te nem vagy keresztény? :)

Magadat ne hozd már példának.... Gyarló!

2017.04.18. 19:48:42

@mocser48: már megint ész nélkül másolgatsz, bizonyítván, hogy fingod sincs a témáról. nem tudsz értelmezni egy általad hozott idézetet se, nem tudod megfelelő kontextusba helyezni. az, hogy túllépünk a kapott rosszon, nem azt jelenti, hogy segítsük elő annak bekövetkeztét. sikeresen bebizonyítod minden guglizásoddal, hogy fogalmad nincs, mi a (keresztény) erkölcs

2017.04.18. 19:50:08

@mocser48: ez egy tökéletes példa arra, miért írsz ostobaságokat.

mocser48 2017.04.18. 19:50:12

@aleksz róz:

Tételezzük fel, hogy van valami hited, mondjuk hithű keresztény vagy.

Jön egy hazug szarházi, azt mondja, hogy ő keresztény. Majd előad egy szöveget, miszerint a gyerekeddel ágyba bújva olyat élhetsz át, amit még korábban nem. Sőt, ezt szeretné bevezetni, rendszeressé tenni.
Kéri a támogatásodat, mert hát ő magában csak egy nulla gané.
Mondd csak, hithű keresztény, támogatod-e?
Végtére is csak egy bűnöcskéről van szó. Gondolj arra, hogy a pedofil papok már kfinomult módszereket dolgoztak ki, szóval te, mint hithű keresztény igazán beállhatnál a sorba.
Hithű keresztény maradsz-e, ha támogatod a férget?

Tamáspatrik 2017.04.18. 19:50:35

@Skankhunt42: KONTEXTUS! Értelmezni kell a szövegösszefüggést. A "kard" azt jelenti, hogy elválaszt embereket egymástól, hogy milyen oldalra állnak. De nem "libsi" vagy "konzi" oldalról, ilyesmiről nem volt szó. :)
Erőszakról meg pláne nem Jézus tanításaiban.

mocser48 2017.04.18. 19:51:08

@aleksz róz:

Szóval elfogytak az érveid :)
Imádom az ilyet, kiscsákó :)

Tamáspatrik 2017.04.18. 19:52:31

@Ravasz Figyelmeztetés: "Tolerancia és szeretet csak azoknak jár, akik képesek azt viszonozni." Ilyet sem mondott.
Az iszlám átlagos követője meg ott tart mint az átlagos keresztény vitéz úgy 6-800 éve és mint az orbanisták ma. Tudati szinten.

mocser48 2017.04.18. 19:52:35

@aleksz róz:

Szóval nem vagy keresztény, de magadat hoztad a példád alátámasztására. :)
Lúúúúúzer.....

mocser48 2017.04.18. 19:53:10

@aleksz róz:

Szóval nem vagy keresztény, de magadat hoztad a példád alátámasztására. :)
Lúúúúúzer.....

2017.04.18. 19:54:48

@mocser48: ne beszélj mellé. (jellegzetes a vitakultúrád)
szóval hol mondta Jézus, hogy engedd legyilkolni a családodat vagy tartsd oda a másik gyerekedet is?

2017.04.18. 19:56:04

@mocser48: neked még egyetlen érved nem volt ebben a vitában...
hol mondta Jézus, hogy engedd legyilkolni a családodat vagy tartsd oda a másik gyerekedet is?

2017.04.18. 19:57:56

@mocser48: a példa tökéletessége teljesen független attól, hogy én mi vagyok.
hol mondta Jézus, hogy engedd legyilkolni a családodat vagy tartsd oda a másik gyerekedet is?

Tamáspatrik 2017.04.18. 19:58:09

@Pipas: Csakhogy a vezetéshez felelősség is társul, egy közösség vezetői, elöljárói mindig példaképek, és tetteik a közerkölcsöt javítják vagy pedig züllesztik. Mostanában inkább az utóbbi, sajnos.
Nem kell, hogy szőrcsuhát húzzon a magyar vezetés, hanem elég ha igyekszik etikusan viselkedni.
A vezetők megítélése sokkal hangsúlyosabb mint az átlagembereké.
Ha a vezetőnek szabad csalni, lopni, hazudni, képmutatónak lenni, - akkor Kis Jóskának is szabad ugyanezt, kicsiben.

mocser48 2017.04.18. 19:59:30

@aleksz róz:

Hol mondta, hogy ne tegyél ilyet?

2017.04.18. 20:00:13

@mocser48: hol mondta Jézus, hogy engedd legyilkolni a családodat vagy tartsd oda a másik gyerekedet is?

mocser48 2017.04.18. 20:01:44

@aleksz róz:

Hol mondta, hogy ne tegyél ilyet?

2017.04.18. 20:58:08

@mocser48: basszus, te csak egy gyerek vagy, most jövök rá :D

sehol nem mondta, hogy ne tegyek ilyet.
de azt hol mondta, hogy engedd legyilkolni a családodat vagy tartsd oda a másik gyerekedet is?

amíg erre nem válaszolsz, csak egy hiszti az egész fórumos produkciód (nyugodtan visszaolvashatod, ha lenyugszol egy kicsit). márpedig nem válaszolsz, mert rögtön bebuksz, szóval ezzel az egy kérdéssel kifogtam rajtad már az elejétől fogva. ha lett volna eszed, már tegnap belátod.
középiskola harmadik-negyedik osztályban talán lesz valami filozófia vagy erkölcs témájú órád, majd figyelj oda és olvasd el a kötelező olvasmányokat.

szóval válaszolok helyetted én: sehol nem mondta Jézus, hogy engedjem legyilkolni a családomat vagy tartsam oda a másik gyerekemet, egyszerűen nincs olyan erkölcsi alapvetés, ami ezt követelné tőlem, tehát ha nem engedem ezeket bekövetkezni, tökéletesen hithű keresztény vagyok.

és igen, sokak számára valóságosnak tűnik ez a lehetőség, még ha neked hülyeségnek tűnik is... alternatívák és döntések, nem mindig tiszta és egyértelmű a helyzet, és bizony, ilyen szubjektív alapokon működik ez.

(amúgy te most komolyan két napig harcoltál itt a fórumon azért, hogy porig alázd magad? na de hátha megtanulod, hogy az okosabb és százszor rutinosabb felnőttekkel ne szállj vitába számodra idegen terepen a fórumon csak a vita kedvéért, mert ilyen szép nagy koppanás lesz belőle.
jobban is eltölthetted volna a tavaszi szünetedet)

vége az órának. pont. szia

mocser48 2017.04.18. 21:40:59

@aleksz róz:

Megint csak az érvek hiánya, ez valami betegség nálad.....

Ízlelgesd: "Isten országa nehezen meghatározható, nem lehet azt mondani, nézd, itt van, vagy ott van. Közöttünk van, közöttünk tud létrejönni, ha mi engedjük, ha befogadjuk tanítását, ha meghalljuk az Ő szavát, és tettekre is váltjuk. Mit mond Ő, mit tegyünk, hogy létrejöjjön közöttünk ez az ország? Azt kéri, ne építsünk falakat, ne húzzunk kerítéseket egymás köré, bontsuk le a határainkat embertársaink között, mert Isten országa ebből a határtalanságból épül fel. Forduljunk egymás felé szeretettel, irgalommal, igazsággal. Lépjünk túl a kapott rosszon, tanuljunk meg megbocsátani, imádkozni azokért, akik nem kedvesek hozzánk, az összes emberben a jót látni"

Agy hithű keresztény nem támogat olyan hazug, gyűlölködő senkiházit, aki a keresztényi tanokkal szöges ellentétben álló cselekedetekre bújt, hajt olyanokat végre. Egy hithű keresztény nem dobja el a hitét, hogy egy ilyen rohadékot támogasson.

Egy vegetáriánus nem fog húst zabálni, mert egy hazug nulla erre buzdítja, Ha megteszi, akkor nem vegetáriánus.

Egy hetero férfi nem fogja azt az eszmét elfogadni és követni, hogy heti egyszer hátba toszhatja őt egy másik férfi, de attól még hetero marad.

Egy hithű keresztény Orbánt megváltani akarja, a sátáni útról leterelni! De támogatni nem fogja, mert egy hazug senkiházi, aki a keresztényi tanok ellen buzdít!

2017.04.18. 23:02:33

@mocser48: vége az órának, mondtam.

de ha ragaszkodsz hozzá, adok házi feladatot, íme, ez is egy általad megcáfolatlan érv, amit próbálhatsz szétszedni, cáfolni stb. ízlelgesd, elemezd, értelmezd... "sehol nem mondta Jézus, hogy engedjem legyilkolni a családomat vagy tartsam oda a másik gyerekemet, egyszerűen nincs olyan erkölcsi alapvetés, ami ezt követelné tőlem, tehát ha nem engedem ezeket bekövetkezni, tökéletesen hithű keresztény vagyok.
és igen, sokak számára valóságosnak tűnik ez a lehetőség, még ha neked hülyeségnek tűnik is... alternatívák és döntések, nem mindig tiszta és egyértelmű a helyzet, és bizony, ilyen szubjektív alapokon működik ez."

segítség az értelmezéshez:
érv, alternatíva, döntés, dilemma, nézőpont, szubjektív, erkölcs, érték, hierarchia, példa, kontextus és egyetemesség fogalmának (és tetszőleges kombinációiknak) elemzése

ha ez megvan, jöhetnek a gyakorló kérdések amiket tegyél fel magadnak (amelyek egy kicsit több agymunkát kívánnak a gugliból kimásolgatásnál, előre figyelmeztetlek):
- el tudom-e képzelni, hogy nem én vagyok a legokosabb a világon?
- el tudom-e képzelni, hogy nem mindenki ugyanúgy látja a világot, mint én?
- el tudom-e képzelni, hogy egyes értékek és pillérek fontosabbak, mint mások?
- el tudom-e képzelni, hogy vannak olyan helyzetek, amikor az egyik érték mellett kell döntenünk a másik ellenében?
- el tudom-e képzelni, hogy ami szöveget kimásoltam a gugliból, azt nem lehet minden helyzetre ráhúzni?
És ha feltetted magadnak a kérdésekeket, próbáld meg ténylegesen el is képzelni, hogy a valóságban lehetnek-e ilyen helyzetek!

Jó munkát!

mocser48 2017.04.19. 11:14:53

@aleksz róz:

Tudod az a helyzet, hogy nem bonyolult ám eldönteni, hogy hetero-e vagy sem az a férfi, aki csak heti két alkalommal engedi hátulról megtoszni magát.
Az se túl bonyolult kérdés, hogy vegetáriánus-e az, aki épp csirkenyakból szopogatja ki a velőt.
Ahogy az se bonyolult, hogy hithű keresztény-e az, aki a keresztényi alaptanokkal ellentétes cselekedetekre uszító gyűlölködő, hazug, sátáni úton járó senkiházinak ad támogatást.

Válaszok:
- nem hetero
- nem vegetáriánus
- nem keresztény

Ez nem így látom vagy úgy látom történet, hanem kb. 1x1 szintű esetek sokasága.

Te itt nagyvilág előtt előadod magad, a magad egyszerűségével. Te döntésed, jogod van hozzá, hasonlóról már Simicska is említést tett egyszer.

mocser48 2017.04.19. 11:15:48

@MaxVal BircaMan HJCD:

Ja, persze, elfelejtettem hogy ott voltám, amikor kőtáblába vésték....

Maradj inkább a tényeknél.

mocser48 2017.04.19. 15:55:24

@MaxVal BircaMan HJCD:

Ja, persze.....
Mi vagy te? Kőfaragó?

mocser48 2017.04.19. 16:30:08

@MaxVal BircaMan HJCD:

Persze, tudom, átfaragni kell hozzá.

2017.04.19. 18:02:12

@mocser48:
1. amíg nem csinálod meg a házi feladatodat, nem tudsz érdemben hozzászólni a témához.
így még azt sem tudod értelmesen meghatározni a faék egyszerűségű rávezető kérdéseim és példáim ellenére sem, hogy mi a "keresztényi alaptanokkal ellentétes cselekedet".

2. nyilvánvalóan nem vagy tisztában vele, de aki a a mai ún. liberális pártok elveit követi, az keresztény elvek ellen küzd, azaz Isten országa ellen cselekszik (pl. család, nemi szerepek, homoszexualitás, migráns terroristák stb.) és a tízparancsolatból legalább négy szabad megszegéséért harcol.

3. most már muszáj lelőni: amúgy mit gondolsz, miért írtuk, hogy ne másolgass ész nélkül a gugliból? honnan származik az az idézet, amit már többször is bemásoltál, mint Jézus szavait? (ezt írtad: <<Valami Jézus nevű fazon szavai szerint: "Isten országa nehezen meghatározható, nem lehet azt mondani, nézd, itt van, vagy ott van. Közöttünk van, közöttünk tud létrejönni, ha mi engedjük, ha befogadjuk tanítását, ha meghalljuk az Ő szavát, és tettekre is váltjuk. Mit mond Ő, mit tegyünk, hogy létrejöjjön közöttünk ez az ország? Azt kéri, ne építsünk falakat, ne húzzunk kerítéseket egymás köré, bontsuk le a határainkat embertársaink között,...>>) lehet, hogy vak vagyok vagy nem tudok olvasni (ez esetben én kérek elnézést), de én még soha nem láttam ezt a szöveget a Bibliában. láttam viszont a blog.hu-n. szóval szerinted ezek Jézus szavai a Bibliából vagy a blog.hu-n írta valaki? vagy netán a blog.hu-n írta ezt Jézus?

mocser48 2017.04.19. 18:12:20

@aleksz róz:

Továbbra is azt tudom neked mondani, amit eddig, amit nem bírsz felfogni, de nem gond, türelmes vagyok veled, jó szokásomhoz híven :)
Úgyhogy jól elleszünk mit itt...

az a helyzet, hogy nem bonyolult ám eldönteni, hogy hetero-e vagy sem az a férfi, aki csak heti két alkalommal engedi hátulról megtoszni magát.
Az se túl bonyolult kérdés, hogy vegetáriánus-e az, aki épp csirkenyakból szopogatja ki a velőt.
Ahogy az se bonyolult, hogy hithű keresztény-e az, aki a keresztényi alaptanokkal ellentétes cselekedetekre uszító gyűlölködő, hazug, sátáni úton járó senkiházinak ad támogatást.

Válaszok:
- nem hetero
- nem vegetáriánus
- nem keresztény

Ez nem így látom vagy úgy látom történet, hanem kb. 1x1 szintű esetek sokasága.

Te itt nagyvilág előtt előadod magad, a magad egyszerűségével. Te döntésed, jogod van hozzá, hasonlóról már Simicska is említést tett egyszer.

mocser48 2017.04.19. 18:13:41

@aleksz róz:

Ja, nem, nem a blog-.hu-ról származik.
Szokták idézni, én is ezt tettem.

És ahogy már írtam: kezdj el megismerkedni a keresztényi alaptanokkal!

2017.04.19. 18:18:54

@mocser48: nem vagy tisztában vele, mik a "keresztényi alaptanok", és egy bibliaidezetek.blog.hu-n megjelent véleményt idézgetsz, mint Jézus tanítását
kész :D
itt fejeztem be :D

mocser48 2017.04.19. 18:25:35

@aleksz róz:

Nehogy már befejezd :)
Te tényleg azt hitted, hogy a blog.hu-ról származik? Anyám..... Azért, mert ott is megírta valaki?
A többi, más idézeteimet is megtaláltad valahol a blog.hu-n? :)

Az a helyzet, hogy nem bonyolult ám eldönteni, hogy hetero-e vagy sem az a férfi, aki csak heti két alkalommal engedi hátulról megtoszni magát.
Az se túl bonyolult kérdés, hogy vegetáriánus-e az, aki épp csirkenyakból szopogatja ki a velőt.
Ahogy az se bonyolult, hogy hithű keresztény-e az, aki a keresztényi alaptanokkal ellentétes cselekedetekre uszító gyűlölködő, hazug, sátáni úton járó senkiházinak ad támogatást.

Válaszok:
- nem hetero
- nem vegetáriánus
- nem keresztény

Ez nem így látom vagy úgy látom történet, hanem kb. 1x1 szintű esetek sokasága.

2017.04.19. 19:17:27

@mocser48:
bocsánat, igazad van, elismerem, hogy
ekkora öngólhoz jár a gólöröm.

szóval hol mondta Jézus, hogy "ne építsünk falakat, ne húzzunk kerítéseket egymás köré, bontsuk le a határainkat embertársaink között, mert Isten országa ebből a határtalanságból épül fel"?
melyik evangélium, melyik fejezet?

mocser48 2017.04.19. 19:22:32

@aleksz róz:

Végre, hogy elkezdtél a keresztény vallással foglalkozni!
Hol tartasz?
Olvasgass!

Egyébként szerinted se hetero az a férfi, aki néhanapján hagyja magát hátulról megtoszni?

Képzeld, van itt olyan, akinek ez nem tiszta, nem tudja eldönteni :)
Lehet kellemetlenül érinti :)
süti beállítások módosítása