Ideo-logikák

Ideo-logikák

Európában példa nélkül álló hatalom - hogyan jutott el idáig a Fidesz?

2018. április 13. - Tamáspatrik

Az Európai Unióban általában pártszövetségek vannak hatalmon, viszont nálunk csak elvben létezik koalíció a Fidesz és a súlytalan KDNP között, egyetlen domináns párt vezeti az országot már a harmadik parlamenti ciklusban. Az európai demokráciák közül alábbi országokban jellemző ez még rajtunk kívül: 

Oroszország, Szerbia, Montenegró, Törökország, tehát egyértelműen keletre csúsztunk, és nem mondhatnánk hogy egy sikeres klub tagja lettünk.

(Igaz, hogy Ázsiában vannak hasonlóan domináns pártok: Japán, Malajzia, Szingapúr, amelyek egyértelműen sikeres országok, de még ott is ritka, hogy egyetlen párt koalíció nélkül szerezzen minősített többséget.)

Az EU-n belül egyetlen pártnak sehol nincs megközelítően akkora többsége sem mint nálunk a Fidesznek. Sőt, nálunk gyakorlatilag egy bújtatott elnöki rendszerről van szó, hiszen a Orbán jogköre a gyakorlatban Lukasenka és Putyin hatalmával vetekszik.

A magyar választási rendszer leginkább két nagy pártra van tervezve, ez a fajta egyensúly azonban csak viszonylag rövid ideig működött nálunk. Az angolszász modellre a "győztes mindent visz" elve jellemző, - amely működhet több száz éves demokráciákban, de így is joggal kritizálható, ezzel szemben (a kontinentális) Európában általánosnak mondható az arányosság elvének nagyobb mértékű alkalmazása a választások során.

További tényezők, amelyek megakadályozhatják egyetlen párt túlhatalmát:

-Parlamenti felsőház

-Kétfordulós választási rendszer - ily módon szövetséget köthetnek a pártok a második fordulóban  - ezt a Fidesz nem véletlenül számolta fel.

-Konszenzusra törekvő politikai kultúra, pl. a Dániában a legfontosabb kérdésekről 5/6-os többséggel vagy népszavazással lehet dönteni. Az EU is a legfontosabb döntéseit lehetőleg egyhangú vagy közel egyhangú döntéssel hozza meg.

Nálunk éppen hogy nem a konszenzusra törekvő politikai kultúra jellemzi a Fideszt, ez teszi a 2/3-os többségét veszélyesebbé. A normális forgatókönyv az lett volna, hogy a Fidesz a választásokat meglehetősen szűk egyszerű többséggel nyeri a Fidesz, és miközben a kommunista utódpárt bázisa lecsökken, ezzel párhuzamosan feljön az új baloldal (Momentum), a közép (LMP) valamint karakteres jobboldali pártként a Jobbik. Ezek a pártok lettek volna a jelöltjei a 2022-es parlamenti ciklusban való kormányzásnak (akár egymással, akár a Fidesszel kötött koalícióban). Azonban nem ez történt, - az egyetlen lényegi változás a szélső balos, legmilitánsabb stílusú DK bekerülése a a parlamentbe. A magyar demokrácia eddig is imbolygó hajója nemes egyszerűséggel zátonyra futott és darabokra tört.

A Fidesz többségének az okai összetettek, azonban ILYEN mértékű többség akkor kell, ha a "nép" úgy érzi, hogy egy vezérre van szükség. Vezér pedig leginkább akkor kell, amikor háborús helyzet van. (Háborúban pedig hallgatnak a múzsák, - az értelmiségnek nem osztanak lapot.)

2010-ben a gazdasági válság valóban mintha indokolt volna egyfajta szükségállapotot, ahol a globalizációval szembeni pozíciók megerősítésére volt szükség.

2018-ban azonban szó nem nincs már erről. Igaz, hogy mindig lehet találni feszültségpontokat a nemzetközi politikában, de a kormány-közeli médiumok háborús hisztériája (amelyet a fasiszta és kommunista rendszerek alkalmaztak leggyakrabban) nem volt indokolt.

Volt valóban egy menekültválság 2015-ben, azonban ez lecsengett mert az EU valahogyan kezelni tudta, ezért el kellett adni valahogyan, hogy igen ám, egy 85 éves idős ember világméretű hálózata ma is micsoda veszélyt jelent. (Ez a színvonal: esti mese - gyerekeknek.)

Egy gerjesztett háborús hangulatban a józanságnak sansza nincs, legalábbis az ellenzéki pártok túlnyomó része úgy látta, hogy nem volt lehetőség normális vitára menekültkérdésben.

Ha ez igaz, akkor az ellenzék sansztalan volt a választáson. Sőt éppen hogy ott szavaztak ellenzékiekre nagy számban, ahol a menekültkérdés elvileg probléma lehet a nagyvárosokban, nem pedig a kis falvakban. Ez is azt mutatja, hogy mennyire érzelmekre épülő, velejéig hazug kampányról volt szó. A hangos és durva módon figyelemfelhívó politikai reklámok sokkal jobban beváltak, nem először mint az értelmes és kifinomult érvek. Jóval nagyobb volt a célközönségük. Amellett hogy ezt el kell ismerni, csak a Fidesz tudta a nemzeti összetartás és védelem pozitív üzenetét igazán hitelesen megfogalmazni.

Harcban jobb a Fidesz bárkinél, ezt megtanultuk már, annyira igaz, hogy beszédes módon először a "népszabadságot", majd a "magyar nemzetet" is kivégezte. Ennek a választásnak a vesztesei főként a városi fiatalok, az értelmiségiek, és általában mindazok, akik a tiszta verseny hívei és nem járadékvadászatra apellálnak.

A "nyugatnak" egyébként nagyon jó a jelenlegi a rendszer, a befektetések biztonságban vannak és nagy a stabilitás. A meghatározó német konzervatív kormány (főleg bajor) ipari lobbik hatására valószínűleg továbbra is támogatni fogja a Fidesz kormányt az EU-n belül.

Mindamellett lehet azt is mondani, hogy a Fidesz túlgyőzte magát, a 2/3-os többség többet árt mint használ. A brit kormányok teljesítményének elemzésekor kiderült, hogy majdnem mindig azok teljesítettek jobban, amelyeknek csak szűkös többséget tudhattak maguk mögött. A földcsuszamlásszerű győzelmet elértek jobban elszakadtak a realitásoktól vagy a színfalak mögötti belharcok osztották meg a kormányt.

Gazdasági szakértők szerint a második, 2014-es Fidesz gazdaságpolitikája sokkal jobb volt mint a 2014 előttié, amikor stabil kétharmados többségük volt. Abban a parlamenti ciklusban a gazdaság és a lakosság életszínvonala is gyakorlatilag stagnált és az egyébként sem túl koherens új alaptörvényt is össze-vissza módosítgatták, az alkotmánybíróság jogkörét pedig erősen korlátozták.

Most is az várható, hogy a radikális szárny nyomására újabb borzasztó ötleteket fognak bevetni, akár a multik elűzésére, akár a demográfia mesterkélt turbózására, akár a "felforgató idegen elemek" kiszűrésére. Egy ismerősöm egyszer még a '90-es évek elején megmondta, hogy "Meglátod, majd Orbán Viktor fogja itt diktálni a tempót." Valóban, egyre keményebben menetelteti a társadalmat.

Persze ez csak addig tarthat, amíg a Fidesz szavazók nagy része ki nem ábrándul ebből a rendszerből és a nagy szavak helyett ("váltsuk meg Európa jövőjét a menekültektől") a saját elemi érdekeik érdekében fognak kiállni.

Van egy kis esélye persze annak is, hogy Orbán rendszere konszolidálódik, önmérsékeletet gyakorolva mégiscsak létrehoz valami olyat, amely tényleg majdnem mindenki számára elfogadható lesz mint mondjuk Szingapúrban. Nagy ritkán történnek különös, csodaszerű fordulatok a politikában.

Én azért nem bíznék túlságosan egy ilyen fordulatban, inkább önszerveződő csoportok azok, amelyek helyik szinten ki tudnak állni az érdekeikért a központi hatalommal szemben.

A bejegyzés trackback címe:

https://ideo-logic.blog.hu/api/trackback/id/tr4313833288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.14. 08:53:39

A tömeges ballibaellenes ellenzékváltó hangulat az igazi ok.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2018.04.15. 01:11:12

Németországban a globalista pártok szinte semmiben sem különböznek. CDU-SDP-Grüne ugyanaz a globalista banda, csak már részben ennek ők is haszonélvezői.
Valóban háborúban állunk a globális kizsákmányoló tőkével, ennek köszönhetjük a nyugatinak a harmadát elérő fizetéseket, ugyanazért a munkáért.
Az ország szuverenitásának védelme, a demokratikus nemzet védelme a demokrácia védelme is egyben. Ez csak a globalistáknak csípi a szemét.
A Fidesz a migránshírekkel egy olyan 4%-ot is szavazásra bírt, akik eddig még soha nem szavaztak. Éppen ez az, amiről a baloldal álmodozni szokott. Amúgy meg a hírek nagyobb része valóban megtörtént eseteket mutatott. Tényleg megölnek, megerőszakolnak menekültek nyugatiakat. Nem láttszik az integráció a harmadik generáció esetében sem.
Ha Soros jól megfizetett megmondóembereit elvágják a pénforrástól, akkor el fognak hallgatni. Ennek hatalmas sikere lesz a nyugati világban és más demokráciákban is ezt fogják követelni a polgárok.
A Fidesz gazdaságilag javuló pályára tette az országot, a kivándorlás és elöregedés ellenére is.

nemecsekerno_007 2018.04.15. 17:37:41

"Európában példa nélkül álló hatalom - hogyan jutott el idáig a Fidesz?"

- mert a rendszerváltáskor az MSZMP a kádári titkosrendőrség segítségével átmentette a hatalmát.
- utána az SZDSZ összeált az MSZP-vel (az MSZMP utódpártjával)
- Az MSZP-SZDSZ kormánynak épült ki először a gazdasági holdudvara.
- Felnőtt a magyar társadalom, már nehezebb üvegygyöngyökkel hülyíteni :)

Brix 2018.04.15. 18:09:30

@megamovieboy: Orbàn egy illúziót kínàl az embereknek, azt, hogy a globalizàció kàros hatàsait kívül tudja tartani a hatàron. Viszont, a helyzet az , hogy jelenleg is történik bevàndorlàs Magyarorszàgra , jönnek gazdasàgi migrànsok és menekültek is . A jövőben- ahogy egyre fejlettebbek leszünk- egyre több lesz a bevàndorló , idővel mi is bevàndorló orszàg leszünk , fokozatosan... Még tízmilliók fognak Európàba indulni , és mi sem tudunk elszigetelődni az ilyen globàlis folyamatoktól, teljesen. Persze, a vidéki, egyszerű ember hülyítésére ez a megoldhatatlan globàlis probléma fókuszba àllítàsa tökéletesen alkalmas...

Alick 2018.04.15. 18:40:27

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Sok tekintetben a fidesz és a jobbik is balliba, de a többiekhez képest kevésbé.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2018.04.15. 19:08:44

@Brix: A demokráciát kiszolgáltatni a globális tőkének demokráciaellenesség. A tőke nem tud országokon kívül működni, avagy mehet a harmadik világba bagóért. A demokráciák felelőssége, hogy antidemokratikus, antiliberális, vallási diktatúrára áhitozó embereket ne engedjen be. A magyar embereknek is van egy elképzelése honnan lehet befogadni migránsokat és honnan nem. Viszont, hogy külföldről idegen tőkét képviselők mondják meg kikkel kell együtt élnünk, az a társadalom elutasítására fog találni.

Ménár Atya 2018.04.15. 19:16:01

"Van egy kis esélye persze annak is, hogy Orbán rendszere konszolidálódik, önmérsékeletet gyakorolva mégiscsak létrehoz valami olyat, amely tényleg majdnem mindenki számára elfogadható lesz mint mondjuk Szingapúrban. Nagy ritkán történnek különös, csodaszerű fordulatok a politikában."
-
Szerintem nem is lesz más választása .
Vagy visszavesznek, és elkezdik azokat a reformokat, amik a valódi haladást szolgálják, vagy mennek az mszp után.
Kérdés, hogy milyen alternatíva lesz ebben az esetben 2022 -re.
Stadion éptés, és köztér dekorálás elmegy egy darabig, bevándorlás riogatás túltolása szintén.
De nyolc év után el kell kezdeni az életszínvonal komolyabb emelkedésének.
Most kaptak még egy lehetőséget.
De szerintem hibás az az ellenzéki propaganda, miszerint a vidék hülye, meg nem jutnak el a hírek stb.
21. század, az internet,és a mobilok kora van.
Egyszerűen az ellenzék egymással szemben is megosztott volt, és ha össze is állnak akkor is volt posztkommunista párt borult össze egy álca mögé bújó szélsőjobbos párt mögé.
Ebből biztos, hogy nem lenne jó koalíció, ha véletlenül nyernének.

Tamáspatrik 2018.04.15. 20:28:11

@megamovieboy: Jó vannak globalista országok mint például Írország, Németország, Szingapúr, Hollandia.
Most mondok egy pár "lokalistát": Kuba, Észak-Korea, Haiti, Irán.
Ennyi.

Ja, ahol emberek élnek együtt ott mindig van bűntény. A hírek igazak voltak, csak éppen nem ők nem akkor és nem ott követték el azokat a dolgokat.

Tamáspatrik 2018.04.15. 20:30:50

@nemecsekerno_007: Az első három igaz szerintem is, a 4. viszont annyiban, hogy még üveggyöngy sem kell, még annyi méz sem kell a madzagra, hogy behülyüljenek emberek.
Ja, egyébként a legnagyobb "üveggyöngy fogyasztó" országunkban a városi felső-középosztály, amely mindig is a Fideszre ill. jobbközépre szavazott. Ők adják a fogyasztás legjelentősebb részét.
A szegény falvakban egy tál lencséért vehetsz szavazatokat.

Tamáspatrik 2018.04.15. 20:39:34

@Brix: Azt nem nagyon hiszem, hogy hozzánk a következő 50 évben mondjuk több százezernyi bevándorló érkezne. Esetleg vendégmunkás, alkalmi munkavállaló, fix idejű itt tartózkodási engedéllyel.
Ez több országban így van: pl. Új-Zélandon max. 1 évig tartózkodhat a munkavállaló.
Azzal viszont maximálisan egyetértek, hogy elszigetelődni nem lehet az összeurópai folyamatoktól, vagy legalábbis csak egy darabig. Tehát ha az országok nagy többségében sok a bevándorló, akkor mi is csak ideig-óráig tudnák feltartóztatni. Orbán hatása az EU politikájára bevándorlás terén sosem lesz olyan meghatározó mint a németeké vagy a franciáké.
Nagyon nehéz lenne megoldani, hogy hozzánk ne jöjjenek, vagy csak a teljes elszigetelődés árán és EU-ból való kilépéssel.
Persze ez nem valószínű eset, inkább más országokban is a vendégmunkások lesznek a gyakoribbak szerintem, ahogy az USA-t és Kanadát sem árasztották el a latin-amerikai bevándorlók.
Ezért egy óriási demagógiának látom a bevándorlással és menekültekkel való riogatást. Az országok képesek ezt a problémát kezelni, az eddigi tapasztaltok szerint.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2018.04.15. 20:43:49

@Tamáspatrik: Egy ország akkor tud globalista lenni, ha vannak saját multinacionális cégei, melyek hazaviszik a profitot. Ezek ellen kormányszinten lehet védekezni. Vannak globális cégek, melyek kivonják magukat az ellenőrzés alól és offshore paradicsomokban adóznak. Őket nehezebb elkapni, de ha van akarat, mint a facebook esetében, akkor rájuk lehet húzni valamit.

Tamáspatrik 2018.04.15. 20:46:15

@Ménár Atya: Nagyrészt egyetértek. Erősen kérdéses, hogy egy Fidesz-ellenes koalíció kormányzóképes lett-e volna. A gondot a kétharmados többség jelenti, amely gyakorlatilag korlátlan mértékű hatalom.

Az internet ellenére mégis vannak a szegényebb falvakban kevéssé tájékozott emberek, akik olvasni se nagyon tudnak vagy nem szeretnek, a köztévéből tájékozódnak leginkább. Könnyebben befolyásolhatóak és, sokat várnak az állami gondoskodástól.
Egy olyan országban, ahol a mezőgazdaság mindig nagy szerepet játszott a hagyományos paraszti felfogás még mindig erős, és ennek középpontjában a biztonság áll és a gyanakvás azokkal szemben, akiket nem ismerünk. Erős emberek iránt vonzódnak (Orbán, de akár Putyint is említhetném), a vezérkultusz számukra fontos.
Műveltebb emberek szerint viszont szükségtelen és káros.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2018.04.15. 20:47:06

@Tamáspatrik: A bevándorlás kérdésében nem maga a bevándorlás ténye, hanem a domokráciákba kimondottan beilleszkedni nem szándékozók kirekesztése a kérdés. Ebbe akkart az EU beleszólni, meglehetősen ostoba és rosszindulatú módon. Nem véletlen, hogy az EU lakosainak nagyobb része már kivonta magát alóla a kérdésben. Spanyolország, Franciaország, Ausztria, V4, Dánia, hamarosan Olaszország.

Tamáspatrik 2018.04.15. 20:50:35

@megamovieboy: Ezt csak az orbáni propaganda mondja, hogy bármire is képes rákényszeríteni minket bevándorlásügyben bármilyen globális tőke. Leginkább ijesztgetésnek tartom.
Pl. hogy a Jobbik együttműködött volna Sorossal ezt kizártnak tartom, de a többi párt se bontotta le volna a határzárat.

Ménár Atya 2018.04.15. 20:59:50

@Tamáspatrik: Valóban, a 2/3 korlátlan hatalom, de nem ördögtől való.
Kérdés , hogy mire használják fel.
Ez majd elválik.
Az általad leírt emberek, valóban léteznek, de léteztek akkor is, amikor a média a baloldal kezében volt, ráadásul totálisan, mégis megbuktatták őket, tehát ebből az aspektusból nézve szerintem nem helytálló, hogy azért szavaztak fideszre, mert csak őket hallhatták.
Biztos volt ilyen is, de azért kétmillió embernél ez elenyésző szám lehet.
A vezér kultusz tényleg káros, de ha megnézem a legnagyobb hatalmakat, mind ebből él a mai napig.
A kultusz mértéke a nem mindegy.
Ha valaki szobrot állít magának még életében,,,,,,,,,,,,na az gáz. :) Ezért vannak kétségeim C. Ronaldóval szemben, igaz, ő e nem fidesz,vagy maszop vezér :D

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2018.04.15. 21:03:14

@Tamáspatrik: A Jobbik Simicskával működött együtt és Simicskáról simán elképzelhető, hogy pénzt kapott az indexen megjelenő migránssimogató vidóriport sorozatért, ha már a saját pénzének a végére járt.
Meg ott vannak a Soros pénzéért is dolgozó EU parlamenti képviselők, több mint 200. Ők Soros alapítványain keresztül pénzt kapnak. Itt a lista róluk: legacy.gscdn.nl/archives/images/soroskooptbrussel.pdf
A "kerítésépítőkről" meg a Fidesz már összegyűjtötte az anyagot: www.facebook.com/Elegahazugsagokbol/videos/1759345254087252/UzpfSTk3NDM1NDkzOTI5MDE3MjoxNzY1MTQzMjg2ODc3OTk2/

Tamáspatrik 2018.04.15. 21:14:37

@Ménár Atya: Érdekes, hogy mennyi lehet azok száma, akik a kormánypárti média és az óriásplakátok hatására szavaztak, mondjuk a csak egy forrásból tájékozódók. Százezernél többen lehettek, és habár a választást nem ők döntötték el, a kétharmad már lehet, hogy nem lett volna meg nélkülük.
A vezérkultusz számos demokráciában nem működik, pl. az USA-ban csak 8 évig lehet valaki elnök, a gyakorlat hogy nagyon ritkán maradnak sokáig hatalomban a kormányfők. Merkelnek sincs akkora hatalma Németországban (ahol eleve nagyobb a tartományi önállóság), ráadásul különféle koalíciókkal kormányoz.
Ezért írtam le, hogy itt nálunk az egész demokrácia gallyra mehet a választás után - hacsak nem gyakorol a kormány józan önmérsékletet.

Tamáspatrik 2018.04.15. 21:24:27

@megamovieboy: Ez a videó eléggé félrevezető, mert félmondatokat mutat. Pl. a kerítést nem szeretjük, de attól még lehet szükséges. Le szeretnénk bontani, de ettől még sok éven át fenn kell tartani kényszerűségből. Ez egy régi propagandafogás, kiragadott félmondatokat idézni.
A Jobbik programjában pl. nincs ilyen, hogy le kell bontatni a kerítést.
Tény, hogy a legerősebb "nem" a migrációra az Orbán-féle "nem", azonban egy gyenge "nem" is simán elég ebben az esetben, a csehek, szlovákok példája is ezt mutatja. Ők se teljesítették a kvótát.

A másik, hogyha valaki Soros alapítvány tevékenységében vesz részt, az nem biztos, hogy a bevándorlás miatt van. Oktatás, egészségügy terén lehetnek olyan célok, amelyeket helyesel. De ha elfogadjuk, hogy az egész Soros szervezet csak globalista, semmi más, 200 képviselő akkor is kevés ahhoz, hogy szavazáskor akkora többséget képviseljen, hogy ránk kényszerítse az akaratát.

Tamáspatrik 2018.04.15. 21:25:11

@megamovieboy: "A Jobbik Simicskával működött együtt és Simicskáról simán elképzelhető, hogy pénzt kapott az indexen megjelenő migránssimogató vidóriport sorozatért, ha már a saját pénzének a végére járt. "
Ja, mindenkiről elképzelhető bármi. Bizonyíték van erre?

Ménár Atya 2018.04.15. 21:27:29

@Tamáspatrik: Azért nálunk számításba lehet venni , a dögöljön meg a szomszéd tehene" faktort is.
Tehát itt mindig lesz ellenség kép.
Németeknél megválasztják merkelt, és a német szocialista nem szavaz ezért németország ellen az ep-ben.
Mert a közös ügy az első.
Nálunk ilyen sosem lesz, és amíg nem áll hadsereg valamelyik párt mögött, addig garantált a változás lehetősége.
Orbánt pedig nem lehet úgy leváltani,, hogy orbánozik az ellenzék.
Ez vakvágány.
Változás akkor lesz, ha van életképes előre mutató gondolkodás, amivel azonosulni lehet.
De amg a mumiák térnek vissza, inkább a fidesz, aki gazdaságilag legalább (szerintem) jó irányba halad, mint egy olyan baloldal, aki már többször leszerepelt és csődbe vitte az országot.
Ill még lehetőség a szélsőség, de az nem biztos, hogy járható út lenne, és nem is szeretném.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.15. 21:36:50

Szélsőbalos az anyád, te Fideszbérenc, aki el tudsz képzelni egy LMP-Momentum-Fidesz koalíciót! Ásd el magad!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.15. 21:40:46

@nemecsekerno_007: most hülyítik csak igazán üveggyöngyökkel. 2 millió Emőke hálás azért, hogy Orbán kerítése megvéd minket attól, hogy a migránsok megerőszakolják az asszonyainkat, miközben:

1) Orbán kerítése a magyar határnak is csak egy része
2) Alig jön migráns kerítés ide vagy oda
3) Amikor több százezer jött, akkor se erőszakoltak meg senkit

Ez a nesze semmi, fogd meg jól üveggyöngy, és ezzel hülyítik a FIdesz szavazókat, akiknek jelentős része tudja nagyon jól, hogy Orbánék hazudnak, csalnak, és főleg szétlopják az országot. De hát a nem erőszakoló menekülttől való megvédés az fontosabb nekik, mert Emőkék.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2018.04.15. 21:44:33

@Tamáspatrik: A kampány hajrájában meglehetősen rdekesen vette ki magát egy háromrészes migránsvideó sorozat, hogy aztán még egyszer egyben is kiposztolják. Pedig kellett a felület a Jobbik ellenfeleinek a szapulásához.
Egy EU képviselőnek az Unió polgárai adják a fizetését, sőt még saját csapatra is kap pénzt. Elvárható lenne, hogy a munkával töltött idejét arra fordítsa amiért mi fizetünk neki. Másrészt ezek a képviselők a bevándorlási kérdésekben mindig egységesen szavaztak, pedig különböző frakciókban ülnek és pont úgy ahogyan azt Soros embereiről gondolnánk.
A kvótát csak a legkisebb országok teljesítették. És miért ne lehetne egy erős nemet mondani, miért kellene sunnyogni? Mert nem píszí kimondani az egyértelmű dolgokat? Akkor a píszít kell elvetni, nem az egyenes beszédet!

Tenkes Kapitánya 2018.04.15. 22:27:50

A CEU-nak mennie kell, az álcivileket be kell börtönözni. Ezt várom a kormánytól.

Tenkes Kapitánya 2018.04.15. 22:28:41

@Brendel Mátyás: "Alig jön migráns kerítés ide vagy oda"

Tehát hatékony a kerítés, elismered.

Tenkes Kapitánya 2018.04.15. 22:30:57

"Orbán rendszere konszolidálódik, önmérsékeletet gyakorolva mégiscsak létrehoz valami olyat, amely tényleg majdnem mindenki számára elfogadható lesz mint mondjuk Szingapúrban"

Ez már most is így van. Csak a Konrád György-Heller Ágnes tengelynek nem elfogadható az, ami ma van.

Tenkes Kapitánya 2018.04.15. 22:32:54

@megamovieboy: A kvótát nem szabad elfogadni. Egyetlen migránst sem szabad beengedni az országba. Elég migránsutód van már így is a Kárpát-medencéban, akikre nem lenne szükség.

buszrajongó 2018.04.15. 22:47:20

Hát, ebben a posztban van egy két marhaság. Kezdve ott, hogy az lett volna a normális, ha a Fidesz nem kétharmaddal nyer (ez az egyetlen, ami nem jött be), a posztkomcsik tovább erodálódnak (ez is bejött), a Momentum, az LMP és a Jobbik indul 2022-ben a kormányzati pozícióért, akár egyedül, akár egymással, akár a Fidesszel koalícióban. Mivel jövőről van szó, egyikről sem mondhatjuk, hogy biztos nem fog megtörténni, bár a Fidesszel alkotott koalíció jelenleg nem tűnik valószínűnek. A 2022-es kormányzás szempontjából tehát semmi jelentősége, hogy most a Fidesz egyszerű vagy kétharmados többséget szerzett. Az egyetlen gyakorlati kár a DK parlamentbe jutása, de ez az elcseszett taktikai szavazás eredménye. Ha nincsenek visszaléptetések, Orbánnak ugyanúgy kétharmada van, de a visszaléptetések és a taktikai átszavazás miatt a DK elesik egy csomó töredékszavazattól, és nem jut be az Országgyűlésbe.

A másik marhaság, hogy Orbán nyírta ki a Magyar Nemzetet. Azt Simicska nyírta ki, mert ő, tulajdonosi minőségében szüntette be a finanszírozását. Persze értem én, hogy a blogger a népszabadságot és a magyar nemzetet is kisbetűvel írta, de akkor is legfeljebb a népszabadságot végezte ki Orbán (a kis- és a nagybetűset is), a nagybetűs Magyar Nemzet akkor is Simicska sara, a kisbetűs meg köszöni szépen jól van. Egy része a választási eredmény miatt jobban, a másik része ugyanezen okból kevésbé jobban, de azért köszi, megvagyunk.

De ami mindent visz, az az, hogy a migránsválságot az unió "valahogy kezelni tudta."

Valahogy, persze...

Hogyan is? Mit kezelt? Lemaradtam volna valamiről?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.15. 23:40:01

@buszrajongó: "Lemaradtam volna valamiről? "

le. az IQ-ról, szóval nagy a baj, bele se kezdek.

buszrajongó 2018.04.15. 23:55:29

@Brendel Mátyás: Igen, az a baj, hogy bele se kezdesz. Ugyanis ha belekezdenél, abból az derülne ki, hogy érveid is vannak, aztán legfeljebb nem értek egyet a véleményeddel. De akinek csak annyi mondanivalója van, hogy a vitapartner lemaradt az IQ-ról, az csak annyit árul el, hogy saját maga maradt le az IQ-ról, nem a vitapartner. Arról nem is beszélek, hogy Tenkes Kapitányát is megtisztelted valami épkézláb válasszal, akkor engem is megtesztelhetnél. De ha csak annyit tudsz mondani, hogy lemaradtam az IQ-ról, akkor be is foghattad volna a szád. Másokat sértegetni mindenki tud, éppen ez az, amihez nem kell az IQ.

És akkor a tárgyra is térhetnénk. Tehát, hogyan is kezelte az unió a migriproblémát? Már azon kívül, hogy "valahogy".

felső határ nincs 2018.04.16. 00:42:53

generációs dolog ez

A Fidesz munkával szerezte meg 30 év alatt a hátországot, a baloldal mindezt megörökölte, semmit soha nem tett érte, és nincs is fogalma róla, mit kell tennie, úgyhogy a további agóniája biztosnak tünik

A Fidesz lett az állampárt, most ellene kell felépítkezni, immár demokratikusan. Ez szép hosszú idő lesz, de remélhetőleg Magyarország egyik aranykora

jajdehülyevagyok 2018.04.16. 07:13:33

"Gazdasági szakértők szerint a második, 2014-es Fidesz gazdaságpolitikája sokkal jobb volt mint a 2014 előttié, amikor stabil kétharmados többségük volt. Abban a parlamenti ciklusban a gazdaság és a lakosság életszínvonala is gyakorlatilag stagnált és az egyébként sem túl koherens új alaptörvényt is össze-vissza módosítgatták, az alkotmánybíróság jogkörét pedig erősen korlátozták."
Ezta brit tudósok londoni elemzőkkel közösen állapították meg?

Neo07 2018.04.16. 07:42:12

Miért elégedtek meg a kétfordulós rendszer követelésével? Legyen három, sőt négyfordulós rendszer! Addig szavaztatni, amíg a számotokra kedvező eredmény ki nem jön.
Egyébként a második forduló legitimációja, így haszna azért is kevés, mert a második szavazásra mindig jóval kevesebben mentek el.

"Volt valóban egy menekültválság 2015-ben, azonban ez lecsengett mert az EU valahogyan kezelni tudta,..."
Kevés ennél nagyobb butaság van ebben a blogban, mint ez. Egyrészt nem az EU kezelte ez valahogy, hanem Magyarország, igen, a kerítés révén, amiről az ellenzéki pártocskák azt állították, hogy nem ér semmit sem; másrészt még közel sincs vége a dolognak, milliók készülnek bejutni.

"Most is az várható, hogy a radikális szárny nyomására újabb borzasztó ötleteket fognak bevetni, akár a multik elűzésére, akár a demográfia mesterkélt turbózására,..."
Igen, milyen borzasztó, fasiszta, náci dolog a gyerekvállalás segítése, biztatása, propagálása...

Valójában az a demográfia mesterséges turbózása, mikor szapora népeket hívtok be az országba (négy feleség, 16 gyerek, 64 unoka, plusz még a családegyesítés, ami ezt a számot még ezt megtöbbszörözi), de ezzel nektek sajnos semmi bajotok nincs...

A multik a múltban jóval kevesebb adót fizettek, mint a hazai magyar vállalkozások, az, hogy ez a igazságtalanság korrigálásra került, kerül, az nektek üldözés?
Mikor álltok le a hazugságok terjesztésével, ezzel az ostoba véleményvezéreskedéssel? Ne akarjátok már állandóan megmondani a tutit.

nemecsekerno_007 2018.04.16. 09:36:52

@Tamáspatrik: Az utolsó pontot félreértetted.

Ebben az esetben az üveggyöngyök olyasmiket jelentenek mint a "szabadságjogok" "melegfelvonulás" "sajtószabadság" "demokratikus értékek". Nem véletlenül raktam őket idézőjelbe :)

Szóval ezekért a magyar társadalom nagyobbik része már nem ad földet cserébe. Van akik adnának, de nekik meg nincs földjük (értsd.: értékes tulajdonuk)

Szóval kezd erősödni a társadalom immunrendszere. Én ezt erre értettem.

nemecsekerno_007 2018.04.16. 09:44:37

@Brendel Mátyás: Neked is leírom, mert félreérthető volt:

Ebben az esetben az üveggyöngyök olyasmiket jelentenek mint a "szabadságjogok" "melegfelvonulás" "sajtószabadság" "demokratikus értékek". Nem véletlenül raktam őket idézőjelbe :)

Szóval ezekért a magyar társadalom nagyobbik része már nem ad földet cserébe. Van akik adnának, de nekik meg nincs földjük (értsd.: értékes tulajdonuk)

Szóval kezd erősödni a társadalom immunrendszere. Én ezt erre értettem.

Tenkes Kapitánya 2018.04.16. 10:48:03

@Brendel Mátyás: A kerítés megépülte után nem jöttek tovább a migránsok a szerb határ felől. Egy hónapig még Horvátország felől jöttek, de aztán ott is lett kerítés.

buszrajongó 2018.04.16. 11:47:58

@Brendel Mátyás: Igen, valóban más az elképzelésünk. Ebből te azt a következtetést vontad le, hogy hülye vagyok.

Baszod, te le se tudnád tagadni, hogy balos vagy. Aki nem a te véleményeden van, az a hülye. Tudod mit, hülye vagyok. Hogy mi a bajom a DK-val? Az a bajom a DK-val, ami neked Orbán Viktorral. Orbán és Gyurcsány mindketten pszichiátriai esetek, akik egymást tartják lélegeztetőgépen. Az egyik bukása rögtön kihúzná a szőnyeget a másik alól, mert eltűnne az aktuális patás ördög az ellenoldalról. Ha nem érted meg, hogy a korrupt rezsimet nem lehet egy hozzá hasonlóan korrupt gazemberrel leváltani, akkor kettőnk közül nem én vagyok a hülyébb. A demokráciát leépítő diktátor ellen egy szemkilövetővel akarsz szövetkezni? Hogy Orbán Viktor reggeltől estig hazudik? És azzal a Gyurcsánnyal szövetkezel ellene, aki az őszödi beszédében beismerte, hogy hazugságokkal vette rá a népet, hogy rá szavazzon a 2006-os választásokon? De nyilván én vagyok a hülye. Amíg nem érted meg, hogy Gyurcsánnyal szövetkezni Orbán ellen az olyan, mint Orbánnal szövetkezni Orbán ellen, addig még nagyon sok április 8. vár rád. Ami után nem marad neked más, mint elkeseredésedben sértegetni mindenkit, aki nem ért veled egyet.

És most elérkezett az idő, hogy végre válaszolj, hogyan is kezelte az unió a migránsproblémát. Ha most sem válaszolsz, abból nekem két dolog jön le:

1. Kurvára más az elképzelésünk.
2. Te hülye vagy.

(Brendel Mátyás után szabadon)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.16. 13:49:31

@Tenkes Kapitánya: a szlovénon, románon, ukránon nincs. nem a kerítés volt az ok. elmondtam, hogy mi volt.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.16. 13:51:59

@nemecsekerno_007: a magyar társadalom majd rájön, hogy a szabadságjogok fontosak, amikor őket érinti a dolog.

a sok ostoba, önző fasz természetesen könnyen odaadja mások szabadságjogát. mert a magyarok jelentős része már csak ilyen rövidlátó és önző. de a végén őket is megcsapja a diktatúra.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.16. 13:58:53

@buszrajongó:

"Igen, valóban más az elképzelésünk. Ebből te azt a következtetést vontad le, hogy hülye vagyok. "

pontosan, egy lapos föld hívőről sem képzelem, hogy okos. nem kell elkezdenem vele tartalmi kérdésekről vitázni.

"Az egyik bukása rögtön kihúzná a szőnyeget a másik alól"

spekuláció, nem tény, szerintem nyilvánvaló hülyeség

"A demokráciát leépítő diktátor ellen egy szemkilövetővel akarsz szövetkezni? "
Mondom, te csak a szokásos, unalomig ismert faszságokkal jössz. Tökéletesen mértem fel a hülyeségedet.

ertelemblog.wordpress.com/2018/02/16/2006-oktober-23-an-a-rendorseg-nem-nyomta-ra-a-csocseleket-a-fidesz-nagygyulesre-es-altalaban-jogosan-oszlatott/

"az őszödi beszédében beismerte, hogy hazugságokkal vette rá a népet, hogy rá szavazzon a 2006-os választásokon?"

Az őszödi beszédet, ti 90-es IQ-val nem tudjátok értelmezni. Igen, elismerte, hogy a kampánypolitika szokásos fogásaival nyertek. És elítélte ezt. Orbán százszor nagyobbat hazudik, és még soha nem volt önkritikus ebben.

De te a százszor nagyobb hazug, önkritikára képtelen gecit hasonlítod Gyurcsányhoz.

Mondom, hogy hülye vagy, betegesen megbillent az arányérzéked.

" De nyilván én vagyok a hülye. Amíg nem érted meg, hogy Gyurcsánnyal szövetkezni Orbán ellen az olyan, mint Orbánnal szövetkezni Orbán ellen"

A te egybites felbontásodban ez így néz ki. Ezért mondtam, hogy hülye vagy.

"És most elérkezett az idő, hogy végre válaszolj, hogyan is kezelte az unió a migránsproblémát."

Jól.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.16. 13:59:25

@buszrajongó:

"És most elérkezett az idő, hogy végre válaszolj, hogyan is kezelte az unió a migránsproblémát."

kicsit precízebben: ezerszer jobban, mint Orbán.

werinter 2018.04.16. 14:02:30

@nemecsekerno_007:
" Felnőtt a magyar társadalom, már nehezebb üvegygyöngyökkel hülyíteni :)"
Ujujujujujujujujujuj, azt a büdös ....

Hú te ez azért durva volt :D :D

Soros, migránsok, mindenféle (képzelt) ellenség? Nem pont ők hülyítettek be ezzel több millió embert (köztük téged is)?

Nézzétek csak meg Orbánéknak bármilyen kérdésre már csak egyetlen válaszuk van: Soros. Semmi mást nem tudnak mondani. Minden és mindenki aki egy kicsit is más véleményen van, mint ők az "Soros-bérenc" vagy Soros embere. Bármit is jelentsenek ezek.
Itt a kommenteknél pedig "ballib", "balliberális", "libsi" vagy hasonló jelzőket aggatnak a más véleményűekre. :D

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.16. 14:08:26

@buszrajongó: menekült kérdésről.

ha már ilyen hülye vagy, akkor legalább próbálj meg meglepni valami olyan hülyeséggel, ami legalább új!

ertelemblog.wordpress.com/2017/09/04/a-menekult-kerdesrol/

ha csak ugyanazokkal a faszságokkal tudsz jönni, amire itt már leírtam a választ, akkor arra nem fogok válaszolni, és tudni fogom, hogy hülyébb vagy, mint eddig gondoltam, szóval erőltesd meg magad, olvass, és próbáld meg felfogni!

nemecsekerno_007 2018.04.16. 14:20:47

@Brendel Mátyás: Nem, nem :) Inkábba a hozzád hasonlók adják el az én házamat, földemet a "szabadságjogokért" meg egy-két Budapest Pride-ért :)

És ha esetleg szóvá teszem, akkor azt hiszitek, hogy a Pride-al van bajom. "Ballib" logika :D

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.16. 14:24:10

@nemecsekerno_007: ha eladtad a földed, akkor azt te adtad el, te húgyagyú paraszt, én biztos nem!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.16. 14:25:01

@nemecsekerno_007: ha eladtad a földed, akkor azt te adtad el, te húgyagyú "ingatlanmágnás", én biztos nem!

nemecsekerno_007 2018.04.16. 14:25:20

@werinter: "Ujujujujujujujujujuj, azt a büdös ...."

Ja, ujujujujujujujjjjjj, mekkora zakót kapott a "ballib" ellenzék :) Még a magyar fociválogatott is megirígyelhetné. Dehát mindenki azzal főz amilye van.

Persze, ismételgesd még az szokásos mantrákat, aztán egyszer vagy rájössz a lényegre vagy nem. Ha ebből nem tanultok, akkor annyit is értek.

Nyílván az egybites, megvezetett szavazók juttatták a Fideszt 2/3-hoz. Meg a Vénusz retrográd forgása...

nemecsekerno_007 2018.04.16. 14:41:05

@Brendel Mátyás: Azt hittem képes vagy némi absztrakt gondolkodásra de túl optimista voltam.

A "ballib" v. MSZP-SZDSZ stratégia a következő volt:

1. Szabadverseny kell, mert az jó. (ez amúgy még igaz is lenne)
2. Privatizáljunk, aztán majd versenyben megerősödnek a magyar kkv-k is. (az ún. "adócsaló vállalkozók")
3. Meg kell tanulnunk versenyezni a "nyugati" cégekkel.

... és aztán ami ebből lett:

1. Az MSZMP (MSZP) átmentette a politikai hatalmát gazdaságiba.
2. Az értékesebb cégeket elkezdték eladni multiknak, mert azokat vették meg (nem hülyék)
3. A volt pártvezetés "magánosította" a maradék, kevésbbé értékes cégeket
4. Az MSZP-SZDSZ privatizálta a közszolgáltatásokat, meg egyéb olyan szolgáltatásokat amiben az állam "rossz tulajdonos" Utána persze az államnak szolgáltattak, tuti üzlet csak ebből nem lesz versenyképes gazdaság.
5. A "veszteséges" gazdasági szektorokat felszámolták, hagyták "felszámolódni" Nyílván volt jópár valóban veszteséges, de ha egy kisebb, vidéki cég nullszaldós, az nem veszteséges. (nyílván csak a multik profitorientált szemléetet szerint)
6. Az MSZP-SZDSZ tolta a propagandát, hogy milyen jó a liberális gazdaságpolitika, meg a verseny ahogy a csövön kifért.
7. Közben meg az történt, hogy ők (MSZP-SZDSZ) kimazsolázták a folyamatosan bevételt termelő állami szolgáltatásokat v. monopóliumokat, az ország "maradék" 70%-ának meg azt mondták, hogy versenyezzetek.
8. Ja és akkor az égvilágon semmi baj nem volt se a demokráciával v. a szólásszabadsággal mert ha melegfelvonulás lehet, akkor minden lehet.

Csak a többség mást tapasztalt. Ja és a képmutatás csúcsa amikor az vállalkozások pénzéből fizetett egyetemi tanár osztja az észt a médiában, hogy "dehát meg kell tanulni versenyzeni, mert az jó"

Viccesek vagytok v. szánalmasak.

werinter 2018.04.16. 15:05:32

@nemecsekerno_007: Látom te sem tudsz kikeveredni a "ballib ellenzék" mantrázásából. De neked is leírom: ki nem szarja le őket?
A Fidesz agyakban csak ez a két kategória létezik:
A nagyságos, megmentő I. Orbán Viktor császár a Fidesztől és az "elkúró, Gyurcsótány" Gyurcsány Feri meg az "MSZP-balliberális slepp".
Szánalmas vagy...

werinter 2018.04.16. 15:13:15

@nemecsekerno_007:
southparkreszek.info/nyolcadik-evad/6-resz/jeffersonek
17 percnél.

Ezek vagytok ti Fidesz szavazók, az értelmi szint és az egész habitusotok tökéletesen megegyezik ebben a videóban látható egyénekével.
Csak ti ti azt üvöltitek, hogy: Soros, migránsok, ballib ellenzék, meg Gyúúúúrcsány.
Ennyire vagytok képesek!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.16. 15:14:37

@nemecsekerno_007: jajj, bazdmeg, de hülye vagy, a Fidesz egy évben többet lop (több száz milliárdos nagyságrendben), mint az MSZP-SZDSZ az összes ciklusban (max pár milliárd összesen). Egy évben több kárt csinál, mint az MSZP-SZDSZ. Ma a magyar gazdaság már csak a multikból, és EU támogatásokból él, anélkül recesszió lenne. A magyar, adócsaló kkv most még zsarabbul van.

Abból ugyanis semmiféle gazdaság nem lesz, hogy Tiborcz meg megnyeri a pályázatot, ellop magának belőle pénzt, és a végén a Tunsgram gyártja le az égőket. Tiborcz nem hoz létre ebben a történetben értéket, csak lop. Lopásból GDP nem lesz.

index.hu/gazdasag/2018/02/22/tungsram-schreder_tiborczek_lefaragtak_az_arat_a_targyalasokon/

De a hülye, faszfej Fideszes letagadja a napot is az égről.

nemecsekerno_007 2018.04.16. 15:32:36

@werinter: Ez a múlt, de ha gondolod akkor mondok alternatavákat, már csak pártnév kell meg logó. Kíváncsi vagyok te is csak változtást akarsz, vagy változni is.

1. Családi vagyonfelmérés, utána családi adózás: megnézzük kik azok aki finanszírozni tudják mindhárom generációt. Nyílván akinek külföldön dolgozik a gyereke az bajban lesz.

2. Akinek nincs olyan családtagja aki fizet járulékot Mo.-on akkor az állam csak ingatlan v. egyéb vagyontárgy ellenében tud nyugdíjat fizetni. (vagy beszáll egy biztosító)

3. Egészségügy: A Tb fizetés mértékéhez igazódó szolgáltatáscsomagok. A havi 7700 Ft-os minimál TB csak az SBO-ra és a körzeti orvosi szolgáltatásra jogosít, a többiért fizetsz v. nem látnak el. Magánbiztosítók bevonása a rendszerbe.

4. Felsőoktatás: Az állam maximum csak az épületet biztosítja v. a rezsit, minden mást az egyetem magának keresi meg, cserébe teljes autonómiát kapnak, nem fog az állam belepofázni semmibe. Az állam maximum akkor fizet, ha neki van szüksége szakemberekre. Piaci irányba megy a felsőoktatás, szociális és esélyegyenlőségi fékek-ellensúlyok beiktatásával.

5. Önkéntes nyugdíjkassza: Elmozdítjuk a nyugdíjrendszert az önfinanszírozás felé, és még mielőtt jönnél a manyup-al, nem úgy, hogy pár év múlva feltornássza az államháztartási hiányt.

6. A munkát terhelő adók, járulékokat a vagyon típusú adók felé billenteni. Pl.: Ingatlanadó

Hát hirtelen ennyi, ha valóban új politikai alakulatot akarsz akkor valami ilyesmi lehetne, mert a jelenlegi ellenzék szinte ugyanazt kínálja mint a fidesz, csak pepitában. Ugyanolyan szociális demagógiával, ha nem nagyobbal.

Szóval vagy az a stratégia amit leírtam, vagy a Fidesz "lassú vize".

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.16. 16:05:43

@nemecsekerno_007: amikor a Fidszes Emőke nekirohan a falnak, és akkor mondja, hogy "hagyjuk". Én igazoltam az állításaimat, teneked meg csak folyt a szar a szádból igazolás nélkül, mivel hazudtál.

werinter 2018.04.16. 16:25:31

@nemecsekerno_007: Ha már ezeknél a dolgoknál tartunk, elárulom, nekem ilyen szempontból az USA rendszere tetszik a legjobban, ahol mindenki SAJÁT MAGÁÉRT felelős, illetve nyilván akiért még akar (családtagok, rokonok stb.)
Magyarán nem az állam lyukas markát próbáljuk betömni végtelen mennyiségű adóval, hanem saját magunknak tennénk félre a fizetésünk nagy részét. Nyilván egy minimális szintű közteher szükséges, de a jelenlegi rendszernél ez még mindig jobb lenne.
Persze ehhez szükséges lenne egy olyan társadalomra, amely öngondoskodó és nem a szocializmusban nevelkedett emberek adják a gerincét. Tehát nem az lenne a fő gondolatuk, hogy "az állambácsi majd megold mindent helyettünk".
Mert lássuk be az baromi igazságtalan, hogy 1-2 millió, de lehet csak pár száz ezer ember, akik TERMELŐ tevékenységet végeznek tart el több millió másikat. A kétmillió nyugdíjast, közalkalmazottak tömkelegét és egyéb, az újraelosztásból élőket.
Nyilván ennek az lenne az ára, hogy nincs ingyenes oktatás, egészségügy. Mindenért fizetni kell!
Cserébe aki bizonyos szolgáltatásokat eddig SOHA vagy csak nagyon ritkán vett igénybe az jól járna. Aki pedig az "állambácsin" élősködött az szarul.

buszrajongó 2018.04.16. 17:02:46

@Brendel Mátyás: Hogy kezelte az unió a migránsproblémát?

1. válasz: jól
2. válasz: ezerszer jobban Orbán.

Harmadszorra végre sikerült valami konkrétumot is linkelni. Nem értem, miért kellett ehhez három hozzászólás, de mindegy is. Kár, hogy az a bizonyos link is inkább a probléma tagadásával illetve bagatellizálásával van tele. De legalább elismeri, hogy a migrik nagy része nem is háborús menekült. Szóval nem győztél meg, de ez nem is baj, a valóságban lefolytatott viták 99%-a ilyen eredménnyel végződik: egyik fél sem tudja meggyőzni a másikat. Még úgy sem, hogy figyelembe veszi a másik véleményét, és nem sértegeti a vitapartnert. Nos, én sem próbállak meggyőzni, de néhány gondolatot engedj meg Fletóval kapcsolatban. Szemmel láthatólag nem értesz egyet azzal, hogy neki is el kéne tolni a biciklit annak érdekében, hogy Orbánt elkergethesd. Nos, Orbánnak már 2010-ben, is kétharmada volt, még a régi választási törvénnyel. Azt a kétharmadot miért kapta? Gondolod, akkor is megkapja, ha Fletó az őszödi beszéd után lemond? Soha, sem akkor sem azóta nem lett volna neki kétharmada. És miért hisztizel a határon túli bérszavazók miatt? A határon túliak pontosan ugyanolyan arányban lennének kormánypárti és ellenzéki szavazók, mint a határon inneniek. Hogy mégsem ez a helyzet? Nem bizony! És tudod miért nem? Mert a határon túliak nem felejtették el Fletó barátod 23 millió román munkavállalóját. És az, hogy a választási törvényt annak a 2010-es kétharmadnak a segítségével tudta Orbán megváltoztatni, amit imádott Gyurcsányod hozott össze neki, az nem tűnt föl, ugye? Az meg mindennek az alja, hogy azért szavazzak rá, mert tizedannyit lopott tőlem! Meg ne köszönjem neki? Semennyit se lopjon! Ez az "érved" kínosan emlékeztet arra a viccre, melyben a jóságos Lenin elvtárs visszaadta a gyerekeknek a labdát, pedig közéjük is lövethetett volna...

Szóval, ezzel a pojácával akarod te Orbánt leváltani. Sok sikert!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.16. 18:28:50

@buszrajongó:

" De legalább elismeri, hogy a migrik nagy része nem is háborús menekült. "

Erről szó sincs. A postban az áll, hogy korábban a bevándorlók nagy része menekült volt. Amikor Orbán ezeket kirekesztette, akkor egy embertelen, geci fasz volt, és több európai elvvel, egyezménnyel szembe ment, tehát még egy törvénysértő bűnöző is. (Az elfogadott nemzetközi szerződések a magyar törvények részét képezik).

"Nos, Orbánnak már 2010-ben, is kétharmada volt, még a régi választási törvénnyel. Azt a kétharmadot miért kapta?"

Mert már akkor is volt kb ugyanennyi, hülye Emőke. Most a Sorosozást szopják be, akkor a Gyurcsányozást szopták be. Semmi nem változik, csak a karaktergyilkosság, és az azt beszopó ostoba csürhe. Ahova te is tartozol.

" Gondolod, akkor is megkapja, ha Fletó az őszödi beszéd után lemond?"

Hajaj! De még hogy! Az földcsuszamlás lett volna.

"A határon túliak pontosan ugyanolyan arányban lennének kormánypárti és ellenzéki szavazók, mint a határon inneniek. Hogy mégsem ez a helyzet? Nem bizony! És tudod miért nem? Mert a határon túliak nem felejtették el Fletó barátod 23 millió román munkavállalóját."

Faszt.A határon túli önző, faszfej magyarok azért szavaznak a Fideszre, mert Orbán pénzt adott nekik, és előjogokat (ami nem jár nekik): A többi határon túli magyar meg leginkább nem szavaz, ami elfogadható, ők belátják, hogy semmi joguk belepofázni a magyar ügyekbe.

" És az, hogy a választási törvényt annak a 2010-es kétharmadnak a segítségével tudta Orbán megváltoztatni, amit imádott Gyurcsányod hozott össze neki, az nem tűnt föl, ugye?"

Most azzal akarsz meggyőzni az ostoba, karakterromboló orbáni faszság igazságáról, hogy az ostoba, karakterromboló, orbáni faszsságot ismételgeted a katatóniáig?! Hol a faszomban van ebben érv, te szerencsétlen?! Csak azt ismételgeted, amit hiszel, és amit nem fogadok el. Körkörös az "érvelésed", te húgyagyú!

2010-ben természetesen azért kapott Orbán kétharmadot, mert akkor is annyi hülye volt, mint most. Mert sok olyan hülye volt, aki beszopta pont ugyanazt, mint te. Egy kurva büdös új érvet nem tudtál felhozni arra, hogy ez nem így volt, ugyanazt a hitedet ismételgeted érv helyett.

"Az meg mindennek az alja, hogy azért szavazzak rá, mert tizedannyit lopott tőlem! Meg ne köszönjem neki? Semennyit se lopjon!"

Nem Gyurcsány lopott tőled, hanem van bizonyos korrupció egy államban. Ha te arra a pártra akarsz szavazni, amelyikben, és amelyik államigazgatásában nincs korrupció, akkor maradj otthon, te faszfej, mert ilyen párt és állam még nem volt! Ha otthon maradsz, akkor meg hallgatólagosan beleegyezel Orbánba.

Te, amilyen hülye vagy, a kevésbé rossz és a rosszabb közül a rosszabbat választod. Innen látom, hogy elmebeteg vagy.

Azzal ne gyere nekem, hogy az MSZP és a DK helyett másik párt, mert azokat a pártokat a választók sokkal inkább elküldték az anyád picsájába, te elmebeteg faszfej!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.16. 18:32:37

@buszrajongó: amilyen hülye vagy, te azt mondod, hogy a zsidók a hibásak azért, hogy a náci német szavazók Hitlerre szavaztak, hiszen a náci németek azért szavaztak Hitlerre, mert Hitler a zsidókat szidta.

hülyeség? igen. de te ezt mondod, te elmebeteg faszfej!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.16. 18:35:02

@werinter: ugyebár egyetlen, kurva büdös érvet nem írtál arról, hogy Gyurcsánnyal konkrétan mi a bajod. a DK programjából egyetlen sort sem idéztél, hogy te azzal nem értesz egyet. Neked Gyurcsánnyal csak olyan bajod van, hogy beszoptad Orbán karakterromboló faszságát. Az összes "érvedet" Orbán faszából szoptad, te hülye baromállat!

nemecsekerno_007 2018.04.16. 18:40:27

@werinter: Na, akkor már tényleg csak egy név kell, meg egy logó. Aztán meglátjuk, hogy a választók is így gondolják-e :)

buszrajongó 2018.04.16. 18:46:25

@Brendel Mátyás: Gondold át egy kicsit, hogy mekkora baromságot mondtál. Helyettesítsd be a te példádban szereplőket az én példámban szereplőkkel. Aztán akkor rájössz, hogy mekkora baromságot mondtál. További jó csúsztatást, a valósággal való szembenézni képtelenséget és szép napot kívánok!

werinter 2018.04.16. 19:00:39

@nemecsekerno_007: Végül is egyel több vagy kevesebb párt már nem oszt nem szoroz. :D

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.16. 19:36:40

@buszrajongó: behelyettesítettem, te írtál nagy baromságot.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.16. 19:40:01

@buszrajongó:

Orbán = Hitler

Gyurcsány (Soros, migráns) = zsidók

Eredmény mindkét esetben az, hogy egy ostoba faszfej kerül hatalomra úgy, hogy a nép legaljának ostoba, zsigeri érzéseivel él vissza.

Egyik esetben sem az tehet róla, aki ellen a gyűlöletkeltés folyik.

Mindkét esetben az egész ország szív a végén, leginkább pont a beetetett, ostoba szavazók. Hitler egyébként öngyilkosként végezte, és elégettette a holttestét. Nyomorult vég volt.

buszrajongó 2018.04.16. 19:40:34

@Brendel Mátyás: Orbán több európai egyezménnyel szembement. Most azt az európai egyezményt is belinkelhetnéd nekem, amely lehetővé teszi a menekültnek, hogy határátkelő helyett a zöldhatáron menjen be, ne igazolja a személyazonosságát és azt, hogy háborús és nem gazdasági menekült, majd mikor ezért kérdőre vonják, kővel dobálja a határőrt. Te biztos ilyen egyezményt is találsz.
Az őszödi beszéd és Sukoró is csak karaktergyilkosság volt. Természetesen. Az, hogy úgy nyer választást, hogy átkúrja a szavazókat, az karaktergyilkosság. Igaz, hogy be is ismerte (te magad mondtad, hogy szerinted ez erény, mert Orbán ugyanezt csinálja, de ő be se ismeri.). Ha valaki beismeri, hogy csalással nyert, azon mit kell karaktergyilkolni?

"Csak azt ismételgeted, amit hiszel, és amit nem fogadok el."

Akkor ne fogadd el. Miért kellene elfogadnod? Amit el kell fogadnod:

1. A választás végeredménye
2. És az hogy nem lesz igazad attól, hogy sértegeted a vitapartneredet.
3. Azt is próbáld elfogadni, hogy nekem sem tetszene, ha stadion épülne a Bazilika helyére, de a nap nekem is 24 órából áll, és nem pocsékolom az időmet arra, hogy az egyik gengsztert a másikkal váltsam fel.

Nem Gyurcsány lopott tőlem, hanem van bizonyos korrupció egy államban. Ja. Értem. Tehát ha valakit utálok, az egy mocskos rabló, de ha szimpatikus akkor van bizonyos korrupció az államban. Természetesen még mindig én vagyok az elmebeteg...

"Ha te arra a pártra akarsz szavazni, amelyikben, és amelyiknek az államigazgatásában nincs korrupció, akkor maradj otthon, te faszfej..."

Én, faszfej pontosan ezt csináltam. Rajtam kívül még több tízezer ilyen faszfej volt. Orbán Viktor meg azért nem aggódik, mert pontosan tudja, hogy ennek a több tízezer faszfejnek az otthon tartásához ez elég. Az, hogy te nem érted meg, nem baj. Az a baj, hogy a bálványod sem érti meg, hogy ő az egyik legfőbb akadálya annak, hogy ez a több tízezer faszfej megemelje a seggét, és elhajtsa Orbánt. Ha ő megértette volna, kilencedike óta nem Orbán lenne a miniszterelnök, és te is verhetnéd a segged, hogy most már csak "egy bizonyos szintű korrupció" lenne.

"Azzal ne gyere nekem, hogy az MSZP és a DK helyett másik párt, mert azokat a pártokat a választók sokkal inkább elküldték az anyád picsájába..."

A Jobbikot valóban sokkal jobban elküldték az anyám picsájába, azért kapott több szavazatot, mint az MSZP és a DK együtt. Azt az LMP-t is elküldték az anyám picsájába, amelyik listán több szavazatot kapott annak a Gyurcsánynak a pártjánál, amelyiknek a seggéből végre ki kellene húznod a fejed...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.16. 19:42:07

@werinter: rossz volt a címzés, bocs, de ettől még nem kell nekem esni, hanem észrevenni, hogy valójában nem neked szólt.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.16. 20:07:49

@buszrajongó:

"Orbán több európai egyezménnyel szembement. Most azt az európai egyezményt is belinkelhetnéd nekem, amely lehetővé teszi a menekültnek, hogy határátkelő helyett a zöldhatáron menjen be, ne igazolja a személyazonosságát és azt, hogy háborús és nem gazdasági menekült, majd mikor ezért kérdőre vonják, kővel dobálja a határőrt. Te biztos ilyen egyezményt is találsz."

Nem vagyok biztos benne, hogy a genfi egyezmény szerint a menekültnek a zöld határon is át szabad-e menekülniük, de praktikusan, a legtöbb esetben ez aligha zárható ki, mert nagyon sok esetben pont azok a hatalmak akadályozzák a legális határátlépést, akik elől menekülnek. Tehát a dolog úgy szól, hogy a menekült elmenekül, eközben akár olyan határátlépést is végrehajt, ami nem a törvények szerint van, majd, amikor menekült státuszt kap, akkor ezt vagy utólag engedélyezi neki, vagy akkor is bűncselekmény.

Ha bűncselekmény, akkor pedig Orbánnak el kéne fogni őket, fogva tartani, a büntetést kiszabni, de ettől még elbírálni, és adott esetben befogadni be kell. A menekült esetleges törvénysértése nem jogosíta fel Orbánt a törvénysértésre. Ilyen faszság sehol nincs, te baromállat!

"Az, hogy úgy nyer választást, hogy átkúrja a szavazókat"

Nagyjából mindenki úgy nyer választást, hogy bizonyos mértékig átkúrja a szavazókat. Propagandának hívják. Nem tudsz olyan pártot mondani, amelyik még nem csinált volna ilyet. A Fidesz százszor inkább kúrja át a választóit. És nem normál propagandával hanem iszonyatosan sokkal durvább fake newsokkal, és hazugságokkal.

"Ha valaki beismeri, hogy csalással nyert, azon mit kell karaktergyilkolni?"

Minden párt propagandával nyert, az, hogy az MSZP is azzal nyert, az tehát nem lehet a kétharmad oka.

"3. Azt is próbáld elfogadni, hogy nekem sem tetszene, ha stadion épülne a Bazilika helyére, de a nap nekem is 24 órából áll, és nem pocsékolom az időmet arra, hogy az egyik gengsztert a másikkal váltsam fel."

Neked arra nincs neuronod, hogy a különbségeket felfogd, mert 80-as az IQ-d. Ezért neked mindegyik párt ugyanolyan.

"Nem Gyurcsány lopott tőlem, hanem van bizonyos korrupció egy államban. Ja. Értem. Tehát ha valakit utálok, az egy mocskos rabló, de ha szimpatikus akkor van bizonyos korrupció az államban. Természetesen még mindig én vagyok az elmebeteg..."

Sajnálom, hogy nem tudod felfogni a különbséget aközött, hogy az MSZP idejében volt korrupció, aminek köze nem volt Gyurcsányhoz, és aközött, hogy a Fidesz alatt százszoros a korrupció, és Orbán családja csinálja. A te 80-as IQ-ddal a kettő ugyanaz, és neked a második ugyanolyan jó, mint az első. Mert ostoba vagy.

"Én, faszfej pontosan ezt csináltam. "

Akkor a kisebb rossz helyett hozzájárultál ahhoz, hogy a nagyobb rosszat kapjuk, csak azért, mert a 80-as IQ-ddal nem tudsz különbséget tenni.

"a bálványod sem érti meg, hogy ő az egyik legfőbb akadálya annak, hogy ez a több tízezer faszfej megemelje a seggét, és elhajtsa Orbánt."

Mint azt megbeszéltük, minden államban van korrupció. Tehát akárki kormányozna, akármilyen párt volna, te nem mehetnél el szavazni, mert te csak a nulla korrupcióra szavaznál, olyan meg nincs. Tehát te vagy a legfőbb akadálya, hogy elzavarjuk Orbánt, mert egy ostoba, hülye seggfej vagy, aki nem bírja felemelni a seggét, és lehetetlen dolgokkal magyarázza ki.

Te nem mentél el szavazni a Jobbikra, a DK-ra, az MSZP-P-re, az LMP-re, az EGyüttre, az MKKP-re, a Munkáspártra, a Momentumra, és senkire. Több tucat pártra nem szavaztál, mert szerinted egyik se jó. De közben azt a hülyeséget mondod, hogy a DK a nem jó. Mi a fasz jelentősége van annak, hogy neked a DK nem jó, ha neked semmi nem jó?!

" Ha ő megértette volna, kilencedike óta nem Orbán lenne a miniszterelnök, és te is verhetnéd a segged, hogy most már csak "egy bizonyos szintű korrupció" lenne."

Faszt. Ostoba vagy. És ez nem érv, hanem csak részegen írod a hülye hallucinációidat.

"A Jobbikot valóban sokkal jobban elküldték az anyám picsájába, azért kapott több szavazatot, mint az MSZP és a DK együtt."

A Jobbik viszont ugyanolyan náci párt, és ugyanúgy az ostoba náci szavazóktól kapott szavazatokat, mint a Fidesz. Egykutyák.

" Azt az LMP-t is elküldték az anyám picsájába, amelyik listán több szavazatot kapott annak a Gyurcsánynak a pártjánál, amelyiknek a seggéből végre ki kellene húznod a fejed... "

De az MSZP meg még 5%-kkal többet. Tehát akkor az MSZP-re kellett volna szavaznod, mert a legtöbben arra szavaztak. Persze kivétel, ha náci vagy, de akkor mondjad, mert akkor felesleges másról vitázni, hiszen egy baromállat elmebeteg vagy.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.16. 20:09:19

@buszrajongó: így például 1956-ban természetesen a magyar menekültek nagy része illegális menekült volt, akik a zöld határon szöktek át. az osztrákok mégse küldték őket vissza, mint a geci Orbán.

Tamáspatrik 2018.04.16. 21:53:16

@Ménár Atya: Igen, főleg a baloldalon van rengeteg már leszerepelt politikus, akikben én se nagyon bízom.

Tamáspatrik 2018.04.16. 21:57:27

@megamovieboy: Azért szavaztak egységesen a képviselők, mert egyetértésre akartak jutni és előtte egyeztették, hogy mindenkinek elfogadható legyen. Ez szerintem eléggé ésszerű magyarázat és az ismereteimnek megfelel. Sőt, a Fidesz is eleinte megszavazta a közös határozatokat.
A "politikus" nem a konfrontációt keresi hanem az elfogadható kompromisszumot, ebben áll a diplomácia művészete. Nem rúg páros lábbal másokba normál esetben.

Tamáspatrik 2018.04.16. 22:00:00

@buszrajongó: Igen, a legnagyobb problémákat nem kardvágással megoldani szokták, hanem kezelgetik, amitől a súlyuk csökken. A migránsválsággal is ez történt, a kormány állításainak ellenére. A kormány dramatizálja a helyzetet, amely nem annyira drámai már és a terrorakciók is megritkultak.

Tamáspatrik 2018.04.16. 22:03:39

@jajdehülyevagyok: Magyar gazdasági szakértőket kell olvasni.

Tamáspatrik 2018.04.16. 22:06:08

@nemecsekerno_007: Ez egy általánosan elfogadott leírása az eseményeknek, de nem mindenben pontos. Viszont az tény, hogy azt mondták, hogy meg kell tanulni versenyezni, de nem tanítottak meg senkit. Talán mert ők sem értettek hozzá.

buszrajongó 2018.04.16. 22:09:13

@Brendel Mátyás: Jó, akkor jöhessen át a zöldhatáron. Kért valamelyik is menedékjogot? Egyik se. Igazolták magukat? Volt amelyik igen, meg olyan is volt amelyik megdobálta kővel a határőröket. Ez is rendben, ugye? Hajlandóak voltak bármilyen menekülttáborba bemenni? Nem. Ehelyett elsétáltak Budapestig csak úgy. Szerinted ez is rendben. Amikor a migránskvótára hivatkozik valaki, mindig azzal jöttök, hogy nincs is kvóta, meg ezek úgyse akarnak itt maradni, hanem nyugatra vágynak. A geci Orbán, aki szerinted visszaküldte őket, egyáltalán nem küldte őket vissza, hanem elvitette őket busszal az osztrák határig. Vissza nem küldött senkit. Vissza azokat küldték és küldik most is, akik a kerítésen akarnak bejönni, és nem akaródzik nekik együttműködni a magyar hatóságokkal. Ettől függetlenül, ez volt a válaszod leginkább elfogadható része. És még elfogadhatóbb is lehetett volna, ha a végére nem írod oda, hogy "te baromállat".

Ha már itt tartunk: ha ez engem annyira érdekelne, vagy nem válaszolnék vagy hasonló stílusban. Hány napig kell vitatkoznunk, hogy észrevedd, hogy ez rólam lepereg, ráadásul ezzel nem pótolod az érveket.

"Nagyjából mindenki úgy nyer választást, hogy bizonyos mértékig átkúrja a szavazókat."

Köszönöm, ezt nélküled is tudom. Amit viszont még mindig nem értek, hogy miért a kettős mérce. Ha szerinted rendben van Gyurcsány átkúrja a szavazóit, miért vagy felháborodva, ha Orbán is átkúrja? Vagy az a bajod, hogy ez Orbánnak már negyedszer sikerült, Gyurcsánynak meg csak egyszer? Úgy néz ki, te vagy az a fanatikus, aki soha nem vágná gerincre Orbán Ráhelt, mert nincs kifestve a körme, de Kunhalmi Ágnest akkor is, ha AIDS-es...

"...ert 80-as az IQ-d."

Korábban még 90-es volt. Légy következetes!

"Több tucat pártra nem szavaztál, mert neked egyik se jó."

Én nem mondtam, hogy nekem az LMP nem jó, és azt sem, hogy a Jobbik nem jó. Én azt mondtam, hogy nekem a DK és az MSZP nem jó. Sem együtt, sem külön-külön sem más pártokkal szövetségben. Ha a kormányváltás csak velük lehetséges, akkor nincs értelme a kormányváltásnak, mert csöbörből vödörbe jutunk. Talán még abban is lehetne ráció, hogy a komcsik kevesebbet loptak, de ha a két tolvaj közül az egyik kormányképes, a másik meg káoszkoalíciót ígér, akkor miféle agyatlan barom szavaz a káoszra. Az, hogy melyik lopott kevesebbet, engem nem érdekel. Az, hogy piedesztálra emelsz valakit, mert nem száz bankot rabolt ki, csak egyet, nem ezer embert ölt meg, csak százat, nem ötvenszer vezetett részegen, csak hétszer, nem ötven nőt erőszakolt meg, csak tizenkettőt, ez mind a te dolgod. De ez nem az én erkölcsi mércém. Lehet, hogy a te színvonalad ez, ezt a minősíthetetlen stílusod el is árulja. Az én színvonalam nem itt kezdődik. Amikor az ellenfél lop, akkor geci, de ha az én kutyám kölyke lop, akkor van egy kis korrupció. Szerinted a Tocsik-ügy is csak egy kis korrupció volt. Az azóta számított inflációval az már több mint tízmilliárd forint. Kis korrupció. Az olajszőkítés, ami akkori értéken is több száz milliárd forint volt. De ez is csak egy kis korrupció, hiszen a Horn-kormány idején történt. Ha Orbán idején történt volna, már másfél
milliónál is a lélegeztetőgépeket számolnád. Vagy mi a helyzet az orosz államadóssággal? Kis korrupció, ugye? Baja Ferenc zsurki vodkagyára? Kis korrupció.
"Nem érv, csak részegen írod a hülye hallucinációidat."

Hát bepiáltam egy kicsit, az tény. Még nem vészes, de mivel az alkoholtűrő képességem nem túl jó, már látom a kígyókat kigyógyózni.
Ha már itt tartunk: Mikor láttad Orbánt részegen mikrofon elé állni? Mert én már Fletót is és Kunhalmi Ágicát is láttam.
"A Jobbik viszont ugyanolyan náci párt, és ugyanúgy az ostoba náci szavazóktól kapott szavazatokat."

Ezek nélkül a nácik nélkül viszont akkor se lett volna kormányváltás, ha nekem nem nyolcvanas az IQ-m. És ez az a pont, ahol be is lehet fejezni, hogy százalékkal lett kétharmada a Fidesznek. Ha szerinted ez a két párt egykutya, és a szavazóik ugyanolyan droidok, akkor ezeknek a droidoknak a voksait légy szíves a Fideszéhez, hozzáadni, és leállni arról a baromságról, hogy ti voltatok többen.

"Tehát az MSZP-re kellett volna szavaznod, mert arra szavaztak a legtöbben."

Köszönöm, nélküled is el tudom dönteni, kire szavazok, ha szavazok.

Tamáspatrik 2018.04.16. 22:14:25

@Brendel Mátyás: Ez a hangnem nem ide való! Legszívesebben törölném a hozzászólásaidat, bár vannak benne rendes érvek is. Aki nagyon kiakad a politikán az magát szívatja meg.
Olyan gyakorlatilag nincs, hogy valakinek teljesen igaza legyen mindenben, ez nagyon ritka.

Tamáspatrik 2018.04.16. 22:23:25

@Brendel Mátyás: Most lehántom erről a durva stílust és kommentálom:

1.Van különbség valóban a "demó verzió" és a valóságosan végrehajtható program (a 'la Microsoft) között egy politikai párt esetében, de ez nem lehet ég és föld. Ált. a Fidesz elég sokat teljesít abból, amit megígér, bár ennek a társadalmi költsége a korrupció.

2.Az egy jó érv szerintem, hogy ha azt mondjuk, hogy "mindegyik úgyis sokat lop", akkor a demokratikus rendszerre keresztet vethetünk. Sőt azt is mondhatjuk, hogy ahol leleplezik a korrupciót, annak örülni kell, mert lám, megfogták. Nem biztos, hogy csak a jéghegy csúcsa, sőt azt üzeni, hogy megüthetik a bokájukat vele egyesek. Ahol mindenki tud róla, még sincs következménye az talán egy fokkal rosszabb helyzet.

3.A Jobbikot én nem skatulyáznám be náciként olyan okból, hogy a Fidesz pl. liberálisként indult és máshol kötött ki, nagyon máshol. A Jobbik eléggé elszigetelődött, a programját olvasva már tanult ebből és néppárti stílust vett fel, egész rokonszenves. Persze van benne Toroczkai típusú radikális vonal is, de a trend számomra ennek ellenére meggyőző.

Tamáspatrik 2018.04.16. 22:28:19

@buszrajongó: Azért próbáljuk a menekültek helyében képzelni magukat. Ha nincsenek irataik az azért van mert nyilván félnek, náluk az azonosítás nem ugyanaz mint nálunk. A magyar menekülttáborokról rosszat hallottak és Németországba akarnak menni. A kővel dobálás is a frusztráció miatt van, jöttek vagy ezer km-t porban sárban és a végén fordulhatnak vissza. Bizonyos fokig érthető.
Azzal együtt, hogy nem nagyon tudunk nekik segíteni vagy csak nagyon keveset. Nagyon keveseknek tudunk ajánlani lehetőségeket Európában és a példa többeket ide vonzana, ez eléggé világos.

buszrajongó 2018.04.16. 23:13:09

@Tamáspatrik: "Nagyon keveseknek tudunk ajánlani lehetőségeket Európában és a példa többeket ide vonzana, ez eléggé világos."

Pontosan ez a lényeg. Volt egyszer Hollandiában egy Pim Fortuyn nevű jobboldali politikus, aki már az ezredforduló környékén jól látta azt, amit mi szerencsére mindig nem tapasztalunk. Azt, hogy az integráció sikertelen. Ezért a migrációt le kell állítani, amíg valahogy ki nem találja a társadalom, mit is kezdjen ezekkel az emberekkel. Merénylet áldozata lett, még 2004-ben. Szavait mindig kiforgatták, azt állították, hogy ő ki akarja üldözni a már befogadott migránsokat. Ő ilyet soha nem mondott, ellenkezőleg: azt mondta, hogy akit már befogadtunk, attól már nem vehetjük el az állampolgárságot. De ameddig a bevándorlók második, harmadik nemzedéke is a társadalmi hierarchia legalján van, amíg párhuzamos társadalmak vannak, addig felelőtlenség újakat befogadni. Na, én most nem látom, hogy ezekből a problémákból bármit is sikerült volna megoldani. Ami látható, hogy az olasz és a görög tengerészet naponta tucatszám horgássza ki a menekülteket a tengerből. Ha nem küldjük őket vissza, csak még többen fognak jönni. Ennek a következményeit pedig nem nehéz felmérni.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.17. 07:31:42

@buszrajongó:

Na, most mutattad meg, hogy Emőke szintjén hülye és tájékozatlan vagy a kérdésben.

"Kért valamelyik is menedékjogot?"

2015 szeptemberig 157746-an.
hvg.hu/itthon/20150908_157_746_menekultet_regisztraltak_eddig_Ma

" Egyik se. Igazolták magukat?"

Sokan igazolták magukat. Ennek arányát nem tudod.

" Volt amelyik igen, meg olyan is volt amelyik megdobálta kővel a határőröket. Ez is rendben, ugye? "

Nincs, de a Fideszes csőcselék még a TV székházat is felgyújtotta, és tankkal is nekiment a rendőröknek, nemcsak dobálták őket. A Fideszes barmok szerint ez rendben van. Orbán szerint ez rendben volt.

piroslapok.blog.hu/2015/09/19/orban_ha_a_roszkei_zavargok_terroristak_akkor_a_2006-os_csocselek_mi_volt

"Hajlandóak voltak bármilyen menekülttáborba bemenni? Nem. "

Dehogynem. És Orbánék ilyen embertelen faszfej módon bántak velük. Mint mondtam, Orbán egy bűnöző faszfej volt a menekültválságban, és ezt semmi nem indokolja, semmi nem menti.

www.youtube.com/watch?v=zxLnlpFATnE

"Ehelyett elsétáltak Budapestig csak úgy."

Ilyen is volt. Ezt Orbán hónapokig engedte, direkt engedte, hogy az olyan elmebuggyantak, mint ti, berágjanak a menekültekre.

"Amikor a migránskvótára hivatkozik valaki, mindig azzal jöttök, hogy nincs is kvóta, meg ezek úgyse akarnak itt maradni, hanem nyugatra vágynak. "

Volt egy olyan kvóta, amely szerint Magyarországnak alig több, mint ezer menekültet kellett volna elbírálni. Nem befogadni, hanem előbb elbírálni. Ilyen értelemben nem volt kvóta. Orbán nem volt hajlandó. Akkor az EU nem erőltette tovább. Ilyen értelemben nem volt kvóta. Orbán önként befogadott ennél sokkal több menekültet. Orbán egy kétszínű, hazug, köcsög faszfej.

"A geci Orbán, aki szerinted visszaküldte őket, egyáltalán nem küldte őket vissza, hanem elvitette őket busszal az osztrák határig. Vissza nem küldött senkit."

No látod. Ugyanez a geci Orbán azt hazudta, hogy megvédte Európát a menekültektől, pedig csak egy utolsó, senkiházi embercsempész volt, aki semmit nem csinált, csak tovább tolta az osztrákokra a munkát. Igen, ez geciség volt részéről, utána mag otromba hazugság.

"Köszönöm, ezt nélküled is tudom. Amit viszont még mindig nem értek, hogy miért a kettős mérce. Ha szerinted rendben van Gyurcsány átkúrja a szavazóit, miért vagy felháborodva, ha Orbán is átkúrja?"

Többször leírtam, hogy nagyságrendi és minőségi különbség van a kettő között. Gyurcsány csak a szokásos propagandát nyomta. Orbán tényleg átkurta a szavazókat. ld. például, hogy kurvára nem védte meg Európát, befogad menekülteket, Sorosról és az EU-ról és az ENSZ-ről hazudozott nagy plakátokon. Ja, és Orbán milliárdos tételben, plakátokon hazudta tele az egész országot. Meg milliárdos tételben konzultáción hazudott. Ja, és száz milliárdos tételben lop a családja és a stromanjai pénzeket. Ezek minőségi és nagyságrendi különbségek.

"Korábban még 90-es volt. Légy következetes!"

Itt olyat írtál, hogy az már 80-as szint volt. Korábban olyat, ami 90-es.

"Én nem mondtam, hogy nekem az LMP nem jó, és azt sem, hogy a Jobbik nem jó."

Hazudsz. Amikor én azt mondtam, hogy akkor neked egyik párt sem jó, te akkor maradj otthon, akkor te azt válaszoltad: "Én, faszfej pontosan ezt csináltam." Tehát neked egyik párt sem jó, és egyikre se szavaztál. Vagy most hazudsz, vagy akkor hazudtál.

"Ha a kormányváltás csak velük lehetséges, akkor nincs értelme a kormányváltásnak, mert csöbörből vödörbe jutunk."

Te hülye vagy a vödrök osztályozásához. Te, a 80-as IQ-ddal nem tudsz különbségeket felfogni.

" Talán még abban is lehetne ráció, hogy a komcsik kevesebbet loptak, de ha a két tolvaj közül az egyik kormányképes, a másik meg káoszkoalíciót ígér, akkor miféle agyatlan barom szavaz a káoszra."

Megint, a 80-as IQ-s hülyegyerek retteg egy koalíciótól, amikor pedig a koalíciók nagyon is pozitív, demokratikus dolgok, mert több a kontroll, nincs akkora diktatúra-veszély. De a hülyegyerek fél a koalíciótól, ahogy fél a menekültektől, mert hülye.

"Az, hogy piedesztálra emelsz valakit, mert nem száz bankot rabolt ki, csak egyet, nem ezer embert ölt meg, csak százat, nem ötvenszer vezetett részegen, csak hétszer, nem ötven nőt erőszakolt meg, csak tizenkettőt, ez mind a te dolgod."

Te azzal, hogy nem szavazol, a száz bank kirablását, az ötven nő megerőszakolását hagyod. Te arra szavazol, mert nem szavazol a megbuktatására.

"Az én színvonalam nem itt kezdődik."

A te színvonalad az, hogy az ostobaságoddal, és tunyaságoddal a rosszabb dologra szavazol.
"Szerinted a Tocsik-ügy is csak egy kis korrupció volt."

640 millió. Összehasonlítva Tiborcz 13 milliárdjával. És Tocsik nem Horn Gyula veje volt. Tocsik bíróság elé került, Tiborcz nem. Tocsikot elítélték, és visszafizetett a pénzből. Tiborczot nem. Mondom, a 80-as IQ-val a Tocsik ügy és a Tiborcz ügy hasonló. 100-as IQ felett ég és föld a különbség. Tocsik ügyek minden országban vannak.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.17. 07:32:37

@buszrajongó:
" Az azóta számított inflációval az már több mint tízmilliárd forint."

Faszt. Egyébként valamennyit sikerült visszafizettetni vele.

1996 óta kevesebb, mint 4-szeresére emelkedtek az árak, tehát a Tocsik ügy kb. 2,5 milliárd forint.

tradingeconomics.com/hungary/consumer-price-index-cpi

" Kis korrupció. Az olajszőkítés, ami akkori értéken is több száz milliárd forint volt."

Azt mondják, az a Pintér csinálta, aki Fideszes belügyminiszter.

" Baja Ferenc zsurki vodkagyára? Kis korrupció."

link, hivatkozás? összeg?

"Nem érv, csak részegen írod a hülye hallucinációidat."

"Ha már itt tartunk: Mikor láttad Orbánt részegen mikrofon elé állni?"

a csuti geci ezt is kimaxolta.

www.youtube.com/watch?v=vaUbVjewzZo

és a migránsok erőszakolásával ijesztgető csuti geci lányokat hágó huszárokról énekel.

"Ezek nélkül a nácik nélkül viszont akkor se lett volna kormányváltás, ha nekem nem nyolcvanas az IQ-m."

Ha nem lenne 3 millió olyan hülye, mint te, akkor lenne. Ez volt a vita tárgya.

"Ha szerinted ez a két párt egykutya, és a szavazóik ugyanolyan droidok, akkor ezeknek a droidoknak a voksait légy szíves a Fideszéhez, hozzáadni, és leállni arról a baromságról, hogy ti voltatok többen."

Az is jobb volna, ha ezek koalícióban tépnék egymást.

"Köszönöm, nélküled is el tudom dönteni, kire szavazok, ha szavazok. "

De értelem nincs abban, ahogy magyarázkodsz.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.17. 07:33:26

@Tamáspatrik: aki hangnemeken lovagol, az magát szívatja meg.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.17. 07:55:32

@buszrajongó:

Tocsik: 700 millió, az ÁPV Rt különböző személyei voltak korruptak, mind bíróság elé került, elítélték őket. a dolog igen messze volt a miniszterelnök családjától.

Tiborcz: 13 milliárd. Senki ellen még csak nem is nyomoznak, Orbán veje.

Ez a kettő neked egy szinten van. Mert 80-as az IQ-d. Magyarország miattatok is megy tönkre. Az ilyen Emőkék tömegei miatt.

Ezt neked is írtam, majd tíz éve:

www.math.uni.hu/magyar/politika/A%20legkisebb%20rossz%20vagy%20a%20Jobbik.pdf

és tökéletesen igazam lett, azt nem láthattam előre, hogy a Jobbikot a Fidesz azzal darálja be, hogy nácibb lesz a Jobbiknál is. A Fidesz lett mára az a Jobbik, amire gondoltam, hogy jön, és jött. Miattatok.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.17. 08:16:08

@buszrajongó: a korrupciót tekintve van egy sokkal objektívabb mérőszám, mit az, hogy most ügyeket rángatunk elő, ez a korrupciós index. itt vállalkozókat kérdeznek meg, hogyan tapasztalják az országban a korrupciót. 2014 óta durván romlik az index, és a világban a helyezésünk.

Év Korrupció Érzékelési Index (minél több, annál jobb) Helyezés a világban (minél több, annál rosszabb)
2006 52 41
2007 53 39
2008 51 47
2009 56 46
2010 47 50
2011 46 54
2012 55 46
2013 54 47
2014 54 47
2015 51 50
2016 48 57
2017 45 66

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2018.04.17. 10:04:05

@Tamáspatrik: A kvótás és migránstámogató szavazásokról van szó és ezeket egyáltalán nem egységesen fogadták el. Sőt, a kvótamechanizmust kifejezetten kivették az állami közös döntés alól és többséggel ment át, de nem az EU parlamentben. Elég sok ellentét volt, ezért feltűnő, hogy pont a Sorostól juttatásokat kapó képviselők mennyire ugyanúgy szavaztak.

nemecsekerno_007 2018.04.17. 10:09:54

@Tamáspatrik: Jaja, aki tudja csinálja, aki nem tudja az tanítja :) Csak jó lenne ha már jönnének olyanok akik csinálni is tujdák és inkább ők lennének a "megmondóemberek" :)

buszrajongó 2018.04.17. 10:45:30

@Brendel Mátyás: Attól tartok, neked szövegértelmezési nehézségeid vannak. Még egyszer elmondom: nincs bajom sem a Jobbikkal sem az LMP-vel. Nekem az MSZP-vel és a DK-val van bajom. Tehát: az, hogy nem mentem el szavazni, annak nem az az oka, hogy minden párttal bajom van, hanem az, hogy amely pártokra esetleg szavazhattam volna, azok győzelem esetén koalícióra léptek volna az MSZP-vel és a DK-val. Én pedig az MSZP-t és a DK-t olyan távol szeretném látni a kormányrúdtól, amilyen távol csak lehetséges. Azért pedig szavazni, hogy a kétfarkú kutyákra voksoljak, nincs értelme, mert nem jut be a parlamentbe. Mondtam, a nap nekem is 24 óra. Én akkor megyek szavazni, ha esélyt látok a változásra. Gyurcsánnyal pedig csak a tolvaj személye változik. És nekem ne gyere azzal, hogy az egyik csak ennyit lop, a másik meg annyit. Ha nekem egy tolvaj kilop az egyik zsebemből ezer forintot, a másik tolvaj a másik zsebemből tízezret, akkor én a "csak" ezret lopó tolvajt is elküldöm melegebb éghajlatra. Az, hogy te a csak ezrest lopónak megköszönöd, hogy csak annyit lopott, és még egy sörre is meghívod hálából, az a te dolgod. Én el tudom ezt fogadni, és nem sértegetlek ezért. És se 80-as se nagyobb IQ-val nem rettegek a koalíciótól úgy általában. Én csak az olyan koalíciótól rettegek, amiben imádott Fletód benne van. Az olyantól valóban rettegek. Én megértem, hogy Gyurcsány csak nyomta a szokásos propagandát, Orbán pedig hazudott. Az, hogy az a szokásos propaganda szintén hazugság volt, lehet, hogy téged nem zavar, de engem igen. Tudod, én egyszerű gyerek vagyok (80-as IQ), nekem a hazugság az hazugság, akkor is, ha nem az ellenségem, hanem az anyám hazudik. Én megértem, hogy neked Orbán Viktor széklete szar, Gyurcsány Ferencé meg kaki, de nekem mindkettő szar, mert én nem is lennék képes a szart a foshoz hasonlítgatni, nem is lennék képes a székletet osztályozni aszerint, hogy ez kaki, az ürülék, amaz bélsár, a negyedik meg szar.
Az én 80-as IQ-m csak annyira elegendő, hogy ha Brendel Mátyás nekem szart csokifagyinak akar eladni, akkor fölismerem, hogy az nem csokifagyi, hanem szar, és nem veszem meg. Aztán ha Brendel Mátyásnak van arra kedve és elegendő ideje, hogy a szart és a fost egymással összehasonlítsa, és 160-as IQ-val sem képes megérteni, hogy ennek semmi értelme, hát lelke rajta, csinálja, mit bánom én.
És ne fárasszon azzal, hogy a Tocsik-ügyben Horn Gyula veje nem volt benne. Valóban nem. Aki ugyanis benne volt, az az MSZP pártpénztárnoka volt, aki valóban nem vette feleségül Horn Gyula lányát, ez tény ugyan, de lényegtelen. Az olajszőkítésről "azt mondják", hogy Pintér bulija volt. "Azt mondják." És azt nem mondják, hogy az említett botrány esetén melyik párt volt kormányon, és adta a belügyminisztert és az igazságügy-minisztert? És a rendőr-főkapitányt?
Egyszer talán majd eljön az az idő, amikor takarékossági szempontok miatt Brendel Mátyás szavazhat egy személyben, mind a nyolcmillió választó nevében. Amíg ez az idő eljön, addig próbáld elfogadni, hogy vannak sokan, akik nem a te értékrended szerint élnek és szavaznak.

Akkor se, ha megpukkadsz.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.17. 17:05:53

Nagyon zavaros és hülye vagy.

1) Nincs bajod az LMP-vel, de nem mentél el az LMP-re szavazni. Elmebeteg vagy?!
2) A DK-val az a bajod, hogy azt hiszed, Gyurcsány miatt lett a Fidesznek kétharmada 2010-ben, pedig akkor :

A) Azt állítani, hogy a szavazók azért szavaztak a Fideszre, mert Gyurcsány politikája rossz volt, az körkörös, feltételezed azt, amit vitatok.
B) Akik ugyanúgy beszopták a Fidesz agymosását, mint te, és azt hitték, Gyurcsány az ördög, azok 2010-ben szavazhattak volna a Jobbikra, LMP-re, MDF-re. Nem kellett a Fideszre szavazni. Tehát nem, még a Gyurcsány-útálat sem vezet a kétharmadhoz.

3) Most, 2018-ban a Fidesz kétharmadához viszont fonalasan vezetett az, hogy az LMP nem volt hajlandó visszalépn, csak nagyon kevés kerületben. Volt még vagy 10 kerület, amelyekből ha az LMP 1-ben visszalép, akkor nem lett volna Fidesz kétharmad. Tehát most, 2018-ban az LMP tényleg oka volt a kétharmadnak, ha a választási rendszert adottnak vesszük (adott volt), és a választók preferenciáját adottnak vesszük (te a pártokat ekézed, tehát ezt adottnak vehetjük ebben a vitában). Hogy az LMP az oka most a kétharmadnak, az téged most nem zavar.

Hülye vagy, otromba kettős mércéd van, és még a kettős mércéd is hibás feltételezésen alapul.

Komolyan, bazdmeg, ilyen önellentmondó, ostoba baromságot a Fidesz politikusok szoktak mondani.

"Ha nekem egy tolvaj kilop az egyik zsebemből ezer forintot, a másik tolvaj a másik zsebemből tízezret, akkor én a "csak" ezret lopó tolvajt is elküldöm melegebb éghajlatra."

A parlamenti választások nem arról szólnak, kit küldesz el, mert egy "tolvajt" (csak a hasonlatod terminológiáját követem) mindenképpen kapsz a nyakadba. Ha nem mész el, akkor tízezret lopnak ki a zsebedből. Vagy te olyan hülye, hogy hallgatólagosan a 10 ezret lopó tolvajt segíted a távolmaradásoddal.

És még mindig, az LMP szerinted nem tolvaj, rájuk se mentél el szavazni, ebben is elmebeteg vagy.

" Az, hogy te a csak ezrest lopónak megköszönöd, hogy csak annyit lopott, és még egy sörre is meghívod hálából, az a te dolgod."

Hívta a kurva anyád. Te nem fogod fel, hogy a tolvajos hasonlatod ott hibádzik, hogy a választások után mindenképpen lesz kormány. Nem tudod elküldeni az összes tolvajt, mert valaki kormányozni fog akkor is. Éppen ezért rám se mondhatod, hogy bárkit is meghívtam egy sörre. A választásoknál nem opcionális, hogy lesz egy kormány. Az egy muszáj. Én ebbe beleszóltam, te meg kussoltál. Én a jó irányba szóltam bele, te meg kussoltál, amivel a nagyobb tolvajt segítetted.

"Én csak az olyan koalíciótól rettegek, amiben imádott Fletód benne van."

Megint körkörös vagy: azért utálod Gyurcsányt, mert utálod Gyurcsányt. Nincs független indokod. beszoptad a Fideszes agymosást, ennyikeh.

" Az, hogy az a szokásos propaganda szintén hazugság volt, lehet, hogy téged nem zavar, de engem igen. "

Zavar, de ez a legkisebb rossz. Te pedig a nagyobbik rosszat támogatod.

"Tudod, én egyszerű gyerek vagyok (80-as IQ), nekem a hazugság az hazugság, akkor is, ha nem az ellenségem, hanem az anyám hazudik."

Igen, felfogtam, te a világot egy fekete-fehér képre redukálod, mert hülye vagy. És még dicsekedsz is vele.

" Én megértem, hogy neked Orbán Viktor széklete szar, Gyurcsány Ferencé meg kaki, de nekem mindkettő szar"

Emiatt, és a hozzád hasonlók miatt Orbán szarát kell nyelnünk.

"Aztán ha Brendel Mátyásnak van arra kedve és elegendő ideje, hogy a szart és a fost egymással összehasonlítsa, és 160-as IQ-val sem képes megérteni, hogy ennek semmi értelme, hát lelke rajta, csinálja, mit bánom én."

Te nem fogod fel, hogy annak nincs értelme, hogy mindent csak egyszínűen szarnak nézel, és különbségeket nem látsz. A te egyszerű, primitív világképednek nincs értelme, és egyébként a maximális szarba vezeti az országot, ahol a legtöbb szart kell lenyelned, magad miatt.

"Az olajszőkítésről "azt mondják", hogy Pintér bulija volt. "Azt mondják." És azt nem mondják, hogy az említett botrány esetén melyik párt volt kormányon, és adta a belügyminisztert és az igazságügy-minisztert?"

Balsai István, MDF. Ezt is beszoptad, olyan hülye vagy. Javaslom, hogy ne szavazz az MDF-re!:)

Összefoglalom: te hülye vagy, neked két bites a világképed, emiatt a döntéseid az összetettebb valóságban hülyeséget eredményeznek, és magad is oka vagy annak, hogy Magyarország tönkremegy.

Ugyanolyan hülye vagy, mint a Fideszes Emőke, akinek szintén egybites a világképe. Az ő monomániája az, hogy csak a migránsok meg ne erőszakolják az asszonyokat, a te monomániád az, hogy amíg nincs lopásmentes államszervezet (márpedig ilyen a halálodig nem lesz), addig minden mindegy.

Mindkettőtök hülyesége hozzájárul ahhoz, hogy a legrosszabb szart kapjuk a nyakunkba. Mindketten tehettek Orbanisztánról és tönkreteszik Magyarországot.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.17. 17:15:35

@buszrajongó:

Nagyon egyszerűen, ezt még neked is meg kéne értened, de tartok tőle, nem fogod. Azért megpróbálom:

"Ha nekem egy tolvaj kilop az egyik zsebemből ezer forintot, a másik tolvaj a másik zsebemből tízezret, akkor én a "csak" ezret lopó tolvajt is elküldöm melegebb éghajlatra."

Most ebben a hozzászólásban nem vitatkozok azzal a szintén hibás hiteddel, hogy "egy tolvaj kilop az egyik zsebemből ezer forintot". Gyurcsány nem lopott ki a zsebedből semmit. Gyurcsány alatt, mint minden kormány alatt volt valamennyi korrupció, amit modellezhetünk azzal, hogy kilopnak a zsebedből ezer forintot. Legyen, modell szintjén.

Logikailag van 4 eset:

A) Elküldöd az ezret lopó tolvajt.
B) Elküldöd a tízezret lopó tolvajt.
C) Mindkét tolvajt elküldöd.
D) Egyik tolvajt sem küldöd el.

Csakhogy a választás, nem ad neked lehetőséget D-re. És ami még fontosabb, hogy C esetén is kapsz egy tolvajt, aki lop a zsebedből, és ez a B tolvaj.

Azaz a választások olyanok, hogy a te C választásod B-hez vezetett, és azt lehetett tudni előre, hogy ha sok C típusú hülye lesz, az B-t eredményezi. Tehát majdnem ugyanolyan ostoba, erkölcstelen fasz vagy, mintha egyenesen a B-t választottad volna.

Azaz lehetsz te elvont szinten überelvszerű, a gyakorlatban te az legrosszabb dologhoz járultál hozzá. Azzal, hogy nem szavaztál, azzal majdnem ugyanolyan rosszat csináltál, mintha a Fideszre szavaztál volna. Hozzájárultál a Fidesz kétharmadhoz (nem ez volt a nagy bűn, amit emlegettél?)

És arra továbbra sem adtál magyarázatot, hogy ha az LMP-vel nincs bajod, miért nem szavaztál rájuk. EZ még elvont szinten sem érthető.

Tenkes Kapitánya 2018.04.17. 17:21:08

@Brendel Mátyás: A korrpupcióérzékelési index korrupt.
Mert egy dán nem fogja azt mondani hogy korrupciót érzékel, csak azért, mert a helyi önkormányzat egy helyi vállalkozónak ad egy megbízást.

buszrajongó 2018.04.17. 18:35:20

@Brendel Mátyás: "Nincs bajod az LMP-vel, de nem mentél el az LMP-re szavazni. Elmebeteg vagy?"

Nem vagyok elmebeteg, de elmondtam, hogy nem támogatok olyan koalíciót, amiben bármelyik posztkomcsi párt részt vesz. Akkor szavaztam volna az LMP-re, ha garantált, hogy

1. Mindkét párt bukja a parlamenti küszöböt, és
2. Rajtuk kívül az ellenzéki pártoknak kormányképes többsége van.

Hogy ez a többség elegendő-e a NER lebontásához, az másik kérdés.

Ebből az első feltételt nem tudta garantálni senki, és a visszaléptetések miatt nem is volt realitása.
Mivel ellenzéki kétharmadnak reális esélye nem volt, esetleges ellenzéki győzelem esetén olyan koalíció alakult volna, amelyben a posztkomcsik is részt vesznek. Erről pedig én hallani sem akarok.
Ezen a véleményemen csak akkor változtatok, ha az a koalíció legalább le tudja bontani a NER-t.
Létre tud hozni egy új választójogi törvényt. Ehhez azonban kétharmad kell, arra pedig esély nem volt. Olyannyira nem volt, hogy éppen a másik oldal kétharmadának megakadályozása volt az elsődleges cél, és még ez sem sikerült.

"...azok 2010-ben szavazhattak volna a Jobbikra, LMP-re, MDF-re."

Szavazhattak volna, de ők a komcsikat akarták BIZTOSAN elhajtani a p...ba. Ahhoz pedig egy nagy párt kell, tíz perccel korábban alakult minipártokkal (amilyen akkor a Jobbik és az LMP volt) egy olyan nagy és erős pártot, mint az akkori MSZP, aligha lehetett volna elhajtani. És az az MDF sem lett volna erre alkalmas, amelyik kínjában már az SZDSZ-szel akart szövetkezni, hogy biztosan megugorja a parlamenti küszöböt. Igen, az ősellenség SZDSZ-szel. Tehát, akkor reálisan csak a Fidesszel lehetett elhajtani a komcsikat, ezért kapott a Fidesz kétharmadot. És hiába akarod mosdatni az elkúróst, mégis csak van neki némi felelőssége abban, hogy az MSZP elutasítottsága ilyen nagy volt.

"Emiatt és a hozzád hasonlók miatt kell Orbán szarát nyelnünk."

Nekem meg a hozzád hasonlók miatt kellett a komcsik szarát nyelnem 2002 után. Fedezet nélküli száznapos osztogatással, és a következményeivel. 2006-ban reménykedtem, hogy nem kell tovább Gyurcsány szarát nyelni. Mivel nem jött össze, már csak egyetlen megoldás maradt. Neked is ezt a megoldást javaslom, ha nem akarod Orbán szarát nyelni.

Menj külföldre!

Tamáspatrik 2018.04.17. 20:04:00

@Brendel Mátyás: Nem tudom az ilyen hosszú, káromkodással és személyeskedésekkel tűzdelt szöveget végigolvasni, nincs rá időm.
Vagy egy külön cikket kell írni vagy tömören fogalmazni.
Off: Már találkoztunk régebben, talán még a Virtus oldalon... A politikában nagyon sok a negatív energia, aki ennyire belemegy az magának árt a legjobban.

Tamáspatrik 2018.04.17. 20:06:51

@Tenkes Kapitánya: Azért itt ez nem csak játék a szavakkal, mert van az emberekben alapvető erkölcsi és igazságossági érzés. Tehát ha a helyi vállalkozónak adják a megbízást, ráadásul olyannak, aki ért hozzá, jól dolgozik és viszonylag olcsón, az a közvélemény szemében rendben van.
Lehetséges, hogy egy kicsit cinkelni kell ehhez a közbeszerzéseket.
Viszont ha olyan aratja le, aki sem helyi sem a hozzáértése nincs rendben, csupán valakinek a valakije, sőt még olcsónak sem mondható, akkor nagy a felháborodás.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.17. 20:13:49

@Tenkes Kapitánya: Te nagyon meg vagy tévedve, és hülye vagy:

1) Nem az a korrupció, ha az önkormányzat egy helyinek ad megbízást, a korrupció az, hogy ha egy bizonyos helyinek, akit ismer, szívességért, és a másiknak nem, vagy reális távolságban másnak nem.

2) Hogy erre a dánok meg a magyarok mit mondanak, azt a kurva anyád sem tudja, nemhogy te. A CPI viszont jobban tudja nálad.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.17. 20:14:45

@Tamáspatrik: mert ugye egyébként Tiborcz Hódmezővásárhelyen helyi vállalkozó, ugye?!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.17. 20:15:35

@Tamáspatrik: ha nem olvasol, akkor ne is szólj bele, faszfejkém!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.17. 20:23:42

@buszrajongó:

Aha, tehát azt mondod, hogy a számodra a Fidesznél még egy LMP-MSZP-DK-Momentum koalíció sem jobb, pedig az LMP szerinted egy jó párt. Ebből azért úgy elég egyértelműen kijön, hogy Gyurcsányt ötször jobban utálod, mint Orbánt, ráadásul minden ok nélkül, mert eddig ilyet nem tudtál mondani. Hangsúlyozom, nem olyan okot mondtál, amivel nem értek egyet, hanem egyetlen tartalmi indokod nem volt Gyurcsány ellen.

"Szavazhattak volna"

Tehát elismered, hogy a kétharmadnak volt alternatívája, és az emberek döntése volt, nem pedig Gyurcsány egyenesági következménye. Ennyike, faszfejkém.

"Fedezet nélküli száznapos osztogatással, és a következményeivel."

Látom a tanárokat is utálod. Mondom, embertelen szaralak vagy te.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.18. 06:33:58

@buszrajongó: Tocsik 20 éve lopott 700 milliót. Ez neked akkora trauma volt, hogy ma tétlenül engeded, hogy Orbán veje lopjon 13 milliárdot. Olyan hülye vagy, mint a főd.

buszrajongó 2018.04.18. 14:16:30

@Brendel Mátyás: "Tehát elismerd, hogy a kétharmadnak volt alternatívája..."

Igen volt. A Fidesz akkori kétharmadának a Fidesz egyszerű többsége volt az alternatívája. Más alternatíva az akkori választék alapján nem volt.

"...és az emberek döntése, nem pedig Gyurcsány egyenesági következménye."

Így van, az emberek döntése volt. Az emberek döntése pedig Gyurcsány egyenesági következménye.

"Tocsik 20 éve lopott 700 milliót. Ez neked akkora trauma volt, hogy ma tétlenül engeded, hogy Orbán veje lopjon 13 milliárdot."

Nem. Nekem a Bokros csomag volt a nagy trauma. Meg az, hogy a hazám miniszterelnöke egy pufajkás volt. 2002-ben meg az volt a trauma, hogy a hazám miniszterelnöke egy rendőrspicli volt. 2004-ben az volt a trauma, hogy imádott Gyurcsányod csak úgy megpuccsolhatja a hivatalban lévő miniszterelnököt, akit bármennyire is megvetettem, mégiscsak a választópolgárok akaratából került a helyére. 2006-ban meg az volt a nagy trauma, hogy a választott miniszterelnök beismeri, hogy hazudott a választóinak, nem mellesleg nem kormányoz, csak úgy tesz, mintha.

2018-ban pedig az a trauma, hogy ezek után még mindig van olyan barom, aki ezt az erkölcsi hullát mentegeti. Meg az a trauma, hogy egy pufajkás, egy D-209-es és egy elkúrós után még mindig a választók majdnem húsz százaléka ezekre szavaz.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.18. 21:44:42

@buszrajongó:

"Így van, az emberek döntése volt. Az emberek döntése pedig Gyurcsány egyenesági következménye."

Faszt, hülye vagy. Elismerted, hogy dönthettek volna másképpen is. Volt más döntés- Még ostoba, Gyurcsányfóbiás embereknek is volt. És nem, nem Gyurcsány állt a szavazófülkében, nem ő szavazott a Fidesz kétharmadra. Akármilyen hülye vagy is, hogy ezt hiszed.

"Nem. Nekem a Bokros csomag volt a nagy trauma."

Mert hülye vagy, az egy szükséges megszorítás volt a Kádár rendszer után. Egyébként semmi köze Gyurcsányhoz, ahogy egyébként a Tocsik ügynek se volt.

" Meg az, hogy a hazám miniszterelnöke egy pufajkás volt."

A Fidesz tele van MSZMP-sekkel, és Soros bérencekkel. Az nem zavar?!

" 2002-ben meg az volt a trauma, hogy a hazám miniszterelnöke egy rendőrspicli volt. "

Ma meg egy olajszőkítő.

"2004-ben az volt a trauma, hogy imádott Gyurcsányod csak úgy megpuccsolhatja a hivatalban lévő miniszterelnököt, akit bármennyire is megvetettem, mégiscsak a választópolgárok akaratából került a helyére."

A miniszterelnököt a parlament választja. A választópolgárok nem választanak miniszterelnököt, 2002-ben kifejezetten nem adtak felhatalmazást még egyetlen pártnak sem. Az, hogy a parlamentben egy miniszterelnököt leválthatnak, az a demokrácia része. Neked a demokráciával van bajod, mert egy diktatórikus fasz vagy.

" 2006-ban meg az volt a nagy trauma, hogy a választott miniszterelnök beismeri, hogy hazudott a választóinak, nem mellesleg nem kormányoz, csak úgy tesz, mintha."

Ezt már megbeszéltük, azt is, hogy hülye vagy.

A választók 49%-a egy olyan pártra szavaz (Fidesz), amely tele van kommunistákkal. Ez nem zavar?!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.18. 21:56:36

@buszrajongó: az nem zavar, hogy Schiffer András, az LMP alapítója és Schmuck Erzsébet képviselőjelölt igen magas KISZ beosztásban dolgozott?

hu.wikipedia.org/wiki/Schmuck_Erzs%C3%A9bet

www.hetek.hu/belfold/201201/a_schiffer_affer

Faszfej vagy.

buszrajongó 2018.04.19. 00:07:24

@Brendel Mátyás: " A Fidesz tele van MSZMP-sekkel és Soros-bérencekkel. Az nem zavar?"

Látod, helyben is vagyunk. Orbán ellen az egyik legfőbb kifogás, hogy teli szájjal sorosozik, miközben fiatalon ő is Soros pénzén tanult. Tehát köpönyegforgató. Vele szemben azonban indul az a Karácsony, aki kijelenti, hogy a szocikat még a Fidesznél is jobban utalja, majd 15 perc 23 egész 47 század másodperccel később már ő a Fidesznél is jobban gyűlölt szocik miniszterelnök-jelöltje.

Ezt kellene már végre fölfognod: Orbán megerőszakolhatja a saját anyját, és elvághatja a torkát is utána, ha olyanokkal próbálod legyőzni, akik szintén megerőszakolják az anyjukat, és elvágják utána a torkát. Hiába jössz, azzal, hogy Orbán mekkora bűnöző, ha a másik oldal büntetett előéletű embereket indít képviselőjelöltként. Ha miniszterelnökként lehetővé teszed valakinek, hogy lopjon, az embereknek édesmindegy, hogy azért teszed neki lehetővé, mert a rokonod, vagy azért, mert szimplán csak pártközeli cégben van érdekeltsége. Szavazhatok én Orbán ellen, hiszen egy erkölcsi hulla ellen szavaznék. De ugyanezzel a szavazattal egyszersmind egy másik erkölcsi hulla MELLETT szavaznék.

" A miniszterelnököt a parlament választja. A választópolgárok nem választanak miniszterelnököt."

A választópolgárok pártokra szavaznak, ezek a pártok pedig még a kampány kezdete előtt megnevezik miniszterelnök-jelöltjüket. Nyilván csak úgy unalomból. Az, hogy a parlament nevezi ki, az csak egy formalitás. Elárulok egy titkot. A kormányalakításra sem a választópolgárok kérik fel a kormányzó pártot, hanem a köztársasági elnök. De hogy melyik pártot kéri fel, ahhoz azért van némi közük a választóknak.

A választók 49%-a olyan pártra szavaz, amelyik tele van kommunistákkal ez nem zavar?"

Boldog lennék, ha ez lenne a helyzet. De 68 volt az a 49. A két posztkomcsi pártot kifelejtetted. Egyébként ha téged sem zavar, hogy a választók 20%-a egy olyan pártra szavaz, amelyik egy nap zsidózik, másnap boldog chanukát kíván Köve Slomónak, vagy hogy a választók 12%-a olyan pártra szavaz, amelyik még a miniszterelnök-jelöltjét is más pártból importálja, mert még ahhoz is impotens, hogy egy sajátot találjon, akkor engem miért zavarjon. Az ordenáré stílusod viszont nagyon zavar.

"Neked a demokráciával van bajod, mert egy diktatórikus fasz vagy."

És ezt éppen te mondod, aki képtelen egy választás eredményét elfogadni. Te, aki képtelen vagy elfogadni, ha valakinek a tiédtől eltérő véleménye van, és eltérő szempontok alapján szavaz vagy nem szavaz. Te, aki a tőled eltérő véleményen lévőt szemrebbenés nélkül idiótázod, faszkalapozod, 80-as IQ-júnak titulálod. Csodálkozom is, hogy a véglény még kimaradt, pedig már napok óta vitatkozunk.

Mondtam már, hogy rólam lepereg. Tudod, nem az a lényeg, hogy mi hangzik el, hanem az, hogy kinek a szájából.

"Az nem zavar, hogy Schiffer András, az LMP alapítója Schmuck Erzsébet képviselőjelölt igen magas KISZ beosztásban dolgozott?"

Hát olyan magas KISZ beosztásban mint Gyurcsány, niztos, hogy nem...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.19. 07:40:48

@buszrajongó:

"Látod, helyben is vagyunk. Orbán ellen az egyik legfőbb kifogás, hogy teli szájjal sorosozik, miközben fiatalon ő is Soros pénzén tanult. Tehát köpönyegforgató. Vele szemben azonban indul az a Karácsony, aki kijelenti, hogy a szocikat még a Fidesznél is jobban utalja, majd 15 perc 23 egész 47 század másodperccel később már ő a Fidesznél is jobban gyűlölt szocik miniszterelnök-jelöltje."

A két eset ég és föld, húgyagyúkám. Orbán ugyanis úgy volt Soros bérenc, hogy pénzt, paripát, fegyvert fogadott el Sorostól, és most úgy utálja Sorost, hogy milliárdokért tapétázza ki az országot a gyűlölködésével. Továbbá a Sorosozásnak amúgy is kurvára semmi értelme. Soros egy Amerikában élő üzletember. Nem indul a magyar választásokon, nincs pártja, nem támogat pártokat.

Karácsony meg csak egyszer mondott valamit. Hol hasonlítható ez össze azal, hogy Orbn milliárdokért kitapétázza az országot, te faszfej?!

"Ezt kellene már végre fölfognod: Orbán megerőszakolhatja a saját anyját, és elvághatja a torkát is utána, ha olyanokkal próbálod legyőzni, akik szintén megerőszakolják az anyjukat, és elvágják utána a torkát. Hiába jössz, azzal, hogy Orbán mekkora bűnöző, ha a másik oldal büntetett előéletű embereket indít képviselőjelöltként."

Megint, a miniszterelnök dolgait hasonlítod egy 123. rangú képviselő dolgaival. EGyébként a Fidesznek van elítélt képviselője:

hvg.hu/itthon/20150129_Dontott_a_Fidesz_kepviselo_maradhat_az_el

" Ha miniszterelnökként lehetővé teszed valakinek, hogy lopjon, az embereknek édesmindegy, hogy azért teszed neki lehetővé, mert a rokonod, vagy azért, mert szimplán csak pártközeli cégben van érdekeltsége."

Azt nem fogod fel, húgyagyúkám, hogy ha Tiborcz Orbán veje, akkor tuti, hogy ez Orbán tudtával és engedélyével, sőt, szervezésében működött. Horn és Tocsik között meg nem nem mondhatod ezt. Pont a "miniszterelnökként lehetővé teszi", ez az, ami igen közvetlen és valószínű, ha rokon, és kevésbé valószínű, ha nem rokon. Az MSZP korrupciói olyanok voltak, ahol nem tudod kimutatni, hogy fentről szervezettek. Orbán esetében viszont a személyes kapcsolatok olyan közeliek, hogy ez bizony egy Orbán által direktben szervezett maffiaállam. Ez a különbség, te ezt se fogod fel a 80-as IQ-ddal. Már hogy a jó büdös kurva anyádban nem volna kurvára fontos, és durván súlyosabb az, ha a miniszterelnök maga szervezi a lopást, te elmebeteg, ostoba fasz?!

" Szavazhatok én Orbán ellen, hiszen egy erkölcsi hulla ellen szavaznék. De ugyanezzel a szavazattal egyszersmind egy másik erkölcsi hulla MELLETT szavaznék."

Neked egybites az agyad, hülye vagy, és az ilyenek azok, akik szintén hozzájárulnak az ország tönkretételéhez. Egyszerűen hülye vagy a valósághoz, és emiatt hülyeségeket csinálsz.

"A választópolgárok pártokra szavaznak, ezek a pártok pedig még a kampány kezdete előtt megnevezik miniszterelnök-jelöltjüket. "

Meg szokták, de nem feltétlenül. A DK-nak most például nem volt miniszterelnök jelöltje. Ostoba vagy tudatlan vagy, ezzel az ostobasággal teszed tönkre az országot.

" Az, hogy a parlament nevezi ki, az csak egy formalitás."

Faszt formalitás. Az a legfontosabb lépés. És egy koalíció esetén különösen nem formalitás, mert pont ott van a, hogy a két párt különböző miniszterelnököt szeretne, és meg kell egyezniük. És végül, pont azért nem formalitás, mert ez teszi azt lehetővé, hogy a parlament le is váltson egy miniszterelnököt. És ez kurvára demokratikus, és törvények szerint van, és rendben van így, te csak a 80-as IQ-ddal nem fogod fel, és meglepődsz rajta, aztán utálkozol. De az utálkozásod oka az, hogy hülye vagy ahhoz is, hogy felfogd, mi a demokrácia, és hogy működik.

A demokráciában benne van a, terv szerint, hogy a parlament választ, tehát a parlament le is válthat miniszterelnököt. Te ezt nem fogod fel, és ha megtörténik, akkor ledöbbensz, és csak azért, mert ilyen hülye vagy, elkezdesz utálni egy pártot. Te azért utálod ennyire az MSZP-t, mert hülye vagy.

"Egyébként ha téged sem zavar, hogy a választók 20%-a egy olyan pártra szavaz, amelyik egy nap zsidózik, másnap boldog chanukát kíván Köve Slomónak,"

Ez zavar, mert a zsidózás eleve zavar.

" vagy hogy a választók 12%-a olyan pártra szavaz, amelyik még a miniszterelnök-jelöltjét is más pártból importálja"

Ez nem zavar, mert ebben nincs semmi. Egy pártszövetség indult a választáson, és a miniszterelnök jelölt az egyik pártból került ki. Ez megint a demokrácia rendszerében meglévő lehetőség, téged azért zavar, mert hülye vagy, hogy felfogd. Btw. 2006-ban a Fidesz Bod Péter Ákost akarta miniszterelnöknek a két forduló között.

"Az ordenáré stílusod viszont nagyon zavar."

Engem az ordenáré hülyeséged és a stílusod is zavar. Mégsem dugulsz el, hanem csak úgy ömlik a sok szar hülyeség a szádból.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.19. 07:41:47

@buszrajongó:

"És ezt éppen te mondod, aki képtelen egy választás eredményét elfogadni."

Láttál engem megrohamozni a parlamentet? Nem. A választás eredményét törvény szerint elfogadom. Itt arról vitatkozunk, hogy mennyire hülyén szavaztatok, illetve nem szavaztok.

" Te, aki képtelen vagy elfogadni, ha valakinek a tiédtől eltérő véleménye van, és eltérő szempontok alapján szavaz vagy nem szavaz. "

Miért, te egy olyan skizofrén vagy, aki a tiédtől eltérő véleményt is helyesnek fogadod el?!

"Te, aki a tőled eltérő véleményen lévőt szemrebbenés nélkül idiótázod, faszkalapozod, 80-as IQ-júnak titulálod."

Miért, szerinted a te véleményed a hülyeség, és a másé az okosság?!

"Mondtam már, hogy rólam lepereg."

Pár sorral fentebb írtad, hogy zavar. Te még magaddal szemben is hazudsz, egy hozzászóláson belül.

Te egy nagyon hülye, és zavaros fasz vagy, aki még azt se tudja eldönteni, mi zavarja, és mi pereg le róla.

"Hát olyan magas KISZ beosztásban mint Gyurcsány, niztos, hogy nem... "

Idézlek: a kis lopás is lopás. A kis KISZ beosztás is kommunista. Légy következetes, mondd ki, hogy az LMP is egy kommunista utódpárt, és emiatt egy szar párt! Neked eddig ez volt az "elved". Most szembe köpöd magad, te elvtelen seggfej?!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.19. 07:42:40

@buszrajongó:

Lekommunistázol pártokat, aztán, amikor a te pártodról derül ki, hogy kommunista, akkor kiderül, hogy egy elvtelen kis geci vagy.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.19. 07:49:32

@buszrajongó: egy ostoba, kis nyugdíjas vagy, aki a 20 éve történt vélt vagy valós kis pitiáner sérelmein rágódik még mindig, és emiatt ma olyan hülyeséget csinál, ami nagyobb szívás. neked nagyobb szívás.

A Tocsik ügy 20 éve volt, Horn Gyulának nem sok köze volt hozzá. De Gyurcsánynak meg aztán kurvára semmi köze nem volt hozzá. De te Guyrcsányt azért utálod, ami 20 éve volt, és nem volt köze hozzá. Az, hogy ma, Tiborcz és Mészáros kilop alólad mindent, és ez magának Orbánnak a szervezésében történik, az nem zavar. Pedig, bazdmeg ettől megy tönkre az ország, emiatt szívsz te is. De téged ez nem érdekel, téged az érdekel, ami kurvávra mindegy (már), és kurvára semmi köze Gyurcsányhoz.

Te amiatt hisztizel, hogy egy parlamenti többség leváltotta a miniszterelnköt, ami kurvára demokratikus, neked ettől nem lett rosszabb az életed, de ezen rágódsz, te ostoba, hisztiző, nyugdíjas fasz!

De az, ami tényleg tönkrevágja az országot, amitől tényleg rossz lesz neked, például, hogy Orbán szétbassza az oktatást, szétbassza az egészségügyet, az nem avar. Te csak régi, pitiáner, hamis sérelmeken rágódsz, mint egy ostoba nyugger, aki még ma is amiatt hisztizik, hogy az óvodában Pistike ellopta a nyalókáját (pedig nem is).

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.19. 08:02:27

@buszrajongó: te a 20 éve történt Tocsik ügyön lovagolsz, ami egy eset. azt, hogy az összes eseten alapuló, sok vállalkozó véleményét kikérő korrupciós index szerint Orbanisztánban meredeken nő a korrupció, azt leszarod. pedig ez sok ember véleménye, ez közel áll a mai valósághoz, és ez a mai valóság, nem 20 éves eset.

de te leszarod, te a régi, pitiáner kis vélt sérelmeiden hisztizel, te vén nyugger! mert ostoba vagy.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.19. 08:52:27

@buszrajongó:

Demeter Márta börtönviselt férfit ajánlott be pártjának, az LMP-nek

magyaridok.hu/belfold/demeter-marta-bortonviselt-ferfit-ajanlott-partjanak-az-lmp-nek-2862360/

együtt kampányolgatott az LMP-s a börtöntöltelékkel. Koppantál, kisnyugdíjaskám!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.19. 14:31:02

@buszrajongó: Mengyi roland az, aki a Tocsik ügy kategóriájában van. Csak ó felér Tocsikkal, Rogán, Lázár, Tiborcz, Mészáros és mások lopásai ezen felül vannak, ennyivel messze messze rosszabb a Fidesz. Akiket te hatalomra segítettél a hülyeségeddel.

444.hu/2017/04/25/vadat-emeltek-mengyi-voldemort-roland-ellen

buszrajongó 2018.04.19. 17:07:00

@Brendel Mátyás: " Láttál te engem megrohamozni a parlamentet?"

Miért? Te engem láttál? Szerinted attól már demokrata valaki, hogy nem rohamozza meg a parlamentet? Biszku Béla vagy éppen Marosán György sem rohamozta meg, tehát mindketten demokraták voltak. Az, hogy mindketten jó pár meggyilkolásáért felelősek, csak apró szépséghiba.

"Miért? Te olyan skizofrén vagy, aki a tiédtől eltérő véleményt is helyesnek fogadod el?"

Nem fogadom el helyesnek, de nem is kurvaanyázom le azt, akinek eltér a véleménye az enyémtől.

"Miért, szerinted a te véleményed a hülyeség és a másé az okosság?"

Te olyan skizofrén vagy, aki szerint a saját véleménye a hülyeség, és a másé az okosság? Ha nem, a másik skizofrén.

"Te még magaddal szemben is hazudsz, egy hozzászóláson belül."

Nézd, ha szövegértelmezési nehézségeid vannak, azért ne engem hibáztass. Azt, hogy lepereg rólam, azt úgy értsd, hogy nem befolyásol. Ha nem peregne le, nem csevegnék itt veled, esetleg hasonló stílusban. Zavarni abban az értelemben zavar, hogy te aki, annyira okosnak és intelligensnek tartod magad, nem fogod fel, hogyha az általad megjelölt források nem elegendőek a meggyőzésemhez, akkor a hozzácsatolt "faszfej", "faszkalap", "seggfej", "elmebeteg", "kurvaanyád" még kevésbé lesz elég, sőt kontraproduktív is lehet.

"Együtt kampányolt az LMP-s a börtöntöltelékkel!"

A szerelmed, Gyurcsány meg a szintén büntetett előéletű Czeglédy Csabával. Azt már meg se kérdezem, melyik pártból is jött Demeter Márta?

"Koppantál, kisnyugdíjaskám!"

18 év van még a nyugdíjig. És megtettem az óvintézkedéseket, hogy csak nyugdíjas legyek, de ne kisnyugdíjas. És se Orbán se Gyurcsány szarát ne kelljen nyelnem.
süti beállítások módosítása