Ideo-logikák

Ideo-logikák

Orosz-urkán háború: ne keverjük a tényeket a feltételezésekkel!

2022. május 28. - Tamáspatrik

A találékony magyar ész képes túlbonyolítani alapjában véve egyszerű dolgokat is és különféle összeesküvés elméleteket gründolni, nincs ez másként az orosz-ukrán háború esetében sem. Egy konfliktus elején mindig nagy a porhintés, hagyni kell, hogy elüljön a por és magától kirajzolódjon a valós helyzet. Nézzük a tényeket!

1.Oroszország lakossága több mint háromszorosa Ukrajnának, hadserege pedig a világ második legerősebbje. Az orosz propaganda ködösítése ellenére nyilvánvaló, hogy egy szimpla területszerző háborúról van szó. Mivel az oroszok ezt nem fogják sosem beismerni, nyilvánvalóan folyamatosan hazudnak és mellébeszélnek, az egész kommunikációjuk teljesen értékelhetetlen. (Agresszor iránt különben sincs empátia, a két fogalom kizárja egymást.)

2.Oroszország az utóbbi évtizedek során a Kaukázusban több kisebb háborút is folytatott, 2014-ben pedig nyíltan támogatta az orosz szeparatistákat Ukrajnában, ezen kívül egységei a szíriai polgárháborúban is aktivizálták magukat. A Krímet egyszerűen annektálták 2014-ben, eddig is agresszorként léptek fel tehát, csak hogy mindez még nem nagyon érte még el Európa ingerküszöbét, bár kisebb gazdasági szankciókat eddig is kaptak már a nyakukba.  Ezen kívül a gazdaságfejlesztésük, pénzügyi tartalékképzésük is arra utal, hogy tudatosan készültek erre a háborúra. (A háborút kirobbantó félnek mindig többféle célkitűzései vannak, minimum célok is és arra az esetre vonatkozók is, ha az események számukra optimálisan alakulnak.)

3.Évtizedek óta egyáltalán nem zajlanak a világban nyílt területszerző háborúk, talán az Irán-Irak közötti volt az utolsó, ma már tabusértésnek számít ilyet kezdeményezni, az agresszor automatikusan szalonképtelenné válik a diplomáciai életben. Amiatt tabu, hogy kisebb háborús tűzfészkekből jöhetnek létre a nagyobb konfliktusok, akár még világháború is.

4.Putyin rendszere az olajra épül, az olaj és gáz alapozta meg a jelenlegi gazdagságát. Más olajhatalmakhoz hasonlóan, mint például Szaúd-Arábia, Katar vagy Kuvait az orosz rezsim is diktatórikusan működik, az ilyen típusú rendszerek nem tűrik meg az ellenzéki mozgalmakat, az ellenzék fő vezetőit bebörtönzik vagy megfélemlítik. Az európai demokratikus rendszerek számára nem mutat alternatívát Putyin rendszere, és a háborúk többnyire a politikai rendszerek terjesztéséről is szólnak. (Egyetlen diktatúra létezik jelenleg Európában, Belorusszia, amit senki sem akar követni.)

5.Ukrajna sem gazdasági helyzetével, sem a hadseregének felkészültségét tekintve nem képes felvenni a versenyt az orosz agresszióval. Egyértelműen Dávid és Góliát összecsapásáról van szó, ahol a gyengébb fél fegyverekkel való támogatása csak az esélyek némi kiegyenlítődését segíti, és lassítani képes az agresszor előrenyomulását. Zelenszkij nem nagyon csillogtat jó politikusi erényeket, de itt nem elsősorban Putyin és Zelenszkij személyes harca zajlik, ez megint egy fals beállítás. A harcot Oroszország képes csak leállítani, abban az esetben, ha a háború neki már nem éri meg többé. Pont ez lenne az USA által kezdeményezett, de az európai országok által támogatott szankciók célja, hogy az oroszok olyan nagy árat fizessenek a területszerzésért, hogy egy ponton már ne érje meg nekik, hanem a megegyezésre törekedjenek. (Más kérdés, és ez itt az igazán fontos kérdés, hogy a gyakorlatban ezt hogyan lehet keresztülvinni, de az sem mellékes, hogy a nagy károkat Ukrajna gazdasága szenvedi el, fontos lenne számukra is a mielőbbi tűzszünet.)

Mindez nem jelenti, hogy az oroszok az ördög, az ukránok az angyalok oldalán állnak, az igazság mindig lényegesen bonyolultabb. A területi követelések nem mindig teljesen indokolatlanok és időnként jogosnak is tűnhet az etnikai határok megváltozása. (Számunkra ez különösen neuralgikus pont, és hajlamosan lennénk támogatni az ilyen törekvéseket.) Mindezek ellenére nem tény ugyan, de erősen gyanítható, hogy hirtelen több tucat vitás eset támadhatna ebből, és ezt a fajta szellemet épp ésszel senki sem akarja kiszabadítani a palackból. Emiatt a nemzetközi gyakorlatban megint tabukérdésbe ütköztünk. Itt van mindjárt mellettünk a szerb-bosnyák tűzfészek, aztán Koszovó, a Baltikum, Moldova-Transznisztria, Észak-Írország, katalánok, baszkok, bretonok, nem beszélve más kontinensekről például a Tajvanra igényt tartó Kínáról. A szeparatizmusssal szemben az autonómia törekvések viszont teljesen jogosak és támogatandók.

Létezik olyan, hogy hitelesség kérdése, ami az orosz propaganda esetében a zérót közelíti. Én ezt úgy szoktam mondani egyes politikusok esetében is, hogy nem érdekel amit mond, mert por és hamu amit beszél, még ha netán rokonszenves az illető. A háborús konfliktusok nagyon irracionális vonásokat hoznak ki belőlünk, a bizonytalanságra egy fajta válasz lehet felelőtlen elmegyakorlatokkal értelmet kreálni magunknak az eseményekből, szimpátia alapon, a puszta tények figyelmen kívül hagyásával.

Orosz-pártiak általában a nagyon konzervatív felfogású, vagy magukat sikertelennek tartó emberek, leggyakrabban ők egy katonás parancsuralmi rendszerben éreznék jól magukat. Az is egyértelmű, hogy minden ember véleménye egy kicsit más lehet a háború kérdésében is, és ez teljesen rendben is van, a szélsőséges véleményeket én azonban nem tolerálnám. Oroszország agresszorként való kezelése természetesen nem minősíti az egyes orosz embereket, akik egy katonai diktatúra fogságába kerültek. Az ideológiai háború viszont fű alatt létezik és nagyon valós, a putyinizmus fogalma is jól behatárolható. Ha viszont arra várunk, hogy majd Putyin civilizálja az elkényelmesedett, „polkorrekt” Európát ez körülbelül olyan, mint ha az őseink abban bíztak volna, hogy majd Dzsingisz Kán birodalma fogja nekik elhozni a jólétet.

Vannak persze a tényeken túl különféle FELTEVÉSEK, ilyen például az „amerikázás” (pl. ukrán bábrezsim léte, ami nem tény, hanem tényeket nyomokban tartalmazó városi legenda, vagy hogy az amerikai agresszió elfogadása csökkenti az oroszok felelősségét – nem csökkenti.) Éppígy nem igaz az, hogy Európát (nem is az EU-t!) kényszerítette volna az USA az oroszok elleni szankciókra.

El kell ismerni viszont, hogy Oroszország lényegében már most is „győzött” rövidtávon, hiszen megfertőzte a gondolkodásunkat különféle hülyeségekkel, amellett, hogy lelkileg is nyomasztó az agresszív, könyörtelen katonai fellépésük. Az élelmiszerválságtól való félelmek azonban megint feltevésekre épülnek, mert nem veszik figyelembe a válsághelyzetekben megnyilvánuló problémamegoldó képességeinket. A magyar mentalitás hajlamos arra koncentrálni, mi miért nem fog működni, nem arra, hogy mit hogyan lehet megoldani. Az orosz energia fegyverként való használata megint nagyrészt feltevésekről szól éppúgy, mint az orosz atomfegyver esetleges alkalmazása, ezek leginkább pesszimista forgatókönyveknek nevezhetők. (Optimista vagy inkább realistának mondható forgatókönyv alapján a politikusok épelméjűek és nem akarnak világháborút.)

A feltevésekről érdemes beszélgetni, viszont a fenti TÉNYEKKEL nem nagyon lehet vitatkozni, az „alternatív tények” világa csupán szánalmas ideológia tákolgatásról szól, amikor azt akarjuk bemutatni, hogy erkölcsileg mi vagyunk fölényben (holott valójában senki nincs fölényben). A politika világa persze más tészta és jóval gyakorlatiasabb dolog, ami a háború kitörését követően is létezik. Clausewitz mondása (A háború a politika folytatása más eszközökkel) alapvetően téves, a helyes ez lenne: A politika nem más, mint a háború folytatása (vagy teljes helyettesítése) tárgyalásos úton.

A bejegyzés trackback címe:

https://ideo-logic.blog.hu/api/trackback/id/tr4817842545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.05.28. 15:57:17

A világ legdemokratukusabb államának területetszerző háborúit ki tetszett hagyni.

Igen! Izrael.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.05.28. 19:58:41

A ballibek képtelenek beletörődni: a NATO csúfos vereségévbel fog véget érni ez a háború.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.05.28. 20:00:04

".Évtizedek óta egyáltalán nem zajlanak a világban nyílt területszerző háborúk"

Elfeledtes az USA agresszióját Szerbia ellen, s Koszovó megszerzését.

Wildhunt 2022.05.28. 21:01:54

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: a NATO sajnos már veszített. Pedig 2014-ben nyerő helyzetből indult.

Kage kyōi 2022.05.28. 21:07:47

Orbáné is diktatúra - nem tudom miért nem lehet megérteni.
Aki a NATO ellen drukkol, hazaáruló, keressen magának telket keleten !

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.05.28. 21:46:12

@Wildhunt:

Már 2008-ban vesztett a NATO, a mostani a második próbálkozás volt. Szerencsére ez is elbukott.

Wildhunt 2022.05.28. 21:54:03

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: 14-ben nyerhettek volna. Ha Ukrajna lerablása helyett működő országot csinálnak belőle.

laci_52 2022.05.28. 23:49:03

Márpedig Clausewitz mondása alapvetően helyes: Oroszország nagyhatalom és a háború kirobbantása előtt politikusai - különösen Lavrov - többször világosan megfogalmazták követeléseit Ukrajnával szemben. Nem jártak sikerrel - pedig egy nagyhatalommal nem jó ujjat húzni - így politikájuk folytatásaként nem maradt más eszköz a kezükben, mint a háború.

Boldeone2 2022.05.29. 01:25:37

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Èppen az ellenkezője igaz: az USA meg sem èrzi ezt a háborút, mèg profitál is belőle , az orosz agónia viszont felgyorsul. Önmaguk is kb 10-11 %- os GDP- csökkenèst várnak erre az èvre, nyugati technológia ès befektetèsek nèlkül annyi lesz nekik hosszú távon

Boldeone2 2022.05.29. 01:30:03

@laci_52: így politikájuk folytatásaként nem maradt más eszköz a kezükben, mint a háború"

- Baromság ! Eleve olyan követelèseik voltak , amelyek irracionálisak ès teljesíthetelenek
Putler már règen kèszült erre az aljas háborúra , ezért nem adott már gáz egy ève sem , alig jött valami , hogy mestersègesen felnyomja gáz árát, kèszülvèn a háborúra

Boldeone2 2022.05.29. 01:42:18

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Már 2008-ban vesztett a NATO, a mostani a második próbálkozás volt. Szerencsére ez is elbukott."

- A muszka fog elbukni hosszú távon , a NATO országok kb 30x nagyobb GDP- t kèpviselnek , kb 20x nagyobb hadiköltsègvetès, jóval fejlettebb technológiailag, mindenben
Az orosz annyira szegèny ország , hogy 38 milliós Kanada nagyobb nominál GDP produkál, hogy tudna a nyugati világgal versenyezni, egy gazdasági háborúban?
Csak a denegeráltak támogatják az aljas , elnyomó , orosz rezsimet,nekünk magyaroknak különösen nincs rá okunk...
Putler olyanná vált, mint Hitler , Oroszországból pedig valódi, nyílt színi diktatúra lett
A rendőrsèg az utcán random csekkolja az emberek telefonját , ès a diktatúra összes jellemzője megjelenik a mai orosz rezsimben

bordon 2022.05.29. 04:25:42

Ukrajna Európa talán legkorruptabb országa, de most hirtelen mindenki elfelejtette, hogy miféle nép az ukrán, számolatlanul öntik oda a sokmilliárd dolláros segélyeket és fegyvereket a nyugatiak.

Az ukrán politikai elit most követel. Verik az asztalt, elvárásaik vannak, mindenki úgy táncoljon, ahogy ez a kalandorállam fütyül.
Benn sincsenek az EU-ban, de beleugatnak, hogy az EU milyen döntéseket hozzon. Amerikai-brit pórazon tartott bábkormányuk van, ezért az ukránoknak teljesen mellékes, hogy az EU tönkremegy gazdasagilag a szankciók miatt. Sőt, lényegében ez a cél, az EU csak fizessen az ukránoknak, tömje őket segéllyel, táncoljon, ahogy Zelenszkij fütyül, az utasításokat Washington és London adja. Megfenyegeti Ukrajna Magyarországot? Nyugalmatok csak a sírban lesz. Nagy kár lenne, ha valami történne a Magyarországra futó olajvezetékkel...
Maffiamódszerekkel fenyegetnek.
Példátlan. Mégse szólhat senki egy szót se, mert a szarkupac Ukrajna most a nyugat kedvence.

Eddig se volt semmilyen gazdasági teljesítménye az országnak (gabona, ennyike), az oroszok és európaiak közötti gázkereskedelmen ültek és szedték a sápot (tranzitdíj).

Mi szükség volt az ukrán puccsra 2014-ben? Semmi. De a CIA meglépte.
Területszerző, befolyásszerző puccs, ki akartak tolni a nyugati érdekszféra határait egy hagyományosan az orosz ortodox érdekszférába tartozó térségbe. Mi szükség volt arra, hogy belengessék Ukrajna NATO tagságát? Semmi. Mégis megtették, mert 2008 óta tudják az amerikaiak, hogy ez az oroszok számára elfogadhatatlan lépést és nem hagyhatják válasz nélkül.

Képzeljük el mit csinálna Amerika, ha Latin-Amerikában valami baloldali, oroszbarát kormány kerülne hatalomra... Oh, wait! Ez számtalan esetben megtörtént már. És mindannyiszor amerikai embargó, jobboldali halálosztagok felfegyverzése, fehérterror, puccs, amerikai katonai akadémiákon kiképzett őrült katonatisztek diktátorrá emelése volt a válasz. Képzeljük el mi történne, ha Mexikóban megjelennének a kínaiak, katonai bázisokat építenének, ballisztikus rakétákat telepítenének oda.
Várjunk csak, ez a forgatókönyv már megtörtént Kubában. Amikor a szovjetek telepítettek oda ballisztikus rakétákat, az amerikaiaknál elszakadt a cérna. Blokád, évtizedek óta tartó embargó, Disznó-öbölben partraszállás stb.

Ha a nyugat megteheti, hogy megsérti Szerbia területi épségét, lebombáz egy szuverén országot, akkor Oroszország is megteheti, hogy "felszabadítja" az oroszajkú lakosságot Ukrajna keleti részén.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.05.29. 05:10:33

@Wildhunt:

Szerencsére mindig számíthatunk a nyugat rövidlátására.

A liberalizmus mint eszme eleve képtelen hosszútávon gondolkozni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.05.29. 05:13:19

@Boldeone2:

Liberális vagy, csak a pénzt nézed.

Pedig a világ nem így működik, az eszme a pénz felett van MINDIG.

Számtalan példa van erre, mondjuk az egyik legismertebb Dél-Afrika. A dél-afrikjai négerek sokkal jobban éltek afehérek rassszista uralma alatt, mint a sozmszédos néger államok lakossága. S lám, mégis fellázadtak.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.05.29. 06:11:28

@LebensraumamOsten:

Szóval neked sincs kifogásod, hogy most a kijevi zsidónáci színészke emberei lesznek móresre tanítva.

juletræ 2022.05.29. 06:33:33

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
"az orosz ember értékek mentén gondolkodik"

Igy is van.
Tøbb szazezer euros karorak.
Tøbb tizmillio euros delfrancia meg londoni hazak.
Tøbb szazmillio euros yachtok.
Tøbb szazmilliard euros dugiszamlak Nyugaton.

(Mindattol eltekintve h. mondandod lenyegi resze arrol arulkodik h fingod sincs a nyugati gondolkodasrol. Sebaj nem vagy egyedul: a Szergej is jol benezte a nyugati reakciokat ;) )

juletræ 2022.05.29. 06:35:44

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
Tizparancsolat? Ne ølj? Ne lopj? Mas feleseget ne kivand?

juletræ 2022.05.29. 06:39:33

@laci_52:
@bordon:

Szerintem olvassatok el a cikket megegyszer.

"Orosz-pártiak általában a nagyon konzervatív felfogású, vagy magukat sikertelennek tartó emberek, leggyakrabban ők egy katonás parancsuralmi rendszerben éreznék jól magukat.'

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.05.29. 06:43:53

"- Egy szép, kövér csirkefarhátat adjon, Jenőke. Vasárnapi levesbe valót.
- Személyi igazolványt, születési anyakönyvi kivonatot, lakcímkártyát és három hónaposnál nem régebbi, a nevére szóló közüzemi számlát kérek, Mari néni!
- Minek?
- Ráhatósági elrendelet! Hátha Mari néninek érdekvezérelt külföldinek tetszik lenni, és nyerészkedési szándékkal tetszik itt minálunk farháttúristáskodni! Nemoda, Buda, mondanám én az ilyeneknek!
- Jenőke! Hát kisgyerek korod óta ismerjük egymást!
- Az ember még magát sem ismerheti ki igazán, hát még a világot maga körül, Mari néni. Tessék például sok Kafkát olvasni!
- Ebédre?
- Ebéd helyett. Csak vigyázzon, könnyen megfekszi a gyomrát!"

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.05.29. 06:46:02

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Ja, orosz értékek. :-)) Vodka és seggtánc szombat esténként a Kremltől kapott rubelből. :-)) No meg kislányokról álmodozás a blog.hu-n. Ez vagy te.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.05.29. 06:46:16

@juletræ:

S ez szerinted hány emberre igaz? Talán pár tízezerre, inkább pár ezerre. Szerinted ők határozzák meg a nép lelkületét?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.05.29. 06:46:57

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Pedig a világ nem így működik, az eszme a pénz felett van MINDIG." - komcsi duma. Buktatok is de nagyot.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.05.29. 06:50:11

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Nyerésre állunk.

Végsp kétségbeesésében még lehet, hogy a NATO kivezényli MZP-t a donbasszi frontra.

chrisred 2022.05.29. 06:54:54

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Ez így van, azok a hatalmak képesek hosszú távon gondolkodni, amik az embereket eszköznek tekintik a céljaik eléréséheez. Ahol figyelembe veszik a polgárok egyéni szándékait, döntéseit, ott kénytelenek alárendelni a hatalmi politikát a lakosság érdekeinek.

chrisred 2022.05.29. 06:56:09

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Tehát az ukrán nemzet valójában a komcsik ellen harcol.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.05.29. 06:59:18

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: A Szovjetunió szétesett a francba és egy elmebeteg vén, rákos roncs hiába is próbálja restaurálni. Te már csak repedt ánusszal álmodozol arról hogy végigmegy rajtad a Vöröshadsereg.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.05.29. 07:03:15

@chrisred:

Lett egy új állam, kiszakítva azt egy más osrzágból erőszakkal.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.05.29. 07:04:54

@chrisred:

Így igaz. Ezért sikeresebb az orosz modell, mint a nyugati, mely oligarchák érdekeit nézi csak.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.05.29. 07:05:56

@chrisred:

Az ukrán nemzet nem egységes, a hatalmat pedig egy kis, nyugatnyaló klikk szerezte meg. Most meg lassan elveszti.

chrisred 2022.05.29. 07:09:49

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: A központi hatalom sikeresebb, az ország nem. Hitler is sikeresebb volt, mint bármelyik

chrisred 2022.05.29. 07:11:39

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Most sokkal egységesebb, mint bármikor volt a függetlenné válása óta. Az ukránok nyugatbarát vezetésst akarnak, erre szavaztak a választásokon.

chrisred 2022.05.29. 07:12:13

@chrisred: bármelyik nyugat-európai ország vezetője

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.05.29. 07:14:06

@chrisred:

Mi volt ott? Semmi. Ezek a területek már az SZU szétesésének folyamatában függetlenek lettek.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.05.29. 07:14:58

@chrisred:

Nem volt sikeres Hitler, elvesztette a háborút, az országát lerombolták.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.05.29. 07:16:07

@chrisred:

Nem igaz.

Az ukrán társadalom megosztott fele-fele arányban ma is. S még a nép felét se teszik ki a mai nyugatnyaló hatalom biztos támogatói.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.05.29. 07:17:00

Ez értelmes kezeményezés.

www.napi.hu/magyar-gazdasag/buksza-mi-valtozik-a-boltokban-majus-28-tol-vasarlas-fogyasztovedelem-akcio.753253.html

"Most szombattól, azaz május 28-tól vásárlóbarátabbá válnak - többek között - az akciós szabályok egy uniós rendelkezésnek köszönhetően Magyarországon is.

A gyakorlatban ez részben azt jelenti, hogy árcsökkentéskor a boltos köteles feltüntetni, hogy korábban az adott terméket milyen áron kínáltat. A korábbi ár a legtöbb esetben azt a legalacsonyabb árat jelenti, amelyet a kereskedő az adott termék esetében az árcsökkentés alkalmazását megelőző harminc napban alkalmazott. "

Kreml propaganda osztály szófiai összekötő 2022.05.29. 07:18:21

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Téved elvtárs! A mi közvélemény kutatásunk szerint az ukrán társadalom 110 százaléka támogatja oroszországot.

chrisred 2022.05.29. 07:23:17

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: 2010-ben a választók 48%-a szavazott Janukovicsra, 2019-ben 73% Zelenszkijre.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.05.29. 07:25:45

@chrisred:

Az illegitím választés volt, a puccsisték szervezték és mindent meghamisítottak.

chrisred 2022.05.29. 07:26:48

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Hitler országa volt sikertelen. Ahogy Brezsnyev uralma alatt is négy amerikai elnököt váltottak le a választók, de ez nem jelenti azt, hogy abban az időszakban a Szovjetunió siresebb volt, mint az USA.

chrisred 2022.05.29. 08:12:51

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Nem volt puccs Kijevben, ahogy 1956 október 23-án sem volt Budapesten.

chrisred 2022.05.29. 08:16:16

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Hitler sikeresebb volt, mint az összes farncia elnök és brit miniszterelnök 19933 és 194k között. És ha úgy vesszük, még Rooseveltnél is tovább volt hatalomban.

arthurthedent 2022.05.29. 08:16:55

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Hiába van sok pénzed, ha nem tudod normálisan költeni. "

Birka, birka! Hát neked soha nem volt pénzed, a mai napig proletár vagy, szakképesítést sem igénylő segédmunkából tartod el nyomorúságos életed. Itt osztod az észt, hogy milyen az, amikor sok pénzed van, közben meg az a helyzet, hogy még csak nem is láttál sok pénzt életedben.

Elárulom neked: ez a "sok pénze van, de mégis milyen rossz neki" egy legenda, amivel a proletárok szokták nyugtatgatni magukat. Elmondom neked, hogy ha sok pénzed van akkor mindegy mire költöd. Pont ezz jelenti a "sok pénz", azt jelenti, hogy mindenre jut, ami csak eszedbe jut, mindegy, hogy mire költöd. :D

chrisred 2022.05.29. 08:17:06

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Erőszakkal szakadtak el Grúzitól és Moldovától.

arthurthedent 2022.05.29. 08:21:53

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Senki se akarja vissza a SZU-t."

Az oroszok egy jelentős része, beleértve a felsővezetést teljes egészében és putyint, bizony a szovjetúniót akarja visszaállítani. Ezt el is mondják, el is mondták ezerszer. Normális ember nem tagad nyilvánvaló tényeket, de persze tudjuk, hogy neked ez a hobbid.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.05.29. 08:29:44

@chrisred:

Demokratikusan megválasztott kormányzat helyére erőszakkal mást tenni = puccs.

A CIA és Soros most visszakapják 2014-ért.

arthurthedent 2022.05.29. 08:30:32

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Itt tények vannak. Volt puccs Kijevben? Volt."

Tudjuk, hogy számodra a puler barátod számára minden dolog mást jelent mint amit normális embereknek. Amikor beküldik a hadsereget és lövik a lakosságot az nem háború, a gazdasági szankciók alkalmazása viszont háború, a lerohanás az valójában felszabadítás, a lakosság gyilkolása, megerőszakolása az nem háborús bűn, a szégyenteljes visszavonulás a valójában dicsőséges előrehaladás, a diktátor elzavarása meg puccs.

Minden ember hajlamos meggyőzni magát ilyen marhaságokról, hogy neki van igaza, de te olyan művészi szintre emelted, hogy képes vagy a valóság minden egyes elemét tagadni. Mennyire kell elmebetegnek lenni, hogy valaki benyalja a putyini propagandát ott, ahol van más hírforrás is? Mennyire kell elmebetegnek lenni, hogy valaki még nagyobbakat hazudjon magának mint putyin a világnak?

Ha putyin olvasná ezeket a blogokat a meghatódástól könnyes szemmel áradozna róla, hogy te milyen hatalmas zseni vagy. :D

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.05.29. 08:31:21

@arthurthedent:

Kev és ember van korlátlan pénzzel, s megállapításod csak rájuk igaz. A gazdagok 99,9 %-a nem ilyen.

Kreml propaganda osztály szófiai összekötő 2022.05.29. 08:31:28

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Azt a puccsot is mi szerveztük, csak visszafelé sült el. Az ukrán népet nem tudtuk megtéveszteni.

Kreml propaganda osztály szófiai összekötő 2022.05.29. 08:32:20

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Te is korlátlan mennyiségű rubellel rendelkeznél ha rendesen dolgoznál és nem fagyasztották volna be a rubelszámlád, elvtárs.

chrisred 2022.05.29. 08:34:27

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Csakhogy ilyesmi nem történt, a 2014-es ukrán elnökválasztás szabályos és legitim volt, Oroszország is elismerte az eredményt, ahogy a világ összes többi országa is.

arthurthedent 2022.05.29. 08:36:47

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Demokratikusan megválasztott kormányzat helyére erőszakkal mást tenni = puccs."

Természesen a puccs szó jelentését sem ismered, természesen ebben is hazudsz. Puccsról csak akkor beszélhetünk, ha egy kisebb csoport, a széles néptömegek támogatása nélkül erőszakkal távolítja el a kormányző hatalmat.

Attól meg, hogy a putyini bábhatalmat demokratikusan megválasztott kormányzatnak nevezed öklendeznem kell. :(

arthurthedent 2022.05.29. 08:39:02

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Kev és ember van korlátlan pénzzel, s megállapításod csak rájuk igaz. A gazdagok 99,9 %-a nem ilyen."

Proletár vagy és arról osztod az észt milyen az, amikor az embernek sok pénze van. :D Szerintem mesélj arról is, amikor a sárkánytól tüzet kértél! :D

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.05.29. 08:42:42

@arthurthedent:

Viszonylag jómódú proli vagyok. De eleve más az értékrendem, mivel nem vagyok liberális.

arthurthedent 2022.05.29. 08:45:07

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "A természetes erkölcsi érzék a legjobb tanácsadó, hidd el."

Azt sem tudod mi az az erkölcs! Neked körülbelül annyi erkölcsi érzéked van, mint egy öt éves gyereknek.

A putyini diktatúrának drukkolsz, tömeggyilkosokat és erőszaktevőket mentegetsz, az áldozatokat hibáztatod, katonai agressziót éljenzel, közben meg arról ábrándozol, hogy neked valamiféle erkölcsi érzéked van másokkal szemben, ezért nyilvánvalóan neked van igazad és mindenki más ostobaságokat beszél.

Folyamatosan a liberlizmus ellen beszélsz és képtelen vagy felfogni, hogy csak egy alapjában véve liberális rendszerben maradhatsz életben és szabadlábon.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.05.29. 08:48:15

@arthurthedent: Ha az oroszoknál a Nyugatnak drukkolna az interneten, már rég Szibériában rohadna.

Medgar 2022.05.29. 08:49:10

Vicces ennyire bután elfogult csak az amerikai propagandát szajkózó posztot olvasni.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2022.05.29. 08:55:00

A Politika nem más mint egy ÁTVERÉS, tehát áltudomány.

Ameddig az emberek beszopálják mélytorokra , mindig is lesznek háborúk.

Tehát nincs rossz és jó politika, csak BECSAP POLITIKA van.

arthurthedent 2022.05.29. 09:13:40

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Ha az oroszoknál a Nyugatnak drukkolna az interneten, már rég Szibériában rohadna."

- Finom ez a leves, de nem tudok rájönni mi ez a különleges fűszer...
- Valami lengyel neve van.
- Polónium?! :D

arthurthedent 2022.05.29. 09:16:04

@TanNé: "A Politika nem más mint egy ÁTVERÉS, tehát áltudomány."

Nem minden áltudomány, ami átverés.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.05.29. 09:26:29

@arthurthedent:

Persze, de a Politikusosk fenntartanak Politikatudományi intézményeket és doktorálni és PhD-i is lehet belőle. Ja kb olyan szinten mint a mesemondó és elemző Teológiából.

Röhejes !!!!

Tehát az áltudományossághoz kell a hibás tudománynak való beállítás is.

birkamenet 2022.05.29. 09:29:53

@bordon:

Takarodsz az anyádba bulgár birka, a te fizetett ruszki hazugság propagandáddal. Putyin ugyanott fog lógni Hágában mimt Szaddam Husszein, a ruszkik meg 50 évig akkora háborús kártéritést fognak fizetni, hogy visszatérnek az ősember GDP szinvonalára.

arthurthedent 2022.05.29. 09:34:56

@vilagnezet.blog.hu: "Persze, de a Politikusosk fenntartanak Politikatudományi intézményeket és doktorálni és PhD-i is lehet belőle."

Politikatudományi -> nem természettudomány
doktorálni -> nincs már külön doktorálás, az a phd
PhD -> nem természettudomány

Ami nem akar természettudománynak látszani, az nem áltudomány. A politika soha nem akart természettudománynak látszani.

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2022.05.29. 09:35:20

@birkamenet:

Sokkal valószínűbb, hogy lesz egy békekötés és ahogyan szokott, annak lesznek áldozatai és felmentettjei is. A politika ÜZLET elsősorban és a PÉNZ és ÉRDEK mozgatja.
Putyinnak tehát megfelelő békekötés esetén semmi baja nem lesz ... és esetleg még Béke-Nobel dijjat is kaphat, mint ilyenkor szokás.

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2022.05.29. 09:37:42

@arthurthedent:

Tudomány nem egyenlő természet tudománnyal.

Már csak azért sem mert a természet tudományok közt is vannak áltudományok, részben, vagy akár ha szigorúbban nézzük egészben is. (( MATEMATIKA??? !!!))

midnight coder 2022.05.29. 09:45:49

@TanBá: "Tudomány nem egyenlő természet tudománnyal."
De, igazából az. A társadalomtudomány nagyrészt politika.

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2022.05.29. 09:50:19

@midnight coder:

Társadalomtudomány is lehet olyan, és van is olyan, ami MARADÉKTALANUL és nem csak úgy nagyjából és látszatra betartja a TUDOMÁNYOS MÓDSZERTAN szabályait. Mert ha megteszi, akkor valódi tudomány.

De mint említettem, jelenleg még a társadalom tudományos is, ha más nem részben kevertek áltudományos részekkel.

birkamenet 2022.05.29. 09:53:41

@TanBá:

Az EU nem lesz hülye se a saját számlájára újjáépiteni fél Ukrajnát, se hogy futni hagyja az évszázad legnagyobb háborús bűnösét. A ruszkiknak végük van, a választásuk csak annyi, hogy ha Navalniékat szabadon enfedik és hagyják a demokráciát manipulációk nélkül érvényesülni, akkor kaphatnak egy 10-os rabattot a büntetésükből. Putyin akasztófájára azonban ez nem vonatkozik.

Boldeone2 2022.05.29. 09:57:02

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Zelenszkijt demokratikusan választották meg. Ukrajna egysèges, a donbasi rèszt kivève , ahol az orosz szeparatista vezetők fèlrevezettèk az orosz identitású lakosságot
A többi rèszen egysèg van: szinte senki sem akar egy szegèny ès izolált Oroszországhoz tartozni , alávetettsègben egy őrült diktátor rezsimjèben. Oroszország mára egy vères diktatúrává , zárt hadiállammá vált, amelytől a lehető legjobb függetlennek megmaradni
Mindenkinek világos , hogy van az " európai " a nyugatias fejlődèsi út, az sem rövid folyamat , de más út nincs az ukránoknak
Az orosz út örökre elbukott , ami nyilvánvaló
Az EU- ba sorban állnak önkènt a tagságra váró országok, Oroszország csak katonai erővel kèpes fenntartani elbukott èrdekszfèráját , onnan menekülnènek a legtöbben
Egy a fejlődès útján elbukott társadalomról van szó, elég csak megnèzni az elmúlt 7 èvet : teljes egy helyben járás
A háború is ezèrt van: a korábbi nagyhatalom súlyos betegsègèben, kínjában mèg magával akarja rántani a világot
Vègül, az oroszoknak sem lesz más lehetősège, mint elfogadni a való világ realitásait ès demokratizálódni
A putyi agymosó, ultranacionalista , zsigeri Nyugat- gyűlölő irracionális rendszert leginkább az 50-60 közötti vagy a mèg öregebb , tanulatlan rètegek támogatják, vagyis a jövőben ott is elkerülhetetlen a változás
Egy aljas , pszichopata volt KGB- ügynök nem irányíthatja a világot !
Azért is van akkora ellenállás Ukrajnában : zsigerből gyűlöli a már nyugat - európai munkán ès életen szocializált ukrán , a vèn elmebeteg kommunista - nacionalista diktátort , meg azt a világnèzetet , amit ő kèpvisel
Putlernek el kell fogadni a realitásokat : ő sem tudja visszaforgatni a törtènelem kerekèt ! Lehet viszont hogy egy èvszázados törtènelmi ellensègeskedèst indított el a kèt korábbi " testvèr " nèp között...Emellett rendkívüli károkat okoz Magyarországnak, a világnak Európának. Együttes erővel kell felgyorsítani az orosz rendszer összeomlását , ez mindnyájunk érdeke !

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2022.05.29. 10:03:12

@birkamenet:

Nincs jövőbelátó képességed szerintem. Nem tudhatjuk mi lesz, az is lehet, neked lesz igazad, de kicsi a valószínűsége. Ilyen nagyhatalmi játszmában a pont a POLITIKA túlélése miatt, hogy le ne lepleződjön ... békét szoktak kötni inkább. Aztán abban a békében az is benne lehet, hogy Ukrajna 20 évig, bizonyos mennyiségig, önköltségi áron kap olajat és gázt Oroszországtól. ... és ennyi ... Senki sem fizet semmiféle helyreállítást ... mert jelenleg más az Ukránok is felelősek a rombolásokért.

Párizst feladták a II. VH-ban ... oda és visszafelé is ... Mi a jobb .... ökör módjára öldösni, vagy esetleg részbeni feladás, majd későbbi politikai úton való visszaszerzés.

CSOKKI MÁLNA 2022.05.29. 10:06:31

Érdekes, az oroszok nem támadtak, ameddig az usákok nem kezdtek el kavarni a térségben miután belátták, hogy Irak és Afganisztán bukó a számukra.

CSOKKI MÁLNA 2022.05.29. 10:08:25

Grenada független állam 1988-as amerikai megszállásához mit szól a szerző?

midnight coder 2022.05.29. 10:09:41

"Agresszor iránt különben sincs empátia, a két fogalom kizárja egymást."

Ebben a történetben az agresszor kérdése nem annyira egyszerű. Ok, nyilván a ruszkik támadtak fizikailag az ukránokra. De ez a történet sokkal régebbről indult, és ebben sem az ukránok, sem a nyugat nem volt egyértelműen jófiú.

"Oroszország az utóbbi évtizedek során a Kaukázusban több kisebb háborút is folytatott, 2014-ben pedig nyíltan támogatta az orosz szeparatistákat Ukrajnában, ezen kívül egységei a szíriai polgárháborúban is aktivizálták magukat."

Mert az usákok Pl. Vietnamban a saját hazájukat védték. Ha nincs Rambo, a fránya kis ferdeszeműek felszállnak a biciklijükre, és megtámadják New Yorkot! De nyilván, a nem létező vegyifegyverek miatt Szaddámék ellen indított amcsi háború is honvédő volt. Tudjuk hogy a teve a sivatag hajója, mi van ha Szaddámék átkelnek velük az óceánon! Persze azért fura összefüggés, hogy az amcsik mindig ott háborúznak, ahol anyagi érdekeltségeik vannak, különös tekintettel az olajra, gázra és más nyersanyagokra. Kicsi afrikai öli kicsi afrikait miközben nincs a seggük alatt semmi értékelhető scenarióban Rambo sokkal kevésbé aktív. A zenebohóc sem igen kapna egy csúzlit sem, ha nem Putyin elvtársról és a környéken lévő olajról, illetve az EU-val köthető palagáz-LNG üzletről lenne szó.

"Létezik olyan, hogy hitelesség kérdése, ami az orosz propaganda esetében a zérót közelíti. "
Ahogy az ukrán és az amcsi is. Csak az előbbinek nincs itt média hátszele, az utóbbinak meg van.

"Én ezt úgy szoktam mondani egyes politikusok esetében is, hogy nem érdekel amit mond, mert por és hamu amit beszél, még ha netán rokonszenves az illető. "

Ez pontosan így van. Azt kell nézni, hogy ki nyer a folyamatban és ki bukik. Máris tudod, ki szervezte a bulit.

Itt mos ki nyer?
- USA. LNG üzlet, haldokló palagáz felfutása, Putyin potenciális meggyengítése. De az USA-ban sem egyértelmű, mert Pl. a tech cégek buknak a dolgon, az olajcégek nyernek. Hiába, lobbizni jól kell tudni...
- Kína. Hosszabb távon ő jut majd hozzá a ruszki nyersanyaghoz és piachoz.
- Zelenszkij. Amíg tart a háború, bármit megtehet, ő a nemzeti hős. És utána is sok hülye fog neki szobrot állítani arrafelé, miközben ember még nem ártott annyit az ukránoknak mint ő.

Ki veszít?
- Európa. Szerintem ez kb. az európai jólét végének a kezdete. Persze a bukóforduló már 30 éve zajlik, de ez most alaposan felgyorsítja majd a folyamatokat.
- Az ukránok. Ebből semmiképp nem tudnak jól kijönni. És akkor buknak a legnagyobbat, ha a zenebohóc kiharcolja nekik az EU tagságot.
- Az oroszok. Lehet hogy a végén nyernek némi területet, de elég nagy áron.

CSOKKI MÁLNA 2022.05.29. 10:12:01

@birkamenet:

A költő szavaival élve:,,álmodik a nyomor..,,
Az ukrán sereg legjavát kerítik be az oroszok keleten, az ukrán hátországban pedig gyakorlatilag azt lőnek szét amit akarnak.

midnight coder 2022.05.29. 10:15:11

@birkamenet: "Az EU nem lesz hülye se a saját számlájára újjáépiteni fél Ukrajnát, se hogy futni hagyja az évszázad legnagyobb háborús bűnösét."

Ukrajnát senki nem fogja újraépíteni. Nagyjából addig tart a hasznossága, amíg háborúznak a ruszkikkal. Utána az EU-nak az lesz az érdeke, hogy a munkaképes ukrán polgár az EU-ba menjen dolgozni, hogy kiváltsa a nyugdíjba ment nyugati melósokat - sokkal jobbak erre mint az afrikaiak vagy a közel-keletiek, az ukrán egy generációval később echte német vagy francia lesz, míg az arab generációkkal később is robbantani fog a hitéért. Azon túl még az ukrán földterület lesz érdekes a nyugati cégek számára, hogy GPS vezérelt traktorokkal, minimális munkaerőfelhasználással sok-sok kaját termeljenek.

CSOKKI MÁLNA 2022.05.29. 10:15:49

@midnight coder: A deep state department szándékosan provokálta ki ezt a háborút. Azt gondolták, hogy az orosz támadás által kiváltott szankciók megingathatják Putyin helyzetét. Hát nem jött be..

midnight coder 2022.05.29. 10:18:29

@birkamenet: Az elmúlt 100 év legnagyobb háborús bűnösei pedig a mindenkori amerikai elnökök voltak. Kezdve azzal, amikor atombombával irtottak civileket a II világháborúban, aztán a vietnami "honvédő" háborújukban napalmmal élve elégetett gyerekek, Irak lerohanása. Az elmúlt 100 évben az amcsik egyszer sem háborúztak úgy, hogy a saját területüket védték, mindig csak "amerikai érdekeket" védtek. Azaz pont olyan agresszorok voltak, mint most a ruszkik.

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2022.05.29. 10:20:13

@midnight coder:

Kb inkább ez várható ... világosabban látod a helyzetet.

DarthVader 2022.05.29. 10:21:21

Hm. Csak a szokásos: az összes nyomoronc jobboldali Orbánkényztető barom most Putyint kényezteti. Az is hülye, aki vitába száll velük. Vitatkozni csak azzal lehet, akire érvekkel és tényekkel hatni lehet.

midnight coder 2022.05.29. 10:23:35

"Orosz-pártiak általában a nagyon konzervatív felfogású, vagy magukat sikertelennek tartó emberek, leggyakrabban ők egy katonás parancsuralmi rendszerben éreznék jól magukat. "

A fene sem akar parancsuralmi rendszert. De azt kell látni, hogy ez az USA háborúja Európa ellen.

gigabursch 2022.05.29. 10:26:50

@midnight coder:
A napalmot már Koreában is tolták.

Vietnámban az újdonság a narancs ügynök volt.

midnight coder 2022.05.29. 10:26:57

@DarthVader: Nem nagyon látom hogy érvelnél. Ami viszont tény:
Ezen a háborún ki nyer? Az USA, fõleg az olajpala/gáz üzletág, és általában az olajlobbi. Ki veszít? Európa. És amúgy a megújuló energia lobbi. Mert ez utóbbinak a fő motorja Európa, és ha az megroggyan, akkor ez utóbbinak is lőttek.

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2022.05.29. 10:28:09

@midnight coder:

Inkább ők csak a nevető harmadik, vagy negyedikek ... a pakliban .
Éppen ezért értelmes EU / Oroszok / Ukránok békét kötnének.

Részleges veszteségekkel is, hogy na más nyerjen nagyot a végén mindjáuk kárára.

midnight coder 2022.05.29. 10:31:20

@TanBá: Ez az egész történet arról szól - ahogy az összes háború - hogy valakik nagyot akarnak nyerni mások kárára. És nyernek is.

nemecsekerno_007 2022.05.29. 10:37:24

Az alapvető kérdés, hogy ki nyer és ki veszít ezzel a cirkusszal?

Minden más csak olyan lelkizés amit a két oldal háborús propagandája gerjeszt.

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2022.05.29. 10:38:40

@midnight coder:

Nem mindig ... néha csak figyelem elterelés ... a belső dogokról és belső politikai rendszer rothadásáról.

... de persze alapvetően ettől még igaz amit felvetettél.

Jelenleg USA / Kína / + néhány olajállam nyerésre áll

Eu / Oroszország / Ukrajna és a búzából élők meg vesztésre.

nemecsekerno_007 2022.05.29. 10:41:39

@Boldeone2: Orosz olaj rossz, szaudi olaj jó.
Két láb rossz, négy láb jó.

Argus_ 2022.05.29. 10:45:03

Exkalálódik majd a háború, mégpedig épp Kelet-Európa felé, ilyen módon:
.
mizantroop.blog.hu/2022/05/28/megtamadhato_egy_nato-tagallam
.
NATO-tagállamot fognak támadni. Egy-két éven belül.

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2022.05.29. 10:46:15

@nemecsekerno_007:

Ja ... de maguk az amerikaiak is egyfajta Orwelli mese világban érnek már. Egyedül filmekkel tudják elterelni az emberek tudatát attól, hogy a rendszerűk UTÓPIKUS és rohadt, akárcsak minden ami azzá válik, ha abszolút hatalomra és kizárólagosságra törekszik.

Kell az agymosás, hogy védd a HAZÁD több ezer, vagy tizezer kilométerre más államok területén .
Mint mi a II. VH-ban a Don Kanyarban ... mennyi is az kb ? 1500 km?

B0risz 2022.05.29. 10:46:41

@DarthVader: na igen, legtöbbjük valami frusztált kis p.cs, aki max .jpg-n látott puncit. A legjobb mikor 100 másik blogban tételesen cáfolva lettek, de a kis incelek a 101-ben kezdik elölről a konteós dezinformációt. Mintha fizetnének nekik ezért.

chrisred 2022.05.29. 10:51:46

@CSOKKI MÁLNA: Szerintem semmit, mert csak az 1983-as puccsról tudhat, amikor az egész ottani kormányt kivégezték a puccsot elkövető katonák. akkor mintegy két hónapig tartózkodtak amerikai katonák Grenadában, se előtte, se utána nem voltak.

chrisred 2022.05.29. 10:52:52

@CSOKKI MÁLNA: A gyíkemberek vették át az uralmat Putyin agya felett, ők provokálták ki a háborút.

chrisred 2022.05.29. 10:59:34

@midnight coder: "Kezdve azzal, amikor atombombával irtottak civileket a II világháborúban,..." Vajon hány civilt öltek meg a japánopk Kínában, mielőtt megtámadták volna Pearl Harbort? Csak a nankingi mészárlás alatt több civil halt meg, mint a hányan a két atombomba áldozatai voltak. A kínai kommunisták által támogatott Vietkong támadta meg Dél-Vuietnamot, szóval az tényleg honvédő háború volt.

(Ja, Hawaii és Midway is az ő területük volt.)

B0risz 2022.05.29. 11:00:09

@CSOKKI MÁLNA: majd biztos lesz erről egy fergeteges orosz film. Azt legalább nem kell majd letorrentezniük az orosz moziknak, ha vetíteni akarják.

chrisred 2022.05.29. 11:00:42

@midnight coder: Nem, ez a Kreml (azaz Ázsia) háborúja Európa ellen.

nemecsekerno_007 2022.05.29. 11:02:10

@TanBá: Ez a háború is az erőforrások feletti kontrollért folyik, csak sokkal kifinomultabb a propaganda.
A globális tőkének gazdatestre van szüksége és mivel egyre több a felhalmozott tőke és egyre kevesebb a gazdatest, ezért konfliktusokat generál.
Mert amúgy a pénz csak papír ha nincs befektetve bányákba, infrastruktúrába, fegyverekbe, technológiába, emberekbe.

chrisred 2022.05.29. 11:02:49

@midnight coder: "Ez pontosan így van. Azt kell nézni, hogy ki nyer a folyamatban és ki bukik. Máris tudod, ki szervezte a bulit."

Kivételesen ennek van igazságtartalma, csak meg kell nézni az orosz állam bevételeinek növekedését.

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2022.05.29. 11:03:22

@chrisred:
Simán megtehették volna az Amcsi politikusok, amit akkor az atomtudósok többsége javasolt már.
Valami néptelen helyen robbantani Japán közelében az atomot ... Megtehették volna, hpgy valami néptelen erdős hegytetőn letarolják a fákat 20-30 km-es körben, vagy egy Tokióhoz közeli lakatlan szigeten üveget olvasztanak a kőből és homokból. Azt is megértették volna a jappóók.

chrisred 2022.05.29. 11:06:38

@TanBá: A japán propaganda elhallgatta volna.

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2022.05.29. 11:09:01

@nemecsekerno_007:

Persze, ebben is igazad van alapvetően, de amit jómagam írogatok az sem elhanyagolható.

Az USA gazdasága és pénzügyi gazdagsága már már csak egy blöff.

Hol van már az arany fedezet ??? Sehol ... Igazából semmiféle fedezetük sincs, csak a HIT és az ELHITETÉS ....

Tehát jómagam senkinek sem szurkolok, hogy nyerjen .... mert egyik sem érdemli meg . Igazából az Oroszok leválása a nemzetközi pénzügyi Blöffről is eredmény lenne a Jövő szempontjából. .... Tehát van némi emberi humanitárius haszna is - nagyon a magaslatokból nézve - a dolognak.

nemecsekerno_007 2022.05.29. 11:12:09

@chrisred: Hogy tévedhetsz ekkorát.
Ez Oroszország háborúja az érdekszférájáért, ahol az EU brekkencsével verte az USA az ukrán csalánost kb. 20 éven át.
Az erőforrások pedig amiből a profit származik/származhat az ukrán:
- mezőgazdasági termékek
- krivoj rogi vasérc
- földgázkészletek
- újjáépítés

Másodsorban - az Putyin-rendszer bukása esetén - a végeláthatatlan orosz nyersanyagkészlet.

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2022.05.29. 11:12:24

@chrisred:

Ez már a katonai hírszerzás feladata lett volna, hogy ne tehessék meg. Meg a jól kiválasztott célpont. Például Tokióval szemben vagy egy félsziget gyéren lakottan. Ott robbantani ... Egész Tokió laksossága látta volna ... elhallgatni lehetetlen lett volna ...

chrisred 2022.05.29. 11:23:54

@nemecsekerno_007: Hogy tévedhetsz ekkorát..
Ez Oroszország háborúja az európai érdekszféra terjedése ellen. Az ukránok csatlakozni akartak az európai gazdasági közösséghez, Putyin inkább kinyírja az utolsó ukránt is, csak hogy ezt elkerülje.

Igen, az ukránok ezeket hozták volna be a közösbe az uniós társulási szerződéssel, Európa pedig tőkét, szakértelmet és technológiát adott volna cserébe. Putyin lényegében kivégezte a donyecki oligarchák klánját, akik akkoriban Ukrajna gazdaságát uralták (míg Janukovics a politikai hatalmat), azzal, hogy megtiltotta a társulási szerződés aláírását.

nemecsekerno_007 2022.05.29. 11:35:50

@chrisred: Nem, ez az USA geopolitikai narratívája. Az EU pedig azért vállalta a a hasznos hülye szerepet mert valszeg az USA finoman jelezte, hogy ha nem vagytok együttműködőek, akkor a jövőben nem védünk meg Oroszországtól.

Tamáspatrik 2022.05.29. 11:41:13

@bordon: Amiket Ukrajnáról írsz, annak semmi köze az orosz agresszióhoz, kb. olyan, hogy ott van Albánia, megérdemelné, hogy elfoglalják, mert annyira "béna". Ez éppolyan marhaság, mint az amerikázás. Nem unalmas ez a lemez? Már rég lekerült a slágerlistáról. Városi mítoszok tömkelege, de nincsenek mögötte kemény TÉNYEK. Mai népköltészet az egész.

chrisred 2022.05.29. 11:41:28

@nemecsekerno_007: Ilyesmit csak Trump jelzett, de ő az amcsi olajlobbi embere volt. Európa számára Ukrajna természetes gazdasági partner, sokkal inkább, mit az USA számára.

Tamáspatrik 2022.05.29. 11:42:30

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "A dél-afrikjai négerek sokkal jobban éltek afehérek rassszista uralma alatt, mint a sozmszédos néger államok lakossága. S lám, mégis fellázadtak." Micsoda marhaságokat írsz, fogalmad sincs Dél-Afrikáról.

Tamáspatrik 2022.05.29. 11:46:40

@Medgar: Tessék vitatkozni a tényekkel.

Tamáspatrik 2022.05.29. 11:51:13

@TanBá: Ún. nagypolitikára szükség van, ha úgy tetszik szükséges rossz. A ravasz politikusok természetesen mindig is becsapják az emberek egy jó részét, ez mindig is így volt. Valaki mindig rosszul jár, ez elkerülhetetlen, viszont el lehet bla-bla szövegekkel takarni.

Tamáspatrik 2022.05.29. 11:53:21

@CSOKKI MÁLNA: "az usákok nem kezdtek el kavarni a térségben" Ez mit jelent pontosan, hogy "kavarni"? Mindenki kavar mindehol, próbálja az érdekeit érvényesíteni. Ez nem ok egy háborúra.

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2022.05.29. 11:53:38

@Tamáspatrik:

Persze, de lehetne az kontrollálni és megfelelő keretek közé szorítani. Adtam is már rá példát:

Fórum » Politika, közélet » Aktuálpolitika »
Párthatalom Nélküli Állam
forum.index.hu/Article/showArticle?t=9248198

A Párthatalom Nélküli Állam egy utópia, vagy megvalósítható gyakorlat lesz a közeljövőben? Rövid lényege: Pártok csak törvényeket készítenének elő, de azt párton kívüliek 10-20 ezres tömege szavazná meg elektronikusan.
Hozzászólások sorrendje:

Tamáspatrik 2022.05.29. 11:54:59

@CSOKKI MÁLNA: Ez már Ronald régen volt :)) A mai amerikai kormányzatnak ehhez mi köze?

Tamáspatrik 2022.05.29. 11:56:09

@midnight coder: "Ebben a történetben az agresszor kérdése nem annyira egyszerű. Ezt még a magyar kormány is elismeri, hogy az agresszor Oroszország. Ezt mindenki tudja, ne kezdjünk már ezen vitatkozni.

Tamáspatrik 2022.05.29. 11:58:09

@midnight coder: "Ahogy az ukrán és az amcsi is. Csak az előbbinek nincs itt média hátszele, az utóbbinak meg van." Abból nem következik, hogy ha az orosz propaganda por és hamu, akkor az ukránt el kell fogadni. Ez logikai bakugrás lenne. Az amerikai, orosz és ukrán propagandán kívül van még több féle.

Tamáspatrik 2022.05.29. 11:58:58

@midnight coder: "Azt kell nézni, hogy ki nyer a folyamatban és ki bukik. Máris tudod, ki szervezte a bulit." Ez a magyar rafkós ész, ami mindent túlbonyolít. Ennyi.

Tamáspatrik 2022.05.29. 12:00:03

@nemecsekerno_007: Lenin is megmondta, hogy a harc a világ újrafelosztásáért folyik az imperialisták között. Lenin jó tanítványa vagy, most megkapod tőlem a bolsevista emlékérmet, gratulálok.

Tamáspatrik 2022.05.29. 12:00:56

@TanBá: "Valami néptelen helyen robbantani Japán közelében az atomot ... Abszolút egyetértek, én is írtam már hasonlót.

arthurthedent 2022.05.29. 12:04:08

@TanBá: "Tudomány nem egyenlő természet tudománnyal."

"Áltudománynak (pszeudotudománynak) az olyan gondolatokat, eszmerendszereket, elgondolásokat nevezzük, amelyeket (mai) művelőik tudományként határoznak meg, de a tudomány fogalmának nem felelnek meg. (Leggyakoribb hibájuk az empirikus igazolás hiánya. Lásd: tudományos módszer.)"

Csak a természettudományok esetében van tudományos módszer meg empirikus igazolás, más tudományok esetében nincs. Az áltudomány csak a természettudományok utánzásával lehet valami, mert csak ott vannak feltételek, amiknek meg kell felelni.

Ha utánzod a fizikát vagy a biológiát, az áltudomány, ha utánzod a filozófiát az csak simán rossz filozófia.

"Már csak azért sem mert a természet tudományok közt is vannak áltudományok, részben, vagy akár ha szigorúbban nézzük egészben is. (( MATEMATIKA??? !!!))"

Az természettudományok közt nem lehet áltudomány, hogy lehetne? Az áltudomány nem tudomány. A matematika meg nem természettudomány, ezt felfoghatnád végre.

Tamáspatrik 2022.05.29. 12:05:05

@TanBá: "Az USA gazdasága és pénzügyi gazdagsága már már csak egy blöff." Mért hiszed ezt? Az összes tudományos területen az élen vannak, bár Kína már feljött hozzájuk. Ott van a high-tech Szilícium völgy, egész Kalifornia, Houston, filmiparban is az elsők. Más kérdés, hogy szelektív bevándorlással, agyelszívással és környezetpusztító energia ipar árán, jelentős társadalmi feszültségekkel. Ahhoz képest talán blöff, hogy mindig ők vannak a címlapon, annyira nem erősek már és túl nárcisztikusak.

Tamáspatrik 2022.05.29. 12:07:36

@chrisred: Így van, az oroszoknak kedvez a gáz és kőolaj világpiaci árának növekedése, részben ők idézték elő a gázszállítások visszatartásával még tavaly ősszel. Nem sokkal lennének Ukrajnánál fejlettebbek az olaj és gáz nélkül.

bordon 2022.05.29. 12:11:39

@Tamáspatrik: Az amerikázás nagyon is releváns, ugyanis mióta az USA felhagyott az izolacionista politikájával azóta lelkesen beavatkozik a világon mindenhol az érdekei védelmében. Latin-Amerikában meg már előtt is ők fújták a passzátszelet.
Oroszország most semmi mást nem trsz mint amit Amerika is tenne, ha a szomszédjában egy ellenséges nagyhatalom katonai expanziót folytatna.

Hallgasd meg Wesley Clark tábornok beszédét a 7 countries in 5 years címűt youtubeon. Akkor ő őszintén elmondta, hogy az amerikai elit ki akarta használni a hatalmi vákuumot, amit a Szovjetunió felbomlása és Oroszország gyengélkedése okozott. Emiatt a világ borzasztóbb hely lett, mint a hidegháború alatt, pedig akkor is ment a nagyüzemi öldöklés.

Senkit se érdekel, amikor amerikaiak bombáznak rommá európai országokat és szakítanak el területeket belőle (Szerbia) vagy amikor Amerika legnagyobb barátja, Szaúd Arábia folytat népirtást a jemeniek ellen.

Ukrajna nem szimplán béna, hanem a rogue state, banditaállam. Terrorizálja, fenyegeti Magyarországot. Halállal, fegyverrel, olajellátás szabotálásával.
A szaúdi és amerikai olajhoz és földgázhoz sokkal több emberélet tapad, azokat mégsem embargózzák.

arthurthedent 2022.05.29. 12:16:47

@TanBá: "Ja ... de maguk az amerikaiak is egyfajta Orwelli mese világban érnek már. Egyedül filmekkel tudják elterelni az emberek tudatát attól, hogy a rendszerűk UTÓPIKUS és rohadt, akárcsak minden ami azzá válik, ha abszolút hatalomra és kizárólagosságra törekszik."

Ebből azért három dolog leesett nekem:
1) Soha nem jártál amerikában, ugye?
2) Nem is érted meg az angol beszédet, ugye?
3) Nem tudod mit jelent az a szó, hogy utópikus... :D

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2022.05.29. 12:20:17

@arthurthedent:

Attól tartok hogy Te nem tudod helyesen felfogni, hogy mi a tudomány és mi nem az és mi az áltudomány. Ráadásul még jól is idézed, de még sem veszed észre miben hibázol.

Egy rakás mai tudományterület tudománynak állítja magát holott nem felel meg a TUDOMÁNYOS MÓDSZERTAN előírásainak. Lásd igen politika, jog, teológia .. stb ...

Már hogyne lenne más területeken lehetőség empirikus bizonyításra? Van . Elég egy példa a Filozófia teljes egésze áltudomány, de belőle a Tudományfilozófia már kevésbé az. Eleve a te érvelésed (pontosabban érvelési próbálkozásod) is tudományfilozófiával történt

MAXVAL birсaman közíró (cenzúrázott) · http://bircahang.org 2022.05.29. 12:21:07

@Tamáspatrik:

Mi ebben a marhaság?

S akivel nmem értesz egyet, azt kitiltod?

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2022.05.29. 12:27:38

@Tamáspatrik:

Ez nem hit ... tény ... A pénzügyi rendszert kisajátították és az ma már Blöff csak ... akárcsak a tőzsdézés ... Nincs mögöttük teljese, sem részleges fedezet sem ... Ha átvenné a világ más részén bárki alternatív pénzügyi rendszerrel az irányítást 5 éven belül ... koldusbotra jutnának ..

CSOKKI MÁLNA 2022.05.29. 12:35:40

@B0risz: Folyamatosan akcióztak Grúziában, Kazahsztánban Beloruszban az amerikai titkosszolgálatok ,deeo state hálózatok. Ukrajna tele volt Nato összekötőkkel, kiképzőkkel, szakértőkkel..Egyszer el kellett szakadnia a cérnának..

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2022.05.29. 12:49:06

@Tamáspatrik:

Kell a Bernard Madoff botránynál ( 2008!!! ) erre nagyobb bizonyíték?
Aligha. Bernard Madoff a NASDAQ részvénypiac korábbi elnöke is volt és meddig is csinálta???
Hány évtizedig??? Az USA pénzügyi felügyelete mellett persze.

bordon 2022.05.29. 12:57:24

@Tamáspatrik: Ukrajna meg még még szegényebb lenne, ha az oroszok vezetékei nem ott futnának, amik után tranzitdíjat lehet szedni. Ez Ukrajna egyik fő bevételi forrása, hogy sápot szednek a kereskedelmen. De még így is minden télen hisztiztek, megtagadták a fizetést az orosz gázért, lopták a nyugatra futó vezetékekből a gázt, követelték, hogy a románok, szlovákok, magyarok küldjenek nekik vissza gázt. Ja és a nyugatiak által támogatott puccsig és háborúig fillérekért kapták az ukránok az oroszoktól az energiahozdozókat. Aztán verték az asztalt az ukránok, hogy miért emeli a vilagpiaci árhoz közelítve a gáz és olaj árát az orosg partner.
Ezt a banditizmust kerülte volna ki az Északi Áramlat 2 vezeték. Emiatt van az egész cirkusz, Ukrajna elesett volna a tranzitdíjak nagy részétől, ezzel csődbe mentek volna, ugyanakkor Amerika nem engedhette, hogy az orosz-német tengely erősödjön, Európa energiaellátása hosszú távon az oroszokkal való együttműködést eredményezze. A német ipari potenciál megfejelve az olcsó orosz energiahordozókkal az angolszász hatalmak számára félelmetes jövőképet festett. Nem csak a demokraták, de a republikánusok is rettegtek ennek eshetőségétől.

Most Európában három tábor van. Az amerikaiakat feltétel nélkül kiszolgálók tábora: UK, Lengyelország, Balti-államok, Románia, Ukrajna. Ők azok, akik simán vágóhídra mennek, ha a nyugatiak ezt kérik tőlük, be vannak félemlítve azzal, hogy lerohanja őket az orosz hadsereg, holott NATO tagok, így ennek valószínűsége minimális.

És van a Németország köré csoportosulók tábora (Ausztria, Magyarország, Franciaország), akik nem akarnak tátott szájjal a faszerdőbe rohanni, rituális öngyilkosságot elkövetni a NATO csatlósaként és eléggé ismerik az ukránokat ahhoz, hogy ne áldozzák fel magukat értük.

Van egy harmadik csoport is, akik teljesen ki akarnak maradni a hisztiből, semmilyen szankciót nem vezettek be az oroszokkal szemben. Ők a törökök és a szerbek.

neko1967 2022.05.29. 13:20:38

Azoknak mondom, akik szerint az USA kavarja Ukrajnában.

Az orosz történelem könyvekben az van, hogy 56'-ban Magyararországon a CIA biztatására a magyar nácik lázadtak fel, nem a magyar nép ....

atomic power 1986DucaDuca 2022.05.29. 13:26:43

@Boldeone2:

„- A muszka fog elbukni hosszú távon , a NATO országok kb 30x nagyobb GDP- t kèpviselnek , kb 20x nagyobb hadiköltsègvetès, jóval fejlettebb technológiailag, mindenben”

Az USA és az EU összesített GDP-je PPP alapon 2021-ben kb. 43 billió dollár volt, Oroszországé pedig 4,4 billió dollár. Ez kb. 9,8-szeres különbség az előzőek javára. Ne a nominál GDP-t nézd, mert az ebben az esetben nem mond semmit! A PPP alapon számolt GDP-nél is meg kell nézni, hogy annak mekkora részét teszi ki a szolgáltatási szektor, szemben a nyersanyag,- energia- és ipari szektorhoz képest. Háború esetén ez utóbbiaknak van döntő szerepe, s nem a szolgáltatási szektornak. Ha leválasztjuk a szolgáltatási szektort, akkor Oroszország a világgazdaságból 6 százalékot szakít ki.
Ne a szolgáltatásokkal felhabosított nyugati GDP-ből indulj ki! Egy háborúban ezerszer fontosabb
az élelem, a nyersanyag, az energia, mint a szórakoztatatásból, pénzügyi szolgáltatásból keletkező GDP.

Nem véletlen, hogy a Stockholmi Nemzetközi Béke Kutatóintézet stratégiai besorolása szerint az orosz globális gazdaság és katonai erő az USA után a második a világranglistán.

„Az orosz annyira szegèny ország , hogy 38 milliós Kanada nagyobb nominál GDP produkál, hogy tudna a nyugati világgal versenyezni, egy gazdasági háborúban?”

A szolgáltatási szektor az Egyesült Államok gazdaságának nagyjából 77%-át, az EU gazdaságának pedig 70%-át teszi ki. Kanadában is hasonló lehet az arány. A szolgáltatások a kínai GDP hozzávetőleg 53,3%-át teszik ki, az orosz GDP-nek 56,7%-át. Mindez azt jelenti, hogy a nyugati gazdaságok jelentős mértékben túlértékelődnek. Oroszország sok olyan alapvető árucikket állít elő, amelyek a globalizált termelési láncok részei. A világ legnagyobb olajexportőre volt az utóbbi évekig. Oroszország a búza egyik legnagyobb termelője, amely a legfontosabb élelmiszer. Oroszország ellenőrzi a világ búzaexportjának mintegy 19,5%-át, a nikkel 20,4%át, a félkész vas 18,8%-át, a platina 16,6%-át , a fagyasztott hal 11,2%-át.

„Egy a fejlődès útján elbukott társadalomról van szó, elég csak megnèzni az elmúlt 7 èvet : teljes egy helyben járás”

Ez alatt az idő alatt Oroszország átprogramozta a teljes gazdaságot, szankcióállóvá tette.

„Vègül, az oroszoknak sem lesz más lehetősège, mint elfogadni a való világ realitásait ès demokratizálódni”

A világ realitása pedig a következő: A kínai és orosz gazdaság együttes teljesítménye PPP alapon és a szemfényvesztő, túlértékelt szolgáltatásokat leszámítva a globális gazdaság körülbelül 35%-át képezi. A Nyugat a világ népességének csak körülbelül 13%-át teszi ki, Kína és Oroszország együtt körülbelül 20%-át. Az emberiség körülbelül kétharmada „el nem kötelezett” marad, ezt a pozíciót a legtöbben szeretnének is megtartani. Az olyan jelentős országok és névleges amerikai szövetségesek, mint India és Szaúd-Arábia, különösen hangosan megtagadták az ukrajnai konfliktusban való részvételt. A relatív gazdasági erő a Nyugat és Oroszország-Kína között sokkal kiegyenlítettebb, mint sokan gondolják.

A hidegháború elején a világ GDP-jének több mint 50%-át a Nyugat adta – az Egyesült Államok uralta a globális gyártást és hatalmas éves kereskedelmi többletet produkált –, a Nyugat ma gyengébb, és fő ellenfelei erősebbek, mint amilyen a kommunista blokk volt 1948-ban.

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2022.05.29. 13:34:11

@atomic power 1986DucaDuca:

Eleve fura ez a KokaKola-PepsziKóla szerű műbalhé szembenállás. Ellenségkép képzés és HAMIS DILEMMA szerű dolgok tömege .

kvadrillio 2022.05.29. 13:48:57

Orbán jó vezető. Sok dolgot nagyon jól csinál. DE ! TÚL NAGY A RONGYRÁZÁS ! TÚL SOK A NAGYON GAZDAG ! TÚL SOK A HARÁCSOLÓ ! EZEK....A FELSOROLTAK, A 30 ÉV ALATT ÓRIÁSI SOKMILLIÓS LÉPTÉKKEL HALADTAK ELŐRE FELJEBB ÉS FELJEBB !!! ÉS TÚL SOK AZ A 99 %-----, AKIKNEK ORBÁN AZ ELŐRÉBB, FELJEBBJUTÁSBAN CSAK 1...-, EGY LÉPÉST ENGEDÉLYEZETT !!!!! HA EZEN NEM VÁLTOZTAT, A 30 ÉV ELVESZETT IDŐ VOLT ÉS NEM MARAD MÁS UTÁNA CSAK A NYOMOR, A NIHIL. EZÉRT KÁR VOLT IDŐT PAZAROLNI....nameg BÉKAMENETET IS !!!!!

kvadrillio 2022.05.29. 13:50:03

@kvadrillio: SZEKA-BA MENT VÓÓÓNNNNA DE KIREKESZTETTEK ! nem gond, moderátorcsere kőnnnne sürgőőőőssen !!!!! :O)))))

nemecsekerno_007 2022.05.29. 14:02:37

@chrisred: Oroszország is az EU természetes gazdasági partnere.
Illetve az lenne ha az USA nem rángatná a pórázt.

nemecsekerno_007 2022.05.29. 14:06:19

@Tamáspatrik: Én nem írtam semmiféle imperializmusról, ezt te írtad meg Lenin.
Újrafelosztásról se írtam. Megint ez az összemosás.

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2022.05.29. 14:09:50

Az áltudományos POLITIKÁNAK eléggé sok helyen fontos az ELLENSÉGKÉP képzés. Mert eléggé sok dolog csak úgy működik igazán. Persze nem igaz dolgok, hanem inkább a károsak és az átverések.

Aztán ha már van ellenségkép .... hát ellenség is akad.

bordon 2022.05.29. 14:28:21

@neko1967: Az amerikai történelemórákon tanítják, hogy be lett ígérve az, hogy amerikai ejtőernyősök minden pillanatban érkezhetnek, tessél kitartani, harcolni?

Szuezi háború sajnos pont akkor esett meg, így ugyanúgy eladták Magyarországot a nyugatiak, mint 11 évvel korábban Jaltában.

Leylandi 2022.05.29. 14:41:53

@Tamáspatrik: "Agresszor iránt különben sincs empátia, a két fogalom kizárja egymást."

Aha, kivéve, ha az USA bombáz földig egy-egy országot, mi? Mert az viszont jogos, szerintetek!?
Pffff. Mégegy bérblog :-( Amerikának ez a kiberháborúja már kezd az agyamra menni.

chrisred 2022.05.29. 14:44:40

@MAXVAL birсaman közíró (cenzúrázott): A Krím eddig szóba sem került, de igen, a Krím jogilag Ukrajna része.

chrisred 2022.05.29. 14:46:24

@CSOKKI MÁLNA: Ahogy nálunk is itt van az orosz kémbank. A titkosszolgálatok így működnek.

chrisred 2022.05.29. 14:48:19

@nemecsekerno_007: Lehetne az, de Oroszország inkább gyarmatosítaná Európát, mint hogy egyenrangú üzleti partnerként tekintsen rá.

11110000 2022.05.29. 14:52:03

"Oroszország lakossága több mint háromszorosa Ukrajnának"
Nem.
UkrajnáÉnak.

"mindig többféle célkitűzései vannak"
Nem.
Többféle célkitűzése van.
minimumcélok egybe
Tanuld meg legalább alapfokon az anyanyelvedet.

"hadserege pedig a világ második legerősebbje"
Eleinte ők is ezt hitték. Aztán kiderült, hogy mégsem. Mellesleg a kínai azért eddig is necces volt.

Hát eddig olvastam. Aki még ahhoz is hülye, hogy az anyanyelvét megtanulja, meg írni megtanuljon, azt nem érdemes olvasni.
És egy ilyen ökör akar észt osztani, pedig maga is jelentős adományokra szorulna belőle.

chrisred 2022.05.29. 14:53:28

@MAXVAL birсaman közíró (cenzúrázott): Történelmi emlék. Mint az is, hogy a Krím valaha Oroszország része volt.

midnight coder 2022.05.29. 14:54:33

@neko1967: Az olaszoknál meg mai is legitim parlamenti párt azok a kommunisták akik akkor helyeselték. És ha körbenézel Európában, nem ők az egyetlen szélsőbalos párt.

midnight coder 2022.05.29. 14:56:04

@chrisred: Igazából szerintem az a történelmi emlék, hogy a Krímet valaha a Hruscsov elvtárs egy rossz éjszaka után az ukránokhoz csatolta. Amúgy meg ukránok és történelem? 30 éve léteznek.

chrisred 2022.05.29. 15:00:07

@midnight coder: Persze, az is történelmi emlék, ahogy az Ukrán SZSZK is. Ukrajna jelenlegi határait nemzetközi szerződések garantálják.

midnight coder 2022.05.29. 15:08:27

@Tamáspatrik: "Ez a magyar rafkós ész, ami mindent túlbonyolít. Ennyi."
Ez a realitás. Ezen a szinten szerintem már nincs sok szerepe a véletlennek. Érdekek vannak, és olyan emberek akik ezeket tűzön-vízen át érvényesítik.

chrisred 2022.05.29. 15:12:23

@midnight coder: Azt még az Izrael által épített fal is.

Buchhalter 2022.05.29. 15:20:32

@Boldeone2: ennyi baromságot összehordnai kis önjelölt szakértőcske! Nógrádi György szinte mindennap riportol a háborúról semlegesen!Te pedig ész nélkül szajkózod az USA-angol proganda butaságait! Oroszország vesztésre áll? Tényleg? Folyamatosan foglalja el az ukrán városokat! Pénteken sírva vallotta be Zelinszkij hogy csak azon a napon cirka 500 ukrán katona halhatott meg! Nógrádi és értelmesebb szakértők szerint az Ukrán hadsereg vesztesége alsó hangon is 20-22 ezer halott katona.10 ezer hadifogságban és 20-25 ezer sebesült a harmada megnyomorodott. Németország, Franciaország és Olaszország felfüggesztette a fegyverszállításokat. Orosz gazdaság : érdekes a rubel erősebb mint februárban volt. Azokat az ukránokat véded akik hazánkat állandóan fenyegetik és már nem kérnek , hanem mindenkitől követelnek pénzt és fegyvert. Mire föl? Oroszország nem hülye : a Nato határait nem fogja megtámadni,de az érdekszféráját vasmarokkal megőrzi. Az USA hatalmas államadóssággal és szőnyeg alá söpört belső gondokkal küzd. 3 millió amerikai fedél nélkül , másik 33 millió tb biztosítás nélkül. A covid legtöbb halottja náluk volt 1 millió halott. Szóval a helyedben nem temetném annyira Oroszországot és az átlag ukrán nem angyal, hanem a régió egyik legkorruptabb nemzete.Ideje megegyezniük az orosz medvével és ügyesen kifarolni a szarkeverő USA markaiból. Különben még több tízezer ukrán srác hal meg értelmetlenül. Zelenszkij ha így folytatja nem sok jövője van.

nemecsekerno_007 2022.05.29. 15:51:42

@chrisred: Na ez a feltételezés. Egy 140 milliós ország gyarmatosítana egy 500 milliósat úgy, hogy a gazdasági ereje kb. egy spanyol gazdaságnak felel meg. Hihető. :))))))))))
Egyébként is, ez tárgyalás kérdése, aminél persze figyelni kell arra, hogy ha ilyen törekvései lennének az oroszoknak akkor az nagyon ne érje meg nekik.
Egyelőre az angolszász világ és az EU mászott bele az oroszok érdekszférájába, az USA geopolitikai érdekei miatt, szóval kurva messze vagyunk attól amit te itt haluzol.

nemecsekerno_007 2022.05.29. 15:53:49

@Buchhalter: És hős nemzetként tekintenek az ukránokra pedig csak tájszólásban beszélő oroszok.
Az erdélyi magyaroknak meg nem jár szerintük autonómia mert ők románok.

gtri 2022.05.29. 16:41:03

@Buchhalter:
"Különben még több tízezer ukrán srác hal meg értelmetlenül."

Ez ugye érvényes arra az esetre is, ha bárki megtámadná Magyarországot.
Nem annak lenne igaza, aki az utolsó töltényig harcolna a magyar területekért, hanem annak, aki szerint azonnal le kell
tenni a fegyvert, hiszen így sok értelmetlen halál és rombolás elkerülhető lenne.

Írjuk be a tákolmányba, hogy Magyarország védelmi politikája az azonnali megadáson alapul. :)

Nemrég volt egy közvéleménykutatás arról, hogy a magyarok hány százaléka lenne hajlandó harcolni Magyarországért. Sok azt mondták, hogy harcolnának. Pedig a "tegyék le az ukránok a fegyvert, mert csak értelmetlenül halnak meg" elvet hirdetők szerint nagy hülyék azok kik így válaszolnak. Annak van igaza szerintük aki nem harcolna. A harc csak rombolást és halált hozna.

Megnézném azt a magyar hadbíróságot amelyik egy háborúban elfogadja ezt az "érvelést". :):):)

chrisred 2022.05.29. 16:53:04

@nemecsekerno_007: Pont erről szól az embargós politika. Bebizonyítani az oroszoknak, hogy a katonai erejük Európában semmit nem ér, tehát hiába próbál a katonai fölényre hivatkozva gazdasági előnyökhöz jutni.

Senki nem mászott bele az oroszok állítólagos érdekszférájába, csak vannak olyanok, akik nem akarnak ebbe a képzeletbeli érdekszférába tartozni. Nekik nincs szükségük az oroszoktól való függőségre, ezért más szövetségeseket keresnek. Mivel szuverén államok, erre minden joguk megvan.

chrisred 2022.05.29. 16:53:37

@nemecsekerno_007: Ja, a brazilok meg tájszólásban beszélő portugálok.

Ehetetlen Odó 2022.05.29. 16:53:38

A szerző megfogadhatná a saját tanácsát:
Ne keverjük a tényeket a feltételezésekkel...!

arthurthedent 2022.05.29. 16:57:31

@TanBá: "Egy rakás mai tudományterület tudománynak állítja magát holott nem felel meg a TUDOMÁNYOS MÓDSZERTAN előírásainak. Lásd igen politika, jog, teológia .. stb ..."

A természettudományban a tudományos módszertan használata kötelező. Ha nem használja valaki a tudományos módszertant, akkor az nem természettudomány.

A társadalomtudományokban a tudományos módszertan használata nem kötelező. Nincs olyan feltétel, aminek meg kell felelnie egy eszmerendszernek ahhoz, hogy tásaalomtudománynak nevezd. A "jó" és a "rossz" társadalomtudományok egyikében sem kötelező a tudományos módszertan.

"Már hogyne lenne más területeken lehetőség empirikus bizonyításra? Van ."

Nem "empirikus bizonyítás", hanem "empirikus igazolás". A természettudományokban kötelező a tudományos módszer és az empirikus igazolás, máshol nem kötelező. Ha a természettudományban hiányzik az empirikus igazolás és a tudományos módszer, akkor áltudomány. Ha a verselemzésből meg a filozófiából meg a politikatudományból hiányzik, akkor nem gáz, mert az ott nem kötelező. Ezért nem is állítja senki, hogy ezek természettudományok.

Nem az a lényeg, hogy "lehetőség van" az empirikus igazolásra, hanem az, hogy KÖTELEZŐ.

"Elég egy példa a Filozófia teljes egésze áltudomány, de belőle a Tudományfilozófia már kevésbé az. Eleve a te érvelésed (pontosabban érvelési próbálkozásod) is tudományfilozófiával történt."

Ja. Érvelési próbbálkozás... :D Megmondom mi a gáz: dedós dolgokat próbálok meg újra és újra elmagyarázni neked és még a legprimitívebb ismeretekkel sem vagy tisztában. Közben viszont olyan iszonyatosan el vagy telve magaddal, mintha valami iszonyat nagy zseni lennél.

Akik olvasák ezeket a hozzászólásaidat azoknak a 96%-a pontosan tudja milyen fogalmatlan vagy és ennek ellenére milyen hatalmas egóval és nagyképűséggel nyomod a sületlenségeket. Nagyon égeted magad. :(

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2022.05.29. 17:17:56

@Buchhalter:

Zelenszkij politikailag .... fura dolgokat tesz ám. Képzetlen. ... A valós világ nem film, hogy valamit elcsesz és leforgatják újra. A felelőssége ebben a konfliktusban, hogy nincs béke ... legalább 45%, ha még az 55% Putyiné is. Minél tovább tart a háború, annál több hibát vét és annál inkább meg fogják unni a ripacskodását.

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2022.05.29. 17:24:41

@arthurthedent:

"A társadalomtudományokban a tudományos módszertan használata nem kötelező."

Most röhögtem egy nagyot :-))) Hahahahahaha . Bruhahahahaha

Te nagyon hülyének nézel másokat??? Ki veszi ezt a kamut be szerinted???

Olyan is van , hogy HELYES ÉRVELÉS szabályai. Ami azt sem tartja be, az sem tudomány. Be kelene tartani, mindenhol, ami tudománynak nevezi magát. Csak ez egy átverés és pont azért hogy a teológia, politika, jog, filozófia 80%-a és a pszichológia 80%-a ... tudománynak állíthassa magát -bármilyennek - holott nem azok.

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2022.05.29. 17:27:52

@arthurthedent:

Kiegészítés és lemaradt: Kodály Zoltán még lehetett régebben a MTA elnöke, ma már nem lehetne, mert van külön MŰVÉSZETI AKADÉMIA. (igen nem művészettudományi akadémia, mert a művészet nem az)

Ami te felsorolsz hibaként azok meg ISMERETEK. Az Ismeretek sem TUDOMÁNY!!!

Kellene még egy Ismeret Akadémia is).

belekotty 2022.05.29. 17:30:34

@Buchhalter: " Németország, Franciaország és Olaszország felfüggesztette a fegyverszállításokat. "

Ezt honnan szedted?

arthurthedent 2022.05.29. 17:34:54

@TanBá: "Olyan is van , hogy HELYES ÉRVELÉS szabályai. Ami azt sem tartja be, az sem tudomány."

Emberek érvelnek. Az emberek meg nem lehetnek "tudomány". :D Amikor egy fizikus helytelenül érvel nem teszi automatikusan áltudománnyá a fizikát. :D

"Most röhögtem egy nagyot :-))) "

Naggyon tudományos beszólásaid vannak. :(

Buchhalter 2022.05.29. 17:39:43

@gtri: rendben akkor menj és halj meg! Lóbáld a szelfi képen az AK-47-est és pár perccel később egy drón szétbasz téged apró cafatokra ha szerencséd van. Ha nem akkor anyád vagy más peches személy életed végéig tologat egy kerekes kocsiban ,mert nincs lábad,de lehet csak a repeszek a szemed vájták ki. Majd kapsz egy plecsnit és ennyi. Ki járt jól? Az aki eladta a semmit se érő fegyvert és az aki a politikai céljaira felhasználta a nyomorult kis életed! Ez a hazámat védem jó kis maszlag. Ja, védem a vezéreim földjeit és pénzét. Na ezért mennek el sokan háborús övezetből. Más érdekeiért minek gyilkoljon le egy másik ágyútölteléket? Koma , túl sok háborús propaganda filmet néztél. Én békepárti vagyok. A halott katonákkal már semmit se tehetsz. Feltámadni nem fognak. Hogy Oroszország volt az agresszor? Hát egyre több vezető politikus szúrós szemmel néz Amerikára és a pincsikutyájára az angolokra.

Boldeone2 2022.05.29. 17:40:29

@Buchhalter: ennyi baromságot összehordnai kis önjelölt szakértőcske! Nógrádi György szinte mindennap riportol a háborúról semlegesen"

- Ennyi baromságot összehordani te kis önjelölt szakèrtőcske! Az általad citált "szakértő" Nógrádi " "professzor úr" èppen olyan szakértő mint volt Stazi- ügynök Spöttli úr: azért fizetik őket hogy hardcore fideszeseknek nyomják putyinista narratívát!
Nógrádi egy fèlművelt ember, pl Feledi Botondhoz kèpest , aki valóban jó egyetemeken tanult ès szakértője a tèmának , sokkal relevánsabb, mint az MTV1 fidesz pènzen bohóckodó migráns-szakèrtőienk !

Te pedig ész nélkül szajkózod az USA-angol proganda butaságait! Oroszország vesztésre áll? Tényleg? Folyamatosan foglalja el az ukrán városokat! "

- Semmit nem tudott eddig szinte vègrehajtani : Harkov tèrsègèben visszaszorulóban vannak , Ukrajna èszaki rèszèből kivonultak , Dèl- Ukrajnában szinten nulla az előrehaladás . Egyedül a Donbassban tudtak valamit előrejutni , de ez mèg nagyon messze áll a győzelemtől. Az ukránok pedig csak ezután kapják meg az egyre fejlettebb hadirendszereket, illetve több százezer katona kikèpzèse folyamatban. Az erkölcsi győzelem már az ukránokè, ráadásul a muszka gazdaság helyzete egyre romlik : kivèreznek a háborúban , idővel

Pénteken sírva vallotta be Zelinszkij hogy csak azon a napon cirka 500 ukrán katona halhatott meg!

- Mi ebbe a problèma? Putyin elhazudik mindent a saját nèpe előtt, sőt, aki az áldozatokról beszèl, az a börtönben találhatja magát !
Ti ezt a rendszert üdvözlitek! Mifèle emberek vagytok?

arthurthedent 2022.05.29. 17:41:08

@TanBá: Most már teljesen összefüggéstelenül írogatsz...

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.05.29. 17:41:55

@Buchhalter: Milyen fegyverszállítások vannak felfüggesztve? Álmodtad?

shakespeare 2022.05.29. 17:42:47

ennyi hülyeséget egy helyben még nem olvastam, le is mentem

Te olyan okos vagy hogy hozzád képest Kissinger kisiskolás

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2022.05.29. 17:42:58

@arthurthedent:

Az emberek meghalnak és a leírt érvelésik bennmaradnak hibásan tudománynak állított áltudományban.

((
Kurt Gödel is halott és a nemteljességi tétele még is megbukott, mert csak áltudomány.
vilagnezet.blog.hu/2021/11/28/godel_elso_nem_teljessegi_tetele_oncafolas_es_hamis_dilemma
))

Veszekedj Te is egy kicsit a matematikusokkal, hogy most tudósok-e, vagy áltudósok?????
Jómagam már megtettem és az értelmesebbje tudja, hogy áltudósok csak valójában. Max segédtudomány amit művelnek.

A jogászok és politikusokkal nehezebb dolgod lenne.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.05.29. 17:44:56

@TanBá: Uncsi vagy ám nagyon, hogy mindenhová beokádod ugyanazokat a hülyeségeidet. Tök mindegy mi egy poszt témája, te mindig az érvelési hibákhoz, áltudományokhoz lyukadsz ki.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.05.29. 17:47:14

@TanBá: A matematikusok áltudósok? Neked teljesen elmentek otthonról? A prímszám kutatás áltudomány?

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2022.05.29. 17:48:15

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Pedig ugyebár kijukadhatnék a pszichovirulógiához is, ami bizonyítja, hogy az emberek hogyan és miért lesznek "zombik" . Ami sok-sok politikus célja és nagyjából el is érik. Aztán a sok-sok zombi elkezdi öldösni egymást ...

Nem jobb a zombi háborúknál egy kis értelem?
Szerintem igen.

arthurthedent 2022.05.29. 17:48:36

@Buchhalter: "Hogy Oroszország volt az agresszor? Hát egyre több vezető politikus szúrós szemmel néz Amerikára és a pincsikutyájára az angolokra."

Attól még Oroszország volt az agresszor. :D

Te... hányan néznek szúrós szemmel Oroszországra? :D

oassasa 2022.05.29. 17:49:35

Mik a tények ?
-
Oroszország egy dologban sáros, szüksége volt Krímre , mert ott állomásozik a Fekte - tengeri flotta.
A többi csak duma, oroszoknak nincs szüksége plusz területekre.
-
Miért különleges hadművelet ez az oroszok részéről ?
-
Oroszok javaslatait elutasították, ezért egy katonai akcióval akarták Ukrajnát rákényszeríteni az orosz követelések elfogadására.
Nem sikerült.
-
Most a célok változtak !

CSOKKI MÁLNA 2022.05.29. 17:55:52

444.hu/2022/05/29/a-veteran-tengereszgyalogosoknak-is-komoly-meglepeteseket-okoztak-az-ukrajnai-harcok

"Egy német veterán beszámolt arról, hogyan halt meg a 22 éves Willy Josep Cancel április végén. A volt tengerészgyalogos egységének rádióüzeneteit az oroszok lehallgatták, ezért nem védett vonalakon, WhatsAppon vagy mobilon kommunikáltak. Így miután egyeztették a tervüket, az orosz tüzérség már lőtte is az állásaikat. A német önkéntes beszámolója szerint amikor Cancel meghalt, egy olyan állás felől kezdték lőni őket, amikről azt hitték, hogy az ukránoké, csak nem tudták felvenni velük rádión a kapcsolatot."

hűtőt kizabáló kékszemű 2022.05.29. 17:56:16

@TanBá: ,,kijukadhatnék''
És még te nevezed magadat valamiféle tudósnak, aki a magyar helyesíráson elbukik? - jukadhatnék - vicces :-D

Boldeone2 2022.05.29. 17:56:47

@Buchhalter: Orosz gazdaság : érdekes a rubel erősebb mint februárban volt."

Az orosz rubel árfolyama mestersèges, úgy mint a CCCP idején : 0,69 rubel volt egy dollár , csak nem válthatott senki , nem volt a pènznek szabadkereskedelme. Kb most is ez van.
Ma már alapvető árucikkek sem szerezhetők be Oroszországban , mint autóalkatrèszek

-Azokat az ukránokat véded akik hazánkat állandóan fenyegetik és már nem kérnek , hanem mindenkitől követelnek pénzt és fegyvert. Mire föl?

- Arra föl , hogy totális háborút indított ellenük az orosz , ezért teljesen jogos igèny rèszükről , hogy megpróbálnak vèdekezni , ehhez pedig fegyver kell...Ezt a lengyel , cseh, a balti , a román megérti , Orbán nem , ezért van ellentét ...

Oroszország nem hülye : a Nato határait nem fogja megtámadni"

Ne legyèl te abban olyan biztos ! A háború előtt Ukrajna megtámadását is lehetetlennek tartottak

de az érdekszféráját vasmarokkal megőrzi. "

- Pont ettől akar a független Ukrajna megszabadulni : orosz èrdekszfera = determinált pusztulás !

Az USA hatalmas államadóssággal és szőnyeg alá söpört belső gondokkal küzd."

- Pènzügyi tudatlanság ! Egy állam a saját pènzèben SOHA nem mehet csődbe, a dollár csak erősebb lett a háború óta

3 millió amerikai fedél nélkül , másik 33 millió tb biztosítás nélkül."

- Több tízmillió orosz nyomorog , a babuskák 15000 rubeles nyugdíja nem sokra elég!

A Szóval a helyedben nem temetném annyira Oroszországot és az átlag ukrán nem angyal, hanem a régió egyik legkorruptabb nemzete.Ideje megegyezniük az orosz medvével és ügyesen kifarolni a szarkeverő USA markaiból."

- Miben egyezzenek meg? Putyin nyilván nem akar egyekedni , neki Ukrajna kell

Különben még több tízezer ukrán srác hal meg értelmetlenül. Zelenszkij ha így folytatja nem sok jövője van."

- Baromság ! Most sokkal nèpszerűbb Zelenszkij ,mint amikor megválasztották , Putler az, aki miatt ártatlanok ezrei , köztük gyerekek halnak meg !
Putler háborúzik , az ukránok otthon vannak , a saját területüket vèdik !
A nemzetközi jog szerint is elítéli Putyin háborúját lásd: jus in bello " a jogi helyzet egyertelmű

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2022.05.29. 17:57:32

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Az ismeret nem tudomány !!! A matematika csak ismeret elsősorban és mivel ZÁRT logikai rendszerekkel dolgozik, akárcsak a politika és a jog is áltudomány. A tudománynak nyitott logikai rendszerei vannak. Alapkövetelmény. Egyébként ahogyan az értelmesebb matematikusok, az értelmesebb teológusok is simán elismerik, hogy áltudomány a területük.

Tehát a matekot, jogot, politikát, teológiát és még sok minden mást át kellene rakni az ISMERET AKADÉMIÁBA és megvonni benne a tudományos fokozatokat, mert azok jogtalanok és valótlanok. Helyette az Ismeretek tanítója (PhD) ami járhatna max.

hűtőt kizabáló kékszemű 2022.05.29. 17:58:25

@CSOKKI MÁLNA: ,,A volt tengerészgyalogos egységének rádióüzeneteit az oroszok lehallgatták, ezért nem védett vonalakon, WhatsAppon vagy mobilon kommunikáltak''
Tuljadonképpen fészbuk hirdetésben is kommunikálhatnának. Ezt te komolyan elhiszed?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.05.29. 18:02:35

@TanBá: Szigorúbb helyeken a poszt témájától ennyire eltérést mint amit te csinálsz, már régen kibasztak volna téged. Undorító hogy mindenütt ugyanazokat a hülyeségeidet szajkózod.

arthurthedent 2022.05.29. 18:02:45

@TanBá: "A nem tudomány akkor válik áltudománnyá, ha magát tudományként tünteti fel. Éppen ezért az áltudomány minősítést egyértelműen pejoratív értelemben használják, amit az így minősített elméletek követői általában visszautasítanak. Fontos, hogy az áltudomány fogalomkörébe ne legyenek bevonva a kultúra azon területei, amelyek nem tartoznak a szűkebb értelemben felfogott tudományfogalom, a természettudományok körébe,"...

Legalább a vikipédia "áltudomány" címszavát olvasd el, ha már hónapokon keresztül osztod az észt, hogy a matematika áltudomány.

chrisred 2022.05.29. 18:03:44

@oassasa: A tények azok, hogy az oroszok 2042-ig használhatták volna a krími katonai bázist. Az orosz követelések a nemzetközi jog megsértésének számítottak, szuverén állam nem egyezhet bele ilyesmibe.

Buchhalter 2022.05.29. 18:04:32

@Boldeone2: na akkor haver kicsit fogd magad vissza! Sötét vagy és többen finoman jelezték csak a csökött agyad nem fogja fel folyamatosan! Az ukránok szinte sehol sem győztek fegyveresen! Többnyire bevonultak oda ahonnan az oroszok kivonultak! Amiről beszélsz két megye , hogy az oroszok sikereket értek el, gyakorlatilag megduplázták az eddigi dombászi területeket , amelyeken 40-45% ban oroszok laktak. Az Azovi tengert az ukránok teljesen elvesztették. És már két másik megyéből is kiharaptak nem kis területeket. A másik: előbb írtam és több független hírforrás is megírta hogy az általad írt nagy fegyverszállítmányok leálltak. Az oroszok köszönik szépen nem gyengék.Erkölcsileg se. Ha igen akkor az USA micsoda? Koholt vádakkal támadta meg Irakot. Sose találtak vegyi fegyvereket. Columbiában és Mexikóban beavatkozott két szuverén ország belpolitikájába. Béke helyett a mai napig mindkét országban tízezrek halnak meg a CIA -nak köszönhetően. Drog háború ,de érdekes módon évről-évre egyre több amerikai hal bele! Érdekes,nem? De milliárdok mennek el fegyverekre geriila csapatoknak. Abból vajon mennyi tűnhet el pár amerikai szenátor zsebében? És bocs de Nógrádi elismert szakértő, te meg egy névtelen és sajnos ostoba papagáj vagy ,aki kárálja a nyugati sajtó fals híreit. Bocs de az ukránokért nem sírok , vagyis a vezetőikért nem. Zelenszkij az egyik legszarabb politikus, bocs színész . Egy USA báb! Ukrajnai győzelem és hogy visszaszerezze a megszállt területeit egyenlő a nullával. Olvass már amerikai híreket! Gazdaságilag nem igen vannak jó helyzetben! Biden népszerűsége napról napra csökken. Az átlag amerikai elszálló árakkal szembesül és azzal, hogy ennek ellenére az ő pénzéből 40 milliárdért megy fegyver egy olyan országba amihez köze nincs! Ja igen és ukrán haverjaid napi szinten fenyegetnek minket és beszólnak mindenkinek aki nem úgy fütyül ahogy ők szeretnék. Nagy a pofád! Takarodj ki ágyútölteléknek. Aztán ha egy általad lenézett orosz a puszta kezével kibelezett és még belepisál a haldokló orcádba akkor talán rádöbbensz hogy az USA-angol majmok hülyére vettek téged is.

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2022.05.29. 18:05:42

@arthurthedent:

Jómagam voltam a magyar wikipédia TUDOMÁNY szócikk elindítója.

A wikipédia meg se nem lexikon és megint se nem tudomány ... max ismeret és abból is a "nyilvános WC falára való firkálás szinten. " --- Ez utóbbit neves lexikon szerkesztők nyilatkozták és igaz.

arthurthedent 2022.05.29. 18:06:32

@CSOKKI MÁLNA: "Így miután egyeztették a tervüket, az orosz tüzérség már lőtte is az állásaikat."

Nehezen tudom elképzelni, hogy az ukrán katonák méter pontosan bediktálják a pozíciójukat, hogy azt az oroszok lőni tudják.

arthurthedent 2022.05.29. 18:10:54

@Buchhalter: "Az ukránok szinte sehol sem győztek fegyveresen! Többnyire bevonultak oda ahonnan az oroszok kivonultak! "

Tehát az oroszok győztek, aztán kihátráltak. Mert ők így szoktak győzni. :D Az ukránok meg nem győztek, bevonultak. Ők így szoktak nem-győzni. :D

Buchhalter 2022.05.29. 18:13:17

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: nem álmodtam.Nézd már a hírfolyamokat! Te ostoba ukrán seggnyaló! Az amcsik például kapásból leállították a lengyelek MIG-29-es szállításait Ukrajna felé! Franciaország,Németország és Olaszország függesztette fel a szállításokat. Valószínű az oroszoknak vannak űtőkártyáik amit az ilyen kis csicskák mint te fel nem tudnak fogni. Az oroszokat leírni? Amerika megment minket? Ja,persze. USA államadósság megvan? Oroszok 2014 óta önellátó gazdaságra készültek fel? Kína és szinte egész Ázsia szarik az ukránokra? Hiába kilincseltek Indiában és Pakisztánban az angolok és az amik. Ugyan úgy vesznek gázt, olajat és fegyvereket az oroszoktól. Törökország szintén közölte, hogy nem vesz részt az embargóban. Sok értelme nincsen. Csak a hülye európaiak még drágábban vesznek energiát. Az oroszokat azzal nem állítod meg. És az ostoba Biden még megfenyegette a kínaiakat is , hogy Tajvant megvédi. Kétfrontos háború. Ez igen! A németek annak idején nem ebbe buktak bele? De azért nyomjad a hülyeséget.

arthurthedent 2022.05.29. 18:14:40

@Buchhalter: "az oroszok sikereket értek el, gyakorlatilag megduplázták az eddigi dombászi területeket "

Ha az oroszok tegnap elfoglalták volna egész ukrajnát, minden várost, egytől-egyik az egy hatalmas kudarc lett volna. Ha egy hónappal ezelőtt foglalják el a teljes országot az gyalázatos katonai teljesítmény lett volna. Ha két hónappal ezelőtt elfoglalták volna az országot, akkor azt mondanám, hogy gyenge, de megcsinálták.

Az oroszok egyetlen eredményt értek el, megmutatták a világnak, hogy mennyire semmit érő, korrupt, szétrohadt az orosz hadsereg.

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2022.05.29. 18:16:16

@Buchhalter:

Törvényszerű logikailag, hogy a fegyverszállítások csökkenni fognak és egy idő után leállnak. Hiszen ha más finanszíroz egy háborút, akkor nem lesz érdek a BÉKEKÖTÉS ... és igen ukrán részről sem.

atomic power 1986DucaDuca 2022.05.29. 18:17:20

@chrisred:

"Senki nem mászott bele az oroszok állítólagos érdekszférájába, csak vannak olyanok, akik nem akarnak ebbe a képzeletbeli érdekszférába tartozni. Nekik nincs szükségük az oroszoktól való függőségre, ezért más szövetségeseket keresnek. Mivel szuverén államok, erre minden joguk megvan."

Az USA-nak a Monroe elv alapján érdekszféra az amerikai földrész. Ez látszólagos, képzelt, vagy valós? Az USA-tól hány ország él függőségben? Oroszországnak miért nem lehet érdekszférája?
Ukrajnának joga van az öngyilkosságra. Nem került volna ebbe a súlyos helyzetbe, ha nem provokálja Oroszországot.

A Világbank adatai alapján Ukrajna a világ legrosszabb gazdasági trendjét produkálta 1990 és 2015 között, mivel az ország GDP-je csökkent negyedszázad alatt. Ehhez legfeljebb a Kadhafi utáni Líbia és Dél-Szudán gazdasági trendje hasonlítható.

Ukrajna nemzeti érdeke lenne - geopolitikai elhelyezkedése révén - hogy jó kapcsolatokat ápoljon mind a Nyugattal, mind Oroszországgal. Az vezetése nem ennek megfelelően gondolkodik és cselekszik. Az ukrán vezetés korlátozott háborút folytatott a kelet-ukrajnai fronton 2014 óta Oroszországgal szemben. Ukrajna vezetése számára rossz hír volt Trump választási ígérete, miszerint
kész – bizonyos feltételek mellett – kiegyezni Oroszországgal. Miután Trump hatalomra került, az ukrajnai vezetés felújította a keletukrajnai háborút, ami Oroszországnak egyértelműen nem állt érdekében, mivel az USA-val fennállt a kiegyezés lehetősége.

Ukrajna sorra gazdasági konfliktusokba is keveredett Oroszországgal, melyek pont a nacionalista ukrán rezsimnek okozták a legnagyobb károkat. Ilyen volt a szénblokád a donyecki és a luganszki kitermelésű antracit importja ellen. Ezután csak jóval drágábban tudták beszerezni a szenet más kereskedelmi útvonalakon.
Hasonló öngyilkos manőver volt az ukrajnai orosz bankrendszer ellen, amikor elveszítette az országba menő közvetlen külföldi tőkebefektetések 75%-át.
Nemzetközi jogi értelemben az orosz bankok elleni ukrán „blokkoló” tevékenység a garázdaság és a banditizmus eszköztárát merítette ki, mivel ezzel megfélemlítették a bankok alkalmazottait és ellehetetlenítették a bankok működését.

Mostezt az öngyilkos politikát akarja a fél világra rákényszeríteni.

Buchhalter 2022.05.29. 18:19:06

@arthurthedent: Vicces vagy. Ezt írta a nyugati sajtó. Miért, az győzelem hogy valaki kivonul aztán 100 km-el lejjebb kipicsázz engem? Na zsenikém most saját magadat hülyézted le. Az ukránok keményen védekeztek mindenhol, mert a nyugat így-úgy de felfegyverezte őket. De ennyi. Az oroszok szép lassan és biztosan haladnak. Ha meg a nyugat folytatná a fegyverek szállítását biztos lesz rá egy fájdalmas válasz. Az meg van, hogy Kínának is beszólt pár napja Biden? Tajvant megvédjük. Hát két nagy ellenséggel egyszerre háborúzni és közben az USA államkassza hatalmas belső adósságtól duzzad nem egy bölcs beszólásnak tűnik.De biztos a magad fajtának van igaza : ha belerokkanunk is legyőzzük a gaz oroszokat és kínaiakat. Mit nekünk tárgyalni.

arthurthedent 2022.05.29. 18:20:44

@atomic power 1986DucaDuca: "Ukrajna nemzeti érdeke lenne - geopolitikai elhelyezkedése révén - hogy jó kapcsolatokat ápoljon mind a Nyugattal, mind Oroszországgal. "

Gondolom fiatal vagy ezért nem tudod... SENKINEK sem érdeke, hogy jó kapcsolatokat ápoljon Oroszországgal. SENKINEK. :(

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.05.29. 18:23:48

@Buchhalter: " Franciaország,Németország és Olaszország függesztette fel a szállításokat."
Ezt igazold te baromarc!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.05.29. 18:25:22

@TanBá: "Jómagam voltam a magyar wikipédia TUDOMÁNY szócikk elindítója."
A wikipédián szócikk írásának nem feltétele a helyesírás?

arthurthedent 2022.05.29. 18:26:09

@Buchhalter: "Miért, az győzelem hogy valaki kivonul aztán 100 km-el lejjebb kipicsázz engem?"

Hát mondjuk nem 100 km-t vonultak vissza. :D

"Az oroszok szép lassan és biztosan haladnak. "

Igen, elég biztosan haladnak. Pár hete még Kijevet lőtték, onnan már elég messzire jutottak.

"Ha meg a nyugat folytatná a fegyverek szállítását biztos lesz rá egy fájdalmas válasz. "

Elvesztették a támadó seregük egyharmadát, de most majd jól bepipálnak ám és fájdalmas választ adnak. :D Nagyon kemények ezek a ruszkik. :D

"Kínának is beszólt pár napja Biden?"

És gondolod, hogy ettől én most azonnal meg fogom kedvelni a ruszkikat és elkezdek drukkolni nekik? :D

atomic power 1986DucaDuca 2022.05.29. 18:29:48

@arthurthedent:

"Ha két hónappal ezelőtt elfoglalták volna az országot, akkor azt mondanám, hogy gyenge, de megcsinálták."

Már ha az ország elfoglalása lett volna a cél. De nem az volt. Ez látszik a támadó erők nagyságából. Egy ekkora ország, mint Ukrajna elfoglalása, figyelembe véve az ukrán haderő létszámát (kb. 200.000 fő), a mozgósítási létszámot (kb. 1 millió fő) nem elég egy kétszázezres felvonultatott orosz haderő, aminek csak a tördékét vetették be az első napokban.

nemecsekerno_007 2022.05.29. 18:31:06

@chrisred: Az erdélyi magyarok meg tájszólásban beszélő románok?!
Már többször megfogadtam, hogy nem megyek bele a szőrszálhasogatós értelmetlen ál-vitázásodba. Persze így a negyedik 2/3 után már tényleg nem kéne. Na, majd a 4/5 után.

Buchhalter 2022.05.29. 18:35:04

@Boldeone2: Tovább nyomod linkek nélkül a hülyeségeidet. Az orosz gazdaságot szóval temessük. Ukrajna heteken belül már orosz területeken fog harcolni. Több tízezer halott téged rohadtul nem érdekel.Igazi kis papagáj vagy. Miért nem mész kedvenc Ukrajnádért harcolni? Bár hamar megdöglennél. Előtte lehet hogy egy ukrán srác köcsögölne meg . Hogy csodálkoznál. De miér testvér ,hát mer te magyar vagy és köl egy szórakozás. Románia tévedés ,de nem szállít semmit Ukrajnának. Ő tanult abból , hogy "lezuhant" márciusban egy román vadászgép és egy helikopter. 8 román katona meghalt. Nyugodtan keres rá. Biztos megtalálod. Ukrajna hamarosan győz! Még 20 év! Kitartás! Még 2 millió halott ukrán katona,de sikerül! Hülye vagy.

Boldeone2 2022.05.29. 18:38:43

@Buchhalter: Apád inkább rakta volna a csalánra , te rohadt , ostoba náci! Ne legyen senkinek illúziója , csak a primitív szèlsőjobb üdvözli Putyin irracionális háborúját , a te embertelen fajtád, akik rokonok a komcsikkal is , a nácik meg a komcsik ugyanannak mocskos csizmának a balos ès a jobbos párjai!

Tegyük hozzá semmi sem indokolja egy magyarnak a ruszki- szopást , ez is mutatja mennyire irracionális és ostoba a szèljobb politikai közösség ! Vajon mit gondolna az ulanusok által lekopjázott 48-49- es honvéd ha látná mekkora agymosás megy ma Magyarországon ? Mit gondolnának a Bruszilov- offenzíva katonái, mit gondolna az kb. 200 ezer magyar nő akiket az orosz katonák erőszakoltak meg, vagy az 56- os pesti srácok? Aki átèltèk a 40 èv államszoci rendszert , a vagyonelkobzást ?

Ti ugyanazt az elnyomó erőszakos államot üdvözlitek , amely most hasonló rèmtetteteket követ el , mint bárhol máshol Kelet- Európában ! Lengyelországban nemzeti egység van , hogy Putlert meg kell állítani , de szinte mindenhol a Balti államokban meg a szomszèdos országban
Csak ti iracionális , elmebeteg istenítitek az erkölcsileg bukott diktatort ès rendszerét !

Az USA - gyűlöletetetek a valódi butaság ! Az elmúlt 200 èven a magyar törtènelem nagyjai mind angolszász orientációt követtek , akár Széchenyi vagy Kossuth , de a 20- ik században Bethlen István ès Teleki is ,( részben Horthy)

Ráadásul Magyarország a nyugati szövetsèg része , a NATO - tagja , az USA a szövetségesünk
Az Iraki háború bullshittel jöttök, amikor 1, Irak más allamokat megtámadott , 2. 46 orszag koalíciója ment be megdönteni Szaddam hatalmat, amiről ENSZ határozatok is voltak !

nemecsekerno_007 2022.05.29. 18:38:50

@chrisred: Bebizonyítani ezzel maximum azt lehet, hogy halvány fogalmatok sincs semmiről. Bár erre a negyedik 2/3 is kurva jó példa. Lófaszt se ér az embargós politika, csak az EU lövi magát fejbe vele, illetve ha túltolja akkor az egész világgazdaságot. Nem véletlen, hogy egy csomó ország nem kér ebből a rituális öngyilkosságból. Kína, India, Indonézia, ez mindjárt a Föld népességének 1/3-a, de mondhatnám az USA-t is, mivel az orosz uránra nem terjed ki a szankció.

Buchhalter 2022.05.29. 18:39:39

@arthurthedent: Egyre idiótább vagy,de nem baj. Ha már a fütyi nem áll fel.irogasd itt ki magadból a dolgokat . Nem mondtam hogy kedveld az oroszokat de vak aki nem látja hogy az USA keveri a lapokat saját magának. Már fentebb páran írták de téged hidegen hagy. Nem ismétlem őket,tekerj fel azt olvass. Legyen béke. Fegvyer szállítással és pofázással nem lesz. És kár csak az oroszokat beállítanod gazembernek. Kínával hepciáskodni ha szerinted bölcs dolog akkor hajrá.

atomic power 1986DucaDuca 2022.05.29. 18:42:08

@arthurthedent:

"Gondolom fiatal vagy ezért nem tudod... SENKINEK sem érdeke, hogy jó kapcsolatokat ápoljon Oroszországgal. SENKINEK. :("

Igen, Oroszországgal rossz kapcsolatot kell "ápolni" mert ez az érdeke a világnak! Nevetnék, ha nem lenne ez a kijelentés véresen komoly. Ha az USA nem kapaszkodna a SZU felbomlása után kialakult egyoldalú hegemoniájába, ha nem lett volna egyre konfrontatívabb ennek a hegemóniának a fenntartása érdekében, ha nem akarná Európától leválasztani Oroszországot önös érdekből, akkor lehene egy kölcsönös előnyökön nyugvó kapcsolata a Nyugatnak Oroszországgal.

Boldeone2 2022.05.29. 18:42:20

@Buchhalter: Temetheted az orosz gazdaságot , az elmúlt 7 èvben csak vegetáltak , az idei évre pedig saját jegybankjuk szerint is 10-11 szazakèkos recesszió várható
A nyugati tőke - ès techológia- nèlkülisèg fel fogja őrölni őket , idővel!

Buchhalter 2022.05.29. 18:46:11

@Boldeone2: már náci vagyok majomka? Te meg egy bittes ismétlőpapagáj. Iraknál nem volt bullshitt a vegyi fegvyer. Éveken át ezt szajkózta az USA és Anglia. Aztán sose volt. Érdekes Irak addig jó volt Amerikának amíg Irán ellen harcolt és totál tönkre ment,amikor meg Szaddám kért anyagi kompenzációt USA széttárta a karját. Volt hadserege hát bevonult Kuvaitba USA bábállamába. Ukrajnával nehogy ez legyen. Vége a háborúnak és USA mint már annyiszor kifarol és ott hagyja a kakiban azt akit belerángatott a háborús táncba. Amcsik szarban hagyták vietnámi ,afganisztáni és iraki szövetségeseiket is. Csak romokat és hulla hegyeket hagytak maguk után.

Buchhalter 2022.05.29. 18:50:46

@Boldeone2: Temetheted az orosz gazdaságot , az elmúlt 7 èvben csak vegetáltak , az idei évre pedig saját jegybankjuk szerint is 10-11 szazakèkos recesszió várható
A nyugati tőke - ès techológia- nèlkülisèg fel fogja őrölni őket , idővel!

Ez is USA propaganda. Nem hinném. Majd vesz Kínától. Kína semmiben sem fog együtt működni Amerikával. Megteheti: irdatlan mennyiségű USA részvény van a kezében. USA nem tudja mivel megfenyegetni. Kap orosz energiát cserébe küld koppintott nyugati technológiát.Törökország ugyan ezt fogja csinálni Indiával karöltve. Itt vagy egyezkednek az Oroszokkal vagy még több ukrán hal meg és még több megyén fog lengedezni az orosz zászló.Nem vagyok se náci se orosz fan, de a nyugat hülyeségeit sem kajolom be.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.29. 18:52:44

@Tamáspatrik:

Az oroszok minden szerződéses kötelezettségüket teljesítették, ezt még Nyugaton is elismerik. Akkor miféle visszatartásról beszélsz?

Boldeone2 2022.05.29. 18:53:26

@Buchhalter: Románia tévedés ,de nem szállít semmit Ukrajnának. "

- Nyilván ez is kamu ! Lőszereket a háború kitörèse óta adnak Ukrajnának , de egyèb fegyverzetek is mennek majd, vagy már mentek is:

ukranews.com/en/news/850937-romania-will-transfer-lethal-weapons-from-its-own-reserves-to-ukraine-media

arthurthedent 2022.05.29. 18:56:10

@atomic power 1986DucaDuca: "Már ha az ország elfoglalása lett volna a cél. De nem az volt."

Hát persze. Mennek takokkal, helikopterekkel, lőnek, visznek ágyukat, de nem akarják elfoglalni az országot. Háppersze! :D

Boldeone2 2022.05.29. 18:58:34

@Buchhalter: is USA propaganda. Nem hinném. Majd vesz Kínától. Kína semmiben sem fog együtt működni Amerikával. Megteheti: irdatlan mennyiségű USA részvény van a kezében. USA nem tudja mivel megfenyegetni. Kap orosz energiát cserébe küld koppintott nyugati technológiát."

Full ruszki propaganda ! Egyrèszt Kínálnak nincs meg minden technológia, másrészt Kína óvatos , a nyugati piac 30x nagyobb az fontosabb neki, mint az elbukó orosz
Ráadásul a kivonuló cégeket nem lehet egyik pillanatról a másikra helyzettesíteni !
Kína felé nincs gázszállító csövezetèk kapacitás , LNG- sem nagyon
Illúziókat kergetsz ember !
Ez a háború mindenkinek rossz, Kína egyelőre figyel !
De sokat elmond torz világkèpedről hogy az diktatúráját isteníted!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.05.29. 18:58:51

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Minden szerződést?

"A budapesti memorandum[1] elnevezésű nemzetközi szerződést 1994. december 5-én, Budapesten írták alá az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) itt megtartott konferenciáján. Az egyezmény biztonsági garanciákat nyújt az aláíró feleknek annak kapcsán, hogy Ukrajna csatlakozott a nukleáris fegyverek korlátozásáról szóló atomsorompó egyezményhez. A memorandumot eredetileg három atomnagyhatalom, Oroszország, az Amerikai Egyesült Államok és az Egyesült Királyság írták alá. Később Kína és Franciaország is támogató nyilatkozatot adott ki."

arthurthedent 2022.05.29. 18:59:31

@atomic power 1986DucaDuca: "Igen, Oroszországgal rossz kapcsolatot kell "ápolni" mert ez az érdeke a világnak! Nevetnék, ha nem lenne ez a kijelentés véresen komoly."

Szalmabáb. Én nem azt mondtam, hogy rossz kapcsolatokat kell ápolni, hanem azt, hogy nem érdeke senkinek jó kapcsolatokat ápolni. Az összes ország, ahol "jó" kapcsolatokat ápolnak az oroszokkal megsz.vja, ez történelmi tény.

arthurthedent 2022.05.29. 19:02:43

@Boldeone2: "Full ruszki propaganda ! Egyrèszt Kínálnak nincs meg minden technológia, másrészt Kína óvatos , a nyugati piac 30x nagyobb az fontosabb neki, mint az elbukó orosz"

Pontosan!

"Ráadásul a kivonuló cégeket nem lehet egyik pillanatról a másikra helyzettesíteni !"
Van amit egyáltalán nem lehet.

Boldeone2 2022.05.29. 19:04:57

@arthurthedent: Itt van a valós belső orosz helyzet , egy valódi orosz elmondja :
youtu.be/TJ4HmBJ4QLA

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.05.29. 19:09:02

@Buchhalter: " Franciaország,Németország és Olaszország függesztette fel a szállításokat."

Még mindig nem igazoltad. Tehát úgy veszem, hogy ordas hazugságaid újabb példája volt

Boldeone2 2022.05.29. 19:10:25

youtu.be/bzwYaTYfsBg

Ez pedig egy másik vlog: Kína semmilyen megmentője nem lesz Oroszországnak!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.29. 19:11:20

@11110000:

Mindez még hagyján. Az viszont már nagyon durva, amikor az indexen vagy a telexen olyasmit olvasok, hogy "ezellen a hadsereg ellen nehéz győzni".

Szó szerint nem ez volt a mondat, mert nem emlékszem rá, de ez volt a hiba.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.05.29. 19:11:37

@atomic power 1986DucaDuca: Ja értem! Nem Kijev elfoglalása volt a cél, hanem a felesleges, elavult páncélosok leírása a könyvelésből. Értem.

chrisred 2022.05.29. 19:19:00

@nemecsekerno_007: Kína nem bánja azt, hogy a riválisok gyengülnek, az a taktikája, hogy még jobban belehergelje Oroszországot ebbe a háborúba. Már szóba került, hogy a Putyin okozta gazdasági válságot kihasználja kínai állami cégek bevásárolják magukat az orosz energiaipari cégekbe. Aztán a vége az lehet, hogy az oroszok Kínától lesznek kénytelenek megvenni az oroszországi energiahordozókat. India, Indonézia nem számít. Európa azt teszi, amire az európai gazdasági terület védelme érdekében tennie kell, csak sajnos lomhán és körülményesen, mert a nemzetállami, széttöredezett Unió csak erre képes.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.29. 19:21:39

@trev:

"gáz árát rubelben kérni is szerződésszegés. "

Ahogy az is szerződésszegés, hogy zárolják azokat a számlákat, amelyekre a befizetésrk történnek, s amelyekről sz oroszok pl. adósságot törlesztenek.

Még egy egyszerű polgári szerződésben is van olyan pont, amely szerint a szerződő felek jóhiszeműen törekszenek a szerződésben foglaltak teljesítésére. A vételár célszámlájának zárolása, annak megakadályozása, hogy az oroszok megkapják a nekik járó vételárat - nos, ez is szerződésszegés. Vagyis a zárolásokkal a nyugati országok szegtek szerződést, az oroszok a rubelben fizetés előírásával csupán elősegítették a szerződések teljesülését, hogy megkapják az energiaszállításokérz nekik járó vételárat.

chrisred 2022.05.29. 19:23:02

@nemecsekerno_007: Inkább azt fogadd meg, hogy nem kezdesz több szalmabábozásba. Senki nem írt trajtad kívül románokról és erdélyi magyarokról. Egyébként, ha már szóba került, a székelyek sem tájszólásban beszélő magyarok, hanem egy nép.

chrisred 2022.05.29. 19:24:55

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Mindig nagyon gáz, ha valaki szerződésszegésnél nem a szerződés konkrét rendelkezésére, hanem valami általános alapelvre hivatkozik.

arthurthedent 2022.05.29. 19:30:28

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "A vételár célszámlájának zárolása, annak megakadályozása, hogy az oroszok megkapják a nekik járó vételárat - nos, ez is szerződésszegés. "

Nem nagyon követted az eseményeket ugye? A gáz árát megkapták volna, azok a tranzakciók nem voltak "zárolva".

chrisred 2022.05.29. 19:32:04

@atomic power 1986DucaDuca: "Az USA-nak a Monroe elv alapján érdekszféra az amerikai földrész. Ez látszólagos, képzelt, vagy valós?"

Amikor a Monroe-elvet meghirdették, Európát a Szent Szövetség, vagyis Metternich és az orosz cár irányította. Nagyjából ennyi köze van a mai politikához ennek és annak is. Kuba pár kilométerre van az amerikai partoktól, mégsem rombolták a földig Castro hatalomátvétele után.

Ukrajna gazdaságát 1990 és 2014 között főleg a Kreml emberei irányították. A felsorolt eredmények főleg Janukovics politikájának és a donyecki klán oligarcháinak az eredménye.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.05.29. 19:49:42

@Buchhalter: veled meg mi történik ott a haldokló nyugaton?!

atomic power 1986DucaDuca 2022.05.29. 19:53:03

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"Ja értem! Nem Kijev elfoglalása volt a cél, hanem a felesleges, elavult páncélosok leírása a könyvelésből. Értem."

Érted a fenét! Nem tudsz különbséget tenni egy 830 km2 -es, 2,8 milliós város, és egy 600.000 km2 területű 44 milliós ország elfoglalása között!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.29. 20:18:10

@chrisred:

Kivéve ha az általános alapelv a szerződés szerves részét képezi :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.29. 20:23:09

Ha meg valaki az oroszokat vádolja szerződésszegéssel:

"Vasárnap a szállítási kapacitásuk 44,1 millió köbméteren állt a nyugat-oroszországi szudzsai belépési ponton. Bár ez valamivel magasabb a szombaton mért adatnál, így is alacsonyabb, mint május elején, amikor még 95,8 millió köbméter volt ez a mennyiség. Ezután nem sokkal viszont Ukrajna leállította az egyik Kijeven keresztül húzódó gázútvonalat.

Azóta pedig Ukrajna elutasított egy gázszállításra vonatkozó kérelmet egy másik belépési ponton, Szohranovkán keresztül, jelentette a Reuters."

telex.hu/kulfold/2022/05/29/ukrajna-gazszallitas-gazprom

Szóval ha kevés a gáz, akkor tessék Ukrajnánál tiltakozni! Ja, azt nem lehet, mert Ukrajna szent és sérthetetlen. Ha Ukrajna elzárja a gázcsapot, akkor is az orosz a bűnös.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.29. 20:25:34

@arthurthedent:

"A gáz árát megkapták volna, azok a tranzakciók nem voltak "zárolva"."

Erről nem olvastam. Tudnál erről hiteles linket adni?

atomic power 1986DucaDuca 2022.05.29. 20:37:46

@chrisred:

"Amikor a Monroe-elvet meghirdették, Európát a Szent Szövetség, vagyis Metternich és az orosz cár irányította. Nagyjából ennyi köze van a mai politikához ennek és annak is."

Annyira nincs köze, hogy napjainkban amerikai katonák a Távol-Kelettől Nyugat-Európáig mindenhol megtalálhatóak. Másfél évszázad alatt a regionális doktrína globálissá vált.

"Kuba pár kilométerre van az amerikai partoktól, mégsem rombolták a földig Castro hatalomátvétele után."

Ukrajnát sem rombolták le a 2014-es hatalomátvétel miatt, de a Donbasz nagy részét szétlőtték a kormánycsapatok. Kubában nem voltak olyan nemzetiségi problémák, mint Ukrajnában. Kuba nem akart amerikai támaszpontot az oroszok kezére játszani. S végül a konfliktus fő oka volt, hogy az amerikaiak rakétabázist hoztak létre Törökországban. Erre volt válasz a szovjet rakétatelepítés Kubában. Kubát nem rombolták le, de a világot majdnem. Kubát gzadaságilag nyomorították meg, ami felért az ország lerombolásával.

"Ukrajna gazdaságát 1990 és 2014 között főleg a Kreml emberei irányították. A felsorolt eredmények főleg Janukovics politikájának és a donyecki klán oligarcháinak az eredménye."

Fehéroroszország is sokkal fejlettebb ma már, mint Ukrajna, pedig ők is szovjet tagállam voltak, és a Kreml emberei irányítják. Ukrajna a mai napig nme bír el a saját oligarcháival, a kiskirályok korrupt rendszerével. Az országot a regionális oligarchahálózat tartja kézben, s a kijevi irányítás nemhogy korlátozni nem tudja, de sokszor maga is aktív fenntartója, üzemeltetője ennek az oligarcha rendszernek.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.05.29. 20:41:24

"Orosz-pártiak általában a nagyon konzervatív felfogású, vagy magukat sikertelennek tartó emberek"

Ahogy a cím is mondja: ne keverjük a tényeket a feltételezésekkel!

horvathviteztamas 2022.05.29. 21:21:32

Amennyiben komolyan gondolja a fenti nettó baromság firkásza, hogy az Orosz-pártiak általában a nagyon konzervatív felfogású, vagy magukat sikertelennek tartó emberek. Akkor kérem többé semmit se írjon sehová, még a wc falára sem...

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.05.29. 21:27:15

@atomic power 1986DucaDuca: Értem. Szerinted egy várost nehezebb elfoglalni mint az országot. Lehet az volt az oroszok titkos terve, hogy annyi tankot hagynak Kijev mellett hogy eltérítsék a Föld mágneses pólusát.

Randy Marsch 2022.05.29. 21:36:55

@DarthVader: ebben a hsz-ben lenyűgöző mennyiségű érv és tény van

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.29. 21:37:36

@11110000:

De itt van ez is, a telexről:

"Ruben Östlund másodszor is Arany Pálmát nyert a cannes-i filmfesztiválon"

Mongya már meg valaki a cikkírónak, hogy Cannes-i. Ugyanez a hibás írásmód a cím után megjelenik a szövegben is, vagyis nem elütés.

"Hat hónap kellett hozzá, hogy közösségi oldalán megtudjon nyílni a saját küzdelmeiről és traumáiról"

Index mindeközben. Na igen, "megtudjon nyílni"... :(

Ilyen helyesírási hibákért már az általános (telexes, indexes újságíróknak: álltalánis) iskolában is elégtelen jár.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.29. 21:39:08

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Hogy én nyelvtannáci vagyok, az köztudott. Na de hogy te is... :O

CSOKKI MÁLNA 2022.05.29. 22:00:11

@chrisred:

" amikor az egész ottani kormányt kivégezték a puccsot elkövető katonák"

Milyen különös...Chilében pedig pont egy olyan katonai huntát segített hatalomra a demokratikus USA, akik a hatalom megszerzése során meggyilkolták a törvényesen megválasztott elnököt..

CSOKKI MÁLNA 2022.05.29. 22:02:36

@arthurthedent:

Őfelsége hadereje vagy két hónapig bajlódott a néhány ezres lakosságú Falkland-szigetek megszállásával, a világverő argentin hadsereg ellen.

birkamenet 2022.05.29. 23:07:50

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Te putyin felszopó, a putyini diktátori banda pénze mind lopott pénz és a valódi tulajdonosa putyin, úgyhogy megnyugodhat a kis illibernyál lelked, hogy ez a minimum, hogy amit lehet, azt zárolnak a civilizált országok.

Majd gondolod, hogy amikor egyszer orbán megbukik, akkor majd nem azzal kell kezdeni, hogy Mér$zaros meg a többi NER maffia lopott vagyonát le kell foglalni?

birkamenet 2022.05.29. 23:10:15

@CSOKKI MÁLNA:

És a szemét USA meg Soros 2010-ben orbánt nyomta be a hatalomba! 1990-ben is megpróbálták, de akkor még felsültek vele, mint a ruszkik Afganisztánban.

birkamenet 2022.05.29. 23:15:14

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Te észkombájn putyin bérenc, a ruszkik többször zárták már el az ukránok fele a gázcsapot, mint Umraj a kifele.

Egyébként hogy van a vén szaros putyin gazdád, küldi havonta a rezsicsökkentést?

birkamenet 2022.05.29. 23:21:04

@horvathviteztamas:

Most teljesen igazad van bulgár birka, mert a putyin felszopók nem a nagyon konzervativak (nincs is ilyen réteg az orbanisztáni mindenféle szarvegyület jobbágy társadalomban), hanem egyszerűen csak az agymosott fidernyákok.
Na meg a fél Vörös Hadsereg által 45-ben meg 56-ban hátrahagyott ruszki genetikájú zabigyerekek.
Ez a két hazaáruló réteg élteti a vén szaros háborús bűnös putyint.

Hauptrichter2 2022.05.30. 00:46:42

A posztolónak üzenem, hogy nem egyszerűen területszerző hadjáratról van szó: gondolja csak át, az oroszok a Fekete-tenger feletti befolyásukat védik, azt akarja tőle egy már nem baráti Ukrajna elvenni, ők meg nyilván - részükről teljesen érthetően - ragaszkodnak hozzá, a korábban és most megszállt területek ennek a biztosításához kellenek. Ez ennyire egyszerű, lehet újraírni a cikket, mert az alapjaiban HIBÁS :-)

gtri 2022.05.30. 01:00:42

@Buchhalter:
Ma volt a Magyar hősök emlékünnepe. Miért nem szólaltál fel kis békepárti angyalka, hogy értelmetlenül haltak meg mind és inkább azonnal le kellett volna tenniük a fegyvert harc helyett?
Szerintem állj ki szónokolni egy nap és ismertesd a gyáva kis nézetedet a megadás üdvözítő voltáról és agitálj a "ne harcoljunk soha, hanem adjuk meg magunkat azonnal, mert a harc áldozattal jár" elve mellett. Megnézném mennyire leszel sikeres a "zemberek" szemében. :)

A fidesz a nemzetekről meg a nemzetállamokról szónokol. Egy nemzetállam soha, de soha nem mondhat le a területének egyetlen darabjáról sem. Ez alapelv. Az ukrán állam sem mondhat le. Harcolnia kell, mert ezt várja el tőle a népe. Az, hogy te drágábban veszed az étolajat nem igazán izgatja őket. Kicsit erősebb az ő igényük a területükre mint a te igényed az olcsóbb étolajra.

Felvilágosítalak, hogy magyarok katonák nem harcolnak Ukrajnában és fegyvert sem küldünk oda. Szóval nem kell izgulnod kis békegalambocska. Ahhoz pedig semmi közöd, hogy a hazájukért kiálló ukrajnaiak harcolnak vagy sem.
A lengyelek, a szlovákok és a csehek pedig magasról tesznek a te "békepártiságodra" (ami csak az orosz győzelemért való kiállás álneve) és szállítanak fegyvert Ukrajnának. A négy V4 ország közül 3 szállít fegyvert Ukrajnának mert ők nem akarják, hogy Oroszország itt lihegjen a nyakukba.

Mi a válaszod erre a kérdésre? Ha Magyarországot megtámadja valaki, akkor harcoljunk vagy azonnal tegyük le a fegyvert (hisze a harc áldozattal és pusztítással jár)?
Beleírjuk a tákolmányba, hogy mi nem harcolunk, mert az áldozattal jár?

gtri 2022.05.30. 01:10:55

@CSOKKI MÁLNA:
Felvilágosítalak, hogy az a Henry Kissinger volt a chilei puccsnak az egyik értelmi szerzője (dokumentumok szerint ő biztatta Nixont, hogy be Chilében kell avatkozni), aki most arra biztatja Ukrajnát, hogy adja fel a területének egy részét a békéért (inkább fegyverszünet lenne az,nem béke) cserébe. Egy gyilkos "tanácsára" nem hallgathat Ukrajna. Nem is teszi. Megnyugodhatsz a chilei puccs mostani tanulságát illetően.
Kissingert felelősségre kellene vonni azért amit akkoriban tett. Én támogatom, hogy elszámoltassák.

MEDVE1978 2022.05.30. 01:40:50

Nézzük részletesen, a világ nem fekete-fehér, hanem szürke.

"Oroszország lakossága több mint háromszorosa Ukrajnának, hadserege pedig a világ második legerősebbje. " Az első állítás igaz, a második kétséges. A jelenlegi helyzet nagyságrendekkel írta át a hadászatot. Az orosz hadsereg legfeljebb papíron erős, a nukleáris arzenál miatt. A másik fele nagyjából jelentősen elavult haditechnika.

"Az orosz propaganda ködösítése ellenére nyilvánvaló, hogy egy szimpla területszerző háborúról van szó. " Ez az állítás már szerintem nem igaz. Az orosz propagandáról annyit, hogy nálunk most nem nagyon látszik, leginkább a nyugati propagandát látjuk. Olyan csatornák, mint a RT be vannak tiltva, a mainstream médiában zömében a nyugati narratíva van jelen.
A területszerző háború sem igaz ilyen tisztán. A tiszta azt jelenti, hogy itt területeket akarnak szerezni, mondjuk nyersanyagokkal rajtuk. Ennél sokkal komplexebb a helyzet és itt nem igaz, hogy túlkomplikáljuk a dolgokat, mert a valóság sokrétű. Lehet egy olyan "egyszerű" magyarázat, hogy az oroszoknak kell a Fekete-tengeri kijárat. Ez igaz, azonban a Krímmel és a Fekete-tenger keleti medencéjével ez már megvolt. Az oroszok nyersanyagokat sem akarnak szerezni, inkább egyszerűen az ukrán nyersanyagokat akarják blokkolni. Ukrajna a 2010-es évek elején fúrásokat végzett a Fekete-tenger nyugati medencéjében és rengeteg gázt talált. Az orosz jelenlét megszünteti ennek a kinyerési lehetőségét, tehát Ukrajna piaci versenytársként való megjelenésének a lehetőségét. Emelett ugye korábban is írtam az orosz modell versenyképtelenségéről (diktatúra, rossz hatékonyság, rossz természetes szaporodás, rossz életszínvonal, nagy társadalmi különbségek stb.), ami miatt az ukránok nem akarják a modellt követni. A területszerzésen felül sokkal inkább cél az ukránok visszakényszerítése ebbe a modellbe, ezzel a szövetségesi rendszerbe.
2. A korábbi orosz háborúk: Csecsenföld (mivel egybe esett az iszlám terrorizmussal lényegében a közös ellenség miatt szabad kezet kaptak gyakorlatilag az összes nagyhatalomtól). Ez egy erőforrás biztosító háború volt, a csecsenföldi ásványkincsek miatt. Grúzia > a grúzok megpróbálták a helyi orosz szakadárok kiebrudalni a 2008-as olimpia idején. Nem sikerült, mert az oroszok résen voltak. Ez Grúzia próbálkozása volt arra, hogy erősebb pozíciót alakítson ki és nyugat felé nyithasson. Sokak szerint a CIA keze nagyon erősen benne volt a dologban. Ez egy befolyásszerző, illetve az eddig befolyást megerősíti háború volt. Kazah konfliktus év elején: szintén a befolyás szinten tartása és a kazahok táborban tartása volt a cél. Szíria és Líbia: egyértelműen fegyverteszt és nemzetközi befolyásnövelés volt a cél. Ide lehet még venni az azeri-örmény háborút is, ahol lényegében az oroszok nem segítették az örményeket, mivel az örmények korábban nyitottak nyugat felé és hagyták , hogy az azeriek elvegyék tőlük hegyi karabahot. Ez az oroszok élénkülő és aktív külpolitikáját, befolyásépítését mutatja. Ez önmagában nem a "gonosz győzelmének útja", hanem nagyhatalmi politika. Az USA ebben a tekintetben ugyanezt csinálta az első és második Öbölháborúban, Afganisztánban, Líbiában, Szomáliában stb.
3. @területszerző háborúk: ez nem területszerző háború, hanem sokrétű a célja.
4. Ez akár igaz is lehet. Emiatt is vicces nekem egyébként a nyugat magatartása például az olajimport kérdésében. A gonosz, ördögi, diktatórikus oroszokat utáljuk, a szaúdiakat, akik éppen kiírtják fél Jement vagy a kis sárga rabszolgákat tartó katariakat bezzeg most szeretjük.
5. Az ukránok "felvették a versenyt", méghozzá az óriási nyugati támogatás miatt. Anélkül Zelenszkij ma már nem élne. Visszatérve a nagy haditechnikai változásokra, a régi domináns fegyverzet (nagyszámú tank, hadihajók, tüzérség stb.) elavulásáról, illetve a PR háború előtérbe helyezéséről szólt eddig ez a háború. Az oroszok már nem nagyon tudnak korlátlanul háborúzni, mert az gyakorlatilag az eddigi szövetségeseieket és semleges országokat (Kína, arabok, India stb.) is elidegenítené. Viszont a tank, hadihajó, tüzérség, vegyi fegyverek, bombák egy része csak akkor használható jól, ha nem kell figyelni a civilekre. Ez az informatika fejlődése miatt immár nem elleplezhető, ezért megy olyan rosszul az orosz előrenyomulás. A harcot Ukrajna is képes lenne szerintem megállítani, ha lemondana a megszállt területekről. Bár most egy orosz offenzíva folyamatban van, kérdéses, hogy Putyin mit mondana erre. Ugyanis jelenleg nagyon nem úgy tűnik, hogy az oroszok gyorsan el tudnának jutni a Dnyerepig vagy be tudnák venni Harkivot. Ezért szerintem, ha Zelenszkij most lemondana a megszállt területekről, Putyin deeszkalálna.

chrisred 2022.05.30. 03:45:42

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Akkor az nem elv, hanem a szerződés konkrét rendelkezése. Mármint ha belefoglalták a szerződésbe. Ha nem, akkor nem a szerves része.

chrisred 2022.05.30. 03:48:28

@Hauptrichter2: Teljesen mindegy, miért van szüksége egy másik ország területére, ha el akarja foglalni, akkor az területszerző háború.

chrisred 2022.05.30. 03:50:29

@CSOKKI MÁLNA: Mert nem egy szomszédos országról volt szó, hanem a világ másik felén lévőről.

chrisred 2022.05.30. 04:04:03

@atomic power 1986DucaDuca: Orosz katonák is vannak a világ mindenféle pontján, Szíriában és Venezuelában teszem azt. Ennek semmi köze a Monroe-elvhez.

"Ukrajnát sem rombolták le a 2014-es hatalomátvétel miatt, de a Donbasz nagy részét szétlőtték a kormánycsapatok."

Meg az oroszok által támogatott szakadárok.

"Kuba nem akart amerikai támaszpontot az oroszok kezére játszani."

Ahogy Ukrajna sem akart orosz támaszpontot az amerikaiak kezére játszani.

"S végül a konfliktus fő oka volt, hogy az amerikaiak rakétabázist hoztak létre Törökországban"

Castro hatalomátvételének ehhez semmi köze nem volt.

"Kubát nem rombolták le, de a világot majdnem. Kubát gzadaságilag nyomorították meg, ami felért az ország lerombolásával."

Mert a kubaiak államosították a területükön lévő amerikai vagyonokat.

"Az országot a regionális oligarchahálózat tartja kézben, s a kijevi irányítás nemhogy korlátozni nem tudja, de sokszor maga is aktív fenntartója, üzemeltetője ennek az oligarcha rendszernek."

Így működtette a Kreml gyarmatként Ukrajnát, az oligarchákon keresztül. Ez volt a narancsos forradalom kitörésének fő oka.

chrisred 2022.05.30. 04:51:25

@MEDVE1978: "Emiatt is vicces nekem egyébként a nyugat magatartása például az olajimport kérdésében. A gonosz, ördögi, diktatórikus oroszokat utáljuk, a szaúdiakat, akik éppen kiírtják fél Jement vagy a kis sárga rabszolgákat tartó katariakat bezzeg most szeretjük."

Szerintem pedig logikus. Jement nem Szaúd-Arábia támadta meg, hanem polgárháború folyik, az Irán által támogatott siíták és a Szaúd-Arábia által támogatott szunniták között. Ahogyan Oroszország is támogatta a szakadárokat a Donbaszban, de amíg csak támogatásról, és nem az orosz hadsereg közvetlen agressziójáról volt szó, addig nem merült fel az olajembargó kérdése.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2022.05.30. 07:50:39

Azért hiányolom a
MIGRÁNSOK STOP
óriásplakát táblákat és hirdetéseket és tévéreklámokat. :-)
Másnak is hiányoznak, nem csak nekem?

CSOKKI MÁLNA 2022.05.30. 08:28:15

@gtri: Igen, és? Ő vezette az USA-t? Nem.

CSOKKI MÁLNA 2022.05.30. 08:30:21

@chrisred:

Brutális haditechnikai, haditengerészeti fölényben voltak. ellenfeleik pedig nem kaptak egy rivális nagyhatalomtól több éves felkészítést, katonai hírszerzési információkat.

CSOKKI MÁLNA 2022.05.30. 08:31:43

@birkamenet:

?? Fegyveres harcok során gyilkolták meg itthon a legálisan megválasztott vezetőt? Tanulj egy kis történelmet..

chrisred 2022.05.30. 08:45:13

@CSOKKI MÁLNA: Lehet, de akkor is oda kellett menni.

chrisred 2022.05.30. 08:51:06

@CSOKKI MÁLNA: Tudtommal Allende öngyilkos lett, egyébként akkor a parlamenti többség sem állt mögötte, szóval illegitim volt.

metata 2022.05.30. 09:34:49

"Egy konfliktus elején mindig nagy a porhintés, hagyni kell, hogy elüljön a por és magától kirajzolódjon a valós helyzet." Úgy mint mondjuk Lengyelország megtámadása Németország részéről 1939. szeptember 1-én? Mi legalább is ezt tanultuk és talán még ma is ezt tanulják a gyerekek a II. világháború kezdeteként. Ja, hogy volt egy Molotov-Ribbentrop paktum és ahogy Németország benyomult Lengyelországba nyugat felől, úgy a Szovjetúnió meg kelet felől? A tényeknek nem csak a feltételezések vagy a nyílt hazug propaganda az ellenfelei, hanem a résztények is. Ugyanez a helyzet szerintem ma is. Szóval amit a poszt a feltételezések kategóriába sorol, arról akármikor kiderülhet, vagy már ki is derült, hogy ugyanúgy tények, mint a felsorolt 5 pont.

Bircanyíró 2022.05.30. 10:03:50

Ennyi blődségre szinte válaszolni is kár, az írás a mainstream - de sajnos velejéig hazug - nyugati álláspontot ismerteti. Mindent mondata könnyedén cáfolható, de a tények önmagukban is cáfolják. Az ilyenfajta nagyon naív véleményeknek az alapja a történelmi ismerethiány, a térség problémáinak a nyugat általi tudatos elmaszatolása és a ruszofóbia. Arról az elképesztő kettős mércéről nem is beszélve, amit a Nyugat a saját tevékenysége és a nyugati világon kívüli történések megítélésében rendszeresen alkalmaz. Mondom mindezt nem szélsőjobbosként, hanem liberálisként!

MEDVE1978 2022.05.30. 10:09:04

@chrisred: Én ezt ismét vakságnak gondolom sokak részéről. Mármint azt, hogy most Európa ugyanúgy gázt, olajat és nyersanyagokat importál, csak nem az egyik diktatúrától, hanem a másiktól. Tehát erkölcsi fölényről továbbra sem beszélhetünk a nyersanyag források diverzifikációjánál.

Szintén ironikus, hogy a bamba bólogató mainstream milyen gyorsan felejt. Pár hónapja a COVID mindent uralt, most megszűnt a háború hatására, az szinte az egyetlen téma.
Nagyobb mértékben, az utóbbi évek slágertémája a klímaválság, amire a reakció pár éve pontosan az volt, hogy ez az évszázad kérdése és mindennél fontosabb. Dehát fontosabb lett hirtelen az, hogy a viszonylag környezetbarát csővezetékes szállítás helyett inkább óriási dízelmeghajtású hajókkal hozzuk be a gázt és olajat messzebbről. A dolgoknak ez a része egyáltalán nincsen kibontva, minden alá van rendelve a szent ukrán ügynek, a közvélemény pedig lelkesen bólogat, a sajtó pedig hecceli tovább.

MEDVE1978 2022.05.30. 10:31:40

@metata: A második világháború a nyugati propaganda nagy porhintése. A Szovjetúnió egykori szerepét máig maximálisan elködösítik. Az, hogy Lengyelországot az oroszok megtámadták talán egy kissé már köztudottabb. Az már mondjuk kevésbé, hogy Finnországot is lerohanták a téli háborúban, ahol Churchill elárulta a térséget. A Molotov-Ribbentropp paktum ugyanis a balti államokat és a finneket is orosz övezetbe sodorta. Amikor Finnországot lerohanták a nyugat nem tett semmit, bár volt terv a finnek megsegítésére, de Churchill ezt összekötötte Svédország megszállásával, ami rögtön egy német invázióhoz vezetett volna. Így kb annyi történt, hogy a britek és franciák nem tettek semmit + a szovjeteket kizárták a Népszövetségből. Természetesen a nyugati szövetségesek a szovjeteket 1941-ig másodrangú veszélynek tekintették, annak ellenére, hogy lerohanták Lengyelországot, a balti államokat és Finnországot. 1941-ben ez természetesen megváltozott, hiszen Hitler megtámadta a Szovjetúniót, ami a nyugatot arra motiválta, hogy minden erkölcsi aggályt ejtsen. A nyugati propaganda villámgyorsan váltott át a szegény megtámadott szovjetek narratívába és a Lend lease-el elkezdett áramlani a nyugati utánpótlás a szovjeteknek. Sztálint a nyugati propaganda a jóságos Uncle Joenak állította be. Ezért volt óriási meglepetés a Churchill beszéd 1946-ban, amikor váltottak a propagandával, mivel Truman rájött, hogy Sztálin nem tartja a szavát és nem érdeklik az áldozatok. Ezért nyugaton az a kép maradt fenn, hogy a jó szovjetekkel együttharcoltak a második világháborúban a jó ügyért, aztán pedig jött a gonosz Sztálin személyi kultusza.

chrisred 2022.05.30. 10:36:48

@MEDVE1978: Itt nem erkölcsi fölényről van szó, meg az egyes kormányzatok megítéléséről, hanem a háborús agresszióról, ami a nemzetközi jogi normákba ütközik. Szaúd-Arábia egyetlen más országot sem támadott meg.

A covid európai szezonja már lecsengett, és remélhetően az oltások adnak akkora biztonságot, hogy többé ne kelljen olyan időszakoktól tartani, amik az előző évek október-áprilisi hónapjai voltak. A klímaváltozás és egy háború közti cselekvési sürgősség érzékeltetésére meg olyan példát tudok mondani, ha látsz egyszerre egy dohányzó meg a vízben fuldokló embert, melyiknek a megmentése tűnik prioritásnak?

tiltsál ki te gyökér 2022.05.30. 10:40:40

@Boldeone2: Beszarás vagy Ágica...

-" Semmit nem tudott eddig szinte vègrehajtani : Harkov tèrsègèben visszaszorulóban vannak , Ukrajna èszaki rèszèből kivonultak , Dèl- Ukrajnában szinten nulla az előrehaladás ."
Nézz már rá a térképre.

" Egyedül a Donbassban tudtak valamit előrejutni , de ez mèg nagyon messze áll a győzelemtől. "
Igen, főleg ha a győzelem az általad kitalált Atlani Óceánpart.

"Az ukránok pedig csak ezután kapják meg az egyre fejlettebb hadirendszereket, illetve több százezer katona kikèpzèse folyamatban."
Igen, eddig botokkal verték az oroszt.

" Az erkölcsi győzelem már az ukránokè, ráadásul a muszka gazdaság helyzete egyre romlik : kivèreznek a háborúban , idővel"
Ja, az ukrán nem. Náluk minden korlátlanul van

"Pénteken sírva vallotta be Zelinszkij hogy csak azon a napon cirka 500 ukrán katona halhatott meg!
- Mi ebbe a problèma?"
Hát, innen semmi. Nyilván ez a győzelem jele. Egyébként nem sírni kéne, hanem tárgyalni.

" Putyin elhazudik mindent a saját nèpe előtt, sőt, aki az áldozatokról beszèl, az a börtönben találhatja magát !"
Z pedig korrektül elmondta százszor, hogy megöltek ötvenezer oroszt.

"Ti ezt a rendszert üdvözlitek! Mifèle emberek vagytok?"
Látod, ebből látszik a végtelen butaságod. Ki és hol üdvözölt bármit? Attól, mert vannak akik nem olyan sötétek mint te, és esetleg a realitásokat is figyelembe veszik, és nem a vágyaikat mondják?
Egyébként te miféle ember vagy, hogy drukkolsz egy bevallottan náci félkatonai szervezetnek, hogy tovább gyilkolhasson civileket?

birkamenet 2022.05.30. 10:46:27

@Hauptrichter2

A te apád is a fél Vörös Hadsereg volt, te ruszki hazugság propaganda terjesztő.

birkamenet 2022.05.30. 10:49:08

@tiltsál ki te gyökér:

Hú de szurkolsz a ruszkiknak bulgár birka! Mint 1849-ben, meg 1956-ban!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.30. 10:52:14

@chrisred:

"szuverén állam nem egyezhet bele ilyesmibe."

Hm Irak sem egyezett bele, hogy megtámadja az USA. Igaz, Irak sokezer kilométerről és az Atlanti-óceán túloldaláról egzisztenciális fenyegetést jelentett az USA ellen.

tiltsál ki te gyökér 2022.05.30. 10:55:31

@birkamenet: Na, idézd, hogy hol és mikor drukkoltam én bárkinek..

birkamenet 2022.05.30. 11:00:40

@TanNé:

Nekem a Ruszkik haza! plakátok hiányoznak orbántól.
Ja, Viktátor pont hogy be akarja őket hívni.

chrisred 2022.05.30. 11:03:31

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Előbb még követelésekről volt szó, az iraki tömegpusztító fegyverek megkereséséről és feltalálásuk esetén megsemmisítéséről ENSZ BT határozat szólt.

birkamenet 2022.05.30. 11:04:08

@tiltsál ki te gyökér:

Hehe te funkcionális analfabéta bulgár birka, az összes beirásod a ruszki hazugság politika bemásolása.

Legalább megnyitottad már a rubel számládat, különben Putyin nem utalja a troll béred.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.30. 11:15:44

@chrisred:

Az ENSZ BT mióta rendelheti el vagy hagyhatja jóvá egy szuverén ország megtámadását?

"iraki tömegpusztító fegyverek"

A CIA által hamisított bizonyítékok alapján? Avagy mennyi és milyen tömegpusztító fegyvert találtak Irakban? Ja, hogy semmit nem találtak...

birkamenet 2022.05.30. 11:18:32

@MEDVE1978:

Te, az a másik diktatúra ahonnan jönni tog az olaj, nem támad meg más országokat és nem öli halomra az ottani népet. Úgyhogy nehogy harakirit kövess el magadon, mert ilyen logikával már Orbanisztán is rég nemzetközi szankciók alatt kellene hogy álljon. Oszt se Mér$zaros, se a NER slepp nem férne hozzá az ofcsór számláihoz.

chrisred 2022.05.30. 11:20:31

@Kovacs Nocraft Jozsefne: 956. évi I. törvény
az Egyesült Nemzetek Alapokmányának törvénybe iktatásáról

41. Cikk
A Biztonsági Tanács határozza meg, hogy milyen fegyveres erők felhasználásával nem járó rendszabályokat kíván foganatosítani abból a célból, hogy határozatainak érvényt szerezzen és felhívhatja az Egyesült Nemzetek tagjait arra, hogy ilyen rendszabályokat alkalmazzanak. Ilyeneknek tekintendők a gazdasági kapcsolatok, a vasúti, tengeri, légi, postai, távírói, rádió és egyéb forgalom teljes vagy részleges felfüggesztése, valamint a diplomáciai kapcsolatok megszakítása.

42. Cikk
Ha a Biztonsági Tanács úgy találja, hogy a 41. Cikkben említett rendszabályok elégtelenek, vagy elégteleneknek bizonyulnak, úgy légi, tengeri és szárazföldi fegyveres erők felhasználásával olyan műveleteket foganatosíthat, amelyeket a nemzetközi béke és biztonság fenntartásához, vagy helyreállításához szükségeseknek ítél. Ezek a műveletek az Egyesült Nemzetek tagjainak légi, tengeri és szárazföldi hadereje által foganatosított tüntető felvonulásból, zárlatból (blokád) vagy egyéb műveletekből is állhatnak.

chrisred 2022.05.30. 11:22:20

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "A CIA által hamisított bizonyítékok alapján? Avagy mennyi és milyen tömegpusztító fegyvert találtak Irakban?"

Ha nem csak szavakat kapkodnál ki a szövegből, hanem próbálnád az egész mondatot értelmezni, akkor jobban boldogulnál a kommentek tartalmával. Ahhoz, hogy bárki is találhasson bármit, ahhoz először oda kell menni.

birkamenet 2022.05.30. 11:27:58

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Te diktatúra imádó Józsi néni, ahol egy országban milliókat ölnek meg, ahol egy diktátor másik országot támad meg, ott a diktátornak eleve nincsenek szuverén jogai, mert a nemzetközi jog alapján felelnie kell - ami elől elbújik.

Azon meg ne pityeregjél, ha a diktátort a saját módszerével elkapják és átadják a lámpavasnak.
Tudjuk, a fidernyákok ezért rettegnek minden keddtől.

nemecsekerno_007 2022.05.30. 11:55:17

@chrisred: Ez nem szalmabábozás, ne csúsztass. Ez csak egy példa volt a kettős mércére. Le kéne már szoknotok a valóság hajlítgatásáról.

chrisred 2022.05.30. 12:12:14

@nemecsekerno_007: Nem volt semmilyen kettős márce, mert csak te magad írtál úgy az ukránokról, hogy tájszólásban beszélő oroszok, senki nem állított rajtad kívül semmit az ukránokról vagy az erdélyi magyarokról.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.30. 12:16:18

@chrisred:

"vagy egyéb műveletekből"

Ebben nem olvasom azt, hogy le lehet rohanni egy független országot.

"ahhoz először oda kell menni"

Az idézett szöveg az ellenőrzés céljából nem engedélyezi az adott ország megtámadását.

arthurthedent 2022.05.30. 12:17:43

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Hm Irak sem egyezett bele"

Érdekes, amíg az oroszok meg nem támadták az ukránokat nagy ívben lesz.rtad mi volt az irakiakkal, azóta meg napi hat órában ismételgeted, hogy az usa milyen galád módon megtámadta irakot. Pedig ugye szegény irakiak a légynek sem ártottak azon kívül persze, hogy lerohanták Kuwaitot.

Mesélj még, mi mindent kell elnéznünk az oroszoknak? Mihez van még joguk? Anyukádon átmennének tankon akkor mit hoznál fel, a palesztinokat?

padlogaz 2022.05.30. 12:17:55

Az amerikaiak az utolsó ukránig harcolnak az oroszok ellen :-)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.30. 12:24:36

@arthurthedent:

Attól, hogy leszarom az irakiakat, még elítélem az amerikai agressziót.

"Anyukádon átmennének tankon"

Foglalkozz a saját anyukáddal.

chrisred 2022.05.30. 12:49:03

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Azt lehet kiolvasni belőle, hogy az ENSZ BT határozatban katonai műveleteket foganatosíthat.

"Az idézett szöveg az ellenőrzés céljából nem engedélyezi az adott ország megtámadását."

Csak azt, hogy az ENSZ BT katonai úton is biztosíthatja a biztonsági intézkedések betartását. Ilyesmi az iraki invázió előtt nem történt, tehát az USA akciója nem volt nemzetközi jögi szempontból nem volt alátámasztott. De harmadszor is leírom, itt, a kommentfolyamban a támadást megelőző követelések jogi alapjáról volt szó, ami Irakkal szemben nemzetközi jogi szempőontból alátámasztott volt, az Ukrajna elleni invázió esetén pedig nem.

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2022.05.30. 12:50:52

Hogyne volna erkölcsi fölény :D Bármelyik putyinszopó elmebeteggel szemben az van.

Boldeone2 2022.05.30. 13:12:49

@tiltsál ki te gyökér: Beszarás vagy Ágica..."

- Beszartál , gyökér ! Már megint anyádhoz beszèlsz a hètfő reggeli delíriumban , de csak a putyinista osobaságokat böfögöd vissza!

Hát, innen semmi. Nyilván ez a győzelem jele. Egyébként nem sírni kéne, hanem tárgyalni"

- Miről tárgyaljanak, te szellemi fogyatèkos? Zelenszkij megmondta , hogy nem fog lemondani ukrán területekről . Eleve nem is mondhat le, az ukrán alkotmány szerint Ilyenről csak nèpszavazas dönthet, nem pedig a putyini diktátumok!

-pedig korrektül elmondta százszor, hogy megöltek ötvenezer oroszt"

Zelenszkij legalább nyíltan beszèl a háborúról, ezzel szemben bálványod a nèpirtó Putyin meg a háború szót sem ejti ki , különleges katonai műveletekről beszél eltagadja az orosz áldozatokat a nèp előtt, sőt, aki erről beszèlni mer , azt komoly retorziók èrik ma Oroszországban

Egyébként te miféle ember vagy, hogy drukkolsz egy bevallottan náci félkatonai szervezetnek, hogy tovább gyilkolhasson civileket?"

- Mifèle náci fèlkatonai szervezetnek " drukkolok ", te kretèn? Èn az ukrán államot abban támogatom , hogy sikerüljön megtartani a függetlensègüket, az Azov meg a társai kb pár ezer ember Ukrajnában , egy 40 milliós országban, amely éppen a 2014 - óta folyó, az oroszok által szított háború miatt jött létre , te viszont a megcáfolt putyini narratívákat tolod 100%- ban, amelyek nyilvánvaló hazugságok, miközben semlegeskènt, meg realistakènt próbálsz tetszelegni!

Te csak a büdös csizma szèljobbos párja van, okoskodó h.g,erek!
A tènyek azok , hogy adott egy független ország , amely ellen Putyin egy nyílt háborút indított, az összes európai ország tudja az helyes erkölcsi alapállást, ez emberek többsége is, beleèrtve a konzervatív Lengyelorszagot, a törpe kisebbség ti vagytok, akik egy elnyomó diktátort támogattok egy ország lerombolásában , ártatlan ezrek lemèszárlásaban !
Erkölcsileg nullák, vagy ha úgy tetszik: hullák vagytok!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.30. 13:17:33

@chrisred:

"ami Irakkal szemben nemzetközi jogi szempőontból alátámasztott volt"

Nem volt, mert hamisított bizonyítékokon alapult. És nem mellékesen épp a hamisító ország támadott a saját maga hamisította bizonyítékokra hivatkozva.

"Azt lehet kiolvasni belőle, hogy az ENSZ BT határozatban katonai műveleteket foganatosíthat."

A cikkely nevesít nem támadó műveleteket, nyilván nem véletlenül. És nem is utal támadó műveletekre, szintén nem véletlenül.

Egy "egyéb" szóba kapaszkodva próbálod védeni az USA jogtalan és általa hamisított bizonyítékokra alapozott támadását egy senkit nem fenyegető, senkit nem támadó szuverén ország ellen.

(Ettől még ugyanúgy elítéle(t)m Szaddám rezsimjét, de az USA támadása akkor is jogtalan, ha az egy ellenszenves ország ellen irányul.)

Boldeone2 2022.05.30. 13:24:24

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Azért ne feledjük:
- Számos ENSZ hatarozat volt a Szaddam- rezsim ellen
- Irakba 43 ország avatkozott be , koalícióban,nemcsak az USA
-Irak megtámogatott más országokat, korábban
-Irak vegyifegyvereket is használt ( saját bevallásuk szerint csak az irak- iráni háborúban , kèsőbb már nem ..)
- Izraelt veszèlyeztette a lète

chrisred 2022.05.30. 13:57:43

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "A cikkely nevesít nem támadó műveleteket, nyilván nem véletlenül."

Ahogy én sem nevesítettem támadó műveleteket, nyilván nem véletlenül.

"Nem volt, mert hamisított bizonyítékokon alapult. "

Ez nem igaz, mert semmilyen bizonyítékon nem alapult, éppen a bizonyítékok megszerzése érdekében történt. Amik, mint utólag kiderült, nem léteztek.

"Egy "egyéb" szóba kapaszkodva próbálod védeni az USA jogtalan és általa hamisított bizonyítékokra alapozott támadását egy senkit nem fenyegető, senkit nem támadó szuverén ország ellen."

Én nem védem, csak sokadszorra érted félre, nyilván nem véletlenül. Negyedszer írom, a követelésekről volt szó, ami Irak esetében jogos volt - annyira, hogy maga Szaddam sem tudott arról, hogy nincsenek vegyi fegyverei, mert hiába rendelte el azoknak a programoknak a végrehajtását, alsóbb szinten elszabotálták. Putyin követelései viszont önmagukban a nemzetközi jogba ütköztek, tehát egy szuverén ország részéről nem volt kötelező teljesíteni. Míg Iraknak kötelező lett volna megmutatni a fegyverzetellenőröknek azokat a katonai objektumokat, amiket meg akartak tekinteni.

tiltsál ki te gyökér 2022.05.30. 13:58:14

@birkamenet: Hehe te funkcionális analfabéta bulgár birka, az összes beirásod a ruszki hazugság politika bemásolása.
Az a maxwal, nem? Matyi, ennyire ne legyél hülye.
Na, idézd, mikor drukkoltam én bárkinek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.30. 14:10:16

@chrisred:

"Ahogy én sem nevesítettem támadó műveleteket, nyilván nem véletlenül."

Dehogynem, hiszen az amerikai agressziót akarod igazolni.

"mert semmilyen bizonyítékon nem alapult"

Vagyis jogtalan volt.

"éppen a bizonyítékok megszerzése érdekében történt. Amik, mint utólag kiderült, nem léteztek."

Az általad idézett cikkely nem ad felhatalmazást bizonyítékok háború útjàn való beszerzésére

Mellesleg hazudsz, a háborút nem a bizonyítékok bedzerzése céljából indította az USA, hiszen azok már megvoltak, még ha hamisak is.

tiltsál ki te gyökér 2022.05.30. 14:17:18

@Boldeone2:
Nem, hozzád beszélek Ágica.

"- Miről tárgyaljanak, te szellemi fogyatèkos? Zelenszkij megmondta , hogy nem fog lemondani ukrán területekről "
Hát erről, te barom. :D:D:D Ilyen nagyon egyszerű. Ugyanis Zelenszkijen kívül mindenkinek világos, hogy a Krím, Donbasz meg Luhanszk már elúszott. Ő meg nem mond le. :D:D: Ez a jó okos vezető, tényleg.

" Eleve nem is mondhat le, az ukrán alkotmány szerint Ilyenről csak nèpszavazas dönthet, nem pedig a putyini diktátumok!"
Hmmm. Hát akkor lássuk. Népszavazás kiírása, hogy aszongya:
Egyetért-e Ön azzal, hogy azt a 3 nyomorúságos megyét amit szarrá lőtt és megszállt az orosz, és ha beledöglünk, akkor sem tudjuk visszaszerezni elcsatolják.

"Zelenszkij legalább nyíltan beszèl a háborúról, "
:D:D:D Igen. Megtörték az orosz hadsereg gerincét. Több a polgári áldozat mint a katona. :D:D: Már mindjárt győznek ::D:D:D
Te meg falod a szart, aztán amikor ránézel a térképre nem érted :D

"ezzel szemben bálványod a nèpirtó Putyin"
Miért lenne a bálványom, te szellemi toprongy?

"meg a háború szót sem ejti ki , különleges katonai műveletekről beszél eltagadja az orosz áldozatokat a nèp előtt, sőt, aki erről beszèlni mer , azt komoly retorziók èrik ma Oroszországban"
Mint ahogy Ukrajnában is. És a magadfajta hülyéken kívül ugye senki nem veszi be, hogy tízszer annyi civil áldozata van egy háborúnak mint katonai.

"Mifèle náci fèlkatonai szervezetnek " drukkolok ", te kretèn? "
Az Azovi légiónak.

"Èn az ukrán államot abban támogatom , hogy sikerüljön megtartani a függetlensègüket, "
Hát, mintha az lett volna az orosz követelése, hogy maradjanak függetlenek. Pont nem függetlenek akartak lenni.

"az Azov meg a társai kb pár ezer ember Ukrajnában "
Ez nem akadályozta meg őket, hogy civileket gyilkolásszanak ugye?

"egy 40 milliós országban, amely éppen a 2014 - óta folyó, az oroszok által szított háború miatt jött létre "
Persze. Esetleg nem kellett volna nyelvtörvénnyel kezdeni az új kormánynak, ugye?

"te viszont a megcáfolt putyini narratívákat tolod 100%- ban, amelyek nyilvánvaló hazugságok, miközben semlegeskènt, meg realistakènt próbálsz tetszelegni!"
Nem próbálok, semleges és realista vagyok. Az ukránok geciskedtek az orosz kisebbséggel, akik 8 éve le akarnak szakadni tőlük. Aztán addig keménykedtek, amíg megindult az orosz.

"A tènyek azok , hogy adott egy független ország , amely ellen Putyin egy nyílt háborút indított,"
Igen.
"az összes európai ország tudja az helyes erkölcsi alapállást,"
Elítélés. Menekültek segítése. És pont.
Sajnos nem akarunk beledögleni abba, hogy egy-két megye melyik szláv államhoz tartozik. Pont leszarom, hogy milyen zászló van Donbaszban.

"ez emberek többsége is, beleèrtve a konzervatív Lengyelorszagot"
Erre azért ne fogadj. AZ emberek többségét pont ugyanúgy nem érdekli, hogy hol van Ukrajna határa.

"a törpe kisebbség ti vagytok, akik egy elnyomó diktátort támogattok egy ország lerombolásában , ártatlan ezrek lemèszárlásaban !"
Mi a kurva anyád tripperes picsájában támogattam én a nagy elnyomó diktátort? Vagy úgy bárki.
Te ostoba fasz, attól, mert teleszarod a netet a vágyaiddal még nem lesz vége a háborúnak. Ha lenne esze annak a törpojácának, akkor kurvára nem keménykedne, hanem megállapodna, hogy egyáltalán maradjon még valami a foshalmazból, amit Ukrajnának hívnak.
Mellesleg nem vagyok teljesen meggyőződve, hogy annyira rossz lenne az ott lakóknak, hogy egy gazdaságilag sokkal jobban álló országba tartoznának.

tiltsál ki te gyökér 2022.05.30. 14:25:40

@chrisred:
"éppen a bizonyítékok megszerzése érdekében történt. Amik, mint utólag kiderült, nem léteztek."
Hahahahha :D:D:D:D:
Igen bazmeg. Azért indítanak katonai műveleteket, hogy bizonyítékokat keressenek. :D:D Beszarás vagy.
Derrick is így nyomozott.

" Negyedszer írom, a követelésekről volt szó, ami Irak esetében jogos volt - annyira, hogy maga Szaddam sem tudott arról, hogy nincsenek vegyi fegyverei, mert hiába rendelte el azoknak a programoknak a végrehajtását, alsóbb szinten elszabotálták. "
Elég puha diktatúra volt ez a Szaddamé akkor, nem gondolod? Szóval a főnök kiadta, hogy legyen vegyifegyver, aztán a káplárok mégse öntötték össze a löttyöket. Szaddamnak meg nem tűnt fel, mi?

"Putyin követelései viszont önmagukban a nemzetközi jogba ütköztek, tehát egy szuverén ország részéről nem volt kötelező teljesíteni."
Nem, tényleg nem kötelező semmi, csak hát utána meg itt a realitás a nyakukon.

"Míg Iraknak kötelező lett volna megmutatni a fegyverzetellenőröknek azokat a katonai objektumokat, amiket meg akartak tekinteni."
Tudtommal megmutatták, sőt voltak olyan jelentések, hogy nem találtak semmit. Amely jelentéseket szépen eltették mélyre, és azt mondták, hogy akkor máshol vannak.
Most komolyan bazmeg azt akarod megmagyarázni, hogy az iraki annyira hülye volt, hogy nem volt hajlandó megmutatni egy üres szobát - ahol tudta, hogy nincs semmi ami nem lehetne nála- inkább vállalta, hogy rommá lőtték?

chrisred 2022.05.30. 14:35:20

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Dehogynem, hiszen az amerikai agressziót akarod igazolni."

Nem igaz, a követelést igazolom, aminek az eluatsítása miatt az agresszió megtörtént.

"Mellesleg hazudsz, a háborút nem a bizonyítékok bedzerzése céljából indította az USA, hiszen azok már megvoltak, még ha hamisak is."

Nem igaz, az Iraki Vizsgálati Csoport 2003 áprilisában, vagyis a katonai műveletek megkezdését követően kezdte meg a működését.

chrisred 2022.05.30. 14:39:39

@tiltsál ki te gyökér: "Derrick is így nyomozott."

Tulajdonképpen igen, a házkutatás hasonló rendőrségi művelet.

"Most komolyan bazmeg azt akarod megmagyarázni, hogy az iraki annyira hülye volt, hogy nem volt hajlandó megmutatni egy üres szobát - ahol tudta, hogy nincs semmi ami nem lehetne nála- inkább vállalta, hogy rommá lőtték?"

Nem magyarázok semmit, csak a puszta tényt írtam le, hogy az irakiak kiutasították a fegyverzetellenőröket.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.30. 14:55:20

@chrisred:

"az Iraki Vizsgálati Csoport 2003 áprilisában, vagyis a katonai műveletek megkezdését követően kezdte meg a működését."

Egyre jobban belezavarodsz a hazugságaidba. Szóval akkor azt állítod, hogy az USA csak Irak lerohanása után szerezte meg azokat a szerinted téves, màsok szerint hamis bizonyítékokat, hogy Irakban tömegpusztító fegyverek vannak?

Elég pongyola munkát végezhettek :) Na de akkor áruld el, mikor derítették ki, hogy még sincsenek tömegpusztító fegyverek? Vagy egyszerre derítettéki azt is, hogy vannak, és azt is, hogy nincsenek?

Bocsika, de egyre nevetségesebbé teszed magad a szerecsenmosdatásoddal - bocs, afroamerikai-mosdatásoddal.

chrisred 2022.05.30. 15:08:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Itt a te hazugságaidról van szó. A vizsgálati csoport jelentésében az szerepel, hogy Iraknak nincsenek tömegpusztító fegyverei. Voltak, de még 1991-ben megsemmisítették azokat, és Szaddám szándákai ellenére azt követően nem készültek. A hamis bizonyítékokról szóló mítoszt meg magadnak kell megtalálnod, mert csak te írsz róluk.

Boldeone2 2022.05.30. 15:16:58

@tiltsál ki te gyökér:

Mi a kurva anyád tripperes picsájában támogattam én a nagy elnyomó diktátort? Vagy úgy bárki."

Te, meg a hozzád hasonló - az anyjuk kurva picsájából nem kikapart náci majmok- mind a putyini elnyomó rezsimet támogatjátok, mert embertelen, erkölcstelen pszichopaták vagytok!
Ezèrt vèditek az elfogadhatatlant!

Te ostoba fasz, attól, mert teleszarod a netet a vágyaiddal még nem lesz vége a háborúnak...(....)
Mellesleg nem vagyok teljesen meggyőződve, hogy annyira rossz lenne az ott lakóknak, hogy egy gazdaságilag sokkal jobban álló országba tartoznának."

Persze hogy nem , mert sík hülye vagy a politikához , meg úgy enbloc mindenhez!
A Donbass már kvázi függetlenedett Ujrajnától , mégis egy nagy csődhalmaz , pedig 7 ève támogatják kb èvi 2 milliárd dollárral! Nem lesz jobb az ott èlő embereknek , az orosz uralom alatt, mert eddig sem volt jó nekik a " függetlensèg "

Miért lenne a bálványom, te szellemi toprongy?"

- Ha nem bálványoznád a muszka diktátort , te szellemi topringy, akkor nem nyomatnád folyamatosan az ukránellenes álláspontokat , nem harsognád a már bukott , hazug putyini narratívákat!

"meg a háború szót sem ejti ki , különleges katonai műveletekről beszél eltagadja az orosz áldozatokat a nèp előtt, sőt, aki erről beszèlni mer , azt komoly retorziók èrik ma Oroszországban"
Mint ahogy Ukrajnában is."

- Hazudsz , kretèn ! Ilyenről szó nincs Ukrajnában, az orosz- kollaboránsokat nyilván megbüntetik , a háborúról lehet beszèlni, a frontról , konkrèt csapatállásokról nem. Az oroszok viszint mindent elhazudnak !
Oroszországban bebörtönzik, vagy súlyos börtönbüntetèsre ítèlik a háború ellen tiltakozókat . Felfogod a különbsèget , fogyatèkos? Ráadásul a putyini rendszer autokrácia, 22 èv egy a vezető , Ukrajnában valahogy működik a parlamentarizmus

"Mifèle náci fèlkatonai szervezetnek " drukkolok ", te kretèn? "
Az Azovi légiónak."

- Azov lègiónak? Hagyjuk már a hülyesèget! Sehol nem írtam olyat , hogy az Azov légió tevèkenysègèvel egyetértek !Ukrajnát támogatom hogy maradjon meg függetlensège ès határai ! Ennyi. Az Azov lègió pár ezer ember , egy 40 milliós országban , a hisztèriát a putyinista mèdia keltette főkèpp, miközben Oroszországban is tombol az ultranacionalizmus!

"Èn az ukrán államot abban támogatom , hogy sikerüljön megtartani a függetlensègüket, "
Hát, mintha az lett volna az orosz követelése, hogy maradjanak függetlenek. Pont nem függetlenek akartak lenni."

- Megint hazudsz !
1, először is : az orosz agresszió miatt kerestèk a NATo - tagság- lebetősègèt- de ettől még független maradt az ország
2, egy szuverèn ország a saját sorsáról dönt !

"az Azov meg a társai kb pár ezer ember Ukrajnában
Ez nem akadályozta meg őket, hogy civileket gyilkolásszanak ugye?"

- Ez megint hazugság! A szeparatistak indítottak\folytattak harcokat a Donbassban , ahol voltak áldozatok 7 èv alatt . Szándèkosan nem gyilkoltak civileket , meg az Azov sem!

"egy 40 milliós országban, amely éppen a 2014 - óta folyó, az oroszok által szított háború miatt jött létre "
Persze. Esetleg nem kellett volna nyelvtörvénnyel kezdeni az új kormánynak, ugye?"

- Ja persze , egy nyelvtörvèny miatt egy totális háború indokolt , ugye!? Normális vagy ember?
Ukrajnában az elmúlt 200 èvben oroszosítas folyt , a Donbassba meg az iparvárosokba Sztálin telepítette az orosz nemzetis3get be! Egyedül a Krím mondható orosznak , de ott is megcsinálták a tatár nèpirtast!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.30. 16:33:32

@chrisred:

Elképesztő, milyen szemérmetlenül hazudsz. Rajtad kívül mindenki tudja, higy az USA a CIA által szállított hamis bizonyítékok alapján támadta meg Irakot. Persze ezt te is tudod, csak nem vállalod fel, hogy mindeddig hazudtál

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.30. 16:36:43

@Boldeone2:

"A Donbass már kvázi függetlenedett Ujrajnától , mégis egy nagy csődhalmaz , pedig 7 ève támogatják kb èvi 2 milliárd dollárral! "

Az ukránok meg szintén hét éve ágyúzzák, rengeteg polgári áldozattal és anyagi kárral.

arthurthedent 2022.05.30. 17:05:27

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Elképesztő, milyen szemérmetlenül hazudsz. Rajtad kívül mindenki tudja, higy az USA a CIA által szállított hamis bizonyítékok alapján támadta meg Irakot."

Az USA kétszer támadta meg Irakot. Az első alkalommal azért, mert lerohanták Kuwaitot. A második alkalommal azért, mert az amerikaiak szerint Irak a nemzetközi terrorizmus melegágya volt és tömegpusztító fegyvereket is készültek fejleszteni. Az USA semmiféle bizonyítékokat nem mutatott be a második támadás előtt, egyszerűen azt mondták, hogy az usával szimpatizáló iraki informátorok állítása alapján gondolják ezt.

Szóval nem, nem voltak hamis bizonyítékok, de ha tévednék, akkor mejd te küldesz valami linket. Nyilván tévedhetek...

arthurthedent 2022.05.30. 17:10:51

@Boldeone2: "- Ja persze , egy nyelvtörvèny miatt egy totális háború indokolt , ugye!? Normális vagy ember?"

Azt tudod, hogy nem okoseszközökkel vitatkozol, hanem ilyen copy&paste csávókkal, akik ugyanazt a pár hazugságot ismételgetik hónapok óta? :(

Körülbelül annyi értelme van velük vitatkozni, mintha áfás számlát akarnál kérni egy molylepkétől vagy a Schrödinger-egyenletet akarnád elmagyarázni egy csigának. ;)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.30. 17:14:56

@arthurthedent:

"egyszerűen azt mondták, hogy az usával szimpatizáló iraki informátorok állítása alapján gondolják ezt."

"de ha tévednék, akkor mejd te küldesz valami linket. Nyilván tévedhetek..."

Ha az USA politikai vezetése ellenőtzés nélkül elhitte a hazugságokat, akkor te milyen alapon vonod kétségbe azt, amit írok? Netán okosabbnak tartod magad az USA vezető politikusainák és hírszerzési szakembereinél?

Azt is kérdem tőled, mennyire egyeztethető össze a nemzetközi joggal az, hogy szért támadtak meg egy irszágot, mert bizonyítékaik ugyan nem voltak, de úgy gondolják...

Mondom, egyre jobban belegabalyodsz. :D

arthurthedent 2022.05.30. 17:47:54

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ha az USA politikai vezetése ellenőtzés nélkül elhitte a hazugságokat, akkor te milyen alapon vonod kétségbe azt, amit írok?"

Ebben mondjuk nem sok ráció van. Valakik, valamit, amit valaki mondott elhittek, akkor nekem is el kell hinnem valami mást, amit másvalaki mond? :D

Azért említettem meg, hogy nem voltak bizonyítékok, mert láttam egy dokumentumfilmet, ahol ezt a második támadást nyomozták és azon voltak kiakadva, hogy valami névtelen informátor meg nem erősített sztorija volt csak utólag, nem voltak erős bizonyítékok.

Te azt mondtad, hogy hamis bizonyítékok voltak, ez a dokumentumfilm megszólaltatott embereket, akik azt mondták, hogy nem is volt semmiféle bizonyíték.

"Netán okosabbnak tartod magad az USA vezető politikusainák és hírszerzési szakembereinél?"

Nem kell okosnak hinned magad ahhoz, hogy kétségbe vonj valamit.

arthurthedent 2022.05.30. 17:49:48

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Azt is kérdem tőled, mennyire egyeztethető össze a nemzetközi joggal az, hogy szért támadtak meg egy irszágot, mert bizonyítékaik ugyan nem voltak, de úgy gondolják..."

Mármint arról beszélsz, hogy nem egyeztethető össze a nemzetközi joggal az, hogy Oroszország megtámadja Ukrajnát? Nem, tényleg nem egyeztethető össze, bár nem vagyok jogász.

"Mondom, egyre jobban belegabalyodsz. :D"

Rosszul látod.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.30. 18:04:54

@arthurthedent:

A kettős mérce a gond. Az USA-nak elnézi, nekem nem.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.30. 18:06:02

@arthurthedent:

Mármint arról beszélek, hogy nem egyeztethető össze a nemzetközi joggal az, hogy az USA megtámadta Irakot Nem, tényleg nem egyeztethető össze, bár nem vagyok jogász.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.30. 18:08:09

Ezerszer leírták: Az egyik jogtalanság nem menti a másikat, de nehogy már az kiabáljon a leghangosabban, aki maga is ugyanolyan sáros.

chrisred 2022.05.30. 18:15:21

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Eddig kerestél bizonyítékot a neten a CIA hamisításra, mert az FSZB kánonban ez szerepel? Aztán mégis maradtál a szimpla "hazudsz, mert nekem igazam van!" fordulatnál?

Segítek:

index.hu/kulfold/wmd0603/

"Nigeri levél

Az unió helyzetéről mondott éves szónoklatában például Bush azzal gyanúsította meg Irakot, hogy "jelentős mennyiségű uránt szerzett be Afrikából". "Ezen a ponton kiborultam" - nyilatkozta a Newsweeknek Thielmann. Mint mondta, a kijelentést egy egyértelműen hamis dokumentumra alapozták. Az uránbeszerzésről készült "feljegyzést" Niger tíz éve visszavonult külügyminisztere jegyezte - a hamisítók még a jelentősebb részletekre sem figyeltek oda."

Tehát szóba sem, került, hogy a CIA hamisított bizonyítékot, csak hogy egy hamis feljegyzésre építettek egy vádat. A CIA szerepe ez volt, ami a következő részben szerepel:

"A Newsweek szerint az 1991-2003 közötti időszak adataiból az biztosan tudható, hogy Irak valóban rendelkezett tömegpusztító fegyverekkel - sorsuk azonban, nagyrészt az irakiak titkolózása, blöffjei miatt teljesen ismeretlen volt. A főproblémát az jelenthette, hogy a CIA, megbízható "humán hírszerzés", azaz az iraki rezsimbe beépült kémek híján nem tudta alátámasztani értesüléseit.

Nem tudtak olyan adatokkal szolgálni, amilyeneket Bushék látni akartak volna. A kormányzat így, saját céljainak megfelelően, a "legrosszabb eset" forgatókönyvét választotta ki."

chrisred 2022.05.30. 18:16:09

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem is lenne tisztességes, ha az USA részéről a republikánusok kiabálnának.

CSOKKI MÁLNA 2022.05.30. 18:37:50

@chrisred: És. A szigetek méretei eleve nem feltételezték több százezernyi katona mozgatását. A brit haditechnikai fölény pedig megkérdőjelezhetetlen volt. De ha ugye az ellenség beássa magát, az kemény dió. Különösen, ha nyugati katonai szakértők készítik fel erre évekig, mint Ukrajnában. Ilyen csaták utoljára a II. VH-ban voltak, mint most.

CSOKKI MÁLNA 2022.05.30. 18:41:16

@chrisred:

helsinkifigyelo.blog.hu/2019/09/11/szeptember_11_puccs_chileben_405

"A CIA felettébb eredményes volt, de nem lehet büszke magára. A katonai puccs egy ügyefogyott, de voltaképpen mintaszerű demokráciát semmisített meg, számolt fel a terror eszközével. Nincs az az infláció vagy geopolitikai veszély, amely igazolhatóvá tenné a gyilkolást, méghozzá a szisztematikus gyilkolást. "

chrisred 2022.05.30. 18:56:51

@CSOKKI MÁLNA: És? A brit hadiflottának 46 napig tartott, amíg odaért Falklandhoz, és 21 nap múlva az argentinok kapituláltak. Vagyis a háború kétharmada abból állt, hogy a britek mentek Falkland felé.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.05.30. 19:34:09

Deazusais deazusais!
Mondjuk deazusában az Oscar átadón sztárok tiltakozhattak táblával a kezükben, hogy ne háborúzzanak az olajért.
Ruszkiknál meg börtön jár a szóért is.
Tényleg ugyanaz a kettő.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.30. 19:45:06

@chrisred:

Vagyis legitim ok nélkül megtámadott egy országot.

atomic power 1986DucaDuca 2022.05.30. 19:50:49

@chrisred:

"Orosz katonák is vannak a világ mindenféle pontján, Szíriában és Venezuelában teszem azt. Ennek semmi köze a Monroe-elvhez."

És miért vannak ott a nagyhatalmak, ha nem azért, hogy a saját érdekeiket érvényesítsék?! Mindegy, hogy Monroe elvnek nevezzük, vagy nem: a tény, hogy az USA-nak van jelenleg a világ legtöbb helyén katonája, támaszpontja. Az USA katonai kiadásai nagyobbak, mint az utána következő tizenöt ország együttesen, nagyobb, mint az 50 amerikai állam egészségügyi, oktatási vagy szociális kiadásai együttvéve. A világ katonai kiadásainak közel 50 százalékát az USA adja, miközben lakossága csak 5 százalékot tesz ki. A világ 177 országában van mintegy 800 katonai bázisa. Mindez azért, mert az USA a világ nagy részét az érdekszférájának tekinti. Globális "rendfenntartó" (világ csendőre) szerep. Az más kérdés, hogy ennek a "rendfenntartásnak" csak a nagyobb káosz az erdménye.

"Ahogy Ukrajna sem akart orosz támaszpontot az amerikaiak kezére játszani."

Azután, hogy megszületett a flottamegállapodás az OF és a Janukovics kormány között, az ukrán
belpolitikai reakciók meglehetõsen hevesek voltak az ellenzék részéről. A parlamenti ülésteremben verekedtek a képviselők, mert Ukrajna függetleségét érezték veszélyeztetve a megállapodással.
Julija Timosenko a megállapodás felbontására, és a parlament ostromára szólította
fel híveit. Jellemzõ volt a Front a Változásért nevû párt vezetõjének, Arszennij Jacenyuknak a megjegyzése, hogy „nincsenek örök politikusok és örök egyezmények sem”, amivel
nem zárta ki annak a lehetõségét, hogy Ukrajna esetleg a késõbbiekben felmondja az egyezményt.
Az amerikaiak témogatásával végrehajtott kijevi hatalomvéltás után történt a Krím és a bázisok visszavétele az oroszok részéréről.

Hauptrichter2 2022.05.30. 20:22:45

@chrisred: "... Teljesen mindegy, miért van szüksége egy másik ország területére, ha el akarja foglalni, akkor az területszerző háború...."
Hát nem értünk egyet. Ez inkább területVISSZAszerző háborúnak tűnik nekem... Területszerző háború az pl. a "gyarmatosítás" volt a mostani gazdag nyugati államok nagy részének részéről. Vagy ugye Amerika "meghódítása". Neked ez itt most tényleg ugyanaz, miközben a Donbaszban az oroszajkú lakosság többségben van, no meg ha minden igaz, a Krímben is? De ha még mindig nem érted / nem akarod érteni - van ilyen - akkor légyszi mesélj nekem arról, hogy ugye a a Koszovó-i háború is területszerző háború volt az albánok részéről, amit az Amcsik keményen megtámogattak? Most miért NEM támogatják az oroszokat: Nekem a két szitu igencsak hasonlít...

Hauptrichter2 2022.05.30. 20:24:11

@birkamenet: "...A te apád is a fél Vörös Hadsereg volt, te ruszki hazugság propaganda terjesztő...."
Hát ez egy értelmes, a témában érvelő hozzászólás volt... Ja nem.
Esetleg valami érv, tények, korrekt hasonlítás?

atomic power 1986DucaDuca 2022.05.30. 20:30:02

@arthurthedent:

"Hát persze. Mennek takokkal, helikopterekkel, lőnek, visznek ágyukat, de nem akarják elfoglalni az országot. Háppersze! :D"

Mennyi tankkal, helikopterrel, ágyúval mentek, és mennyi kell Ukrajna elfoglalásához, majd megtartásához?

Csak azért kérdezem, mert 1000 lakosra kb. 50 katona, illetve rendőr kell, hogy jusson egy teljes megszállás során a terület megtartása érdekében. Mivel Ukrajna lakossága 44 millió, ez 2-3 milliós megszálló hadsereget jelentene. Tudomásom szerint február 24 előtt max. 200.000 fős orosz hadsereg volt összevonva az ukrán határok mellett.

atomic power 1986DucaDuca 2022.05.30. 20:37:06

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"Ja értem! Nem Kijev elfoglalása volt a cél, hanem a felesleges, elavult páncélosok leírása a könyvelésből. Értem."

Nem azt írtam hogy Kijev elfoglalása nem volt cél, hanem azt, hogy az egész ország elfoglalása nem volt cél. Diszlexiás vagy?

atomic power 1986DucaDuca 2022.05.30. 20:46:55

@arthurthedent:

'Az összes ország, ahol "jó" kapcsolatokat ápolnak az oroszokkal megsz.vja, ez történelmi tény."

Tudnál példát mondani arra, amikor egy ország a SZU felbomlása utáni Oroszországgal fenntartott jó kapcsolatot úgymond megsz.vta?

Buchhalter 2022.05.30. 21:33:18

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: na köcsög ! Itt a linked! telex.hu/kulfold/2022/05/30/biden-az-usa-nem-kuld-olyan-raketarendszereket-ukrajnanak-amivel-oroszorszagot-is-elerhetik

USA nem küld nehéz fegyverzetet,ami komoly lehetne. Max harpoon rakétákat,de azt is majd valamikor. A németek talán,de csak talán júliusban küldenek önjáró lövegeket. Keress rá majom. A franciák meg egyelőre nem küldenek semmit. Ahogy nézem a hírfolyamot a covid után már nem akar senki sokat költeni az ukránokra. Az oroszok megkapják a 2 megyét ,Azovi tengert és a szankciók felpuhításával a többi lehet az EU-é. Ennyike. Na ezért vagy egy senki és nem egy jól menő politikus vastagon kitömve. Te beeszed a hangosabban ugató szarát. Egészségedre!

Buchhalter 2022.05.30. 21:37:16

@atomic power 1986DucaDuca: arturka egy USA-angol fétis imádó. Minden észérv lepereg róla. Csak Amerika ,aki hibátlan mindenben és ők a szuperek a jók. Mindenki más szerinte idióta , agyalágyult vagy náci és komcsi. Egy idióta tömören, akivel nem lehet normálisan vitázni. Akárkit néztem aki vitába szállt vele mindenkit leoltott aki más véleményen volt mint ő. Aza az Amerika ,aki immáron 100 éve keveri a szart az egész világon. Az oroszok is szemétládák ,de az amik is szarháziak.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.05.30. 21:45:54

Amúgy, hogy jön ide az USA gyerekek?
Most arról van szó, hogy az oroszok megtámadták Ukrajnát.

atomic power 1986DucaDuca 2022.05.30. 21:52:58

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

"Amúgy, hogy jön ide az USA gyerekek?
Most arról van szó, hogy az oroszok megtámadták Ukrajnát."

Úgy jön ide, hogy az USA mozgatja a háttérből az eseményeket. Proxy háború! Hallottál már róla?

tiltsál ki te gyökér 2022.05.30. 22:04:11

@Boldeone2:
:D::DD:
Szánalmas vagy, de nagyon.
" mind a putyini elnyomó rezsimet támogatjátok, mert embertelen, erkölcstelen pszichopaták vagytok!
Ezèrt vèditek az elfogadhatatlant!"
Erre valami példát tőlem esetleg? Akár arra, hogy támogattam valakit, akár arra, hogy védtem volna.

"A Donbass már kvázi függetlenedett Ujrajnától , mégis egy nagy csődhalmaz , pedig 7 ève támogatják kb èvi 2 milliárd dollárral! Nem lesz jobb az ott èlő embereknek , az orosz uralom alatt, mert eddig sem volt jó nekik a " függetlensèg ""
És úgy Ukrajna nem egy csődhalmaz, te szerencsétlen? Baszki, az orosz GDP az ukrán háromszorosa. Még a Belarusz GDP-is a duplája ennek a nyomorult Ukrajnáénak. Egész konkrétan Európa legcsóróbbja, legszakadtabb romhalmaza. Ha odatettek 2 milliárd dollárt az oroszok, akkor pont kettő milliárddal többet költöttek ott mint Kijev.

" Ha nem bálványoznád a muszka diktátort , te szellemi topringy, akkor nem nyomatnád folyamatosan az ukránellenes álláspontokat , nem harsognád a már bukott , hazug putyini narratívákat!"
Ja, hát persze, logikus. Aki nem azt mondja amit te, akkor az rögtön bálványoz valakit. Nem kell narratíva, te a tények ellen mész. Mert sötét vagy. Három hónapja magyarázod a marhaságaidat. Nem kéne átgondolni? Ja, nem, ahhoz ész is kéne.

"- Hazudsz , kretèn ! Ilyenről szó nincs Ukrajnában, az orosz- kollaboránsokat nyilván megbüntetik , a háborúról lehet beszèlni, a frontról , konkrèt csapatállásokról nem. Az oroszok viszint mindent elhazudnak !"
Igen, nyilván az oroszok mindent elhazudnak Soha egy ukrán katonát nem találtak el. A kollaboránsokat megbüntetik? Ebben a remek demokráciában kivégezték a béketárgyalót. Betiltották az orosz kisebbségi nyelvet, pártokat, oktatást. Lehet beszélni a háborúról, csak azt nem, amikor épp szarul állnak.

"Felfogod a különbsèget , fogyatèkos? Ráadásul a putyini rendszer autokrácia, 22 èv egy a vezető , Ukrajnában valahogy működik a parlamentarizmus"
:D:D: Ja. A majdan volt a parlamentalizmus csúcsa.

" Azov lègiónak? Hagyjuk már a hülyesèget! Sehol nem írtam olyat , hogy az Azov légió tevèkenysègèvel egyetértek !Ukrajnát támogatom hogy maradjon meg függetlensège ès határai !"
Mondjuk az is, amivel magyar családokat vágtak ketté? Azért mert csak? Olyan államot támogatsz, ahol a kisebbségek nem beszélhetik az anyanyelvüket, te korcs! Olyan államot támogatsz, ami egyszer csak lett mint egy rák, és elnyom mindenkit akit tud.

"Az Azov lègió pár ezer ember , egy 40 milliós országban"
Az SS is az volt. AZ azov légió a kormány támogatásával piszkoskodott. Az acélműben kicsit kisebb lett az arcuk.

Megint hazudsz !
"1, először is : az orosz agresszió miatt kerestèk a NATo - tagság- lebetősègèt- de ettől még független maradt az ország"
Bőven az orosz agresszió előtt már rimánkodtak a Natonak. Ne hazudozz. :DD:
2, egy szuverèn ország a saját sorsáról dönt !
Így van. Kanada is dönthetne úgy, hogy kínai atomrakétákat telepít. Sőt, Kuba 67ben úgy is döntött. Majdnem kitört a világháború, akkor mégsem dönthet úgy, ahogy akar?

"" Ez megint hazugság! A szeparatistak indítottak\folytattak harcokat a Donbassban , ahol voltak áldozatok 7 èv alatt . Szándèkosan nem gyilkoltak civileket , meg az Azov sem!"
Nem a faszt, te hazug geci. A 37 égett hulla, az mi volt?
In October 2019, members of the US House of Representatives from the Democratic Party requested that the Azov Battalion and two other far-right groups be classified as a Foreign Terrorist Organization by the US State Department,
Ezt nyilván tévedésből adták nekik.

"Ja persze , egy nyelvtörvèny miatt egy totális háború indokolt , ugye!? Normális vagy ember?"
Ja, nem. Persze. Ukrajnának mindent lehet, nyilván fogja be mindenki, vagy rájuk gyújtják a házat a kis buzi haverjaid. Hát, most rábasztak. Olyan kisebbséggel kezdtek akinek van komoly hátországa..

"Ukrajnában az elmúlt 200 èvben oroszosítas folyt"
Mert előtte mi volt te hülye. Mutasd meg térképen 1800ban Ukrajnát.

atomic power 1986DucaDuca 2022.05.30. 22:10:07

@Buchhalter:

"arturka egy USA-angol fétis imádó. Minden észérv lepereg róla. Csak Amerika ,aki hibátlan mindenben és ők a szuperek a jók."

Joga van hozzá! Az egyoldalú látásmód viszont nem erény, téves következtetésekre vezet.

"Mindenki más szerinte idióta , agyalágyult vagy náci és komcsi."

Rágalmazás Btk. 226. §

" Egy idióta tömören, akivel nem lehet normálisan vitázni."

Azzal mindig nehéz vitázni, ahkinél a hitbéli megyőződés erősebb a realitásoknál.

tiltsál ki te gyökér 2022.05.30. 22:14:28

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
"Amúgy, hogy jön ide az USA gyerekek?
Most arról van szó, hogy az oroszok megtámadták Ukrajnát."

Igen, és az egész világnak hirtelen kötelessége, hogy pénzét és jólétét és életét és vérét adja az ukrán kormányért.
Aztán vannak páran, akik nem értik, hogy anno Irakért meg Afganisztánért miért is nem fogott össze Európa, meg miért nem szankcionálta az Usát addig, amíg bele nem rokkant

tiltsál ki te gyökér 2022.05.30. 22:59:06

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
" Deeeee teeeee ugye neeem tolod a propagandát!!!! :))"
Nem. Nem tolom a propagandát, sőt, nem is tudom, hogy éppen mi az aktuális propaganda. Sőt, azt sem tudom, hogy egyáltalán itt hozzá lehet-e jutni.

Furcsa a kis világod. Orosz megtámadja az ukránt, onnantól az ukrán szent. És hirtelen szentek a náci terroristák is. Ha meg valaki közli, hogy 02.25 előtt is volt élet, és csináltak egy-két dolgot ezek a jógyerekek, akkor propagandát nyom.

tiltsál ki te gyökér 2022.05.30. 23:02:43

@Buchhalter: Hát, úgy néz ki, hogy azért valahol valakiknek a harmadik vonalban még van némi esze.
Vagy tényleg elkaptak pár tábornokot az oroszok, és tényleg átgondolja a világ, hogy kell-e nekik világháború...

"Az Egyesült Államok nem fog olyan nagy hatótávolságú rakétarendszereket küldeni Ukrajnának, amelyek elérhetik Oroszországot – jelentette ki Joe Biden."
Ez mondjuk tipikusan Biden. Nem küld olyat amivel az ukrán átlőhet a szomszédba? :D:D Basszus egy kővel át tudnak dobni. ..

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.30. 23:22:50

@gtri:

Ez csak eggyel több ok arra, hogy az USA megfogadja Kisinger tanácsait. Kissinger tapasztalt, sokat látott vén róka, mindig az USA érdekeit tartotta szem előtt, ezért ez a tanácsa is az USA javát szolgálná. Nagy kár, hogy a mostani politikusai nem látnak tovább az orruk hegyénél, bosszút lihegnek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.30. 23:26:31

Csak azt látják, hogy most jól a földbe döngölhetik Oroszországot, de ennek hosszabb távú veszélyeit már nem.

arthurthedent 2022.05.31. 02:04:46

@tiltsál ki te gyökér: "Aztán vannak páran, akik nem értik, hogy anno Irakért meg Afganisztánért miért is nem fogott össze Európa, meg miért nem szankcionálta az Usát addig, amíg bele nem rokkant"

1) Afganisztán nem európában van.
2) Ha legyakják afganisztánt nem tör ki éhínség afrikában.
3) Az usa nem mondta, hogy nincs is afganisztán.
4) Az usa nem mondta, hogy lengyelország a következő.
5) Az usa nem mondta, hogy kuss legyen, különben atomot kaptok a fejetekre.

Még lehetne folytatni, de szerinem felesleges. Rengeteg különbség volt a két dolog közt ezért máshogyan is reagáltak az országok.

chrisred 2022.05.31. 03:00:03

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Vagyis legitim módon alátámasztott indok nélkül megtámadott egy országot. Az ok legitim lett volna, ha bizonyítani tudja a fennállását. Oroszországnak nem volt legitim oka, hogy megtámadja Ukrajnát.

chrisred 2022.05.31. 03:04:50

@Hauptrichter2: Bevezethetsz mindenféle új fogalmakat, de attól még területszerző háború, ha azért indít valaki háborút, hogy területeket szerezzen. Ha Törökország megtámad minket, mert újból el akarja foglalni az ország nagyobb részét, az területVISSZAszerző háború lenne?

chrisred 2022.05.31. 03:06:04

@atomic power 1986DucaDuca: Például Oroszország proxy háborút folytat Európa ellen.

chrisred 2022.05.31. 03:09:02

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ja, pont itt volt nemrég betéve, hogy mennyire támogatta Kissinger a Pinochet rezsim tömeggyilkosságait, mert az szolgálta az USA érdekeit.

Buchhalter 2022.05.31. 05:47:50

@atomic power 1986DucaDuca: a realitásokkal neked van bajod. És anyukád fenyegesd. Különben még mindig szólás szabadság van. Azért fröcsöghetsz te is itt büntetlenül.

Buchhalter 2022.05.31. 05:53:04

@atomic power 1986DucaDuca: bocs nem neked írtam ezeket hanem arturnak , csak rossz helyre küldtem.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.31. 07:55:35

@chrisred:

"Oroszországnak nem volt legitim oka, hogy megtámadja Ukrajnát."

Ahogy az USA-nak sem ahhoz, hogy megtámadja Irakot. Szóval ne az kiabáljon a leghangosabban, skinek szintén véres a keze.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.31. 08:00:16

@chrisred:

Igen, én pont arra reagáltam, ha nem vetted volna észre. De mint az előbb írtam, éppen ezért kell elhinni Kissingernek, hogy most is az USA érdekeit nézi, amikor azt javasolja, hogy hagyjanak fel Ukrajna ilyen mértékű támogatásával és bírják rá egyes területek átadására.

Mellesleg nem is kell Ukrajnát erre rábírni, alapból kénytelen lesz lemondani, ha nem tömik tovább fegyverekkel.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.31. 08:05:06

@chrisred:

"Oroszország proxy háborút folytat Európa ellen."

Fordítva ülsz a lovon, Oroszország Ukrajna ellen folytat rendes háborút. Proxyháborút a Nyugat folytat Oroszország ellen, ahol is a proxy éppen Ukrajna.

chrisred 2022.05.31. 08:05:10

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Volt legitim oka, csak éppen nem volt valós. Míg Oroszországnak nem hogy valós, de legitim oka sem volt rá.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.31. 08:08:04

@arthurthedent:

"Afganisztán nem európában van."

Tudtommal ott is emberek szenvedtek és haltak meg. Avagy szerinted egy afgán élet kevesebbet ér? Egy afgán szenvedése nem ugyanolyan szomorú? Netán rasszista vagy?

chrisred 2022.05.31. 08:08:54

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Kissinger nyilván úgy értékeli az USA érdekeit, hogy szerinte nem lenne jó, ha Európa túlságosan megerősödne Oroszország rovására. És az USA szempontjából talán igaza is van. Amerikai szempontból előnyös, ha az orosz medve továbbra is megfélemlíti Európát, akik így kénytelenek az USA érdekeihez igazodni a védelemért cserébe.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.31. 08:11:42

@chrisred:

"Volt legitim oka, csak éppen nem volt valós. "

Vagyis nem volt.

Figyu, én ajánlatot teszek, hogy 100 milliárd dollárért megveszem a Twittert, alaposan rálicitálva Muskra. Oszt amikor fizetni kell, széttárom a karom és azt mondom: van 100 milliárd dollárom, csak éppen nem valós.

Komolyan, kurva szánalmas, ahogyan mosdatod az amerikaiakat.

chrisred 2022.05.31. 08:16:33

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Fordítva ülsz a lovon, pedig éppen előbb taglaltad, hogy nincs olyan, hogy egységes Nyugat. Van amerikai érdek, meg európai érdek. Európai érdek lett volna az uniós társulás Ukrajnával, bevonni az európai gazdasági rendszerbe Ukrajna termőföldeit és ásványkincseit. Oroszország erre háborús politikával reagált, Ukrajnában rendes háborút kirobbantva, Európát pedig a hibrid háborús eszközökkel, politikusok megvásárlásával, választások befolyásolásával, a szélsőséges mozgalmak támogatásával, menekülthullámok Európára küldésével.

chrisred 2022.05.31. 08:18:58

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Pontosan, ez a legitim, de nem valós. Az orosz módszer, hogy pisztolyt tartasz a Twitter tulajdonosának fejéhez, hogy adja oda neked. Ez az eleve illegitim megoldás.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.31. 08:21:15

@chrisred:

Ebben egyetértünk - félig Szerintem az EU-nak sem érdeke Oroszország megalázása, tönkretétele, főleg nem azon az áron, hogy gazdasági válságba taszítja magát. Ahogy Ukrajna ilyen mértékű támogatása sem. Ukrajna azért csak Európa legkorruptabb - vagy második legkorruptabb, ezen ne vitázzunk - országa, az EU által annyira fontosnak tartott jogállamiság nyomokban sem létezik, Ukrajna megtűri a náci bandák garázdálkodását, elnyomja a nemzeti kisebbségeket - hadd ne folytassam. Ha épp most nem U lenne a Liebling, az áldozat, a mártír, akkor az EU a cipőjét sem törölné bele

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.31. 08:27:02

@chrisred:

Vagyis az USA támadása ilegitim volt, hiába csűröd-csavarod.

Igen, az EU érdeke lenne Ukrajna bevonása az európai gazdaságba (az elővv vázolt problémák miatt EU-tagság nélkül), de ugyanúgy érdeke lenne Oroszország megtartása is

Mindkettő megvalósulhatott volna, ha az EU nem avatkozik bele két nem EU- és nem NATO-tag háborújába. Elég lett volna a humanitárius segítség.

arthurthedent 2022.05.31. 08:31:36

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Mindkettő megvalósulhatott volna, ha az EU nem avatkozik bele két nem EU- és nem NATO-tag háborújába. Elég lett volna a humanitárius segítség."

De f.sza lenne! És akkor az elmebeteg diktátor tömeggyilkos haverod ráérne új célpontokat keresni európa térképén.

chrisred 2022.05.31. 08:33:25

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A korrupció posztszovjet jelenség, minél jobban kötődik a volt szovjet blokk országainak politikai eltóitje Moszkvához, annál inkább meghatározza az ország gazdaságát. Tehát az ukrajnai korrupció mindig jelen lesz, amíg az ország orosz gyarmatként funkcionál. Előbb ezeket a köldökzsinórokat kell elvágni, hogy piacgazdaság épüljön ki, ez az, amikt az Unióba felvett országoknál Nyugat-Európa elmulasztott, és ezért most nagy árat fizet.

Jogállamiság nálunk sem létezik, a fociultrák ugyanúgy emelik a levegőbe a karjukat, szidják a homokosokat és köpködik a négereket. Jó, nálunk nincs nemzeti kisebbség, nincs kit elnyomni.

chrisred 2022.05.31. 08:37:19

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ez fényesen igazolta volna azt, amit Orbán mondott az illiberális fordulata elején: Európa gazdag és gyenge. Ráköpnek a cipőjére, erre ő bocsánatot kér és letörli.

arthurthedent 2022.05.31. 08:50:15

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Mindkettő megvalósulhatott volna, ha az EU nem avatkozik bele két nem EU- és nem NATO-tag háborújába."

ja, hát ez cseppet sem átlátszó. ha hagyta volna ez EU szó nélkül, hogy oroszország lerohanja és magához csatolja ukrajnát, mint ahogyan csecsniát, meg még egy halom országot, akkor eljött volna a nirvána az eu számára.

minden tök jó lenne, nekünk itt lenne a földi menyország, ha hagynánk szó nélkül gyilkolni és terjeszkedni a ruszkikat. a föld banán alakú, te meg nem ruszki propagandista vagy. értjük.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.31. 09:08:20

@arthurthedent:

Nekünk mi közünk két nem EU- és nem NATO-tag háborújához? Véleményünk lehet, nyilván el is ítéljük az agressziót, humanitárius segítséget is nyújtunk, befogadjuk a háborús menekülteket - na de semmi okunk beavatkozni, fegyvereket szállítani, katonákat kiképezni.
Az orosz piac és nyersanyagok szándékos elvesztése tragikus recesszióba dönti Európát.

"A korrupció posztszovjet jelenség"

Hm. Nyugaton ugye nincs is korrupció?

"az ukrajnai korrupció mindig jelen lesz, amíg az ország orosz gyarmatként funkcionál"

Eddig sem akként funkcionált, különben nem tárgyalhatott volna NATO-tagságról.

chrisred 2022.05.31. 09:14:08

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nyugaton egy közéleti ember sem mond olyat, hogy amit korrupciónak neveznek, az a kormánypárt legfőbb politikája.

Mikor tárgyalt NATO tagságról? Uniós tagságról tárgyalt, de Putyin úgy döntött, hogy Ukrajna nem írhatja alá a társulási szerződést.

tiltsál ki te gyökér 2022.05.31. 09:21:33

@chrisred: Baszod, ha ennyire fogalmatlan vagy, akkor miért nem olvasol a neten kicsit mielőtt teljesen hülyét csinálsz magadból.
Bazmeg, tényleg ilyen nehéz egy nyomorult három szót beírni? Ukraine, Nato memberhip.

At the June 2021 Brussels summit, NATO leaders reiterated the decision taken at the 2008 Bucharest Summit that Ukraine would become a member of the Alliance with the NATO MAP as an integral part of the process and Ukraine's right to determine its own future and foreign policy course without outside interference.

Már 2008 óta ezen megy a szenvedés, te merre voltál az elmúlt 14 évben?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.31. 09:27:06

@chrisred:

"Mikor tárgyalt NATO tagságról? Uniós tagságról tárgyalt"

Mivel nem hiszem el, hogy ennyire tájékozatlan lennél, arra következtetek, hogy a vélt igazadat bizonyítandó a nyilvánvaló tényeket is képes vagy letagadni.

Vagyis egy gerinctelen, hazug (ráadásul nagyon ügyetlenül hazug) ember vagy. Vitaképtelen.

chrisred 2022.05.31. 09:27:15

@tiltsál ki te gyökér: Nem akarom az anagoltudásodat értékelni, de ebben a szövegben semmi szó nem esik semmiféle tárgyalásról. Próbáljuk meg a magyart, hátha az jobban megy:

mandiner.hu/cikk/20220204_putyin_oroszorszag_nato

"Washingtoni Szerződés (Észak-Atlanti Szerződés) 10. cikkelye így fogalmaz: „A Felek egyhangú megegyezéssel a Szerződéshez való csatlakozásra hívhatnak meg minden más európai államot, amely képes arra, hogy elősegítse a Szerződés elveinek továbbfejlesztését, és hozzájáruljon az észak-atlanti térség biztonságához. Minden ekként meghívott állam részesévé válhat a Szerződésnek, ha csatlakozási okiratát az Amerikai Egyesült Államok kormányánál leteszi.”

Ukrajna esetében nem történt „meghívás”, és a NATO-tagállamok nem döntöttek Ukrajna csatlakozásáról.A 2008-as bukaresti csúcstalálkozó zárónyilatkozata azt mondta ki, hogy „Grúzia és Ukrajna egy nap a NATO tagja lesz” – de ennek sem határidejét, sem módját nem rögzítette. Ez tulajdonképpen egy szándéknyilatkozat, ami arra reagált, hogy a két említett ország akkori kormánya jelezte, hogy közeledne a NATO-hoz, de semmiképpen sem kötelezvény Ukrajna felé a NATO-tól. De nem is egy olyan állásfoglalás, amelynek visszavonását egy harmadik, nem NATO-tag állam katonai erővel kikényszeríthet. "

chrisred 2022.05.31. 09:28:41

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ez nyilván könnyebb út, mint érvelni.

tiltsál ki te gyökér 2022.05.31. 09:37:30

@arthurthedent:
"ja, hát ez cseppet sem átlátszó. ha hagyta volna ez EU szó nélkül, hogy oroszország lerohanja és magához csatolja ukrajnát, mint ahogyan csecsniát, meg még egy halom országot, akkor eljött volna a nirvána az eu számára."
Mert ez volt a terv? Vagy ezt csak megint kitaláltad. Tudtommal nem mondták el, hogy mit akarnak, szó sem volt odacsatolásról.
Egyébként mit is tett az eu? Csak úgy kérdezem, azon túl, hogy önmagát rendesen tökönrúgta?

tiltsál ki te gyökér 2022.05.31. 09:40:02

@chrisred:
Ja, próbáld magyarul
NATO welcomes Ukraine’s and Georgia’s Euro-Atlantic aspirations for membership in NATO. We agreed today that these countries will become members of NATO. Both nations have made valuable contributions to Alliance operations. We welcome the democratic reforms in Ukraine and Georgia and look forward to free and fair parliamentary elections in Georgia in May. MAP is the next step for Ukraine and Georgia on their direct way to membership.

Ezeken sincs szó tárgyalásról, te szerencsétlen?

tiltsál ki te gyökér 2022.05.31. 09:43:19

@chrisred:
"zárónyilatkozata azt mondta ki, hogy „Grúzia és Ukrajna egy nap a NATO tagja lesz” – de ennek sem határidejét, sem módját nem rögzítette. Ez tulajdonképpen egy szándéknyilatkozat, ami arra reagált, hogy a két említett ország akkori kormánya jelezte, hogy közeledne a NATO-hoz, "

Egyébként EZ szerinted nem tárgyalás? Hogy közeledett bazmeg? Randira hívta? Csokit vettek a Natonak? Lájkolták a facebookon?

Rajtad kívül a világban van még olyan hülye, aki arra, hogy az egyik csatlakozni akar, a másik azt mondja, hogy igen csatlakozni fogsz, úgy értékeli, hogy nem volt semmilyen tárgyalás???

tiltsál ki te gyökér 2022.05.31. 09:51:39

@chrisred: "A korrupció posztszovjet jelenség,"
Mint a Siemens? VW? UEFA? Az összes amerikai lobbiszervezet? Commerzbank? Bocs, az lehet, hogy pénzmosás volt, nem korrupció

"Jogállamiság nálunk sem létezik, a fociultrák ugyanúgy emelik a levegőbe a karjukat, szidják a homokosokat és köpködik a négereket."
Jaaa, tehát akkor van jogállam, ha nincsenek fociultrák, ugye?

Mondd csak. AZ jogállam, hogy ha mondjuk van egy ország, akire épp haragszom -okkal vagy ok nélkül - akkor az állampolgárainak a vagyonát én úgy simán befagyasztom, lefoglalom? Sőt, olyanokét is, akik már esetleg 20 éve nem is jártak abban az országban? Sőt, olyanokét is, akik azóta már állampolgárságot kaptak nálam?

chrisred 2022.05.31. 09:55:54

@tiltsál ki te gyökér: Nincs szó tárgyalásról, te szerencsétlen.

arthurthedent 2022.05.31. 09:59:36

@tiltsál ki te gyökér: "Mert ez volt a terv? Vagy ezt csak megint kitaláltad. Tudtommal nem mondták el, hogy mit akarnak, szó sem volt odacsatolásról."
1) De igen, szó volt "odacsatolásról" többször is elszólták magukat.
2) Mit csináltak csecsniában? Mit csináltak Belorusziában? Ja, hogy Belorusziát nem csatolták magukhoz, csak ott állomásoztatják a hadseregüket és onnan indítanak háborút.

Te most komolyan azzal jössz, hogy putler nem mondta, hogy magához akarja csatolni ukrajnát, tehát minden frankó? Te ennyire hülyének nézed a világot vagy csak kiadták, hogy hazudni kell valamit nem érdekes, hogy senki sem hiszi el?

"Egyébként mit is tett az eu? Csak úgy kérdezem, azon túl, hogy önmagát rendesen tökönrúgta?"

Olvasd a híreket, nézz hírműsorokat, tájékozódj. Mi a francért tőlem kérdezed?!

chrisred 2022.05.31. 09:59:54

@tiltsál ki te gyökér: Nem, ez sem tárgyalás, szerintem elég pontosan le van írva, hogy micsoda, egyoldalú szándéknyilatkozat a NATO részéről. A tárgyaláshoz (minimum) két fél szükséges.

Rengeteg hülye, meg kevésbé hülye van, aki úgy gondolja, hogy azt nem nevezik tárgyalásnak, ha külön-külön az egyik azt gondolja, a másik meg azt. De olyanból csak hülye van, aki nem gondolja úgy, hogy a tárgyalást azt jelenti, ha ezt együtt megbeszélik.

chrisred 2022.05.31. 10:02:29

@tiltsál ki te gyökér: "Jaaa, tehát akkor van jogállam, ha nincsenek fociultrák, ugye?"

Mi lenne, a ha a változatosság kedvéért legalább egyszer megnéznéd, hogy egy kommentnek mi volt az előzménye? Ennek például ez:

."Ukrajna azért csak Európa legkorruptabb - vagy második legkorruptabb, ezen ne vitázzunk - országa, az EU által annyira fontosnak tartott jogállamiság nyomokban sem létezik, Ukrajna megtűri a náci bandák garázdálkodását, elnyomja a nemzeti kisebbségeket - hadd ne folytassam. "

Tehát a jogállamiság és a nácibandákok egy felsorolás része volt, amire szintén felsorolással reagáltam.

arthurthedent 2022.05.31. 10:05:24

@tiltsál ki te gyökér: "Mondd csak. AZ jogállam, hogy ha mondjuk van egy ország, akire épp haragszom -okkal vagy ok nélkül - akkor az állampolgárainak a vagyonát én úgy simán befagyasztom, lefoglalom?"

Kinek fagyasztották be a számláját ok nélkül? Akikről én hallottam, azok mind teljesen nyilvánvalóan bűnözők, korrupt politikusok meg csemetéik. Egészen nyilvánvalóan gengszterek, te meg itt véded őket, hogy jajj, a milliárdjaikat miért ne tarthatnák meg...

atomic power 1986DucaDuca 2022.05.31. 10:19:53

@chrisred:

"Ukrajna esetében nem történt „meghívás”, és a NATO-tagállamok nem döntöttek Ukrajna csatlakozásáról."

Ukrajna jogilag nem, azonban "de facto" NATO tag lett 2021 végére. Az Ukrajnával kapcsolatos bajok pontosan a NATO bukaresti csúcstalálkozóján kezdődtek 2008 áprilisában. George W. Bush kormánya szorgalmazta a szövetség bejelentését, hogy Ukrajna és Grúzia "tagokká válnak". Az orosz vezetők ezt a döntést Oroszország egzisztenciális fenyegetésének minősítették. Az USA figyelmen kívül hagyta Oroszország vörös vonalát, és azon dolgozott, hogy Ukrajna nyugati védőbástyává váljon Oroszország határán. Két stratégiai eleme a törekvésnek: Ukrajnát közelebb hozni az EU-hoz, és Amerika-barát demokráciává tenni. Ezt elősegítendő az USA támogatásával kikényszerítették a kormányváltást Ukrajnában. Válaszul Oroszország elvette Ukrajnától a Krímet, és hozzájárult a kelet-ukrajnai Donbas régióban kitört polgárháborúhoz.

2021 decemberében Ukrajna de facto a NATO tagja lett. A folyamat 2017 decemberében kezdődött, amikor a Trump-kormányzat úgy döntött, hogy eladja Kijevnek "védelmi fegyvereit". Az nem egyértelmű, hogy mi számít "védelmi" fegyvernek. Azonban támadónak tűntek Oroszország és a donbászi régióban élő szövetségesei számára. Más NATO-országok is részt vettek a cselekményben, fegyvereket szállítottak Ukrajnába, kiképezték fegyveres erőit, és lehetővé tették, hogy közös légi és haditengerészeti gyakorlatokon vegyenek részt. 2021 júliusában Ukrajna és Amerika közösen szervezett egy nagy haditengerészeti gyakorlatot a Fekete-tenger térségében, amelyen 32 ország haditengerészete vett részt. A Sea Breeze hadművelet majdnem kiprovokálta Oroszországot, hogy lőjön egy brit haditengerészeti rombolóra, amely szándékosan behatolt Oroszország területi vizei közé. Képzeljük el, ha ugyanezt Oroszország Florida partjainál, vagy a Mexikói Egyesült Államokban csinálja. Egyetlen, magára valamit adó nagyhatalom nem tűrné el, hogy ilyen durván behatoljanak az érdekszférájában. Az USA felborította azt a hallgatólagos konszenzust, hoy a két katonai szuperhatalom érdekszférájának megsértése tabunak számított.

Zbiginew Brezinski, Jimmy Carter elnök egykori nemzetbiztonsági főtanácsadója és az amerikai politikai élet nagy „szürke eminenciása" 1994-ben megjelentette „A nagy sakktábla" című tanulmányát. Idézek belőle:

"Amerikának fontos középtávú stratégiai érdeke Kijev leválasztása Moszkváról, „mert Ukrajna nélkül Oroszország soha többé nem lesz eurázsiai nagyhatalom. Ukrajna fontossága nem erejéből és hatalmából adódik, hanem kitüntetett fekvéséből és belső gyengeségéből, ami kiszolgáltatja a nagy geostratégiai szereplők döntéseinek. AZ UKRAJNA FELETTI AMERIKAI BEFOLYÁS MEGSZERZÉSE KULCSKÉRDÉS ABBAN, HOGY OROSZORSZÁG ÉS NYUGAT-EURÓPA "NEM KÍVÁNT MÉRTÉKŰ" KÖZELEDÉSE NE TÖRTÉNHESSEN MEG."

A Nyugat, kiindulva Oroszország vélelmezett gyengeségéből, sorozatosan provokálta a nagyhatalmat. A háború kitöréséért az erkölcsi felelősség az orosz vezetést terheli, azonban a stratégiai felelősség az USA által vezetett nyugaté. Ez ma már a realista nyugati politológiai szakmában egyre elfogadottabbá válik.

arthurthedent 2022.05.31. 11:03:48

@atomic power 1986DucaDuca: "A Nyugat, kiindulva Oroszország vélelmezett gyengeségéből, sorozatosan provokálta a nagyhatalmat."

Ja, provokálta! Tegyük hozzá, hogy az oroszokat már az is provokálni szokta, ha egy szomszéd ország maga választ kormányt magának vagy mondjuk maga dönti el, hogy kivel milyen védelmi szerződést köt. Sőt, ahogy putler elmondta őket végtelen módon provokálta az is, hogy a szomszédai képesek megvédeni magukat, mert mi van, ha ugye be akarnak vonulni?

Amúgy azt láttad, amikor a ruszkik katonai helikopterrel loptak mosógépet? Mert provokálták őket. Meg elhordták a gabonát eladni. Nyilván provokáció volt az oka. Meg amikor hátba lőtték a biztonsági őrt, hogy kifoszhassák a viszkit az irodából? Ja, ja, a nyugat provokálta őket! Máskülönben miért is erőszakolnának 16 éves lányokat? Csak a provokáció lehet az oka, nyilván!

arthurthedent 2022.05.31. 11:07:40

@atomic power 1986DucaDuca: "A háború kitöréséért az erkölcsi felelősség az orosz vezetést terheli, azonban a stratégiai felelősség az USA által vezetett nyugaté."

Ja, mert putler nem mondta, hogy vissza kell állítani a szovjet határokat, nem rohanta le csecsniát, nem vívott vagy fél tucat háborút az elmúlt pár évben... nyilván nem rohanták volna le ukrajnát, hiszen putler megmondta, hogy ukrajna és ukrán emberek nem is léteznek, hogy az eleve már oroszország. Ha az usa lepippantja putlert, akkor lehet, hogy úgy látta volna a generalisszimusz, hogy mégis léteznek ukránok.

Ja, nem. Ha tárgyalnak vele azt gyengeségnek veszi és támad, ha visszapofáznak neki, az vörös vonal és támad. Olyan mint az alkoholista józsika a kocsmába, ha nem verik pofán, akkor nincs nyugta.

arthurthedent 2022.05.31. 11:11:48

@atomic power 1986DucaDuca: "Ukrajna jogilag nem, azonban "de facto" NATO tag lett 2021 végére."

A baromság akkor is baromság, ha idegen szavakkal színezgeted. Ha Ukrajna de facto NATO tagállam lenne, akkor az oroszok nem támadták volna meg és ha mégis, akkor a nato bevonult volna és hadba állna az orosz csapatokkal. Mi is hadba állnánk az oroszokkal. Ugye mennyire más lenne a helyzet? Ugye meg tudod különböztetni a valóságtól ezt a képzeletbeli NATO tagságot?

arthurthedent 2022.05.31. 11:16:06

@atomic power 1986DucaDuca: "Más NATO-országok is részt vettek a cselekményben, fegyvereket szállítottak Ukrajnába, kiképezték fegyveres erőit, és lehetővé tették, hogy közös légi és haditengerészeti gyakorlatokon vegyenek részt. 2021 júliusában Ukrajna és Amerika közösen szervezett egy nagy haditengerészeti gyakorlatot a Fekete-tenger térségében, amelyen 32 ország haditengerészete vett részt."

Miközben oroszország bevonult belorusziába, közös hadgyakorlatot tartottak és bejelentették, hogy felmerült az igény atomfegyverek telepítésére. Majd egy 200 ezres sereget vonultattak fel ukrajna határához és azt hazudták, hogy hadgyakorlat. Majd a hadgyakorlat végén kijelentették, hogy akkor ők most ott maradnak.

Csak amikor putler dumáit ismételgeted, akkor ezek a dolgok kimaradnak, ugye?

CSOKKI MÁLNA 2022.05.31. 11:53:45

@chrisred: Na ne mondd. És voltak esetleg százezres városok is, amit be kellett venni ?

arthurthedent 2022.05.31. 12:03:48

"Nemcsak Ukrajnát, hanem az egész NATO-t is kénytelenek vagyunk demilitarizálni"

Azért nagy gáz, amikor valaki ennyire el van szálva a valóságtól. :D Oroszországban előbb-utóbb igen sok ember fog nagyon pofára esni. :D

chrisred 2022.05.31. 12:21:47

@CSOKKI MÁLNA: Ha lettek volna, akkor nyilván nem 4 ezer főből állnak a partraszálló erők.

Lesz még Magyar Köztársaság 2022.05.31. 12:40:37

Egy tudatformált agyú moslékos és a TÉNYEK.

ez a nevem senki 2022.05.31. 13:34:08

ám
erika fel
szopó csics
kái el
keseredett utó
véd
harc
ot folyt
atnak

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.31. 14:11:03

@arthurthedent:

"Akikről én hallottam, azok mind teljesen nyilvánvalóan bűnözők, korrupt politikusok meg csemetéik. Egészen nyilvánvalóan gengszterek"

Jogállamban ehhez bírósági ítélet szükségeltetik. Nem elegendő, hogy "nyilvánvalóan" bűnözők, gengszterek.

Na meg ha fennáll ennek gyanúja, akkor jogállamban már rég eljárás indult volna ellenük, nem csak az orosz háború kezdetekor - azaz még akkor sem, mert eljárás nem indult rllenük, hanem politikai döntés slapján zárolták a vagyonukat.

Jogállamban nincs olyan, hogy a jog mellőzésével, politikai döntéssel zárolnak vagyonokat. Ilyesmi a sztálinisra rendszerekre volt jellemző.

CSOKKI MÁLNA 2022.05.31. 14:11:42

@chrisred: Amelyik haderő egy pár ezres lakosságú szigetcsoporttal ennyit tököl, az már rég hazafutott volna Ukrajnából, amely évekig készülhetett a támadásra USA támogatással, amit most is megkap.

Hauptrichter2 2022.05.31. 14:32:34

@chrisred: "...Bevezethetsz mindenféle új fogalmakat, de attól még területszerző háború, ha azért indít valaki háborút, hogy területeket szerezzen. Ha Törökország megtámad minket, mert újból el akarja foglalni az ország nagyobb részét, az területVISSZAszerző háború lenne?..."
Juj, juj, azért az 1500-1600-as évekbeli török HÓDÍTÁSi területeket hasonlítani a XX. századi Krím és Donbasz történethez azért szerintem nagyon CIKI :-). Meg miért nem az általam felvetett Koszovó-ra reagáltál, az nem régi ügy... :-). Sajnos a hitem, hogy megbízható vagy és alaposan utánanézel dolgoknak, mielőtt nyilatkozol, most kapott egy jó nagy pofont :-)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.31. 14:34:11

Jogállamban olyan sincs, higy "megtaláljuk a jogi lehetőséget a vagyonok elkobzására". Beleértve az orosz állam devizatartalékait is, versteht sich

chrisred 2022.05.31. 14:43:02

@Hauptrichter2: Ja, bocs Koszovó miatt, arról tényleg lemaradtam. Miféle háború, milyen területszerzés történt ott?

Hauptrichter2 2022.05.31. 15:36:15

@chrisred: "...Ja, bocs Koszovó miatt, arról tényleg lemaradtam. Miféle háború, milyen területszerzés történt ott?..."
WTF???
hu.wikipedia.org/wiki/Koszov%C3%B3i_h%C3%A1bor%C3%BA
Komyolyan kezdem megkérdőjelezni, hogy érdemes-e folytatnom veled a diszkurzust...

chrisred 2022.05.31. 15:47:31

@Hauptrichter2: A felvetésed mindeképpen jogos, főleg azért, mert ezt írtad eredetileg: "Koszovó-i háború is területszerző háború volt az albánok részéről"

A belinkelt wikipédia oldalon szerinted Albánia területszerző háborújáról van szó?

tiltsál ki te gyökér 2022.05.31. 16:11:18

@chrisred: "Nincs szó tárgyalásról, te szerencsétlen."
Akkor miről van szó? Megálmodták, hogy majd egyszer tag lesz?

tiltsál ki te gyökér 2022.05.31. 16:14:39

@arthurthedent:
"Te most komolyan azzal jössz, hogy putler nem mondta, hogy magához akarja csatolni ukrajnát, tehát minden frankó?"
Nem akarta magához csatolni, ez biztos. Ahogy elnézem a helyzetet nagyon messze vagyunk a minden frankó állapottól.

"Egyébként mit is tett az eu? Csak úgy kérdezem, azon túl, hogy önmagát rendesen tökönrúgta?"
Olvasd a híreket, nézz hírműsorokat, tájékozódj. Mi a francért tőlem kérdezed?!

Olvasom, és tájékozódok, azért nem értem, hogy miről beszélsz, amikor azt mondod, hogy az eu tett valamit. Persze lehet, hogy csak én nem hallottam semmi érdemlegeset, azért kérdezem tőled.

chrisred 2022.05.31. 16:16:50

@tiltsál ki te gyökér: Nagyjából. De azt nem álmodták hozzá, hogy mikor és hogyan. Egyszer, valahogyan.

tiltsál ki te gyökér 2022.05.31. 16:19:56

@chrisred:
"Nem, ez sem tárgyalás, szerintem elég pontosan le van írva, hogy micsoda, egyoldalú szándéknyilatkozat a NATO részéről. A tárgyaláshoz (minimum) két fél szükséges."
Jaaa, hogy a nato egyoldalúan akarja Ukrajnát, de ők nem.. Ott sem voltak, ugye? Fel sem merült bennük, hogy tagok legyenek.

"Rengeteg hülye, meg kevésbé hülye van, aki úgy gondolja, hogy azt nem nevezik tárgyalásnak, ha külön-külön az egyik azt gondolja, a másik meg azt. De olyanból csak hülye van, aki nem gondolja úgy, hogy a tárgyalást azt jelenti, ha ezt együtt megbeszélik."
Soha szóba sem álltak egymással, mi?
www.kyivpost.com/wp-content/uploads/2018/07/000_17J15X.jpg
Itt nyilván csak piknikeztek. Vagy meccset néztek

Figyelj bazmeg, sokkal egyszerűbb lenne, ha bevállalnád, hogy írtál egy baromságot, és nem ásnád mélyebbre a gödröt.

tiltsál ki te gyökér 2022.05.31. 16:21:27

@chrisred:
"területszerző háború, ha azért indít valaki háborút, hogy területeket szerezzen. "
Igen, ez mindig is problémája volt az oroszoknak, hogy nincs elég területük...

atomic power 1986DucaDuca 2022.05.31. 17:16:56

@arthurthedent:

"Csak amikor putler dumáit ismételgeted, akkor ezek a dolgok kimaradnak, ugye?"

Nagy tekintélyű, a realista iskolát képviselő nyugati politológusok, politikusok, a politika tudomány kutatói, egyetemi tanárok cikkeinek, nyilatkozatainak tanulmányozása alapján nyilvánítok véleményt, nem az ukrán dezinformációs mediumok híreit átvevő fősodtatú nyugati média emberhülyítő közlései alapján.
Ha kell be tudok csatolni pár linket, hogy ezek a szaktekintélyek hogy látják azokat az okokat, amelyek a háborúhoz vezettek. Hát nem úgy, ahogy a szélsőliberális nyugati média láttatja. Szerinted a nyugati realista politikai iskola is "Putyin dumáit" ismételgeti?

"Amúgy azt láttad, amikor a ruszkik katonai helikopterrel loptak mosógépet? Mert provokálták őket. Meg elhordták a gabonát eladni. Nyilván provokáció volt az oka. Meg amikor hátba lőtték a biztonsági őrt, hogy kifoszhassák a viszkit az irodából? Ja, ja, a nyugat provokálta őket! Máskülönben miért is erőszakolnának 16 éves lányokat? Csak a provokáció lehet az oka, nyilván!"

Akkor te most nagyon gyűlölöd az amerikaiakat! Hallottál a Mỹ Lai-i mészárlásról (1968 Vietnám), amikor az amerikai katonák 500 civilt – főleg csecsemőket, gyerekeket, nőket és öregeket – mészároltak le. A Mỹ Laiban történt mészárlás csak egy volt a sok közül.

"Ja, mert putler nem mondta, hogy vissza kell állítani a szovjet határokat...."

Most mondta, vagy nem mondta? Ha az előbbi igaz szerinted, akkor légyszíves csatold az ezzel kapcsolatos dokumentumot!

"Ha Ukrajna de facto NATO tagállam lenne, akkor az oroszok nem támadták volna meg és ha mégis, akkor a nato bevonult volna és hadba állna az orosz csapatokkal."

Mint ahogy Finnország és Svédország sem semleges államok "de facto", így Ukrajna sem volt az. NATO partnereiként közös hadgyakorlaton vettek részt, hírszerzési információkat is cseréltek a tagországokkal. Finnország még a NATO GDP-arányos 2 százalékos védelmi kiadásai célját is teljesíti, a svédek pedig törekednek ennek elérésére. De facto, de nem "de jure". A kettő között az a különbség, hogy A NATO biztonsági garanciája az 5. cikkén alapul, ami kimondja, hogy bármely tag elleni támadás az összes tag elleni támadással ér fel. Ez csak teljesértékű, szerződéssel deklarált NATO tagországokra vonatkozik, amelyek jogilag is tagjai a szervezetnek.

chrisred 2022.05.31. 17:57:58

@tiltsál ki te gyökér: Ez a katonabirodalmak örös félelme, lásd Róma vagy a mongolok, poroszok: ha nem terjeszkednek, akkor összeomlanak. Nansen számolta ki még 1910-ben, hogy az oroszok 1500 óta hét évente átlagosan egy Norvégia nagyságú területtel növelték a birodalmukat. Pedig a bolsikat még nem is ismerte.

chrisred 2022.05.31. 17:59:21

@tiltsál ki te gyökér: Valószínűleg ez az egyetlen esélyed, hogy győztesen kerülj ki a vitából.

Hauptrichter2 2022.05.31. 18:42:21

@chrisred: "...A belinkelt wikipédia oldalon szerinted Albánia területszerző háborújáról van szó?..."
Ha te a mostani orosz háborút annak nevezed (én NEM annak nevezem), akkor az alapján igen, az albán területszerző háború volt, ahol az USA - milyen érdekes - nem a függetlenedni vágyó albánokat (az ő megfelelőik a szakadár területen az oroszok) bombázta, hanem az addigi területüket megtartani kívánó szerbeket (akiknek most az ukránok a megfelelői). Szóval az USÁ-nak most az akkori logika alapján az UKRÁNOKAT kellene bombáznia, hogy nem engedik a Krím meg a szakadár területek elszakadását (ugye az megvan, hogy az ukránok jelentősen felfegyverkezve vissza akarták szerezni ezeket a területeket, az orosz támadás most pont EZT előzte meg, csak erről valahoyg senki nem beszél?). Te jössz...
(De rendes vagyok: hogy megelőzzek értelmetlen párbeszédeket, belinkelnék pár mondatot a wikipédia oldalról: "...A második világháború során azonban olasz felügyelet alatt ideiglenesen létre jött a Koszovót is magába foglaló Nagy-Albánia..." ."...A megerősödött, fegyverekkel rendelkező UÇK 1998-ban nagyszabású gerillaháborút indított a szerb rendőri és katonai egységek ellen Koszovó függetlenségnek kivívása céljából...", "...A nemzetközi közvélemény azonban az albánok mellé állt, a milosevicsi Jugoszlávia elszigetelődött...", "...2008. február 17-én Koszovó egyoldalúan kinyilvánította függetlenségét, amit jelenleg 114 állam ismer el. ...")

Hauptrichter2 2022.05.31. 18:52:12

@chrisred: "...@Hauptrichter2: A felvetésed mindenképpen jogos, főleg azért, mert ezt írtad eredetileg: "Koszovó-i háború is területszerző háború volt az albánok részéről"..."
Szerintem hagyjuk abba a diszkurzust, vagy légyszíves értően olvass. Nem, nem ezt mondtam. Egészen pontosan ezt mondtam:
"...De ha még mindig nem érted / nem akarod érteni - van ilyen - akkor légyszi mesélj nekem arról, hogy ugye a Koszovó-i háború is területszerző háború volt az albánok részéről, amit az Amcsik keményen megtámogattak? ...". A te - véleményem szerint fals - állításodra írtam ezt, miszerint ez a mostani orosz háború területszerző lenne. Ha nem érted, hogy mit jelentett a fenti mondatom a SZÖVEGKÖRNYEZETÉBEN, akkor sajnálom, de tényleg álljunk le.

chrisred 2022.05.31. 18:59:14

@Hauptrichter2: Magyarázkodhatsz, de a koszovói háborúban akkor sem vett részt Albánia, csak a koszovói albánok és a szerbek.

tiltsál ki te gyökér 2022.05.31. 20:04:13

@chrisred: "Valószínűleg ez az egyetlen esélyed, hogy győztesen kerülj ki a vitából."
Hogy belásd, hogy ha x ország külögyminisztere találkozik a Nato teljes vezetőségével, majd mindkettő kiadja, hogy csatlakozni akarnak, akkor azt tárgyalásnak hívjuk?

atomic power 1986DucaDuca 2022.05.31. 20:15:29

@chrisred:

"Ez a katonabirodalmak örös félelme, lásd Róma vagy a mongolok, poroszok: ha nem terjeszkednek, akkor összeomlanak. Nansen számolta ki még 1910-ben, hogy az oroszok 1500 óta hét évente átlagosan egy Norvégia nagyságú területtel növelték a birodalmukat. Pedig a bolsikat még nem is ismerte."

Az angolszászok? Hol vannak hozzájuk az oroszok területszerzésben?

A Brit Birodalom is katonabirodalom volt. Ez volt a világ legnagyobb gyarmattartó birodalma, mind lakosság, mind kiterjedés alapján. Legnagyobb kitejedése idején 458 millió alattvalója volt, területe 36,6 millió km². 1815 és 1914 között a birodalom mintegy 25 900 000 km² területtel bővült, és az alattvalók száma körülbelül 400 millió fővel növekedett, a Föld népességének negyede tartozott uralma alá.

Ezt az USA messze túlszárnyalta. Nem gyarmatbirodalmával, hanem befolyási övezetének nagyságával. Csak az Egyesült Államok Csendes- óceáni Parancsnokságának befolyási övezete a bolygó felszínének több mint ötven százalékát - körülbelül 169 millió km²-t - fedi, ami a világ népességének mintegy 60% -át, 43 országot jelent, s akkor még nem beszéltünk a világ többi részéről!

arthurthedent 2022.05.31. 20:42:53

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Jogállamban ehhez bírósági ítélet szükségeltetik. Nem elegendő, hogy "nyilvánvalóan" bűnözők, gengszterek."

Vagyont zárolni viszonylag könnyen lehet mindenütt a fejlett nyugaton. Nem kell hozzá bírósági ítélet, ahhoz kell, hogy el is vegyék, ahhoz, hogy zárolják nem kell bíróság.

tiltsál ki te gyökér 2022.05.31. 20:43:14

@chrisred: "az oroszok 1500 óta hét évente átlagosan egy Norvégia nagyságú területtel növelték a birodalmukat."
Ja, katonabirodalom. Elfoglalták a Szibériának nevezett senkiföldjét. Az azért jót dobott a statisztikán.

arthurthedent 2022.05.31. 20:53:34

@tiltsál ki te gyökér: "Igen, ez mindig is problémája volt az oroszoknak, hogy nincs elég területük..."

Trollkodsz ezerrel. Amikor az oroszok területeket akarnak szerezni, akkor bizonyos stratégiailag fontos területeket akarnak. Trollkodás azt mondani, hogy ha egy ország nagy, akkor nyilván nem akarhat megszerezni bizonyos kikötőket, ásványkincseket, mezőgazd területeket, katonai szempontból fontos területeket.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.31. 21:26:03

@arthurthedent:

Igen, ha a nyomozó hatóság eljárást indít bűncselekmény gyanújával. Ami az orosz vagyonok zárolása esetében nem történt meg. Politikai döntésre zároltak, smi jogállamban nem történhet meg.

arthurthedent 2022.05.31. 21:35:14

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ja, ja, hát persze. Építettek egy jó kis diktatúrát, elloptak milliárdokat, megfenyegették a nyugatot atomháborúval, kijelentették, hogy világháborút fognak csinálni, ha nem hagyják őket gyilkolni, de nyafognak, hogy a londoni villájukhoz azért nekik joguk van.

Hát persze. Mesélj még a galád nyugatról, nagyon szórakoztató. :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.31. 21:58:24

@arthurthedent:

Mindezt azok az oligarchák tették, akiknek a vagyonát zárolták? Jó tudni, hogy pl. Abramovicsnak van atombombája - esztet sürgőssen írdd meg a Szíájéjnek, mert még ők sem tuggyák.

Mellesleg egy jogállam egy feltételezett bűnöző ellen is csak a jog betartásával járhat el. Az nem ad felmentést a jogszerűség alól, hogy az illető egy diktatúra polgára, esetleg egy diktatúrát támogat.
Továbbá ezek az oligarchák Oroszországban szerezték a vagyonukat, az orosz államit károsítottàk meg, ha ez történt, ezért csak az orosz hatóságok josultak szankcionálni őket.

Húzd már ki a fejed Biden és Orsolya néni seggéből.

arthurthedent 2022.05.31. 22:15:41

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Jó tudni, hogy pl. Abramovicsnak van atombombája"

Ja, ja, úgy lettek oligarchák, hogy kimondottan ellenezték a putyin rezsimet.

"egy jogállam egy feltételezett bűnöző ellen is csak a jog betartásával járhat el"

Szerintem betartották.

"csak az orosz hatóságok josultak szankcionálni őket"

Ja, persze, londonban csak az oroszoknak van joga villákat lefoglalni. :D

Hauptrichter2 2022.05.31. 22:19:50

@chrisred: "...Magyarázkodhatsz, de a koszovói háborúban akkor sem vett részt Albánia, csak a koszovói albánok és a szerbek...."
Igen, persze, a szeparatista koszovói albánok nyaranként a fákról szüretelték az AK-47-eseket, úgy jutottak hozzá. Akkor itt álljunk le, maradjunk annyiban, hogy máshogy látjuk...

tiltsál ki te gyökér 2022.05.31. 22:41:58

@arthurthedent:
"Trollkodsz ezerrel. Amikor az oroszok területeket akarnak szerezni, akkor bizonyos stratégiailag fontos területeket akarnak. Trollkodás azt mondani, hogy ha egy ország nagy, akkor nyilván nem akarhat megszerezni bizonyos kikötőket, ásványkincseket, mezőgazd területeket, katonai szempontból fontos területeket"
És ebből melyik is igaz Donbaszra?? A sok ásványkincs, ami nincs az orosznak vagy a remek gazdaság?

Figyelj, mondod a baromságaidat, megállás nélkül. Te írtad, hogy 2 milliárd dollárt toltak oda és még mindig szar hely. Utána meg arról beszélsz, hogy helikopterrel lopják a hűtőt. Baszod, Oroszországnak háromszor akkora a GDP-je/fő, mint Ukrajnának. Ezután elég röhejes azzal jönni, hogy kirabolják őket. Ukrajnába csak vinni lehet bármit is.
.
SZóval mondogathatod a baromságod, de attól még nem lesz igaz. Kurvára nem akarták elfoglalni Ukrajnát, főleg nem magukhoz csatolni. Ez kb. olyan, mint hogy neked kell egy púp a hátadra?

tiltsál ki te gyökér 2022.05.31. 22:45:43

@arthurthedent:
"Építettek egy jó kis diktatúrát, elloptak milliárdokat, megfenyegették a nyugatot atomháborúval, kijelentették, hogy világháborút fognak csinálni, ha nem hagyják őket gyilkolni, de nyafognak, hogy a londoni villájukhoz azért nekik joguk van."

És erről az, aki 30 éve eljött Oroszországból mit tehet?
Vagy mondjuk miről tehet Csajkovszkij? Vagy az orosz kék macska?

De jobbat mondok: aki nem jött el, ott él az mégis mit tehet, és miért vették el a vagyonát? Te ostoba fasz, ezzel az erővel remélem a te összes megtakarításodat elveszik, mert magyar vagy, és Orbán nem engedi a melegházasságot. Kész, mész a tiltólistára. Éljen a jogállam.

tiltsál ki te gyökér 2022.05.31. 22:50:31

@arthurthedent:
"Ja, ja, úgy lettek oligarchák, hogy kimondottan ellenezték a putyin rezsimet."
Már bocs, ha Oroszországban elkövetett bármit, akkor arra ott az orosz ügyészség. Ha az nem elég, akkor az angol, vagy az európai. Az egy gazember? Akkor talán el kellett volna ítélni 10-20-30 évvel ezelőtt. Ja, most sincs ítélet, csak elvették a pénzét.

"egy jogállam egy feltételezett bűnöző ellen is csak a jog betartásával járhat el"
Szerintem betartották. Szerinted a szar is kellemesen fanyarkás, ha éppen ezt mondja a ballib média. Sötét vagy, de ezt már elmondták sokszor sokan.
Na, akkor meséld el, hogy az angolszász jogrendben hol van az, hogy valakitől ítélet, vád meg minden nélkül elvehetnek bármit.
Sőt, mintha lenne védekezéshez való jog is. Per volt? Ja, az sem.

"csak az orosz hatóságok josultak szankcionálni őket"
Ja, persze, londonban csak az oroszoknak van joga villákat lefoglalni.

MI ALAPJÁN FOGLALTAK LE BÁRMIT IS?

arthurthedent 2022.05.31. 22:55:11

@tiltsál ki te gyökér: "Figyelj, mondod a baromságaidat, megállás nélkül. Te írtad, hogy 2 milliárd dollárt toltak oda és még mindig szar hely. Utána meg arról beszélsz, hogy helikopterrel lopják a hűtőt. Baszod, Oroszországnak háromszor akkora a GDP-je/fő, mint Ukrajnának. Ezután elég röhejes azzal jönni, hogy kirabolják őket. Ukrajnába csak vinni lehet bármit is."

Nyugodtan nézegess videokat a netről, nézd a saját szemeddel, mert amikor a valóságot tagadod nagyon kínosan égsz. Igen, oroszországnak szép magas a GDP-je. És képzeld mégis vannak nyomorgó lakosai. A sok milliárdos yachtot meg londoni lakásokat, villákat, francia tengerparti nyaralókat bizony ki kellett fizetni valamiből.

Szóval menj és nézz helyszíni felvételeket a youtube-on, ott kotorásznak a helikopter roncsai közt és egyszer csak szétört mosógép. :D

arthurthedent 2022.05.31. 22:56:36

@tiltsál ki te gyökér: "Na, akkor meséld el, hogy az angolszász jogrendben hol van az, hogy valakitől ítélet, vád meg minden nélkül elvehetnek bármit."

Nem vették el, lefoglalták. És nem, nem vagyok "angolszász" jogi szakértő. Fordulj ügyvédhez. :D

arthurthedent 2022.05.31. 22:59:12

@tiltsál ki te gyökér: "Szerintem betartották. Szerinted a szar is kellemesen fanyarkás, ha éppen ezt mondja a ballib média. "

Valakivel összekeversz. Azt hiszed, hogy aki elítéli az oroszokat, az nyilván liberális meg baloldali. Azt hiszed, hogy aki nem mosdatja a háborús bűnösöket meg nem követeli vissza az orosz oligarchák vagyontárgyait az nyilván baloldali.

Ez a liberális/illiberális, bal/jobb, fidesz/nemfidesz teljesen az agyadra ment, szerintem próbálj meg saját véleményt alkotni és ne a nyájjal bégetni.

arthurthedent 2022.05.31. 23:00:49

@tiltsál ki te gyökér: "És erről az, aki 30 éve eljött Oroszországból mit tehet?
Vagy mondjuk miről tehet Csajkovszkij? Vagy az orosz kék macska?"

Kék macskának meg csajkovszkijnak is lefoglalták a yachtját? Nyugtass meg, te ugye részeg vagy? :D

arthurthedent 2022.05.31. 23:04:02

@tiltsál ki te gyökér: "Te ostoba fasz, ezzel az erővel remélem a te összes megtakarításodat elveszik, mert magyar vagy, és Orbán nem engedi a melegházasságot. Kész, mész a tiltólistára. Éljen a jogállam."

Sőt, karóba húzás is lesz meg munkatáborok. Mert az orosz oligarchák után nyilván jönnek majd a többiek, mert európa nem képes különbséget tenni. :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.31. 23:52:47

Olvasom a telexen:

"Az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben tartott sajtótájékoztatón azt mondta, Európa „új erőre kap” az Oroszországgal szembeni szankciók legújabb köre után. Ursula von der Leyen azután beszélt erről, miután az EU újabb tilalmat rendelt el az Oroszországból származó kőolajimportra."

Szóval az EU-gazdaság tökön szúrásától új erőre kap... Ja... Ez szórul szóra úgy hangzik, mint a sztálinista-rákosists győzelmi jelentésrk, miközben tisztára söpörték a paraszt padlását.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.31. 23:56:08

Azt is a telexen olvasom, hogy Navalnij a börtönből írogat a Twitterre. Nahát, qrva danyarú sorsa lehet a börtönben, hogy még twitterezni is tud.

tiltsál ki te gyökér 2022.06.01. 00:14:16

@arthurthedent: Mert mi a különbség az orosz oligarcha meg te közted, ha a pénzt nem számítjuk?
Tehát arthur a brit állampolgár meg roman a szintén brit állampolgár között, mi a különbség jogilag?
Önálló, cselekvőképes szabad emberek vagytok. Csak tőle el lehet venni a yachtot, tőled meg nem. EZ a jogállam szerinted?

tiltsál ki te gyökér 2022.06.01. 00:18:44

Most hirtelen nem is tudom, hogy melyik hülye jött azzal, hogy amerika teljesen más....
Hát ja.

www.youtube.com/watch?v=Y23mTSviCZo

:D:D Az angolul gyengébben beszélő chrisred kedvéért elmondom, hogy a Bush bácsi arról beszél, hogy nicsenek fékek meg súlyok, egyetlen ember döntése egy teljesen igazolhatatlan és brutális megszállása IRAKNAK.

tiltsál ki te gyökér 2022.06.01. 00:24:44

@arthurthedent:
"Kék macskának meg csajkovszkijnak is lefoglalták a yachtját? Nyugtass meg, te ugye részeg vagy? :D"
Nem ismered a két történetet?
Tudod, az orosz az új zsidó, éljen a jogállam.

A nemnáci Ukrajna, az európaiság szíve épp most tiltotta be régi orosz szerzők könyveit (nyilván sokat tehet az invázióról Tolsztoj meg Dosztojevszkij) meg kortárt orosz írókat is. Mindezt egy olyan országban, ahol él néhány millió orosz anyanyelvű. De minek is nekik orosz irodalom, amikor ott van a sok világhírű ukrán szerző, sorolom: ...
De legalább a nemnáci európai szív így az unió felé félúton új ünnepnapot vezetett be, ami az ezeréves ukrán államiság napja. Ha esetleg valaki tud mutatni olyan térképet 1990 előttről, ahol van olyan, hogy Ukrajna akkor azt szívesen látnám.

tiltsál ki te gyökér 2022.06.01. 00:28:18

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Az Eu vezetés teljesen hülye.
Főleg ez az Ursula. AZ a kurva nagy kérdés, hogy a népet meddig tudják tovább hülyíteni. Amikor 4 euró lesz a benzin, és nem lesz, akkor vajon leesik-e nekik, hogy ez azért van, hogy egy oroszok által lakott megye hova tartozik.

chrisred 2022.06.01. 04:49:55

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Tévedés. A pénzmosásról szóló nemzetközi jogszabályok szerint semmilyen bírósági ítélet nem kell, hogy a bankok befagyaszák az ügyfél számláján lévő összeget.

chrisred 2022.06.01. 04:59:58

@atomic power 1986DucaDuca: A brit birodalom, meg általában a kereskedő nemzetek, nem úgy terjkeszkedtek, mint a mongolok, hanem inkább a görög poliszokhoz hasonlóan lerakataik, érdekeltségeik jöttek létre a világ különböző pontjain. Ez abefolyási övezet dolog meg képlékeny és szubjektív. Ezzel az erővel a Putyin által felvásárolt politikusok miatt fél Európa Oroszország befolyási övezete. És azért szerintem nem vitatható, hogy mondjuk Magyarország teljesen másképp tartozik orosz fennhatóság alá, mint mondjuk a katonailag megszállt Krím.

chrisred 2022.06.01. 05:03:58

@Hauptrichter2: Ja, amikor mi AK-t adtunk el a horvátoknak a délszláv háborúban, akkor biztosan területszerző háborút folytattunk.

atomic power 1986DucaDuca 2022.06.01. 08:29:26

@chrisred:

"A brit birodalom, meg általában a kereskedő nemzetek, nem úgy terjkeszkedtek, mint a mongolok, hanem inkább a görög poliszokhoz hasonlóan lerakataik, érdekeltségeik jöttek létre a világ különböző pontjain."

A hegemóniát pedig egy erőteljes flotta és a gyarmati hadsereg biztosította. Az Admiralitás olyan tengeri erőt tartott szolgálatban, amely mennyiségét tekintve meghaladta az utána következő két ország hadihajói­nak együttes létszámát.

Ezért mondhatta William Stanley Jevons brit közgazdász 1865-ben a következőket: "Észak-Amerika és Oroszország síkságai a mi gabonaföldjeink; Chicago és Odessza a magtárunk; Kanadában és a Baltikumban vannak az erdőink, Ausztráliában a birkafarmjaink; ökörcsordáink Argentínában és Észak-Amerika nyugati prérijein legelnek; Peru az ezüstjét küldi nekünk, Dél-Afrika és Ausztrália aranya Londonba áramlik; a hinduk és kínaiak nekünk termesztik a teát, a mi kávé-, cukor- és fűszerültetvényeink teremnek az egész Indiai-szigetvilágban."

"Ez abefolyási övezet dolog meg képlékeny és szubjektív. Ezzel az erővel a Putyin által felvásárolt politikusok miatt fél Európa Oroszország befolyási övezete."

Szerintem Putyin helyett Sorost akartál mondani, csak eltévesztetted! Csak ö nem Oroszország befolyását növelte.

"És azért szerintem nem vitatható, hogy mondjuk Magyarország teljesen másképp tartozik orosz fennhatóság alá, mint mondjuk a katonailag megszállt Krím."

Berugtál, hogy ilyen hülyeségeket mondasz????

chrisred 2022.06.01. 08:40:36

@atomic power 1986DucaDuca: "Az Admiralitás olyan tengeri erőt tartott szolgálatban, amely mennyiségét tekintve meghaladta az utána következő két ország hadihajói­nak együttes létszámát."

Igen, a flotta (nemcsak a hadiflotta, hanem a civil hajók is) biztosította a Birodalom kereskedelmi hegemóniáját, függetlenül attól, hogy az áru brit gyarmatról vagy más kereskedelmi területről érkezk. A XIX. század közepén az európai kontinensre kívülről behozott áruk 90%-a Anglián keresztül érkezett. Itt a kereskedlemi és a katonabirodalmak közti egyik markáns különbség, az angoloknak ehhez nem kellett a világ 90%-át meghódítani.

"Szerintem Putyin helyett Sorost akartál mondani, csak eltévesztetted!"

Nem magán, hanem állami befolyásról volt szó. Ez legfeljebb Kínánál fonódik össze, monfódjuka Huawei befolyá

chrisred 2022.06.01. 08:41:47

@chrisred: mondjuk a Huawei befolyása egyben a kínai állam befolyása is.

"Berugtál, hogy ilyen hülyeségeket mondasz????"

Vagyis szerinted a kettő egy és ugyanaz?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.06.01. 08:54:49

@chrisred:

Szó sem volt pénzmosásról, megint terelsz, mert nem vagy képes elismerni, hogy hibás volt a véleményed. Ugyanazt a taktikát alkalmazod, mint amikor tagadtad, hogy U és a NATO tárgyalt a csatlakozásról.

Tisztességtelenül vitázol, gerinctelen ember vagy.

tiltsál ki te gyökér 2022.06.01. 09:07:26

@chrisred: "Tévedés. A pénzmosásról szóló nemzetközi jogszabályok szerint semmilyen bírósági ítélet nem kell, hogy a bankok befagyaszák az ügyfél számláján lévő összeget."
És a yachtját is lefoglalhatják? Mellesleg akkor elkezdődött valami nyomozás/per Abramovics ellen, hogy pénzt mosott?

chrisred 2022.06.01. 09:12:46

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ahhoz, hogy cáfoljam azt az állítást, hogy jogállamban számla befagyasztásához bírósági ítélet szükségeltetik, ez is bőven elég.

tiltsál ki te gyökér 2022.06.01. 09:13:56

@chrisred:
Te teljesen hülye vagy. Anglia nem hódította meg a fél világot? Nem a faszt. Ha éppen nem azt csinálta valaki amit ők akartak, akkor szétverték.

"Magyarország teljesen másképp tartozik orosz fennhatóság alá"
Nofene. Tehát Mo orosz fennhatóság alatt van? Ez új, ilyet még a leghülyébb DK-s sem mond még a legpiásabb napján sem.

tiltsál ki te gyökér 2022.06.01. 09:18:32

@chrisred:
"Ahhoz, hogy cáfoljam azt az állítást, hogy jogállamban számla befagyasztásához bírósági ítélet szükségeltetik, ez is bőven elég."

Terelsz összevissza már megint.

chrisred 2022.06.01. 09:18:50

@tiltsál ki te gyökér: Nem csak pénzmosás esetében és nem csak bankszámlákra vonatkozóan vannak hasonló lehetséges hatósági intézkedések, lásd a pénzmosásról, a bűncselekményből származó jövedelmek felkutatásáról, lefoglalásáról és elkobzásáról, valamint a terrorizmus finanszírozásáról szóló
Európa Tanács egyezmény.

chrisred 2022.06.01. 09:21:58

@tiltsál ki te gyökér: Szívesen terellek abba az irányba, hogy a véleménybuborékodon kívüli információkat is megismerj.

arthurthedent 2022.06.01. 09:25:01

@chrisred: Persze, hogy pillanat alatt befagyasztják a számládat bárhol a világon. Osztják itt az észt az oroszokat védve, de akkora marhaságokat beszélnek, hogy az kilóg a sorból.

Mi több, beteszel pár tízezer dolcsit a táskádba, nem jelented be és megpróbálod átvinni a határon. Úgy lefoglalják, hogy még nyikkanni sem marad időd, mehetsz utadra aztán majd ha elmagyarázod, hogy honnan van esetleg visszakaphatod.

Még az átutalást is lefogják, ha 10 000 dollár felett van és nem volt előzetesen tisztázva honnan van a pénzed. Aztán hivogathatod az amerikai bankot, hogy miért is akartál pénzt küldeni. :(

tiltsál ki te gyökér 2022.06.01. 09:28:04

@chrisred: ÉS ITT FELMERÜLT PÉNZMOSÁS?
Bazmeg, ez olyan dolog, hogy bezárt lakásba bemenni betörés vagy jogtalan behatolás.
Erre jössz azzal, hogy a tűzoltó is bemehet. Kevered a szezont a faszommal.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.06.01. 09:30:09

@arthurthedent:

Öröm nézni, ahogy egymás f@ßát szopjátok.

tiltsál ki te gyökér 2022.06.01. 09:31:02

@arthurthedent:
"Mi több, beteszel pár tízezer dolcsit a táskádba, nem jelented be és megpróbálod átvinni a határon. Úgy lefoglalják, hogy még nyikkanni sem marad időd, mehetsz utadra aztán majd ha elmagyarázod, hogy honnan van esetleg visszakaphatod."

Te ostoba, szerencsétlen fasz!
Ebben az esetben épp bűncselekményt követsz el, és éppen rajtakapnak. EZ jogállami dolog. Van egy törvény, hogy mit nem csinálhatsz, ennek ellenére megcsinálod. És ott vannak a törvényben a következmények, hogy ez mivel jár.
Olyan törvény pedig nincs, hogy orosznak születtél, add ide a yachtodat.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.06.01. 09:41:49

@tiltsál ki te gyökér:

Egyértelműen kijelentették: megtalálják a módját annak, hogy elkobozhassák ezeket a vagyonokat. Qrvára nem sajnálom ezeket az orosz milliárdosokat, kétségtelen, hogy nem tiszta úton gazdagodtak meg, de egy jogállamban mindezt bizonyítani kell. Még ha lenne is joghatóságuk ezen emberek vagyona fölött, amit kétlek, akkor is sérti a nogállamiságot az, hogy az elkobzás deklarált céljával teszik mindezt. De ha lopták is a pénzeket, az orosz államot lopták meg, vagyis az EU, USA nem kobozhatja el azokat.

Orosz állami pénzek elkobzása meg eleve olyan bizalmatlansági hullámot indítana, ami nem kicsit megrengetné az USA és az EU pénzrendszerét.

atomic power 1986DucaDuca 2022.06.01. 09:45:39

@chrisred:

"Itt a kereskedlemi és a katonabirodalmak közti egyik markáns különbség, az angoloknak ehhez nem kellett a világ 90%-át meghódítani."

Attól függ, mit értünk hódítás alatt. Egy gyarmatbirodalom mindig hódítás eredménye. A Brit Birodalom létrehozásához is kellett egy erős központi hatalom. Az írek és a skótok leigázásával indult. A különbség a területi és brit típusú birodalom között, hogy utóbbi a katonai erővel megtámasztott erős központi hatalmán kívül a gazdasági erejével is biztosította a gyarmatai alávetettségét. A gazdasági kényszerítő erőre a katonai mellett a Brit Birodalom területi szétszórtsága volt az ok, illetve már eleve ezzel együtt alakult ki, de katonai dominancia nélkül nem maradt volna fenn ilyen sokáig. A gyarmatok őslakóival szemben elkövetett embertelen bánásmód, a gyarmattartó versenytársak leküzdése mind katonai erőt igényelt.

chrisred 2022.06.01. 09:47:58

@tiltsál ki te gyökér: A nagybetűk helyett olvasd el inkább még egyszer az egyezmény teljes címét.

"Bazmeg, ez olyan dolog, hogy bezárt lakásba bemenni betörés vagy jogtalan behatolás.
Erre jössz azzal, hogy a tűzoltó is bemehet."

Mert pont erről van szó, a háborús bűncselekményekkel összefüggésben álló vagyonok zárolása az egyezmény szerint jogszerű. Ugyanezt az Iszlám Állammal feltehetően kapcsolatban álló személyek esetében is megcsinálták, gondolom, akkor is háborogtál.

arthurthedent 2022.06.01. 09:48:29

@tiltsál ki te gyökér: "Ebben az esetben épp bűncselekményt követsz el, és éppen rajtakapnak. EZ jogállami dolog."

1) Legfeljebb szabálysértést vagy még azt sem. Nekem már akasztották meg az utalásomat, semmiféle szabálysértés nem volt, elég az, ha "gyanús" az átutalás. És még azt sem mondják meg, hogy mitől lesz gyanús. Bizony a pénzmosás és terrorizmus ellenes szabályok így működnek, gondolnak egyet és lefoglalnak.

2) Kapufatologatás az érvelésed. Arról volt szó, hogy bírósági ítélet nélkül nincs foglalás. Mikor azt mondtam, hogy van, akkor azzal jössz, hogy "ja, ha rajtakaptak". Szóval akkor mégsem kell bírósági döntés? Okés, akkor nekem volt igazam.

chrisred 2022.06.01. 09:51:35

@atomic power 1986DucaDuca: "A Brit Birodalom létrehozásához is kellett egy erős központi hatalom."

De pont nem így történt. A Brit Kelet-Indiai Társaság olyan monopóliumokat kapott, amivel lényegében az állami hatalomtól független önálló külpolitikát folytathatott.

arthurthedent 2022.06.01. 10:01:23

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Qrvára nem sajnálom ezeket az orosz milliárdosokat, kétségtelen, hogy nem tiszta úton gazdagodtak meg, de egy jogállamban mindezt bizonyítani kell."

1) Megbeszéltük, hogy a zárolást nem kell bizonyítani. Jogállamban nagyon sok mindent nem kell bizonyítani, például a lefoglalást és az előzetes letartóztatást sem. Így van, még bilincsbe is verhetnek anélkül, hogy bármit is bizonyítanának.

2) Ráadásul nagyon sokszor később sem kell bizonyítaniuk. Nagyon sokszor van úgy, hogy a hatóság vélelmez és ha akarod megpróbálhatod bizonyítani az ellenkezőjét. Az USA-ban például ha megbuksz kábszer árusítással simán lefoglalják anyukád házát. Vélelmezik, hogy nem a saját pénzéből vette, mert túl drága és ha akarja bizonyíthatja, hogy pl. nyert a lottón.

Még ha lenne is joghatóságuk ezen emberek vagyona fölött, amit kétlek,

3) Ha beviszel vagyontárgyat, pénzt, akármit egy országba, akkor van joghatóságuk felette. Nem mondhatod, hogy "nem nyitom ki a táskámat" meg "nem lehet nálam házkutatást tartani", kivéve persze akkor, ha diplomáciai mentességet élvezel.

"akkor is sérti a nogállamiságot az, hogy az elkobzás deklarált céljával teszik mindezt."

4) Az, hogy politikusok mit nyilatkoznak az üggyel kapcsolatban teljesen mellékes. Ha azt mondja a politikus, hogy azért tartóztattak le, hogy elítéljenek gyilkosságért és kivégezzenek az ő dolga. Nem a rendőr nyilatkozta, egy kivülálló mondott valamit. Ennyi.

"De ha lopták is a pénzeket, az orosz államot lopták meg, vagyis az EU, USA nem kobozhatja el azokat."

5) A lopás köztörvényes bűncselekmény. Az, hogy a sértett él -e, tudja -e, akar -e feljelentést tenni, fél -e vagy nem érdekli mind nem számít. Ha nem polgári peres ügyről van szó, hanem bűncselekményről, akkor a rendőrség nyomoz és eljár, az ügyészség vádat emel, feltéve, ha meg vannak győződve arról, hogy tényleg bűncselekmény történt és az bizonyítható is.

Az, hogy mit gondolnak törvénysértőnek, azt hogyan gondolják bizonyítani az ő dolguk meg az érintett személyé. Folyamatban lévő ügyben a rendőrség, az ügyészség simán megtagadja a nyilatkozatot a nyomozás sikere érdekében.

arthurthedent 2022.06.01. 10:07:33

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Öröm nézni, ahogy egymás f@ßát szopjátok."

Iszonyatos butaságokat beszélsz erről az egész jogállam, van -e joga lefoglalni, meg mit tehetnek meg témáról. Gyakorlatilag egyetlen kijelentést sem találtam a dumádba, aminek ne ez ellentéte lenne igaz.

Nem tudom miért csinálod, trollkodsz, vagy tényleg ENNYIRE félre vagy tájékozódva, de az világos, hogy durván a hangulatkeltésre utazol. Propagandát nyomsz, ezerszer elismétled a nutaságokat házha valakik elhiszik és beveszik, hogy a nyugati országok gengszterek akik szegény oroszokat szoptják.

Azért írom amit írok, hogy ne maradjon szó nélkül a propagandád, hátha valaki(k) elgondolkodnak rajta, hogy talán nincs is igazad.

tiltsál ki te gyökér 2022.06.01. 16:10:42

@chrisred:
" a háborús bűncselekményekkel összefüggésben álló vagyonok zárolása az egyezmény szerint jogszerű."
Na, és akkor most lassan és érthetően, csak neked.
Háborús bűncselekményt ki illik vizsgálni. Független szakértőknek. Aztán abban a résztvevőket ez alapján elítélik. Eddig érted?
ÉÉÉS, ha mondjuk találnak az elkövetőknél a háborús bűnnel kapcsolatos tárgyakat, vagy BIZONYÍTOTTAN onnan származik a vagyon, akkor lefoglalhatják.
Ez a jog.
Ebben sehol sincs benne az, hogy egy 20 éve ott élő orosz pénzéhez hozzányúlhatsz. Egész konkrétan még a háborús bűn sincs bizonyítva, nem hogy az elkövetői nincsenek elítélve. De az hétszentség, hogy egy 2022. márciusában elkövetett háborús bűncselekménynek semmi köze egy 2009ben vásárolt yachthoz.

tiltsál ki te gyökér 2022.06.01. 16:14:36

@arthurthedent:
"szonyatos butaságokat beszélsz erről az egész jogállam, van -e joga lefoglalni, meg mit tehetnek meg témáról. Gyakorlatilag egyetlen kijelentést sem találtam a dumádba, aminek ne ez ellentéte lenne igaz."

Mert hülye vagy mint a segg, és fogalmad sincs se jogról se semmi egyébről. Aztán aki elmondja neked, hogy hogyan is működik a világ, az trollkodik.
Egyébként mi vagyunk a hibásak Kovácsnéval, rád kéne hagyni a baromságaidat. Buta vagy, az is maradsz, és ennyi.
Nyilván nem fog megtörténni, de betegre röhögném magam, ha mondjuk holnap az Orbán kormány közölné, hogy artúrdentnek a pénze összefüggésben van háborús bűnökkel, ezért lefoglalják.

tiltsál ki te gyökér 2022.06.01. 16:23:42

@arthurthedent:

"1) Megbeszéltük, hogy a zárolást nem kell bizonyítani. Jogállamban nagyon sok mindent nem kell bizonyítani, például a lefoglalást és az előzetes letartóztatást sem. Így van, még bilincsbe is verhetnek anélkül, hogy bármit is bizonyítanának."
Nem látsz némi különbséget a zárolás (neZÁRják előled, hogy ne tudj hozzájutni) illetve az elkobzás között?
Továbbá bilincsbe vernek, de 72 óra múlva kell valami vád, hogy mégis miért.

"2) Ráadásul nagyon sokszor később sem kell bizonyítaniuk. Nagyon sokszor van úgy, hogy a hatóság vélelmez és ha akarod megpróbálhatod bizonyítani az ellenkezőjét. Az USA-ban például ha megbuksz kábszer árusítással simán lefoglalják anyukád házát. Vélelmezik, hogy nem a saját pénzéből vette, mert túl drága és ha akarja bizonyíthatja, hogy pl. nyert a lottón."
És Abramovicsnak milyen bűncselekménye volt?

" Ha beviszel vagyontárgyat, pénzt, akármit egy országba, akkor van joghatóságuk felette. Nem mondhatod, hogy "nem nyitom ki a táskámat" meg "nem lehet nálam házkutatást tartani", kivéve persze akkor, ha diplomáciai mentességet élvezel."
És ez mégis hogy jön ide? Bevitte a házát?

" Az, hogy politikusok mit nyilatkoznak az üggyel kapcsolatban teljesen mellékes. Ha azt mondja a politikus, hogy azért tartóztattak le, hogy elítéljenek gyilkosságért és kivégezzenek az ő dolga. Nem a rendőr nyilatkozta, egy kivülálló mondott valamit. Ennyi."
Na, akkor meséld el, hogy mit mondott a rendőr. Sőt, egyáltalán volt rendőrség ebben az egészben?

"A lopás köztörvényes bűncselekmény. Az, hogy a sértett él -e, tudja -e, akar -e feljelentést tenni, fél -e vagy nem érdekli mind nem számít. "
Ez baromság, ahogy van. Ha te tőlem ellopsz valamit, és én nem teszek feljelentést, akkor ott van vége a nyomozásnak.

"Ha nem polgári peres ügyről van szó, hanem bűncselekményről, akkor a rendőrség nyomoz és eljár, az ügyészség vádat emel, feltéve, ha meg vannak győződve arról, hogy tényleg bűncselekmény történt és az bizonyítható is."
Hol volt itt a nyomozás, 30 évvel ezelőtti ügyekben?

Jajj, szörnyen buta vagy, kevered a jogot az amcsi filmekkel. Ugye te voltál az a barom múltkor aki arról okoskodott, hogy a bíró nem kérdez a tárgyaláson? Nyilván te. Akkor sem volt fogalmad semmiről.

arthurthedent 2022.06.01. 16:41:24

@tiltsál ki te gyökér: "Mert hülye vagy mint a segg, és fogalmad sincs se jogról se semmi egyébről. Aztán aki elmondja neked, hogy hogyan is működik a világ, az trollkodik."

Mindig lenyűgözött, hogy az emberek, akiknek fogalmuk sincs egy bizonyos dologról milyen vehemensen tudják bizonygatni, hogy már pedig ők milyen nagy szakértők és mindenki más mennyire ostoba.

Rákérdezhetek? Ugye soha életedben egyetlen bonyolult dolgot sem tanulmányoztál? Ugye nincs felsőfokú végzettséged? Középfokú? :D

arthurthedent 2022.06.01. 16:43:54

@tiltsál ki te gyökér: "Hol volt itt a nyomozás, 30 évvel ezelőtti ügyekben?"

1) Nem lehet tudni, hogy 30 éves, olyan csemetéktől foglaltak le villákat, akik maguk sincsenek 30 évesek.
2) Te vagy én honnan tudnánk, hogy mondjuk az olasz rendőrség vagy adóhivatal mit nyomot?
3) Nem mondtam, hogy volt nyomozás, nem állítottam, nem tudom. Valami vizsgálatok biztos voltak, mert valahogy csak kiderítették, hogy kinek a milyét foglalják le.

arthurthedent 2022.06.01. 16:44:58

@tiltsál ki te gyökér: "Ugye te voltál az a barom múltkor aki arról okoskodott, hogy a bíró nem kérdez a tárgyaláson? "

Természetesen nem magyar bíróságról beszéltem mint ahogyan ma sem magyar ügyekről beszélünk. Vagy magyarországon elkezdtek volna yachtokat lefoglalni? :D

arthurthedent 2022.06.01. 16:48:12

@tiltsál ki te gyökér: "Ez baromság, ahogy van. Ha te tőlem ellopsz valamit, és én nem teszek feljelentést, akkor ott van vége a nyomozásnak."

Az ugye megvan, hogy nem lopásról van szó? Merthogy nem lopás miatt foglalnak? Mi a francot rugóztok ezen a "lopás" dolgon, amikor végig pénzmosásról meg terrorizmus elősegítéséről volt szó... meg még a fene tudja miről.

Te tényleg azt hiszed, hogy ha valaki nem jelenti fel az illetőt terrorizmus miatt, akkor a rendőrség nem nyomozhat? Ahhh, csak trollkodsz, kevered a szavakat, hogy úgy hangozzék mintha valami frappáns visszavágást nyomtál volna, közben meg csak trollkodsz.

atomic power 1986DucaDuca 2022.06.01. 17:12:29

@chrisred:

""A Brit Birodalom létrehozásához is kellett egy erős központi hatalom."

De pont nem így történt. A Brit Kelet-Indiai Társaság olyan monopóliumokat kapott, amivel lényegében az állami hatalomtól független önálló külpolitikát folytathatott.""

Ez igaz. A Brit Kelet-Indiai Társaság állam volt az államban. Bizonyos területeken, szegmensekben önálló volt, de a brit korona érdekében tevékenykedett. Azonban az erős központi hatalom nélkül soha nem lett volna Pax Britannica, világcsendőri szerep és egy sor sikeres és kevésbé sikeres háború, a világ legkülönbözőbb pontjain.

CSOKKI MÁLNA 2022.06.01. 19:10:42

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Háát..mi tagadás nagyot lehet ugrani tőle..:))

chrisred 2022.06.01. 19:33:47

@tiltsál ki te gyökér: A zárolás nem azt jelenti, hogy a vagyontárgyhoz bárki is hozzányúlhat, hanem pont az ellenkezőjét.

chrisred 2022.06.01. 19:34:56

@atomic power 1986DucaDuca: A Társaság a részvényesei érdekében tevékenykedett, akiknek az érdeke általában egybeesett a korona érdekeivel.

Hauptrichter2 2022.06.02. 00:49:03

@chrisred: "...@Hauptrichter2: Ja, amikor mi AK-t adtunk el a horvátoknak a délszláv háborúban, akkor biztosan területszerző háborút folytattunk..."
Ne haragudj, de már nem tudlak követni, nem tartom a példádat relevánsnak a Koszovó-i helyzethez, te annak tartod, máshogy látjuk, kész, lezárhatjuk ezzel.

chrisred 2022.06.02. 05:12:48

@Hauptrichter2: Szerintem se releváns, ki honnan szerzi be a fegyvereit, erre reagáltam:

"Igen, persze, a szeparatista koszovói albánok nyaranként a fákról szüretelték az AK-47-eseket, úgy jutottak hozzá.

chrisred 2022.06.02. 05:15:52

@tiltsál ki te gyökér: index.hu/belfold/2022/06/01/mediaugynokseg-nemzeti-ado--es-vamhivatal-koltsegvetesi-csalas-gyanusitas/

Bűnügyi zár alá helyezte Magyarország egyik legnagyobb médiaügynökségének számláit a NAV.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.06.02. 07:27:20

@chrisred:

A NAV NYOMOZÁST indított, BŰNÜGYI zár alá helyezte, költségvetési csalás GYANÚJA.

Ezek közül mi valósult meg az oroszok vagyonának, az orosz állam devizatartalékának zárolásakor? Milyen törvényt sértettek, mi a gyanú, milyen bűnügyben milyen nyomozás indult?

Egyre rondábban égeted magad, tanulj meg végre korrekt módon vitázni, érvelni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.06.02. 07:50:12

Bocsánat az offért:

Tíz személyiséggel küzd a 22 éves férfi, a legfiatalabb mindössze négyesztendős

index.hu/fomo/2022/06/01/tiz-szemelyiseg-disszociativ-szemelyisegzavar-betegseg/

És ha mindez még nem elég, akkor ráadásul még homokos is szegényke. Legalábbis ha tényleg Alessandro és nem Alessandra a párja neve. Ha lúd, legyen kövér.

If it rains, it pours.

chrisred 2022.06.02. 07:51:43

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Tudom, szeretnéd másokkal elfeledtetni, de ezt írtad korábban: "Jogállamban ehhez bírósági ítélet szükségeltetik."

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.06.02. 08:03:41

@chrisred:

Ó dehogy, ezt valóban tévesen írtam - nekem nem szokásom hozzád hasonlóan mismásolni, kapufákat tologatni, szavak jelentését önkényesen változtatni.

Mindettől függetlenül sz orosz vagyonok lefoglalása bőven sérti a jogállamiságot - az EU-ban legalábbis biztos. Te csak azért nem látod ezt, mert Orsolya néni seggéből bizonyára rossz a kilátás. Néha kihúzhatnád onnan a fejed, legalább levegőt venni.

Itt csak te vagy az, aki eleddig soha nem ismerte el, ha tévedett.

chrisred 2022.06.02. 08:20:13

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem tudom, ki az az Orsolya néni, de én egy olyan országban élek, ahol már hét éve különleges jogrend van érvényben ilyen-olyan okok miatt, ami miatt az állam jogszerűen korlátozhatja a polgári jogokat. Úgyhogy nem tudok sírni amiatt, hogy az orosz latorállam oligarchái nem tudnak hozzáférni a vagyonukhoz, amíg nem lesz mód arra, hogy a háborús agresszióban és a népirtásban való közreműködésüket független jogi fórum elbírálja.

tiltsál ki te gyökér 2022.06.02. 08:53:03

@chrisred: "Bűnügyi zár alá helyezte "
Biztos voltam benne, hogy valamelyik marha felhozza ezt, mint érvet.
Bűnügyi zár, nyomozóhivatal.
Bűncselekmény gyanúja, nyomozás érdeke, zárolás.
Akkor az orosz fasziknál melyik is van? Bármelyiknél. Mi a bűncselekmény? Volt joga és lehetősége védekezni? Tárgyalás? Bármi?

" én egy olyan országban élek, ahol már hét éve különleges jogrend van érvényben ilyen-olyan okok miatt, ami miatt az állam jogszerűen korlátozhatja a polgári jogokat."
Na, és akkor mondj egy nyomorult példát, hogy kinek vették el a vagyonát. Vagy mondjuk melyik jogodban voltál korlátozva.

"Úgyhogy nem tudok sírni amiatt, hogy az orosz latorállam oligarchái nem tudnak hozzáférni a vagyonukhoz, amíg nem lesz mód arra, hogy a háborús agresszióban és a népirtásban való közreműködésüket független jogi fórum elbírálja."
Hehehe. Na, a jogállam védője. Azért csak előjött a lakótelepi proli mentalitás, ugye? :D:D
Kezded a terelést azzal, hogy rohadt szemét gazdagok, nem fogsz sírni miattuk. Én sem. Itt arról van szó, hogy jogállam van, és mindenkire ugyanaz vonatkozik, többek között az, hogy elszedjük a pénzük, aztán majd valahogy kitaláljuk, hogy hogyan működtek közre egy 4000 km-rel odébb folyó esetleges bűnben..
Csak úgy megjegyzem, hogy a náci németek is elvették a pénzt, aztán a jogrendjük alapján a bíróság jóváhagyta. Na. Pont ezt csinálja Európa.

chrisred 2022.06.02. 09:04:30

@tiltsál ki te gyökér: Folyamatosan hazudsz, senki nem vette el az orosz oligarchák pénzét, csak nem engedik, hogy hozzáférjenek.

Azt, hogy konkrétan közülük kinek milyen jogsértés gyanúja alapján került a szankció listára, itt megtalálod:

eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/TXT/HTML/?uri=CELEX:32022R0261R(01)

Tehát az egy újabb hazugság, hogy azért zárolták a vagyonukat, mert oroszok és gazdagok.

chrisred 2022.06.02. 09:08:09

@tiltsál ki te gyökér: "Csak úgy megjegyzem, hogy a náci németek is elvették a pénzt, aztán a jogrendjük alapján a bíróság jóváhagyta."

Ahogy az orosz jogrend alapján is jogszerű az oligarchák összelopott vagyona. De aztán a szövetségesek zár alá vették a náci főbünösök összelopkodott vagyonát, ahogy most az európai államok teszik.

Hauptrichter2 2022.06.02. 13:55:51

@chrisred: "...Szerintem se releváns, ki honnan szerzi be a fegyvereit..."
De a nagy különbség ott van, hogy fizetniük, azt kellett-e utána. Szerintem a koszovói albánoknak különösebben nem kellett az albánoktól beszerzett fegyverek után, a horvátoknak a magyar fegyverekért egyértelműen igen. Ezért nem gondoltam jónak / helyénvalónak a példádat az egyeztetett témát tekintve.

chrisred 2022.06.03. 05:01:55

@Hauptrichter2: Szerintem ez se releváns, ezer és egy eset van, hogy egy állam a neki szimpatikus erőt támogat ilyen-olyan formában egy háborúban, anélkül, hogy területszerző szándéka lenne. Lásd spanyol polgárháború, Európa nagy része beállt valaamelyik oldal mögé. Vagy a finn-szovjet háború, mi is küldtünk önkénteseket a finn oldalra, pedig nem akartunk arrafelé területeket szerezni.

Hauptrichter2 2022.06.03. 10:28:27

@chrisred: "... Szerintem ez se releváns, ezer és egy eset van, hogy egy állam a neki szimpatikus erőt támogat ilyen-olyan formában egy háborúban, anélkül, hogy területszerző szándéka lenne..." .
Hát igen, pontosan ez történik most Ukrajnában, az oroszok támogatják a szakadár területeket, akik 2014-ben fegyveresen szakadtak el, amennyire tudtak, Ukrajna ezt próbálta nem hagyni, de nem volt katonailag elég erős, érdekes módon - a Koszovói esettel ELLENTÉTBEN - az amerikaiak nem a szakadár területekre be-belövő ukránokat - benne Kijevet - kezdték el bombázni (Szerbiában ugye Belgrádot is bombázták), hanem jól felfegyverezték az UKRÁNOKAT (mintha anno a szerbeket fegyverezték volna fel a koszovói albánok ellen). Az ukránok 2014 óta jó erősek lettek jelentős nyugati segítséggel, tervezték tovább nem átadni, illetve visszaszerezni a területeiket (mert ugye mit is keresne ott Donbaszban az az elég nagy és erős ukrán hadsereg?). Erre léptek az oroszok, megelőző csapásként. Na most akkor kinek van igaza a KOSZOVÓI párhuzamot szigorúan figyelembe véve? De tudom, máshogy látjuk, ne ragozzuk tovább.
Viszont NEKED okulásként az amerikaiak "szerepéről" erősen ajánlott ez:
"...Egy nem ismert, megtörtént eset 1999-ből: már javában tartott a NATO bombázása, amikor az Egyesült Államok elnöke, Bill Clinton felhívta telefonon a magyar miniszterelnököt, Orbán Viktort, és a következő kéréssel (követeléssel?) állt elő: Magyarország azonnal nyissa meg déli határa mentén a frontvonalat, és onnan, magyar területről, nehéztüzérséggel kezdjen el lőni szerb célpontokat. A magyar miniszterelnök megtagadta ezt.
A mostani, minden eddiginél kiválóbb szerb–magyar kapcsolatoknak ez az egyik alapja. Amúgy el tudják képzelni, milyen következményei lettek volna, ha Orbán teljesíti ezt az eszement kérést? Milyen következményei lettek volna a szerbiai magyarságra, de akár hazánkra is? Mondjuk, ha a szerbek – érthető módon – visszalőnek? A képlet már akkor világos volt: a NATO bombáz, a magyarok meg majd vásárra viszik a bőrüket egy olyan háborúban, amihez valójában semmi közük…..." magyarnemzet.hu/velemeny/2022/03/parhuzamos-tortenelem-2-resz
Persze te állíthatod azt, hogy Orbán most is hazudik...

Hauptrichter2 2022.06.03. 10:37:45

@chrisred: kieg: mint írtam "...Erre léptek az oroszok...", azaz megtették pontosan azt, amit anno az amerikaiak megtettek Jugoszláviával szemben, de most nem tettek meg ugyanolyan helyzetben Ukrajnával szemben. Az oroszok tehát meglépték (és itt a környékünkön ezzel egyelőre SENKI nem járt jól, se Ukrajna, se az oroszok, se Európa, benne mi - de mintha VALAKIK azért jól járnának).
Szóval valamiért az amerikaiaknak mindig úgy áll a kezükben a puska, hogy annak a csöve mindig az oroszok (orosz érdekek) fele néz. Értem én ezt, úgy hívják ezt, hogy nagyhatalmi érdek, sokszor ezzel még jól is járhat a világ összességében. A kérdés csak az, hogy az oroszoknak is lehet-e nagyhatalmi érdekük, vagy nekik ez szigorúan tilos, még a saját határaik mentén is.

chrisred 2022.06.03. 10:56:31

@Hauptrichter2: Éppen csak annyi a különbség, hogy a felsorolt példák egyikében sem vett részt a fegyveres küzdelmekben az adott külső állam hadserege. Koszovóban nem volt az albán hadsereg, a spanyol polgárháborúban és a finn-szovjet háborúban önkéntesek harcoltak. Viszont most az orosz hadsereg ott van Ukrajnában, tehát Oroszország nem külső támogató, hanem hadviselő fél. Ezért nem hasonlítható össze a felsorolt esetekkel. (A másik, ami releváns különbség, hogy Oroszország 2014-ban katonailag megszállta és a saját területéhez csatolta a Krímet, ami Ukrajnához tartozik, tehát a területszerzés, habár a nemzetközi jog szerint nem elismerten, de a gyakorlatban már megtörtént.)

A koszovói népirtással kapcsolatban az Allied Force hadműveletet megelőzően az ENSZ Biztonsági Tanácsa több határozatot hozott, többek között az 1199/1998 számút, amiben felszólították a jugoszláv biztonsági erőket a polgári lakosság elleni akciók beszüntetésére. Mikiután ez nem valósult, meg a szerbek tovább folytatták az albánok mészárlását, vált szükségessé az Allied Force hadművelet a népirtás leállítására.

Nem nevezem Orbánt hazugnak, mert ezt nem ő mondja, hanem Bayer Zsolt, őt viszont bármikor. A kizárólag a szerb biztonsági erők pacifikálására irányuló hadműveletben teljesen értelmetlen lett volna nehéztüzérséget bevetni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.06.03. 11:15:58

@chrisred:

" a felsorolt példák egyikében sem vett részt a fegyveres küzdelmekben az adott külső állam hadserege"

Abszolút igazad van. Köztudomású, hogy Szerbiát nem az amerikai hadsereg katonái, hanem ferences szerzetesek bombázták a Caritas gyűjtéséből származó játék repülőgépekkel. A leszórt bombák meg csokibombák voltak.

chrisred 2022.06.03. 11:25:59

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Csak egy mondattal kellett volna tovább olvasni, hogy kiderüljön, mit is jelent az "adott állam" kifejezés Koszovó vonatkozásában. Segítek, az alábbi kijelentésre vonatkozott: "akkor légyszi mesélj nekem arról, hogy ugye a a Koszovó-i háború is területszerző háború volt az albánok részéről...".

Hauptrichter2 2022.06.03. 11:26:23

@chrisred: "...Éppen csak annyi a különbség, hogy a felsorolt példák egyikében sem vett részt a fegyveres küzdelmekben az adott külső állam hadserege. ..."
Ha figyelmesen olvastál, azt láthattad, hogy igenis részt vett KÜLSŐ állam hadserege, csak míg a Koszovó-i esetben teljesen külsősként az amerikaiak, az ukrán esetben az amerikaiak "szokásos" VÁRT szerepének elmaradása miatt beugrottak az oroszok mint ADOTT külső állam hadserege...
"...Oroszország 2014-ban katonailag megszállta és a saját területéhez csatolta a Krímet..."
Pontosan. Érdemtelenné válásra hivatkozva visszavette a korábbi ajándékát. Milyen hosszan tudják csavarni az ügyvédek az ilyen eseteket polgári peres eljárásban mindkét oldalról a polgári életben, szóval ha lehet, ne menjünk bele, hogy ez szerinted jogos volt-e, vagy sem. Szerintem mindketten már elmondtuk, amit akartunk, nem érdemes tovább ragozni.

chrisred 2022.06.03. 11:36:08

@Hauptrichter2: Oroszország semmit nem ajándékozott Ukrajnának, 1921-ben a szovjet állam csatolta el Ukrajnától az Oroszországi SZSZK-hoz, majd 1954-ben ugyancsak a szovjet állam csatolta vissza. Oroszországnak csak annyi szerepe volt, hogy 1995-ben a Budapesti Memorandumban elismerte Ukrajna határait a Krímmel együtt.

Hauptrichter2 2022.06.03. 11:36:50

@chrisred: "...A koszovói népirtással kapcsolatban az Allied Force hadműveletet megelőzően az ENSZ Biztonsági Tanácsa több határozatot hozott, többek között az 1199/1998 számút, amiben felszólították a jugoszláv biztonsági erőket a polgári lakosság elleni akciók beszüntetésére...."
Még ehhez ennyit: ez itt most a szakadár területek kapcsán miért nem valósult meg - az ukránoknak címezve?
100%-os párhuzamot nyilván nehéz összehozni, de nekem azért a 90-99%-os nagyságrendű is elég meggyőző (ld. ismét a már hivatkozott magyarnemzet.hu/velemeny/2022/03/parhuzamos-tortenelem-2-resz cikket) , szerintem te az 1-10% különbségbe kapaszkodsz, hogy az döntő, szerintem meg a 90-99% a döntő. Ebben nem fogunk tudni közös nevezőre jutni. Biztos sokat hazudott már Bayer Zsolt életében - ki nem? :-)), de itt ez az írása most konzisztensnek tűnik nekem.

chrisred 2022.06.03. 11:38:18

@Hauptrichter2: Koszovó esetében az ADOTT külső ("területszerző") állam szerinted Albánia volt, Ukrajna esetében Oroszország.

chrisred 2022.06.03. 11:44:13

@Hauptrichter2: '"ez itt most a szakadár területek kapcsán miért nem valósult meg - az ukránoknak címezve?"

Oroszország blokkolt mindenféle határozathozatalt a Biztonsági Tanácson belül.

Hauptrichter2 2022.06.03. 11:45:22

@chrisred: "...Oroszország semmit nem ajándékozott Ukrajnának..."
Ezt sokan másképp látják és ismét az a probléma, hogy a válasz attól függ, melyik oldalról nézzük (ld. a terrorista és a hős szabadságharcos általában ugyanaz a személy - attól függően, kinek az oldaláról nézzük). Kié a Dunántúl? Mint itt felvetették, lehetne a rómaiaké is (illetve az örököseiké is - juj, a dákó-románok? :-)), de lehetne az avaroké, ... is. Itt kb. az a közmegegyezés, hogy elég régóta vannak itt a magyarok, az övék. De ez simán támadható, ha az a célod. A Krím dettó ugyanez, az biztos, hogy sokan akarták és sokan megfordultak ott, nekem az maradt meg, hogy mostani állás szerint LEGINKÁBB az oroszoké (ld. Dunántúl példa). Ebben sem fogunk ezek szerint egyetértésre jutni :-)

Hauptrichter2 2022.06.03. 11:48:05

@chrisred: "...Oroszország blokkolt mindenféle határozathozatalt a Biztonsági Tanácson belül...."
Nem vagyok benne a témában, de az ösztönöm azt súgja, meg kellene egészen pontosan nézni, mik voltak a szövegezések, amiket blokkolt - hamar kiderülne szerintem, hogy nem ugyanarról beszélünk ... :-)

chrisred 2022.06.03. 11:49:40

@Hauptrichter2: Vagy vegyük Erdélyt, most leginkább a románoké, a logikád szerint.

chrisred 2022.06.03. 11:51:31

@Hauptrichter2: Nem vétózott, mint Szíria esetében, hanem egyáltalán nem volt hajlandó bármilyen ukrajnai tárgyú megbeszélésre az ENSZ BT-n belül, ezért ülés sem volt, nem hogy határozatszöveg.

Hauptrichter2 2022.06.03. 11:52:40

@chrisred: "...Koszovó esetében az ADOTT külső ("területszerző") állam szerinted Albánia volt, Ukrajna esetében Oroszország...."
Nem figyelsz, ezt jóval feljebb már kiragoztuk, hogy pontosan mit mondtam milyen összefüggésben, ami igaz, az az, hogy a mostani ukrán-orosz háborút hasonlítottam a Koszovó-i háborúhoz, ahogy azt megtette BZs is az idézett cikkben és én döbbenetesen sok hasonlóságot látok, azzal, hogy 100% egyezés nincs, ebben igazad van, de szerintem elég nagy az egyezés, hogy hasonlítani lehessen analógiákkal, szerinted meg nem.

Hauptrichter2 2022.06.03. 11:55:14

@chrisred: "...egyáltalán nem volt hajlandó bármilyen ukrajnai tárgyú megbeszélésre az ENSZ BT-n belül, ezért ülés sem volt, nem hogy határozatszöveg...."
Valószínűleg sejtették, milyen megfogalmazásokat próbálnának mondjuk az amerikaiak belevinni és nem volt kedvük ilyen körökbe belemenni - erről nem tudok nyilatkozni, mint már jeleztem.

Hauptrichter2 2022.06.03. 12:00:12

@chrisred: "...Vagy vegyük Erdélyt, most leginkább a románoké, a logikád szerint...."
Szerintem egyáltalán nem nyilatkoztam Erdélyről semmit és nem is akartam Erdéllyel kapcsolatban, a logikámból sem hiszem, hogy konkrétan Erdélyre következne bármi is, de ha érdekel, a véleményem az, hogy Erdély leginkább egy önálló fejedelemség volt igen vegyes nemzetiséggel, amire szintén sokan vágytak, jelen állás szerint Romániánál landolt, így alakult a történelem, így alakultak az erőviszonyok.

chrisred 2022.06.03. 12:42:24

@Hauptrichter2: Mindenki olyan analógiát használ, ami neki megfelel. Nekem Ukrajna analógiája Szíria, mindkét helyen volt egy kisebbségi Kreml-barát rezsim (az egyik helyen az alavitákra támaszkodó Aszad, a másikon az orosz kisebbségre támaszkodó Janukovics), amit a többség megdönteni látszott. Az oroszok meg a sajátjaikat először küldő támogatással próbálták megtámogatni, majd amikor ez kevésnek látszott, felvonultak a hadseregükkel.

chrisred 2022.06.03. 12:45:18

@Hauptrichter2: Igen, jól látod, azért megfelelőbb hasonlat Erdély, mint a Dunántúl, mert Krím sem egy szimpla országrész volt, hanem egy autonóm terület, saját lakossággal, hagyományokkal. Amit aztán bedarált a szomszédos nagy ország.

Hauptrichter2 2022.06.03. 14:03:16

@chrisred: "...Nekem Ukrajna analógiája Szíria..."
Ez is jogos, azt látom nagy különbségnek, hogy Ukrajna az orosz határnál fekszik, tehát Ukrajna sokkal fontosabb számukra, mint Szíria. Mielőtt félreértés lenen, én is sokkal szívesebben élek amerikai uralom alatt, mint orosz (kínai) uralom alatt, megértem az ukránokat, hogy ők is így tennének legszívesebben, de abban a "geopolitikai" helyzetben, amiben ők vannak, az szerintem vakság (ld ." nem vak az, csak bátor") és értelmetlen önpusztítás, ha a "mindent nekünk, az oroszokkal meg jól kib*szunk" elvet követik, KÜLSŐ biztatásra. Az ismert Schweppes reklám alapján (ld. "Mégis mire számítottál?") nyilvánvaló volt, hogy az oroszok önként nem adják oda a Fekete-tenger feletti uralmat az ukránoknak, a helyükben és sem tettem volna. Ukrajna élvezhetné a szabad, nyugati orientációjú, de semleges ország státuszát és gazdasági versenyben verhetné meg az oroszokat, ha megérti a másik felet is és önként lemond az "orosz biztonsági sávról" (Odesszát viszont megtartva, így egy jelentős tengerszakaszt is) és semlegességi garanciákat ad a történelmi távlatban még így is brutális nagyságú megmaradó területét élvezve. Nem ezt tették, inkább háborúznak a "mindent magamnak akarok" elv szerint. Az államférfiúi képesség sajnos nagyon hiányzik az ukrán vezetőknél (benne Zelenszkij), inkább a politikai dicsfényért feláldozzák a népük egy részét és az országuk egy részét ÉS szórakoznak a világgal (ld. III. világháború réme: eddig még afelé megyünk, nem elfele). Persze lehet, hogy bejön nekik, de énszerintem Ukrajna is legalább 45-50%-ban sáros azért, hogy ez a háború kitört. Na ez nem jön ki valahogy ebből a posztból és az állítólagos "oroszbarát" kommentelők ezt próbálják magyarázni szerintem, süket fülekre találva a másik, a nyugati propagandát magáévá tévő táborban.

arthurthedent 2022.06.03. 15:16:54

@Hauptrichter2: "Az ismert Schweppes reklám alapján (ld. "Mégis mire számítottál?") nyilvánvaló volt, hogy az oroszok önként nem adják oda a Fekete-tenger feletti uralmat az ukránoknak"

Vicces vagy, mert pontosan ezt tették. Csak mondjuk meggondolták magukat később, de azt mondani, hogy valami nyilvánvalóan nem következik be, amikor pedig tudjuk, hogy bekövetkezett elég vad kijelentés.

"Nem ezt tették, inkább háborúznak a "mindent magamnak akarok" elv szerint. "

Az, hogy egy ország megtartsa a területi integritását úgy aposztrofálni, hogy "mindent magamnak akarok" meglehetősen arrogáns kijelentés. A területi integritás a legalapvetőbb dolog, amit egy ország akarhat, nincs olyan ország, ami nem akarná.

"Ukrajna élvezhetné a szabad, nyugati orientációjú, de semleges ország státuszát és gazdasági versenyben verhetné meg az oroszokat, ha megérti a másik felet is és önként lemond az "orosz biztonsági sávról""

Döbbenetesen ostoba dolog ezt mondani. Olyan körülbelül, mintha azt mondanád, hogy ha a rablónak önként átadnád a pénzed ötödét, akkor békén hagyna vagy ha a cápának odaadtad volna a lábaadat, akkor boldogan úszkálhatnál tovább.

Semmi, az ég világon semmi okunk nincs azt gondolni, hogy ha Ukrajna gyengeséget mutatott volna, ha lemond területekről, akkor az orosz állam, az orosz hatalom, az orosz hadsereg, az orosz nép egyszerűen megsajnálta volna őket és békénhagyja Ukrajnát.

"Az államférfiúi képesség sajnos nagyon hiányzik az ukrán vezetőknél (benne Zelenszkij)"

Ne haragudj, de a Dunning-Kruger effektus nagyszerű képviselőjét látom ebben a dumában. Sorold fel már azokat az "államférfiúkat" akiket nagyszerű politikusnak tartunk a világtörténelem során mert a katonai konfliktust elkerülték úgy, hogy lemondtak az országuk egy jelentős területéről harc nélkül! Sorold azok az eseteket, amikor egy ilyen, az ország integritásáról való harc nélküli "lemondás" békét eredményezett!

Hauptrichter2 2022.06.03. 17:21:19

@arthurthedent: "... Vicces vagy, mert pontosan ezt tették...."
Te vagy vicces, mert nem ezt tették, az az időszak ugyanis ilyenkor nem számít, amikor nagyjából baráti szimbiózisban él két nép, illetve ennek megvan az esélye.
"... A területi integritás a legalapvetőbb dolog..." Persze, értem én, jó dolog az ölünkbe esett dolgokat megtartani - csak tudod a gond ott van, ha vannak más érdekeltek is - ilyenkor szoktak kompromisszumokra törekedni, kivéve az olyan arrogánsok, mint te :-)
"...Döbbenetesen ostoba dolog ezt mondani. ..." Mondom, te találsz egy pénztárcát az utcán, benne cím, név, telefonszám, de te megtartod. Ez te vagy. Meg az ukránok, meg még nagyon sokan mások, ez is sokszor oka egy-egy háborúnak.
"...Semmi, az ég világon semmi okunk nincs azt gondolni, hogy ha Ukrajna gyengeséget mutatott volna, ha lemond területekről, akkor az orosz állam, az orosz hatalom, az orosz hadsereg, az orosz nép egyszerűen megsajnálta volna őket és békénhagyja Ukrajnát..."
Hmmm. Nekem Kissenger véleménye jobban tetszik, mint a tied, ugye nem haragszol?
"...Sorold fel már azokat az "államférfiúkat" akiket nagyszerű politikusnak tartunk a világtörténelem során mert a katonai konfliktust elkerülték úgy, hogy lemondtak az országuk egy jelentős területéről harc nélkül!..."
Nézd, nem vagyok történész, de azért van pár eset a világtörténelemben, amikor területi vitákat VÉGÜL tárgyalóasztalnál rendeztek (újabb) háború helyett. Államférfi nekem az, aki adott esetben a nép ellenében is tudja, mi tenne jót a népnek, és így nem pl. háborús uszítást rendez. Nyilván ezzel népszerűségi versenyt nem lehet nyerni. Ha konkrét neveket akarsz a nem túl távoli múltból, nekem pl. nagyon tetszett a II. világháború után itt Európában az EU létrehozásának alapja, a német francia gazdasági kapcsolatok létrehozása / megerősítése / fixálása (valami Montánunió megnevezés rémlik). Akik a körül bábáskodtak, azokat államférfinak tartom. Egyelőre TARTÓS BÉKE lett a vége.... Szóval nyugodj meg, vannak jó példák. Zelenszkijé szerintem nem az, ő maradt a népszerűséghajhászásnál - részéről persze érthetően, de a lelkiismerete szerintem nem lehet tiszta, de persze ki vagyok én? :-).
Viszont lenne egy tiszteletteljes kérésem: nagyon-nagyon elment az időm itt a korábbi válaszokkal, nem óhajtanék újabb körökbe belemenni, légyszi ezt most tartsd tiszteletben. Azt nyugodtan visszaírhatod, hogy nem értesz velem egyet, azzal semmi bajom.

arthurthedent 2022.06.03. 22:46:43

@Hauptrichter2: "Te vagy vicces, mert nem ezt tették, az az időszak ugyanis ilyenkor nem számít,"

Ja, hogy ezt tették, csak nem számít?

"Nézd, nem vagyok történész, de azért van pár eset a világtörténelemben, amikor területi vitákat VÉGÜL tárgyalóasztalnál rendeztek (újabb) háború helyett. "

Példákat hozz, konrét példákat, amikor háború helyett lemondtak területekről és tartós béke lett az ereménye. Nem "végül" és nem "újabb háború helyett". Amikor az agresszort a meghátrálás békére bírt rá?

Amikor elkezdesz területeket átadni és ezért elszégyenlik magikat és visszafordulnak. Érted?!

arthurthedent 2022.06.03. 22:48:58

@Hauptrichter2: "Mondom, te találsz egy pénztárcát az utcán, benne cím, név, telefonszám, de te megtartod. Ez te vagy."

Ne hazudj, én ilyet soha nem tettem. He hazudj rólam, ne rágalmazz!

"Meg az ukránok, meg még nagyon sokan mások, ez is sokszor oka egy-egy háborúnak."

Az ukránok pénztárcát találtak?! Normális vagy?

arthurthedent 2022.06.03. 22:51:55

@Hauptrichter2: "aki adott esetben a nép ellenében is tudja, mi tenne jót a népnek"

Elárulom neked, hogy a sztori, amikor az ukránok odaadják a fél országot az oroszoknak, akik erre meggondolják magukat és szépen hazamennek a képzeleted szüleménye. Az, hogy a népnek jó, ha odadobod az országod megyéit a te álomvilágod. A valóságban nem így működik...

arthurthedent 2022.06.03. 22:55:17

@Hauptrichter2: "Egyelőre TARTÓS BÉKE lett a vége.... Szóval nyugodj meg, vannak jó példák. Zelenszkijé szerintem nem az"

Tehát abból lett tartós béke, hogy aki bejelentette az ország egy részére az igényt, annak odaadták és akkor béke lett? Ja, nem. Akkor miből gondolod, hogy az orosz sereg X négyzetkilométerért cserébe visszafordult volna? Az oroszok miért nem adták oda fél oroszországot Hitlernek? Megúszhatták volna? Vagy nem?

arthurthedent 2022.06.03. 22:58:16

@Hauptrichter2: "Hmmm. Nekem Kissenger véleménye jobban tetszik, mint a tied, ugye nem haragszol?"

Kissinger mikor javasolta a SAJÁT országának, hogy adjon át területeket és ne harcoljon? Európa szőnyegbombázása volt a legnagyobb találmánya!

Hauptrichter2 2022.06.03. 23:24:54

@arthurthedent: Ne haragudj, de mint jeleztem, fáradt vagyok már a vitához, amit akartam, leírtam (pl. hogy szerintem ez nem területszerző, hanem területVISSZAszerző háború, ahogy én látom), ezzel több fenti témában válaszoltam is, illetve nem relevánsak a kérdéseid, én tudomásul vettem, hogy máshogy látjuk, ennyi.
süti beállítások módosítása