Ideo-logikák

Nem keresztény emberek a kormány megszállott követői

2017. április 16. - Tamáspatrik

 

Legfeljebb szavakban

Számos olyan ok van, amiért a kormányzatunk megszállott támogatóit nem tudnám kereszténynek nevezni. Szavakban ugyan kereszténynek mondják magukat, sőt mi több a keresztény Európa élharcosainak, a tetteik mégis alapvetően sértenek olyan értékeket, amelyek Jézus tanításainak lényegét képezik. Egyrészt vitatható, hogy mennyiben követik a felebaráti szeretetről szóló tanítást, amikor háborús menekültekkel úgy bánnak, ahogyan: habár nyilvánvalóan meg kell húzni egy határt e kérdésben, minden egyes menekült vagy „migráns” bűnözőként való kezelése nincs összhangban a keresztény etikával (és más etikai rendszerekkel se nagyon). Másrészt a megszállott küzdelem a hatalomért sem keresztényi magatartás: például aki őket megdobja nemhogy kővel, de ártalmatlan festékpatronnal, azt ők nem éppen kenyérrel viszonozzák. Legfőképpen azonban a teljes alázat hiánya az, amely szembetűnő: az arrogancia, a mindent jobban tudás másoknál az, ami homlokegyenest szembemegy a krisztusi tanításokkal. Nem mellesleg a kereszténység feje (az őskeresztényi hagyományok alapján) a római pápa, akinek szavai, törekvései iránymutatók lehetnének – hogy a magyar kormányzat esetében mért nincs ez így, azt a „hívek” nehezen tudnák megmagyarázni, de leginkább sehogy.

A kormányfő nyilvánvalóan érezte ezt az ellentmondást

Emiatt a húsvét előtti interjú során próbált a szokásosnál békülékenyebb hangnemet megütni, ez azonban csak a felszín. Céges argóban „mosolygós gyilkosnak” hívjuk az olyan vezetőt, akik ugyan igyekszik udvarias és közvetlen maradni, de mosolya ellenére is ugyanúgy kinyírja az embert. Orbán interjúja a monomániásan unalmas lemez, a megszállott „zelóta” hangja, amely hangnemében sokkal inkább emlékeztet az ószövetségre, a fanatikus iszlámra vagy éppen megszállott diktátorokra mint az evangéliumra.

Szellemi sötétség terjed nálunk

A legtöbben tudjuk, hogy a megismerésünknek megvannak a határai és az igazság (ha létezik) nem birtokolható teljes mértékben, a magyar kormány és értelmiségi holdudvara ezzel szemben biztos abban, hogy az igazság egyedüli birtokosa – és hogy mások torkán le kell nyomnia az ő igazságát. Ami még megdöbbentőbb, az a józan észt nélkülöző vehemencia, ahogyan a bajerzsoltok és smittmáriák nekitámadnak a „keresztényi” értékek védelmében az általuk „liberálisnak” bélyegzett embereknek (mindenki idetartozik, akinek értékrendszere eltér az övéktől). Ezek az értelem elemi szabályait megtagadó értelmiségiek hihetetlen mértékű kisebbrendűségi érzésben szenvednek mindennel szemben, ami „nyugati” (amerikai, német, stb.) Ennek egyik példája, hogy egy 86 éves idős embert is képesek voltak közellenségnek nyilvánítani – ami már önmagában is elképesztő. Másik, az a borzasztó gyűlölködés minden és mindenki iránt, aki szerintük (micsoda ellentmondás) nem „jó keresztény” vagy nem olyannak szeretné látni az országot mint ők.

A szomszédaink sajnálnak minket

Néhány éve még nálunk nem annyira, sokkal inkább egyes szomszédainknál létezett az a fajta kisebbrendűségi érzés, amely gyakran gyűlöletbe csapott át. Ma már csak szórványosan találkozhatunk náluk agresszív nacionalizmussal, a szlovákok és románok is udvariasak – az előbbiek fejlettség tekintetében már elhagytak bennünket, az utóbbiak pedig dinamikusan fejlődnek és legfeljebb szánakoznak rajtunk. A szerbek és ukránok nemrég jó leckét kaptak abból, hova vezet a nacionalizmus – jelenleg igyekeznek „jó fiúk lenni” és eljutni az EU tagságig vagy a felvétel küszöbéig. Az osztrákoknak pedig mindig lesz egy kis lelkiismeret furdalásuk amiatt, hogy számukra mindig ütköző zónaként funkcionáltunk a keleti hatalmak terjeszkedésével szemben, - amit olykor szeretnének valahogyan kompenzálni.

A múlt század emberei

A radikális nemzeti értelmiség egy jó része nem képes (vagy nem is akar) eljutni a 21. századba. Orbán felfogása Mussolini, Franco, Castro és más diktátorok rendszereit idézi, amikor egyetlen egy elvet a nehezen megfogható „nemzeti szuverenitást” emeli a központba, gyakorlatilag minden más megfontolás rovására. Sajnálatos, ahogyan értelmiségek nagy része képes ezt a fajta irracionalitást teljességgel magáévá tenni vagy pedig cinikus módon a hatalmat kiszolgálni. A magyar értelmiségnek egy jelentős része sokkal mérsékeltebb, nevezhetjük őket némi egyszerűsítéssel „keresztény-nemzetinek”: őket a kormány gyakorlatilag semlegesítette és apolitikussá tette – sikerült elérni, hogy a vidéki értelmiség gyakorlatilag tétlenül nézze, ahogyan a kormány igyekszik leszalámizni azokat a szervezeteket, akik útjában állnak a teljes hatalomkoncentrációnak. Holott a 21. század pontosan a vegyes modellek együttéléséről szól: még a nyugati politika olyan „őrült fazonjai” mint Trump vagy Farage is leginkább csak egy másfajta társadalmi egyensúlyra törekednek. Csupán kisebb országok zsebdiktátorai és követőik kaptak vérszemet és hiszik el, hogy bármeddig elmehetnek. Ezt valóban meg is tehetik, hiszen számos példa mutatja, hogy a pofonokat nem azonnal kapják, hanem csak jó néhány évvel később fogják látni, mibe lavírozták az országot.

Keresztényi erény: az alázatos magatartás

Sajnos nálunk az alázatos magatartást gyakran összekeverik a megalázkodással, holott nem csak az arroganciától és nagyképűségtől tér el. Az alázat része az önbecsülés is, tisztában lenni saját értékeinkkel és nem alárendelődni mások kénye-kedvének. Ma már a tudományban is polgárjogot nyert az alázat fogalma többféle megközelítésben, a legtöbb kutató olyan tulajdonságokat sorol ide, amely az egoizmus valamiféle háttérbe szorítását foglalja magában: nyitottság mások véleményére, mások tisztelete, tanulásképesség, nem akarja magát előtérbe tolni és nem a státusz az első a számára, a korlátainkat elfogadni stb. A legtöbb teszt önértékelésen alapul, néhány tesztben pedig másokat értékelünk ilyen szempontokra vonatkozó kérdésekkel. Magyar nyelvű kérdőív nincs még, van viszont sokféle angol nyelven pl. itt.

A magyar kormány és támogatóinak eredménye alázat vonatkozásában szinte a mérési küszöb alatt lenne. A legnagyobb baj talán nem is ez, hanem az a fajta morál, amit az ország felé sugároz: egy olyan közfelfogást szentesít, amely elől elmenekülnek és elhagyják az országot igen sokan, akik egy ilyen légkörben nem tudnak nyugodtan élni és dolgozni.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ideo-logic.blog.hu/api/trackback/id/tr6112431127

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Útolsó ítéletet váró, jó ember nem lehet 2017.04.17. 18:47:08

Aki várja az utolsó ítéletet, tehát aki judeo-keresztény, az jó ember nem lehet. Bővebben.

Trackback: Kereszténység hazugságok halmaza 2017.04.17. 18:46:43

Jó keresztények neveled a gyerekeidet és még is hazudnak neked? Mit vársz, ha Te is hazugságokat tanítasz nekik?

Trackback: 30%-al kevesebb keresztény 10 év alatt 2017.04.17. 18:46:10

Az erősen kozmetikázott 2001 és 2011-es népszámlálási adatok szerint  a római és görög katolikusok fogyása tíz év alatt 31 %, a reformátusoké 29 %, az evangélikusoké 30 %. 

Trackback: Semjén Zsolt elvtárs vörös csillaga 2017.04.17. 18:45:11

Jó elvtársakból jó katolikusok lesznek. Semjén Zsolt azzal védekezett, hogy ő nem a vörös csillaggal, hanem a bethlemeni csillaggal kapott kitüntetést.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Skankhunt42 2017.04.17. 22:24:07

@Tamáspatrik: „Aki kardot ragad, az kard által vész el." vö Ne gondoljátok, hogy békét jöttem hozni a földre. Nem békét jöttem hozni, hanem kardot." kár ilyen okoskodásokba belemenni, főleg ha nem értesz hozzá

2017.04.17. 22:25:38

@Behajtó70: szerintem is érdektelen a véleményed.
Csak azt nem értem, hogy minek szólsz hozzá, ha nem érdekel ?
Ja, mert keresztény vagy. Mégse. Mert bántják Orbánt!
Azért mekkora gáz, hogy neked kell megvédened!

Skankhunt42 2017.04.17. 22:26:14

@Skankhunt42: ja, mielőtt: én sem értek hozzá, mindössze arra akarom felhívni a figyelmet, h a szó szerinti, kiragadott értelmezés nem partiképes

2017.04.17. 22:27:44

@Könnyen elkaptuk, uram!: ez részemről egy sarkított, leegyszerűsített szemléltető példa, amivel a két döntés közötti dilemmát érzékeltetem.
bár (vagy mert) sokan vannak, akik szemében ez egy valós fenyegetés.

Pipas 2017.04.17. 22:28:10

A szerző rájött, hogy a keresztények nem tartják be jézus tanításait. Na, hát ehhez azért nagy ész nem kellett, évezredek óta így megy, lehet rajta nagyokat csodálkozni.

A keresztény vallás egy naív, zavaros, ellentmondásos, életidegen tanítás. Jó, hogy megsértik az emberek, különben már kipusztultunk volna a fenébe.

2017.04.17. 22:30:14

@aleksz róz: Csakhogy itt arról van szó, hogy Orbán és sleppje vallja magát kereszténynek...
Nem arról van szó, hogy egy keresztény nem lehet fidesszavazó. Orbán bùjik hamis köntösbe, hogy növelje szavazói számát. Tehát hazudik.

Pipas 2017.04.17. 22:32:28

@ember100: "Azt ugye vágod hogy nem az a keresztény aki annak mondja magát hanem aki úgy él cselekszik mint egy keresztény ."

Hibás a logikád. Az a keresztény, aki jézus tanításai szerint él. Ezt jelenti a "keresztény" szó, nem a keresztre, hanem krisztusra utal.

A meghatározásod, miszerint az a keresztény, aki úgy él mint egy keresztény egy körkörös definíció. Használhatatlan.

2017.04.17. 22:32:33

@Tamáspatrik: és az vesse rá az első követ :D
és aki nem dolgozik, ne is egyék vs adj enni az éhezőnek
stb. stb.

2017.04.17. 22:34:14

@Pipas: bocs, mióta vagy ennyire Orbán ellenes? Meglepsz.
Szerintem is a kereszténység hazug
De Orbán deklarálja magát kereszténynek, a keresztény eszmék védelmezőjének. Tehát hazudik? Hamis eszmét véd?

Pipas 2017.04.17. 22:34:23

@Könnyen elkaptuk, uram!: "Tehát hazudik. "

na persze, főleg, ha te döntheted el, hogy ki a kersztény és ki nem keresztény. de ezt mindenki magáról dönti el, úgyhogy nem hazudik. maximum te nem értesz vele egyet, de az meg őt nem érdekli.

2017.04.17. 22:35:35

@Könnyen elkaptuk, uram!: igen. ezt már tisztáztuk.
de mocser48 és miva? kollégád szerint nem lehet keresztény, aki a fideszre szavaz

Pipas 2017.04.17. 22:39:48

@Könnyen elkaptuk, uram!: "Szerintem is a kereszténység hazug"

Én ateista vagyok, az én meggyőződésem az, hogy minden vallás hazug.

"De Orbán deklarálja magát kereszténynek, a keresztény eszmék védelmezőjének. Tehát hazudik?"

Nem hiszem. Egyszerűen arról van szó, hogy bizonyos mértékben sokan tekinthetők kereszténynek. Mondjuk elmesélik a bibliai történeteket a gyerekeiknek, templomba mennek házasságot kötni, reménykednek benne, hogy valamiféle halál utáni élet várja őket.

Persze ugyanakkor gyakorlatilag senki sem osztogatja el a vagyonát, pedig jézus tanításai ezt követelik. A bibliában az van, hogy ha nem osztogatod el a vagyonodat, akkor nem mész a menyországba.

Namost az emberek megszokták, hogy kereszténynek tankintsék az olyanokat, akik néha elmennek templomba, de nem osztogatják el a vagyonukat. Orbán ilyen értelemben keresztény: bizonyos tanításokat betart és magát kereszténynek tartja, de azért nem húz szörcsuhát és nem megy remetének.

" Hamis eszmét véd? "
A vallás nem eszme, a vallás vallás, mind hamis. Ehhez kétség nem férhet. Egyfajta elmebetegség, igen sokan szenvednek tőle.

2017.04.17. 22:40:29

@miva?: neked nem. valakinek igen. mindenki más alternatívákat lát. ilyen szubjektív dolgokon alapszanak az emberek döntései.

lobaszopiatej 2017.04.17. 23:08:52

Miért, a 2. világháború mennyire volt keresztény:? (azon túl hogy keresztények kezdeményezték...)
Vagy az inkvizíció?
Van ennek a kérdésnek bármi értelme?
Utólag aztán folyik a "megmagyarázás", pont amit Orbán csinál: tesznek valamit (pl Paks 2) aztán libsiznek / sorosoznak hogy azért kell és punktum.
A Fidesz hívők meg halleluja megváltó.

Elvakult majmoló buta ember de mind, Krisztus pont arról tett hogy felrúgta az elavult berögzüléseket, pont mint pl a mai keresztény vallást...

agarik 2017.04.18. 00:22:31

@Tamáspatrik: Uhm, Hitler élete végéig hívő katolikusnak, azaz kereszténynek tartotta magát. Nem véletlen iratta az SSre "Gott mit uns", azaz "Isten velünk van". Meg a beszédeiben sem győzte hangsúlyozni hogy ő biza keresztény, a zsidókat is azért üldözi mert azok a Sátán Zsinagógája.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.18. 04:51:58

@mocser48:

Miért lenne a halálbüntetés ellentétes a kereszténységgel?

Skankhunt42 2017.04.18. 05:46:35

@agarik: Maximilian Koble? Adolf sehol nem volt katolikus, főleg, h a német nyelvterület protestáns.

Pipas 2017.04.18. 07:23:54

@Skankhunt42: "Adolf sehol nem volt katolikus, főleg, h a német nyelvterület protestáns. "

Katolikus családban nőtt fel, katolikusként lett megkeresztelve és konfirmált:

"Raised by an anti-clerical father and practising Catholic mother, Hitler was baptised and confirmed in the Roman Catholic Church as a boy."

DICKtátor (törölt) 2017.04.18. 07:50:10

@MaxVal BircaMan HJCD: talán a ne ölj parancsának vagy hogy egyedül isten dönthet életről, halálról keresztény tanításnak lehet ehhez köze? ...bérbuta... pfffh :)

A kormány pont annyira keresztény, mint egy pedofil pap.

Azt viszont zseniálisan eltanulta tőlük, hogy érveken, tényeken alapuló vita helyett hiten alapuló kinyilatkoztatásos politikát kell folytatni. Ebben az esetben ugyanis a legnagyobb faszság is alternatív igazságnak fog tűnni.

Mr. Waszabi 2017.04.18. 08:07:35

Értelmes írás, gratula.

mocser48 2017.04.18. 08:26:26

@MaxVal BircaMan HJCD:

Csak a keresztény alaptanokkal ellentétes.
Biztos hallottál már a Biblia nevű betűgyűjteményről.
Szerepel párszor olyan benne, hogy pl. ne ölj.

Na, de nem is untatlak ezzel.

mocser48 2017.04.18. 08:29:36

@Skankhunt42: Kiválóak a példák.

A "ne ölj" egyébként szerinted mire utal?

Úgy látszik megjelentek a divatkeresztények :)

mocser48 2017.04.18. 08:31:54

@Skankhunt42:

Férfi vagy? Na, akkor meséld csak el, hogy te meddig tartod magad heterónak, pl. hány centis szerszámmal megáldott férfitársad tolhatja neked hátulról ahhoz, hogy még heteró férfinak tekintsd magad? :)

mocser48 2017.04.18. 08:33:49

@aleksz róz:

A hithű keresztény nem dobja a hitét, hiszen nem fog Orbánra szavazni, nem fogja támogatásáról biztosítani azt a szennyet, amelyik a hithű keresztény hitével szöges ellentétben álló cselekedetekhez kér támogatást.

mocser48 2017.04.18. 08:40:47

@aleksz róz:

Teneked kurvára semmi közöd sincs a keresztényi valláshoz.
Nincs olyan, hogy egy keresztény félredobja a hitét, de attól még hithű marad.
Tanulmányozd már kicsit a keresztényi tanokat, mert ez így már nekem kezd kínos lenni, hogy egy a témáról fingja sincs valakivel társalgok :)

A keresztényi tanok szerint azt is barátként, feletestvérként kell befogadni, aki neked ártott. Egy hithű keresztény ugyanúgy áll minden gyarlóhoz, legyen az egy bűnöző migráns, vagy olyan szenny, mint Orbán Viktor. Meg akarja őket váltani! Hirdetni náluk az igét, megtéríteni őket, letéríteni a sátáni útról.

Skankhunt42 2017.04.18. 09:12:22

@Pipas: tök jó, csak a katolikusok nem szoktak konfirmálni. XI. Pius pedig kifejezetten antiklerikálisnak ítéli meg a nácizmust, XII. Pius pedig megírja a "Mit brennender Sorge" enciklikát, válogatott szidalmakkal illetve a nácikat. másolok én is valamit: "1939 után a meghódított keleti területeken a nácik keményen támadták az egyházakat, javaikat elkobozták, államosították, feloszlatták a vallásos szervezeteket, papok százait zárták koncentrációs táborokba. A lengyelországi katolikus és protestáns egyházi tiltakozásokkal a nácik éppen úgy nem törődtek, mint a Vatikánból érkező kérésekkel, tiltakozásokkal."

@mocser48: mindkét hozzám intézett hsz-dre reagálok: Ne őlj parancsolat: önvédelem, területvédő háború.

az utolsó hsz-edet meg nem tudom hová tenni. én megsajnáltalak, ha ez felétek a humor vagy a vitakultúra akkor sajnálatra méltó vagy. ezzel a hsz-eiddel egy félművelt, kifejezetten buta s agresszív ember benyomását keltetted. nálunk nem az a férfiasság definíciója, mint nálad. nem is érte az összefüggést, bár minden bizonnyal te mégtöbb szmájlival meg tudod magyarázni. ez nekem elég, én nem kívánom ezt a színvonalat megütni.

Ravasz Figyelmeztetés 2017.04.18. 09:28:33

Elmondom, mit biztos nem mondott Jézus:
Nem mondta, hogy keblünkre öleljünk olyan embereket, akiknek szemében nem is vagyunk emberek, csak hitetlenek, akikkel szemben minden megengedett.
Nem mondta azt sem, hogy az egész közösség kövessen el öngyilkosságot a szeretet nevében.
Nem mondta azt sem, hogy nincs jogunk megvédeni magunkat, ha megtámadnak.
Nem mondta azt sem, hogy kötelesek vagyunk befogadni olyan embereket, akik nem hajlandóak tiszteletben tartani a szokásainkat, sőt, erőszakosan követelik, hogy mindenki az ő szokásaik szerint éljen.
Tolerancia és szeretet csak azoknak jár, akik képesek azt viszonozni. Az mohamedánok nem ezt teszik. Az iszlám nem a béke vallása, 1400 év történelme még nem volt elég, hogy ezt bebizonyítsa?

mocser48 2017.04.18. 09:45:41

@Skankhunt42:

A ne ölj azt jelenti, hogy ne ölj.

Jaj, ne mond már, hogy kifogytál az érvekből :)
Szóval, mondd, meddig is vagy hetero férfi? 10cm? 12cm? 15cm? 23cm? Ne légy már ilyen titokzatos. Utána egyből helyre kerül a kis buksidban az is, hogy a hithű keresztény mit tesz, ha a hitével ellentétes tevékenységre kérik a támogatását.
Van lányod? Vele milyen belsőséges kapcsolatot ápolsz? Ha egy magát kereszténynek hazudó azt mondja neked, hogy egész sok mindent megtehetnél a lányoddal, mert ő is így tesz a sajátjával, csak kellene egy kis támogatás a részedről, akkor megadnád neki?

mocser48 2017.04.18. 09:47:57

@Ravasz Figyelmeztetés: Jézus azt mondta, hogy Isten országa egy, ahol nem szabad falakat, kerítéseket építeni. Ahol ha megdobnak kővel, dobj vissza kenyérrel. Ahol a gyarlókat nem elűzni kell, hanem megmutatni nekik az igaz utat.

Skankhunt42 2017.04.18. 09:59:13

@mocser48: igen, lebuktam, kifogytam az érvekből. legyőztél a primitívségeddel ))):

mocser48 2017.04.18. 10:05:18

@Skankhunt42:

Sajnálatos, hogy érvek híján csak ennyit tudsz.
Pedig kíváncsi lettem volna, hogy meddig tartod magad hetero férfinak, hol a határ, ami már megingatja a hitedet abban, hogy még hetero vagy-e vagy sem....
A hithű keresztény is így van ezzel. Ha két felesége van valakinek, az nem "még bizonyos körülmények között belefér" kategória, hanem bűn. Ha meg hat, az szintúgy bűn. Egy hithű keresztény nem fog támogatásáról biztosítani egy hazug szennyet, még ha az kereszténynek is hazudja magát.

Skankhunt42 2017.04.18. 10:08:42

@mocser48: mennyit? most ismertem el, h legyőztél. ez sem elég? végtelenül buta vagy, félművelt, aki agresszívan okoskodik. én ehhez nem tudok igazodni. te nyerted a vitát, nincsenek válaszaim és érveim. csak egy sith gondolkodik végletekben.

mocser48 2017.04.18. 10:24:05

@Skankhunt42:

Látod, érvek nélkül csak ennyire futja tőled. Én is írnám sajnállak, meg szánlak, de nem akarok hazudni!

Control_ 2017.04.18. 10:26:07

A "keresztény ütőkártya" azért kell, mert így egy táborba különíthető el az, aki:
-nem zsidó
-nem migráns
-nem kommunista
Márpedig csak keresztény, őshonos vérmagyar jobboldali az igazi magyar Orbánék szerint!

Cogitoergosum 2017.04.18. 11:37:13

@MaxVal BircaMan HJCD: azért ellentétes a halálbüntetés akár a kereszténységgel, akár más vallással, mert a legtöbb vallásban az emberölés bűnnek számít. A kereszténység, a judaizmus és az iszlám szent iratai egyaránt tartalmazzák a tíz parancsolatot amelyben (ugyan eltérő sorszámmal) szerepel a ne ölj parancsolat. Így aki annak ellenére gyilkol, hogy ezen vallások bármelyikét követi, az a saját hite szerint bűnös, hiába mond mást az általa követett vallási vezető! Ebből következik, hogy a hóhért bűnre kötelezné a halálbüntetés léte, ami alól kétséges a feloldozás, de ez már teológiai filozófia.

ember100 2017.04.18. 11:45:53

@Pipas:
Helló !

Tudod mit igazad van :)
"Azt ugye vágod hogy nem az a keresztény aki annak mondja magát hanem aki úgy él cselekszik mint aki Jézus tanításai szerint él, cselekszik :) "
Így jobb a lelkednek ?
És most akkor ogv és a bandájaval mi a helyzet ?

mocser48 2017.04.18. 11:56:32

@Ulrich von Lichtenstein:

A "jobboldali"-t tedd idézőjelek közzé. Hozzájuk hasonló kommunisták utoljára Rákosi alatt szennyezték a magyar földet.

2017.04.18. 15:16:05

@mocser48: egyrészt semmit nem tudsz a keresztény vallásról, csak kiollózott idézetekkel dobálózol, másrészt azt sem vagy hajlandó figyelembe venni, milyen választásai lehetnek egy keresztény embernek.
hol mond olyat Jézus, hogy ölesd meg felebarátodat? sehol nem szerepel, hogy fogadd szeretettel házadba a gyilkost és engedd meg neki, hogy megölje a családodat. ja és hol mond olyat Jézus, hogy tartsd oda a másik gyerekedet is?

mocser48 2017.04.18. 15:21:04

@aleksz róz:

Nálad azért messze többet tudok a keresztény vallásról.
Pl ez a szöveged is bizonyítja, hogy te semmit se tudsz róla.

"Isten országa nehezen meghatározható, nem lehet azt mondani, nézd, itt van, vagy ott van. Közöttünk van, közöttünk tud létrejönni, ha mi engedjük, ha befogadjuk tanítását, ha meghalljuk az Ő szavát, és tettekre is váltjuk. Mit mond Ő, mit tegyünk, hogy létrejöjjön közöttünk ez az ország? Azt kéri, ne építsünk falakat, ne húzzunk kerítéseket egymás köré, bontsuk le a határainkat embertársaink között, mert Isten országa ebből a határtalanságból épül fel. Forduljunk egymás felé szeretettel, irgalommal, igazsággal. Lépjünk túl a kapott rosszon, tanuljunk meg megbocsátani, imádkozni azokért, akik nem kedvesek hozzánk, az összes emberben a jót látni"

mocser48 2017.04.18. 15:22:57

@aleksz róz:

Igazából azt nem értem még, hogy amikor te Isten szavai ellen teszel nyílt tanúvallomást, akkor mégis mi a célod? Ezzel akarod bizonygatni, hogy lepkefingnyin túl bármit is tudsz a vallásról?

2017.04.18. 17:11:06

@mocser48: nem, én nem teszek nyílt tanúbizonyságot Isten szavai ellen, csak te nem tudsz disztingválni...
azt már sikeresen bebizonyítottad, hogy egyrészt semmit se tudsz a keresztény vallásról és csak összevissza guglizol, másrészt közöd sincs hozzá és csak a fröcsögéshez kerestél ürügyet, harmadrészt (és legfőképp) pedig befogod a szemed és a füled, úgy kiabálsz...
szóval várom a választ: hol mondja Jézus hogy engedd legyilkoltatni a családodat vagy hol mondja Jézus, hogy tartsd oda a másik gyerekedet is?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.18. 17:29:41

@Cogitoergosum:

A kerszténységben a gyilkosság bűn, az emebrölés nem az.

2017.04.18. 17:42:39

@Cogitoergosum: és azt tudtad, hogy néhány évvel a ne ölj parancsolat kihirdetése után Isten legyilkoltatta a zsidókkal Jerikó városának lakóit?

2017.04.18. 17:52:30

@mocser48: "Nincs olyan, hogy egy keresztény félredobja a hitét, de attól még hithű marad." - így van. nincs olyan. de nem is dobja félre a hitét, ezt csak te állítottad, mert fogalmad sincs a keresztény vallásról, csak gugliból olvastál random pár sort és rögtön azt hiszed, szakértő vagy.
(ajánlom neked is jerikó ostromát)

2017.04.18. 17:56:16

Nem magyar emberek a liberálisok megszállott követői.

2017.04.18. 18:18:58

ehehehe
Szavakban ugyan magyarnak mondják magukat, sőt mi több Magyarország élharcosainak, a tetteik mégis alapvetően sértenek olyan értékeket, amelyek a magyarság lényegét képezik.
Legfőképpen azonban a teljes alázat hiánya az, amely szembetűnő: az arrogancia, a mindent jobban tudás másoknál.
Kisebbrendűségi érzésben szenvednek mindennel szemben, ami magyar. Egy 90 éves idős embert is képesek voltak közellenségnek nyilvánítani – ami már önmagában is elképesztő. Másik, az a borzasztó gyűlölködés minden és mindenki iránt, aki szerintük „mélymagyar” vagy nem olyannak szeretné látni az országot mint ők.

mocser48 2017.04.18. 19:11:58

@aleksz róz:

Figyelj, az a helyzet, hogy te kb. azt se érted, hogy mi az a kereszténység.
Most kicsit megdöbbentél, hogy mi minden van ebben a keresztényi hitben, a tanokban, kaptál 1-2 tökönrúgást, és még vinnyogsz. Idővel lecsillapodsz :)

Addig is kezd el megismerni a keresztényi hitet, hogy legközelebb ne fuss bele ekkora pofonba...

mocser48 2017.04.18. 19:13:09

@MaxVal BircaMan HJCD:

Ízlelgesd még egy kicsit a "Ne ölj" szóösszetételt.

mocser48 2017.04.18. 19:14:47

@aleksz róz:

Nincs olyan, hogy a hithű keresztény félredobja a hitét, és csápol egy hazug, uszító, gyűlölködő senkiházi szavaira, és nem támogatja az ilyet egy pillanatig se. Egyszerűen ellentétes a vallásával!
Ezért nincs Orbánnak egyetlen hithű keresztény követője se.

mocser48 2017.04.18. 19:16:08

@aleksz róz:

:)
Akkor idézzek pár Orbán szólást az időből, amikor még nem putyin lába közül szívta ki a napi betevőt?

mocser48 2017.04.18. 19:17:25

@aleksz róz:

Orbán Soros első számú ügynöke, ezt ne feledjük :)

2017.04.18. 19:33:16

@mocser48: szóval akkor hol mondja Jézus, hogy engedd legyilkolni a családodat vagy hogy tartsd oda a másik gyerekedet is?

2017.04.18. 19:35:22

@mocser48: mint már mondtam, senki nem dobja félre senki azzal a hitét, hogy orbánra szavaz.

mocser48 2017.04.18. 19:36:35

@aleksz róz:

Ízlelgesd: "Isten országa nehezen meghatározható, nem lehet azt mondani, nézd, itt van, vagy ott van. Közöttünk van, közöttünk tud létrejönni, ha mi engedjük, ha befogadjuk tanítását, ha meghalljuk az Ő szavát, és tettekre is váltjuk. Mit mond Ő, mit tegyünk, hogy létrejöjjön közöttünk ez az ország? Azt kéri, ne építsünk falakat, ne húzzunk kerítéseket egymás köré, bontsuk le a határainkat embertársaink között, mert Isten országa ebből a határtalanságból épül fel. Forduljunk egymás felé szeretettel, irgalommal, igazsággal. Lépjünk túl a kapott rosszon, tanuljunk meg megbocsátani, imádkozni azokért, akik nem kedvesek hozzánk, az összes emberben a jót látni"

Apropó: Jézus hol mondja, hogy este hét után még internetezhetsz? :)

2017.04.18. 19:37:10

@mocser48: ízlelgesd még egy kicsit az öld meg jerikó összes lakosát szóösszetételt :D

2017.04.18. 19:38:54

@mocser48: szóval hol mondja Jézus, hogy engedd megölni a családodat vagy hol mondja Jézus, hogy tartsd oda a másik gyerekedet is?

mocser48 2017.04.18. 19:39:47

@aleksz róz:

De, félredobja, mert egy hithű keresztény nem fog támogatni egy hazug, gyűlölködő, a sátáni úton haladó szennyet.

Vegyük elő azt, hogy meddig érzed magad heterónak? :)
Fogd már fel, hogy a keresztényi tanok arról szólnak, hogy egy keresztény megbocsátó, befogadja ellenségeit is, mert meg akarja nekik mutatni az igaz utat. Ezt mondják nekik a keresztényi tanok.

A divatkeresztények egy állatfajta, semmibe nézett nullák.....

2017.04.18. 19:40:19

@mocser48: igen, igen, de azt hol mondja, hogy engedd legyilkoltatni a családodat vagy engedd megerőszakoltatni s gyerekedet?

mocser48 2017.04.18. 19:40:41

@aleksz róz:

Ízlelgesd: "Isten országa nehezen meghatározható, nem lehet azt mondani, nézd, itt van, vagy ott van. Közöttünk van, közöttünk tud létrejönni, ha mi engedjük, ha befogadjuk tanítását, ha meghalljuk az Ő szavát, és tettekre is váltjuk. Mit mond Ő, mit tegyünk, hogy létrejöjjön közöttünk ez az ország? Azt kéri, ne építsünk falakat, ne húzzunk kerítéseket egymás köré, bontsuk le a határainkat embertársaink között, mert Isten országa ebből a határtalanságból épül fel. Forduljunk egymás felé szeretettel, irgalommal, igazsággal. Lépjünk túl a kapott rosszon, tanuljunk meg megbocsátani, imádkozni azokért, akik nem kedvesek hozzánk, az összes emberben a jót látni"

mocser48 2017.04.18. 19:42:14

@aleksz róz:

Te nem tudsz olvasni, vagy csak nem tudod értelmezni a leírtakat?

"Lépjünk túl a kapott rosszon, tanuljunk meg megbocsátani, imádkozni azokért, akik nem kedvesek hozzánk, az összes emberben a jót látni"

Az "összes" szó felétek mit jelent?

2017.04.18. 19:43:23

@mocser48: a keresztény megbocsátó, de nem hülye vagy öngyilkos hajlamú. mondok egy nagyon egyszerű példát, talán még te is meg tudod érteni (bár vannak kétségeim): szeretem a gyerekemet, de mégse hagyom, hogy a levesembe kakáljon.

mocser48 2017.04.18. 19:45:56

@aleksz róz:

Jól emlékszem, hogy te nem vagy keresztény? :)

Magadat ne hozd már példának.... Gyarló!

2017.04.18. 19:48:42

@mocser48: már megint ész nélkül másolgatsz, bizonyítván, hogy fingod sincs a témáról. nem tudsz értelmezni egy általad hozott idézetet se, nem tudod megfelelő kontextusba helyezni. az, hogy túllépünk a kapott rosszon, nem azt jelenti, hogy segítsük elő annak bekövetkeztét. sikeresen bebizonyítod minden guglizásoddal, hogy fogalmad nincs, mi a (keresztény) erkölcs

2017.04.18. 19:50:08

@mocser48: ez egy tökéletes példa arra, miért írsz ostobaságokat.

mocser48 2017.04.18. 19:50:12

@aleksz róz:

Tételezzük fel, hogy van valami hited, mondjuk hithű keresztény vagy.

Jön egy hazug szarházi, azt mondja, hogy ő keresztény. Majd előad egy szöveget, miszerint a gyerekeddel ágyba bújva olyat élhetsz át, amit még korábban nem. Sőt, ezt szeretné bevezetni, rendszeressé tenni.
Kéri a támogatásodat, mert hát ő magában csak egy nulla gané.
Mondd csak, hithű keresztény, támogatod-e?
Végtére is csak egy bűnöcskéről van szó. Gondolj arra, hogy a pedofil papok már kfinomult módszereket dolgoztak ki, szóval te, mint hithű keresztény igazán beállhatnál a sorba.
Hithű keresztény maradsz-e, ha támogatod a férget?

Tamáspatrik 2017.04.18. 19:50:35

@Skankhunt42: KONTEXTUS! Értelmezni kell a szövegösszefüggést. A "kard" azt jelenti, hogy elválaszt embereket egymástól, hogy milyen oldalra állnak. De nem "libsi" vagy "konzi" oldalról, ilyesmiről nem volt szó. :)
Erőszakról meg pláne nem Jézus tanításaiban.

mocser48 2017.04.18. 19:51:08

@aleksz róz:

Szóval elfogytak az érveid :)
Imádom az ilyet, kiscsákó :)

Tamáspatrik 2017.04.18. 19:52:31

@Ravasz Figyelmeztetés: "Tolerancia és szeretet csak azoknak jár, akik képesek azt viszonozni." Ilyet sem mondott.
Az iszlám átlagos követője meg ott tart mint az átlagos keresztény vitéz úgy 6-800 éve és mint az orbanisták ma. Tudati szinten.

mocser48 2017.04.18. 19:52:35

@aleksz róz:

Szóval nem vagy keresztény, de magadat hoztad a példád alátámasztására. :)
Lúúúúúzer.....

mocser48 2017.04.18. 19:53:10

@aleksz róz:

Szóval nem vagy keresztény, de magadat hoztad a példád alátámasztására. :)
Lúúúúúzer.....

2017.04.18. 19:54:48

@mocser48: ne beszélj mellé. (jellegzetes a vitakultúrád)
szóval hol mondta Jézus, hogy engedd legyilkolni a családodat vagy tartsd oda a másik gyerekedet is?

2017.04.18. 19:56:04

@mocser48: neked még egyetlen érved nem volt ebben a vitában...
hol mondta Jézus, hogy engedd legyilkolni a családodat vagy tartsd oda a másik gyerekedet is?

2017.04.18. 19:57:56

@mocser48: a példa tökéletessége teljesen független attól, hogy én mi vagyok.
hol mondta Jézus, hogy engedd legyilkolni a családodat vagy tartsd oda a másik gyerekedet is?

Tamáspatrik 2017.04.18. 19:58:09

@Pipas: Csakhogy a vezetéshez felelősség is társul, egy közösség vezetői, elöljárói mindig példaképek, és tetteik a közerkölcsöt javítják vagy pedig züllesztik. Mostanában inkább az utóbbi, sajnos.
Nem kell, hogy szőrcsuhát húzzon a magyar vezetés, hanem elég ha igyekszik etikusan viselkedni.
A vezetők megítélése sokkal hangsúlyosabb mint az átlagembereké.
Ha a vezetőnek szabad csalni, lopni, hazudni, képmutatónak lenni, - akkor Kis Jóskának is szabad ugyanezt, kicsiben.

mocser48 2017.04.18. 19:59:30

@aleksz róz:

Hol mondta, hogy ne tegyél ilyet?

2017.04.18. 20:00:13

@mocser48: hol mondta Jézus, hogy engedd legyilkolni a családodat vagy tartsd oda a másik gyerekedet is?

mocser48 2017.04.18. 20:01:44

@aleksz róz:

Hol mondta, hogy ne tegyél ilyet?

2017.04.18. 20:58:08

@mocser48: basszus, te csak egy gyerek vagy, most jövök rá :D

sehol nem mondta, hogy ne tegyek ilyet.
de azt hol mondta, hogy engedd legyilkolni a családodat vagy tartsd oda a másik gyerekedet is?

amíg erre nem válaszolsz, csak egy hiszti az egész fórumos produkciód (nyugodtan visszaolvashatod, ha lenyugszol egy kicsit). márpedig nem válaszolsz, mert rögtön bebuksz, szóval ezzel az egy kérdéssel kifogtam rajtad már az elejétől fogva. ha lett volna eszed, már tegnap belátod.
középiskola harmadik-negyedik osztályban talán lesz valami filozófia vagy erkölcs témájú órád, majd figyelj oda és olvasd el a kötelező olvasmányokat.

szóval válaszolok helyetted én: sehol nem mondta Jézus, hogy engedjem legyilkolni a családomat vagy tartsam oda a másik gyerekemet, egyszerűen nincs olyan erkölcsi alapvetés, ami ezt követelné tőlem, tehát ha nem engedem ezeket bekövetkezni, tökéletesen hithű keresztény vagyok.

és igen, sokak számára valóságosnak tűnik ez a lehetőség, még ha neked hülyeségnek tűnik is... alternatívák és döntések, nem mindig tiszta és egyértelmű a helyzet, és bizony, ilyen szubjektív alapokon működik ez.

(amúgy te most komolyan két napig harcoltál itt a fórumon azért, hogy porig alázd magad? na de hátha megtanulod, hogy az okosabb és százszor rutinosabb felnőttekkel ne szállj vitába számodra idegen terepen a fórumon csak a vita kedvéért, mert ilyen szép nagy koppanás lesz belőle.
jobban is eltölthetted volna a tavaszi szünetedet)

vége az órának. pont. szia

mocser48 2017.04.18. 21:40:59

@aleksz róz:

Megint csak az érvek hiánya, ez valami betegség nálad.....

Ízlelgesd: "Isten országa nehezen meghatározható, nem lehet azt mondani, nézd, itt van, vagy ott van. Közöttünk van, közöttünk tud létrejönni, ha mi engedjük, ha befogadjuk tanítását, ha meghalljuk az Ő szavát, és tettekre is váltjuk. Mit mond Ő, mit tegyünk, hogy létrejöjjön közöttünk ez az ország? Azt kéri, ne építsünk falakat, ne húzzunk kerítéseket egymás köré, bontsuk le a határainkat embertársaink között, mert Isten országa ebből a határtalanságból épül fel. Forduljunk egymás felé szeretettel, irgalommal, igazsággal. Lépjünk túl a kapott rosszon, tanuljunk meg megbocsátani, imádkozni azokért, akik nem kedvesek hozzánk, az összes emberben a jót látni"

Agy hithű keresztény nem támogat olyan hazug, gyűlölködő senkiházit, aki a keresztényi tanokkal szöges ellentétben álló cselekedetekre bújt, hajt olyanokat végre. Egy hithű keresztény nem dobja el a hitét, hogy egy ilyen rohadékot támogasson.

Egy vegetáriánus nem fog húst zabálni, mert egy hazug nulla erre buzdítja, Ha megteszi, akkor nem vegetáriánus.

Egy hetero férfi nem fogja azt az eszmét elfogadni és követni, hogy heti egyszer hátba toszhatja őt egy másik férfi, de attól még hetero marad.

Egy hithű keresztény Orbánt megváltani akarja, a sátáni útról leterelni! De támogatni nem fogja, mert egy hazug senkiházi, aki a keresztényi tanok ellen buzdít!

2017.04.18. 23:02:33

@mocser48: vége az órának, mondtam.

de ha ragaszkodsz hozzá, adok házi feladatot, íme, ez is egy általad megcáfolatlan érv, amit próbálhatsz szétszedni, cáfolni stb. ízlelgesd, elemezd, értelmezd... "sehol nem mondta Jézus, hogy engedjem legyilkolni a családomat vagy tartsam oda a másik gyerekemet, egyszerűen nincs olyan erkölcsi alapvetés, ami ezt követelné tőlem, tehát ha nem engedem ezeket bekövetkezni, tökéletesen hithű keresztény vagyok.
és igen, sokak számára valóságosnak tűnik ez a lehetőség, még ha neked hülyeségnek tűnik is... alternatívák és döntések, nem mindig tiszta és egyértelmű a helyzet, és bizony, ilyen szubjektív alapokon működik ez."

segítség az értelmezéshez:
érv, alternatíva, döntés, dilemma, nézőpont, szubjektív, erkölcs, érték, hierarchia, példa, kontextus és egyetemesség fogalmának (és tetszőleges kombinációiknak) elemzése

ha ez megvan, jöhetnek a gyakorló kérdések amiket tegyél fel magadnak (amelyek egy kicsit több agymunkát kívánnak a gugliból kimásolgatásnál, előre figyelmeztetlek):
- el tudom-e képzelni, hogy nem én vagyok a legokosabb a világon?
- el tudom-e képzelni, hogy nem mindenki ugyanúgy látja a világot, mint én?
- el tudom-e képzelni, hogy egyes értékek és pillérek fontosabbak, mint mások?
- el tudom-e képzelni, hogy vannak olyan helyzetek, amikor az egyik érték mellett kell döntenünk a másik ellenében?
- el tudom-e képzelni, hogy ami szöveget kimásoltam a gugliból, azt nem lehet minden helyzetre ráhúzni?
És ha feltetted magadnak a kérdésekeket, próbáld meg ténylegesen el is képzelni, hogy a valóságban lehetnek-e ilyen helyzetek!

Jó munkát!

mocser48 2017.04.19. 11:14:53

@aleksz róz:

Tudod az a helyzet, hogy nem bonyolult ám eldönteni, hogy hetero-e vagy sem az a férfi, aki csak heti két alkalommal engedi hátulról megtoszni magát.
Az se túl bonyolult kérdés, hogy vegetáriánus-e az, aki épp csirkenyakból szopogatja ki a velőt.
Ahogy az se bonyolult, hogy hithű keresztény-e az, aki a keresztényi alaptanokkal ellentétes cselekedetekre uszító gyűlölködő, hazug, sátáni úton járó senkiházinak ad támogatást.

Válaszok:
- nem hetero
- nem vegetáriánus
- nem keresztény

Ez nem így látom vagy úgy látom történet, hanem kb. 1x1 szintű esetek sokasága.

Te itt nagyvilág előtt előadod magad, a magad egyszerűségével. Te döntésed, jogod van hozzá, hasonlóról már Simicska is említést tett egyszer.

mocser48 2017.04.19. 11:15:48

@MaxVal BircaMan HJCD:

Ja, persze, elfelejtettem hogy ott voltám, amikor kőtáblába vésték....

Maradj inkább a tényeknél.

mocser48 2017.04.19. 15:55:24

@MaxVal BircaMan HJCD:

Ja, persze.....
Mi vagy te? Kőfaragó?

mocser48 2017.04.19. 16:30:08

@MaxVal BircaMan HJCD:

Persze, tudom, átfaragni kell hozzá.

2017.04.19. 18:02:12

@mocser48:
1. amíg nem csinálod meg a házi feladatodat, nem tudsz érdemben hozzászólni a témához.
így még azt sem tudod értelmesen meghatározni a faék egyszerűségű rávezető kérdéseim és példáim ellenére sem, hogy mi a "keresztényi alaptanokkal ellentétes cselekedet".

2. nyilvánvalóan nem vagy tisztában vele, de aki a a mai ún. liberális pártok elveit követi, az keresztény elvek ellen küzd, azaz Isten országa ellen cselekszik (pl. család, nemi szerepek, homoszexualitás, migráns terroristák stb.) és a tízparancsolatból legalább négy szabad megszegéséért harcol.

3. most már muszáj lelőni: amúgy mit gondolsz, miért írtuk, hogy ne másolgass ész nélkül a gugliból? honnan származik az az idézet, amit már többször is bemásoltál, mint Jézus szavait? (ezt írtad: <<Valami Jézus nevű fazon szavai szerint: "Isten országa nehezen meghatározható, nem lehet azt mondani, nézd, itt van, vagy ott van. Közöttünk van, közöttünk tud létrejönni, ha mi engedjük, ha befogadjuk tanítását, ha meghalljuk az Ő szavát, és tettekre is váltjuk. Mit mond Ő, mit tegyünk, hogy létrejöjjön közöttünk ez az ország? Azt kéri, ne építsünk falakat, ne húzzunk kerítéseket egymás köré, bontsuk le a határainkat embertársaink között,...>>) lehet, hogy vak vagyok vagy nem tudok olvasni (ez esetben én kérek elnézést), de én még soha nem láttam ezt a szöveget a Bibliában. láttam viszont a blog.hu-n. szóval szerinted ezek Jézus szavai a Bibliából vagy a blog.hu-n írta valaki? vagy netán a blog.hu-n írta ezt Jézus?

mocser48 2017.04.19. 18:12:20

@aleksz róz:

Továbbra is azt tudom neked mondani, amit eddig, amit nem bírsz felfogni, de nem gond, türelmes vagyok veled, jó szokásomhoz híven :)
Úgyhogy jól elleszünk mit itt...

az a helyzet, hogy nem bonyolult ám eldönteni, hogy hetero-e vagy sem az a férfi, aki csak heti két alkalommal engedi hátulról megtoszni magát.
Az se túl bonyolult kérdés, hogy vegetáriánus-e az, aki épp csirkenyakból szopogatja ki a velőt.
Ahogy az se bonyolult, hogy hithű keresztény-e az, aki a keresztényi alaptanokkal ellentétes cselekedetekre uszító gyűlölködő, hazug, sátáni úton járó senkiházinak ad támogatást.

Válaszok:
- nem hetero
- nem vegetáriánus
- nem keresztény

Ez nem így látom vagy úgy látom történet, hanem kb. 1x1 szintű esetek sokasága.

Te itt nagyvilág előtt előadod magad, a magad egyszerűségével. Te döntésed, jogod van hozzá, hasonlóról már Simicska is említést tett egyszer.

mocser48 2017.04.19. 18:13:41

@aleksz róz:

Ja, nem, nem a blog-.hu-ról származik.
Szokták idézni, én is ezt tettem.

És ahogy már írtam: kezdj el megismerkedni a keresztényi alaptanokkal!

2017.04.19. 18:18:54

@mocser48: nem vagy tisztában vele, mik a "keresztényi alaptanok", és egy bibliaidezetek.blog.hu-n megjelent véleményt idézgetsz, mint Jézus tanítását
kész :D
itt fejeztem be :D

mocser48 2017.04.19. 18:25:35

@aleksz róz:

Nehogy már befejezd :)
Te tényleg azt hitted, hogy a blog.hu-ról származik? Anyám..... Azért, mert ott is megírta valaki?
A többi, más idézeteimet is megtaláltad valahol a blog.hu-n? :)

Az a helyzet, hogy nem bonyolult ám eldönteni, hogy hetero-e vagy sem az a férfi, aki csak heti két alkalommal engedi hátulról megtoszni magát.
Az se túl bonyolult kérdés, hogy vegetáriánus-e az, aki épp csirkenyakból szopogatja ki a velőt.
Ahogy az se bonyolult, hogy hithű keresztény-e az, aki a keresztényi alaptanokkal ellentétes cselekedetekre uszító gyűlölködő, hazug, sátáni úton járó senkiházinak ad támogatást.

Válaszok:
- nem hetero
- nem vegetáriánus
- nem keresztény

Ez nem így látom vagy úgy látom történet, hanem kb. 1x1 szintű esetek sokasága.

2017.04.19. 19:17:27

@mocser48:
bocsánat, igazad van, elismerem, hogy
ekkora öngólhoz jár a gólöröm.

szóval hol mondta Jézus, hogy "ne építsünk falakat, ne húzzunk kerítéseket egymás köré, bontsuk le a határainkat embertársaink között, mert Isten országa ebből a határtalanságból épül fel"?
melyik evangélium, melyik fejezet?

mocser48 2017.04.19. 19:22:32

@aleksz róz:

Végre, hogy elkezdtél a keresztény vallással foglalkozni!
Hol tartasz?
Olvasgass!

Egyébként szerinted se hetero az a férfi, aki néhanapján hagyja magát hátulról megtoszni?

Képzeld, van itt olyan, akinek ez nem tiszta, nem tudja eldönteni :)
Lehet kellemetlenül érinti :)