Ideo-logikák

Ideo-logikák

A foci válogatott sikere mennyire általánosítható?

2021. június 27. - Tamáspatrik

Bivalyerős ellenfelekkel szemben is nagyon jól helytállt a magyar válogatott az Európa-bajnokságon, csak nüanszokon múlott, hogy nem sikerült a világbajnok és Európa-bajnok ellenfelek valamelyikét legyőzni és elütni a továbbjutástól. Ez felerősítheti a nemzeti érzést és a rossz értelemben vett nacionalizmust egyaránt, az utóbbi esetben azokra gondolok, akik mindenben önigazolásokat keresve,egy sportteljesítménybe valami nagyobb dolgot látnak bele. Való igaz, hogy a válogatottunk igazi csapatként működött és a megfelelő, védekezésre épülő taktika nagyon jól bevált, az egyes játékosok viszonylag szerényebb egyéni képességei ellenére. Ebbe bele lehetne látni valami olyasmit, hogy a küzdőszellem, az összefogás, a foggal-körömmel történő védekezés példát mutatott az egész társadalom számára, hogyan lehetünk egyenrangú partnerei a „nyugatnak”, akik "nem vehetnek már minket félvállról" tágabb értelemben sem. Nagy hiba lenne ez.

Két példát is tudnék mondani arra, hogy akik ilyesmit gondolnak vagy éreznek, mért járnak teljesen téves úton. Az egyik az 1953-as angol-magyar, „az évszázad mérkőzése” az egész országot lázba hozta, a pártvezetés az ”imperialisták elleni győzelem” szimbólumát látta benne. (Most is hajszálra voltunk egy hasonló bravúrtól Münchenben.) Ettől nem lett jobb az emberek élete, és még akkor sem lett volna semmivel jobb, ha az 1954-es világbajnoki döntőt mi nyerjük meg. Egy másik hasonló példa Görögország EB győzelme 2004-ből: pár évvel később jött a gazdasági összeomlás… Ha reálisan akarjuk értékelni a magyar focit, akkor azt kell mondani, hogy a lényeg változatlan: továbbra is megtalálhatjuk benne ugyanazt a korrupciót, a látszatteljesítményeket, a kontraszelekciót és a dilettantizmust, ami a társadalom életének más területeire is jellemző.

A nagy magyar gazdasági csoda egyelőre még várat magára, bár az tagadhatatlan, hogy egyfajta fejlődési pályán vagyunk. A tényeket nézve az államadósság nem csökkent, a szegénység sem az egyre inkább elszabaduló infláció miatt, a vagyoni különbségek szintén növekednek (átlagfizetés és medián fizetés között nő a különbség), a magyar cégek nem lettek versenyképesebbek, az oktatás és egészségügy romokban. Sokak vagyona csökkent a járvány alatt, de az elit még jobban megszedte magát. A GDP növekedését mesterségesen fűtik olyan állami és EU pénzekkel támogatott beruházások, amelyekre nem biztos, hogy szükség van, és még olyan tényezők is mint például a hadiipar fejlesztése.

Az EU „mag-országaiban” még mindig nem értik, hogy milyen logikával működik nálunk az Orbán-rendszer. A NER hívei egy kétszáz éve letűnt világot vizionálnak, amelyet a modernitás alakított át nálunk is, pórnéppel és az őket védelmező arisztokráciával, ahol arra büszke valaki, ha nem fizet adót (nemesi kiváltság volt), az egyén jogai pedig a legkevésbé sem fontosak a társadalom „szükségleteivel” szemben. A legújabb törvény, amely a szexualitással foglalkozik, mintha egy keresztény fundamentalista állam irányába mutatna. Létezik ilyesmi ma is, igaz hogy csak kicsiben: az USA egyes államaiban. Ilyen értelemben eléggé amerikanizálódó társadalom irányába haladunk, ha nem a (filmekből jól ismert) tengerparti nagyvárosok, hanem a belső területek kultúrájához viszonyítunk, a konzervatív kormányunk értékrendje ennek elég jól megfeleltethető. (Beleértve a politikában a „két oldal” közötti versengést is.) Ezért ha az ún. „kultúrharcot” pontosabban be akarjuk határolni, az nem annyira „nyugatellenes” hanem inkább a lutheránus Észak-Európa értékrendszerével megy szembe, illetve mindazokkal, akik ennek a felfogásnak sok elemét átvették.

Ez másként is megközelíthető, hogy az identitáskérdésünk arról szól, hogy ha Németország a példakép és a bevált eljárásokat igyekszünk mind átvenni (mert ez a helyzet), és az ottani életmód a cél, akkor azt kell folytonosan megfogalmaznunk, hogy mért nem vagyunk mi mégsem németek.

Arra már rájöttek az EU politikusai, hogy a magyar jobboldali radikalizmus csak az „erőből ért”, a nemzetközi diplomácia szokásos nyelvén, a tárgyalásokkal nem befolyásolható. Még az Európai Bíróság döntéseit is úgy hajtja végre a kormányunk, hogy lényegileg sehogyan, mert mindig megtalálja a kibúvókat. Ez a fajta Dávid és Góliát küzdelem egyeseknek nyilván szimpatikus a gond csak az, hogy nem ez nem játék, se nem dzsúdó se nem foci, mert emberek sorsa múlhat egy-egy ilyen döntésen. Az is látszik, hogy a jelenlegi parlamenti ellenzéknek is a mostaninál sokkal határozottabb és keményebb fellépésre van szüksége, ha bármiféle eredményt el akar elérni. A liberálisabb felfogásúak nálunk most ha kompromisszumokat keresnek, akkor arra a lovagra fognak emlékeztetni a Gyalog-galoppból, akinek a kezeit és lábait is levágták és akkor javasolta, hogy „Na jó, egyezzünk ki döntetlenben”… Legalábbis én most ennyire sötétnek látom a helyzetet.

A különféle ideológusok nagyon szeretnek mindent címkézni, ami az őket követő nagy tömegeknek, a kevéssé tájékozott emberek számára ad útmutatást, ők sem hiszik komolyan, hogy a „liberálfasiszta” a „diplomás kommunista” jelzők valamit is jelentenének. Nem veszik figyelembe azt a megfigyelést, hogy a szélsőségesek a patkó két szárához hasonlóan mindig közelítenek egymáshoz: az egyre radikálisabb jobboldali politika egy idő után nagyon közel tud kerülni a jellegét tekintve a kommunista diktatúrákhoz. Egy másik tényező, hogy a „mi csak védekezünk” szlogen sem túl jó, egy külön lapra tartozó téma az, hogy a családokat mennyire kellene és mitől „megvédeni”, de ettől eltekintve ha valaki védekezik, az sokakat törvényszerűen ki fog zárni a „várból”, mert esetleg e kicsit eltérő elképzeléseik vannak az életről mint amit a „várfalak” szigorú normái megengednek. (Az is kérdéses, hogy mit fognak csinálni azok, akik a várban vannak? Néznek ki a lőréseken? Veszekednek egymással? Tespednek?)

Jelenleg a befelé fordulás tendenciája még inkább erősödik, amit az is mutat többek között, hogy a diploma megszerzéséhez idén sem fog kelleni nyelvvizsga. Pedig lett volna végre egy olyan terület, ahol a tudás nem „bemagolható”, hanem rendszeres gyakorlással sajátítható csak el. Aki nem tanul meg egy nyelvet legalább középszinten, nem csak a tájékozódó képességét csökkenti (maradnak számára a magyar nyelvű médiumok), hanem elmulaszt egy lehetőséget a képességfejlesztésre is. (Sok pozitívumát írták már le az idegen nyelv tudásának: például az idegen nyelven racionálisabban gondolkodunk.)

Az a kérdés is megfogalmazódik, hogy van-e még esély a kommunikációra a különféle felfogású emberek között? Az látszik, hogy aki közvetítőként lép fel, az rendszerint egyik fél szemében sem hiteles, ezeket mindkét oldalon utálják...

A bejegyzés trackback címe:

https://ideo-logic.blog.hu/api/trackback/id/tr9016605988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ursus artos 2021.06.28. 19:01:13

@Ménár Atya: "z ápolók lehet hogy nem, majd kapnak, " Az ápolóknak már tavaly előtt elindult a béremelésük és még folyamatban van...

birkamenet 2021.06.28. 19:18:42

@konrada: ".nem véletlen, hogy NY-Európában még most is sok országnak van marxista(szocialista) vezetése, vagy volt még nem is olyan régen. "

Te meg milyen boldog birka vagy már a marxista-ultralibsi-mélymagyar-csuhásoktérdekényszerkeresztényi-horthysta-fajgyülölö zsebnáci hibrid orbánoddal.

Ja majdnem kifelejtettem, újabban azzal reklámozza magát a felcsúti magyonkisebbségi diktátorod, hogy ő a buzikért harcolt a kommunizmusban! Na, akkor ezt is behúzhatod az örömlistádra, hogy milyen sokoldalú a te imádott orbán diktátorod.

birkamenet 2021.06.28. 19:26:49

@Ménár Atya: "karigeri sem tudná nyitni, ő tényleg onnan jött, látszik is a parasztján, hogy inkább a libákat kellene terelnie nem a fővárost.."

Jaj, milyen echte fideSS-es mélygyülölö magyargyülölő vagy te Csuhás térdre! Valójában az lett volna legjobb, ha orbánod maradt volna Felcsúton a disznóvályúnál és nem szökik fel a nagyvárosba, hogy továbbképeztesse magát Sorosssal.

Bár meg kell adni az igazat, idővel annyi disznót szerzett magának, amire Felcsúton sose lett volna esélye.

birkamenet 2021.06.28. 19:27:24

@Ménár Atya: "A kórházfelújítások mennek a rendelőkkel együtt, ezt a saját szememmel is látom.2

Akokr tudjuk hogy hazudsz.

plokmi 2021.06.28. 19:37:24

@megamovieboy:
1. A mérkőzésnek a végeredménye számít, nem a részeredmények.
2. Ha van valaki aki erőből kormányoz az a FIDESZ. Bármi kell hoznak egy törvényt rá és kész. Mi ez ha nem erő.
3. Nem azzal van baj, amit az országgal tesznek, hanem a harácsolással, amiben már nem ismernek határt.

birkamenet 2021.06.28. 19:37:40

@kárárámaispj: "Az valahogy nem érintett meg ennyire, amikor mondjuk a külföldi cég (strabag mondjuk) gazdagodott. "

Téged a VALÓSÁGTAGADÓ fidernyák szektást meg az nem érintett meg, amikot a Strabag a fidess alatt egymás után írta a rekorabbnál rekordabb nyereségeit meg profit kiviteleit.

Mert tudod kisfidernyák az úgy van, hogy ebben az iparágban nem elég, hogy a gumicsizmás parasztvezér kiadja az utasítást, hogy mától ki van rúgva a külföldi és csak fajtiszta félázsia magyar fogja csinálni a munkát, mert teccik tudni a munkához érteni is köllene.

Oszt ezért lett úgy, hogy a konstrukcó az lett, hogy a csúcsra feltették a Simicskát,késöbb meg a Falu Gázszerelőjét, akik színtiszta naplopással egyből megkeresték a projekt érték 30%-át, ezzel a gumicsizmás parasztvezér elmondhatta a féleszü kisfidernyákoknak, hogy most má magyar cégeké a profit. Magát meg a munkát meg a háttérben, mindeféle híresztelés nélkül meg csinálta a színtiszta külföldi. A Strabag, a Swietelsky meg a többiek.
Te meg maradtál buta elhülyített birkának.

Ménár Atya 2021.06.28. 19:39:18

@birkamenet: Hülyegyerek, nem érted amit látsz mi?
Karigeri egy súlytalan kis fasz idióta, aki láthatóan egy szar polgármester.
Tőlem kádár jánosod is lehetne főpolgi ha nem lenne ennyire barom hogy bedönti a város közlekedését.
Megértem hogy szar szembesülnöd azzal hogy alkalmatlan a választottad a posztjára.

Ménár Atya 2021.06.28. 19:39:59

@birkamenet: Hát persze kiskomcsi, az igazságot az ATV mondja meg neked minden nap :)

Ménár Atya 2021.06.28. 19:43:18

@ursus artos: Nem tudom, nem követem, lehet.
De biztos kevés, minden alkalmazottnak kevés a pénz, ez egyértelmű, a kérdés csak az, hogy ez mennyire valós a megélhetés szempontjából.
Véleményem szerint sok hülyeség helyett már rég rendezhették volna ezt az épp regnáló kormányok, ezért nem tartom sportszerűnek amikor az előző rezsim ígérgeti a rendezést, amit előtte ugyanúgy nem csinált meg ő maga sem, bár most mintha elindult volna ez is.

birkamenet 2021.06.28. 19:49:35

@BölcsÉsz: " A végeredmény: világra szóló siker ide vagy oda: UTOLSÓ hely. Ennyi. "

Legyünk kissé tágabbak: a 24 csapat közül a 19. helyezést érték el. Nyilván ez olyan eredmény, amiröl az egész világ évekig fog majd mesélni. Vagy nem.

A magyarok már rég kiestek, pakoltak, hazautaztak, amikor a szintén középmezönyhöz tartozó országok már a középmezőnyben kápráztattak: Ausztria fantasztikus meccset szállított, Dánia talpra állt a borzalmas tragédia után és meccsről mecssre beváltotta az egész világ szimpátiáját. A csehek pedig olyan eredményt hoztak, ami a legnagyobb meglepetés volt. Csak ezekröl beszélt az elmúlt napokban a világ, a magyarok sehol, nem voltak téma. Csak az EU-ban meg a politikai botrányokkal fogllakozó médiában.
De legalább elmondhatják orbánék, hogy ott legalább szünet nélkül témák.

HaD 2021.06.28. 20:09:25

@BölcsÉsz: meg lehet nézni hogy egy 4 milliós NÈGY MILLIÒS ország focistái mit müvelnek az agyon vissza pénzelt spanyolokkal...úgy hogy a horvátok aztán nem költötték el még a holnaputánt is a focinak nevezett pénzmosodára...ez kiállás A és nem lopásból hanem sportszeretetböl...

birkamenet 2021.06.28. 20:09:54

@Ménár Atya: "Hülyegyerek, nem érted amit látsz mi?"

Dehogynem értem Csuhás térdre! Bigott orbán seggnyaló kisfdernyákként szenvedsz mint orbán az EU kokiktól, csapkodzs, hadakozoil,miközben te is tudod, hpgy a gazdád süllyed mint a Titanic.

10 évnyi gondtalan munkásparaszt diktatúra után, ahol a magadfjat alig hatosztályos proli a világ közepének képzelte magát, annyi pofont kaptatok a valóságtól az elmúlt egy évben, hogy a fundi birkák mind begolyóztak mint te is. Trump gazditokat kivágták, Biden seperc alatt trumptalanította az USA-t, a Néppárt páros lábbal rúgta ki a felcsúti kisebbségi diktátorodat, aki azóta rendre bukja, hogy az EU bomlasztásait a Néppárt majd fedezi. Ezt is bebukta a Putyin pincsi. Ti meg együtt szenvedtek az imádott gumicsizmás gazditokkal, én meg legalább jókat röhögök rajtatok.

CSOKKI MÁLNA 2021.06.28. 20:13:27

@HaD: Most éppen 5-3-ra égnek. Mi a helyzet a 10 milliós szerbekkel, meg a 20 milliós románokkal? Velük most valamiért nem példálóztok.:)

A Joda visszatér 2021.06.28. 20:21:48

@HaD:

Hehe, és egy másik 4 MILLIÓS ország (Szlovákia) csapatával mit műveltek a spanyolok? Egy ötössel a puttonyban mentek haza a totolákok.:D

HaD 2021.06.28. 20:23:38

@kárárámaispj: a strabag kalákában lopja a zs-t a "magyar" haverokkal...mióta lejátszották az un rendszerváltást...a szociknak hívott rablók az autópálya építésnél míg a konzervatívnak csúfolt poszkomcsilibiskereszténydemokratakonzervatív vagy amit akartok orbáncék minden egyéb amiben beton nem vas kell...ja és ugyan ez a kotta Au.ban is csakhogy ott nem a saját népüket veszik hülyére....de mondhatnám a bankrendszert a kereskedelmet az ipar nagy részét....ennek a tetves poszkomcsi bandának "köszönhetöen" lapátolják ki a zs-t az országból....a mg-ot meg visszavágták alapanyag termelö szintre(ismerös mint mikor a hajdúk lábon hajtották ki a marhát:)?)....ja és midnezt úgy hogy a magyar melós megszakad töredék zs-ért és a forint árfolyamát mesterségesen gyengítik aami miatt egy órányi német munka a "szokásos" aránytalanságon túlmenöen még vagy 20%-kal többet ér...mgyarán a magyar ennyivel kevesebbért gürizik ugynaazon a féltengelyen mint a német....compre???

HaD 2021.06.28. 20:26:23

@CSOKKI MÁLNA: a háttér finanszírozásról esetleg néhány szót az összehasonlításnál kérlek!!! nem vagyok képbe igazán a környékbeli országok futbal finanszírozásrát illetöen....biztos ott is ennyi közpénz ment el ??? vagy nem??

HaD 2021.06.28. 20:27:13

@A Joda visszatér: a szlovákoknál mennyit is költöttek KÖZPÈNZBÖL focira????

HaD 2021.06.28. 20:33:18

@CSOKKI MÁLNA: a szerbeknél már építik az elvtársak a foci kulturát...ja csak a stadiont???:):)...és még valamit...a horvátok nagyrészt igen menö csapatban játszik....a magyar fijjug hol is??? Lipcse????...ja tényleg:):):) ketten..bocs másfelen mert orbánnak semmi köze a magyar focihoz...mármint a vilinek nem a vikinek;)....Szoboszlai vagy 10 éves korától az osztrákoknál játszik....de ha azt akarod látni hogy a magyar fijjug hösök akkor azok....jól müködött az agitprop.

CSOKKI MÁLNA 2021.06.28. 20:35:33

@BölcsÉsz: A legutóbbi EB-n meg meg csoportelsők lettünk. Akkor mit mondtál? Most a világbajnok ,az Európa-bajnok, és Németország volt az ellenfél.
Legyünk őszinték, a sok ballibsi országrontó azt várta, hogy mindhárom meccsen 4-5 góllal kitömik a "hülye magyarjait". Ehhez képest a világbajnokkal komoly tétmeccsen döntetlen született, Németországgal pedig idegenben szintén.
Másodszorra jutunk ki az EB-re az utóbbi időszakban. A magyar válogatott az utóbbi 14 meccsén egyetlen alkalommal kapott ki. Az ellenfelek között Szerbia, Bulgária, Lengyelország, Izland, Franciaország ,Németország ,Portugália. Ezt nagyon nehéz nem komoly fejlődésként értelmezni.
Persze az i-re a pontot a világbajnoki szereplés kiharcolása tenné fel. Tényleg kíváncsi vagyok, hogyha ez sikerül, hogyan próbáljátok meg majd kimagyarázni.:D

HaD 2021.06.28. 20:41:20

@CSOKKI MÁLNA: ez jó hogy tudod hogy ki mit várt:):)...ezt vki mondta vagy csak magadtól gondoltad ki ????...amúgy 5:3 a spanyoloknak és Modrics pont olyan szar emiatt mint a Dzsudzsák????....

CSOKKI MÁLNA 2021.06.28. 20:41:34

@HaD: Csak azt nem értem, hogy amikor Gyurcsányék megalkották a stadionépítési és stadionrekonstrukciós tervet, (miután Őszön elmondta, hogy "annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy azt mi korábban nem tudtuk volna elképzelni") miért nem cirkuszoltatok, miért nem gyűjtöttetek aláírásokat?

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2021.06.28. 20:43:45

@plokmi: 1. Mindenki azt várta, három sima vereséggel zúgunk ki a csoportból. Nem ezek az eredmények lettek.
2. A demokráciában az erő addig létezik, amíg támogatottság van mögötte.
3. Az a 'nagy harácsolás' az ország anyagi helyzetéhez viszonyítva a lakosságnál nem jelentkezik, viszont az itthon maradó profittal lehet a választások előtt osztogatni. Nyilván mindenki csak akkor szereti az eredendő tőkefelhalmozást, ha az nála jelentkezik. De szükséges volt a tökekoncentráció és jobb módot senki sem javasolt az ellenzék részéről.

CSOKKI MÁLNA 2021.06.28. 20:44:15

@HaD: Ó hát ott egy fillér állami pénz sem sem természetesen, hisz egy Kassa-Pozsony, vagy egy Nagyárad-Pitesti meccsen tolonganak a nézők, és milliók csüngenek a tévéképernyőn.:DDD

HaD 2021.06.28. 21:14:48

@CSOKKI MÁLNA: tekintve hogy gyurcsányt pont arra találtÀTOK ki (nem tudom kik az a mi meg ti?..de bitos így van)hogy elö lehessen rántani bármely helyzetben....ö a rossz rendör míg orbánc a jó rendör...bitangul ócska trükk de silbersteinek meg finkelsteinnek nem jutott jobb az eszébe de végül is müködik...gyurcsány úgy vette meg a motim-ot ha a hír igaz hogy 14 millát adott a gyárért ahol aznap 400 millia készlet volt(a forrás oldalról nem beszélek mert azt dmejánék elintézték a 40%-os kamattal az elvtársaknak)...ja és ha igaz akkor egy napra vett fel rá kölcsönt :)...ha nem így volt akkor egy hetet adnák neki(és az összes havernak pl. orbánc gyözikének)hogy mutassa már be hogy milyen adózott pénze volt rá és hogy kivel versenyzett a tulajdonért és mi miatt ö nyert,,,ja és ha netán hitelt vett fel mivel közvagyont vett meg belöle akkor nosza a bankja is mutassa be hogy hogyan vizsgálta a bonitását az említett elvtársaknak...ha a fedzet a cég volt amit megvettek akkor midnjárt felmerül hogy ha mi is volt a fedezeti érték megállapításának metodikája...folytassam a MI meg a Ti oldaláról...MI az egyik mackó vagyunk Ti meg a másik ....a róka meg röhög jókat tele pofával:(...hajrá magyarok;)

CSOKKI MÁLNA 2021.06.28. 21:22:17

@HaD: "Őrült beszéd, de van benne rendszer.." :D

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.06.28. 21:45:39

@megamovieboy: Mondj egy üzletet, amikor Mészáros jó üzletet csinált a szabadpiacon! Ami hozzá került az halott pénz, mert képtelen forgatni. Amihez nyúl az bedől, csak az állam csöcsén gazdagodik.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.06.28. 21:47:17

@CSOKKI MÁLNA: A 45 európai államból bejutunk a legjobb 24-be. Ez ám a siker!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.06.28. 21:49:48

@CSOKKI MÁLNA: Akkor volt egy foci EB a tervben amit elleneztünk is. És csak tervezték, nem építették.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.06.28. 21:54:06

@kárárámaispj: Te hülyegyerek! Az Árpád hidat is a Strabag újította fel Tarlós alatt.
Csak egy példa.
24.hu/belfold/2017/08/12/24-milliardbol-ujitja-fel-a-strabag-a-3-as-metro-hat-allomasat/

Miről beszélsz te abrom?

CSOKKI MÁLNA 2021.06.28. 22:06:39

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Évekig arról szövegeltetek, hogy soha nem jutunk ki az EB-re. Ha azt mondom neked 5-10 éve, hogy kijutunk az EB-re, megnyerjük a csoportot, majd a következőn az új Puskásban egálozunk a franciákkal, Münchenben a Németekkel, csak röhögtél volna.

CSOKKI MÁLNA 2021.06.28. 22:08:53

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

A kérdésre ,hogy mennyibe fog ez kerülni,azt válaszolta akkor az államtitkár a Napkeltében, hogy ezeket a beruházásokat amúgy is meg kellene csinálni, így az EB rendezés nem is olyan nagy többletköltség. Senki egy kurva szót nem szólt, és aláírásokat sem gyűjtött.:DD

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.06.28. 22:22:11

@CSOKKI MÁLNA:

"FOCI-EB ELLEN
MTI2006.09.29. 20:09
Este hat órától négy-ötszáz szurkoló vonult fel a Lánchíd pesti hídfőjénél, a Roosevelt téren, hogy átadja a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság rendezés-feltételeit vizsgáló UEFA-szemlebizottság tagjainak azt a petíciót, amelyben a hat klub - a Ferencváros, az Újpest, a Honvéd, a Diósgyőr, a Debrecen és a Fehérvár - hívei a sportág hazai irányítóinak alkalmatlanságára kívánták felhívni a figyelmet.

A demonstráció békés volt, a teret több tucat rendőr biztosította. A drukkerek több transzparenst is kifeszítettek, melyeken a magyar-horvát közös Eb-rendezés és a magyar futballvezetők ellen tiltakoznak.

"Új makettek? Rendezzünk gombfoci Eb-t!" - olvasható az egyik kiíráson, míg egy másik szerint "A fociért élünk, nem belőle". A drukkerek egy drapérián üzentek az UEFA szemlebizottságnak is, melyen az Eb logója mellett az alábbi felirat látható: "Say no, mondj nemet!"

gigabursch 2021.06.28. 22:33:33

Személy szerint örülök annak, hogy kitartással és nagy küzdelemmel játszottak a fiaink.
Hajrá tovább!

kárárámaispj 2021.06.28. 22:50:10

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
És az most hogy a jó anyádba jött ide, hogy a strabag mit csinál? Most is csinálja, kap megbízásokat, megépíti. Az senkit nem zavar. A strabag tulajdonosai meg gazdagodnak- az is teljesen rendben van.
Bezzeg, ha magyar cég, ne adj isten Mészáros, akkor levágnád a kezüket, te ostoba paraszt

ember100 2021.06.28. 23:04:15

@Ménár Atya:
Helló !

Na bélám itt szakadt el a cérna :)
Tehát amikor a tarlóspityu miatt álltál a dugóban az lyó volt.
Dolgozom több kórházban is szégyen és gyalázat amit ott látok de legalább szép stadionjaink vannak .
IGEN a lölő , a nemzetveje , a futsalbajnok... igen is a MI pénzünket LOPLYA.
A foci részét hagyjuk mert felmegy a vérnyomások hogy a semmit francia krémesnek adják el ráadásul milliárdokból,

kárárámaispj 2021.06.28. 23:10:12

@ember100: Tudjuk, csak kórházak kellenek az országban. Semmi más. Ezt nyomatjátok évek óta.

És nem, te fasz, nem jó a dugóban állni. De lehet, hogy kicsit más, ha azért állsz, mert éppen építik a hidat, vagy felújítják az utat, meg egészen más, ha azért, mert egy barom megszüntet egy sávot, hogy öt percenként elmehessen egy biciklis.

birkamenet 2021.06.28. 23:38:52

@CSOKKI MÁLNA:

Kisfidernyák, a magyarok már rég haza lettek vágva, még a saját szurkolóik is elfelejtették őket, a svájci hősöket meg épp most csodálja az egész világ. Se gumicsizmás orbánjuk, se stadion ámokfutásaik, se lopott TAO százmolliárdjaik nincsenek, csak teljesitményük. Hol van ezekhez az orbanisztáni peremvilág???

birkamenet 2021.06.28. 23:42:09

@kárárámaispj:

Nem Tartós eftársad 10 év semmittevés és mutyi után már csak egy ilyen, a forgalmi dugóba minden nap belefulladó várost hagyott maga után. Még metróból is olyat vett amelyik önmagától kigyullad, még szép hogy az emberek inkább autóval mennek mindenhova.

kárárámaispj 2021.06.29. 00:15:52

@birkamenet: Akkor tehát szerinted is balfaszság meggátolni a nyomorult embereket abban, hogy autóval eljussanak a dolgukra? Ejha matyi,

birkamenet 2021.06.29. 00:28:23

@megamovieboy:

A portugálok kitömték a magyar catenaccio csapatot, a németek meg a franciák 5 100%-os helyzetet is elkúrtak, ezzel sikerült a 85 perces betömörüléses antifocival kibekkelni az eredményt. Még talán a magadfajta birkaagyú kisfidernyákja is képes talán megérteni, hogy a 16-osra felállt és onnan 80 percig el se mozduló 5-4-1 -es focigyilkos taktika azt hozza, hogy a játék lelassul, a tologatások semmit nem hoznak csak az időt viszik, a beivelésekre meg van elég ember meg idő kiseperni. Löwnek 80 perc kellett mire rájött, hogy itt olyan játékosokat kell behozni, akik beleállnak az egyazegy elleni párharcba akár 2-3ember ellen is egymás után is, illetve be tudnak robbanni az üres térre. Ez még Müller sem volt a 60-ik perci becserélésével, hanem Musiala és Goretzka voltak a 80-ik perctől. Ez a kettő 2 perc alatt lerendezte a magyar antifutball catenacciót. Goretzka gólja után a 16-osra leszögellt magyaroknak hirtelen eszükbe jutott, hogy akkor 5-6 emberrel át kellene migrálni az ellenfél térfelére, ezzel a magyar védekezés megingott, teljes átjáróház lett, még jóhogy nem játszottak 10 perccel tovább, mert akkor portugál gólkülönbség lett volna.
Na majd Hansi Flick alatt!

birkamenet 2021.06.29. 00:32:08

@kárárámaispj:

Téged kellene meggátolni abban, hogy az index blogokra járjál az elmegyógyászati kezelések helyett. Itt aztán nem fog az agyacskád meggyógyulni, sőt, egyre deformáltabb lesz a permanens VALÓSÁGTAGADÁSODTÓL.

birkamenet 2021.06.29. 00:38:24

@CSOKKI MÁLNA:

Ezek után, hogy a magyar csaoat most kijutott az EB-re, most már lesz végre budipapir a magyar kórházakban?
Vagy majd csak akkor ha megépül az 1000-ik stadion és a válogatott egyszer majd valaha továbbjut a csoportjából?

birkamenet 2021.06.29. 00:48:27

@CSOKKI MÁLNA:

Ausztria továbbjutott a csoportjából. Na ugye.
Dánia bejutott a negyeddöntőbe. Na ugye.
Csehország kiverte a hollandokat. Na ugye.
Svájc kiverte a franciákat. Na ugye.

A magyarok eközben mint 19-ik helyen kiesettek már rég otthonról nézték ezeket a focicsodákat. A világ már azt is elfelejtette közben, hogy ott voltak az EB-n. Na ugye.

kárárámaispj 2021.06.29. 01:04:00

@birkamenet: Ejj matyi, hát úgy látom annyira értesz a focihoz mint a Toldihoz.

Ménár Atya 2021.06.29. 05:43:55

@birkamenet: Fitymatyi te faszfej!
Nem érted amit olvas a hülye fejed mi?
Hogy kerül ide orbán a pesti dugókhoz?
B+ nekd a migri faszról is orbán jut eszedbe,amikr épp tologatja vele a szétlőtt segged mi?
Hülye karigeriről beszélek,aki szétkúrta a közlekedést, mert hülye a városvezetéshez.
Megértem a nyomorod, hogy megzakkantál mert már lassan 12 éve nem rúg labdába a hülye fajtád szerencsére, nincs ezzel semmi baj, csak kicsit értelmezni kellene ettől függetlenül az olvasottakat, és ha a pináról beszélünk akkor nem érdekel senkit a homokos gréczi faszverős élményed :D
Te skizofrén pöcs, ha 10 néven írogatsz, attól még mindig hülye maradsz.
Ostoba náci jobbikdk-s maradtál :)

Ménár Atya 2021.06.29. 05:58:37

@ember100: Olvasd el újra, értelmezd aztán beszélj róla újra.
De segítek, egyik dugó sem jó, csak elviseled, mert épp felújítanak, javítanak valamit, bosszantó de vége lesz előbb utóbb mielőtt jön a másik.
Viszont ha ez a barom megszüntet sávokat, hogy két rolleres meg három pizzafutár kényelmesen karikázzon , tengerpartot csinál a hetvenfokos aszfaltból a rakparton ahol a kutya sem megy mert megdöglik, és zöld város jelszóval leaszfaltozza az aszfaltozott aszfaltot is hogy még két biciklisávot csináljon ......hát menjen a büdös kurva anyjába!
A kórházakról meg csak annyit, a felújítások mennek, az előző kurmány elbaszott gazdasági intézkedéseit, és a leamortizált mindent nem lehet egyik napról a másikra helyre hozni ,ezt viszont meg kell érteni.
Ahol mostanában jártam kórházban ott épp felújítottak, pl sote klinikák, 11 ker Szt imre, de rendelőket szintén, pl 16 ker Hősök tere, 22. ker káldor A. utca, stb stb
Tudom , ez meglepő a számodra,mint kórházakat járt ember.
Gondolom a szemed miatt járkálsz kórházba, a korlátozott látásod javítják................

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.06.29. 06:06:20

@kárárámaispj: Hogy hogy hogy jön ide te barom? Te hoztad ide!
"Az valahogy nem érintett meg ennyire, amikor mondjuk a külföldi cég (strabag mondjuk) gazdagodott."
A Strabag a fidesz alatt ugyanúgy kapta a megrendeléseket. Sajna az építkezés olyan, hogy le lehet vajazni a közbosszantásokat, de meg is kell csinálni valakinek. És ez úgy működik h ugyanazokat a hozzáértő cégeket veszik be alvállalkozónak, akik a szocik alatt a fővállalkozók voltak. A különbség annyi hogy a fideszes tolvajok ráteszik a 30-40 százalék hasznukat.

konrada 2021.06.29. 07:19:17

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
...azért ne legyél eltévedve: ha azt olvasod, hogy a pályázat nyertese a Strabag, akkor nem az alvállalkozó van feltüntetve, hanem a generál.

2021.06.29. 07:23:36

"Bivalyerős ellenfelekkel szemben is nagyon jól helytállt a magyar válogatott "

csak a rend kedvéért:
a mi csoportunk volt a leggyengébb, iinnen estünk ki két kimákolt döntetlennel !!

konrada 2021.06.29. 07:35:57

@h.kovacs: Hát persze!
Milyen hülyeség már erősnek tekinteni egy olyan csoportot, ahol a regnáló világbajnok, európabajnok, és az előző világbajnok (egyébként 4x-es világ-, 3x-os európabajnok, és ezzel a világ legeredményesebb csapata) volt az ellenfél???

Ennél nem is lehetne gyengébb egy csoport!;)))

birkamenet 2021.06.29. 08:08:50

@A Joda visszatér: "Hehe, és egy másik 4 MILLIÓS ország (Szlovákia) csapatával mit műveltek a spanyolok? Egy ötössel a puttonyban mentek haza a totolákok.:D "

Hát atomtudós kisfidernyák, jó hogy ti naponta 50-szer bújtok ki orbán seggéböl, hogy bemutassátok a nagy világnak, hogy a fidess birka IQ-ja egy albán kecskepásztoré alatt van. Kishülyécském, az 5-öst kapni az azt jelenti, hogy a csapatot jól elverték, 5:0-ra, de legjobb esetben is 5:1-re, de marhára nem azt, hogy hosszabbítas után 5:3-ra kikaptak. Ezt nem tanították az orbán seggnyaló szemináriumon?

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2021.06.29. 08:20:47

"Bivalyerős ellenfelekkel szemben is nagyon jól helytállt a magyar válogatott"
Azokból a kurvára bivalyerősökből kettő már kiesett. Ma jön a harmadik. Mostanság igazolódik, amit korábban is sejtettem, hogy a halálcsoport úgy halálcsoport, hogy mindenki kiesik.
Hát... ha, a kiesést sikernek könyveljük el, tényleg kurva jól helytálltak.

birkamenet 2021.06.29. 08:22:31

@Ménár Atya: "A kórházakról meg csak annyit, a felújítások mennek,"

Csak nem állsz le a hazudozással Csuhás térdre!? Még egy stadiont se tudsz megkülönböztetni egy kórháztól?

Itt vannak a te "felúitott" kórházaid:

Patkány esett egy ápolóra a kórházban

Több dolgozó is megerősítette, hogy tényleg vannak a patkányok az épületben. A kórházvezetés cáfol.

Patkányok miatt beszakadt a Merényi Gusztáv Kórház pszichiátriájának egyik álmennyezete, az egyik állat ráesett egy ápolóra. Ezt állítja a kórház egyik névtelenséget kérő dolgozója, aki nyilatkozott az RTL Klub Híradónak. A stáb hétfőn rejtett kamerával járt az intézményben, több dolgozó is megerősítette, hogy tényleg vannak a patkányok az épületben. A kórházfenntartótól közölték, a mennyezet nem szakadt le, csak egy állatot láttak, és elrendelték az irtást.

Andy73 2021.06.29. 08:23:58

Fociról csak a cikk elején szól, így a cím is csak klikkvadasz, mert utána csak a szokásos baloldali panelek jönnek, aminek semmi köze a sporthoz. Senki nem beszélt a meccsek kapcsán, hogy szembemegyünk a nyugattal, csak arról, hogy versenyben vagyunk az előző két világbajnokkal. Ebbe csak a szivárványos cirkusz zavart bele, de azt is a németek kezdték, ők provokáltak. Egyébként már csak ők vannak versenyben a halál csoportból, de ma ők is kieshetnek. Ilyen a foci, ahol tényleg van Dávid és Goliat csatája, Svájc is Goliatkent verte ki a franciákat, de nem politikai csata volt, hanem a kiscsapat a nagyobb ellen.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2021.06.29. 08:26:43

@konrada: Az, hogy valaki a múltban valamit elért, semmit nem jelent a jelenre nézve. Épp most püfölik szarrá ezeket a "nagycsapatokat" az átlagcsapatok (csehek a hollandokat, svájc a franciákat) . És ez bizonyítja, azt, hogy a magyar válogatott szereplése békafingot sem ért, mert ezekkel a nagycsapatnak nevezett kiscsapatokkal szemben is alulmaradt.

birkamenet 2021.06.29. 08:34:55

@Ménár Atya:"B+ nekd a migri faszról is orbán jut eszedbe,amikr épp tologatja vele a szétlőtt segged mi?"

Ez úgy van te pszichopata VALÓSÁGTAGADÓ betegje, hogy neked, (nektek fidessbirkáknak) jut állandóan a migri, a Soros meg a Brüssel az eszedbe a f.rkadnak meg nyelvednek az orbán s.ggébe tologatása közben. Az egész szánalmas életed erröl szól.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2021.06.29. 08:35:12

Számomra a siker ott kezdődik, ha nyerünk, továbbjutunk stb. A patkányfidesz csak abban jó, hogy a szart eladja aranyként. A portugálok elleni nullhármat úgy értékelte ez a féregbanda, hogy dehiszen 85 percig nulla nulla volt, "milyen jól helytálltak" . Hát komolyan mondom az eszem megáll. Közben meg millárdos jutalmakat osztogatnak nekik a sikertelenségért. Ameddig vannak birka szurkolók, addig tudják etetni őket is ilyen szarságokkal.

Andy73 2021.06.29. 08:46:20

@Andy73: Pontosabban Svájc is Dávidként győzte le a franciákat, már ami a papírformát illeti. Egyébként meg ha a pénzről van szó, akkor Svájc a Goliat, ők a gazdagabbak.

Andy73 2021.06.29. 08:49:16

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög: csak a portugálok ellen maradtunk alul, az előző két vilagbajnok csak egyenlíteni tudott.

BölcsÉsz 2021.06.29. 09:00:23

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: A négytagú csoportban NEGYEDIKEK lettünk. Négyből a negyedik hely minden számítás szerint az utolsó. A számok viszonylag ritkán hazudnak. Mindenképp ritkábban, mint a politikusok.

BiG74 Bodri 2021.06.29. 09:02:20

Nem értek a focihoz, játszani is vagy húsz éve fociztam utoljára.
De ha lenne pénzem, biztos, hogy nem ilyen ár/érték arányú csapatba fektetném. Ráadásul az én pénzemet, nem beszélve, hogy más pénzét meg pláne, nem tapsikolnám el.
Persze circus et panem, hajrá!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.06.29. 09:02:58

@BölcsÉsz:

A ballib narratíva az volt, a magyar csapat a legutolsó. Ennek mi köze a csoportbeli utolsó helyezéshez?

BölcsÉsz 2021.06.29. 09:04:58

@konrada: A csoportunkból három csapat jutott tovább. Abból kettő az első további meccsen kiesett. A harmadik még nem játszott. Lehet, hogy a sorsoláskor ez volt a legerősebb csapat, de miért estek ki a világ legjobb csapatai az egyenes kieséses rendszerben az első körben.?

konrada 2021.06.29. 09:07:29

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög:
Ebben is van igazság, de azért az is tény: ahhoz, hogy egy csapat elérjen egy eredményt, komoly hátországi támogatás (nem feltétlen pénz: tradíció, széles merítés, támogatási rendszer) kell.
S hát ezek azért nem fogynak el 3-5 év alatt.
(Hogy értsük: a kanadai hokiválogatott, magyar pólócsapat mindig is az esélyes csapatok között vannak akkor is, ha esetleg 1-1 tornán nem hozzák az eredményt.)

konrada 2021.06.29. 09:13:16

@BölcsÉsz: Tőlem kérded?
Mert ha igen: nagyon kifárasztotta őket a magyarok elleni meccs!;)))

(Viccet félretéve: a labda kerek. Egyenes kiesési rendszerben ezért egy rossz nap, egy szerencsétlenül bekapott gól egy olyan játékban, ahol a meccsenkénti összgólátlag 3 alatti - tud csodákat tenni.
De ez a futball szépsége.
Ettől még a csapatok erejét nem ez a balul sikerült meccs mutatja meg, hanem az az eredménysor, ami az utolsó 1-2 évtized ad ki.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2021.06.29. 13:04:13

A csuti köpcös szerint kutyaütő svájci migráns buzihorda lazán kiverte a gall büszke légiót. Kétgólos hátrányból, kihagyott tizenegyes után. No ezekután értéljük a szereplésünk. . A mi dicső hun seregünk 85 percig bírta, majd kapott egy hármast pár perc alatt a portugáloktól, vezettünk, majd egy potyagóllal döntetlen a franciákkal, az eb kiesője, a macedonok által elpáholt germánok ellen is vezettünk, majd szintén egy megpattanó potyával kiesve folytattuk. Csányi spekuláns elvtárs ezt a kiesést millós jutalmakkal honorálta. Ezekután csókoljak kezet a botlábúaknak és adjak egy kokit a kopasznak? Továbbra is tartom hogy a tall kopasz egy zs kategóriás edző, a válogatott meg botlábúak hordája.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2021.06.29. 13:09:05

@konrada: Jelenleg a franciák, portugálok, germánok nincsenek azon a szinten, amin az elmúlt évtizedben voltak. Ez látszott a játékukon. Illett volna felpofozni őket, csakhogy ahhoz pöcs is kéne a gatyába. A svájci migránshorda ezt megtette helyettünk.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2021.06.29. 13:14:23

@BölcsÉsz: Azért, mert most ezen a szinten vannak. A franciák 3, a portugálok 5, a németek meg 7 éve érték el eredményeiket. Azóta ennyit gyengült a csapatuk. Most kellett volna megcsípni a faszukat, csak a botlábúak meg a kopasz még erre is képtelen. Mondjuk nem is csodálom, hogy nem törik magukat, amikor a kiesésért is milliós jutalmak ütik a markukat.

Andy73 2021.06.29. 13:20:36

@BölcsÉsz: a belgák a világranglista vezetők, és egy szoros meccsen verték ki a portugálokat. Ők is azt nyilatkoztak, hogy a második félidőben mazlijuk volt, hogy nem kaptak gólt az egykapuzo portugáloktol. A franciák még büntetőkkel estek ki, ugyanúgy döntetlent játszottak, mint velünk
Egyébkéntt a legjobb 16 között már bármi megtörténhet, ezen a szinten már kicsik a különbségek és a pillanatnyi forma dönt.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2021.06.29. 13:22:27

@konrada: Komolyan mondom tegnap végig a franciáknak drukkoltam, mert az ő kiesésük a mi válogatottunk teljesítményét is amortizálta. Ha holnap a franciákat megveri Andorra azért csak el kéne gondolkodnia a csuti köpcös vaddisznógyomrú nemzetvezető elvtársnak, hogy akkor "mi miért nem tudtuk?"

Andy73 2021.06.29. 13:25:26

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög: a németeket sohasem szabad leírni, még versenyben vannak, az angolokat is kiverhetik ma. Az angolok eddig két gólt lőttek három meccsen, a németek csak a portugáloknak egy négyest.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2021.06.29. 13:44:28

@Andy73: Svájc kétgólos hátrányból állt fel, mi egygólos vezetésből ültünk le, mint mindig. Valalmit kurvára rosszul csinál a kopasz ha már vagy a huszadik meccsén ugyanígy alakul az eredmény. Én már legalábbis kurvára unom. No jó, volt egy kivétel, Izland ellen villant szobó, amihez a kopasznak aztán végképp semmi köze nem volt.

Ménár Atya 2021.06.29. 13:46:07

@birkamenet: Látod faszfej milyen idióta vagy?!
Itt látszik , hogy karigeri nem írtja a patkányokat sem a városban, és túlszaporodtak.
Gondolod a patkány nem megy be a felújított kórházba te pöcs?
Jajj B+ ennyi ésszel hogy a faszba tudsz lélegezni egyáltalán? :D

Ménár Atya 2021.06.29. 13:48:42

@birkamenet: Jól van, látom beletörődtél a szivárványos arabok seggedbe toszogatásával :D
Te idióta sötét vagy.
És .

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2021.06.29. 13:49:30

@Andy73: A világranglistát vezető belgáktól mi kaptunk egy négyest pár éve. Most a belgák jobbak lettek, mi ugyanolyan szarok, ezért még jó, hogy nem mi kerültünk velük össze, mert most kaptunk volna egy hatost. Aztán lehetne az egészet a tészta helyett a bejglire fogni.

Andy73 2021.06.29. 14:10:03

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög: csak a magad nevében beszélj, hogy te mi vagy. Felesleges a többes szám. De ha úgy gondolod, hogy beférsz a csapatba, akkor Rossit keresd.

CSOKKI MÁLNA 2021.06.29. 17:54:31

@birkamenet: A legutóbbi EB-n meg csoport utolsóként kullogott haza, miután 2-0-ra elpicsáztuk őket, holott az EB titkos esélyesének volt kikiáltva a "tarka válogatott":)

CSOKKI MÁLNA 2021.06.29. 17:55:25

@birkamenet: Tényleg kíváncsi vagyok, hogy hogyan próbáljátok majd meg kimagyarázni, ha kijutunk a VB-re. :DD

CSOKKI MÁLNA 2021.06.29. 17:57:14

Csak egy boxos a német kezdőben. Én itt rasszizmust orrontok.:)

CSOKKI MÁLNA 2021.06.29. 18:58:46

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Akkor miért nem fájtak nektek a stadionépítési tervek? Erre válaszolj már!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.06.29. 19:02:01

@CSOKKI MÁLNA: Hogyne fájtak volna! Már akkor is ágáltam ellene. Utálom a focit. Pénzkidobás lett volna a 2012-es EB.

BölcsÉsz 2021.06.29. 21:03:15

A csoportunkból továbbjutó mindhárom csapat azonnal kiesett az első egyenes kieséses meccsen.
Mi lett volna, hanem ez a legnehezebb csoport? A mostani eredményt nézzétek, ne azt, mi volt a sorsoláskor!

A Joda visszatér 2021.06.29. 22:46:05

@BölcsÉsz: Érdekes, amikor legutóbb a portugálok lettek az Európa-bajnokok, nem foglalkoztatok vele, hogy kivel voltak egy csoportban.;)

A Joda visszatér 2021.06.29. 23:02:39

@birkamenet: Az örök libsi pozitív példa szlovákok egy ötössel a puttonyban kullogtak haza. :)Az 5-3 egy másik meccs volt, balfaszka.

A Joda visszatér 2021.06.29. 23:05:45

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög: Hiába vergődsz, másodszor voltunk kint az EB-n 2010 óta. Holott azon hisztiztetek, hogy soha nem jutunk ki.Gyurcsányék alatt hányszor sikerült ez? Ja, hogy sehányszor?

gigabursch 2021.06.30. 05:26:15

Miközben az idióta Brendel a szokásos ámokfutását tartja, csak szólok, a kkv kedvéért, hogy tegnap újabb két buzibarát állam válogatottja vérzett el.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.06.30. 06:55:56

@gigabursch: Miközben a csoportunkból - ahol tökutolsók lettünk - mindenki elvérzett már. Vagyis a miénk volt a leggyengébb csoport.

Ménár Atya 2021.06.30. 07:13:46

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Ne kezdj még véletlenül sem sportfogadásba, nem érted ezt sem,mint az államadósságot és az euró árfolyamot :D:D

CSOKKI MÁLNA 2021.06.30. 08:41:56

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Akkor a logikád szerint a legutóbbi VB-n a legerősebb csoportban voltunk, hisz abban volt a későbbi Európa-bajnok. Sztem ne beszélj bele olyasmibe, amihez nem értesz, mert csak leégeted magadat..

CSOKKI MÁLNA 2021.06.30. 08:43:02

@gigabursch: És a lippschi kedvenc hollandok is korábban.

CSOKKI MÁLNA 2021.06.30. 08:44:55

Szerbia, Románia, Szlovénia, Norvégia...akik nem jutottak ki. Mi ott voltunk. És a legutóbbin is.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2021.07.01. 10:17:30

@A Joda visszatér: Nem csak azért jutott ki a magyar focicsapat, mert emelték a létszámot? Ráadásul 5 éve sikerült azt az ellenfelet kifogni a pótselejtezőn, aki mindig oda-vissza kikapott a korábbi évek pótselejtezőin... Enélkül esélyük se lett volna. Amúgy biztos megérte kijutni kétszer is, 7 meccsből 1 győzelem a mérleg emlékeim szerint...

A Joda visszatér 2021.07.01. 20:41:13

@Online Távmunkás: Ennyi erővel akkor most Ukrajna, Svájc, és Csehország érdemtelenül van a nyolc között, hisz korábban a a csoport harmadikok nem játszhattak a nyolc közé kerülésért. Most először van ez így.

A Joda visszatér 2021.07.02. 13:35:11

@A Joda visszatér:

"Maradjunk annyiban, hogy az a norvég válogatott 1 ponttal maradt le csoportjában a második horvátoktól, és 8 ponttal előzte meg a negyedik Bulgáriát, valamint az egyik horvátok elleni meccsét megnyerte.

A Joda visszatér 2021.07.02. 13:36:37

@Online Távmunkás:

"Ráadásul 5 éve sikerült azt az ellenfelet kifogni a pótselejtezőn, aki mindig oda-vissza kikapott a korábbi évek pótselejtezőin..."

Maradjunk annyiban, hogy az a norvég válogatott 1 ponttal maradt le csoportjában a második horvátoktól, és 8 ponttal előzte meg a negyedik Bulgáriát, valamint az egyik horvátok elleni meccsét megnyerte.
süti beállítások módosítása