Ideo-logikák

Ideo-logikák

Előválasztás: A felvilágosult abszolutizmus alternatívái

2021. október 14. - Tamáspatrik

Merre mozdulna a jelenlegi, önkényuralomnak tekinthető rendszer Dobrev vagy Márki-Zay megválasztása után? A viták alapján teljesen tiszta kép rajzolódik ki erről, egyes médiumok célja lehet, hogy ezt a képet összezavarják.

Én magam nem tudok pártatlan lenni e téren, mert Dobrev Klára habitusa, egész stílusa számomra taszító, tipikus baloldali populistának tartom. Ő lenne az, aki jobban fel akarná forgatni a jelenlegi rendszert, igen sok pénz újraosztásával. Engem az ilyen radikalizmus nem vonz, kicsit úgy járhatunk, mint az első Orbán-kormányra ráígérő Medgyessy idején, amikor nagyon elszaladt az államháztartási hiány. Persze vissza akarna venni rengeteg támogatást sportról, nagyberuházásoktól, Orbán által támogatott cégektől és egyéb felpumpált területekről, ezeket osztaná újra - ha egyáltalán megteheti, mert jogilag valószínűleg jól körülbástyázta ezeket a jelenlegi kormány.

Márki-Zay Péter hozzám sokkal közelebb áll, amit mond az számomra tisztán az, hogy elég kivonni a jelenlegi rendszerből a különféle önkényuralmi elemeket, a közpénzeket lenyúlók határozott felelősségre vonásával, emellett az alkotmányba egyértelmű hatalmi célokkal betoldott szakaszok törlésével. Ő inkább visszafogná a túlzott pénzszórásokat, és néhány olyan területre több pénzt költene, amit a kormány manapság elhanyagol (oktatás, környezetvédelem), bár ebben van sok átfedés Dobrevvel. Ő valószínűleg sokkal inkább mérsékelt jobboldali, szakértői kormányt alakítana.

Orbánék persze igyekeznek „ellopni a show-t” az előválasztás elől, szokásuk szerint tematizálni a közvéleményt.

A bejelentett év végi és jövő év eleji pénzszórás csak a járványtámogatásokra el nem költött összegek miatt lett lehetséges. Tavaly a kormány hagyta elszegényedni a munka nélkül maradt alkalmazottak és vállalkozók tömegeit, nagyon keveset költött a veszteségeik csökkentésére. A hitelmoratórium valójában egy ördögi csapda, mert az állampolgár megszokja, hogy folyamatosan többet költhet, de közben egyre növekszik a tartozása. (A bankok a kamatos kamatot engedik csak el.) A tavaly megspórolt pénzeket osztja most ki a kormány kampánycéllal. Ilyen mértékű pénzszórás egyszemélyi döntésként, a parlament megkerülésével csak kvázi önkényuralmi rendszerekben lehetséges. A magyar állampolgárok még nincsenek tudatában annak, hogy amikor a kormány pénzt oszt, azt mindig valahonnan el kell, hogy vonja, minden pénzosztásnak vannak vesztesei is, többek között az infláció növekedésének következtében is.

A kormányt támogató közmédia egyre újabb mélységeket ér el a gerinctelenségben. A 20.században a nácik és kommunisták által már lejáratott machiavellizmus jellemzi, például az egyik nap még „Gyurcsányozik”, a másik nap már Dobrev Klárát dicséri, ráadásul egyhangúan, egy ütemre mozdulva. A Jobbik nácizása egyes etikai gátlásoktól mentes kormánytagok műve is többek között. Igaz ugyan, hogy a Jobbik a szélsőjobbról indult még 2010-ben, de egyértelműen nem szélső jobboldali ma már, a „karlendítős” tagokat kizárja. Csak annyira náci ma már mint amennyire a Fidesz liberális volt 1994 után, azaz semennyire.

Sokat beszélnek arról, hogy a Facebook és más közösségi portálok mennyire károsan befolyásolják a közvéleményt, de akik erről beszélnek, semmiféle összehasonlító kutatást nem láttak még olyan helyekkel, ahol nem interneteznek. A magyar választóknak az a  jelentős része, amelyik nem az internetről, hanem a köztévéből tájékozódik még sokkal szemellenzősebb és sokkal több téves dologban hisz mint azok, akik az internet „káros befolyásától” szenvednek. Nem beszélve arról, hogy míg az USA-ban jobban cenzúrázni szeretnék a közösségi médiumokat, nálunk Varga Judit igazságügy miniszter épp, hogy a cenzúrázás ellen küzd. (Az egész vita számomra elhibázott, mert nem arról szól, hogyan lehet az állampolgár felelősségteljességét és ítélőképességét javítani, hanem hogyan vezessük a gyerekes állampolgárt, hogy ne csináljon bajt. Tipikus amerikai probléma egyébként.)

A kormányozhatatlanság mítosza is mindig felmerül az utóbbi időkben, amikor az ellenzéki hatalomátvétel kerül szóba. Sok olyan ország van, ahol egyáltalán nem sikerül kormányt alakítani már hónapok óta és mégis működnek, vagy folyton változó törékeny kormánykoalíciók vezetik, az utóbbira példa szinte az összes szomszédunk. Egyik ilyen ország se dőlt még össze és gazdasági fejlődésük is többnyire töretlen. Manapság még egy médiasztárból is lehet kormányfő és egy sörpárt is bejuthat a parlamentbe: miért ne, a józan ítélőképesség is már jó belépő lehet a politikai pályán.

Nem mellesleg itt van a magyar foci helyzete, ami a kormányfő nagy személyes kudarca, lényegében stagnál, nem tud előrelépni akár mennyi pénzt is költenek rá. Az eredményeket követve nem csak az válik egyértelművé, hogy alig van európai szinten jegyzett játékosunk, mert már az utánpótlás nevelésünk is csapnivaló, de van itt még pár kevéssé közismert tényezője az eredményességnek vagy inkább az eredménytelenségnek. Az egyik, hogy a magyar válogatott egy vagy két mérkőzésre képes csak felszívni magát, az erősebb ellenfelekkel szemben a képességbeli hátrányokat valahogy kiegyenlíteni, utána kipukkad. A másik, hogy a kvázi barátságos mérkőzéseken nem nagy kunszt jól szerepelni az „első ligás” európai csapatok ellen, mert ilyenkor a mieink motivációja fenn van, az ellenfélé viszont lent. A harmadik a szerencse faktor, aminek a döntetlen-közeli mérkőzéseken van nagy jelentősége , ez minden elemzésből ki szokott maradni. Az elemzések nagy része, de a közvetítéseké is tartalmatlan mellébeszélés, ahogyan azt a közéletünkben már megszokhattuk.

Sokaknak nagyon tetszik a mostani rendszer, ami Kádáréhoz hasonlít abban, hogy ott vannak ugyan a szigorú törvények, de azoktól nem kell félni, mert az egyszemélyi vezető jóindulatában mindig bízhatunk. Ezzel az a gondom, hogy ez nem rendszer, már azért sem, mert akik a nagy nemzeti összefogásba nem illenek bele, azok kihullnak a rostán. Két világos alternatívát mutat fel most ezzel szemben a mostani előválasztás, az egyik a rendszerből kihullottakat akarja kárpótolni, a másik pedig a számomra sokkal szimpatikusabb, hűbéri viszonyok helyett valódi demokratikus rendszer felé törekszik.

A bejegyzés trackback címe:

https://ideo-logic.blog.hu/api/trackback/id/tr3816721528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MEDVE1978 2021.10.15. 12:43:14

Nagyon kicsi a reménysugár sajnos. A FIDESZ extrém módon bebetonozta magát azzal, hogy szinte a WC-s néni fizetését is beírta az alkotmányba folyamatosan a 2/3-os többségét használva.
Ezt szinte lehetetelen "lebontani". A kialakított struktúrák (mindenféle hatóságok, Alkotmánybíróság, Ügyészség, Médihatóság. Állami Számvevőszék stb.) mindenhol olyan szinten lettek pártemberekkel benépesítve, hogy a feladat lehetetlennek tűnik. Emellett nagyon masszív a háttérül szolgáló médiabirodalom és a szinte végtelen pénzügyi források, amelyek szintén Viktort segítik. A FIDESZ ugye érdemben nem "bomlott meg", egy 2018-nál még annyiban is rosszabb a helyzet, hogy most már egy Simicska sincsen, aki egyértelműen dezertált Orbán soraiból és óriási vagyona volt. Az egykor a mostani ellenzékkel szimpatizáló magyar milliárdosok pedig mára már kivéreztek (habár az SZDSZ-MSZP tandem jóval kevésbé tudatosan és effektíven épített ugye klientúrát).

Ráadásul ott az óriási baljós sejtés, kockázat, ami várhatóan egy ellenzéki hatalomátvétel esetében lebeg felettünk. Az, hogy egy új kormány visszatérne olyan korábbi rossz gyakorlatokhoz, amelyeket a FIDESZ igazából már jól csinált. Ilyen lehetne az agyonhalgatott adópolitika, amiben szinte biztos vagyok benne, hogy váltanának és elmennének a progresszív személyi jövedelem adó felé. Ha a gyerekkedvezményeket nem is törölnék el, szinte biztos, hogy jönne a többsávos SZJA és a kisebb ÁFA / ÁFA termékcsoport kedvezmények. Emellett ismét megjelenik a segélyezés a sávos rezsiben és rezsitámogatásban és lehet, hogy a közmunkát is eltörölnék. Szinte előrelátható, hogy mondjuk egy Dobrev győzelem esetén visszatérne a nyugat legjobb barátja külpolitika, meg néhány ezer migráns (több úgyse akar itt maradni). Szóval az ember szájíze savanyodik is rendesen, akkor is, ha ez az ellenzéki gárda kerül hatalomba.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2021.10.15. 22:22:28

@MEDVE1978: Amit az első bekezdésben leírtál, az egyezik a rendszerváltás utáni helyzettel. A baloldalnak az emberei voltak szinte mindenhol és a gazdasági pénzek is hozzájuk kötődtek. És senki nem mondta ki, hogy ez így nincsen jól. Szegény Antall József hatalma a parlamenti ülésteremig terjedt. Orbán egyszerűen lemásolta ezt a deep state, vagy state capture helyzetet és nem fogja érdekelni, ha azok támadják emiatt, akik maguk is ezt tették.
Amíg ez az ellenzék, ez a színvonal, addig felesleges a Fideszt kritizálni, az ő politikájukban legalább van némi értelem is. Persze sok mindenben belekapnak és nem minden sül jól el. De a state capture ellen addig nem lesz kifogás, amíg kívülről folyamatos fenyegető nyugati nyomás van. Ez ellen szavaznak le annyian a Fideszre, pedig sokaknak sok minden nem tettszik amit csinálnak. Olyan ez, mint 1945-ben, mikor az ország nagy része Kisgazda szavazó lett.

midnightcoder2 2021.10.16. 08:48:42

"A kormányozhatatlanság mítosza is mindig felmerül az utóbbi időkben, amikor az ellenzéki hatalomátvétel kerül szóba. Sok olyan ország van, ahol egyáltalán nem sikerül kormányt alakítani már hónapok óta és mégis működnek, vagy folyton változó törékeny kormánykoalíciók vezetik, az utóbbira példa szinte az összes szomszédunk."

Láttuk hogy hova vezet ez. Anno a Megyó-Fletó kormány pont ezt csinálta. Megyó az elején azért nem kormányzott mert egyszerûen hülye volt hozzá. Amit csinált az némi osztogatás, aminek akkor rohadtul nem volt meg az alapja. Aztán jött Fletó aki megpuccsolta, de 2006-ig gyakorlatilag nem csinált semmit, csak folytatta az osztogatást és ügyelt arra hogy nehogy kiderüljön hogy üres a zsák.
Aztán 2006-után próbált volna kormányozni, csak akkor a mögötte lévõ Párt hajtotta el a fenébe.

midnightcoder2 2021.10.16. 08:57:33

"Ezt szinte lehetetelen "lebontani". A kialakított struktúrák (mindenféle hatóságok, Alkotmánybíróság, Ügyészség, Médihatóság. Állami Számvevőszék stb.) mindenhol olyan szinten lettek pártemberekkel benépesítve, hogy a feladat lehetetlennek tűnik. Emellett nagyon masszív a háttérül szolgáló médiabirodalom és a szinte végtelen pénzügyi források, amelyek szintén Viktort segítik. "

Simán le lehetne, ettõl nem féltem a DK-t. Eddig is kb. minden kormányváltáskor ki lett szórva a felsõ szint. Orbán médiája pedig nagy, de béna kacsa, teli tehetségtelen hülyékkel.

Az egy másik dolog persze, hogy Gyurcsányékkal senki nem nyerne semmit. Fletó ha lehet még hataloméhesebb diktátor mint Orbán - a 2009-es bukfenc után a helyében még a Viktor is visszavonult volna inkább egy falusi focicsapatba edzõnek - és a mögötte lévõ DK pont olyan egyszemélyes párt mint a FIDESZ. Ergo, aki azt hiszi hogy itt a DK gyõzelmével Svédországgá változna Magyarország, az elég alaposan téved. Ahhoz mondjuk amúgy is svédek kellenének.

Viszont azok a balfaszságok amiket te is említettél bekövetkeznének, ami ismét zuhanó pályára állítaná az országot. Sõt, még inkább zuhanóra mert azok a balfaszságok amik 2002 és 2010 között csak tönkretették az országot, ma katasztrófát okoznának.

midnightcoder2 2021.10.16. 08:59:59

Ps. Az átlagpolgár még nem nagyon látja ezt, pláne idehaza, de a világ sokkal szarabb hely lett 2010 óta.
És csak egyre szarabb lesz. Az EU sem sokáig engedheti már meg magának a balliberális faszkodást.

Lesz még Magyar Köztársaság 2021.10.16. 17:11:28

Kis naiv, hiszel az elszámoltatásban?!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.10.18. 17:27:47

@Lesz még Magyar Köztársaság: Simán. lehet találni hibát a jogilag körbebástyázott lopásokban. Aztán ahogy sorban elviszik őket, ki fog nyílni a szájuk. De elég bilincsben hurcolászni pár prominenst, senki sem fog rá emlékezni hogy aztán 5 év múlva felmentik őket.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.10.18. 17:41:12

@MEDVE1978: Azért rengeteg embert el lehet mozdítani. Főképp a bebetonozott embereknél találni valamilyen lopást és már vihetik is a székéből.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.10.18. 17:42:04

@midnightcoder2: Miért is lett szarabb? Itthon biztosan, de odakint miért pont 2010 óta?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.10.18. 17:44:08

@midnightcoder2: " Fletó ha lehet még hataloméhesebb diktátor " - na mesélj! fletó mennyivel volt nagyobb diktátor amikor például lemondott? Mikor hozott visszamenőleges törvényeket? Mikor vitette el rendőrökkel az akkor ellenzék embereit mondvacsinált indokokkal?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.10.18. 17:45:20

@midnightcoder2: Miért? Most van alapja az osztogatásnak? A 80 ezres nyugdíjprémiumnak? Az csak az inflációt fogja növelni. Megszívják azok akik dolgoznak. Ők nem kapnak több pénzt.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.10.18. 17:46:36

@megamovieboy: Miért? Amikor a fidesz volt ellenzékben abban mi volt az értelem? mennyivel volt jobb a fidesz ellenzékben?

Etniez 2021.10.18. 18:36:05

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ha elszámoltatást akarsz, akkor Poltot le kell váltani. Ahhoz kétharmad kell.
Nem lesz elszámoltatás, csak ha csatlakozunk EU-s ügyészséghez.

CSOKKI MÁLNA 2021.10.18. 18:46:48

Új csodafegyveretek ugyanolyan politikai percemberke, mint Megyó, Bajnai, vagy Karácsony. Emlékeztek még? De nagy volt az arcotok a hódmezővásárhelyi időközi után. Elhittétek, hogy nyerhettek, aztán jött a menetrend szerinti maflás áprilisban.:))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.10.18. 18:47:13

@Etniez: Az Európai ügyészséghez csatlakozáshoz elég a többség. Akkor pedig ha Polt keresztbe tesz, akár le is váltani.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.10.18. 18:48:19

@CSOKKI MÁLNA: Biztasd csak magad! Valami remény kell hogy maradjon nektek. De azért akinek vaj van a fején az jobb ha csomagol.

CSOKKI MÁLNA 2021.10.18. 19:03:57

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Éppolyan hülyén fogsz bámulni a képernyőre jövő áprilisban, ahogy 4 éve, ahogy 8 éve, ahogy 12 éve.:))

CSOKKI MÁLNA 2021.10.18. 19:11:04

@Etniez:

"Nem lesz elszámoltatás, csak ha csatlakozunk EU-s ügyészséghez"

Ez az Alaptörvénybe ütközne.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.10.18. 19:12:11

@CSOKKI MÁLNA: A remény hal meg utoljára. Eddig melléfogtatok. És már nagyon elege van a népnek belőletek. Belőled pedig süt a krumplioptimizmus. Egy kis digitális detox nem ártana neked!

CSOKKI MÁLNA 2021.10.18. 19:27:08

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

real.mtak.hu/100699/1/KJSZ_2019_1_18-25.pdf

"Ezenkívül az NVB szerint az Európai Ügyészség felállítása alaptörvény-módosítást igényel, mivel az Alaptörvény kimondja, hogy „[a] legfőbb ügyész és az ügyészség független, az igazságszolgáltatás közreműködőjeként mint közvádló az állam büntetőigényének kizárólagos érvényesítője” [29. cikk (1) "

/22. oldal közepe/

bek.]

CSOKKI MÁLNA 2021.10.18. 19:28:09

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Ugyanenzt szajkóztad négy éve a hódmezővásárhelyi időközi után, aztán ismét szopás lett a vége.:)

CSOKKI MÁLNA 2021.10.18. 19:40:13

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

„[a] legfőbb ügyész és az ügyészség független, az igazságszolgáltatás közreműködőjeként mint közvádló az állam büntetőigényének kizárólagos érvényesítője” [29. cikk (1) "

white999 2021.10.18. 19:43:06

@MEDVE1978: Sávos adót is lehetne jól csinálni és a közmunkának is vannak jó oldala de van ami botrányon. Az ördög a részletekben rejlik.

white999 2021.10.18. 19:49:42

@midnightcoder2: "Sõt, még inkább zuhanóra mert azok a balfaszságok amik 2002 és 2010 között csak tönkretették az országot, ma katasztrófát okoznának. "

Azért majd erre térjünk vissza amikor egy jól körvonalazódó energia, alapanyag válság, elszabadult infláció, lassuló Kína és egy még mindig véget nem ért covid válságban 2000 milliárdot dobnak ki választási pulyka pénzre, miközben az is benne van a pakliban, hogy az eu- nem ad pénzt a vircsaftra. Bár ennek kevés esélyt adok. Lehet sírva könyörgünk azért az elcseszésekért ennek cserébe.

Ekrü 2021.10.18. 19:52:57

Azért bájos,hogy éppen ,hogy csak sikerült egy előválasztási bohózatot lebonyolítani az ellenzéknek amin a választásra jogosult 8 milla szavazóból részt vett csekély 655ezer, és végre sikerült megegyezni a legújabb messiásról,de már a parlamenti 2/3-ról álmodoznak és a pozíciókat osztogatják.
A valóság meg szembe jön Gyurcsány Ferenc képében. Baloldal Ferije ugyanis kinyilatkoztatta,hogy mi lesz. Nevezetesen:
"Ezután úgy folytatta, küzdeni fognak azért, hogy a jövő évi választások után legalább 100 ellenzéki képviselő legyen a parlamentben. Ezt követően – mint fogalmazott – a PARLAMENTI TÖBBSÉG fogja választani a kormányfőt.
Mert a parlamentben kell többség, ha a parlamentben van többség, akkor majd a parlamentnek felelős kormány teheti a dolgát. Ezért fogunk megküzdeni, valójában parlamenti helyekért küzdünk. És ha többségünk van a parlamentben, akkor majd mi választhatunk kormányfőt. Először parlament, először többség, aztán majd kormányfő. Ez a sorrend – mondta Gyurcsány Ferenc. "
Ha hozzátesszük,hogy az értékelése alatt MZP nevét az egész idő alatt nem ejtette ki a száján,akkor bárki rájöhet,hogy a terv az az,hogy először ugye a parlamenti helyek,azt ha azok esetleg megvannak akkor Marki-Zay megy a levesbe a la Megyó ,és majd a parlamenti többség ( a DK vezetésével) választ miniszterelnököt.Olyat ami Gyurcsány Ferencnek megfelel.

index.hu/belfold/2021/10/18/elovalasztas-gyurcsany-ferenc-marki-zay-peter-dobrev-klara-jakab-peter/

white999 2021.10.18. 19:54:17

@CSOKKI MÁLNA: Al capone-t is adócsalásért ítélték el nem a maffia dolgok miatt. Poltot is nem leváltani kell hanem törvénytelenséget rábizonyítani és a többiekre is.

white999 2021.10.18. 19:55:12

@Ekrü: Ilyen kreténeknek írják a cikket és pont ezért.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2021.10.18. 19:58:22

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: A Fidesz ellenzékben, idegen támogatás nélkül is felépítette magát. Jelenleg hasonlóra egyedül Gyurcsány képes, az LMP és a Momentum még pénzzel se jut előbbre, az MSZP meg leépíti magát.

KiülökADombtetőre 2021.10.18. 19:59:56

@Ekrü: "és majd a parlamenti többség ( a DK vezetésével) választ miniszterelnököt."

Nagyon hozzászoktál már az egypártrendszerhez, meg ahhoz egyetlen ember dönt mindenben.
Attól, hogy a DK lesz a legerősebb frakció még nem fog tudni magában miniszterelnököt választani, hanem kell hozzá a többi párt jóváhagyása is. Úgyhogy Feri nem lesz többet minielnök az tuti.

CSOKKI MÁLNA 2021.10.18. 20:04:22

@white999:

Mit akarsz népbíróságokat, mint 45 után.?Ehhez előbb be kellene hívnotok egy idegen hadsereget.:)

Ekrü 2021.10.18. 20:24:18

@white999:
" Ilyen kreténeknek írják a cikket és pont ezért"- Ne légy dühös,no. Én nem csináltam mást mint idéztem kedvenc legnagyobb pártotok vezetőjének a véleményét az előválasztás eredményéről,meg a miniszterelnök megválasztásának menetéről....

@KiülökADombtetőre:
"Nagyon hozzászoktál már az egypártrendszerhez, meg ahhoz egyetlen ember dönt mindenben."-Talán elkerülte a figyelmedet ,hogy ezek nem az én szavaim,hanem a legnagyobb ellenzéki párt vezetőjének a szavai.
No meg az is elkerülte a figyelmeteket,hogy Gyurcsánynak abban igaza van,hogy Dobrev hozta az ellenzék 43%-át egymaga.Ez a 43% a DK-t támogatja Gyurcsányostul és nem pedig az összefogást vagy Marki-Zajt. Ők akkor is a DK-t fogják támogatni,ha Gyurcsi esetleg úgy dönt,hogy többé nem éri meg neki az összefogás és egyedül indul.
Márpedig ha nem az lesz amit mond,akkor simán meg fogja lépni és azzal gyakorlatilag kivégzi a többi pártot.
Innentől pedig nem nehéz elképzelni kinek van több vesztenivalója...És az nem a Gyurcsány.

birkamenet 2021.10.18. 20:25:20

@MEDVE1978:

Nem kell fosni mert két forgatókönyv is van:

1. A hatalomra jutott Antiorbán Szövetség felálít egy mindenek felett álló intézményt a politikai és államigazgatási korrupciós vizsgálataira. Totális és korlátozhatatlan jogkörrel. Ezek az elsö napon elöveszik az EU Tiborc jelentését és Pótpétert meg tiborcot már az elsö nap letartóztatják. Aztán elöveszik a trafikmutyi, földmutyi, közbeszerzési mutyi dokumentumait, Roggyantóni letelepedési ofcor ügyeit, Szargyártó lélegeztetögép és 7 millió kínai kamuvakcina szintén ofcsór számla törteneteit és ezek és a több száz fidernyák NER maffoo a 2. napon már leis vannak tartóztatva.
És még 1-2 nap meló és a maradék fidernyák is börtönben ül.

2. Egyszerü többégséggel úgy megdöntik a kétharmados kamujogállami törvérnyeket, hogy mire a fidernyákok kirohannának Brüsszelbe meg a TASZ-hoz, meg a Helsinki Bizottsághoz, addig már rég börtönben ülnek.

birkamenet 2021.10.18. 20:30:12

@Ekrü:

Azt idézd te betanított fidernyak majom, hogy az Antorbanista Összefogásból mindenki sittre akarja vágni orbánt. Ez legalább egy egészéges kormány program, ez kell a magyarság kárpát-medencei megmaradásához és a nemzet felemelkedéséhez.
Remüelem ezt mnden nap bemondják majd a médiában, hogy senki se felejtse el, hogy mire lesznek megválasztva.

Ti meg addig takarodjatok el valamelyik illibernyák Tündérmese országba, amig a Kubatov lista segítségével el nem jönnek hozzátok az eddigi elnyomottak elbeszélgetni veletek az új idök új szokásairól.

KiülökADombtetőre 2021.10.18. 20:34:55

@Ekrü:
"Ez a 43% a DK-t támogatja Gyurcsányostul és nem pedig az összefogást vagy Marki-Zajt"

Nagyon naív vagy. Ez a 43% bárhova behúzza az ikszet ha ezzel kitakaríthatja ezt a mocskot ami most van. Pont annyira utálják orbánt mint amennyire te imádod. Ez pedig elég komoly motiváció nem gondolod?
Gyurcsány meg nem teljesen hülye azért. Pontosan tudja, hogy mi a saját érdeke. Jelenleg az, hogy ne savazza a többi ellenzéki pártot és, hogy a következő fél évben rábírja az embereit, hogy elmenjenek szavazni. Semmi más.

Te és a hozzád hasonlók pedig nagy segítség ebben, mert minden hozzászólásoddal csak az eltökéltségüket növeled. Nagyon köszi.

a nagy hohohorgász 2021.10.18. 20:36:05

Most annak örüljünk hogy 20000forint alatt újra szabad lesz a lopás? Vagy hogy újra cigányokat lovoldoznek mint 2010 előtt? Vagy annak hogy újra gyozike show meg bigbrother lesz főműsoridőben? Vagy annak hogy a nettó megint magasabb lesz mint a bruttó? Vagy annak hogy a kormányfő nyíltan megcsalasra buzdítja a ferjeket? Vagy annak hogy a románok Budapesten unnepeljek nagyromaniat? Vagy a nem lesz gazaremelesnek? Vagy a pannon pumanak, ami a lombik alatt meghalt??? Pannon puma bmeg... vagy annak hogy aki magyar zászlót rak ki a házára az náci bmeg???? Hahaha

white999 2021.10.18. 20:44:10

@a nagy hohohorgász: Kik lövöldöztek cigányokat?

CSOKKI MÁLNA 2021.10.18. 20:47:12

@birkamenet:

Hogy állítják fel a bizottságodat, te zseni? Ha a parlament hozna egy ilyen törvényt azt az Alkotmánybíróság azonnal megsemmisítené. Ha alkotmányellenes húzásokkal próbálkoznátok ,akkor kitörne a polgárháború. Casus bellit nyújtanátok ahhoz, hogy a jobboldal erőszakkal tüntessen el benneteket.

CSOKKI MÁLNA 2021.10.18. 21:22:27

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Az Alaptörvény ellenes húzásokat nem úsznátok meg. Kár ebben bízni.

CSOKKI MÁLNA 2021.10.18. 21:23:30

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Miért? Majd beidéz a bíróság, ha hülyeséget csinálsz..

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.10.18. 21:35:10

@CSOKKI MÁLNA: Most te miről beszélsz? Azt idézd amit alapján ezt állítottad!
"Ugyanenzt szajkóztad négy éve a hódmezővásárhelyi időközi után, aztán ismét szopás lett a vége"

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.10.18. 21:39:04

@CSOKKI MÁLNA: Jaj, kispofám! Ezeknek van egy csomó köztörvényes ügye ami alapján el lehet vinni őket. Ez mind takonygerincű, seggnyaló söpredék, akiknek nincs tartásuk és ha elkerülhetik a börtönt, akkor azt is bevallják hogy személyesen adták át a pénzt az Orbánnak.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.10.18. 21:46:39

@CSOKKI MÁLNA: Már nagyon be vagytok szarva . MZP jobbos, konzervatívak mutatkozik úgy, hogy mögötte a balos, liberális oldal. Akkor azok a jobboldaliak akik már undorodnak Orbántól, vagy nem szavaznak, vagy esetleg MZP-re. Akkor pedig kurva nagy szarban lehettek. Remélem, hogy a fidesz fizetési listája alapján még a bérkommentelőket is előveszik majd.

white999 2021.10.18. 22:02:48

@a nagy hohohorgász: Nem fontos mindig kiírni a röhögést, majd hozzáképzeljük, hogy vicces gyerek vagy. Szóval kik? Ha már felhozol valamit akkor tudni kellene a részleteket vagy inkább csendbe kell maradni.

white999 2021.10.18. 22:07:15

@Ekrü: 24.hu/belfold/2021/10/18/elovalasztas-dobrev-klara-atv-interju/

Hát eddig tartott a vágyálom és most bilibe lóg a kezed ébredéskor. Fletó majd megakarja puccsolni de neki több esze van mint az indexes újságírónak meg neked. Nem így csinálná és nem ekkor.

BiG74 Bodri 2021.10.18. 22:52:02

Eszembe jutott a fidesznyikek régebbi kedvenc szólásuk a karavánról, meg a kutyáról.
Vicces, mert akkor a karaván úgy haladt, hogy a lekutyázottakat is vitte, pedig nem akartak. Vicces, mert akkor az ország ügyeit nevezték karavánnak, melyet az általuk kutyáknak nevezett állampolgárok meg csak ugathattak.
Most nagyon zavarja őket, hogy egy olyan közösség, melynek nem részeik saját döntésük alapján, megindult és halad, s bár még csak az út elején van ezek a fidesznyikek már most kapkodnak minden láb, kéz után, acsarkodnak, hazudoznak. Pedig közük nincs hozzá, de aktívan ontják ismét a fekáliát. Most komolyan így bevagytok szarva?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.10.18. 22:59:50

@BiG74 Bodri: Nagyon be vannak szarva és a legmagasabb szinten. Mit gondolsz Tiborcz miért télakolt? Vitte az asszonyt is. Ott még nincs szaros pelenka az utak mellett.

white999 2021.10.18. 23:06:54

@BiG74 Bodri: Külön vicc hogy egy valódi keresztény áll szemben egy műkeresztény szektával.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.10.18. 23:13:15

@white999: Igen. Ez nemcsak a bizonytalanokat fordítja a saját oldalára, hanem elbizonytalanítja a nem elvakultakat Orbántól. Nagyon billeg a mérleg nyelve. És látszik hogy ez nem gondolkodásra ösztönzi a orbáni propaganda gépezetet, hanem egyre több hülyeséget csinálnak. A STOP GYURCSÁNY óriási kommunikációs baklövés.

Rodney_2 2021.10.18. 23:15:58

@birkamenet: Megint bebizonyítottad, hogy szellemi fogyatékos vagy :)))

BiG74 Bodri 2021.10.18. 23:20:42

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Hihetetlenül szánalmasak, hogy a tényleges megmérettetés előtt is már így nyüszkölnek.
Lesz itt még gond,sok..

Rodney_2 2021.10.18. 23:22:43

@CSOKKI MÁLNA: Az Alaptörvény ellenes húzásokat nem úsznátok meg. Kár ebben bízni.

Egyből letartóztatnák őket az alkotmányos államrend megdöntésének kisérletéért aztán kapnának fejenként 10 év letöltendőt. Érdemes emlékezni mi történt a katalán függetlenségért harcoló politikusokkal, azok is azt hitték, hogy az ő oldalukon az igazság (önrendelkezés, blabla közös európai értekek) csak a jog meg nem volt az ő oldalukon. Erre Don Pintér a garancia :)))

BiG74 Bodri 2021.10.18. 23:34:22

@Rodney_2:
Mijaza alaptörvény ellenes húzás?
Hú, mondom alaptörvényellenesen!

Esetleg arról beszéltek, hogy kétharmad nélkül akarnak alaptörvényt módosítani?

Rodney_2 2021.10.18. 23:36:18

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: " Fletó ha lehet még hataloméhesebb diktátor " - na mesélj! fletó mennyivel volt nagyobb diktátor amikor például lemondott?

Fletó azért mondott le, mert valakik "nagyon szigorúan" mondták neki, hogy itt a vége, most azonnal mondjon le. Ez persze nem publikus. Néhány éve Fletó maga nyilatkozta, hogy elrohant Merkelhez és kérte, hogy védje meg őt, de Merkel mondta neki, hogy nem tudja megvédeni (mert nem egy kibaszott muszlimnigger :))) ) Na erre mondott le ez a bátor demokrata. Csak azt felejtette el kifejteni, hogy miért is kellett kirohannia a Muttihoz. És mellesleg ezért nem nyugszik és szeretne visszakerülni a hatalomba mindenáron, hogy bosszút álljon (nem Orbánon, itt másokról van szó). 12 éve ezzel kel és fekszik és ezért dolgozik fáradhatatlanul és költi az összelopott vagyonát a DK-ra. Abból a pöcegödörből ahol te élsz ezeket nem tudod és ezért aztán semmit nem értesz a politikából (sem).

Rodney_2 2021.10.18. 23:42:55

@BiG74 Bodri: Ez a programjuk. Találtak négy politkailag motivált jogászt, akik összállítottak egy érvrendszert, hogy ezt miért lehet megtenni. Kár hogy a másik négyezer jogász szerint ez egy marhaság. Ha megpróbálják ezt megcsinálni, az elég durva lesz. Persze meg lehet próbálni. Az a kérdés, hogy az ellenérdekelt felek erre mit fognak lépni. Idejük van felkészülni rá, hiszen a debilek ezzel kampányolnak. Voltak példák arra, hogy a Fletó miniszterelnöksége idején Don Pintér utasításokat adott egyes rendőr főtiszteknek, akik az ő utasításait hajtották végre és nem a "hivatalos" utasításokat. Ha azt hiszed hogy maffia államban élsz, akkor az nem a fidesszel kezdődött és végződik.

BiG74 Bodri 2021.10.18. 23:52:44

@Rodney_2:
Nem hiszem, hogy kétharmad nélkül hozzányúlnak az alaptörvényhez. A véleményüket kinyilvánították, ezáltal azt is, hogy kikkel vannak egy platformon adott kérdésben. Ráadásul lesz más, fontosabb dolguk is, már amennyiben nyernek.

Rodney_2 2021.10.19. 08:20:14

@BiG74 Bodri: Örülök hogy nem hiszed :) 2010-ben sok fidesz szavazó sem hitte hogy mi lesz :(((
Én több fontos jelölt szájából hallottam, hogy ez a terv (pl Dobrev és szerintem MZP is, egyedül Karácsony ellenezte ezt)
Ha érdekel a téma, a Vincenten egy egész topikot nyitottak ennek és sok ottani "agyhalál" szélsőbalos egyetértett ezzel a tervvel (képzelj el egy kupac agyament küldetéstudatos bölcsészt, mint régen az SZDSZ holdudvar, az volt a rossz szellemük)
Amennyiben nyernek, a fontos dolgok azok lesznek, hogy ki milyen poziciót töltsön be, kinek az unokaöccse és anyósa hova kerüljön ahol majd megkezdik a lopást ezerrel. Mivel teljesen képtelenek lesznek kormányozni, el kell majd kezdeni panaszkodni hogy a kétharmados törvények miatt nem lehet kormányozni aztán ki tudja mi lesz :(((
Ja és persze a "Soros programot" végre kell majd hajtani, hogy jöjjenek az EUs milliárdok hogy ebből már végre ők lophassanak. A Hadházy majd áll és forog mint egy hülye, hogy ez most hogy van... :))))) vagy inkább sírni kell.
Ja és még valami, ha nem hiszed: a Habony 2010-es választás előtt elvállalt egy állást Romániában, sajét szavaival azért, hogy ne legyen Magyarországon amikor az Orbán hatalomra kerül. Mert tudta hogy mi jön és nem akart részt venni benne. Aztán úgy alakult, hogy meg lett véve kilóra. Egy 500as Mercedes furikázta söfőrrel ami nem az övé volt persze, aztán jöttek neki a nagy bizniszek amiből nagyon meggazdagodott. Ilyen biztosan nem fog történni 2022-ben senkivel ugye?? Hány éves vagy?? :)))

CSOKKI MÁLNA 2021.10.19. 09:04:22

@Rodney_2:

Kezdjük ott, hogy ha nyernének, MZP jogilag akkor válik miniszterelnökké, ha a parlamenti támogatás mellett megválasztják és felesküszik az Alaptörvényre. Tehát a későbbiekben egy olyan alaptörvénnyel szemben kellene fellépnie, amelyre egyébként felesküdött.
Felhívnám a figyelmet arra is, hogy az elmúlt 11 év nem múlt el nyomtalanul, ami a rendőrség és a honvédség személyi állományát illeti..

CSOKKI MÁLNA 2021.10.19. 09:07:33

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Ez a csodafegvyeretek is be fog sülni, ahogy Bajnai és Karácsony is. De még ha nyernétek is, az önfejű, makacs MZP-vel egy még instabilabb, konfliktusosabb kormányzásra készülhettek, mint a sokkal befolyásolhatóbb Karácsonnyal.

CSOKKI MÁLNA 2021.10.19. 09:08:49

@CSOKKI MÁLNA: MZP a DK számára ugyanolyan kérdőjel, mint a Fidesz számára...

Rodney_2 2021.10.19. 10:13:25

@CSOKKI MÁLNA: Még a "szelid" (beszari? tehetetlen?) Karácsony is azt mondta, hogy nem fog felesküdni az Alaptörvényre. Remek alkalom lesz, hogy az egész bagázst elvigyék börtönbe. Sajnos a Dunába lövés mostanában nem menő, pedig igény lenne rá...

CSOKKI MÁLNA 2021.10.19. 19:12:17

@Rodney_2: Hát az a rossz hírem van, hogy aki nem esküszik fel az alaptörvényre, az nem lesz miniszterelnök. Ez nem egy abszolutista monarchia, ahol kalapos királyként lehetett uralkodni.

Rodney_2 2021.10.20. 19:34:25

@CSOKKI MÁLNA: Igen, ezt végig kellene gondolni, hogy hogy is van ez a dolog jogilag. A parlamentet asszem feloszlatják mielőtt az új felesküszik, de a régi kormány az ügyvezető amig az újat meg nem választják és hát a koztársasági elnök a törvényesség őre. Ebből böri lesz progresszívéknak :)))
Persze lehet, hogy tudják, csak ennyire pofátlanul hazudnak a potenciális választóiknak.

CSOKKI MÁLNA 2021.10.28. 19:11:26

@Rodney_2:

Hogy a frissen megválasztott parlament feloszlatná önmagát?

És utána mi lenne? Valami alkotmányozó nemzetgyűlés szerűség? Magas labdát adnának a még hivatalban lévő kormánynak, aki felléphetne a nyilvánvaló alkotmánysértés ellen.
süti beállítások módosítása