Ideo-logikák

Ideo-logikák

Kétforintos ötlet a NER rendszerének leváltására

2017. november 10. - Tamáspatrik

Egy rendszer leváltására nem feltétlenül az ellene való küzdés a járható út, hiszen tudjuk jól, hogy még egy nem túl jónak tartott rendszernél is lehet sokkal rosszabb. A "jó" fogalmának szubjektivitásán és viszonylagosságán túlmenően a forradalmárok alapvető, elvi tévedése volt, hogy először valamit teljesen le kell rombolni ahhoz, hogy egy újat építsünk. Ez ma már egyértelműen olyan gondolatnak tűnik, amely nem állta ki az idők próbáját, ezért inkább a meglévővel szemben sokkal vonzóbb alternatíváikat kell ajánlani. Ki kell lépni arról a pontról, ahol reagálunk és küzdünk egy mások által meghatározott pályán, a nekünk előírt szabályok között, és eljutni sokkal pozitívabb és kreatívabb megközelítésekig. A "fűszálak" szintjéről induló, a társadalom számára a megszokottól eltérő mintákat sugárzó tevékenységekről van, amelynek első pontja a leglényegesebb, alapvető üzenet:

Ne görcsölj rá!

A magyar társadalom jó része azon görcsöl, hogy itt nem mennek rendben a dolgok. A kormány szuggerálja, hogy itt folyton küzdeni kell valakik ellen. Egy 86 éves idős ember nagy veszélyt jelent, az EU kockafejű bürokratái meg pláne, na meg a multik, meg Amerika, stb. mind elszívják tőlünk a levegőt.

Az a népi bölcsesség, hogy "jobb félni mint megijedni" - nem túl szerencsés, mert aki nagyon betartani igyekszik az egész életében rettegni fog valamitől. A menekültektől sem kell betojni, lehetne ezt a kérdést is intelligensebben és túlzások nélkül kezelni. A világban számos probléma létezik, ezek közül az egyik csupán a menekülteké, és ne akarjunk mindent azonnal megoldani. Hiszen nem is lenne lehetséges. Lássuk be, hogy drámázni fölösleges, nem több mint pótcselekvés, hiszen egy alapvetően szürke országban élünk, amelyet csak a sajátos kultúrája és pezsgő kulturális élete tesz színessé, egyébként mindenben abszolút átlagos. Gazdaság, életszínvonal tekintetében, sportban ott vagyunk ahol a szomszédaink átlaga és nincsenek jelei annak, hogy helyzetünk a közeljövőben sokat változna.

Egy szerencsés fekvésű és jó természeti adottságokkal rendelkező országban a legnagyobb problémánk leginkább az, hogy mindenre rágörcsölünk és túl sokat nyüzsgünk, egymás életét megkeserítve. A magyar társadalom legnagyobb problémája valószínűleg saját maga, a saját neurózisa. Ennek persze megvannak a sajátos történelmi okai, amelyek - fogjuk fel már végre, - a múlt részei és nem a jelené. Nincs más fő ok, csak a hatalom logikája, amelynek nagyon kényelmes fenntartani egy ilyen állapotot, hiszen ezzel a saját önkényes lépéseit is igazolhatja.

Alapvető tisztelet és bizalom

A NER harci szellemével ellentétes fellépésbe beletartozik a nyugalom sugárzása mellett mások alapvető szintű tisztelete és olyan egyszerű dolgok mint az udvariasság. Mindez a legtöbb esetben hiányzik a hatalomra jutott ifjú janicsárokból, gyakran agresszív és lekezelő fellépésük egyre általánosabb ellenszenvet kelt. A feudális, hűbéri rendszerekben a tisztelet a társadalmi státusz függvénye, mindenki felfelé törekszik és lefelé tapos - de mi szükség van még erre? A pozitív hozzáállás, nyitottság, empátia és egy bizonyos szintű bizalom nem csak kellemesebb légkört teremt, hanem a csapatmunkát is javítja. A befeszülés és a demagóg pátosz kizárja a humort, - ezt használja ki a Kétfarkú Kutya párt vagy olyan humoristák mint Bödőcs Tibor. A mindennapokban némi humor és egy őszinte mosoly sokat segít a fölösleges feszültségek enyhítésében. Úgy vélem, hogy a "régi stílust" képviselő politikusokat az emberek többsége egyszerűen megunja, feltéve, hogy már nem unt rájuk.

Abszolút profizmus

Alapvető feltétel még, hogy saját magunk felé (önkritikus módon) éppúgy mint másokkal kapcsolatban, a mutatott teljesítmény legyen a meghatározó. A tudás és jártasság megfelelő határozottságot ad ahhoz, hogy jobban kiálljunk az ésszerű megoldások érdekében. Aki a saját területén profi az emellett jobban képes megkülönböztetni mások esetében is az igazi hozzáértést a nagy dumáktól. A véleményünket a közéleti kérdésekben is nyugodtan vállaljuk fel egy közösségben - ha ilyesmire terelődik a szó. Nem kell túlragozni, de nem szabad elsiklani sem az olyan állítások fölött, hogy "úgyis minden politikus lop", vagy "ezek úgyis mindent megtehetnek" - hiszen az ilyen mondatok afféle önbeteljesítő jóslatokként működnek.

Ne ideológiai alapon ítéljük meg másokat

Öreg hiba másokat ideológiai alapon beskatulyázni, az eltérő értékrendünk és látásmódunk teszi a világot érdekesebbé és izgalmasabbá. Valójában nincsenek "jobboldaliak" és "baloldaliak", ez nagyon helyzetfüggő amellett, hogy egymást jól kiegészítő nézetekről van szó. Amikor egy kérdést másoktól eltérő szemszögből ítélünk meg, attól még nagyon jól lehet beszélgetni és a gondolatainkat megosztani. Sokat lehet egymástól tanulni: például a jobboldalhoz kötődő, konzervatívabb alapfelfogású ember a baloldalihoz képest általában gyakorlatiasabb és kisebb valószínűséggel válik számítógép függővé, vagy általában a digitalizált világ rabjává. Ha valakinek ismeretségtől függően elismerik az eredményeit mások, például nagyra értékelik a hagyományőrző tevékenységét, az nagyban csökkenti az illető félelmeit és görcseit.

A baloldal javára írható többek között, hogy sokkal több az ötlete például az oktatás vagy a környezetvédelem területén. Azonban szó nincs arról, hogy bármelyik felfogás is felsőbbrendűbb lenne a másikkal szemben. Ha azt mondjuk, hogy létezett-e koalíció látszólag távol álló pártok között, ahhoz nem kell messzire menni, például Szlovákiában láttunk példát ilyesmire. Ezzel nem azt mondom, hogy az lenne a legfontosabb, hogy mindenképpen meg kell buktatni most a Fidesz kormányt, sőt inkább türelemre van szükség - a tendencia egy bizonyos idő elteltével mindig a kiegyenlítődés felé mutat.

Azokat a területeket propagálni, ahol újszerű látásmód kell

Számos terület van, amely szinte adja magát:

Paks 2 építésének felülvizsgálata és a megújuló energiaforrások támogatása.

Macsó stílus helyett női miniszterek.

Poroszos oktatás helyett alternatívabb, az egyéni képességeket fejlesztő szemlélet.

Átlátható és igazságos pályázati rendszer. stb., stb.

 

Ez nem jelenti azt, hogy a mostani kormány feltétlenül "rossz"

Nem azt propagálnám, hogy a kormányt azért kell leváltani, mert annyira szörnyű lenne, hanem azért amiért a legtöbb demokráciában szokás: az eredményeit meghagyva (pl. családtámogatások, határon túliak támogatása, menekültpolitika stb.), elismerve, hogy kisebb változtatásokkal jól lehet építeni ezekre, más területeken viszont a kormány gyenge teljesítményt nyújt, ergó reformok szükségesek. A túlságosan hosszú hatalomban töltött idő semmiképp sem mondható egészségesnek, sőt a hatalomkoncentráció kimondott veszélyeket jelent. Nem véletlen, hogy nyugaton elvétve fordul elő, hogy egy kormány akár egy évtizedig is lényegében változatlan összetételben működjön, ilyesmi csak keleti despota államokra jellemző.

Arcok, karakterek szükségesek

A társadalomnak van egy rétege, amelynek az a legfontosabb, hogy ő védelemre szorul, azonban a legtöbb állampolgár szerencsére nem így gondolkozik. Változást tehát az hozhatna, hogyha hiteles személyek több szavazót tudnának aktivizálni. Léteznek ilyen személyek, azonban a jelenlegi ellenzéki politikusoknak nem szabadna túl kritikusan viselkedni egymással szemben és folyton karaktergyilkosságokat elkövetni. Olyan ugyanis nem létezhet, hogy egy országban csak egy párt, egy ember képes a kormányzásra - inkább az lehet, hogy egy csoportnak különös tehetsége van mindenki mást kiszorítani a hatalomból és a kormányzást valami óriási hókuszpókuszként tüntetni fel.

Folyamatos "rendcsinálás", agyonszabályzás és atyáskodás hiányában is képes lenne működni egy társadalom - talán még valamivel jobban is mint jelenleg. Ehhez viszont bátran fel kell vállalni a NER filozófiájához képest teljesen más, abszolút európai szintű, mégis nemzetállaminak mondható, gyakorlatias megközelítéseket.

A bejegyzés trackback címe:

https://ideo-logic.blog.hu/api/trackback/id/tr6713231397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ad Dio 2017.11.11. 09:14:59

Na. Ez már valami. Ez egy vállalható irányvonal is lehetne akár. Ideo-logikusság helyett pragmatizmus.

Ad Dio 2017.11.11. 09:15:34

Már csak az a bizonyos "profizmus" kell mint egy falat kenyér az ellenzéki oldalon...

Brix 2017.11.11. 09:35:27

A NER- t bàrmikor le lehet váltani, ha a szavazók is úgy akarjàk, de úgy tűnik , még nem fogjàk...Európànak kellene előbb megszabadulni a nemzetvesztő , antidemokratikus, kriptokummunista- liberàlis kurzustól, akkor màr a NER- re se lesz tovàbb szükség...Én jobban félek az európàt elàrasztó millióktól, mint Orbàntól, és jeleneg az orbàni politika jelenti a garanciàt a biztonsàgra.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.11. 09:56:17

Hiteles és ballib - ezek szinte mindig egymásnak ellentmondó fogalmak.

Alick 2017.11.11. 10:22:23

"Paks 2 építésének felülvizsgálata és a megújuló energiaforrások támogatása."

Azért azt se felejtsük el, hogy a LCOE Paks esetében kb. 55 $/MWh, szélenergia esetében ez kb. másfél-kétszerese.

nemecsekerno_007 2017.11.11. 10:32:37

Végre egy logikus érvelés. Nagyon hiányzik, hogy bizonyos alapkérdésekben konszenzus legyen a pártok közt.

Behajtó70 2017.11.11. 10:42:51

Azt értsd már meg te istenbarma, hogy mégha el is bukik a Fidesz, ti itt akkor sem fogtok többé hatalomra kerülni! Akkor anarchia és polgárháború lesz! A nép soha többé nem fogja eltűrni a jelzés nélküli rendőröket, sem az szdsz-es, mszp-s mumiákat, sem a fiaikat, lányaikat, sem a nemzetáruló jobbikot!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.11. 10:43:53

Már majdnem megörültem, hogy végre egy kijózault hang (Tamáspatrik sem mindig így írt ám!), aztán ezt olvasom:

"Egy 86 éves idős ember nagy veszélyt jelent"

Tudod, Tamáspatrik, a 86 éves Pista bácsi a szomszédból nemjelent veszélyt, de egy sokszoros vén miliárdos, óriási befolyással maga mögött, akinek már semmi vesztenivalója nincs, akit az EU vezetői államfőnek kijáró módon fogadnak - na az már igen.

"az EU kockafejű bürokratái meg pláne"

Ők meg aztán végképp nag yveszélyt jelentenek a hatalmunknál fogva. És a kockafejű burokrata voltuk miatt is.

"Paks 2 építésének felülvizsgálata és a megújuló energiaforrások támogatása."

Ez szakmai és nem politikai vagy ideológiai kérdés (kellene legyen).

"Macsó stílus helyett női miniszterek."

Egy miniszter nem attól lesz jó vagy rossz, hogy mi van a lába között. Ne inkább a rátermettség és a tehetség számítson, hanem a biológiai nem? Szerinted?

@Ad Dio:

Ha kicsit alaposabban eloovasod a posztot, rájössz, hogy a lényeg mit sem változott, csak most szirénhangokat hallat a posztoló.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.11. 10:45:11

@nemecsekerno_007:

"Nagyon hiányzik, hogy bizonyos alapkérdésekben konszenzus legyen a pártok közt."

A majdnem-konszenzus már régóta megvan: Orbántakaroggy. Bizonytalanság már csak abban van, mi legyen ezután... :D

zoszil 2017.11.11. 11:11:08

@Alick: Azt a kis sugárzó anyagot meg bevállalod ami keletkezik Pakson és jó pár ezer évig sugárzik még.
Hát sugárzó jó kedvet hozzá!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.11. 11:20:22

@zoszil:

Ami összességében a háttérsugárzás szinte kimutathatatlan növekedését okozza.

Egyél meg egy banánt és nagyobb ionizáló sugárdózist kapsz, mint egy hét alatt Paks vezérlőtermében. De a krumplival is vigyázz ám!

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.11.11. 11:43:07

A "szerencsés fekvésű és jó természeti adottságokkal rendelkező ország" helyett is írhattad volna, hogy átlagos...

A félelemre és gyűlöletre épülő, mindent ellepő propaganda az esetek túlnyomó többségében sikeres és meggyőzi a népet arról, amit az adónkat ellopó kormány akar.

Aki nem agresszív, az legfeljebb kívülálló értelmiségiként vagy szakértőként érvényesülhet manapság, mert politikusként lemossák a pályáról és a választók se szavaznak gyengének látszó jelöltre.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.11. 12:05:23

@Online Távmunkás:

"A félelemre és gyűlöletre épülő, mindent ellepő propaganda az esetek túlnyomó többségében sikeres és meggyőzi a népet arról, amit az adónkat ellopó kormány akar."

Viszont nem működik az ellenzéki baloldal gyűlölet- és rémületkeltő propagandája. Ebből arra lehet következtetni, hogy nem maga a gyűlölet- és félelemkeltés működik, hanem az, hogy az emberek nem értenek egyet a baloldal politikájával.

Mellesleg ha a igránsok elleni "gyűlölet- és félelemkeltésre" utalsz, akkor tévedsz. Magyarországon senki nem gyűlöli őket és nem is fél tőlük, mert alig vannak itt nálunk, nincs kit gyűlölni, kitől félni. Viszont a nép nagyobbik része azt akarja, hogy ne is legyen kitől félnünk. :) Ezért jobb, ha nem jönnek ide hozzánk azok, akik bennünket gyűlölnek, akik számára mi kafírok, megsemmisítendő hitetlenek vagyunk.

Tudod, én csöppet sem gyűlölöm az oroszlánt, a tigrist, a medvét stb., sőt kimondottan kedvelem őket. Valahogy mégsem akarok egy házban lakni velük, jobban örülök, hogy van köztünk egy erős kerítés- :))

Alick 2017.11.11. 12:10:48

@zoszil: Ugyanakkor a geotermikus erőművek LCOE értékei versenyképesek lehetnek Pakssal és határozottan jobbak, mint a szélerőműveké. Ráadásul nálunk a kéreglemez vastagsága kb. fele-kétharmada az átlagosnál.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.11. 12:20:46

@Alick:

"Many existing plants that were expensive to build but are cheap to operate, such as large coal and nuclear plants, can therefore be very economically competitive even though the LCOE for new plants of these types may be higher than the LCOE for other technologies."

www.eia.gov/todayinenergy/detail.php?id=21492

A geotermikus energia egyéb súlyos, nem kis részben környezetkárosító problémáit meg már sokszor kitárgyaltuk, nem akarom ismételni őket.

midnightcoder2 2017.11.11. 12:52:57

@zoszil: Tudod, a baj ott kezdődik, hogy a megújuló energia az a fosszilis tüzelőanyag politikailag korrekt neve. Mert hogy a szél nem fúj mindig, és főleg mindenütt, a napocska pedig télen sokkak-sokkal kevesebb energiával süt mint nyáron. Azért is van, hogy télen hideg van és esik a hó. Most az olyan apróbb kieséseket mint hogy éjszaka, vagy borult idő hagyjuk is. Na most, a dolgok jelen állása szerint ezt úgy lehet megoldani, hogy gyorsan bekapcsolsz egy fosszilis erőművet (gáz vagy szén). A probléma az elektromos autózással csak növekedni fog - egyre több áram kellene majd, ráadásul nem csak nyáron. És hidd el, hogy a CO2 sokkal nagyobb probléma lesz és nem is túl hosszú távon, mint bármilyen sugárzó anyag.

morph on deer 2017.11.11. 13:10:28

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
“Mellesleg ha a igránsok elleni "gyűlölet- és félelemkeltésre" utalsz, akkor tévedsz. Magyarországon senki nem gyűlöli őket és nem is fél tőlük, mert alig vannak itt nálunk, nincs kit gyűlölni, kitől félni.”

Hát ez az!
Illetve: ez lenne az. Csak éppen kifelejted, hogy a hétköznapi állampolgár nem észérvek mentén működik.
Például:

“Migránsoknak hitték a temetőbe látogatókat egy Heves megyei faluban”

index.hu/belfold/2017/11/02/halottak_napja_elott_mindenkit_migransnak_neztek_egy_heves_megyei_faluban/

Sajnos elég könnyű kiereszteni a szellemet a palackból, csak onnantól már nem lehet kontrollálni. Most már nem arról van szó, hogy orbán azt akarta, hogy “védjék meg a temetőt,” ez már azt mutatja, hogy a félelem és a gyűlölet önjáró lett, beépült a hétköznapokba, és nem lehet egyik pillanatról a másikra megszünterni, - még ha lenne is rá akarat.

Jó, hogy nem lőttek először, most még.

De azért: “a biztonság kedvéért október 31-én este a polgármester személyesen, megerősített polgárőrséggel járőrözött a faluban, hogy "valóban minden apró lehetőségét kizárjuk bárminemű problémának". ”

Mindezt olyan helyen, ahova véletlenül sem tévedne a “rettegett” migránsok közül egy sem, olyan helyen fekszik.

Azaz: a propagandán kívül semmilyen konkrét hatás nem érte őket, ami indokolhatta volna a reakciót.

Bár lehet, hogy csak a “magyaros vendégszeretet” NER kompatabilis újraértelmezése történik, ki tudja..?

nemecsekerno_007 2017.11.11. 13:11:53

@midnightcoder2: mindig azt hiszik, hogy egy valami fogja kiváltani a fosszilis energiát, de akkor kb ugyanott lennénk. Lesznek villanyautók meg hibridek is és ahogy egyre jobban tudjuk tárolni az áramot úgy lesz egyre rugalmasabb és fennterthatóbb az ellátás. Valamint optimalizálni kell a közlekedést például, mert az nagy pazarlás ha 1-1 ember autókázik, 4-7 személyes kocsikban a városokban.

A Momentum kiütötte orbánt 2017.11.11. 13:28:06

@Brix: @Behajtó70: @Kovacs Nocraft Jozsefne:

ti hibbant illabancsok ti tényleg éjjel nappal fostok a 86 éves nyuggertól, a migráncstól, az EU-tól, a polkorrektségtől, a multiktól, a geotermikus energiától, a Junckertől, a Merkeltől, Andorrától, Luxemburgtól, a többkulcsos adótól, a munkanélküli segély visszaadásatól, az müvelt emberektől, a gyarmatosító nyugattól, a népszavazástól, a miniszterelnöki vitáktól. Meg mindentől.

De leginkább egy dologtól fostok de attól nagyon: hogy egy nap majd bukik a felcsúti tolvaj gazdátok és a falubeliek felkoncolnak majd benneteket. Mert hát ugye az Orbán család még csak csak el fog tud menekülni Moszkvába a Putyin gazdijához, de titeket hasznos hülyéket nem fog magával vinni, hanem itt fog hagyni a nép bosszújának átadava. Ezt meg ti is tudjátok nagyon jól, ezért görcsöltök itt a blog szférában minden nap, maximális neurózisban a gazditok védelméért .

Éhesló 2017.11.11. 14:07:43

Csupa dögunalmas ballibbant toposz.
A magyaroknak nem kellenek haladárokd, aszadeszt és a klónjait is kukázták.
A többi se jár másként.

Jakab.gipsz 2017.11.11. 15:27:55

@A Momentum kiütötte orbánt: + tamáspatrik :

A ti két forintos ideo-logikátok annyit is ér, mint amennyit a vélemény demokráciátok, ahol a konszenzus keresésnek, kirekesztő korlátait, ti fel állítottátok, a civil nyilvánosság hatalma számára.

2017.11.11. 16:45:26

Fizyiszék tényleg a veszélyre építenek. Megjelent ez a veszélyes cikk, és már ugranak is a bértrollok. Az idejét múlt dichotómiás mentalitásuk is gyönyörűen kirajzolódik, mint daganat az agyon.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.11.11. 18:01:18

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Tévedsz, Magyarországon tömegek rettegnek a migránsoktól, főleg olyanok, akik még külföldi embert se látták soha életükben. A baloldalnak nem fut semmilyen kampánya, így nem tudom, miről beszélsz. Neked nem tűnt fel, hogy manapság csak azoknak van pénze plakátkampányokra, akik valamelyik Fidesz-kormány idején loptak a pénzünkből? Régebben a ballibeknek is voltak sikeres gyűlöletkeltő kampányaik, pl. a kettős állampolgárság ellen és a "rosszabbul élünk, mint 4 éve" is ez a kategória volt.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.11. 18:12:07

@Online Távmunkás:

"A baloldalnak nem fut semmilyen kampánya"

Jobb is nekik. Nem lennének népszerűbbek egy "Bontsuk le a kerítést, engedjünk be egymillió migránst!" plakátkampánnyal.

"Magyarországon tömegek rettegnek a migránsoktól"

Senki nem retteg tőlük, ne általánosíts egy hülye esetből (temetői migránsok). Mondtam már: attól, hogy nem akarom, hogy a szomszédom beköltözzék a házamba, még nem rettegek tőle.

DE HA beköltözne, abból garantáltan csúnya konfliktusok lennének, mert nagyon eltér az ízlésünk és másban is nagyon különbözünk. Addig vagyunk meg jól egymással, amíg nem egy házban lakunk.

Ez érvényes a migránsokra is.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.11. 18:13:29

@Online Távmunkás:

"Neked nem tűnt fel, hogy manapság csak azoknak van pénze plakátkampányokra, akik valamelyik Fidesz-kormány idején loptak a pénzünkből?"

Ahogy a szoclib érában meg azoknak volt, akik szoclib kormányok vagy a cocizmus alatt loptak a pénzünkből. Mostanra elfogyott nekik. Talán adnunk kellene nekik?

Éhesló 2017.11.11. 18:20:26

@Online Távmunkás: nincsenek migránsok és kvóta sincs.
Ez ti írtátok.
Nem hittük el, fikáztatok érte orrba-szájba, pedig hazudtatok.
Ma is hazudtok.
Senki nem "retteg".
Senki nem "fóbiás".
Senki nem "gyűlöl".
Pár ápolton kívül, de tömegek egészen biztosan nem.
Attól, hogy a baloldalnak nem telik plakátra, mert nincs simicskájuk, mint vonának, nem jelenti automatikusan azt, amit hazudsz.
Az sem nem rettegés, sem nem gyűlölet, ha nem engedünk át a határainkon, küszöbünkön olyan gazembereket, akik hét határon keltek már át illegálisan, hetedhét ország törvényeit szarba se véve.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.11.12. 12:06:34

@Éhesló: @Kovacs Nocraft Jozsefne: Az mi, ha nem rettegés és gyűlölet, ami a befogadott, hivatalos magyar állami oltalmat kapó menekültek nyaraltatása kapcsán ment?
Vagy nézzétek meg bármelyik közvéleménykutatást, hogy mennyire fogadna be bárki az országba egy menekültet (nem gazdasági migránst). Orbánék nagyon értenek a propagandához és a tömeges manipulációhoz, az izraeli tanácsadók ügyesen kiképezték őket...

Egyébként nagyon mellélőttök, ha azt hiszitek, hogy én támogattam "azelmúltnyócév" ballib rablóit vagy az összefogás-széthúzás között vacilláló kormányzásra alkalmatlan törpepártokat.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.12. 14:34:42

@Online Távmunkás:

"nézzétek meg bármelyik közvéleménykutatást, hogy mennyire fogadna be bárki az országba egy menekültet (nem gazdasági migránst)."

Miért kellene befogadni? Segítsünk nekik a hazájukhoz legközelebbi helyen, ne itt Európában. És ezt nem azért mondom, mert Orbán is ezt mondja, Bár ma már az osztrákok és az értelmesebb németek (nem Merkel) is ezt mondják.

Avagy szerinted mennyiben segítünk a háború utáni Szíriának azzal, ha befogadjuk és integráljuk a legjobb szakembereit? Akiknek ezután eszük ágában sem lesz visszatérni egy lerombolt Szíriába és újjáépíteni azt?

Vedd észre, hogy a képzett menekültek befogadása nem más, mint kegyetlen agyelszívás a jószívű segítség álságos örve alatt - amit Nyugat-Európa annyira nem is titkol. A képzetlenek befogadása meg számunkra öngyilkosság.

Na de ezen kár is vitatkoznunk, úgysem tudjuk meggyőzni egymást.

Éhesló 2017.11.13. 11:19:45

@Online Távmunkás: az, hogy nem akarok szír agysebészeket az otthonomba, városomba, falumba nem "rettegés" hanem józan paraszti ész.
Gyűlöletnek pedig még hazugabb nevezni, mint rettegésnek, mert semmiféle "gyűlöletet" nem érzek sem a szar, sem a hányás irányában, hanem szimplán undorodom tőlük és elkerülöm őket, ha egy mód van rá.

A fogalmi zavarodra és az ezzel kapcsolatos hazugságaitokra utaltam, leszarom kire szavazol, magadat sorolod be melléjük a fogalomhasználatoddal, toposzaiddal, véleményazonosságoddal.
süti beállítások módosítása