Ideo-logikák

Ideo-logikák

Orbán kótyagos pálinka-szabadságharca

2020. december 05. - Tamáspatrik

A cím ugyan kissé kattintás vadász, de arról van szó, miniszterelnökünk nem tud számolni, ezt most is bebizonyította, hiszen ha Németországnak valamivel nagyobb haszna van az EU-ból mint nekünk, de ha azt nézzük, hogy egy 83 milliós országról van szó, ahol az egy főre eső GDP a miénkhez képest háromszoros, akkor a helyzet eléggé más lesz. A német gazdaságnak nem a legnagyobb erősségét jelentik még az iparon belül sem a nálunk levő feldolgoztató cégek, általában nem is high-tech technológiát hoznak ide. Orbán pont azt a Németországot támadta be, amelyik a kompromisszumok híve más EU tagokkal ellentétben, ráadásul egy olyan paraszti szintű irigykedéssel, hogyha a másiknak egy kicsivel több haszna van a közös vállalkozásból mint nekünk, akkor jobb lenne borítani az egészet. Holott az EU támogatási rendszerét leginkább az egyenlőtlen helyzetek kompenzációjára hozták létre (más kérdés, hogy valóban arra használjuk-e).

Demeter Szilárd is azon a szinten van, akiknek fogalmuk sincs hogy néz ki egy modern vállalat, mi az a szervezettség, amiben valamiért a németek a legjobbak, egész Európa tőlük tanult és nekünk sem szégyen az. (Egy németeknél dolgozott mesterember sokkal többet tud erről, mint a Demeter Szilárd félék). A buhera kultúra helyett és az ügyeskedések helyett rendszerszerűség és minőségbiztosítás, ami tök unalmas ugyan, de nagyon hatékonyan működik. Sok mindent átvettünk e téren a németektől mint azt is, hogy napközben nem iszunk, csak este munka után. Lehet, hogy kialakul majd sajátos magyar, versenyképes vállalati kultúra (bár még nem látom ennek a jeleit), az pedig valószínűsíthető, hogy ha az ún. „összeszerelő üzemek” valóban alacsony hozzáadott értékűek lesznek a magyar viszonyokhoz (!) képest, akkor amit lehet automatizálnak vagy tovább viszik keletre. A német autógyárak jelenleg nagyon fontosan nekünk, de nem ezek fogják meghatározni a magyar gazdaság jövőjét.

A dolog másik része a „kulturális önvédelem”, a gazdasághoz semmi köze, és nem is az EU-ellen irányul (inkább a domináns angolszász kultúra ellen), de a védelmezői általában ugyanazok szoktak lenni, hasonlóan önbizalomhiányt mutató gondolatokkal. A gazdaságinál sokkal összetettebb kérdésről van szó, a kormányzati oldalról a hagyományőrzés erős támogatásával indult, mára viszont kultúrharcba torkollott. Egyik szimbóluma ennek a helyi pálinkafőzés és a pálinkázás mint hungarikum, éles kontrasztban a kannabisszal ami nálunk tabu, még akkor is ha az orvosi kendernek semmi köze a marihuánához, hatóanyaga is teljesen más. Nem vagyok benne biztos, hogy megfelelően szalonképes módon alkalmazva a „kultúrharc” ne lenne jogos és helyénvaló, és a képviselőiknek ne lenne alapvető dolgokban egy bizonyos mértékben igazuk. Ahova jelenleg vezetni látszik az viszont valamiféle katapult az európai kultúrából és közelítés az oroszokhoz, akiknél ugyanannyira tabu a kannabisz mint nálunk, legfeljebb pálinka helyett vodkát vedelnek. Hasonló tabu szó még a bevándorlás, a jogállamiság és a „gender” (ami valójában nem is létezik magyarul), sőt megszűnni látszik az önálló önkormányzatiság is, csupa olyasmi, ami európai alapérték. Helyette valamiféle félázsiai rendszer jöhet létre, viszont egy mini orosz vagy török rendszer nem létezhet az EU-n belül, legfeljebb megtűrt páriaként, ambíciózus törekvéseit feladva. A túlsplilázott „kulturális önvédelem” az ázsiai elmaradottság felé viszi a társadalmat.

A kultúrharccal szemben leginkább azért vagyok bizalmatlan, mert felülről akarnak egy társadalmat megreformálni, nem pedig az állampolgárok alkotókészségére építve, az ilyen nagy népnevelő kísérletek többnyire bedőltek. Ott is korlátos a rendszer, hogy kizár mindent ami az ideális értékrendjébe nem fér bele, vagy legalábbis szeretne kizárni. Emiatt mindig nagy bili borulás, ha némely prominens tagjának kiderülnek a különféle szexuális perverziói (ettől függetlenül is persze, aki vezető beosztásban van, annak az etikai vétségek nem nagyon férnek bele). A rendszer túlságosan vezérközpontú, a politikai hatalom pedig nagyon személyiségtorzító hatású egy idő elteltével, a katonás szervezetben mindenki felfelé mutogat, senki nem vállal semmiért felelősséget, a meghunyászkodás válik társadalmi normává. Ez ugyan nem látványos, de jelenleg sokkal nagyobb erkölcsi károkat okoz a társadalomban mint a kábítószer vagy a szexuális kicsapongás. Évek óta mondom, hogy nem maga a Fidesz a legfőbb akadálya a társadalom fejlődésének, sokkal inkább egy ember túlhatalma és a köré épült rendszer. Mérsékelt jobboldali kormány változó koalíciókkal teljesen rendben lenne akár öt cikluson keresztül is. Viszont önmagában már az, hogy valaki egymás után háromszor miniszterelnök lehetett, ráadásul mindenféle koalíciós, hatalommegosztási kényszer nélkül, ez a belorusz és az orosz út irányába vezet, egyik országot sem irigyeljük, nincs is miért.

Van tehát olyan, hogy „kulturális önvédelem” vagy inkább hagyományápolás, de ne politikai komisszárokkal próbáljuk megvalósítani. Minden vonalon politikailag megbízható, de nem hozzáértő személyeket látunk, az ún „operatív törzstől” kezdve az egész egészségügyön és külügyön át az igazságüggyel bezárólag, akiknek semmi önálló, szakmailag helytálló elképzelésük sincs, csak a miniszterelnök katonás elvárásainak akarnak megfelelni.

A bejegyzés trackback címe:

https://ideo-logic.blog.hu/api/trackback/id/tr8916319606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BiG74 Bodri 2020.12.05. 20:38:22

Nem a fidesz a probléma. A fidesz a viktor óta probléma. Hiába keresték a helyüket ott olyan szakemberek, politikusok, akik a demokratikus renden belül igenis értékes alternatívákat kínáltak. Mindig bebizonyosodott, hogy az orbáni fidesz nem erről szól. Nem a másikhoz képest eltérő elgondolásokról, és azok megmérettetéséről. Hanem a hatalomról, lehetőleg minél totálisabb hatalomról. A megmérettetés pedig a merev rákényszerítésről, kikényszerítésről. Csak négyév annó, kevés volt a jelenlegihez hasonló kiüresítéshez.
Így nem értek egyet, a 2010 -es fideszt nem lehet hasonlítani a jelenlegihez, mert a párt egy személyi kultusz köré hasonult, a kritikai közegből kiszakadt galeri lett.

birkamenet 2020.12.07. 09:55:11

Orbán deklaráltan egy putyin bérenc EU bomlasztó. Fel is címkézte ezt: illibbant.

Egyetlen célja maradt már csak, az EU-ból kiléptetni Magyarországot, hogy utána a választásokat is beszüntesse és a mardék országot is lenyúlja magának. Ehhez kétség kívül van neki kétmillió torzult agyú imádója, akik mindent meg fognak tenni azért, hogy a vezírük elérje a saját céljait. Cserébe jön a fél zsák krumpli a kisfidernyáknak.

Ekrü 2020.12.07. 10:06:45

@BiG74 Bodri:
" A fidesz a viktor óta probléma."-Orbán Viktor mindig is a Fidesz volt,már megalakulása óta.Pont ahogy a DK Gyurcsány Ferenc .Azt meg csak finoman jegyzem meg,hogy a Fidesz és Orbán Viktor köszöni szépen jól van,hisz már háromszor verte meg ezt az ellenzéket 2/3-al.Persze lehet Orbán Viktorozni meg Fideszezni de azért célravezetőbb lenne ha végre azzal foglalkoznátok,hogy miért nem kérnek az emberek ebből az ellenzékből...Lehet akkor többre jutnátok.

Galerida 2020.12.07. 10:18:10

Gonosz ember az, aki nem valósítja meg azonnal és gondolkodás nélkül az EU remek terveit, amelyek kivétel nélkül a mi boldogságunk érdekében születtek és születnek, Gyuri bátyánk bábáskodása mellett!
Merjünk végre újra kicsik lenni!
Tévedés, hogy mi gyarmatnak és hulladéktemetőnek lettünk betervezve! Az sem igaz, hogy a matematikusainkat, orvosainkat és pincéreinket tárt karokkal befogadják, a saját szokásaik szerint náluk boldogulni akaró romákat meg azonnal visszaküldik!
Haladék nélkül Göncz Kingát külügyminiszternek! Hajrá!

nemecsekerno_007 2020.12.07. 10:43:23

Ne Orbánnal foglalkozzatok, hanem azt döntsétek el végre, hogy a probláma vagy a megoldás részei akartok-e lenni.

30 év telt el a rendszerváltás óta, épp ideje lenne már.

Tudom, hogy az oktatásunk, meg az egész mentalitásunk nem problémamegoldó jellegű, de azért jobban igyekezhetnéte.

Void Bunkoid 2020.12.07. 11:18:55

@Ekrü: a baj az ezzel, hogy kb biztosra veszem, hogy 2022-ben is kétharmaddal, ha nem négyötöddel fog nyerni a fidesz (mégpedig az egységes közös ellenzék ellen), annak ellenére, hogy még a kormánypárti közvéleménykutatások SEM éppen ekkora különbségeket mutatnak.

Egyszerűen tökmindegy mi történik, mit akarnak az emberek, OV többet amíg meg nem hal, a büdös életben nem fogja kiengedni a hatalmat a kezéből legális, demokratikus úton.

Ő maga mondta, hogy addig játszik, amíg ő nem nyer. Kész. Ehhez vannak igazítva a szabályok is - így lesz két év múlva is, ha netán rosszul jönne ki a matek, addig fognak annyit újraszámolni és mindenféle apróbetűs apróbetűsének az apróbetűs záradékára hivatkozva módosítgatni-faragni, amíg ki nem jön, hogy hátbazmeg, mán megint kétharmad.

HaD 2020.12.07. 11:36:37

"politikailag megbízható" ????...a pedofil rosszlány pecér titkos homoszexuális i hivatalnokok mindennek nevezhetöek csak nem megbízhatóak...zsarolhatónak elsö sorban!!!!...és mint ilyenek nemeztbiztonsági kockázatot jelentenek...nem kicsit nagyon!!!...csak ép ezt a bandát pont nem érdekli a magyar nemeztbiztonság...ha érdekelné akkor átvilágított és folyamtosan csekkolt hivatalnokai lennének ...tehát vagy gondatlan ha nem tudja kikkel dolgozik vagy szándékosan teszi hagyja öket ilyen helyzetben...akár hogy ö maga is zsarolhassa öket...

HaD 2020.12.07. 11:38:57

@nemecsekerno_007: a problém maga az emút 30év öregem...a megoldás???? Kolibri kód:)

morph on deer 2020.12.07. 11:51:21

@Galerida:
“ Merjünk végre újra kicsik lenni! ”

Merjünk?
Ahhoz nem bátorság kell, hanem normális ember, semmi több!

Magyarország az EU gazdasági teljesítményének mintegy a 0,8%-át adja!

Érted, picim? Nem érjük el az 1%-ot sem!

Na most akkor szerinted ehhez hány százalékos pofázás, kekeckedés, toporzékolás illik?

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2020.12.07. 12:06:13

Már Kádár is tudta, hogy csak úgy tudja elkerülni a forradalmat, ha enyhe, de folyamatos jólét növekedést biztosít a népnek. Ezt ő egyre nagyobb kölcsönökből fedezte (amibe gazdaságilag bele is rokkant a rendszere), míg Orbán számára az EU biztosítja a madzagra a mézet. Ha Viktorunk kivezetné/kicsapatná az országot az Unióból, pillanatok alatt összeomlana a gazdaság, kitörne a hirig és ki tudja, hol állna meg a nehéz kő... Nem véletlen, hogy Vezérünk szeretett volna valami pénzes keleti diktatúra jól fizetett csatlósa lenni, de erre még a kelő nap despotái sem tartanak igényt, úgyhogy maradunk az EU-falu pálinkaszagú bolondjai... ;-)
Végezetül egy kis pálinkás tébolylíra:
fradyendre.blogspot.com/2010/06/legalis-palinkafozes.html
:)

birkamenet 2020.12.07. 12:07:21

@Galerida:

Mutasd már fel, hogy az EU 25 egyéb tagállamában melyik ország áll a ti degenerált cabaccságharcoló, permanens bérretegő fideSS bandátok mellett. Ja, egyik, sem, ti magányos Modzkva bérenc elmebetegek vagytok az EU-ban, akiket még a saját pártcsaládjukból is úgy vágnak ki, mi t a rühes macskát.

birkamenet 2020.12.07. 12:09:28

@Frady Endre:

Mikor orbán kilépteti Magyarországot az EU-ból, addigra már rég militarizálta az országot. A kisfidernyák mukkanni se mer majd, nemhogy lámpavasat ragadni.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2020.12.07. 12:13:17

@birkamenet: 1956-ra már eléggé militarizált volt az ország, oszt' mégis (vagy tán épp ezért is?) kitört a forradalom. A fő különbség az, hogy most nem jönnének sehonnan tankok "baráti" segítséget nyújtani... ;-)

a nagy hohohorgász 2020.12.07. 12:18:47

@Frady Endre: ezért hozzuk vissza ferkot, hogy merjünk kicsik lenni és csorok. Nagy okos ember lehetsz...

a nagy hohohorgász 2020.12.07. 12:21:58

@morph on deer: van olyan ismerősöd aki többet termel mint te? Ha igen akkor minden téged érintő kérdésben ő a főnök neked meg kuss a neved. Remélem érted a párhuzamot te szar!!!!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.12.07. 12:25:43

@Frady Endre:

Atya Isten, Zorbán növeli a jólétet???

Nossza, akkor hívjuk vissza a szakértői Gyurcsány-Bajnai csapatot, ők garantáltan csökkenti fogják a jólétet!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.12.07. 12:27:10

@morph on deer:

Ha kiveszem a számítógépem provesszorából annak 1 %-át, nem fog többé működni.

konrada 2020.12.07. 13:08:27

@morph on deer:
Neked van igazad!

...mondjuk nem irigyellek, amikor ennek az elvednek megfelelni akarva megpróbálsz lehúzódni az út szélére tragacskáddal, amikor drágább autó jön feléd, beugrani az árokba, ha gazdagabb emberke jön feléd a járdán, kiállni a sorból, hogy magad elé engedd, és közben állandóan engedélyt kérni meghunyászkodni a véleményed elmondása helyett, mert te mersz kicsi lenni, sőt!

;))
;-P

Ekrü 2020.12.07. 13:17:42

@Void Bunkoid:
"a baj az ezzel, hogy kb biztosra veszem, hogy 2022-ben is kétharmaddal, ha nem négyötöddel fog nyerni a fidesz (mégpedig az egységes közös ellenzék ellen), annak ellenére, hogy még a kormánypárti közvéleménykutatások SEM éppen ekkora különbségeket mutatnak."-Lassan 10. éve mutogattok mindenkire -választási rendszer,birka vidéki szavazók-ahelyett,hogy elgondolkodnátok azon miért is nem kell ez az ellenzék a választóknak.Először a választási rendszer.Még az a tény sem zavar benneteket,hogy a magyar választási rendszer úgynevezett vegyes rendszer, tehát tartalmaz egyéni és listás (arányos) elemeket is. Nem a Fidesz találta ki anno,hogy így legyen hanem az akkori pártok, beleértve bizony a mostani ellenzéket is.Márpedig ezt azt jelenti,hogy szavazunk egyszer pártlistára és egyszer egyéni mandátumokra.Az a párt amelyik megnyeri a listás mandátumokat és hozzá az egyéni mandátumok 70-90 %-t az bizony nagyon nyer.Most komolyan,mi olyan nehéz ennek a megértésében?Aztán jött az ,hogy az összefogás hiánya az ok. Most ,hogy állítólag összefogtok kiderül,hogy mégsem ti vagytok a többség,így sem megy. Mi lenne ha kifogások helyett inkább azzal törődnétek,hogy hiteles pártok és képviselők legyenek ellenzéki oldalon,hogy ne kelljen a szavazóitoknak "orrbefogva" ,szégyenkezve szavazni?

a nagy hohohorgász 2020.12.07. 13:19:53

@konrada: és akkor a fideszesek a birkák!!!! Normálisak ezek????

nemecsekerno_007 2020.12.07. 13:27:50

@HaD: Nem a 30 év volt a probléma, hanem az, hogy még ezután se értetek semmit.

nemecsekerno_007 2020.12.07. 13:28:43

@HaD: De időnk, mint a tenger. Doktor Miniszterelnök úr még biztosítja nektek a gondolkodás lehetőségét.

morph on deer 2020.12.07. 13:31:54

@konrada:
“ mert te mersz kicsi lenni, sőt!”

Valamit rosszul tudsz, nincs sőt!
Realitás van, és normális módon való gondolkodás.

Szerintem kevés szánalmasabb dolog van, mint mikor valaki nagyobbnak és többnek akar látszani mindenáron, közben köztudott, hogy mi a valóság.

Ez a ‘király meztelen’ effektus, mikor az érdekelten kívül mindenki tisztán látja, hogy bizony kilóg az alfele az elképzelt díszes hacukája hiányában!
Ráadásul orbán esetében még a - saját lábon álló - lólábak is kilógnak, azaz nyilvánvaló, hogy egy mocskos tolvaj is, nem csak egy megalomán elmeroggyant!

Na erre tényleg lehet büszkének lenni, meg több tiszteletet követelni, ja..
Már a játszótéren sem, nemhogy a felnőttek között!

morph on deer 2020.12.07. 13:38:35

@MAXVAL birсaman közíró:
“ Ha kiveszem a számítógépem provesszorából annak 1 %-át”

Próbáld meg.;)

Bár ebben az esetben a processzorod TELJESÍTMÉNYÉNEK 1%-áról van szó, szóval inkább azon kéne elmerengened, hogy mennyire zavarna annak a hiánya!

a nagy hohohorgász 2020.12.07. 13:44:17

@morph on deer: ha neked elég a szaros csóró életed akkor minek szidsz bárkit? Nem értelek. Szerintem a lóláb nálad lóg ki.

konrada 2020.12.07. 14:10:05

@morph on deer:
...mondom igazad van.

...de azt is, hogy nem nagyon lehetsz sikeres ember, mert minden teljesítmény-eredmény alapja, hogy higgyen benne az ember, és ebbe az is beletartozik, hogy azt is elhiggye magáról hogy többre képes, mint amire a helyzete prezentálja.

...ha a realitásokat nézi, úgy nem lett volna egy korzikai kisnemesből az aki, de egy marék renegát által egy kis népességű gyarmatokat kiszakítva a birodalmából a világ vezető hatalma, és sorolhatnám milliószám azokat, akik nem meghunyászkodásban akartak elsők lenni, mert ők elhitték, hogy nem a realitásoknak, elvárásoknak, hanem az álmaiknak, céljaiknak kell megfelelni.

...de ők nem voltak - és ebben is igazad van! - normálisak.

morph on deer 2020.12.07. 14:13:04

@a nagy hohohorgász:

Bizony, és ráadásul mindezt saját erőből, saját teljesítmény alapján.
És képzeld, soha nem függtem semmilyen politikai rendszertől, sem annak képviselőitől, és most már nem is fogok!

Szóval álmodozhatsz nyugodtan, de én nem vagyok befolyásolható, sajnálom. :)

- Más: ha idézem a válaszodat, akkor jön az “üzenetedben olyan szót, vagy kifejezést használtál, stb., szóval ezúton is gratulálok a moderátornak.

a nagy hohohorgász 2020.12.07. 14:24:12

@morph on deer: az a jó bennetek hogy hazudtok valamit és elhiszitek. Hahaha. Így könnyű boldognak lenni. Csak azt nem értem hogy akkor miért utaljatok habzó szájjal a patast amikor neked mindegy???? Független vagy mint a libsik az igazságtól....

morph on deer 2020.12.07. 14:29:38

@konrada:
“ ...de azt is, hogy nem nagyon lehetsz sikeres ember, mert minden teljesítmény-eredmény alapja, hogy higgyen benne az ember, és ebbe az is beletartozik, hogy azt is elhiggye magáról hogy többre képes, mint amire a helyzete prezentálja.”

Gondolom ‘predesztinálja’ volt a szó...

Nem találtad el. Attól, hogy pontosan tisztában vagy a képességeid és felkészültséged határaival, sokkal többet tudsz elérni, mint egy téves önképen alapuló megalapozatlan önbizalommal!

Az utóbbi esetben a személy csak a nála műveletlenebb, felkészületlenebb, stb, emberek körében sikeres, akik nem képesek átlátni a felületes, populista lózungokon, legyen ez bármelyik terület.

Az értelmes és tájékozott emberek számára mindez csak szánalmas és nevetséges, mikor valaki mindenáron többnek akar látszani, mint aki-ami, és hangerővel meg hatalommal próbálja kompenzálni a hiányosságait.

Igen, a görcsös igyekezet sem pótolja a tényleges értékeket, ezzel nincs mit tenni.
Más kérdés, hogy a kellően behülyített falka nincs is abban a helyzetben, hogy érdemi különbséget tenni a hangoskodó habverés, meg a megalapozott érvelés között, - ezt látjuk ma itt.

a nagy hohohorgász 2020.12.07. 14:33:37

@morph on deer: kuvasz, te a szofosast és hazudozast kevered az ervelessel....

morph on deer 2020.12.07. 14:44:57

@a nagy hohohorgász:
“ az a jó bennetek...”

Számolj utána még egyszer: én egy darab vagyok, így a magyar nyelvtan alapján az egyes szám második személy lenne helyénvaló: “az a jó benned...”

Hogy miért utálom?
Mert egy nyomorult szurkolótábort csinált Magyarországból, mert visszahozta a félfeudális urambátyám, a földesúr-cseléd rendszert, mert egy rothadt ideológiai katyvaszt nevez patriotizmusnak, mert egy hazug és velejéig romlott, erkölcstelen bagázst nevez kereszténynek... - mondjam még?

Én nem saját magam érdekében óbégatok, hanem azok helyett is, akik nem látják, hogy már végletesen távolodunk az európai civilizációtól!

Nem nyalom senkinek a talpát, vagy állok be bármilyen csordába, hogy nagyobb vagyonom legyen, vagy még egy számmal nagyobb autóm, de még a hajózás sem vonzott soha annyira, hogy foglalkoztasson a kérdés.
Soha nem voltam rászorulva, hogy külsőségekkel próbáljak imponálni, bárkinek is.
Most sincs ez másképp.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.12.07. 14:48:43

@morph on deer:

A nyugat belőlünk él, ezért nem tud keménykedni velünk. Ezt hasznája ki ügyesen Orbán.

S ezért tombol Soros és emberei, mert ők is tudják ezt.

A sztálingrádi csata után járunk már. Csapataink csaoást mértek az agresszorra,de az én azt hiszi, képes lesz visszacsapni.

Eltiltott Vélemény 2020.12.07. 14:53:03

@morph on deer: " ... Realitás van, és normális módon való gondolkodás. ... "

Miféle normális gondolkodás az, hogy merjünk kicsik lenni, és ezért jöjjön vissza Kurcsány elvtárs, és hazudjon újra éjt nappallá téve...

Aztán, ha kiderül, hogy hazudott, akkor kivezényli az aktuális Görényit, hogy lőjön ki pár szemet, és utána majd kussolni fognak a kicsivé tett polgárok és polgárinák.

Vegyétek már észre, hogy amihez Kurcsány hozzányúl a szarrá szemétté válik. Nézzétek meg mi lett az önkormányzati választások után a jól megmutatjuk milyen a tiszta BP-i vezetés ...
Lássatok csodát, a XX-kerületben első napon megduplázták a megválasztottak javadalmazását, és lehet hosszan sorolni KreténGeri ünnepelni való ötleteit a körúti biciklisávokkal, a parkolási díj emelésekkel, a BKV trolitenderének szétb@szásávsal, aztán meg jött a hab a tortára a Tüttő-Leisztinger-Offshore buszbérlés és a hozzá tartozó hazugságok...

Ezek akik ellenzékben erre képesek, mit fognak tenni ha az övék lesz az ország?
Éjjen Kurcsán Ferenc, és az Ő elkúrásipari kúrmánya!!

a nagy hohohorgász 2020.12.07. 15:07:04

@morph on deer: és ha én nem értek veled egyet, és köszönöm szépen nekem nem kell a segítséged, akkor mi van? A szurkolótabor pedig ti vagytok amikor drukkoltok és behivjatok az EU t hogy buktassa meg a patast. Te mit képzelsz magadról ki vagy?

a nagy hohohorgász 2020.12.07. 15:30:33

Amúgy meg az ellenzék konkrétan puccsal próbálja megszerezni a hatalmat, csak most az orosz tankok helyett a karvajtoket hívják segítségül. Még egy ilyen hazaarulo nép nincs a földön mint a magyar....

morph on deer 2020.12.07. 16:39:44

@Eltiltott Vélemény:
“ Miféle normális gondolkodás az, hogy merjünk kicsik lenni, és ezért jöjjön vissza Kurcsány elvtárs, és hazudjon újra éjt nappallá téve...”

Te magadnál vagy?
Hol olvastál te tőlem ilyesmit?

Legfeljebb arról olvashattál, hogy ezt a velejéig rothadt bagázst el kell hajtani a bánatba, és minimum nem elmebetegeket juttatni kormányra!

Ez az én véleményem akár a vak komondor is lehet, mert a jelek szerint az mindössze látássérült, és már mindjárt 95%-os előrelépést jelentene a nemzetthy fősperma nemzetpusztító elmeállapotához képest!

Ez az agyroggyant, hazug ámokfutás csak arra jó, hogy a “magyar” szó egyet jelentsen a tolvaj, csaló, korrupt, képmutató aljanéppel, - ami már el is kezdődött!

Aki pedig hajlandó ezeket kiszolgálni, arra rá is illik.

Ez a rendszer nem jobboldali, ez nem polgári és nem keresztény, - ez egy pöcegödörben tenyésztett, hazug orbáni fantazmagória, amire rámegy az ország.

morph on deer 2020.12.07. 16:44:09

@a nagy hohohorgász:
“ Te mit képzelsz magadról ki vagy?”
:)))
Én tudom, hogy ki vagyok, és meg fogsz lepődni: én nem vagyok rászorulva arra, hogy bármilyen falkával is azonosítsam magam, hogy egyszerre léphessek.
Ennyi.

Kis információ: az EU-s “karvalytőke” nélkül még Albánia szintjét sem érnénk el, számolj utána!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.12.07. 21:24:08

@MAXVAL birсaman közíró: "A nyugat belőlünk él, ezért nem tud keménykedni velünk. " - ekkora baromságot! A német GDP a sokszorosa a magyarénak, és a magyar gazdaság 1 százaléka az EU-nak.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.12.07. 21:25:12

@MAXVAL birсaman közíró: "A sztálingrádi csata után járunk már. Csapataink csaoást mértek az agresszorra,de az én azt hiszi, képes lesz visszacsapni." - ja, jó. Megint szovjet háborús homopornót néztél begombázva.
süti beállítások módosítása