Ideo-logikák

Ideo-logikák

Hogyan szolgálhatjuk a békét?

2022. február 25. - Tamáspatrik

1.A „putyinisták” meggyőzéséről jobb, ha lemondunk.

Az ideológiai meggyőződés gyógyíthatatlan betegség, ami a Putyin-hívők esetére is érvényes. Hogyan fognak most „béke menni” Bayer, Bencsik és társai, én tényleg kíváncsi vagyok, hogyan vágják ki magukat ebből a csávából, hogy ne legyen a felvonulásuk minimum röhejes? (A Putyin-hívők tényleg a békéért menetelnek?) Azonban a putyinisták mindig megtalálják a nyakatekert magyarázatukat arra, hogy a hősük mért lehet még mindig minimum „jó csávó”. A hideg kiráz, de le kell írni, hogy Hitler és Sztálin követői is az utolsó utáni pillanatig hittek a példaképükben, ami oly módon érthető, hogy egyre inkább mindent feltettek egy lapra és „futnak a pénzük után”. Nincs mit tenni, ki kell várni, hogy ezek az emberek felébredjenek, hogy csalódjanak.

2.Ne legyünk „héják” sem.

 Ne akarjunk beavatkozni, ne támogassuk semmilyen szinten az erőszakra adott erőszakos válaszokat. (Erre a fajta reakcióra még az USA hadserege is ráfázott az utóbbi két évtizedet tekintve.) Nem fog senki beavatkozni, mert nem akar senki sem még több konfliktust, netán világháborút. Arról nem is beszélve, hogy egy kis országnak mindig jobban megéri lavírozgatni, és ebben a kérdésben Orbán nem is olyan rosszul politizál. (Habár a Putyin-barátsággal nagyon mellélőtt, olyannyira hogy néhány országban ilyenkor le is mond a miniszterelnök. Viszont Márki-Zay is mondhatta nyugodtan, hogy a NATO döntését követjük, hiszen a beavatkozás nem merült fel opcióként.)

Egy személyes eset: Egyszer én magam is még gyerekkoromben dühtől vezérelve beavatkoztam egy olyan konfliktusba, ami nem az én dolgom volt, jól el is vert egy srác. Kicsiben is úgy működik ez mint nagyban, ergó ne a harag vezessen minket.

3.Lássuk be, hogy a felfogás mindig élethelyzettől is függ.

A falun élők számára szimpatikus lehet akár még a fasizmus is, amitől Putyin-rendszere sem áll távol. A rendpárti, macsó, homofób ultrakonzervatív felfogás az egyszerűbbnek mondható falusi életmódhoz jobban passzol, amellett, hogy az élelmiszerhiánytól vagy az energiahiánytól sem tart annyira, mint a városlakó. (Megtermeli az élelmet, nem nagyon közlekedik, fával is tud fűteni.) Nincs annyi vesztenivalója és nagyobb mértékű önellátásra képes a városi emberhez képest. Másrészt gondoljunk bele viszont, hogy ez mégis a kisebbség, mivel a lakosság nagy része nálunk is vagy városban él, vagy faluban élve is kvázi városi életmódot folytat.

4.Gondoljuk át, hogy ki él vajon virtuális valóságban?

Putyin esetében ez jól látszik, hogy több mint két évtized eltöltése a politika hatalmi rendszerének csúcsán, egy befelé forduló állam vezetőjeként enyhén szólva nem volt jó hatással az elmeállapotára. Valószínűleg nagyon belterjes világban él, csak a saját tanácsadói hangját hallja meg. Ettől függetlenül kérdés, hogy mi az európai középosztály tagjaként nem élünk-e szintén a saját kis belterjes álomvilágunkban? Komolyan azt hisszük, hogy Európa éghajlata mindig kellemes marad, és a klímaváltozás nem fogja szélsőségessé tenni? Komolyan gondoljuk, hogy kényelmesen élhetünk, távol a világ bajaitól, hogy az olyan őrült diktátorok, mint például a belorusz Lukasenka nem tehetnek nekünk keresztbe? (Neki sem használt a túl sok év a hatalom csúcsán.) Tényleg hihetjük azt, hogy mindig csak a fejlődés haszonélvezői leszünk, és a világ bajai nem fognak érinteni minket?

5.Putyin azért tette meg, mert megtehette

Családi bántalmazásban sem érdemes feszegetni az áldozat felelősségét, éppúgy azt sem, hogy az agresszió mennyiben volt jogos. Nem érdemes ebbe mélyen belemenni elég, ha elfogadjuk az alaptételt, hogy az agresszor azért tette meg, mert megtehette, nem gátolta meg benne semmi.

Putyin láthatóan nem akart tárgyalni és nem kereste a békés megegyezést, például Ukrajna NATO tagsága sem volt napirenden, ennélfogva csak egy oka volt annak, hogy most rendelte el a támadást: ez volt a legjobb alkalom számára politikai és gazdasági szempontból.

6.Megoldás lehet az elszigetelés

Talán megoldás lehet, vagy legalábbis részmegoldás, ha az agresszor belátja, hogy amit tett az teljesen szalonképtelen, az elszigetelés várhat rá. Ez sajnos sújtani fogja az orosz sportolókat, művészeket, sőt még a „mezei” állampolgárt is, mert a gazdaságuk a jelenlegi gyenge fejlődési üteme a szankciók hatására tovább csökkenhet. Az is igaz, hogy ezzel Európa önmagát is büntetni fogja.

7.A legjobb védekezés a védekezés

Nem vagyok katonai szakértő, de ami kézenfekvőnek tűnik az EU szintjén az elsősorban a védekező, elhárító rendszerek fejlesztése lehet. Nem igaz, hogy egyes európai országoknak ne lenne ütőképes hadserege, de talán most ébresztőnek hat majd Putyin támadása, hogy például a németek vagy a skandinávok jobban figyeljenek az ilyen veszélyekre.

8.Kinek mennyire fontos a humánum?

Érdekes az emberek reakciója, a leggyakoribb, hogy minket magyarokat érintenek-e az események vagy sem. A második gyakori reakció a gazdasági jellegű problémáktól való félelem volt, a harmadik helyen jön csak az, hogy bizony itt egy támadásban sokan halnak meg életük virágában, akár egy eltévedt lövedék miatt is. Érdemes magunkba nézni, hogy mennyire fontos nekünk a humánum egytől ötig terjedő skálán?

+1 Lelki nyugalom

A kicsiny problémánkon túllépve látni fogjuk, hogy a lelki nyugalom tőlünk függ leginkább, és érdekes módon meg kell küzdenünk érte. Például feldolgozni az eseményeket, a túlagyalás csapdáit kikerülve, de mégis eldönteni, hogy mi az, ami nekünk mindebből valóban fontos. Egy világméretű konfliktus árnyékában élni kihozhatja belőlünk annak átértékelését, hogy mi az, ami a kicsinyes problémákon felülemelkedve igazán számít az életben.

A bejegyzés trackback címe:

https://ideo-logic.blog.hu/api/trackback/id/tr7217766472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CSOKKI MÁLNA 2022.02.26. 22:34:51

@birkamenet: Előre kalkulálható veszteségek.. Keresd vissza, hogy miket deliráltatok a Krím megszállása után. A moszkvai patás azóta sem bukott meg. A valóság ismét felülírta a hülyeségeiteket.:)

CSOKKI MÁLNA 2022.02.26. 22:36:44

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ha majd Putyin Kijevben ad sajtótájékoztatót, ti akkor is meg fogjátok magyarázni, hogy vesztésre áll.:))

CSOKKI MÁLNA 2022.02.26. 22:47:32

@Etniez:

Ahhoz afgánok is kellenének..Az EU pedig már áprilisban pitizni fog több orosz gázért. A 620 milliárdos orosz tartalék alap pedig kitart egy darabig.:)

kéki béla 2022.02.27. 00:09:32

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: a többieknek: ez a hazaáruló bulgár ganajtúró az index fórumán lelkesen tapsikolt, mikor valaki képeket mutatott arról, hogy putyinék tank méretű lángszórókat vittek Ukrajnába.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.02.27. 00:21:45

@sírjatok: Azt hiszed te számítasz annyira hogy bármire megkérjelek? Szótagoljam hogy megértsd? :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.02.27. 00:23:37

@sírjatok: Hülye vagy és nem tudod miért járok pont ide. Annak oka van. És ha már benéztem, felmosom veletek a padlót. Nem tűnik fel neked hogy matyika sosincs itt? Kitalálod miért?

birkamenet 2022.02.27. 00:34:30

@CSOKKI MÁLNA:

Bulgár buzi birka, a világon senki nem irt semmit Putyin krim - félszigeti háborús irtásakor, de ez is fel kesz irva a putyin listára, amikor majd Biden elkapja nemzetközi itélőbiróság elé fogja állitani.

Te meg jobban tennéd, ha kihasználnád azt a maradék rövid időt ami van még a gazdád bukásáig és csak a seggtánc örömeidnek élnél.

birkamenet 2022.02.27. 00:40:13

@CSOKKI MÁLNA:

A gázzal is segghülye vagy te buzi putyin csicska. Még a ruszki gazdád se mer gázcsap elzárásról pofázni, ráadásul az elmúlt napokban a ruszkik még növelték is az EU-s gázszállitásukat.

Hiába, ha nincs gázbevétel, akkor jöhet a nagy ruszki honba a jegyrendszer. Meg a lámpavas putyin gazdádnak.

Boldeone2 2022.02.27. 02:49:59

@Nancsibacsi: De nem - nekik fontos volt a nacionalizmusuk, megválasztottak egy hülye nácit elnöknek, most meg isszák a levét."

- Zelenszkij mióta náci? Ne viccelj már, ha Zelenszkij náci , akkor Putyin mi? Az apokalipszis hetedik lovasa?
Putyin már tízezreket öletett meg Szíriában ès Ukrajnában

Amúgy csak tájékoztatáséppen: az oroszoknak 540 milliárd dollár értékben van deviza/aranytartalékuk"

- El ne hidd már ezeket a propaganda hazugságokat , ezt leginkább csak ők hazudják magukról a világnak, az elbutított, megvezetett orosz nèpnek . 8 ève csak vegetál az orosz gazdaság . Azt sem tudják felfejleszteni, amit már elfoglaltak....

Boldeone2 2022.02.27. 02:59:26

@CSOKKI MÁLNA: 620 milliárdos orosz tartalék alap pedig kitart egy darabig.:)"

Ki látta azt a 620 milliárd dollárt ? Nagyjából senki . A diktatúra azt hazudik , amit akar
A gazdasági helyzet gatya Oroszországban, az átlagember szempontjából, nem számít mit harsog a propaganda
Ha a kőolaj ár megroppan, az orosz is bajba kerül , mert semmilyük nincs mint ásványi nyersanyagok meg újabban gabona. Ebből viszont egy 144 milliós ország nem èl meg jól

www.ft.com/content/24b45679-ed22-4df7-89ab-f3d5fad71c95

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.02.27. 06:48:48

@Boldeone2: Nos és miben van az a 620 milliárd dolcsi? Elektronikus számlán, vagy zöldhasúban? Mert a SWIFT nélkül az elektronikus kicsit nehezen mozdítható. Postázni a zöldhasút, meg szintén.

ez a nevem senki 2022.02.27. 07:53:01

ez a propagandás forbes azt állítja putinnak 17 hónapra elegendő ARANYtartaléka van 620.000.000.00 dollár értékben
rohatt putinista forbes ha most libernyák lennék, ütögetne a guta mer a háború növeli az arany árát, nemsoká 700mrd lesz az

inebhedj - szerintem 2022.02.27. 08:13:57

A probléma ott van, hogy az orosz külpolitika szuverén országok megtámadásával, polgári lakosság megsemmisítésével vélt vagy valós politikai, gazdasági, katonai és / vagy terror fenyegetettségre hivatkozva, és mind a nemzetközi közösséggel, mind a józan ésszel, mind a szerződésekkel, mind az ígéretekkel szembe menve gyakorlatilag egy teljesen szöveg- és tetthű másolata az elmúlt 20-30 év amerikai - nyugati politikájának (Irak, Afganisztán, Szíria, Líbia, Egyiptom, stb), úgyhogy ha ez Putyin elmeállapotára vezethető vissza, az nem túl jó ránk nézve, mivel minket is ilyen elmeállapotúak vezetnek évtizedek óta, ha etikai problémánk van ezzel, akkor kognitív disszonanciával küzdünk, vagy mi a magunk is olyanok vagyunk, mint a vezetőink és Putyin.

midnightcoder2 2022.02.27. 08:32:23

@birkamenet: Birkuci, azt tudod ugye, hogy a ruszkik addig adnak gázt, amíg fizetnek érte? Ergo, ha mûködik a "gazdasági atomfegyver" akkor a németek komoly bajban lesznek. Teccettek volna nem elkúrni az energetikát és nem bezárni, hanem fejleszteni az atomerõmûveket.

midnightcoder2 2022.02.27. 08:34:45

@inebhedj - szerintem: Ez pontosan így van. Csak ha az USA száll meg egy országot, az demokratikus megszállás.

eßemfaßom meg áll 2022.02.27. 08:51:45

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Mert a SWIFT nélkül az elektronikus kicsit nehezen mozdítható." De nem lehetetlen. Legalábbis az ilyen putyinista nácik szerint:

www.szabadeuropa.hu/a/a-nuklearis-opcio-mi-az-a-swift-es-mi-tortenik-ha-letiltjak-rola-oroszorszagot/31604411.html

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.02.27. 08:57:00

@midnightcoder2: Már megint az USA régmúlt dolgaival mentegeted Putyint? Szent István is felnégyeltette Koppányt.

kvadrillio 2022.02.27. 09:44:37

Három nap alatt több mint 62 ezren menekültek Magyarországra

Az orosz–ukrán konfliktus kezdete óta tíz menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztráltak.

..és akkor miért keresnek ukrán tolmácsot ? ezek nem tudnak ukránul ???

CSOKKI MÁLNA 2022.02.27. 11:04:14

@Boldeone2: Ugyanezeket a dumákat löktétek a Krím megszállása után. Valamelyik nagyokos ellenzéki orosz oligarcha a CNN-en azt mondta akkor, hogy a szankciók hatására legkésőbb 2016 elejére olyan nehéz helyzetbe kerül az orosz gazdaság, hogy Putyin mindenképpen megbukik. Hát nem jött össze.

www.napi.hu/nemzetkozi-gazdasag/fitch-hitelminosites-orosz-ukran-haboru.741531.html

" A hitelminősítő előrejelzése azt valószínűsíti, hogy az orosz folyómérleg-egyenleg GDP-arányos többlete az idén 5,4 százalékponttal 7,8 százalékra - 15 éve nem mért szintre - emelkedik, és a hivatalos orosz devizatartalék értéke 50 milliárd dollárral 646 milliárd dollárra nő.

A Fitch Ratings számításai szerint ez 17,4 havi folyó külső fizetési kötelezettség fedezetére elegendő.

A hazai össztermékhez mért bruttó orosz államadósság-ráta a hitelminősítő várakozása szerint az idén valamivel 20 százalék felett lesz, és a 2023 végéig tejredő időszakban 18,5 százalékra csökken, vagyis jelentősen elmarad a Fitch "BBB" besorolási kategóriájában szereplő többi gazdaság államadósság-rátájának 54 százalékos mediánjától."

:)

CSOKKI MÁLNA 2022.02.27. 11:08:05

@kéki béla: Anyádról beszélsz? Nem érdekelnek a családi történeteid..:)

CSOKKI MÁLNA 2022.02.27. 11:08:51

@inebhedj - szerintem:

Az USA a '80-as években lerohanta Grenadát.

CSOKKI MÁLNA 2022.02.27. 12:21:42

Ideológiai betegségben szenvedők ma nyugaton, azon belül is leginkább az USA keleti és nyugati partján, és a brüsszeli EU patlamentben vannak: fehér gyűlölő woke-isták, akik a cancel culture keretében eltörölnék a keresztény-fehér civilizációt. “A múltat végképp eltörölni..” Ez a jelszó most is..

BiG74 Bodri 2022.02.27. 12:35:32

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Szar lesz majd az aranyat, meg a devizát fizikálisan mozgatni a kínai régiófelé, pláne ha Kína is átgondolja, hogy minden dollármilliárdokba fájó nyomulása kezd veszélybe kerülni Ukrajnamiatt.

kéki béla 2022.02.27. 12:48:44

@CSOKKI MÁLNA: tudom, nálatok felvételi követelmény a román nyelv ismerete és a magyar nemismerete. Azért kérdezd meg anyádat, anno hány ruszkival vállalta be koton nélkül!

kéki béla 2022.02.27. 12:50:15

@CSOKKI MÁLNA: gondolkodni meg minek is, ha lehet a netről lopni?

CSOKKI MÁLNA 2022.02.27. 13:01:39

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Erre semmilyen bizonyíték nincsen. az első erről szóló forrás az Anjou korból-300 évvel későbbről- származik, amikor egyébként nagyon népszerű volt ez a kivégzési mód.

CSOKKI MÁLNA 2022.02.27. 13:02:30

@kéki béla: Te csak a saját hülyeségeidet lököd. Linkeket nem is próbálsz keresni. Kicsi hozzá az agyad..:)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.02.27. 13:23:05

"Chris Deverell végül azt mondta: Vlagyimir Putyin mindent arra tett fel, hogy Ukrajnából „bábállamot csináljon”, tehát az orosz elnök nem fog megállni, és minden eszközt bevet majd ezért. Az oroszok elleni szankciókkal kapcsolatban azt mondta: vigyázni kell, hogy ne szorítsák sarokba az elnököt, mert

Egy sarokba szorított patkány nagyon veszélyes tud lenni."

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.02.27. 13:27:39

@CSOKKI MÁLNA: Látom birca nyomába léptél és nyomod az oroszok támogatását. Gondolom még a SHIFT becsukása előtt jött rubelben az apanázs.

CSOKKI MÁLNA 2022.02.27. 14:12:52

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Valszeg Nagy Lajos megrendelésére készülhetett a történet figyelmeztetésül a főuraknak. Egyfajta elrettentő példaként.Lajos ekkor már tudta, hogy csak lány örököse lesz..

birkamenet 2022.02.27. 14:24:23

@midnightcoder2: ": Birkuci, azt tudod ugye, hogy a ruszkik addig adnak gázt, amíg fizetnek érte? Ergo, ha mûködik a "gazdasági atomfegyver" akkor a németek komoly bajban lesznek."

Te félnótás egybitü, ha a ruszkik nem adnak el gázt, akkor már jön a jegyrendszer Moszkvában, mert csak a gáz export berosálása óriási bevételkiesés. Nem csoda, hogy ruszkiék a háború elsö napjától kezdve még növelték is a gázexportjukat Nyugat-Európába. Te persze hülye vagy ezt megérteni, mert ez bonyolultabb mondat, mint hogy Soros-migráncs-Brüsszel.

birkamenet 2022.02.27. 14:26:40

@Minden ballib bérretteg:

Na te genetikai hulladék, amikor orbán gazdád cserben hagyta az ukrajnai magyarokat és felöle úgy halhatnak meg mint a 43 ezer covid alottja, akkor neked erröl is csak a Gyurcsány jut eszedbe?

Neked még a bal markodat is Gyurcsánynak hívják, különben még nemi életed se lenne.

birkamenet 2022.02.27. 14:31:10

@CSOKKI MÁLNA:

Így van te felkegselmü putyin bérenc bulgár birka, ha a ruszkik ma nem szállitanának semmi gázt, akkor Moszkvában két het múlva már jegyrendszerre adnák a kenyeret is. De meglesz az a gáz nélkül is, hiszen putyin gazdád naponta felezi 100 millió ruszki tözsdei vagyonát. Lesz eböl lámpavas a Vörös téren hamarosan! Különösen amikor megérkeznek a ruszki anyákhoz a Putyin által Ukrajnában leöletett ruszki katonagyerekek tetemhegyei.

CSOKKI MÁLNA 2022.02.27. 16:05:54

@birkamenet: Persze, persze. Látom nem sikerült értelmezned a cikket. Az van benne, hogy Moszkva politikai nyomásgyakorlásra használja a gázt.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.02.27. 16:11:47

"Putyin a legmagasabb készültségbe helyezte az orosz atomrakétákat"

Tapsoltok idióta narancskomcsik?
A patkány bepánikolt úgy látszik.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.02.27. 16:13:17

@CSOKKI MÁLNA: Nocsak. Már történész is vagy? Virológus, járványügyi szakértő, külpolitikai elemző, katonai stratéga is voltál már.

shakespeare 2022.02.27. 16:19:17

érdekes hogy senki nem a béke és oroszokkal kiegyezésben gondolkodik, eddig sem az volt a lényeg....
s mindenki megszívja, megfizettek a magas árakkal
(persze Putyin lesz a hibás nem a nyugati fegyverszállítások)

már most megmondta Biden papa hogy a világháború és szopás közt lehet választani a plebsnek

Ukrajna semlegesség és béke nem opció, s a birkák elfogadták

RETTENETES

ja basszátok meg, iraki és sziriai háborút se támogattam,
nem vagyok putyinista
csak a szellemi korlatoltsagot utálom nagyon

mentek a vágóhídra mint az első és második világháborúban is a balgák
jó utat odáig

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.02.27. 16:19:58

@CSOKKI MÁLNA: A közgazdászt kifelejtettem. ja, nem. A közgazdász az nem stimmel, hiszen fogalmad sem volt hogy a kórházak adóssága az államadósság része.

Rodney_2 2022.02.27. 16:24:38

@inebhedj - szerintem: @midnightcoder2:
Nekem erről két másik történet jut eszembe:
1. Izrael: néha szerepel a hírekben, hogy Izrael spontán lebombázott mindenfélét Szíriában, Libanonban vagy akár a távoli Iránban és ezt azzal indokolja, hogy a biztonságáról van szó, Izrael biztonságát csak így tudják garantálni. Vagy pl A Golan fennsíkot háborúban elszedte Szíriától és nem is tervezi visszaadni soha, sőt, annektálták és ma már Izrael részének tekintik, mert hogy így védhető ott Izrael (ami amúgy ki a faszt érdekel??) Időnként vidáman népirt a Gázai övezetben, stb. Ezért nincsen semmi nemzetközi szankció ellene, bár időnként megy némi pofázás (az ingyen van)
2. Észak Ciprus: 1974-ben a ciprusi görögök kitalálták, hogy puccsszerűen csatlakoznak Görögországhoz. Erről nem kérdezték meg az ország török lakosságát. A reakció fegyveres felkelés lett, illetve a török hadsereg megszállta és eléggé lerombolta a sziget északi részét, a görögök nyilván elmenekültek onnan. Ez az állapot azóta is fennáll, az ENSZ alakulatai tartanak fenn egy határsávot a 2 rész között. Szankciók a törökök ellen?? Semmi...

Serény Vélemény 2022.02.27. 16:33:03

Eddig mindenki vírus és járványszakértő volt, most hirtelen mindenki háborús szakértő lett.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.02.27. 16:43:47

@Rodney_2: Na és szerinted miért? Nem szeded a Cavintont és nem emléxel miért nem lett szankció akkor a törökök ellen?

bordon 2022.02.27. 16:45:16

A putyinista, putyinhívő nehezebben győzhető meg arról, hogy lehet, hogy hülyeség, amiben hisz, mint a valláskárosult ember. És putyinista bárki lehet, nem kell orosznak se lenni, nem kell oroszul beszélni, sőt, annyira egyelőre nem vállalhatatlan társaságban, mint az antiszemitizmus vagy a büdös száj. A putyinista elhiszi, hogy ő bennfentesebb, többet tud a világról, belát a színfalak mögé. Elég nagy az átfedés a nemorosz putyinista és a konteóhívők közt.
Putyinista ember lehet antiszemita és rasszista is. Sőt, általában az. Annak ellenére, hogy Putyin folyton azt hallucinálja, hogy fasiszták ellen harcol.

A whataboutismn (maguknál meg verik a négereket), a bezzeg az USA, bezzeg a hanyatló nyugat szólamok jellemzőek rájuk. Ne arról beszéljük, ami most terítéken van, azért felelősséget nem vállal, hanem valami előrángatott red herring dologról.
Ez olyan, mint a felkészületlen diák felelése, mellébeszél, hátha megússza.

bordon 2022.02.27. 16:47:32

@Serény Vélemény: ja, hirtelen nincsenek címlapon a koronavírusos hírek, de ennek ellenére nem állt meg a világ. Sőt, hirtelen a koronavírus egy lejárt lemez lett. A Covid láthatólag csak addig volt fontos és veszélyes, amíg más, valóban súlyos események nem tették zárójelbe.

bordon 2022.02.27. 16:53:12

@shakespeare: pubika, Putyin azt is követelte, hogy a NATO vonuljon ki a Szovjetunió felbomlása után csatlakozott országokból, hagyja el Kelet- és Közép Európát. Ha bárki azt hiszi, hogy Ukrajna megszállásával, letörlésével vagy semlegességével (erre nyilván már semmi esély, hisz háborúban állnak az oroszokkal) vége az orosz ultimátumoknak, akkor az illető nem tanult történelmet. Hitler is így tolta. Mindig követelt valami mást, ha az előző követelését teljesítették. Aztán direkt olyat követelt Lengyelországtól, amit az nem teljesíthetett a szuverenitása feladása nélkül. Akkor eljátszotta Hitler/Putyin a sértődöttet, hogy báncsák a németeket/oroszokat. Mindenki más nem normális csak ő helikopter.

shakespeare 2022.02.27. 17:51:26

@bordon: így van Kim észak koreabol is az USA-t akarja gyarmatnak, s te azt is elhiszed

ugyanígy Putyin egész Európát akarja
ezt is elhiszed

prdig annyit kértek hogy legyen már távolság köztük és a puskacső vége között
ne legyen testhez tartva annyira

birkamenet 2022.02.27. 18:02:09

@Rodney_2:

orbán gazdád putyin gazdája már késziti is elö az atomfegyvereit hogy bevesse. Abból te is fogsz kani meg anyád meg apád is. Utána majd elgondolkozhatsz azon is. Mármint azon, hogy mekkora a hülyének kellett már lenned, hogy diktátorokat, elnyomó meg disztkriminaló g.ciket szoptál fel egész életedben.
Ja, hogy akokr müár késö lesz? Megszoptad, ennyike.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.02.27. 18:11:42

Putyin már pánikban kapkod. A saját tábornokai fogják Hágába szállítani.

birkamenet 2022.02.27. 18:14:42

@shakespeare:

te, a putyin gazdád már 70 éves, megette a kenyere javát, a "népszerüsége" és szélhámossági sikere kifulladóban, épp most jött el az ideje, hogy kijátssza a "fasiszta kártyát", meg hogy megjátssza az "áldozat szerepét", mielött befuccsol a rendszere és lámpavsra rakja a ruszki nép.

Ócsó, átlátszó mocskos húzása ez ennek a vén szaros diktátornak és ismerve a ruszki diktátorok szégyenletes listáját (pl. Sztálin, Brezsnyev), biztosra lehet menni, hogy ennek a vén szaros putyinnak is teljesen deformálódott lett az agya az egész életében folytatott hazudozásoktól és bukás és lámpavas elleni félelmétöl. Ennek a deformált tudatú, állandó üaranoiás félelemben élö diktátornak már semmi se drága. Akárcsak Sztálin elödjének.

A vén szaros putyin ráadásul már a háborúja elsö napon sokkot kapott, ugyanis egy nap alatt beomlott a ruszki tözsde, a nyugati reakció már a felvezetöben is olyan erös , hogy a ruszki gazdaságnak a napjai meg vannak számlálva - ebben a helyzetben a vén szaros egyetlen menekülési útvonala egy atomháború.

Ez lett orbán gazdád Keleti Nyalás politikájának a hozama, erre lettetek ti betanitva, hogy ezt imádjátok.

Tamáspatrik 2022.02.27. 18:36:45

@inebhedj - szerintem: "teljesen szöveg- és tetthű másolata az elmúlt 20-30 év amerikai - nyugati politikájának (Irak, Afganisztán, Szíria, Líbia, Egyiptom, stb)" Hát nem.

Tamáspatrik 2022.02.27. 18:42:48

@shakespeare: HOgy lehet kiegyezni azzal, aki megtámad egy másik országot, csak azért mert nem tetszik neki? Megkérjük, hogy "légyszi, ne dobj már le atombombát. " "Jó, úttörő becsületszavamra nem fogok." Hihetünk neki? Az erő csak erőből ért. Ez nem fegyver kell, hogy legyen feltétlenül, hanem lehet gazdasági erő is.

Tamáspatrik 2022.02.27. 18:45:26

@Rodney_2: "Izrael spontán lebombázott mindenfélét Szíriában, Libanonban vagy akár a távoli Iránban és ezt azzal indokolja, hogy a biztonságáról van szó, Izrael biztonságát csak így tudják garantálni" Itt nem arról van szó,hogy lebombáztak az oroszok néhány katonai objektumot, egy ország megszállása, a fővárosának elfoglalása a cél.

Tamáspatrik 2022.02.27. 18:47:46

@shakespeare: "prdig annyit kértek hogy legyen már távolság köztük és a puskacső vége között
ne legyen testhez tartva annyira" :))))) A balti országok mindig a puskacső mögött vannak. Dél-Korea is mindig a puskacső végén lóg. Ez szerencse vagy balszerencse kérdése csupán. Ja, Lengyelország is határos az oroszokkal Kalinyingrádnál, ők is a puskacső végén vannak.
Ezek bullshit érvelések, bocs.

BiG74 Bodri 2022.02.27. 19:24:18

@Rodney_2:
Az megvan, hogy Izrael esetében, azon országok deklarált célja, Izrael állam elpusztítása?
Az is megvan, hogy szegíny palesztínokat a saját földijdik is csak vágómarhának tekintik?

BiG74 Bodri 2022.02.27. 19:30:52

@shakespeare:
Te miről beszélsz? Senki sem a békét szorgalmazza? Szerinted az a béke szorgalmazása, hogy ukrajna adja meg magát? Esetleg az, hogy mindenki más nézze tétlenül, hogy egy 70 éves elmeroggyant fasz fenyegetőzve az atommal, bárkivel bármit megcsináljon?

a nagy hohohorgász 2022.02.27. 20:09:06

@Tamáspatrik: ja akkor bombázzák le????? szóval ha az oroszok lebombáznák warsót és a többieket akkor rendben lenne?

CSOKKI MÁLNA 2022.02.27. 20:14:29

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Persze, persze, olyan jó lesz majd a hülyeségeiddel szembesíteni pár hét múlva..:)

shakespeare 2022.02.28. 06:37:59

@birkamenet: te egy alternatív világban élsz kolléga,
felhívnám szíves figyelmedet, hogy háború van, ilyenkor mindkét oldalon a hírek maximálisan manipulálva vannak, te pedig elolvastad s elhitted

gondolom érvelésed közben elfelejtetted hogy a jó Amerikát egy olyan ember irányítja aki tárgyalás közben simán elalszik időnként

ettől nem félsz, mert nincsenek saját gondolataid s ezt nem írták le neked, hogy ezen is gondolkodhatnal

javaslom hogy kezdjél saját gondolatokat is használni

BiG74 Bodri 2022.02.28. 07:04:56

@shakespeare:
Te is az egyik ilyen mocsok kis manipulátor vagy orosz oldalról. Remélem ha elhúzódik ez a háború, elkezdik az ilyen férgek átvilágítását is.
Bidenről meg annyit, hogy lehet elalszik, mert egy vén fasz, de egy demokratikus államszervezet van mögötte, és egy döntési jogkörrel felruházott államaparátus alatta. És nincs négy éve a hivatalában!
Putyin bazdmeg hány éves? Hány éve elnökösködik egy demokratikus országban? Van valaki, aki meg merné kérdőjelezni a szavait, döntêseit? Van körülötte, tőle független ember, aki nem retteg a hatalmától? Nincs, te fasz!
De minek is magyaráz az ember rgy ruszki trollnak?

kéki béla 2022.02.28. 07:39:08

@shakespeare: fideSStroll (=román putyincsicska)

ez a nevem senki 2022.02.28. 08:56:28

putin feketeöves mester
egy köpésével leterítené a demens vén szarházit

kéki béla 2022.02.28. 09:28:20

@ez a nevem senki: és? Én meg ha ráfekszem putyinodra, meghal...

Rodney_2 2022.02.28. 11:01:44

@Tamáspatrik: Szóval ha az oroszok csak heti rendszerességgel lebombáznak Ukrajnában katonai objektumokat (amiket mellesleg a véletlenül éppen arra járó usákok építettek, pont ez történt az első napon amikor rakétákkal szétlőtték az ilyeneket, az volt a könnyű rész), megölnek katonákat, a náci miliciák vezetőit és tagjait, esetleg becsúszik egy egy iskola vagy kórház, akkor az rendben van. Nincsenek szankciók, world peace. Te tényleg teljesen idióta vagy :) Ja és akkor még jön körben a többi szomszéd, ahol szintén serényen építkeznek és felvonulnak az usákok... A ballibsiség együtt jár az agysorvadással? Vagy hogy van ez? A kettős mércéd gondolom nem fér el a lakhelyeden hanem valahol kinn tartod :)))

Rodney_2 2022.02.28. 11:03:44

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Értelmes választ megint nem sikerült. Csoda hogy megtalálod, hogy a monitort melyik oldalán kell nézni :)))

Rodney_2 2022.02.28. 11:15:24

@Tamáspatrik: Izrael nem csinált olyat hogy bevonult másik országba, hogy megdöntse a rendszert (ja de csinált csak kapott elég sokat a pofájára a Hezbollahtól) és a Golan fennsík = Krím dolgot se nagyon sikerült megmagyarázni. Nem véletlen. Észak Ciprus? Én jártam arra, nem néz ki túl jól... :( Usákok elfoglalnak és lerombolnak országokat és megdöntik a rendszert, az is rendben van. Szaddam vegyi fegyvereit megtalálták már??? Szerinted az miért van, hogy az USA nem csatlakozott a Hágai Nemzetközi Bíróságot fenntartó szerződéhez? Egyetlen elnök idején sem. Még a hiperliberális Béke Nobeldíjas Maki sem. Mert pontosan tudják, hogy mindegyikük háborús bűnösként elitélhető. Az ENSZ nem hagyta jóvá a szerbiai beavatkozást sem, jogilag agresszió. Ahogy más hasonló ügyeskedés is. Attól, hogy a világagresszor háborús bűnös USA seggében laktok, persze Putyin nem lesz egy ábrándos szemű kiscserkész, de amikor itt pofáztok ellene valamiféle nem létező erkölcsi magasságból, akkor kell köpni.

kéki béla 2022.02.28. 11:21:07

@Rodney_2: mondd, takonygerinc, milyen amvsik építkeztek az ukránoknál? Ja, ha ráadásul nácinak, tehát magadfajtának tartod az ukránokat, akkor mi bajod velük?

Rodney_2 2022.02.28. 12:27:57

@kéki béla: Tipikus ballibsi vagy: hülye mindenhez, de a pofa az nagy :) Ha alap dolgokat nem tudsz az ukrán helyzetről, akkor minek ugatsz bele? Fizetnek érte?

kéki béla 2022.02.28. 13:36:02

@Rodney_2: te mit tudsz takonygerincű náci patkány, az ugatáson kívül? Hazudni.

shakespeare 2022.02.28. 13:50:40

@BiG74 Bodri: és mindenki aki bekattant, fiúk, nem vagyok semmilyen troll, egyik oldalon sem, én csak azt látom, hogy cumi lesz,
konstatáltam, hogy fejetekből, sajtóból és a blog írójából hiányzik a béke mint lehetőség.

ja, fiúk, én egy olyan világban is éltem ahol havi 20 liter üzemanyag volt a porciód, napi fél barna kenyér, havonta 1 kg cukor, 250 gram vaj, amikor bírtam akkor hajnal 5kor keltem hogy tudjak tejet vásárolni, stb stb, hogy ne halj éhen, ha olyant mondtál akkor egy intézményi pincében úgy elvertek hogy hétig nem tudtál járni utána, s ha olyanabbat mondtál akkor utána mehettél kényszermunkára/halálba ha nem bírtad/
láttam a rendszer végét, fegyverek, halottak kiégett autók és épületek, nyomor

a hülye érveitek, a fél napot működő iphone-jaitokról, agresszív pofázásotok háború mellett
egy vicc, magatokra fogjátok húzni a szart

én elmentem marmonkannát vásárolni, s euró kp-t szerezni,
mert sokan vagytok és bajt csináltok

BiG74 Bodri 2022.02.28. 14:54:24

@shakespeare:
Te bizonyítod, hogy troll vagy!
Nézzük csak:
Indítás: nem vagyok troll. Oké, persze, ha te mondod oké!
Folytatás: a háború szörnyű, de ti betegek vagytok, mert nem tudjátok. De én igen, mert én megéltem.
1. Ezt is elhisszük, neked pláne.
2. Jön a tézis, hogy mi a háborút szorgalmazzuk, mert az ukránok pártján vagyunk, az Eu és a NATO pártján vagyunk.
Befejezés: még egy kép arról, hogy milyen szar lesz nekünk.

Tehát hülyének nézel minket, hogy nem tudjuk, milyen szörnyű egy háború. Háborúpártinak mondasz minket, mert elítéljük az agresszort, aki átruccant a szomszéd testvéri néphez gyilkolni.
Aztán jön ez a megfélelmítésdi, hogy ha elfordulnánk Ukrajnától, hagynánk elhullani, akkor cserébe minden fasza és békés lenne.

Van még a pofádon bőr?
Ezt a szöveget duruzsolja az orosz állami propaganda napi 24 órában.
Akkor most mi is vagy? Ruszki troll, bérenc, vagy egy idióta aki tudattalan állapotában épp most válik országa árulójává, egy birkává, amit bárki akkor vág le, amikor akar?

shakespeare 2022.02.28. 15:26:56

@BiG74 Bodri: szerintem próbáld meg feltenni a kérdést:
miért mentek át ?
miért akarnak ott kormányváltást erővel az oroszok ?
miért vállalták be a költséget és szopást amit azért kaptak nemzetközileg ?

mi lehet az ami ennél a veszteségnél nekik nagyobb veszteséget előz meg ?

én tudatlan vagyok, de lehet te tudod a választ

amúgy sztem vegyél be egy nyugtatót

BiG74 Bodri 2022.02.28. 16:04:46

@shakespeare:
Miért akar putyin újra Szovjetuniót? Orosz birodalmat?

BiG74 Bodri 2022.02.28. 16:29:08

@shakespeare:
Amúgy eldönthetnéd végre, melyik nickken kommentelsz.

shakespeare 2022.02.28. 16:34:42

@BiG74 Bodri: nincs neki orosz birodalma ?
akárhogy nézem nincs annyi emberük hogy belakják azt amijük van, tiszta üres az ország nagy része.

tényleg szopni akarnak azért amiből túl sok van amúgy is ?
ennyire hülyék ?

milyen szovjet ? nem kapitalizmus van ott is ?

BiG74 Bodri 2022.02.28. 17:47:26

@shakespeare:
Nézd már meg putyin nyilatkozatait, nézd meg a putyini orosz birodalmat aztán rájössz, hogy nem, nem elég.
Neki nem az üres tajga kell, hanem a valamikori szovjet befolyási övezet.
Iszonyatos pénzt szedett össze tartalékba, jó alapjai lettek volna, hogy az oroszok kiterjeszkedjenek az üres, de egyre jobban elérhető térségeikbe. Mindene meg lett volna, hogy boldog békeidőket hozzon az oroszoknak, de nem neki így a közeli, vagy már meglévő demenciához a győzedelmes hadvezérség kell, aki aztán beírja magát a történelembe, mint minden oroszok megmentője.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.02.28. 17:54:12

@Rodney_2: Szóval nem tudod miért nem lett szankció a törökök ellen? Esetleg mert NATO tagok, te nagyon hülye!

kéki béla 2022.02.28. 23:57:53

@BiG74 Bodri: jó, hogy nem az origo a forrásod ;)

Rodney_2 2022.03.01. 10:09:26

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Te tényleg óvodás szellemi szinten vagy, jó tudni hogy ITsnak ez is elég a megélhetéshez :))) Szóval ha valaki NATO tag, akkor nyugodtan elfoglalhat és lerombolhat más országokat, az rendben van. Ja meg ha zsidó állam akkor is. Elég vicces. Az megvan egyébként, hogy Ciprus és Görögország is NATO tag? Szóval ha mondjuk a románok lerohanják Magyarországot akkor a NATO azt mondja hogy "ej no nézd csak" és ennyiben hagyják. Ezt is jó tudni... Az ellenzék szerint a hülye náci Orbán minek fegyverkezett amikor NATO tagok vagyunk. Látod, ilyen szellemi fogyatékosokból áll az Összefogás.

BiG74 Bodri 2022.03.01. 11:10:55

@kéki béla:
Hát igen...

De úgy látom egyre többekben felmerül a kérdés, minden rendben van putyinnál?

kéki béla 2022.03.01. 11:33:18

@BiG74 Bodri: én megfordítanám: van-e még bármi, ami rendben van nála?

GyMasa 2022.03.02. 12:10:25

@Etniez:
"...ellenségtől nem vehetünk atomerőművet."
Aztán, meséld már el nekem, te ápolók gyöngye, hogy mégis kitöl akarsz atomerömüvet venni?
Az a rész, ugye megvan, hogy nincs túl nagy tolongás ezen a piacon?

ez a nevem senki 2022.03.02. 12:41:52

Az amerikai atomenergia-ipar lobbizik a Fehér Házban, hogy az ukrán konfliktus fokozódása ellenére is folytatódhasson az oroszországi uránimport, mivel az olcsó üzemanyag-ellátás kulcsfontosságú az amerikai áramárak alacsonyan tartásához – számolt be a Reuters.

Az Egyesült Államok Oroszországra és szövetségeseire, Kazahsztánra és Üzbegisztánra van utalva az atomerőművek energiaellátását biztosító urán nagyjából feléért, amik az ország villamosenergia-termelésének körülbelül 20 százalékát állítják elő. Ez 2020-ban körülbelül 22,8 millió font értéket tett ki, ami 10,3 millió kilogramm uránnak felelt meg.

Washington és szövetségesei az elmúlt héten számos szankciót vezettek be Moszkvával szemben, bár ezek mentesítik az uráneladást és a kapcsolódó pénzügyi tranzakciókat.

A lobbitevékenység célja, hogy az uránt ne érje jövőbeli energetikai szankció, különösen akkor, amikor felerősödnek az orosz kőolajeladások szankcionálására irányuló felhívások.

Az [amerikai atomenergia-] ipar egyszerűen az olcsó orosz urán rabja

Tamáspatrik 2022.03.02. 20:32:56

@Rodney_2: Már megint ez a szörnyú városi legenda, hogy mindenért az USA a felelős. Ja, olyat is hallottam, hogy Hitlert is az USA kényszerítette világháborúra.
A putyinizmus gyógyíthatatlan, megint ki kell mondani. Városi legendák, zavaros összeesküvés elméletek.
Elolvastál legalább egy tudományos könyvet az oroszokról és Ukrajnáról? Én igen. És olyat, amint nem az elmebeteg Drábik írt.
Igen, beavatkozott az USA Ukrajnában, de nem nagy mértékben, éppen mert nem akart több konfliktust az oroszokkal. Most is ez van: ki nyomja a szankciókat,? Az EU. Ki az USA fő szövetségese, talán Kína?
Úgy látom, annyira vehemensen érvelsz, hogy a tudatállapotod már nem tiszta.

Tamáspatrik 2022.03.02. 20:37:58

@GyMasa: Túl lassan építik az oroszok az atomerőművet, azazhogy idáig sehogyse. A sok ezer oldalas engedélyezési dokumentumuk megbukott, ez tény.
Emiatt most nagy az esélye, hogy tényleg nem lesz PAKS 2. Egy félig vagy legalábbis negyedrészben már kész erőmű esetében más lenne a helyzet, de egyetlen kapavágás se történt még.
Gyengén muzsikálnak, ez volt a finn erőmű esetében is.
Én nem drukkolok ellenük, sőt jobbnak tartanám, ha megépítenék.

Rodney_2 2022.03.03. 07:52:41

@Tamáspatrik: Te egy idióta agymosott barom vagy. Elolvastál egy könyvet. Gratulálok. Én Lengyelországban élek ahol kicsit többet tudnak ezekről a dolgokról mert itt él 2 millió ukrán menekült + a történelem. Itt nem egy könyvből formálnak véleményt, hanem emlékeznek arra amikor az ukrán nácik a felmenőiket baltával verték agyon és most látják, hogy a nyugat által támogatott "szabadságharcosok" ugyanolyan egyenruhákban és jelvényekkel masíroznak (innen jön Putyinnak is a náci kormány című agybaja, amit egy kicsit benézett). Képzeld el a "nyugatos" Szabó Tímeát nyilaskeresztes egyenruhában amint éppen megöl néhány neki nem tetsző alakot a nyugatról kapott fegyverével. Ugye nem megy?? Na ez Ukrajna.
Ja és persze vannak mindenféle ismerőseim: oroszok, ukránok és ilyenekkel házasodott nyugatiak. El nem tudod képzelni milyen katyvasz van a fejekben és milyen viták mennek családokon belül. Ez csak a felszín, hogy az egész világ elitéli Putyinékat, ez a politikai osztály játéka. Most még Orbán is elitéli, mert most ez a trendi, erre osztják a jó pontokat. De ettől még a felszín alatt a népek jóval megosztottabbak. Persze nem a hozzád hasonló agymosottak, azok szokás szerint bégetik a nyugati propagandát :(
süti beállítások módosítása