Ideo-logikák

Ideo-logikák

A kormánykommunikáció súlyos ellentmondásai

2021. november 13. - Tamáspatrik

Nem szívesen foglalkozom a kormányunk aktuális intézkedéseivel, olyan ezekről beszélni, mintha darázsfészekbe nyúlnánk. Lehet, hogy kényes kérdésekről van szó, amikről nem nagyon tudunk értelmesen beszélgetni, másrészről viszont az is éppolyan feltűnő, hogy érdemben senki nem reagál ezekre. Úgy tűnik, mintha kezdenénk eltompulni és a nyilvánvaló ellentmondásokra sem reagálunk, mintha egy az egyben elfogadnánk a kormány kommunikációját. (Ha pedig ezúttal "az én készülékemben" lenne a hiba, azt most a kisebb bajnak tartanám.)

Hatósági benzinár: a multiknak kedvez

Az olyan nagy játékosok mint a MOL vagy a Shell szemrebbenés nélkül lenyelnek milliárd forint veszteséget a benzinár miatt, mivel a magyarországi forgalom és ezen belül a benzin értékesítés az összforgalmuk csak egy kis részét teszi ki. Az olyan kis kutak viszont, ahol a shopban lényegében csak fagyállót és pár fajta motorolajt tartanak, most nem nagyon tudják majd magukat hónapokon át fenntartani ilyen árszinten, és nagy részük alighanem csődbe is fog menni. A MOL nagyon jár majd, mert amikor majd a korlátozás megszűnik (a választások után egy nappal), kisebb lesz a konkurencia és nagyobb forgalmat tud elérni, az árrését növelheti, mi állampolgárok pedig bukjuk azt a literenkénti 10-15Ft-ot, amit eddig az olcsó kis kutaknak köszönhettünk.

Bige-ügy: Hol volt a versenyhivatal tíz éven keresztül?

A versenyhivatal reakciója a legtöbb esetben azonnalinak mondható, a szerinte versenyt sértő gyakorlatokat pár hónapon belül bünteti (más kérdés, hogy mennyire jogos egyes esetekben a büntetés mértéke). Itt most azonban azt állítják, hogy a Bige gyárában előállított műtrágyát az értékesítés során kartellezés miatt magasabb áron adták már 2011 óta, különösen a gyengébb minőséget. Furcsa módon nem is azért büntet, mert a fogyasztókat (a gazdálkodókat) megtévesztették, lényegében becsapták, hanem kartellezés miatt, ami inkább értékesítési kérdés és nem biztos, hogy a kartellezés ténye maga bizonyítható. A versenyhivatalnak mindenekelőtt saját maga ellen kellene vizsgálatot kezdeményeznie, vezetőit kirúgnia, ha egy versenysértő magatartást valóban tíz évig eltűrt, a gazdálkodók kártalanítása pedig egy ilyen esetben magától értetődő lenne. Itt persze láthatóan egy koncepciós, politikai indíttatású perről van szó, mondjuk ki nyíltan.

Migránsválság a lengyel határon: Hol marad a „sororozás" és „merkelezés” ?

Most lehet, hogy mégsem Soros hálózata a fő felelős a migrációért? Ha a belorusz elnök szervezte, már pedig nyilvánvalóan ő volt, akkor most mért nem támadja ezt a diktátort sem Orbán, sem a magyar kormánypárti sajtó, mint pár évvel ezelőtt Sorost és Merkelt? Hogy lehet, hogy egy kummát sem írnak az Európa biztonságára jelenleg legnagyobb veszélyt jelentő diktátorról, aki egyébként egy percig sem tudná a hatalmát fenntartani Putyin támogatása nélkül? Igen komoly logikai csavar kell annak a bizonyításához, hogy a migránsrohamért ezúttal is az EU tehető felelőssé.

Gurcsányozás: Ez nagyon kínos

Az a reklámfogás megvan, hogy a cég neve több alkalommal is el kell, hogy hangozzon a reklámban, és naponta többször is le kell adni, hogy az emberek megjegyezzék? Ezt a primitív marketingfogást negatív kampányként is lehet használni, ráadásul árukapcsolással (gazdaságilag nem tisztességes módon), mert bármilyen téma felmerül a magyar politikában, ami valamilyen módon az ellenzéket érinti el kell, hogy hangozzon a „Gyurcsány” szó, több alkalommal is. Orbán Balázs, aki szerint vannak tisztességes viták a Fideszben, ugyanazt a vonalas dumát nyomja mint a többiek. Egyetlen kivétel sincs a Fidesz politikusai közül, aki nem kezdene el egy adott ponton gyurcsányozni. Ez olyan, mintha megkérnék a gyerekeket, hogy írják le, mi történt otthon egy nap. Pistike fogalmazása: A macska észrevett egy egeret és elkezdte kergetni. De a Gyurcsány… Borzasztó kínos ez így állampolgárként (persze ha érvényes még ez a fogalmom manapság nálunk). Lehet hogy bennem van a hiba, de azokkal kezdek egyetérteni, hogy az idióta manapság már nem a rendőr, postás és a vasutas, hanem fideszes.

Akkor még nem beszéltem sok minden másról, többek között a Pegazus-ügyről sem, amit úgy kell eladni kifelé a kormánynak, hogy „természetesen nincs ilyen”, a saját táborának viszont, hogy „hát persze, hogy lehallgatjuk a sorosistákat”.

Ezek a témák annyira kínosak, mintha az embernek a szexuális életéről kellene beszélni, a pont ilyenkor csak annak jár, aki ilyen helyzetben is képes megőrizni a nyugalmát. Én magam leginkább arra vagyok kíváncsi, hogy ez miként lehetséges.

A bejegyzés trackback címe:

https://ideo-logic.blog.hu/api/trackback/id/tr5616754396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

6.Lenin 2021.11.15. 18:21:58

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Még mindig nem érted. Ez a lehetőség már az elején megvolt. Gyurcsány csinál a sok hülyéből, egy pártot, vagy csak egy moslékkoalíciót. ez mind szép, de jövő tavasszal kiderül, hogy kik fognak rájuk szavazni. Meglesz-é az a 60 % ? Biztos, hogy a választók is ennyire hülyék lennének? De a fő kérdés, hogy kinek is lenne jó ha nyernének. Az országnak biztos nem, és sok millió polgárnak se. Ez mind jövő tavasszal eldől.
De fogadhatunk is, 2-3 év múlva buknak, ha nyernének valami fatális véletlen folyamán.

Ménár Atya 2021.11.15. 18:24:18

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Hát nem vagyok az erőszak híve.....de vannak kivételek :D
Az a stílus amit előadott itt elmeháborodottságában, nem csoda ha kiverte a biztit valakinél aki indulatosabb.
De aztán az is lehet, hogy szimplán elvonón van, vagy arab migri orgián agyagedény :D:D

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.11.15. 18:24:45

@6.Lenin: Az országnak lenne jó ha nyernének. Az EU bevándorlási szabályok megvan már neked?

Ménár Atya 2021.11.15. 18:25:03

@pincébezuhanási tudományok doktora:
Ma nehéz napom van ezek szerint, de közben észrevettem ... :D:D

tiltsál ki te gyökér 2021.11.15. 18:27:25

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Az nem lehet. Baszki, minenkit felszólítok, hogy a matyi megbúbolása közügy!
Arról videó kell, nem mehet csak a saját szórakozására senkinek.
Ennyire elvetemült nem lehet senki.

Etniez 2021.11.15. 18:33:25

@élveteg: Hát, remélem Fehéroroszország felkerült a Migránstámogató szervezetekre listájára.
Sorosista-ország.

www.politicalcapital.hu/pc-admin/source/bejegyzesek/dikt%C3%A1torok.jpg

6.Lenin 2021.11.15. 18:34:45

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

mit hivatkozol olyan szabályokra, amire azok szarnak elsőként, akik megalkották. Egy próbát megérne, mint a videóban is. i
-Szertik a migriket?
-Igen, nagyon.
-Befogadna egyet,
-Természetesen.
-Akkor itt van Ali, vigye haza, megnyerte.
-Jajj, tegnap hányt a lányom, most nem lehet, majd máskor, talán.

Na pontosan ilyenek vagytok, meg a törvényeitek.

Na arra kíváncsi lennék, ha meg is tudnád indokolni, hogy az országnak miért is lenne jó? A polgárokat kifelejtetted. Lehetjó valami egy országnak, ha a polgárainak az nem jó?

ulpius66 2021.11.15. 18:38:17

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
"@6.Lenin: Olyan buta és tájékozatlan vagy hogy az elképesztő. Az illegálisokat abba az országba basszák vissza ahol beosont az EU-ba."

Húúúúúúúú... B+!

HÁT EZT KIBASZOTT KÖNNYŰ KIJELENTENI AZON ORSZÁGOKNAK, AKIK NEM HATÁROSAK OLYAN ORSZÁGOKKAL, AKIK NEM EU TAGOK!!!!!!!!!
(lásd: Németország, Hollandia, Ausztria, Belgium, Svédország, és "sorstársaik".........)

ulpius66 2021.11.15. 18:41:36

Most jöttem haza az Auchanból, persze tankoltam is!

Egy hete is 477.- forint volt a benzin literje, meg ma is annyi!!!!!
(ez az Auchan tud valamit.....)

GyMasa 2021.11.15. 18:42:24

@ulpius66:
Meg, eleve, ha illegálisan lép be, akkor honnan tudják, hogy hol lépett be?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.11.15. 18:42:55

@tiltsál ki te gyökér: hehehe.. jó, elfogadom. :-)) Nem lehet senki olyan önző hogy ezt nem osztja meg.

@6.Lenin: Még küzdesz öreg munkásőr? Magyarázgatod a hülyeséged? leégetted magad a bécsi buszozgatás ötleteddel, most meg próbálod félremagyarázni. Égsz! :-)) Olyan jól szórakozom rajtad! Még! Még! :-)) Most elmegyek vásárolni, addig tódíts még egy kicsit a baromságodon, hadd kuncogjak este!

tiltsál ki te gyökér 2021.11.15. 18:44:00

@Veszéjben a lyogállamiság !:
Kezdjük azzal, hogy eladnák a Parlamentet... :D A Városháza az első lépés csak

Ekrü 2021.11.15. 18:44:30

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ez így igaz. Ebből is látszik,hogy az egész nem más mint politikai cirkusz...

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
"beszéld meg ezt Ekrü elvbarátoddal! :-)) "-Látom még mindig ne megy a szövegértés.... :))))A többiek legalább belátták és inkább a csendben maradást választották.

A cikk írójának:
"a kisebb kúthálózatokon, illetve például az Auchan által üzemeltetett töltőállomásokon maradt minden a régiben, ragaszkodnak a többi hálózathoz képest olcsóbban kínált üzemanyagok jelentette többletforgalomhoz. "
index.hu/gazdasag/2021/11/15/van-a-477-99-nel-olcsobb-benzin-is/
vagy:
www.napi.hu/magyar-vallalatok/buksza-benzin-gazolaj-ar-plafon-auchan-aldi-metro.740248.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link
No,ennyit a kisebb benzinkutakról ,meg arról ,hogy bajban lennének.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.11.15. 18:45:14

@GyMasa: Ahol megfogják és regisztrálják. Ezért nem buszoztathatjuk őket Bécsbe, ahogy ez a barom munkásőr - @6.Lenin: javasolta.

tiltsál ki te gyökér 2021.11.15. 18:46:32

@GyMasa:
"Meg, eleve, ha illegálisan lép be, akkor honnan tudják, hogy hol lépett be?"
Tudja a fasz... Ásotthalomnál egyszer csak ott van Ali. Végül is lehet, hogy felúszott Velencéig, aztán leszaladt a szerb határra, de nem valószínű

ulpius66 2021.11.15. 18:46:46

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Vezérparaszt!

JÓTANÁCS!
( már csak a környezetedben élőkre nézve is.......)

Vizsgáltasd ki magad!

TE AZT HISZED MAGADRÓL, HOGY EGY KIBASZOTT OKOS, MŰVELT, ÉS MINDENT IS TUDÓ BALLIBSI VAGY......AKI HELYBŐL OKOSABB BÁRMELYIK FIDESZESNÉL!

SZERINTEM TE EGY PSZICHOPATA ŐRÜLT VAGY!!!!!!!!

ELÉG, HA EGY SZAKEMBERNEK MEGMUTATOD CSAK A KOMMENTJEIDET, AZONNAL KAPSZ BEUTALÓT A BOLONDOK HÁZÁBA!
(én tényleg féltem a környezetedben élőket........)

6.Lenin 2021.11.15. 18:47:18

@GyMasa:

Ennyire nem hülyék. Csak rá kell nézni a térképre.

-Hol jöttek be?
-Magyarországon.
-Oda meg hogy a pékfaszába kerültek?
-Kit érdekel, ott léptek be, és kész. Vita lezárva

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.11.15. 18:47:55

@Ekrü: de megy a szövegértés, azt írtad hogy az üzemanyagon van a haszon. Az hogy kire hivatkoztál lényegtelen. Te is magyarázgatod a hülyeségedet, mint a munkásőr. nekem meg a Hernádi súgta meg hogy a shop-on van a haszon. Na! Én nyertem. Az én apukám erősebb. :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.11.15. 18:50:08

@ulpius66: Nálatok okosabb vagyok. na! tényleg megyek vásárolni! majd este még feltörlöm veletek a padlót. :-))

Tamáspatrik 2021.11.15. 19:03:13

@ulpius66: "Ebből is tisztán látszik, hogy Márky-Zay gazdasági pogromja az elesettek, panel-prolik, hajléktalanok, kisnyugdíjasok, munkanélküliek, stb. felemelkedését fogja szolgálni!" Nem fogja, éppen azért mert jobboldali. Hogyha netán véletlenül hatalomra kerül, akkor a baloldali pártok brusztolnak majd be ilyen pontokat a kormányzatba, pl. egy munkaügyi miniszter, szociális miniszter révén.

Tamáspatrik 2021.11.15. 19:07:16

@Fikalnyik Eugén: "kádár sem volt se nemzeti se magyar, ezeknek sincs köze semmi jobbos értékhez. Nézd meg az ide írogató különítményt. Eszedbe jut róluk a polgári öntudat, a világnézeti stabilitás esetleg a kritikai érzék vagy az erkölcs? No ugye." A politikusokra pl. a világnézeti stabilitást nem jellemző, kivétel pl. Gyurcsány, aki sose ismerte be, hogy nagy marha volt. A Jobbik baloldali párt? A Fideszhez képest mindenképpen, hiszen annyira szélre tolódtak, hogy hozzájuk képest lényegében minden parlamenti párt baloldali. Kádárra csak az MSZP emlékeztet engem.

Tamáspatrik 2021.11.15. 19:09:37

@Tapi2021: Ha neked is szétlőtték volna a házadat vagy a tálibok szednék a sarcot, te is elindulnál vaszleg. valamelyik irányba, és nyilván nem Albánia lenne az úti célod, se nem Tanzánia.

Tamáspatrik 2021.11.15. 19:12:40

@Tapi2021: Mi nem a Molnál tankolunk, két olyan kis kút is van a város szélén, ami tényleg a benzinből él, vagy élt eddig. Ők nem fizettek franchise díjat, mert nem tartoztak semmilyen rendszerbe. Mi lesz velük? Valszeg. megszerzik NER oligarchák, az árakat lenyomó piaci versenynek egy újabb szektorban lett vége.

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2021.11.15. 19:14:26

@ulpius66:

Namost esetünkben ugye azzal jönnek, hogy hát nem biztos , hogy az EU tag Görögországon keresztül jutott ide.(Persze mindenki tudja, hogy így történt, de ugye elvileg jöhettek mondjuk Albánián, Montenegrón keresztül is.)
De ha Ausztriában megjelenik egy illegális migráns, akkor honnan lehet tudni, hogy Magyarországon, Szlovénián, vagy Olaszországon keresztül érkezett?

Tamáspatrik 2021.11.15. 19:18:41

@6.Lenin: Orbán nem tehet ilyet, mert nem segíti elő a "Soros-tervet". Érdekes módon Lukasenka igen és úgy tűnik, hogy Erdogan és Putyin is része a sorosista összeesküvésnek.
Támogatást egyébként kaptunk a határvédelemtől az EU-tól, de nem a több száz milliárdot, mert tudják, hogy mindent túlárazunk.
Közös határfelügyeleti rendszert is felajánlottak, küldtek volna ide határőröket, de Orbánnak nem kellett, inkább Észak-Magyarországról hívta be a szerencsétleneket a déli határra.
A pénztártól való távozás után nem lehet reklamálni.
Lehet most azért is pénzt kérni ilyen alapon, hogy a végvárainkat a török tönkretette 500 éve és ezt még nem fizették ki nekünk.

#szájbergyerek# 2021.11.15. 19:21:25

Benzinár: Valamit tenni kellett. Már nem csak a zellenzékiek hőbörögtek miatta. A zellenzékiek amúgy is hőbörögnek mindenért. Bezzeg ha új szellemi vezetőjük aszongya, hogy fizessünk mi is világpiaci árakat és inkább tankoljunk kevesebbet annak felállva tapsolnának.

Bige: Csak 10+ év után kezdik el bacogatni a zellenzéki nagyvállalkozót? Ebben a kib@sz0tt dittatúrában? Nektek semmi nem jó b+.

Migráncsok: Na most egy kicsi lehet bacogatni Lyukasenkát, hogy támogatják a kerítésépítést a polák határon. Magyar határon meg azért nem támogatták, mert Viktort meg azzal lehetett bacogatni. Remélem így érthető.

Gyurcsányozás: Elég baj az, hogy ez a paprikajancsi még ma is beszédtéma lehet.

Tamáspatrik 2021.11.15. 19:26:16

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A nagy kutaknak abból van a fő hasznuk, hogy forgalmas helyeken vannak, és amikor tódulnak hazafelé az emberek hétvégén, akkor megállnak egy kávéra, plusz egy kis süti ez az, jól esik. A kis benzinkutak nyeresége tényleg a benzinen van, mert csak a helyiek tudják, hogy ezek hol vannak, és hetente teletankolják a verdát. Nekik a költségeik kisebbek, pl. egy fő van ott csak állandóan, csak 2-3 kút van a kis forgalom miatt, nincs franchise díj, a benzinárakat alacsonyabban tudják tartani. Ez az egész rendszer most borult, majd jönnek a NER lovagok és felvásárolják a kis kutakat, amelyek tönkremennének, beletolnak egy csomó pénzt állami segítséggel és nem lesz többé olyan olcsó benzin, mert az amortizációs költségeik nagyobbak (különben sem értenek hozzá különösebben).

Tamáspatrik 2021.11.15. 19:31:03

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: A jövedéki adót valóban nem nagyon lehet csökkenteni EU szabály miatt. Vagy mégis csökkentenénk, vállalva a büntetést az EU-tól.
Igazából azért visszás a dolog, mert ha ez nem a választások előtt fél évvel történik, akkor nem csinál semmit a kormány.
Vagy mondjuk a családok igényelhetnek benzintámogatást, leírva az adóból, ez a kormány módszere, valahogy visszacsöpögtetne pénzeket a kisvállalkozásoknak is.
Itt viszont annyira agresszívan a hatalom megtartás a cél, hogy nem hagyhat támadási felügyeletet.

6.Lenin 2021.11.15. 19:32:28

@Tamáspatrik:

Ugyan már, ne gyere ilyen bárgyú szöveggel, hogy Orbán így, meg úgy. Az ő esetében teljesen más érdekek vannak a háttérben. Lukasenka más tészta. Az ő esetében teljesen más az érdek.
Mo esetében még 15 -ben lett volna értelme keményebben kekeckedni. Orbán keresett egy más módszert, talán az jobban beválik, egy új EU felépítésében. Jelenleg a lengyelek vannak olyan helyzetben, hogy ki tudnák használni. Mi 15-ben elcsesztük. Merkel még más volt, a háttérben általában meg is egyeztek Orbánnal. a nyilvánosság előtt kicsit izmoztak, de ezt még ők sem vették komolyan.

white999 2021.11.15. 19:33:41

@Ménár Atya: Mert hamar bejelentkezett az ellenzék, hogy ők kényszerítették rá a kormányt erre a kiváló ötletre :)

VÉLHETŐLEG AZ ELLENZÉK PIACKONFORM MEGOLDÁSBAN GONDOLKODOTT, HOGY A KORMÁNY A SAJÁT FARKÁVAL VERI A CSALÁNT ÉS NEM MÁSÉVAL. KÉTSÉGTELEN LEHETETT VOLNA ANNYI RUTIN, HOGY MINDEN INTÉZKEDÉSNEK A HOLDUDVAR SZÉLESÍTÉSE ÉS MÁSOK TÖNKRETÉTELE A CÉL. AZ MEG CSAK HAB A TORTÁN HA EZT A VÁLASZTÁSOKIG EL LEHET MONDANI REZSICSÖKENTÉSKÉNT NAPONTA. KÁDÁR NÉPE CSAK MOSOLYOG, VIKTOR NAGYON ÉRZI NÉPLELKET.

Tamáspatrik 2021.11.15. 19:34:59

@Tapi2021: "Ez olyan, mintha a kommunista Churchill fogott volna össze a kapitalista USA-val a szintén kommunista Sztálin ellen. " Churchill Össze is fogott Sztálinnal Hitler ellen, pedig utálta a komcsikat.
A példád baromira nem jó, a nagy keresztény Orbán mért a muzulmán Erdogannal fog össze a keresztény EU ellenében is? A keresztényeket üldöző kínaiak barátságát is keresi. Egy ateista, kommunista állammal keres szövetséget, közben szidja a kommunistákat.
Márki-Zay utálja Dobrevéket, de összefog velük, hogy megakadályozzon egy diktatórikus ámokfutást.

6.Lenin 2021.11.15. 19:39:08

@Tamáspatrik:

"Márki-Zay utálja Dobrevéket, de összefog velük, hogy megakadályozzon egy diktatórikus ámokfutást. " Ez jó (nagy marhaság) MZP azért fog össze bárkivel, hogy az országra szabadítson egy valódi diktatúrát.

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2021.11.15. 19:42:08

@Tamáspatrik: AZ USA miért ápol baráti, szövetségesi kapcsolatot az emberi jogokat és különösen a női jogokat súlyosan korlátozó vahabita muzulmán Szaud-Arábiával?

white999 2021.11.15. 19:42:56

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Majd tartanak több mindent, ezzel a vevők is jól járnak."

Bár ilyen egyszerűen működne. A forgalmat nem az árukészlet növekedése határozza meg hanem az árrés tartalom és a vevőszám. A nagy és forgalmas helyeken levő kutak amit buknak az üzemanyagon azt behozzák a szendvicsen kávén shop termékeken stb. Nagyon nem lepődnék meg ha már változtak volna ezen termékek árai de hogy fognak az biztos. Azt úgy sem tudja a paraszt lekövetni amikor bemegy.
A kis kevésbé forgalmas helyen levő kutak eleve az olcsósággal vonzották a nagy multiktól a vevőket. Ez ugye kilőve. Mivel kevesebb az átmenő forgalom amit már az olcsóbb árral sem tud bevonzani a melléktermékeken sem tud hasznot hajtani. Ergo a kicsiket most kiszórják egy fél év alatt, mert hogy ez a választásokig el fog tartani az 100%. Elég volt csak Hollikot meghallgatni aki az új rezsicsökkentésnek nevezte. A kérdés ezzel el is dőlt.

Tamáspatrik 2021.11.15. 19:44:19

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Az egyik fajta idiotizmus az orbánista nem zárja ki a másikat, a gyurcsányistát. Én arrafelé hajlok, hogy mindkettőt lehülyézzem. :))
Egyébként belátható, hogy a fanatizálódó embernek elmegy az esze.
Aki úgy reagál mint egy idióta, nem tehetek róla, de per pillanat, abban a helyzetben én őt valóban idiótának tartom.
Van szerencsére még sok kivétel is: ezt úgy definiálnám, hogy mindenki, aki meg tudja őrizni még a nyugalmát. Sajnos egyre kevesebben. :(

6.Lenin 2021.11.15. 19:44:21

MZP Brüsszelben benyalt csontig a gazdáinak az "Orbán egy fasiszta diktatúrát épített ki" dumával. Leköpte már valaki? Szabadon mászkál egy fasiszta diktaúrában, és még le sem köpi senki? Nálunk még ez is akkor csak egy bóvli kategória?

ulpius66 2021.11.15. 19:47:43

Ha én lennék a magyar kormány, simán elszedném a migráncs-csempészektől az üzletüket......

ÉN, MINT MAGYAR ÁLLAMI SZERV, KÉRNÉK MINDEN MIGRÁNCSTÓL 2.000 EURÓT, AHOGY A MIGRÁNCS-CSEMPÉSZEK IS........ AZTÁN JÓL ÁTSZÁLLÍTANÁM A MIGRÁNCSOKAT AZ OSZTRÁKOKHOZ, NÉMETEKHEZ!!!!
(... és még félnem sem kéne, hogy lebukok.....)

6.Lenin 2021.11.15. 19:52:22

@Tamáspatrik:

"Aki úgy reagál mint egy idióta, nem tehetek róla, de per pillanat, abban a helyzetben én őt valóban idiótának tartom.". Természetesen ehhez jogod van, de nem zárja ki, hogy akit te idiótának tartasz, ő is így van ezzel veled kapcsolatban, és ráadásul esetleg indokolni is tudja.

Tamáspatrik 2021.11.15. 19:53:18

@arthurthedent: Érdekes, hogy nem Indiába akarnak menni az emberek, hanem az EU-ba vagy az USA-ba. .. Ez egy elméleti kérdés, hogy ki tudja megvédeni a határait és ki nem, mert az EU szárazföldi határai nem Németországnál vagy Svédországnál kezdődnek.
Ahol nagy a bevándorlók aránya és nem az európai vendégmunkások kellettek, hanem a pakisztániak inkább, az EU-ból kilépett Egyesült Királyság vagy inkább Anglia (a skótok és észak-írek nem akartak kilépni). Hogy is van ez akkor most?
Valójában az a helyzet, hogy Nyugat-Európában is csak a képzett bevándorlók kellenek, tehát kihasználják a menekülteket, amiben semmi liberális nincs.
Csak a pártközpont szajkózza, hogy "liberális", mert ez egy csúnya idegen szó, a magyarhoz semmi köze. Ja, a liberális a gonosz szinonimája majdnem elfelejtettem, elnézést.
Liberális = gonosz. Manapság a gonoszság legfőbb álruhája, ezt mindenki tudja.

Tamáspatrik 2021.11.15. 19:54:51

@6.Lenin: Valószínűleg én is idióta vagyok, de ettől még Te se lettél okos.
Mondom: egy biztos jele van, hogy valaki nem idióta, hogy megőrizte a nyugalmát teljes mértékben, és ilyen ember kevés van.

Tamáspatrik 2021.11.15. 20:02:09

@tiltsál ki te gyökér: "A kutak legkisebb nyereségét az üzemanyag hozza. Az olajok és a shop sokkal nagyobb pénzt hoznak." Ahol én tankolok, az nem MOL franchise. Ha nem értesz hozzá, minek szólsz bele? Kis lepukkant kutak is vannak, amik tényleg a benzinből élnek, mert a shopban semmi nincs. Viszont olcsóbban is adják a benzint, mert nem forgalmas helyen vannak, csak a helyi lakosok ismerik.
Ha csökken a verseny, mert jobban koncentrálódik az iparág, akkor felmegy a benzin ára is hosszabb távon.
Vagy azok járnak jól, aki az Auchanba járnak vásárolni, ott megint csak belefér a kútnál a veszteség a benzinen, hiszen a shop maga az Auchan. :) Jó kis átverés.
Az egész célja az, hogy a NER vállalkozók kapjanak egy hálózatot ingyen, az eddig független kutakat átvehessék.

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2021.11.15. 20:02:19

@white999:

Sztem ennek is az lesz a vége, mint amikor az ágazati különadók idején azt jósolták, hogy sok cég elhagyja az országot, aztán szinte kivétel nélkül maradtak. Most majd sok kis kúttulajdonos ki fogja bekkelni ezt a pár hónapot.

Tapi2021 2021.11.15. 20:05:13

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Aha, lenyomták a fasizmust, vagyis ugye nemzeti SZOCIALIZMUST akartál írni, a nemzetközi/szovjet szocialista diktatúra segítségével, aztán szépen nekik is ajándékoztak minket, meg egész Kelet-Európát! Csak a saját seggük rendben legyen. (Nem mellesleg nem Németország üzent hadat nekik!)
Mocskos gazemberek!!! 25 évvel korábban meg szétosztották az országunkat UGYANŐK a szomszédaink között, sok millió magyarral együtt! Szóval mi a gazemberség, ha nem ez???

És mi miért is örüljünk annak, hogy veszítettünk???

6.Lenin 2021.11.15. 20:06:17

@Tamáspatrik:

Ez csak a magabiztos idióták mondása, mert igazolni próbálják, hogy amit írtak az egy nagyon okos dolog volt. Mi köze a nyugalomnak az idiótizmushoz?
Én csak ezért tettem egy megjegyzést. Igazolni kell valamit, vagy cáfolni és nem feltételezi senki az illetőről, hogy egy idióta.
Szerintem.

-A bácsi a rokona?
-igen.
-Irigylem, ahogy képes ilyen nyugodtan ülni egész nap ebben a zavaros időben.
-Ne irigyelje, agyvérzése volt egy hónapja szegénynek. Abszolút nem tud sem a környezetéről, sem magáról semmit.
-Akkor értem, azért ilyen nyugodt. (természetesen ez még nem bizonyítja azt, hogy nagyon okos lenne, de nyugodtnak tuti az)

Tamáspatrik 2021.11.15. 20:07:06

@Ménár Atya: Akik biztos nyernek a drága energia árakon az Putyin, Irán, különféle arab diktatúrák. Ha tudnánk egy kevésbé energiaigényes gazdaságot építeni, kevesebb benzinfogyasztás, több elektromos autó, jól szigetelt épületek, amiket alig kell fűteni, ezek a sötét diktátorok kevesebbet tudnának fegyverkezni.
Orbán újabb "rezsicsökkentése" Putyint nem érinti, az ő jövedelme nem lesz kevesebb ettől, sőt ha többet tankolunk még többet kaszál.
Mindenki száguldozhasson a plázákba bevásárolgatni karácsonyra, legyen csak olcsóbb a benzin, ne sajnáljuk.

Tamáspatrik 2021.11.15. 20:08:24

@6.Lenin: Aki fanatikus, az nem képes felfogni semmit a világból annyira szűk látókörű. Le kell tudni egy kicsit higgadni, hogy ez a betegség elmúljon.

Tamáspatrik 2021.11.15. 20:09:17

@Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja !: Mindenki tudja, hogy az USA egy olajfüggő gazdaság. Pont ez a baj.

Tapi2021 2021.11.15. 20:11:21

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: " Ki volt az aki olyan választási rendszert alkotott hogy az ellenzéknek muszáj összefognia? "

Muszáj??? Miért muszáj?
A Fidesz pl. egy szinte mérhetetlen tagságú és támogatottságú kicsi párttal fog csak össze, amellyel EGYEZŐ a politikai és ideológiai felfogása, és sorban nyeri a választásokat!!!
Szóval nem muszáj, a szélbaltól a széljobbig feladni minden elvet és összefogni mindenáron a hatalomért!!!
Fel kéne nőni és olyat ajánlani a népnek, amire szavaznának!!! Nem trükközni az elvtelen összefogással. Csak ilyesmijük nincs!

6.Lenin 2021.11.15. 20:16:55

@Tamáspatrik:

Na ez egy még nagyobb marhaság. Mindenki, szinte mindent másként él meg, más következtetéseket von le belőle. Kétségbe vonod ezt a jogot másoknál? Aki másokat idiótáz, az nem szúk látókörű? Lehet, hogy csak egy szűk kört ismer maga körül, és a szerint ítél meg másokat, mert nem érti az ő érveiket?

Na mind1, jó8!
Mindenkinek.

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2021.11.15. 20:17:14

@Tamáspatrik:

Pinochetet is támogatták korábban, és Ferdinand Marcost is. Két tömeggyilkos.

6.Lenin 2021.11.15. 20:18:42

@Tapi2021:

Ilyen bonyolult dolgokat ne írj neki, soha nem fogja megérteni, csak összezavarod.

Tapi2021 2021.11.15. 20:19:44

@tiltsál ki te gyökér: De a nagy találmány az a választási hekk, hogy mindenki csakis a Fidesz ellen szavazhat, mert nem indítanak más jelöltet! Csak egy-egy "nem Fideszt"!!! Ezzel meghekkelik a választást.
Nem valamire, hanem valami ellen fognak szavaztatnii! Aztán meg nézik a romokat pár év múlva. Ha nyernek.

ulpius66 2021.11.15. 20:31:30

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: " Ki volt az aki olyan választási rendszert alkotott hogy az ellenzéknek muszáj összefognia? "

Hú......B+!

Tényleg inkább ne szólalj meg!

A magyar választási rendszer egy az egyben a német választási rendszert koppintja!!!!!!
- egyfjordulós
- vegyes savazási rendszer --- egyéni + pártlistás savazás
- a határon túli németek/magyarok is savazhatnak
- 5% a bejutási limit

Érdekes módon a németeknél mégsem fogott össze mindenki Merkel ellen!!!!!!!! .... hanem mindenki külön indult listán és egyéniben ....AZTÁN MÉGIS MEGBUKTATTÁK MERKELT.........AKI UGYAN A BUKÁSA ELŐTT VISSZAVONULT!!!!!

VEZÉRPARASZT!

ELÁRULOM NEKED A BALLIBSIK BUKÁSÁNAK NEM AZ AZ OKA, HOGY ROSSZ A VÁLASZTÁSI RENDSZER, HANEM AZ HOGY KIBASZOTT SZAROK A BALLIBSI POLITIKUSOK.... EBBŐL KIFOLYÓLAG KIBASZOTT SZAR AZ ELLENZÉK ÁLTAL KÍNÁLT POGROM, ALTERNATÍVA!!!!!!!

VEDD MÁR ÉSZRE, HOGY A MAGYAROK NEM AKARNAK MIGRÁNCS-SEGGNYALÓK, ÉS BUZI-SEGGNYALÓK LENNI!!!!!!!

Ekrü 2021.11.15. 20:36:06

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Nem,láthatóan nagyon nem megy. :)))
Én nem hivatkoztam valakire,hanem elmondtam,hogy mit állított a MOL-nál dolgozó ismerősöm,és biztos nem írtam sehol,hogy szerintem igaza van. Ha te mégis úgy láttad,akkor tényleg nagyon nagy probléma van a szövegértéseddel,esetleg ajánlhatok egy kiváló magyartanárt aki átveszi veled újra az általános iskolai anyagot. :)))))

Tamáspatrik 2021.11.15. 20:38:06

@ulpius66: Az ún. "győzteskompenzáció" miatt kellett összefognia az ellenzéknek. Ilyen sehol nincs a világon, csak nálunk.

ulpius66 2021.11.15. 20:39:32

Lehet, sőt biztos, hogy az Orbán-kormány hibázott a pandémia kezelésével kapcsolatban.....melyik kormány nem hibázott?

Az viszont mindennek az alja, ahogy az ellenzék hozzáállt a járvány-kezeléshez!!!!!!

A JÁRVÁNY KEZELÉSÉBEN OTT ÁRTOTT AHOL TUDOTT!

AZ OLTAKOZÁS ELLENI FELLÉPÉSTŐL A "JAJJ, MINDANNYIAN MEG FOGUNK HALNI" ---- "ORBÁN A MAGYAROK HALÁLÁRA JÁTSZIK!" ---- és még millió alpári megjegyzésig -------- gyomorforgató!!!!!

Tamáspatrik 2021.11.15. 20:40:55

Megnéztem Márki-Zay szakértői listáját: az egyetlen, akit nem vennék be Király Júlia volt MNB-s, a többi nálam mind rendben van. Az orvos az orvos még ha DK-s is. Steinmetz jobbikos országgyűlési képviselő, OK, a jogtudós OK, Bojár Gábor magyar vállalkozó, nagy koponya OK.

ulpius66 2021.11.15. 20:41:40

@Tamáspatrik:

Tényleg látom te nagyon tájékozott vagy!

Aztán meséljél mán, a GYŐZTESKOMPENZÁCIÓ" hány plusz mandátumot eredményezett a Fidesznek??????
(segítek: hármat....)

Ekrü 2021.11.15. 20:41:49

@Tamáspatrik:
"A kis benzinkutak nyeresége tényleg a benzinen van, mert csak a helyiek tudják, hogy ezek hol vannak, és hetente teletankolják a verdát. Nekik a költségeik kisebbek, pl. egy fő van ott csak állandóan, csak 2-3 kút van a kis forgalom miatt, nincs franchise díj, a benzinárakat alacsonyabban tudják tartani. Ez az egész rendszer most borult, "- Úgy látszik ez az okoskodás megdőlni látszik...

"Kérdés volt viszont, hogy a boltláncok nagyon alacsony haszonkulccsal dolgozó kútjai, amelyek még a korlátozás előtt is az átlagnál nagyjából 15-30 forinttal olcsóbban adták az üzemanyagot, versenybe szállnak-e egymással. A Buksza budaörsi körképe alapján megtették. "
www.napi.hu/magyar-vallalatok/buksza-benzin-gazolaj-ar-plafon-auchan-aldi-metro.740248.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link
vagy:
index.hu/gazdasag/2021/11/15/van-a-477-99-nel-olcsobb-benzin-is/

Szóval ez alapján inkább az látszik,hogy bizony volt hová csökkenteni a benzin árát....

Tamáspatrik 2021.11.15. 20:43:13

@ulpius66: Lehet, hogy volt ilyen ellenzéki hang is, de nem ez volt jellemző a pandémia kitörésekor. Igazából össze-vissza kommunikált az ellenzék, nem volt bennük határozottság. Hiányzott egy hiteles vezető, aki talán-talán Márki-Zay lehet.

Tamáspatrik 2021.11.15. 20:45:28

@Ekrü: A boltláncnak könnyű, ott csak egy extra szolgáltatás a tankolás, egy csalogató, hogy elszórd a pénzed náluk. Van egy olyan fogalom a marketingben, hogy "loss-leader", bizonyos termékeket veszteséggel is elad, hogy bevonzza a vevőket az üzletbe, ahol minden hülyeséget megvesznek, és azon kaszál.

ulpius66 2021.11.15. 20:49:09

@Tamáspatrik:

Egyebekben meg a "GYŐZTESKOMPENZÁCIÓ" SEGÍTETTE A GYŐZTES BALLIBSIKET IS 13 KÖRZETBEN.......

JA, HOGY CSAK ENNYIT NYERTEK??????

TALÁN TÖBB KÖRZETET KELLETT VOLNA NYERNI, AKKOR TÖBB LETT VOLNA NEKIK IS A GYŐZTESKOMPENZÁCIÓ!!!!!!!!

Ezzel a "rossz a választási rendszer" a "Fidesz felé lejt a pálya" szöveggel meg elmehettek a bús 3,14-ba, mert akkor lenne igazatok, ha teszem azt, a GYŐZTESKOMPENZÁCIÓT" CSAK A FIDESZ "SZÁMOLHATNÁ EL"....... ADDIG AMÍG EGYFORMÁN KEDVEZŐ MINDENKIRE A GYŐZTESKOMPENZÁCIÓ, ADDIG ELMEHETTEK A JÓ ÉDES ANYÁTOK BÚS.......

ulpius66 2021.11.15. 20:52:41

@Tamáspatrik: "A boltláncnak könnyű, ott csak egy extra szolgáltatás a tankolás, egy csalogató, hogy elszórd a pénzed náluk. Van egy olyan fogalom a marketingben, hogy "loss-leader", bizonyos termékeket veszteséggel is elad, hogy bevonzza a vevőket az üzletbe, ahol minden hülyeséget megvesznek, és azon kaszál."

Nana!!!!!!!!!!!!!!!!

Ha valaki bármilyen terméket beszerzési ár alatt ad el, úgy megbassza az EU valamilyen hatósága, hogy arról kódul...........

A BENZINNÉL ARRÓL VAN SÓ, HOGY PL. AZ AUCHAN NEM ÉRVÉNYESÍTI A 30 FORINTOS KISKERESKEDELMI ÁRRÉST A BENZINEN!!!!!!
(beéri 5-10 forint haszonnal.... a többi benzinkút, ennél többet akart.....)

Boldeone2 2021.11.15. 21:01:07

@ulpius66:
magyar választási rendszer egy az egyben a német választási rendszert koppintja!!!!!!
- egyfjordulós
- vegyes savazási rendszer --- egyéni + pártlistás savazás"

Na , nem. Ezt nem jól tudod ! Formailag hasonló csak pár elemèben a nèmet ès a magyar választási rendszer, de különböznek a cèljai ès a módszerei :
1. A nèmet választási rendszer cèlja a plurális kormányzás lètrejötte: nagyjából minden azt szolgálja , hogy minèl arányosabban osszák ki a mandátumokat. A fő rendező elv az arányosság elve: " a túllógó mandátumok " is a pártok közötti kompenzációt segítik elő.
2. A generális különbsèg viszont ott van , hogy az egyèni ès a listás mandátumok nem összeadódnak , hanem kivonódnak egymásból, azaz: sokkal arányosabb lesz a vègelszámolasnál a párt parlamenti súlya. A listáról induló politikusok esetében ugyanis az történik, hogy először megállapítják az adott tartományban elért listás eredményt a második szavazat alapján mandátumokra vetítve, amelyből kivonják az egyénileg abban a tartományban az adott párt által már megnyert mandátumokat. Az így kapott eredmény jelöli az adott tartományi listáról kiosztott mandátumok számát.

A lènyeg : Nyugat - Európában a plurális demokratikus kormányzásnak megfelelő választasi rendszer van, sok országban majdnem tisztán arányos a rendszer , Magyarországon pedig a többsègi rendszer felè mozdultak Orbánèk :
kevesebb listás hely , győzteskompenzáció , a második forduló eltörlèse , önkènyes választói körzetek kijelölèse ( nagyváros +falu)
Ebből az következik, hogy egy relatíve kisebb társadalmi támogatottsággal is lehet kormányt alakítani, egy relatív többsèg ( <50% meg 2\3- ot jelenthet nekik.

Boldeone2 2021.11.15. 21:13:17

A benzinár - moratórium, pedig nem fog csodát tenni, hiszen az infláció általánosan is brutálisan elszabadult, többek között a kormány fedezet nèlküli költekezèsei, ès a forint nyár óta tartó vesszőfutása miatt..
Csak a dollár 14%- ot erősödött nyár óta, a világpiacon pedig dollárban nominálják a nyersanyagok piaci árat..
A jegybank kutyaszorítóban van: 0,15 bázispontokkal emelget, ami csak mímelèse a szigorításnak, garantálható a további forint- gyengülès , a mèg nagyobb infláció...
A jegybank nem tud emelni, mert akkor a kormányra ès a lakosságra drágulnak a hitelek ...
Jövőre pedig szèpen - ahogy a Fed majd elkezdi emelgetni a kamatrátát, beüt Magyarországon is a krach ....

ulpius66 2021.11.15. 21:16:28

@Boldeone2: "Magyarországon pedig a többsègi rendszer felè mozdultak Orbánèk :
kevesebb listás hely , győzteskompenzáció , a második forduló eltörlèse...."

A németeknél sosem volt második fjorduló, így ezt azért törölték el Orbánék, mert a németeknél sincs!!!!!

A németeknél annyi listás hely van, mint egyéni körzet!

A magyaroknál 106 - 93 az arány!!!!! ----HÁT EZ MÁR TÉNYLEG NETTÓ FASIZMUS!

Mint írtam volt: a "győzteskompenzáció" 3 mandátumot hozott a Fidesznek!!!!!!!!!!!!

Egyebekben meg hazudozhatsz itt összevissza a választási rendszer szar mivoltáról....... TALÁN TÖBB SAVAZATOT KÉNE SZEREZNETEK, MINT A FIDESZNEK!
A TÖBBI MESE HÜLYEGYEREKEKNEK!

Boldeone2 2021.11.15. 21:22:19

@ulpius66: Te semmit nem èrtesz, mert buta vagy mint a tök! Nem az a lènyeg ,hogy a nèmeteknèl azonos az egyèni ès a listás körzetek száma, bár hozzá kell tenni , hogy az már arányosabb lenne mint a magyar, ahol több az egyèni körzet, hanem az ,hogy a nèmeteknèl kivonják ès nem összeadják a listás ès az egyèni helyek számát ! Ez a FŐ differencia !

ulpius66 2021.11.15. 21:24:09

"Az ukrán katonák likvidálják a migránsokat, ha áttörik a határt"

Az ukrán–fehérorosz határ közelében szolgálatot teljesítő 61. különálló rendeltetésű gyalogos vadászdandár katonái a közösségi oldalukon jelentették be, hogy
TÜZET NYITNAK AZ BELARUSZBÓL ÉRKEZŐ ILLEGÁLIS BEVÁNDORLÓKRA, HA AZOK FEHÉROROSZORSZÁG FELŐL ÁTTÖRIK HATÁRT."

NAGYON HELYES!!!!!!!!!!!!!!!

EZT KÉNE CSINÁLNI MINDEN ORSZÁGNAK, ÉS SEPERC ALATT MEGSZŰNNE AZ ILLEGÁLIS MIGRÁCIÓ!!!!

Boldeone2 2021.11.15. 21:26:57

@ulpius66: Mint írtam volt: a "győzteskompenzáció" 3 mandátumot hozott a Fidesznek!!!!!!!!!!!!

Az pont jó egy 2\3 - hoz, relatív többsèg mellett , nem beszèlve azok szavazataról, akik sok esetben soha nem èltek Magyarországon , de nem is tervezik .....

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.11.15. 21:28:27

@Tapi2021: De bizony, össze kell fogni a maffia kormány leváltásához!

Boldeone2 2021.11.15. 21:28:47

@ulpius66: TÜZET NYITNAK AZ BELARUSZBÓL ÉRKEZŐ ILLEGÁLIS BEVÁNDORLÓKRA, HA AZOK FEHÉROROSZORSZÁG FELŐL ÁTTÖRIK HATÁRT."
NAGYON HELYES!!!!!!!!!!!!!!!

Annak örülnèl, ha emberek halnának meg? Náci vagy- e?

ulpius66 2021.11.15. 21:34:59

@Boldeone2: "Annak örülnèl, ha emberek halnának meg? Náci vagy- e?"

SZÓVAL AZ UKRÁN KATONÁK NÁCIK!!!!!!!

Ménár Atya 2021.11.15. 21:46:05

@Tamáspatrik:
Mondjuk ezzel nem sok újat mondtál.
Valóban, ha valamire kereslet van, akkor a gyártó,termelő kaszál.
Az oroszokkal egy gond azért van, nem csak olajuk van, hanem mindenük óriási területtel, emberrel,termőfölddel.
Tehát őket jelen állás szerint ilyesmivel nem lehet térdre kényszeríteni, ezek a BLM térdelést is lexarják.
Az elektromos autó jó dolog, városon belül, jelenleg kicsi a hatótáv, és (szerintem) indokolatlanul drága az autó.
Szigetelés ,az valóban jó dolog.
Épp most emelkedik duplájára a szigetelőanyag, mert sajnos erre a gyártók is rájöttek.
De ettől függetlenül egyetértek vele,
Az energia pazarlást nem az energiaárak magasn tartásával kell megállítani, hanem olyan programokkal amik önmagukban csökkentik a felhasználást.
Tehát Márki Z egy hülye,amikor ilyennel kampányol.
Vagy akkor ő Putyin,meg Saud bábja és direkt tömni akarja a zsebüket?
Mert az emberek nem fognak kevesebbet tankolni egy bizonyos szintnél.
És mindenki elfelejti, hogy az E autók sem ingyenesek már, kúszik a Kw ára felfelé rendesen........

ulpius66 2021.11.15. 21:47:37

Orosz Anna (momentum) elsütötte az év viccét:

"Csak azért állt össze az ellenzéki választási koalíció, mert Magyarországon nem demokratikus a választási rendszer!
HA DEMOKRATIKUS LENNE A VÁLASZTÁSI RENDSZER, AKKOR Ő SOSEM TÁMOGATNÁ A JOBBIKOT ÉS MÁRKY-ZAY PÉTERT!!!!!!

Én tényleg bírom a vicceket!

Tapi2021 2021.11.15. 21:51:20

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Ahol megfogják és regisztrálják."

És mi már 2015-ben is ezt szerettük volna megtenni, erre zárt táborok nélkül azonban nulla az esély! Főleg, hogy mindnek elvész hirtelen az összes papírja. A zárt táborért meg náciztak minket, meg koncentrációs táboroztak. Emlékezz már!

Szóval jól tudod a szabályt, amit a nyugatiak - Merkellel az élen - egyszerűen felrúgtak már 2015-ben!
Ahelyett, hogy segítséget ADTAK VOLNA, EMBErEKeT KÜLDTEK VOLNA IDE, megüzenték volna, hogy senki nem mehet tovább, akit nem regisztrálnak..., AZT MONDTÁK NEKIK, HOGY SZARJANAK A TÖRVÉNyEKRe, A MAGYAR HATÓSÁGOKRA, ÉS MENJENeK NYUGODTAN. Faszom, nem akartam nagy betűvel írni!
A schengeni szabályokat tehát a nyugat rúgta fel először. aztán kvótáztak volna, fenyegetőztek, zsaroltak...stb. Csak akkor már nem voltunk a hülyeségeikhez partnerek.

ulpius66 2021.11.15. 21:52:08

@Ménár Atya: "És mindenki elfelejti, hogy az E autók sem ingyenesek már, kúszik a Kw ára felfelé rendesen........"

Pontosítás.

Nem a kw ára, hanem kwh (kilowattóra) ára kúszik felfelé.......

Tapi2021 2021.11.15. 21:59:22

@Tamáspatrik: De miért legyen ez a mi problémánk? Az ő honfi- és hittársaik csinálják! Zavarják el őket!
Miért mi szívjuk meg azzal, hogy százezrével, milliószámra idejönnek és itt kúrják szét a mi társadalmainkat?!
Ne legyünk már hülyék.

Az USA annyi fegyvert hagyott ott nekik, meg húsz évig képezte ki őket, hogy azzal egy fél világháborút végigharcolhattak volna. Ehelyett, hagyták a tálibokat simán visszatérni, és/vagy nyúlcipőt kötöttek!
Erre mondják, hogy gyáva népnek nincs hazája! De akkor ide se jöjjenek!

Ménár Atya 2021.11.15. 22:01:29

@ulpius66:
Rend a lelke mindennek.
Drágul a villany B+ :D:D
Na most már remélem világos a rektor úrnak, és a büdös parasztnak is :D
Múltkor néztem egy Eautós videót és ott volt a meglepi ,az egyik gyorstöltő már benzin áron adja a delejt.
Nagyon elhallgatják a gyártók, hogy 110 felett megugrik a fogyasztásuk alaposan, maga az eszköz meg túlárazott, és nem beszélnek a környezetszennyezésről ami pl az aksik miatt lesz.
Mint a szélerőművek lapátjainak megsemmisítéséről sem....múltkor olvastam, hogy gyakorlatilag elpusztíthattlan , egyszerűen elássák,mert nem tudnak mit kezdeni vele.

Tapi2021 2021.11.15. 22:36:12

@ulpius66: "Az ukrán katonák likvidálják a migránsokat, ha áttörik a határt"

És mit fog ehhez szólni a protektor USA, meg az EU?

Mi a zárni kívánt táborért már nácik lettünk...

ulpius66 2021.11.15. 22:43:19

@Ménár Atya:

Nem olyan bonyolult....

Teljesítmény: watt, kilowatt, és így tovább
teljesítmény x idő = energia (kwh --- kilówattóra)

De nem ez a lényeg, hanem az, ha az összes benzines, gázolajos autót át akarunk alakítani elektromossá, annak akkora lesz az energia igénye, hogy nemhogy Paks - 2. de Paks - 3 is kevés lenne a kielégítésére!!!!!!
(az elavult hálózati rendszerről nem is beszélve.... már az sem bírná a terhelést, ha mindenki este 6 - 10 ig akarná tölteni az aksiját.....

A VILÁG LEGNAGYOBB BAROMSÁGA: EGYSZERRE ELLENEZNI PAKS -2-T, DE BETILTANI A BENZINES AUTÓKAT!!!!!!

NOOOOORMÁLIS???????????????

Tapi2021 2021.11.15. 22:46:46

@ulpius66: Szerencsére dolgoznak a hidrogénes és az ammóniás/nitrogénes meghajtáson is. :-)

arthurthedent 2021.11.16. 07:22:54

@Tapi2021: Ammónia? Na, az meg pölö igen mérgező.

6.Lenin 2021.11.16. 09:45:47

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Most az egyszer komolyan kérdem, hogy az ilyen szöveggel mit is szeretnél kompenzálni? Mert az tuti, hogy valami jellembeli hibádat próbálod így magad előtt kompenzálni.

Engem nem érdekel ez a munkásőr dumád, mert semmi alapja, akik engem ismernek, jót röhögnek ezen, ha elmesélem nekik.
Ha lenne egy csöpp eszed, nem járatnád le megad az ilyen dumákkal. ellenérv lenne valamire? Nem tudod cáfolni, amit írok, és ezért? Valami ok csak van a háttérben.

Leírom, nehogy félreértsd, nem a munkásőr duma érdekel, hanem amiért ilyen módszert eszeltél ki, ez tényleg érdekelne. Őszintén elárulom neked, hogy valamiért érdekel az emberek tulajdonságai,
talán azért, mert azt soha nem értettem, miért minden ember más, és más. Mi mozgatja őket.
Azt is elárulom neked, hogy a leszűrt tapasztalatokat kiválóan tudtam hasznosítani az életben, amikor rájöttem, hogy nem azt kell figyelni, ki , mit mond, hanem a lényegesebb, hogy miért is mondhatja. Az sokkal többet árulkodik.

Neked is megvan, hogy miért is ilyeneket írsz, és akkor tudná meg az ember, ki is vagy valójában. Nem a személyed érdekel, azt leszarom, hanem a jellemed hová sorolható, melyik kis fiókocskába tudnálak elhelyezni.
Rövidebbre fogva, na akkor miért is? Mellesleg nyugodtan írhatod ezt továbbra is, leszarom, de a miértje tényleg érdekelne.

GyMasa 2021.11.16. 12:06:17

@Tapi2021:
Hát, a hidrogénes hajtás zsákutca, az ammóniás meg még csak laborban létezik...
Amire abból, megbízható, megfizethetö árú termék lesz, az nem 10-20 ev, hanem sokkal több.
Plusz az ammóniának sem termelö kapacitása sem az elosztórendszere nem létezik.
A helyes megoldás a fokozatos átállás lenne a mesterséges üzemanyagokra.

arthurthedent 2021.11.16. 12:48:22

@GyMasa: Az ammóniameghajtás úgy hangzik mintha valaki csörgőkígyó vontatású szánt akarna. Nem teljesen lehetetlen, de akkor már inkább bármi más, mondjuk mókusok vagy földigiliszták... :D

GyMasa 2021.11.16. 13:45:56

@arthurthedent:
Az ammóniahajtás, még sokkal jobban gyerekcipöben jár, mint az akkumulátoros, vagy a hidrogénhajtás.
Én nem látom annak sem az életképességét.

Tamáspatrik 2021.11.21. 10:20:53

@Ménár Atya: "Az energia pazarlást nem az energiaárak magasn tartásával kell megállítani, hanem olyan programokkal amik önmagukban csökkentik a felhasználást.
Tehát Márki Z egy hülye,amikor ilyennel kampányol." Ez a következtetés nem tudom honnan jött, pont azt mondta Márkí-Zay, hogy amikor az USA-ban megdrágult a benzin, kisebb autókra tértek át.

Tamáspatrik 2021.11.21. 10:23:01

@Tapi2021: Voltak nálunk is menekülttáborok mint sok más országban, de Orbán felszámolta, mert a határon akarta megállítani a bevándorlást. Nem azért, mert nácizták, egész más oka volt. Egyébként egyetértek ezzel, menekülttábor legfeljebb egy pár hétre jelent megoldást.

Tamáspatrik 2021.11.21. 10:26:43

@GyMasa: Mért lenne zsákucta a hidrogén hajtás? Amikor van egy csomó napenergia, nyáron,a fölösleges energiával lehetne hidrogént gyártani. Nyilván nem a mezei kocsikba való, ahol relatíve sok helyet foglal a tartály.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.11.21. 10:32:43

@Tamáspatrik:

"amikor az USA-ban megdrágult a benzin, kisebb autókra tértek át. "

Európában, főleg meg nálunk sokkal nehezebb lenne még kisebb autókra áttérni, mert itt már eleve kisebbek az autók. Aztán a legtöbb embernek pénze sem lenne új, kisebb autókat venni.

"mert a határon akarta megállítani a bevándorlást."

Akkor az EU korifeusai kígyót-békát kiáltottak Orbánra. Oszt most már ők is hangosan támogatják a lengyel, lett, litván, román stb. kerítéseket. Most valahogy nem probléma, hogy ezek az országok nem engedik a területükre a migriket. 2015-ben világra szóló botrány volt.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.11.21. 11:03:19

@Tamáspatrik:

A hidrogénhajtás egyetlen előnye jelenleg a sokkal nagyobb hatótáv.

Hátránya ellenben a hidrogén igen nehéz kezelhetősége, mert csak nagy nyomás alatt, vagy egyes anyagokba abszorbeálva, de ott kevesebbet lehet tárolni.

További hátránya, hogy bármilyen erős a tartály, a benzinnél sokkal nagyobb a robbanásveszély. Gondolj bele, most még újak ezek a járművek. De amikor majd lesznek 10-20+ éves hidrogénes járgányok, mert már annyira elterjedtek, ugyanúgy lesznek szarul karbantartott autók, amelyek sokkal veszélyesebbek lesznek a mostani szarul karbantartott benzineseknél. Képzeld el, amikor a botcsinálta szaki a sufniban szereli a hidrogénadagolót.

Még további hátrány a sokkal rosszabb hatásfok. A napelemmel előállítják a delejt, eddig ugyanaz. A villanyosnál betöltik a delejt az akkumulátorba, ennek van 90+% hatásfoka (töltési és kisütési veszteség miatt), oszt a motor már 90+% hatásfokot tud - ez 80%. A hidrogénesnél x% hatásfokkal (tudtommal az elméleti max. 60% körül van) hidrogént csinálnak, majd azt elégetik a belsőégésű motorban 40% körüli hatásfokkal., ráadásul a hajtáslánc vesztesége is nagyobb A szállítást nem is számolom, a hidrogént a töltőállomásokon csak hűtve és nyomás alatt lehet tárolni, ahol szállítani is, viszont a villanynál is van hálózati veszteség - nem tudom, melyik a több.

Ha a hidrogént vagy egyebet üzemanyagcellában használják fel, akkor jobb a helyzet, de az üzemanyagcella vesztesége nagyobb, mint az akkumulátoré.
süti beállítások módosítása